• Categories
 • Crítiques del PDECAT al Guíxols Arena per no programar-s’hi concerts

  20/06/2017

  El grup municipal de CiU (PDECAT) ha penjat a les xarxes socials una crítica al fet que encara no s’hagi anunciat cap concert al Guíxols Arena.  Sota el títol “El Guíxols Arena, espai lliure de concerts”, el Partit Demòcrata lamenta que “després d’invertir-hi més de 740.000 euros, enguany, al Guíxols Arena, no hi tindrà lloc cap esdeveniment del festival” de la Porta Ferrada, i “per contra, aquest espai acollirà diversos graffitis i la brutícia acumulada durant setmanes. Una metàfora de la gestió del govern i de la ciutat”. I  ho acompanyen amb imatges d’aquests grafits i brutícia.

  Des de l’executiu ganxó, segons El Punt-Avui,  expliquen que treballen per presentar-hi diverses activitats aquest mateix estiu.


  Moció conjunta de CiU i MES per tal que s’assegurin els plecs i preguntes al Ple

  22/03/2017

  Els grups municipals de CiU i MES a l’Ajuntament de Sant Feliu presentaran una moció conjunta al proper ordinari de març, la transcripció del qual és la següent:

   

  “Atès que la normativa que regula les sessions del ple i concretament el ROM de Sant Feliu de Guíxols permet una interpretació consistent en donar per conclòs el ple a partir de mitjanit.

  Atès que fins i tot es pot donar una interpretació que comporti que arribada la mitjanit es tingui per acabat abruptament el ple sense permetre que tots els grups municipals i el públic puguin traslladar els precs i preguntes malgrat haver-se iniciat aquest punt de l’ordre del dia.

  Atès que l’apartat de precs i preguntes forma part essencial de la tasca de control al govern per part de la ciutadania i dels grups municipals a la vegada que constitueix un fonament del desenvolupament democràtic de les sessions i un element de transparència imprescindible.

  Atès que els plens es donen amb caràcter ordinari un cop al mes i que és només en aquests plens on està previst l’apartat de precs i preguntes.

  Atès que és també una element imprescindible de coherència dels debats que es garanteixi el principi d’unitat d’acte de les sessions plenàries i s’eviti, en la mesura del possible, que aquestes quedin interrompudes abruptament.

  Atès que en el present mandat i en d’altres anteriors s’ha esdevingut diverses vegades i en plens successius la interpretació restrictiva a la que fem esment per part d’alcaldia.

  Atès que aquesta interpretació afecta de manera especial al públic assistent, que en aquestes ocasions s’ha vist impedit de traslladar les seves preguntes, suggeriments, queixes o precs al ple municipal.

  Atès que és necessari establir en aquest punt un criteri que fomenti les bones practiques en el marc dels debats que es produeixen a les sessions del ple.

  En atenció al que es porta exposat PROPOSEM AL PLE L’ADOPCIÓ DELS SEGÜENTS ACORDS:

  Primer.- Amb caràcter general la normativa que regula les sessions del ple municipal s’interpretarà sempre de tal manera que s’afavoreixi la possibilitat per part dels grups municipals i del públic assistent de realitzar l’apartat de precs i preguntes. Concretament:

  Segon.- La normativa que regula les sessions del ple municipal s’interpretarà i els plens es dirigiran de tal manera que sempre es permeti l’apartat de precs i preguntes als grups municipals i al públic assistent en les sessions ordinàries. Es farà així en el cas de que la presidència pretengui deixar punts per a les següents sessions un cop passades les 23 hores 59 minuts i 59 segons. Aquesta circumstància mai serà al·legada per evitar obrir el punt de precs i preguntes.

  Tercer.- La normativa que regula les sessions del ple municipal s’interpretarà i els plens es dirigiran de tal manera que permeti durant les sessions ordinàries formular a tots els grups municipals i al públic assistent els precs i preguntes que s’haguessin proposat traslladar. Un cop obert aquest punt no es podrà tancar fins que tots els grups municipals i el públic assistent facin arribar els seus precs i preguntes al govern municipal.”

   

   


  CiU s’afegeix a la censura per la contractació de la dona del regidor Calabuig

  04/02/2017

  El primer partit en sortir a la palestra a censurar la contractació de la dona del regidor del PSC Salvador Calabuig va ser MES, però el partit majoritari a l’oposició, CiU, també s’hi afegeix. El partit, ara anomenat PDECAT, recorda com Tots per Sant Feliu els acusava tot sovint, en l’anterior legislatura,  de “contractar amiguets”. La portaveu del PDECAT Dolors Ligero asseverava que “aquí es veu la sensibilitat de l’actual Ajuntament”.

  La regidora de Recursos Humans, Sílvia Romero (TSF) assegura, en canvi,que s’ha seguit el procediment que recull el Diari Oficial de la Generalitat, sense intervenció dels regidors: “El filtratge de candidats el va fer el SOC amb els inscrits com a demandants de feina, i amb una llista anònima”, va defensar, i a més va preguntar “com es devien fer les coses abans” de manera retòrica als edils que han qüestionat la contractació i sostenia que podrien haver consultat el mecanisme del procés abans d’airejar el cas a la premsa i les xarxes socials.

  El fet ve de què l’Ajuntament va presentar el mes passat 17 treballadors contractats amb una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per a desocupats de llarga durada i entre els beneficiaris hi ha l’exedil Esther Martínez, esposa de l’actual regidor de Turisme i Medi Ambient, Salvador Calabuig (PSC). Aquesta coincidència ha acabat desfermant les crítiques dels dos grups de l’anterior govern, MES i CiU, que, tot i que no valora la legalitat de tot plegat, sí que ho troben “poc ètic”.

  Els sindicats estan al cas

  Segons El Punt-Avui, el president de la junta de personal –el comitè del consistori–, José Luis Sánchez, explicava que han debatut el cas en les últimes setmanes, i, tot i els recels davant la “casualitat”, opten de moment per la prudència: “La contractació és per sis mesos, i a l’estiu estarem amatents si es prorroga o es reprèn en el futur.” Romero garantia que els contractes temporals no seran “cap porta d’entrada” a l’administració.


  CiU no pensa demanar la dimissió de Cárdenas per l’afer del “meme” de Franco

  16/09/2016

  El grup municipal de CIU i el comitè local del Partit Democràtic de Catalunya (PDC) han emès un comunicat en què respon les declaracions “difamatòries i partidistes” d’ERC referents a la publicació a les xarxes socials, el dia 11 de setembre, d’una imatge del dictador Franco en què “amenaçava” amb tornar si no s’arreglava la situació política del país. En la nota de premsa emesa ahir, el partit afectat reitera que no té cap intenció de demanar la dimissió a Francisco Cárdenas.
  Els motius donats per CiU són, en primer lloc, que el regidor Francisco Cárdenas “ha fet palès amb fets el seu compromís i respecte vers la democràcia, doncs així ho demostra la seva presència any rere any en les celebracions que es duen a terme al municipi en commemoració de la Diada de Catalunya”.
  En segon lloc, argumenten que el Sr. Cárdenas “sempre ha col•laborat en qualsevol acció de reivindicació nacional de Catalunya que s’ha dut a terme des del partit al qual representa, i un bon exemple d’això és la seva implicació en l’organització d’un acte de caire pedagògic al Casal Tueda durant la campanya de Junts pel Sí”.
  En tercer lloc, CiU recorda que el regidor en qüestió també “ha recolzat qualsevol moció a favor de la independència de Catalunya sorgida del Parlament de Catalunya i votada al Ple del nostre consistori”.
  En definitiva, CiU afirma que “les disculpes del Sr. Cárdenas al cap de poques hores d’observar que havia difós per error una imatge que no era adient a les seves xarxes socials personals i els fets que acabem d’argumentar fa que considerem fora de to les declaracions d’ERC sobre la seva persona, així com partidistes i agosarades les demandes que ens reclamen tant al partit com al propi grup municipal”.


  ERC vol la dimissió del regidor de CiU Francisco Cárdenas per banalitzar el franquisme

  15/09/2016
  ERC Guíxols ha denunciat la publicació feta pel regidor Francisco Cárdenas al seu perfil de Facebook per la Diada de Catalunya, en què sortia una fotografia del dictador Francisco Franco  “amenaçant” amb tornar per arreglar el moment polític espanyol.
  ERC considera que, en el context dels actes de la Diada Nacional, això és “una falta de respecte als ciutadans, als demòcrates i a totes aquelles persones que van patir la repressió franquista” i exigeixen al grup municipal de CiU a que prengui mesures per tal que el regidor Francisco Cárdenas deixi de ser representant públic a la ciutat.
  “No podem permetre que una persona que ostenta el càrrec de regidor al consistori municipal utilitzi els seus canals de comunicació per fer banalització del genocidi franquista”, diuen els republicans, i per això demanen a CiU que reprovin el seu regidor i el cessin immediatament.
  La fotografia fou publicada per Cárdenas mentre els seus companys de partit estaven participant als actes de la Diada, i el regidor de govern Josep Saballs (TSF) va fer una fotografia de captura de pantalla amb la publicació de Cárdenas i l’afegit “aquests són la mena de regidors que té el PDC a Sant Feliu”, que de seguida fou compartida per altres perfils de xarxes socials, com el del president local d’ERC Martí Viñals.
  Cárdenas, hores després, va demanar disculpes per l’error i va despenjar la imatge, argumentant que la hi havia passat un amic. “No en sé gaire de noves tecnologies i no he esborrat una foto que volia treure i l’he publicat”, explicava i carregava contra Saballs. “Amb la seva entrada demostra que la democràcia no és el seu fort”, li retreia, a més d’atribuir-li les culpes de l’infart que va tenir en el mandat anterior. Aleshores, TSF i ERC van acusar Cárdenas, com a regidor de Seguretat i president del casal d’avis de Tueda, d’haver fet mal ús d’un sistema de videovigilància.

  Per la seva part, la portaveu de CiU, Dolors Ligero, explicava que no ho han valorat encara, però a títol personal defensava que “qui coneix Cárdenas sap que és molt de la broma”, i creu que “s’està traient de context per interessos de partit”.

  Font: El Punt_Avui i Tribuna Ganxona


  CiU obre un procés de participació ciutadana pel pàrquing

  09/09/2016

  El grup municipal de Convergència i Unió, a l’oposició a l’Ajuntament, ha iniciat un procés de participació ciutadana mitjançant recollida de signatures, per fer una consulta sobre l’emplaçament del pàrking, una promesa que es fa a cada campanya electoral des de ja en fa unes quantes, i en què els diversos partits ofereixen “el seu” pàrking.

  Però, aquesta legistura, el govern de la ciutat ha descartat la construcció d’aquest equipament al Passeig i el grup municipal de CiU va demanar al Ple l’obertura d’un procés participatiu per definir-ne la ubicació. Davant la negativa del govern, i malgrat que, segons CiU “Tots per Sant Feliu, PSC i ERC prometien al seu programa electoral la participació ciutadana per decidir temes importants”, el grup municipal de la federació nacionalista ha pres la iniciativa d’obrir aquesta consulta per conèixer l’opinió dels ciutadana referent a aquest tema.

  A tal efecte, CiU ha repartit un full per a signatures a diversos establiments municipals, en el qual es sol·licita nom, cognoms. DNI, signatura i si la persona participant està empadronada a la ciutat. Hi han dues opcions per al pàrquing: a la Corxera en alçada o soterrat al Passeig.

  Fent un símil amb la consulta independentista, podríem dir  que no hi ha  la possibilitat d’una “tercera via” per al pàrquing.


  L’Ajuntament tanca l’oficina de consum municipal

  05/09/2016

  L’Ajuntament, mitjançant un decret d’alcaldia signat el 22 de juliol, va decidir tancar l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor i revocar el nomenament de la treballadora municipal que hi treballava des de 2014 (mandat de Joan Alfons Albó).

  L’ajuntament es basa en un informe tècnic de l’àrea per clausurar l’oficina i cita “canvis organitzatius” com a motiu de la clausura.  Cal tenir en compte que, actualment, i per Llei estatal, les competències de consum ja no són pròpies dels Ajuntaments, sinó que vénen delegades d’Ens superiors jeràrquicament.

  La oposició titlla de “molt greu” aquest tancament, ja que, segons sembla, el ciutadà que s’adreçava a aquesta oficina era informat que la tècnica estava de vacances fins el 25 de juliol, però passada aquesta data, un cartell informa que per “reestructuracions del servei”,  l’oficina roman tancada i adreça els usuaris a l’Oficina de Consum del Consell Comarcal, al web de Consum de la Generalitat o al telèfon 012.

  Segons ha pogut descobrir el partit de l’oposició MES, la ciutat es queda sense aquesta oficina a l’espera d’un conveni amb el Consell Comarcal perquè algú de les oficines situades a la Bisbal d’Empordà vingui unes hores a la setmana a l’oficina de la ciutat. Un fet, per MES, “indecent” ja que “una ciutat de prop de 22000 habitants ha de tenir un servei d’informació al consumidor igual que el de poblacions molt més petites”.

  MES repassa el segon número del butlletí municipal

  Aprofitant la nota de premsa sobre l’OMIC, el partit sòcio-sobiranista també aprofita per tornar a carregar contra el butlletí municipal, ja que segons ells el consistori s’està gastant “una quantitat indecent de diners per fer una publicació que acaba a les escombraries  i que paguem entre tots”. I afegeix que és “un pamflet en el qual tenen la barra de dir que insten la Generalitat a fer el nou IES, un cop la ciutat cedeixi algun terreny, quan els terrenys ja hi eren  i estaven a punt per comprar-los a un preu mínim i cedir-los a la Generalitat, però és clar, com que era iniciativa de l’anterior equip es va desestimar tota la feina feta”.

  Unes declaracions que, en la mateixa línia, també ha fet la regidora Dolors Ligero (CiU) en el seu compte de Facebook.


  CiU proposarà el foment del petit empresariat local

  24/08/2016

  Convergència proposarà al Ple d’aquest mes d’agost crear un registre municipal d’empreses locals per tal de disposar d’una relació de totes aquelles empreses i professionals independents que estiguin interessats en participar en les diferents contractacions que realitzi l’Ajuntament.
  Al mateix temps, demanarà modificar el procediment de contractació per a obres i serveis menors, de manera que totes les empreses incloses en el registre siguin convidades a les diferents contractacions del sector que l’empresa s’hagi inscrit, atorgant més garanties als principis de publicitat, d’igualtat d’oportunitats entre empreses i de transparència en els procediments de contractació del municipi.
  L’objectiu de la proposta és “donar més oportunitats a les empreses ganxones per treballar amb l’Administració, dinamitzant així l’economia local tan malmesa per la crisi”.
  CiU lamenta que el govern ja hagi anunciat que votarà en contra d’aquesta proposta.


  Emili Vilert (CiU) ho deixa; Quimet Clarà torna

  01/08/2016

  Emili Vilert, regidor de CiU a l’Ajuntament, va renunciar, en l’últim ple municipal de dimecres passat,  a l’acta de regidor. Vilert era el número cinc de la llista de CiU i primer representant d’Unió en les darreres eleccions municipals, essent escollit com a regidor a l’oposició. Vilert ho deixa per motius personals.
  Durant el ple tots els grups municipals van lamentar que Vilert ho deixés, i fins i tot es van permetre fer broma amb el seu passat a l’Ateneu Deportiu Guíxols i amb la seva feina a la funerària.
  El seu substitut serà Joaquim Clarà, número 8 de la llista de CiU a les passades eleccions i tot un veterà de la política ganxona i que ja ha estat regidor en nombroses ocasions, tant en l’oposició com com a membre de govern. Vilert és el segon regidor de CiU que ho deixa, després que fa uns mesos l’exalcalde Joan Alfons Albó va deixar el seu lloc a la número 7 de la llista Carme Quero.
  A Clarà se l’espera hipermotivat després que l’any passat Tots per Sant Feliu difamés que formava part de la trama corrupta del Cas Manga, un fet totalment fals.


  L’oposició en bloc exigeix un ple extraordinari per debatre el nou contracte d’escombraries

  29/07/2016

   

  No hi dubte que la neteja viària i la recollida d’escombraries són dos dels temes que més preocupen en general a la ciutadania. Més encara, quan s’esta treballant la redacció d’un nou plec de condicions que haurà de regir la nova adjudicació de la concessió pública del servei pels propers anys. De fet, prop d’una cinquena part del pressupost municipal es destina a la neteja i la recollida d’escombraries.

  Els grups a l’oposició  (CDC, GdC, MES i CUP) entenen que aquest és un dels debats importants que sorgeix cada determinat nombre d’anys a la ciutat i, en aquest sentit, reivindiquen que els seus partits també representen la ciutat i que amb les seves aportacions poden col·laborar a millorar el treball que s’està fent. El que, per l’oposició, no hauria de tornar a passar és el que va succeir en l’últim debat dels pressupostos, en el qual se’ls va lliurar tota la documentació tres dies abans del debat definitiu en sessió plenària.

  No obstant això, els grups a l’oposició lamenten el “secretisme total” de l’equip de govern malgrat les reiterades preguntes dels regidors i, al·legant raons de “interferències”, els està apartant de qualsevol procés de participació. És per això que l’oposició declara ara que també vol participar en aquest nou contracte d’escombraries i neteja de a ciutat i. d’acord amb la normativa vigent, ha demanat la convocatòria d’un ple extraordinari.


  CiU proposa la creació d’un ens turístic i comercial per treballar amb l’administració

  11/07/2016

  CiU considera que l’Ajuntament hauria de posar el màxim interès i col•laborar estretament amb els empresaris per tal de definir i elaborar línies estratègiques pel desenvolupament turístic de la ciutat ja que des de fa molts anys que el turisme i el comerç són uns dels principals motors econòmics de Sant Feliu de Guíxols, generadors de llocs de treball i riquesa pels ciutadans.

  El grup municipal de CiU proposa la creació d’un ens públic, com ara un patronat, format per Ajuntament i empreses del comerç, restauració, hostaleria i turisme en general, que treballin conjuntament per impulsar el comerç i el turisme com a motor econòmic de la nostra ciutat.
  Aquesta entitat CiU vol que tingui com a objectius :
  – Coordinar i agrupar els esforços necessaris de les persones i entitats, tendents a la millora dels sectors turístics i comercials de la ciutat.
  -Definir i dur a terme els plans i les estratègies necessàries per a la promoció de les activitats econòmiques del turisme i comerç de Sant Feliu de Guíxols.
  -Endegar programes de millora de la imatge pública del municipi i donar suport a la seva presència en els mercats turístics.
  -Impulsar a través de les marques de turisme familiar , turisme cultural i turisme esportiu, entre d’altres, la nostra destinació turística com a destinació de qualitat.
  – Vetllar i promocionar la marca de ciutat “Sant Feliu de Guíxols” en els mercats emissors, i prioritzar-los en funció de la seva importància per a la destinació.
  -Disposar de les eines necessàries per al coneixement de la realitat i dels potencials propis de la ciutat de Sant Feliu de Guíxols, per poder desenvolupar les seves capacitats turístiques i comercials.
  -En definitiva, treballar colze a colze, administració i empreses per convertir Sant Feliu en un referent i capdavantera en turisme en l’àmbit de la Costa Brava.

  La proposta va ser presentada al Ple de juny i tot i el vot en contra del govern, la regidora de comerç es va comprometre a reunir-se amb CiU i amb els empresaris del sector per treballar-hi. La portaveu, Dolors Ligero, va oferir 3 alternatives al govern:
  -La presentada al Ple i denegada pel vot en contra del govern, de creació d’ un Patronat o ens similar que disposes de pressupost propi i a on les decisions que prenguin les parts siguin vinculants.
  -Crear un ens amb finançament lligat al pressupost municipal però que funcioni com a òrgan de decisió a l’ igual que la primera proposta.
  -Crear un ens de participació sectorial que treballi com a òrgan consultiu de l’Ajuntament per a qüestions relacionades amb el comerç i el turisme.
  Convergència i Unió aposta per la primera alternativa tot i que considera positiu que el govern accepti qualsevol de les fórmules proposades amb l’objectiu de treballar plegats per dinamitzar l’economia ganxona.


  La platja de Sant Feliu ja ha rebut la sorra de Sa Riera

  19/06/2016

  El transport d’uns 700 m³ de sorra de la platja begurenca de sa Riera cap a la de Sant Feliu s’ha completat aquesta setmana, al límit de l’inici de la temporada de bany. L’operació s’ha hagut de completar en tres nits –entre dimarts i divendres–, ja que s’ha treballat només de matinada –entre les vuit del vespre i les vuit del matí– per minimitzar les molèsties als banyistes que aquest mes ja fan servir les platges en les dues poblacions.

  El transvasament d’àrid, però, només ha permès estendre una capa de sorra nova en alguns sectors de la platja, a diferència del de l’any 2013, quan van agafar el triple de quantitat. Sobretot, han refet la zona del racó de Ponent i el perímetre més allunyat de les onades.

  Queixes de CiU

  El grup municipal de CiU ha criticat que s’hagi esperat fins a darrera hora per portar una quantitat inferior de sorra que fa tres anys, i amb el sobrecost d’haver de fer les feines de matinada. Els regidors de l’antiga federació van plantejar al març repetir la portada de sorra del 2013, però el tripartit local (TSF-ERC-PSC) va tombar la moció perquè preferia la solució d’un dragatge per aprofitar la sorra arrossegada cap al fons de la badia.

  Finalment, però, la promesa de Costes que el dragatge s’assumiria des del Ministeri es va esvair al maig, i l’alternativa de fer-lo amb recursos municipals va topar amb l’escàs marge de temps per contractar els treballs i aconseguir els permisos. El municipi, però, intentarà recuperar la idea amb vista a la primavera de l’any vinent.

  Font: El Punt-Avui


  Quan les coses funcionen i es canvien: la desfeta de les subvencions a emprenedors

  15/06/2016

  En el transcurs dels dos darrers anys s’han implantat a la nostra ciutat 10 noves empreses i se n’han renovat 3 més, fruit de la subvenció per a emprenedors del Pla de Barris dins el programa “Aixequem persianes” que vàrem posar en marxa a la legislatura anterior.
  L’objectiu d’aquest programa era dinamitzar econòmicament la ciutat oferint ajuts econòmics del 50% de la inversió que feien tant els nous emprenedors com els empresaris ja establerts en la renovació dels seus negocis.
  El nou govern de la ciutat, tot i continuar amb el programa, ha modificat substancialment les bases de les subvencions, desvirtuant el sentit, doncs fins ara el concepte era “si tens un projecte empresarial l’Ajuntament aporta el 50% per tal que el tiris endavant” i ara és “si tens un projecte, inverteix i l’Ajuntament potser hi aportarà una part”.
  Per començar, fins ara es destinaven 100.000.-€ anualment amb el compromís d’ampliar la dotació en cas que s’esgotés, doncs no hi havia limitació de peticions. En canvi, ara, la dotació que ha fixat el govern per a 2016 és de 30.000.-€ sense voluntat d’ampliació.
  Els emprenedors han perdut la seguretat que tenien que la seva petició seria atesa, sempre que efectivament es demostrés la inversió en un negoci i es complissin la resta de condicions. Seguretat que ara no tenen, doncs els 30.000.-€ destinats pel nou govern s’han de repartir entre totes les peticions que participen en concurrència competitiva i per tant, fins que no es tanqui la convocatòria no sabran efectivament quins diners els hi correspon a cadascú.
  A més, amb l’ agreujant que si tenen intenció d’obrir l’empresa fora del període de convocatòria, s’hauran d’esperar a que se n’ obri una altre l’any vinent (o no) per a poder-la sol•licitar.
  Per acabar d’arrodonir, han rebaixat de 20.000.-€ a 10.000.-€ l’import màxim que pot rebre cada emprenedor.
  Tots aquests entrebancs, aquesta inseguretat de no saber si efectivament rebran o no la subvenció i quina quantitat rebran, han fet perdre l’atractiu del programa; han fet desaparèixer l’incentiu pels emprenedors d’invertir a la nostra ciutat aprofitant aquesta oportunitat que brinda el Pla de Barris.
  L’excusa que posa el govern és que la llei obliga a obrir concurrència competitiva en les subvencions, cosa que, ni es la única fórmula legal, ni es contradiu amb assegurar el 50 % de la inversió aportant l’Ajuntament més diners si cal.
  Tot depèn de les prioritats que tingui el nou govern, però al nostre entendre, la creació de llocs de treballs, la dinamització econòmica i l’ampliació del teixit comercial a la ciutat, haurien d’ocupar un lloc destacat dins les prioritats de qualsevol equip de govern.


  Moció de CiU per a pacificar el trànsit a l’entorn de les escoles

  01/06/2016

  planol 1 planol 2El passat ple del mes de maig, CiU va presentar una proposta de pacificació del trànsit a l’entorn de les escoles. La proposta neix d’un estudi encarregat a finals del 2014 a una empresa especialitzada en aquestes accions, a través de la subvenció del Pla de Barris, que va ser consensuat amb veïns i AMPA i que d’acord amb ells, s’havia de materialitzar l’estiu de 2015.
  Com que l’actual govern no ha posat en marxa els canvis proposats, CIU ho ha presentat ara com a moció, amb vot contrari del govern,  malgrat dir que realitzaria alguns del canvis proposats.

  CiU aclareix els objectius de la proposta de pacificació, basats en  la millora dels accessos i la seguretat vial a l’entorn de les escoles Sant Josep, Cor de Maria, Gaziel i Escola de Música amb la priorització de la circulació invertida al carrer Hospital restringint el pas de vehicles però donant resposta a la necessitat d’accessibilitat amb vehicle als Jutjats, la farmàcia i les escoles i obrint una zona de càrrega i descàrrega per als establiments comercials a l’entorn de la Placeta Sant Joan.
  Segons CiU, les propostes presentades donen resposta a totes aquestes necessitats, oferint solucions imaginatives, fàcilment aplicables sense excessiva despesa i totalment reversibles ja que no es preveu fer cap actuació urbanística. 2A més, preveu l’ ampliació de la zona d’aparcament a la carretera Girona amb la creació de 35 noves places en ple centre ciutat.

  Per tal de millorar aquests accessos, caldria prendre un seguit de mesures, consistents en la redefinició de l’àmbit entre la placeta de Sant Joan i el carrer Mercè amb un canvi de sentit a la carretera Girona entre la placeta i el carrer Jofre que seria només de sentit ascendent, creant noves places d’aparcament. També caldria invertir el sentit dels carrers Capmany i Mall per accedir als nous aparcaments, així com el carrer Hospital entre el carrer Capmany i l’Avinguda Juli Garreta per dissuadir el trànsit de pas per aquest vial. Una altra mesura seria la reducció de la velocitat als carrers Nou del Garrofer, Algavira, Sant Domènec i Creu, trencant repetidament la prioritat de circulació a les diferents interseccions per obligar als vehicles a aturar-se abans de creuar  i una nova tanca per tallar el trànsit al carrer de la Creu en horari d’entrada i sortida d’estudiants.
  Amb aquests canvis, CiU creu que s’estableix una ruta principal d’accés a l’escola Sant Josep a través del carrer Mercè, obrint una nova zona d’aparcament a la carretera de Girona i suprimint la possibilitat d’aparcament a la Placeta Sant Joan, ampliant l’espai de vianants fins la cruïlla amb el carrer Ferran Romaguera.
  El projecte de CiU preveu l’accés a la farmàcia i als comerços de la Placeta Sant Joan per a vehicles comercials es faria entrant pel carrer Mercè, girant a la dreta pel carrer Capmany i a l’esquerra pel carrer Hospital, i l’accés al Jutjat i l’Escola de Música es faria a través del carrer Capmany amb sortida pel carrer Hospital cap a l’Avinguda Juli Garreta, aconseguint que el trànsit rodat pel carrer Hospital i Placeta Sant Joan quedés molt limitat i els vehicles passessin a ser “convidats” i els vianants “anfitrions”.


  Mala gestió per millorar la sorra de la platja

  04/06/2016

  Al Ple del mes de març el Grup Municipal de CiU vam proposar fer un transvasament de sorra de Sa Riera de 2000 m3 com es va fer el 2013, però el govern local va votar en contra argumentant que havien arribat a un acord amb el Departament de Costes de Madrid segons el qual es faria un dragat de la badia sense cost per l’Ajuntament, solució que creien més convenient donat que estaven segurs que no els donarien permís per portar la sorra de Begur.
  Ja s’ha vist però, que no tenien res signat, doncs unes setmanes després es feia públic que Costes no pagaria res, encara que el govern continuava afirmant que es faria un dragat, això si, a càrrec de l’Ajuntament.
  Al Ple del mes de maig, però, el regidor Salvador Calabuig ens explicava (cosa que s’ha d’agraïr donat que l’equip de govern actual no informa de res als regidors de l’oposició si no és a través de la premsa), que finalment opten per la nostra proposta de fer un transvasament de la sorra de Sa Riera, però només es farà una aportació de 700 m3.
  Aquesta es la gestió política que han fet?
  L’Equip de govern no va confirmar amb costes el dragat, ni han negociat amb ells un permís per portar tota la sorra que necessitem havent-hi excedent a Begur, ni han estat diligents per solucionar-ho abans de la temporada, doncs han passat 2 mesos des de la nostra proposta, i ara hauran de tancar la platja al juny o bé fer els treballs al vespre i pagar el doble per la mateixa feina.


  CiU denuncia que l’alcalde Motas va utilitzar llenguatge agressiu al darrer ple

  04/05/2016

  El Grup Municipal de CiU, a l’oposició a l’Ajuntament, denuncia públicament les amenaces verbals d’agressió que l’Alcalde de la ciutat, Carles Motas, va fer contra els regidors opositors.

  CiU denuncia que el passat 28 d’abril, durant la celebració del Ple Ordinari, l’alcalde Carles Motas va tallar un agre debat amb aquesta formació amb una amenaça verbal d’agressió, dient-los que “els donaria xarop de bastó perquè els agradava i  perquè se’l mereixien”, desprès d’avisar que ell com a alcalde tenia l’última paraula, conscient que així evitaria les respostes i intervencions de rebuig que la seva amenaça provocaria.

  El Grup Municipal de CiU rebutja l’actitud  “agressiva” de Carles Motas, “més pròpia de sistemes dictatorials que d’un estat de llibertats i més quan aquesta amenaça es produeix en un Ple”.

  CiU considera “d’una profunda gravetat” qualsevol actitud que denoti violència i agressivitat verbal, però “molt més condemnable si aquesta amenaça la fa la màxima autoritat municipal i a la seu de la sobirania popular com és l’Ajuntament i específicament, la Sala de Plens”.

  Per tot això, el Grup Municipal de CiU exigeix a l’Alcalde de la ciutat, Carles Motas, que de manera immediata rectifiqui i demani disculpes públiques per les seves paraules a tots els ciutadans de Sant Feliu de Guíxols,” doncs és la ciutadania, per representació democràtica, el destinatari final d’aquesta actitud”.


  CiU presenta una moció per l’ordenació del port i Cala Jonca

  28/04/2016

  El Grup Municipal de Convergència i Unió presenta al Ple una proposta perquè l’Ajuntament es replantegi el nou espai obtingut al port i la traslladi a Ports de la Generalitat.

  Durant l’anterior legislatura l’Ajuntament va sol•licitar a la Generalitat la construcció d’una franja de blocs de formigó al port amb la finalitat de protegir el dic de recer de les llevantades. L’actuació també ha inclòs l’enderrocament de l’antic edifici de serveis portuaris utilitzat darrerament per Creu Roja i Protecció Civil i de l’antiga nau de la Nàutica Sant Feliu. Una vegada deslliurat l’espai del Port d’aquests edificis que estaven situats al centre de l’esplanada , CiU creu que ara es pot replantejar tot aquest nou espai d’una manera diferent.

  L’objectiu del pla que presenta CiU inclou la millora de l’accés de vianants a l’escullera, especialment pel que fa al voltant de la rotonda entre el Club Nàutic i el “Tinglado”, on hi ha un important desnivell entre el ferm dels cotxes i la vorera que, segons CiU,  fa que molta gent ensopegui amb la vorada i caigui. La proposta és de col•locar-hi unes jardineres que delimitin l’espai i cercar una solució per salvar el desnivell.

  Una altra millora presentada és la del tram final de la via verda, que acaba amb un topall de tren per escenificar que la via verda té el mateix traçat que l’antic tren i que els nacionalistes proposen eixamplar per tal que les bicicletes girin amb facilitat, així com recuperar l’espai per aparcar bicicletes.

  Una altra proposta és la reordenació de la circulació de tal manera que els cotxes passin just sota el mur de l’accés a la Cala Jonca. En fer l’enderroc dels edificis, la circulació es pot desplaçar de lloc amb la finalitat de deixar un sol espai central (sense que estigui tallat per un carrer) on es pugui fer un gran pàrquing o celebrar-hi el Festival de la Porta Ferrada, en el qual es podria incloure el “Tinglado” com a equipament per aquests tipus d’esdeveniments.

  El pla inclou també una millora de la rampa d’accés a l’esplanada sobre la Cala Jonca, que es podria asfaltar o col•locar-hi una capa de sauló compactat, fer un petit aparcament que faciliti descarregar els estris pels usuaris de la Via Ferrada o simplement per poder anar al mirador.

  La darrera actuació proposada per CiU és l’adequació de l’esplanada sobre la cala Jonca com a mirador obert al mar. Actualment existeixen dos contraforts (murs de pedra) sobre els quals es podria muntar una petita plataforma per poder contemplar el mar i fer fotografies. Al mateix temps podria ser un punt de trobada per a usuaris del Camí de Ronda i de la Via Ferrada.

  Per CiU, el Port de Sant Feliu “és un actiu important que hem de fer valer i aprofitar en benefici de la ciutat com un gran espai obert davant el mar, que ben endreçat es pot consolidar com un atractiu turístic de primer ordre”.


  La PAH i el Guíxols Arena

  25/04/2016

  Amb l’objectiu de puntualitzar alguns comentaris fets pel senyor Motas en el Ple i d’altres publicats per la PAH i sense cap ànim d’entrar en polèmica, volem aclarir que el govern anterior va dedicar molts esforços i temps per aconseguir d’Ensenyament la titularitat de les cases del Baldiri a finals del 2014. Fins aquell moment, com que no eren municipals, no s’hi podia fer cap actuació, doncs malauradament l’Administració no funciona al ritme que voldríem els polítics i els ciutadans.
  Tot seguit es va procedir a valorar les actuacions a fer per tal de rehabilitar les cases i es va aprovar el finançament al pressupost al mes d’abril.
  L’explicació que ha donat l’actual govern de què el finançament per a la rehabilitació estava subjecta a la venda d’una finca municipal i que per aquest motiu no s’havia pogut fer no és correcte, en primer lloc perquè la finca en qüestió es va vendre i en segon lloc perquè l’Ajuntament es regeix pel Principi de Caixa Única, és a dir, no hi ha uns diners determinats reservats en un calaix per a un projecte determinat sinó que, havent-hi els diners, tant és d’on provenen; i els diners hi eren, tal com prova el fet que l’any 2015 s’ha tancat amb 6.290.000.-€ de superàvit a les arques municipals.
  Amb part d’aquests diners el govern ja ha anunciat que amplia la despesa prevista per a la construcció del nou espai Guíxols Arena fins a 741.000.-€ quan segons el projecte inicial del govern anterior estava valorat en 400.000.-€ amb les grades de formigó incloses i uns 200.000.-€ si s’utilitzaven les grades metàl•liques propietat de l’Ajuntament que actualment es fan servir al Festival Porta Ferrada.
  Tothom és lliure, evidentment, de creure la versió del Govern, però la veritat és que aquests 350.000.-€ que han afegit al projecte del Guíxols Arena provenen d’altres inversions previstes el 2015 que no s’han fet, entre d’altres la rehabilitació de les cases del Baldiri, la compra del camió que necessita la Brigada municipal, i el nou generador per a l’edifici de la Policia municipal imprescindible en cas d’emergència a la ciutat.
  No compartim tampoc l’ opinió que l’anterior govern no va incrementar els habitatges socials, doncs es va multiplicar per 2 la bossa d’habitatge, es va aconseguir la cessió per part de la Generalitat de 8 pisos de Mas Falgueres, es va crear un pis tutelat al c/ Trafalgar per a situacions d’exclusió social greu, es va aconseguir a través d’un procés sancionador als bancs pactar amb ells la transformació de diversos pisos ocupats en pisos de lloguer social a banda d’altres polítiques social d’habitatge com l’adhesió a la taula d’emergència social, el servei d’Ofideute i el protocol judicial d’actuació en casos de desnonament i altres.

  GRUP MUNICIPAL DE CONVERGÈNCIA I UNIÓ.


  El Ple tomba la proposta de rehabilitació de les cases del Baldiri Reixach feta per CiU

  05/04/2016

  El grup municipal de Convergència i Unió va presentar al Ple una moció per demanar al govern actual que es recuperi el projecte de reconversió de les antigues cases dels mestres en habitatges socials, però el govern de TSF, PSC i ERC hi va votar en contra, desaprofitant l’oportunitat de reutilització  d’aquest espai municipal.

  La història es remunta a finals de 2014, quan el govern d’aleshores va canviar l’ús de les antigues cases dels professors del CEIP Baldiri Reixach, després d’haver aconseguit la cessió per part de la Conselleria d’Ensenyament amb l’objectiu de transformar-les en habitatge social destinat a famílies desnonades i altres situacions d’emergència.

  Durant els primers mesos de 2015, l’Ajuntament va valorar les obres a portar a terme per tal d’adequar les cases per a la seva òptima utilització i habitabilitat.

  El pressupost del 2015, aprovat inicialment el mes d’abril, contemplava una partida de 70.000 € per a la seva rehabilitació. La decisió del govern actual de  tornar iniciar el procés d’aprovació del pressupost va endarrerir l’aprovació definitiva fins l’ octubre, fet que va paralitzar aquesta rehabilitació.

  Cinc mesos després, tot i les protestes de la PAH i dels diferents grups polítics de l’oposició, reivindicant  l’ús social d’aquests habitatges, el govern continua inactiu enfront d’aquest tema.

  Aquesta manca de diligència, sumada als diversos actes vandàlics que s’han produït en aquestes habitatges durant aquests mesos, davant els quals el govern actual s’ha limitat a tapiar les cases sense cap més actuació per aturar el deteriorament,   ha provocat l’estat actual de deixadesa dels habitatges.

  Tot i això, el grup municipal de Convergència i Unió creu que s’hauria de “reconduir la situació i aportar la inversió necessària per rehabilitar aquestes cases” per cobrir part de la mancança que té la ciutat d’habitatge social.


  CiU no vol que les obres del carrer Sant Martirià es segueixin endarrerint

  29/03/2016

  Els veïns del carrer de Sant Martirià porten des de primers de desembre esperant que comencin les obres d’ urbanització del tram comprès entre el carrer Nou del Garrofer i la Carretera de Girona.
  Les obres del carrer que es varen licitar l’abril, tot i que no varen començar fins setembre. Aquestes obres preveien la urbanització de tot el carrer, però una vegada enllestida la primera part, compresa entre els carrers Sant Domènec  i Nou del Garrofer, l’empresa constructora va renunciar a  continuar l’ obra.
  Des d’aquella data, ja fa 4 mesos, l’Ajuntament no ha tramitat la nova contractació, fet que posa en coneixement CiU.
  Segons el regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, a l’inici de les obres la constructora va fer unes prospeccions per determinar el traçat del conducte de pluvials per connectar la nova instal•lació amb la general del carrer Jofre i varen calcular que la connexió s’hauria de fer uns metres més llarga del previst.  Això, per CiU és una “excusa” ja que “és una dada que coneixen des de l’octubre passat i que representa un canvi molt petit en el projecte” i afegeixen que “en aquests 5 mesos han tingut temps més que suficient per refer el projecte i tornar-lo a licitar de nou, cosa que no s’ha fet”.
  Els veïns del carrer Sant Martirià han tingut greus problemes amb el clavegueram, que afectava inclús l’interior dels seus habitatges, per la qual cosa, la portaveu de CiU Dolors Ligero va demanar al darrer Ple que l’Ajuntament actuï amb la màxima celeritat en aquesta contractació i no demori més l’inici de les obres .


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies