• Categories
 • Comunicat de l’ANC per la mort de Muriel Casals

  15/02/2016

  Amb motiu de la trista pèrdua de Muriel Casals i Couturier, Guíxols per la Independència – ANC expressa  el seu més sentit  condol i s’afegeix al dolor dels seus familiars i amics.

  Així mateix, i com a mostra de dol, hem sol·licitat a l’Ajuntament que les estelades de la nostra vila onegin a mitja asta durant una setmana.

  Descansi en pau i que la seva força, serenitat i compromís ens serveixin d’inspiració per a continuar treballant en el camí fins a la llibertat.


  L’Ajuntament assegura que el carnaval es farà i MES posa llenya al foc

  09/01/2016
  L’Equip de Govern ha enviat una nota als mitjans en què diu que està posant tots els mitjans al seu abast per tal de celebrar el Carnaval Ganxó de 2016 amb el màxim lluïment possible, alhora que lamenta que la proposta del recorregut de la Rua del 2017 per la carretera de Girona ha estat l’únic punt de discrepància en les darreres reunions amb l’Associació de Festes Ganxones.
  Segons la nota, l’Ajuntament treballa a fons per celebrar el Carnaval amb el màxim consens possible entre les colles i associacions locals que vulguin treballar en positiu per a aquest esdeveniment de la ciutat que el govern vol que esdevingui un referent indiscutible a la Costa Brava ” i sigui la veritable Festa Major d’hivern que la ciutat tant desitja i viu amb tanta intensitat”.

  Per la seva banda, Moviment d’Esquerres (MES) troba “desagradable pel seu contingut” la nota amb què l’Associació de Festes Ganxones decidia no prendre part en l’organització del Carnaval i lloa aquesta associació, que durant més de trenta anys ha estat organitzant diferents esdeveniments a la ciutat “amb caràcter completament voluntari i superant tota mena d’obstacles” i lamenta el to “poc obert al diàleg” de la regidoria d’Esdeveniments de Ciutat, formada per tres regidors, un de cada partit del Govern, que “en només tres reunions s’han carregat la feina duta a terme per l’associació durant tots aquests anys”.

  MES recorda que el recorregut de la Carretera de Girona es va deixar de fer l’any 2003 per diferents motius, entre ells la seguretat dels participants i espectadors de la Rua, i que aquesta decisió la va prendre l’actual regidora de TSF Laura Aiguaviva, aleshores a CiU, i també recorda que fa dos anys l’actual regidor de MES i abans al PSC Pere Albó va fer emetre un informe al departament de Vialitat, el qual desaconsellava el recorregut per la carretera de Girona, fet que demostra, segons MES, que l’actual informe no s’ha fet amb rigor.

  MES assegura que el regidor de Festes David Oliveras, durant els quatre anys que ha estat regidor a l’oposició “s’ha dedicat sistemàticament a fer saltar pels aires totes les reunions de l’Associació de Colles de Carnaval amb aquest tema”.

  Cal recordar que la comissió organitzadora del Carnaval desaconsella aquest recorregut i va demanar fa més d’un mes a la Regidoria els diferents informes de tots els actors implicats, és a dir: Policia Municipal, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, Creu Roja, Brigada Municipal i Àrea de Cultura, sense obtenir resposta a la instància presentada.

  MES insinua que aquesta decisió de cares al carnaval de 2017, emesa tan ràpidament, “potser està amagant algun interès fosc al darrere”.

  El fet és que l’Associació de Festes Ganxones ha decidit per unanimitat  desvincular-se de tots els actes en els quals col·labora o coorganitza a la ciutat. “El que no havia aconseguit ningú en més de trenta anys, ho han fet tres persones en dues estonetes”, diuen. “Tres regidors completament mancats d’experiència en tot el que comporta l’organització d’un esdeveniment tan important per la ciutat com és el nostre Carnaval i la Festa Major, han vacil·lat en menysprear i dinamitar totes les decisions preses i treballades constantment entre l’Associació i els diferents equips de Govern durant anys”, asseguren.

  L’Associació de Festes Ganxones, a més de coorganitzar tots els actes del Carnaval, també és responsable de l’organització del Carnaval a la Fresca, Aplec de Pedralta, Sardinada de la Verge del Carme, suport als actes de celebració del Pelegrinatge a Sant Elm i a diferents actes de la Festa Major, a part de col·laborar amb la resta d’entitats de la ciutat sempre que aquestes ho demanen i amb una total predisposició a tot el que proposa l’Ajuntament.

  MES també es pregunta “com és que la les reunions preparatòries de la Festa Major (se n’han fet ja unes quantes) la única entitat assistent, i ens consta que amb força poder de decisió, és el Consell Local de Joves? I la resta d’entitats? No són importants?”

  Des del Grup Municipal de Moviment d’Esquerres (MES), per tant, donen suport a l’Associació de Festes Ganxones, i els agraeixen la tasca que han dut a terme durant tots aquests anys en benefici de la ciutat de manera voluntària.


  Nota de l’ANC en relació a les eleccions estatals

  17/12/2015

  L’ANC insta a la unitat d’acció de les formacions favorables al procés constituent de la República Catalana que es presentin a les eleccions estatals del proper 20 de desembre.

  Entenem que aquesta unitat d’acció, per part dels diputats i senadors que siguin elegits al Congrés i al Senat a Madrid, s’ha de centrar en la funció d’altaveus de la voluntat del poble català expressada el 27S, per defensar el posicionament del Parlament i del Govern de Catalunya i per donar suport als successius passos que legítimament s’emprenguin des de Catalunya, tant per impulsar el procés d’independència, com per la regeneració democràtica i la justícia social que són implícites al procés català.

  Aconseguir una representació independentista sòlida que doni suport als posicionaments del Parlament de Catalunya i defensi els interessos de Catalunya al llarg del procés de separació com a nació, és positiu per reforçar el procés de sobirania fins a formalitzar-la finalment. Per tant, recomanem la participació dels ciutadans catalans el 20D per assolir un progrés major de les forces independentistes.

  Així mateix donem ple suport i us animem a expressar la vostra solidaritat, als càrrecs electes locals sobre els quals recau l’amenaça d’haver protagonitzat actes de sedició i rebel·lia per haver fet possible amb el seu vot l’adhesió del respectiu Ajuntament a la Resolució del Parlament de Catalunya.

  Per acabar es vol transmetre una idea clara i inequívoca: l’ANC no fallarà.

  La nostra única raó de ser és aconseguir la independència. Gràcies a la il·lusió de tanta i tanta gent hem arribat molt lluny. Ara, malgrat incerteses i dificultats, no ens aturem. Seguim treballant per culminar la construcció del nou país.

   

   


  Junts pel Sí felicita els ganxons per l’alta participació d’ahir

  28/09/2015

  La candidatura Junts pel Sí vol felicitar a tots els ganxons per l’elevada participació a les eleccions al Parlament de Catalunya d’ahir diumenge 27 de setembre. La candidatura sobiranista creu que “és un triomf de la democràcia en general i de la nostra candidatura en particular”.
  Junts pel Sí ha obtingut el 47’34% dels vots, que equival a un total de 5.196 paperetes, més del doble de la segona força més votada, fet que valoren molt positivament.
  Un altre fet a remarcar és que hi va haver més vots ahir per la independència del nostre país que no pas la suma de CiU, ERC i CUP fa tres anys.
  Junts pel Sí també feliciten la CUP, que ha obtingut un 6’27% de suport. Els seus 688 vots, sumats als 5196 de Junts pel Sí, donen una majoria d’un 53’61% a favor de la independència de Catalunya.
  Els components de Junts pel Sí a la nostra ciutat volen fer un especial agraïment a tots els candidats i candidates de la nostra ciutat que han volgut formar part activament d’aquest procés. “Aquesta victòria és de tots perquè l’hem aconseguida JUNTS.
  Diumenge vam fer història! La gran majoria dels ganxons i catalans vam votar independència i el full de ruta cap a aquest objectiu ja no té aturador! Caminem cap a un NOU ESTAT”, acaba dient el comunicat.


  Comunicat d’ERC Guíxols sobre els resultats electorals

  17/06/2015

  Des de la secció local d’ERC Guíxols ens hem anat reunint amb totes les forces polítiques després del 24 M. No és nou si us diem que hem hagut de començar per segona vegada després de la decisió de la Junta Electoral d’acceptar legalment uns vots que eren considerats nuls i lamentablement no poder consolidar el nostre quart regidor a l’Ajuntament.
  Tal i com es va explicar en les trobades amb els amics, simpatitzants, la llista electoral i militants, la decisió que havia de prendre l’assemblea no era gens fàcil, doncs el bon govern de la ciutat i el futur del país estan estretament presents, per la nostra consciència, els nostres ideals i els nostres més íntims desitjos de llibertat, igualtat i fraternitat. L’Assemblea d’ERC Guíxols va prendre la decisió per votació, i en primer lloc va ser aprofundir una entesa amb les forces de Tots per Sant Feliu i el Partit dels Socialistes Catalunya, la qual ha pogut arribar a bon terme i començar així un nou cicle en el govern de la ciutat.
  Entenem que el progrés de la ciutat no podrà ser fins que els persones que en formen part puguin viure en plenes condicions i amb els recursos socials que pertoquen en una ciutat com Sant Feliu. Entenem el progrés econòmic lligat al benestar de les famílies i amb els recursos que ens són propis. Entenem que el Sant Feliu de Guíxols que volem passa primer per les persones.
  Parlem d’un futur digne per a les persones, i creiem que la millor manera també és que Esquerra Guíxols treballi perquè el nostre municipi sigui part activa en el procés d’alliberament nacional que està vivint el nostre país, Catalunya. La Regidoria de Transició Nacional durà a terme una feina transversal amb les àrees de l’Ajuntament perquè allà on podem afegir un gra de sorra a favor de la llengua, de pagar els impostos en l’Agencia Tributària catalana, participació activa a l’AMI, símbols… El país que volem començar de nou també és un país net de corrupció i d’opacitats, per això farem tots els esforços perquè tinguem un Ajuntament amb parets de vidre on es transparenti tot el que hi ha dins.
  Per aconseguir els nostres objectius, fem pinya i connectem els programes electorals dels tres partits que hem acordat formar govern, perquè la ciutat potenciï els seus encants amb personalitat, a favor de les persones i amb el govern més independentista que mai ha tingut la ciutat, des de la Segona República.
  Esperem ser dignes dels que ens han precedit i apuntar amunt en aquesta nova etapa perquè els que vinguin després no hagin de lluitar per la dignitat del seu país.


  Comunicat de Guíxols per la Independència

  16/05/2015

  L’assemblea territorial de l’ANC de Guíxols vol manifestar, arran de les informacions publicades sobre la campanya Els ajuntaments per la independència i la candidatura Guíxols des del Carrer, que:

  -En el marc de la campanya Els ajuntaments per la Independència, s’ha posat en contacte amb totes les candidatures del poble per tal que signessin, si així ho desitjaven, el compromís proposat per l’Assemblea.

  – Que la candidatura de Guíxols des del Carrer ha estat informada del calendari i la data límit per sumar-se al compromís i que, legítimament, no l’ha signada o, almenys, no n’ha informat a l’assemblea territorial de Guíxols.

  -Guíxols per la Independència manté sempre la mà estesa i la voluntat de sumar des del respecte absolut a les decisions de totes les candidatures que es presenten al municipi.

  -Sent així i, a tenor de la informació publicada a alguns mitjans, Guíxols per la Independència manifesta la seva voluntat de buscar un acord satisfactori per tal que Guíxols des del Carrer pugui sumar-se a la campanya, si així ho desitja, malgrat que el termini hagi finalitzat.

  -Mentrestant, Guíxols per la Independència manté la seva campanya i continua informant que les candidatures que s’hi han adherit són: Convergència i Unió (CIU), Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Moviment d’Esquerres (MES) i Tots per Sant Feliu (TSF)


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies