• Categories
 • Concurs fotogràfic “Dones ganxones, dones del món”

  25/04/2018

  S’han publicat les bases del VII Concurs de Fotografia “Dones ganxones, dones del món” 2018:

   

   

  1. INTRODUCCIÓ

  Aprofitant la celebració de la jornada “Dones ganxones, dones del món”, el Servei d’Igualtat i Atenció a la Dona organitza el seu VII concurs de fotografia.

  Aquestes i altres activitats estan dins del Pla de Promoció de Polítiques d’Igualtat i es realitzen per fer visibles les dones, ja que la seva invisibilitat i el no reconeixement del seu paper en la societat són uns dels principals obstacles a l’hora d’aconseguir una igualtat real.

  2. TEMA

  Les fotografies han de tenir com a protagonista a les dones i mostrar la seva diversitat en qualsevol àmbit de la vida.

  3. BASES

  • Enviament de fotografies a: concursfotografiasiad@gmail.com
  • Cada fotografia (en arxiu digital) s’haurà d’identificar amb el pseudònim i el títol de la fotografia en el següent format: pseudònim, guió baix, títol de la fotografia, guió baix i el núm. de fotografia. Exemple: onada_dona sota la lluna_1. jpg
  • Al correu hi haurà de constar: el nom i cognoms de la persona participant, la data de naixement, el pseudònim, telèfon de contacte, direcció electrònica de contacte, DNI, títol de la fotografia i lloc on s’ha pres la fotografia (en aquest ordre). L’assumpte serà “concurs fotogràfic”.
  • La tècnica serà lliure.
  • La fotografia ha de ser en format digital, en color o blanc i negre. S’acceptaran en format jpg amb un màxim de 3 MB de pes.
  • Cada fotografia rebrà un correu electrònic de confirmació. Si no s’ha rebut aquest correu en un màxim de 7 dies és que la fotografia no ha arribat correctament. Podeu enviar un correu electrònic a igualtat@guixols.cat o trucar al 972 82 01 01.
  • El nombre de fotografies a presentar per cada participant serà com a màxim de 3.
  • El termini per presentar-les serà el 7 de maig de 2018 inclòs.
  • El jurat estarà format per la regidora d’Igualtat, membre de l’associació fotogràfica de Sant Feliu de Guíxols (AFIC) i una persona de l’equip del SIAD.
  • Les fotografies presentades al concurs passaran a formar part de l’arxiu del SIAD, el qual les podrà utilitzar per a futures activitats i/o difusions. En aquest cas sempre s’indicarà l’autoria de la fotografia.
  • L’autor/a de la fotografia és responsable d’haver obtingut els drets d’imatge de les persones que hi apareixen.
  • Totes les fotografies participants en el concurs s’exposaran al Facebook del SIAD
  • El lliurament de premis es farà el 13 de maig, a les 12.00h, dins de la jornada “Dones ganxones, dones del món” Rambla Antoni Vidal.
  • L’organització es reserva el dret de declarar nul el concurs si es reben menys de 10 fotografies.
  • Participar al concurs suposa acceptar aquestes bases i la decisió del jurat.

  El primer concurs nadalenc d’establiments ja té guanyadors

  02/01/2018

  La primera edició del concurs d’ambientació nadalenca dels establiments comercials de la ciutat ha estat tot un èxit, amb un total de 41 establiments participants. 

  ESTABLIMENTS GUANYADORS

  Les puntuacions resultants han estat molt igualades i els integrant del trio guanyador han estat:

  PRIMER PREMI: PERE ARARÀ
  SEGON PREMI: LLIBRERIA NOBEL
  TERCER PREMI: ESTÈTICA PAQUI

  L’Ajuntament vol agrair la implicació dels establiments comercials de la ciutat que han participat a la primera edició d’aquest concurs i felicitar-los per la feina feta i pel gust amb el que han decorat els seus locals. Igualment, agraïments també al Jurat que ha participat de la tria.

   


  Nou concurs per al disseny del cartell del Carnaval 2018

  08/11/2017

  L’Ajuntament ha convocat el concurs del disseny del cartell i de la xapa del Carnaval 2018. Ja s’han publicat les bases per concursar-hi, i el termini finalitza a les 13h del 24 de novembre.

  Amb aquesta proposta, és ja la quarta ocasió que l’Ajuntament opta per la participació a l’hora d’encarregar la imatge corporativa d’alguna de les celebracions assenyalades de la ciutat. S’ha fet anteriorment amb el Carnaval de l’any passat i l’anterior, i amb la Festa Major d’enguany. És una tònica que es vol anar repetint, perquè el Govern de la ciutat ha notat que la proposta d’obrir els dissenys a la ciutadania és ben acceptada, amb molta participació i amb propostes realment engrescadores.
  A banda de l’ús de la proposta que resulti guanyadora, s’estableix un premi de 300 euros.
  Aquest any el Carnaval es fa del 3 al 14 de febrer i aquesta celebració és una de les més assenyalades de la Costa Brava, amb una implicació de tota la ciutadania que la fa única.

  Aquestes són les bases:

  CONCURS DEL DISSENY DEL CARTELL DEL CARNAVAL 2018 DE SANT FELIU DE GUÍXOLS

  L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, convoca el concurs del disseny del cartell i de la xapa del CARNAVAL 2018, d’acord amb les següents bases:
  1. Disseny
  1.1. El tema serà lliure, dins naturalment dels motius característics de les festes que es pretén anunciar.
  1.2. El cartell haurà d’estar confeccionat en sentit vertical, 70 cms. d’alçada per 50 d’ample inclosos els marges si els tingués. L’execució serà amb tota la gamma de colors que es consideri. A l’hora de la seva reproducció litogràfica l’Ajuntament ho farà en quadricromia. Haurà d’incloure el següent text: Carnaval 2018 / Sant Feliu de Guíxols / del 3 al 14 de febrer
  1.3 Haurà de poder adaptar-se a diferents formats cartell, díptic, xapa, etc.

  2. Presentació
  2.1. Els cartells s’hauran de presentar sense signar i muntats sobre tauler, bastidor o material suficientment resistent per poder ser exposat.
  2.2. Les propostes que optin al concurs s’hauran de presentar a la l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (Plaça del Monestir s/n), des del 6 de novembre a partir de les 10 hores, fins a les 13 hores del 24 de novembre del 2017.
  2.3. Cada participant podrà presentar una proposta acompanyada de plica tancada, que contindrà al seu interior el nom, cognoms, domicili, i telèfon i a l’exterior s’ha de fer constar un títol o lema que identificarà l’obra.

  3. Veredicte i premi
  3.1. Es constituirà un jurat, presidit per l’Il·lm. Sr. Alcalde o el Regidor en qui delegui, els noms no es faran públics fins després d’emetre el veredicte.
  3.2. El concurs estarà dotat amb un únic premi de 300 €. Es farà efectiu un cop s’estableixi la consignació pressupostària pertinent quan s’hagi aprovat el pressupost municipal del 2018. El premi estarà subjecte a la legislació fiscal vigent, realitzant sobre aquestes quantitats les retencions legals establertes.
  3.3. El cartell premiat passarà a propietat municipal amb tots els drets de lliure reproducció, distribució i comunicació pública, tenint en compte la Llei de la Propietat Intel·lectual.

  4. Altres
  La participació en aquesta convocatòria implica l’acceptació de les bases i de la resolució del Jurat que serà inapel·lable. Qualsevol anomalia o dubte que pugui sorgir en el procés de selecció, deliberació i concessió del premi podrà ser estudiada interpretada i solucionada pel Jurat.

  El Premi podrà declarar-se desert.


  Retirat el concurs del Thyssen per una al·legació

  26/10/2017

  L’alcalde Carles Motas ha decretat el desistiment de l’anunci de concurs públic per adjudicar el projecte executiu de reforma i ampliació del monestir i d’urbanització de l’entorn per situar-hi el futur Museu Carmen Thyssen, segons anuncia la premsa gironina.

  La decisió es va prendre el dia 19, quan el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC) va al·legar que el concurs s’havia d’adjudicar de manera restringida per Llei, amb una concurrència d’un màxim de cinc ofertes per part d’estudis amb solvència tècnica i experiència acreditada i la intervenció d’un jurat.

  L’àrea d’Urbanisme i Contractació avança que les línies establertes en l’avantprojecte i la concepció de l’equipament són les mateixes, però que cal ajustar el plec de condicions i repetir l’aprovació i la convocatòria en un termini màxim d’un mes i mig.

  El desistiment s’ha fet abans que arribés cap oferta. Tan sols havien trucat alguns interessats que no van arribar a registrar la paperassa.


  Cartell de participants al XIII Concurs de Teatre Amateur

  28/08/2017

  El Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Sant Feliu de Guíxols arribarà enguany a la tretzena edició, consolidant-se dins el panorama català d’arts escèniques no professionals. El concurs es celebrarà els diumenges alterns durant sis mesos, d’octubre de 2017 a març de 2018.  

  Des de l’Agrupació Teatral Benet Escriba esperen que el públic gaudeixi del nivell de les obres, i en to humorístic afegeixen que “aquest any ens hi hem mirat una mica més perquè és la 13a edició, i aquest número té mala fama”. 

   

  La programació 

   

  Diumenge 8 d’octubre de 2017 a les 6 de la tarda

   SÓC UNA NENA

  Autor: Creació pròpia

  Direcció : Mar Puig, Pepa Montes, Mariona Morral i Roser Anglada

  GRUP AMICS DEL TEATRE d’Ullastrell

   

  La Matilda és una nena molt especial que ha tingut la mala sort de néixer en una família gens habitual i que no se l’estima gaire. La seva professora la vol ajudar, però la cruel directora de l’escola s’hi oposa rotundament. La petita Matilda ajuda tots els seus companys de l’escola i tots els que l’envolten.

   

  Diumenge 22  d’octubre de 2017 a les 6 de la tarda

   TOC -TOC

  Autor: Laurent Baffie

  Direcció: Xavi Piguillem

  INESTABLE CERETANA DE TEATRE  de Puigcerdà

  Sis personatges amb Trastorn Obsessiu Compulsiu (TOC) coincideixen a la consulta del Dr. Cooper, eminent neuropsiquiatre, amb l’objectiu de resoldre els seus problemes. Però el doctor no acaba d’arribar. Des del màxim respecte per una malaltia que condiciona molt la vida de les persones que la pateixen, encarem aquesta comèdia amb l’única pretensió que passeu una estona divertida. Gaudim-ne!

   

  Diumenge 5 de novembre de 2017 a les 6 de la tarda

   CANSALADA CANCEL·LADA

   Autor: Gerard Vazquez

  Direcció : Maria Miralda

  ELS AMICS DE LES ARTS  de Terrassa

   

   Un actor i un director comencen a assajar un text. L’actor sempre arriba tard, sempre té algun subterfugi. El director no aconsegueix cap resultat, ni la disciplina de l’actor. El text que assagen no hi ha manera d’entendre’l. El procés creatiu no arriba a iniciar-se. Dos personatges fracassats que no aconsegueixen tirar endavant res del que es proposen. Amb humor absurd, personatges quotidians i situacions “beketianes”, Cansalada cancel·lada ens fa reflexionar sobre la importància que té posar dedicació i amor a tot el que fem diàriament.

   

  Diumenge 3 de desembre de 2017 a les 6 de la tarda

   DEMÀ CONEIXERÀS EN KLEIN

   Autor: Toni Cabré

  Direcció: Joan Peran

  SALA CABANYES  de Mataró

   

  Una comèdia sobre una dona executiva que és víctima d’un brutal “mobbing” per part de la seva empresa. Allunyada de la resta de l’organització, sense personal ni res per fer, lluitarà perquè la situació no la torni boja. Una secretària, una becària i una netejadora seran les còmplices de la seva peripècia. Una obra teatral àcida, irònica i sorprenent.

   

  Diumenge 7 de gener de 2018 a les 6 de la tarda

   VA SER UN HOME EXCEPCIONAL

   Autor: Joan Carles Maldonado

  Direcció: Joan Carles Maldonado

  GRUP TEATRAL L’ERAMPRUNYÀ  de Gavà

   

  La família Morlans Xipre està de dol, el pare és mort. Familiars i amics s’han de trobar al funeral, els fills esperen l’arribada del difunt, el capellà té molta pressa, la vídua no para de menjar, s´ha d’anar a buscar la tieta Frida, els néts no apareixen. Arriba un visitant que ningú coneix i que farà tremolar la família. Hi haurà funeral?

   

  Diumenge 21 de gener de 2018 a les 6 de la tarda

   MENTIDERS

   Autor: Athony Neilson

  Direcció: Albert Gonzalez

  JOVENTUT DE LA FARÀNDULA de Sabadell

   

  Mentiders és una comèdia britànica d’embolics. La història comença quan dos policies anglesos arriben a una casa la nit de Nadal per comunicar a un matrimoni una mala notícia. Però els dos agents, compadits de la parella, expliquen una mentida que s’anirà fent cada vegada més gran fins a provocar situacions hilarants i surrealistes.

   

  Diumenge 4 de febrer de 2018 a les 6 de la tarda

   LA CANTANT CALVA i EL PROMETATGE

  Dues maneres (intel·ligents i diferents) de riure al teatre

   Autors: Eugène Ionesco i Anton Txèkhov

  Direcció :  Llorenç Rafecas

  GRUP DE TEATRE EL CENTRE de Llorenç del Penedès

   

  Primer, amb una obra que és un text emblemàtic del teatre de l’absurd, “La cantant Calva”, els Smith, els Martin, la minyona i el capità dels bombers ens porten per diàlegs a primer cop d’ull incongruents…però amb més d’un sentit ocult.

  La segona és, potser, la millor de les tres obres russes de Txèkhov. Un clàssic de petit format, que narra les peripècies d’una petició de mà entre dues famílies benestants propietàries rurals

     

  Diumenge 18 de febrer de 2018 a les 6 de la tarda

  LA GÀBIA BUIDA

   Autor: Guió propi

  Direccció : Jordi Riera

  IMPULS TEATRE  de Molins de Rei

   

  Dues parelles es reuneixen. El fill d’una d’elles, amb tan sols onze anys, ha fet mal al fill de l’altra quan eren al parc. Decideixen tenir una entrevista per resoldre l’assumpte amb civisme. Benèvols i conciliadors, tenen un discurs comú de tolerància i comprensió. Però amb la mateixa subtilesa amb què comença la seva conversa, inicien un canvi d’actitud entre ells. Una punyent revelació contra la insatisfacció humana de les seves pròpies vides. Tots contra tots.

   

   Diumenge 18 de març de 2018 a les 6 de la tarda

   EL TRASPÀS

  Premi Recull de Blanes 2017 de teatre al seu autor

   Autor: Eloi Falguera

  Direcció: Eloi Falguera

  PUNT I SEGUIT TEATRE de Terrassa

   

  Mas Perxés d’Agullana, Alt Empordà, febrer de 1939.

  Les tropes de Franco són a un pas d’arribar a la frontera. Què hi fan dos mossos d’esquadra a les portes d’un mas, tot sols? Amaguen algú? Custodien alguna cosa? Deu ser molt important per arriscar-se tant…

  Endinsa’t en un dels episodis més desconeguts del final de la Guerra Civil. Una història de traïcions, passions i visites inesperades, on es qüestiona la moral i la integritat d’aquells que tenen l’obligació de protegir el que és de tots.

    

  Diumenge 25 de març de 2018 a les 6 de la tarda

   L’AUCA DEL SENYOR ESTEVE

   Autor: Santiago Rusiñol

  Adaptació: Santiago Sans i Valls

  Direcció : Frederic Roda

  QUATRE PER QUATRE  de Granollers

   

  Santiago Rusiñol presenta en aquesta obra la saga familiar dels propietaris de la merceria “La Puntual”. Un retrat de la petita burgesia catalana situada en el barri de Ribera de Barcelona a la segona meitat del segle XIX i que el besnét, la tercera generació, trenca en renunciar a la tradició familiar.

   


  Una seixantena d’alumnes del Baix Empordà participen al “Ficcions”

  13/03/2017

  Més de 60 estudiants de secundària del Baix Empordà participen al concurs literari Ficcions. La novena edició del concurs literari va tancar el passat dilluns 27 de febrer els registres de participació amb un total de 2.903 alumnes de 341 centres educatius a tot Catalunya, dels quals 60 participants de 9 escoles són de la comarca del Baix Empordà. A les comarques gironines, en total hi han participat 334 alumnes de 37 instituts.

  Les escoles del Baix Empordà que participen en l’edició d’enguany són l’IES Puig Cargol de Calonge, l’Escola Cor de Maria de La Bisbal d’Empordà, l’IES Montgrí i el Col·legi Sant Gabriel de Torroella de Montgrí, l’IES Sant Feliu de Guíxols i el Centre Educatiu Sant Josep de Sant Feliu de Guíxols, l’Escola Prats de la Carrera de Palafrugell, i del municipi de Palamós, l’Escola Vedruna i l’IES de Palamós.
  El concurs Ficcions, l’aventura de crear històries està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin 2n cicle d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa, creada per l’AMIC, busca impulsar l’ús de la llengua catalana a la vegada que incentiva la creativitat i la imaginació dels joves. Prenent cinc inicis de novel·la (Olor de colònia de Sílvia Alcàntara, L’aniversari d’Imma Monsó, El nom del vent de Patrick Rothfuss, L’aire que respires de Care Santos i L’altre costat de l’infern de Jordi Sierra i Fabra), els participants han d’escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los a través de la web (www.ficcions.cat) seguint el calendari d’entrega, que finalitza el 18 d’abril. La participació pot ser individual i/o en grup de fins a tres persones.

  A partir del 18 d’abril, últim dia per entregar la darrera part del relat, un jurat format per persones vinculades al món literari i de l’educació s’encarregarà d’escollir els guanyadors i els finalistes. Amb motiu del 20è aniversari de l’AMIC, el veredicte es farà públic en un acte a La Pedrera de Barcelona el 25 de maig on es farà l’entrega de premis i on hi podran assistir tant alumnes finalistes com familiars i professors. Els primers premis seran un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador, també es lliuraran premis territorials per a les millors històries de cada zona i es premiarà al professor més motivador.

   


  El músic Xavi Calvet guanya 8.000 € al concurs de TV3 “Tot o res”

  12/01/2017

  I algú es preguntarà: qui és aquest noi?

  Doncs, és ni més ni menys que el cantant i guitarra dels “Bullitt”, grup de rock alternatiu ganxó. De fet, en Xavi Calvet és un músic de 37 anys de Balsareny però que s’ha fet ganxó amb el temps. Ell ha tingut la gosadia d’anar a concursar a TV3 en el “Tot o Res” que s’emet cada vespre de dilluns a divendres, un programa d’entreteniment i coneixement en que has d’arribar a ser “mestre” desbancant als teus oponents. El “mestre” pot organitzar el joc en tot moment i, si arriba al final, pot endur-s’ho tot o res, en funció de si respon correctament a l’última pregunta. En aquest cas, després de derrotar la resta d’aspirants a la fase eliminatòria, en Xavi ha pogut endevinar la resposta a la darrera pregunta que recordava l’acusació de dopatge que es va fer a Guardiola la temporada 2001-2002 a Itàlia mentre era jugador de futbol, i que demanava el nom de la substància amb que suposadament va donar positiu. Sense dubtar-ho, va emmarcar la casella que deia “nandrolona” mentre la presentadora lleidatana, Ares Teixidó, el temptava a canviar d’opinió. En Xavi, ferm a la seva convicció, no va canviar i així va sortir victoriós de la seva gesta, obtenint un suculent premi de 8.000 € (cal aclarir que en Montoro d’Hisenda s’emportarà el 20 % d’aquesta quantitat!).

  Hem pogut parlar per telèfon amb en Xavi Calvet i se’ns ha ocorregut de preguntar-li de què en farà amb aquests diners. Doncs ens ha fet saber que aquests diners li aniran bé per acabar-se de pagar la gravació i editatge del seu darrer treball musical en solitari que està portant a terme a l’Estudi de So Ultramarinos Costa Brava, d’en Santi Garcia. No vol dir això que ha deixat la banda dels “Bullitt”, si no que anirà compaginant-ho. Últimament, ja se’l veia actuant sol amb el sobrenom de “Lazy Juo” i, amb la col·laboració de diferents músics més, s’ha reunit per fer aquesta obra que té previst veure la llum a finals d’abril o principis de maig. A més, també no descarta de fer una “escapadeta” amb la seva parella per aprofitar bé el premi. Enhorabona!


  Més d’un centenar d’alumnes de la demarcació ja participen al concurs “Ficcions”

  11/01/2017
  Un total de 105 alumnes de 18 centres educatius de les comarques de  Girona participen al concurs de creació literària, enfocat a joves de 14 a 18 anys. L’IES Ramon Muntaner de Figueres és, per ara, el centre més participatiu de la demarcació en aquesta novena edició del certamen, que compta amb més de mil inscrits arreu dels Països Catalans. Les inscripcions per participar al certamen de creació literària es van activar el 2 de novembre i segueixen obertes per a qualsevol alumne de 14 a 18 anys fins el dia 27 de febrer a través de la pàgina web www.ficcions.cat.

  El funcionament

  El concurs “Ficcions, l’aventura de crear històries” està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin 2n cicle d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa, creada per l’AMIC, busca impulsar l’ús de la llengua catalana a la vegada que incentiva la creativitat i la imaginació dels joves.

  Prenent cinc inicis de novel·la (Olor de colònia de Sílvia Alcàntara, L’aniversari d’Imma Monsó, El nom del vent de Patrick Rothfuss, L’aire que respires de Care Santos i L’altre costat de l’infern de Jordi Sierra i Fabra), els participants han d’escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los a través de la web seguint el calendari d’entrega. La participació pot ser individual i/o en grup de fins a tres persones.

  Jurat i premis

  A partir del 17 d’abril, últim dia per entregar la darrera part del relat, un jurat format per persones vinculades al món literari i de l’educació s’encarregarà d’escollir els guanyadors i els finalistes. Amb motiu del 20è aniversari de l’AMIC, el veredicte es farà públic en un acte a La Pedrera de Barcelona on es farà l’entrega de premis i on hi podran assistir tant alumnes finalistes com familiars i professors. Els primers premis seran un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador, també es lliuraran premis territorials per a les millors històries de cada zona i es premiarà al professor/a més motivador/a.

  Anteriors edicions

  En la darrera edició hi van participar més de 3.200 estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CFGM de Catalunya, Illes Balears i País Valencià provinents de més de 370 instituts. Aquesta xifra suposa un increment del 80% respecte a l’edició del 2014, un fet que volem agrair tant a la participació dels alumnes com a la motivació del professorat.


  L’AMIC presenta el 9è Concurs Literari “Ficcions”

  28/10/2016

  FICCIONS, l’aventura de crear històriesés un concurs de creació literària per a joves, que aquest curs arriba a la seva novena edició i que està gestionat per l’AMIC, associació a la qual pertany Tribuna Ganxona. En la darrera edició hi van participar més de 3.200 estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CFGM de Catalunya, Illes Balears i País Valencià, a través del web www.ficcions.cat, on els estudiants es podran registrar a partir del 2 de novembre per poder-hi participar.

  FICCIONS: L’aventura de crear històries
  L’objectiu és impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants de Secundària i Batxillerat amb inquietuds literàries i culturals. FICCIONS vol continuar creixent i consolidar-se com el concurs de creació en llengua catalana de referència per als joves. Més de 370 instituts hi van participar a la darrera edició i aquest curs l’AMIC s’ha proposat que siguin molts més gràcies a la participació de l’alumnat i a la col·laboració del professorat.

  El funcionament
  El concurs es desenvolupa a través del web www.ficcions.cat, un punt de trobada on, a més de publicar-hi les seves històries, els participants podran trobar-hi notícies, entrevistes i enllaços d’interès. FICCIONS proposa cinc fragments extrets de les següents obres publicades: Olor de colònia de Sílvia Alcàntara, El nom del vent de Patrick Rothfuss, L’aire que respires de Care Santos, L’altre costat de l’infern de Jordi Sierra i Fabra i L’aniversari d’Imma Monsó. A partir d’aquests inicis, l’alumnat ha de crear una història de tres capítols. La participació pot ser individual o en grups de fins a tres persones.

  El jurat i els premis
  La pujada del primer capítol de Ficcions començarà l’1 de febrer de 2017 i s’acabarà el 17 d’abril, data límit per entregar el tercer capítol. El jurat, format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació, valorarà la qualitat i l’originalitat de les històries. El veredicte es farà públic a l’acte de cloenda al maig, on els finalistes i el professorat hi seran convidats. Els primers premis seran un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador, també es lliuraran premis territorials per a les millors històries de cada zona i es premiarà el professor més motivador.

  Organitza AMIC, compromís amb l’educació
  L’AMIC vol donar continuïtat a aquesta iniciativa a la xarxa que compta amb un gran èxit de participació dels joves i que té la voluntat de promoure la creació literària. D’aquesta manera l’AMIC continua la línia encetada fa 10 anys pels editors de la revista Secundèria, amb la ferma voluntat de potenciar el seu compromís amb l’educació, la joventut i la creació. L’AMIC representa a més de dues-centes cinquanta publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre país, que conjuntament arriben a una tirada en premsa escrita en paper de 2.104.000 exemplars, mentre que en digital superen els 6.900.000 d’usuaris únics mensuals.

   

  A partir del 2 de novembre els participants podran registrar-se a través del web www.ficcions.cat i participar a la 9a edició d’aquest concurs literari, que l’any passat va aplegar a més de 3.200 estudiants, una xifra que suposa un increment del 80% respecte a l’edició del 2014. Per aquest motiu i juntament amb el 20è aniversari de l’AMIC, el lliurament de premis  se celebrarà a La Pedrera.


  Els Carlins de Manresa, grans triomfadors de l’XI Concurs de Teatre Amateur

  20/05/2016

  El passat dissabte, 14 de maig es van atorgar els premis al XI Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Sant Feliu de Guíxols, amb un clar destacat: el grup Els Carlins del Casal Familiar i Recreatiu de Manresa, amb l’obra L’Art de la Comèdia (de l’italià Eudardo de Filippo). Aquesta formació va guanyar nombrosos premis, com la Millor Direcció i Millor Actor Principal (Joan Torrents), Millor Actor de Repartiment (Albert Giralt), Millor Dicció i Vocalització, Millor Companyia i Premi a la Votació Popular.

  L’altre gran favorit de la nit va ser el Grup Escènic Navàs, per l’obra Cobejant el Genet, que se’n va emportar el premi a Millor Actriu Principal (Carme Moré), Millor Actriu de Repartiment (Núria Majoral) i el premi a l’escenografia i il.luminació.

  El premi al millor vestuari va ser per Filagarsa de Molins de Rei (per Kabarret25), exaèquo amb Acte Quatre, per Les Noies del Calendari.

  L’acte de lliurament de premis es va fer al restaurant El Dorado Mar, amb la presència de l’alcalde, Carles Motas, el regidor de Cultura, Jordi Vilà, i el president de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, Josep Rafecas.

  Extracte del veredicte del Jurat

  MILLOR DIRECCIÓ:

  1r premi: Joan Torrents per L’ART DE LA COMÈDIA
  2n premi: Neus Domènech i Joan Vives per EL NOM

  MILLOR ACTRIU PRINCIPAL:

  1r premi: Dolors Cabra en el paper de Carme Moré a COBEJANT EL GENET
  2n premi: Estel Tort en el paper de Roxie a KABARRET25

  MILLOR ACTRIU DE REPARTIMENT:

  1r premi: Núria Majoral en el paper de Rosa a COBEJANT EL GENET
  2n premi: Àngels Torrens en el paper de Palmira a L’ART DE LA COMÈDIA

  MILLOR ACTOR PRINCIPAL:

  1r premi: Joan Torrens en el paper de Oreste Campese a L’ART DE LA COMÈDIA
  2n premi: Ramon Garcia en el paper de Vincent Larchet a EL NOM

  MILLOR ACTOR DE REPARTIMENT:

  1r premi: Albert Giralt en el paper de Pare Salvati a L’ART DE LA COMÈDIA
  2n premi: Nico Pérez en el paper de Claude Gatgnol a EL NOM

  PREMI A LA DICCIÓ I VOCALITZACIÓ:

  1r premi: Els Carlins del Casal Familiar i recreatiu de Manresa-L’ART DE LA COMÈDIA

  MILLOR ESCENOGRAFIA I IL.LUMINACIÓ

  Grup escènic Navàs

  MILLOR VESTUARI:

  Grup Filagarsa Teatre i Acte Quatre

  MILLOR COMPANYIA:

  1r premi: Els Carlins del Casal Familiar i recreatiu de Manresa-L’ART DE LA COMÈDIA
  2n premi: Grup Escènic Navàs ‘COBEJANT EL GENET

  PREMI A LA VOTACIÓ POPULAR:

  1r premi: 9,537 L’ART DE LA COMÈDIA
  2n premi: 9,135 COBEJANT EL GENET


  Bases del V concurs fotogràfic “Dones ganxones, dones del món”

  06/05/2016
  Aprofitant la celebració de la jornada “Dones ganxones, dones del món”, el Servei d’Igualtat i Atenció a la Dona organitza el seu V concurs de fotografia.

  Aquestes i altres activitats estan dins del Pla de Promoció de Polítiques d’Igualtat i es realitzen per fer visibles les dones, ja que la seva invisibilitat i el no reconeixement del seu paper en la societat són uns dels principals obstacles a l’hora d’aconseguir una
  igualtat real.


  Les fotografies han de tenir com a protagonista a les dones i mostrar la seva diversitat en qualsevol àmbit de la vida.
  BASES
  Cal ser major d’edat en el moment d’enviar les fotografies. Enviament de fotografies a: concursfotografiasiad@gmail.com
  Cada fotografia (en arxiu digital) s’haurà d’identificar amb el pseudònim i el títol de la fotografia en el següent
  format: pseudònim, guió baix, títol de la fotografia, guió baix i el núm. de fotografia. Exemple: onada_dona sota la lluna_1. jpg
  Al correu hi haurà de constar el nom i cognoms de la persona participant, la data de naixement, el pseudònim, telèfon de contacte, direcció electrònica de contacte, DNI, títol de la fotografia i lloc on s’ha pres la fotografia (en aquest ordre). L’assumpte serà “concurs fotogràfic”.
  La tècnica serà lliure.
  La fotografia ha de ser en format digital, en color o blanc i negre. S’acceptaran en format jpg amb un màxim de 3 MB de pes.
  Cada fotografia rebrà un correu electrònic de confirmació. Si no s’ha rebut aquest correu en un màxim de 5 dies és que la fotografia no ha arribat correctament. Podeu enviar un correu electrònic a igualtat@guixols.cat o trucar al 972 82 01 01.
  El nombre de fotografies a presentar per cada participant serà com a màxim de 3.
  El termini per presentar-les serà el 22 de maig de 2016 inclòs.
  El jurat estarà format per la regidora d’Igualtat, persona de l’associació fotogràfica,  una treballadora de l’equip del SIAD
  Les fotografies presentades al concurs passaran a formar part de l’arxiu del SIAD, el qual les podrà utilitzar per
  a futures activitats i/o difusions. En aquest cas sempre s’indicarà l’autoria de la fotografia.
  L’autor/a de la fotografia és responsable d’haver obtingut els drets d’imatge de les persones que hi apareixen.
  Totes les fotografies participants en el concurs s’exposaran al facebook del SIAD.
  El lliurament de premis es farà el 29 de maig, a les 12.00h, dins de la jornada “Dones ganxones, dones del món” als jardins Juli Garreta .
  L’organització es reserva el dret de declarar nul el concurs si es reben menys de 10 fotografies. La participació al concurs suposa l’acceptació d’aquestes bases i la decisió del jurat.
   Premis
  1r PREMI:
  Menú per a dues persones, gentilesa del restaurant Ginjoler
  Entrada per a dues persones a la zona d’aigües/spa, gentilesa del Curhotel Hipòcrates
  Entrades per a dues persones en una de les actuacions en el Festival Porta Ferrada 2016, gentilesa de l’Ajuntament.
  Llibre gentilesa de l’Ajuntament.
  2n PREMI:
  Menú per a dues persones, gentilesa del restaurant Casa Elisa
  Visita guiada per a dues persones al Museu Thyssen, gentilesa de l’Ajuntament de SFG
  1 sessió d’iniciació per activitat esportiva, gentilesa del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols
  Llibre gentilesa de l’Ajuntament
  3r PREMI:
  Taller o curs organitzat per l’Associació Fotogràfica i Cinematogràfica de Sant Feliu de Guíxols (AFIC)
  Massatge o tractament capil·lar, gentilesa de Lila Perruqueria i Estètica
  Llibre gentilesa de l’Ajuntament de SFG

  El ple aprova el concurs per a la gestió del cementiri

  02/05/2016

  El ple de dijous passat va aprovar el plec de bases per adjudicar el contracte de gestió del cementiri per 108.600 euros anuals durant els pròxims quatre anys, prorrogables fins als sis. La regidora de Serveis, Laura Aiguaviva, va argumentar que s’ha passat de l’antiga fórmula de concessió –a la qual ha renunciat Funerària Juanals per incompatibilitat de l’activitat amb la dedicació municipal del regidor de CiU Emili Vilert– a la de contracte de servei amb més hores d’obertura els 365 dies de l’any. Els grups de CiU i la CUP es van abstenir, i l’alcalde, Carles Motas, va anunciar que tenen la intenció de destinar diners cada any a restaurar les sepultures d’interès patrimonial.

  En aquest ple, el tripartit local (TSF, ERC i PSC) va tombar la moció de CiU per millorar la zona portuària, en ser competència de la Generalitat, i de Guíxols des del Carrer, MES i la CUP per incloure clàusules socials en tots els contractes municipals.

  L’obra de l’Elke, endavant

  Al final del ple, al qual també van assistir un grup de policies locals per reclamar més plantilla, millores en el cos i discrepar del nou criteri del govern sobre la prolongació de jornada, el regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, va anunciar que dimecres es reprendran les obres al solar on anirà l’hotel Elke.

  Font: El Punt-Avui


  Relació de premis de la Rua de Carnaval 2016

  08/02/2016

  Aquesta és la relació de premiats del concurs de carrosses i comparses del arnaval 2016:

  Classificació de comparses

  1 CANYA I CONYA AU!! QUIN PARADÍS!! 413 punts
  2 XULIVERT ANEM A LA DERIVA…VAIXELLS DE PAPER 401
  3 PETARD@S.SOM AQUEST ANY US DEIXAREM GLAÇATS 394
  4 ELS EMMASKARATS UN PETÓ DE CONTE 385

  Classificació de comparses locals

  1 PETARD@S.SOM AQUEST ANY US DEIXAREM GLAÇATS 394
  2 TRAMUNTANA SHOW DE VEDETTES 352
  3 ELS GÒMBITS TUCANS DE L’ALA 326

  Classificació de carrosses petites

  1 GOLFO’S & GRACS DONANT LA NOTA 377
  2 ELS 4 GATS DE SFG UNA GÀBIA PLENA DE PAPALLONES 371
  3 ELS ESVENTATS KHAJURAHO EL TEMPLE DE L’AMOR, BUSCA EL TEU FINAL FELIÇ 361
  4 ELS ESPERITS DEL FRED DE L’HIVERN AL COLOR I LA LLUM DE LA PRIMAVERA 357

  Classificació de carrosses petites locals

  1 GOLFO’S & GRACS DONANT LA NOTA 377
  2 ELS 4 GATS DE SFG UNA GÀBIA PLENA DE PAPALLONES 371
  3 ELS ESVENTATS KHAJURAHO EL TEMPLE DE L’AMOR, BUSCA EL TEU FINAL FELIÇ 361

  Classificació de carrosses grans

  1 ELS MARRECS XINA MIL·LENÀRIA 440
  2 LA CARNAVALESCA VALQUIRIA 411
  3 ELS MERLOTS LA FONT DEL MAMUT 397
  4 PENYA CARNAVÀLIA DE LA GARROTXA MISTERI MARÍ 397

  Classificació de carrosses grans locals

  1 ELS MARRECS XINA MIL·LENÀRIA 440
  2 ELS FRIKIS 10 ANYS DE FRIKIS 285
  3 ELS BEN PARITS DE PER AVALL PER AVALL CAVALLERS DEL ZODÍAC: BEN DORATS I BEN TORRATS ! 275

  Classificació de carrosses d’animació

  1 KI ELS VA PARIR KI ENS PESCA ? 342

  Classificació de carrosses d’aminació locals

  1 ELS KINTUS CIRCO LOCO ELS KINTUS 266

  Classificacions especials
  Coreografia CANYA I CONYA AU!! QUIN PARADÍS !!
  Simpatia ELS EMMASKARATS UN PETÓ DE CONTE
  Originalitat XULIVERT ANEM A LA DERIVA … VAIXELLS DE PAPER
  Perquè em passa a mi ? NO HI SOM PER FESTES DRAKKARS I SNEKERS
  Tu cap aquí jo cap allà ELS BLOKIS L’ILLA MISTERIOSA
  Anar-hi anant PENYA G 10 ANYS FENT EL CAVERNÍCOLA
  Tongo ELS XIULETS ELS GATS XIULATS


  El XI Concurs de Teatre Amateur ja té calendari i obres

  06/09/2015

  Ja s’ha fet oficial  la selecció de grups i obres que es presenten al XIè CONCURS DE TEATRE AMATEUR CIUTAT DE SANT FELIU DE GUÍXOLS. Les representacions començaran el 18 d’octubre i s’estendran fins el mes d’abril de 2016. Tot seguit us avancem les obres seleccionades i la seva sinopsi.

  Diumenge 18 d’octubre de 2015 a les 6 de la tarda
  KBARRET25
  Creació pròpia
  Direcció musical: Oriol Pidelaserra
  Direcció general: Ermenegild Siñol
  GRUP DE TEATRE FILAGARSA de Molins de Rei
  Kbarret25 és un local de varietés on un elenc de set artistes donen vida a infinitat de personatges.
  Encapçalats per Madame Kiss, la mestressa del local, trobarem a Eros, el mestre de cerimònies,
  la Glamourosa Rubí, la seductora Gata Maula, el transformisme de Gladys, l’humor de Sinatra 
  i la nova estrella La Trepa.
  Junts formen una gran família. I com succeeix en la majoria d’elles hi trobarem friccions, gelos 
  i enveges. 
  L’èxit i la fama són un preuat tresor de llums de neó, on aquests, sovint, ens ceguen i no ens
  deixen veure l’abisme que hi ha darrere el fracàs.
  Diumenge 1 de novembre de 2015 a les 6 de la tarda
  VUIT DONES
  Autor: Robert Thomas
  Direcció: Jaume Fàbregas
  GRUPS DE TEATRE SANT HILARI i LA CLAU de Sant Hilari i Santa Coloma de Farners
  Les aparences a vegades enganyen... 
  De què parlen? Què saben les unes de les altres? Quins secrets amaguen? Es descobrirà la veritat?
  
  Diumenge 22 de novembre de 2015 a les 6 de la tarda
  REVOLT PERILLÓS
  Autor: J. B. Priestley
  Traducció : Jordi Voltas
  Direcció : Joan Antón Rodríguez
  GRUP DE TEATRE FATALITATS de Viladecavalls
  Londres, dècada dels 30. Els Caplan, una rica família, fan un sopar en honor d’una famosa 
  novel•lista. L’aparició d’una capsa de cigarretes fa trontollar l’harmonia que hi ha entre tots ells.
  Coneixem realment la gent que ens envolta?
  És millor dir una mentida pietosa o una mitja veritat, o s’ha d’anar sempre amb l’autèntica veritat
  pel davant? Un canvi insignificant pot fer variar totalment els esdeveniments
  Diumenge 13 de desembre de 2015 a les 6 de la tarda
  COBEJANT EL GENET
  Autor: Josep Mª Simó
  Direcció : Josep Mª Simó
  GRUP ESCÈNIC NAVÀS de Navàs
  Obra d’intriga. La trama principal es mou sota uns paràmetres força concrets. Aquests no són altres 
  que el plaer que proporciona, a determinats éssers humans, poder aplicar els sentiments de venjança
  i cobdícia. A partir d’uns plantejaments, diguem-ne maquiavèl•lics, veiem uns personatges 
  inequívocament marcats pel seu passat, que manifesten els seus sentiments i les seves passions en 
  el marc de la rutinària vida en solitud de dues persones entrades en anys.
  Diumenge 10 de gener de 2016 a les 6 de la tarda
  AMB ELS PIXATS AL VENTRE
  Autor: Creació pròpia
  Direcció: Pep Mª Martínez
  GRUP DE TEATRE PARANYS de Sant Joan de Vilatorrada
  En Phil és un romàntic incorregible que pretén divorciar-se de la seva dona per tal de poder-se 
  casar amb la Julie, una noia que ha conegut mentre viatjava en l’autobús número 49. 
  Entre ells, el seu bon amic George, una assistenta despistada, un bomber i... 
  un sofà, fan que la cosa s’emboliqui de tal manera que tothom ho té difícil per sortir-ne ben parat.
  Tot un reguitzell de confusions, conspiracions i conxorxes fan d’aquesta una obra fresca i dinàmica
  que només vol fer-vos passar una estona agradable.
  Diumenge 24 de gener de 2016 a les 6 de la tarda
  AGNÈS DE DÉU
  Autor: John Pielmeier
  Traducció : Francesc Feliu
  Direcció: Josep Lluís Argemí i Marc Rius
  ENRIC BORRÀS DEL CENTRE PARROQUIAL de Sant Feliu de Llobregat
  Un nadó apareix mort en un convent. Un tribunal hi envia una prestigiosa psiquiatra perquè
  investigui quin és l’origen d’aquell nadó i la seva mort. 
  La investigació la porta fins a Agnès, una novícia que, pel que sembla, va quedar embarassada i va
  matar el nen quan va néixer a causa del xoc emocional que la va tornar boja des de llavors. 
  Però la psiquiatra no entén quin és l’origen de l’embaràs, qui la va deixar embarassada? 
  La mare superiora tractarà d’impedir que la psiquiatra esbrini quina és la realitat que envolta
  Agnès i el seu misteriós embaràs, però hi ha alguna cosa oculta amb què la psiquiatra no comptava,
  una cosa que no arriba a comprendre, un secret amagat més enllà de la lògica...
  Diumenge 14 de febrer de 2016 a les 6 de la tarda
  LES TRES GERMANES
  Autor: Anton Chèchov 
  Direcció: Jordi Arqués
  Ajudant de direcció : Laura Ballesta 
  PIERROT TEATRE de Centelles
  L’Olga, la Maixa i la Irina volen una vida millor. Viuen a la recerca d’un futur diferent. 
  Demà tot serà millor que avui! Però tot gran canvi implica acció. I qui espera, desespera. 
  La línia entre l’esperança i la desil•lusió és molt fina. Extremadament fina.
  Diumenge 28 de febrer de 2016 a les 6 de la tarda
  EL NOM
  Autor: Alexandre de la Patelière i Mathieu Delaporte
  Direcció : Neus Domenech i Joan Vives
  L’ESCOTILLÓ GRUP DE TEATRE de Vilanova i la Geltrú
  Vincent és convidat a sopar a casa de la seva germana Elisabeth i del seu marit Pierre. 
  Claude, un amic de la infància, també hi és present. Vincent explica com ha anat l’examen prenatal
  que li han efectuat a la seva esposa Anna, amb qui tindrà un fill, mentre l’esperen per sopar. 
  A més a més, Vincent confia als seus familiars i amics quin és el nom que han escollit pel nen.
  La disputa que es genera entre els convidats s’intensifica ben aviat, fet que dóna oportunitat 
  al ressorgiment de vells rancors i secrets enterrats i que, de mica en mica, aniran essent revelats.
  
  Diumenge 13 de març de 2016 a les 6 de la tarda
  L’ART DE LA COMÈDIA
  Autors: Eduardo de Filippo
  Direccció : Joan Torrents
  ELS CARLINS DEL CASAL FAMILIAR I RECREATIU de Manresa
  El director d’una modesta companyia de teatre, Oreste Campese, va a demanar ajuda al nou governador
  civil, acabat d’arribar al poble, després de l’incendi de la carpa mòbil on actuava la companyia. 
  Després d’aquesta visita el governador en rep d’altres i l’argument juga a confondre l’espectador,
  que no sap si els visitants són els personatges reals o, en canvi, són actors de la companyia de 
  teatre d’Oreste Campese.
  Diumenge 3 d’abril de 2016 a les 6 de la tarda
  LES NOIES DEL CALENDARI
  Autor: Tim Firth
  Direcció: Pilar Pla
  ACTE QUATRE de Granollers
  El 1998 un grup de dones madures de l’Institut de la Dona d’un poblet del Comtat de Yorkshire, 
  Anglaterra, han decidit el tema de les fotografies del calendari benèfic que fan anualment.
  Aquesta vegada els diners aniran destinats a comprar un sofà per la sala d’espera de l’hospital, 
  en memòria del marit d’una d’elles, mort de leucèmia.
  A la llista de propostes tals com les millors vistes de les esglésies del poble, s’hi afegeix una
  idea impossible: un calendari que, a més a més, mostri dotze dones madures fent les activitats 
  pròpies de l’Institut de la Dona (cuina, brodats, pintura, jardineria...) però amb una 
  particularitat: les dones han d’anar nues. Després de superar no pocs entrebancs la iniciativa té 
  tant d’èxit que finalment es pot finançar tota una ala nova per l’hospital.
  Basada en fets reals, en l’actualitat el calendari ha recaptat més de tres milions de lliures. 
  Una lluminosa comèdia sobre l’amistat
  
  
  		

  Dissabte, entrega de premis del X Concurs de Teatre Amateur

  12/05/2015

  El proper dissabte 16 de maig, a les 21 hores, tindrà lloc el lliurament de premis del X Concurs de teatre amateur, en el decurs d’un sopar de taverna al Casino la Constància.
  A part de les autoritats, els 10 grups participants, arribats de diferents llocs de Catalunya i que han fet que Sant Feliu sigui un enclavament teatral conegut, esperen el veredicte del Jurat davant la possibilitat que el premi els recaigui a ells. El jurat ha fet la seva feina amb molta cura i segurament no ho ha tingut fàcil.
  El sorteig que es fa entre el públic assistent a les vetllades per poder assistir al sopar, aquest any per ser el X aniversari se’n varen sortejar dues opcions, ha quedat, en part, desert ja que el numero 912 no ha aparegut. Si hi ha alguna persona interessada en assistir al sopar pot posar-se en contacte amb l’Agrupació Teatral Benet Escriba.

  D’altra banda, ja han sortit les bases del nou Concurs, l’Onzè, que organitzarà l’Agrupació Teatral Benet Escriba amb el patrocini de l’Ajuntament de Sant Feliu.


  “Autokratie” per acabar el certamen

  01/05/2015

  El passat 19 d’abril es clausurà el X concurs de teatre amateur ciutat de Sant Feliu de Guíxols amb la peça Autokratie, a càrrec de la companyia de Sant Feliu de Codines Deixalles 81.
  L’obra tracta els fets verídics que ocorregueren en un centre educatiu d’Alemanya, l’any 1967, quan el professor Ron Jones suggerí als alumnes de dur a la pràctica els principis d’una societat autocràtica. El que va començar com un treball de classe, va acabar derivant cap a la formació d’un grupuscle totalitari i intolerant.
  Aquest episodi, ja traslladat al cinema (“La ola”, 2008) i al teatre, narra i aprofundeix sobre els gèrmens que afavoreixen l’aparició dels totalitarismes i com les societats, tot i haver-los viscut, són capaces de no només no enfrontar-s’hi sinó practicar-ne seguidisme.
  Dividida en dues parts, el text de l’obra, ben mesurat, va afegint capes de tensió. A la primera part se’ns presenten els personatges, es planteja la qüestió i comença l’experiment fins a una consolidació del moviment. A la segona, el moviment ha sortit de l’aula per ocupar l’institut i fins i tot el teatre.
  L’excel·lent muntatge, amb una potent escenografia i una banda sonora més que adequada, aconsegueix congeniar amb el to juvenil que vol reflectir la història.
  També la composició dramàtica dels molts joves que participen a l’obra, tot i que amb problemes per a la correcta comprensió del so des de les butaques, està prou ben dirigida com per transmetre a l’espectador les diferents personalitats que representen. Des del rebel de la classe fins al que sempre s’ha sentit exclòs. Diferents personatges adolescents, enèrgics i profundament manipulables, encaminats a un declivi progressiu cap a la conversió al feixisme.
  Així doncs, amb aquesta obra arriscada i valenta, tant per les dificultats tècniques com per la temàtica que tracta, conclou un any més el concurs de teatre amateur ciutat de Sant Feliu de Guíxols.
  Un cicle de de vuit mesos de bones representacions on hem rigut, hem plorat, passat fred, ens hem emocionat… i on sobretot, hi hem passat bones estones. Perquè el teatre és això. Moltes gràcies a aquells que amb la vostra dedicació ho heu fet possible, i des d’aquest racó també moltes gràcies per deixar-m’hi participar.
  Salut, teatre, i fins l’any que ve!

  Lluís Serra


  Bases del concurs “Guíxols Flors”

  24/04/2015

  GUÍXOLS FLORS
  62è CONCURS-EXPOSICIÓ DE FLORS
  2 i 3 de maig de 2015

  Modalitats de concurs:
  Flor boscana, Bonsai, Orquídia (d’interior), Ornamentació, Ikebana, Ram de flors i Rosa única.

  Bases:
  1. En aquest concurs-exposició, hi podrà participar tothom qui ho desitgi.
  2. Els i les participants hauran de presentar les flors en testos o bé tallades. Per a les modalitats de rosa única l’organització facilitarà un gerro igual per a tothom.
  3. Pel que fa a flors úniques, només se n’admetran un màxim de tres per concursant. Pel que fa als rams, el nombre màxim serà de dos per concursant.
  4. Amb la finalitat d’ornamentar els recintes, s’admetran flors i plantes fora de concurs. Les així exposades ho seran amb un rètol que ho indicarà. Les plantes de planter tindran aquesta mateixa consideració.
  5. Horaris de recollida a l’Ajuntament:
  • Bonsais i orquídies: Dijous 30 d’abril, de 15 a 18 h, i el dissabte 2 de maig, de 9 a 13 h.
  • Flors tallades: Dissabte 2 de maig, de 9 a 13 h.

  Fora d’aquests horaris no s’admetran més flors.
  6. Hi haurà servei de vigilància.
  7. El dilluns 4 de maig, de 9 a 13 h, la comissió organitzadora retornarà les plantes i els atuells corresponents a cada participant que no els hagi recollit el diumenge després del lliurament de premis.
  8. El jurat qualificador estarà format per persones aficionades a les plantes i flors i personal tècnic especialista, i les seves decisions no podran ser apel•lades. El jurat no coneixerà amb antelació els propietaris de les plantes i flors exposades.
  9. Hi haurà un premi especial per votació popular a la millor rosa. La votació s’efectuarà mitjançant una butlleta que estarà a la disposició dels i les visitants a l’Ajuntament.
  10. El lliurament de premis es farà el diumenge 3 de maig, a les 20 h. a l’Ajuntament. Tothom qui participi al concurs rebrà un obsequi.
  CONCURS DE GUARNIMENT FLORAL DE CARRERS

  1.- Participants: Podrà participar-hi qualsevol domicili de la ciutat
  2.- Categories: Dins el concurs s’estableixen 2 categories : balcons i finestres
  3.- Seguretat: Els testos o en general els receptacles habilitats per a les flors emplaçats en balcons o finestres, no podran sortir en cap cas sobre la via pública, per tal d’evitar accidents o danys a tercers.
  4.- Períodes d’exhibició: Els balcons, finestres i entrades hauran d’estar decorats des del 29 d’abril fins al 3 de maig de 2015.
  5.- Premis: El concurs estarà dotat amb un premi per a cada modalitat consistent amb 2 entrades a un espectacle a escollir de la programació del Festival Porta Ferrada.
  6.- Inscripcions: Data límit el 29 d’abril de 2015 a les 13 h.

  INSCRIPCIONS : Trucant al telèfon de l’Àrea de Cultura 972 82 01 67 o Turisme 972 82 00 51
  per correu electrònic a activitats@guixols.cat

  Participar en aquest concurs suposa l’acceptació total d’aquestes bases. Els imprevistos seran resolts per l’organització, el veredicte de la qual serà inapel•lable.


  Bases IV CONCURS DE FOTOGRAFIA “DONES GANXONES, DONES DEL MÓN” 2015

  21/04/2015

  Aprofitant la celebració de la jornada “Dones ganxones, dones del món”, el Servei d’Igualtat i Atenció a la Dona organitza el seu IV concurs de fotografia.
  Aquestes i altres activitats estan dins del Pla de Promoció de Polítiques d’Igualtat i es realitzen per fer visibles les dones, ja que la seva invisibilitat i el no reconeixement del seu paper en la societat són uns dels principals obstacles a l’hora d’aconseguir una igualtat real.

  Les fotografies han de tenir com a protagonistes les dones i mostrar la seva diversitat en qualsevol àmbit de la vida.

  Per poder prendre part en el concurs cal:

  – Ser major d’edat en el moment d’enviar les fotografies.
  – Trametre les fotografies a: concursfotografiasiad@gmail.com
  – Cada fotografia (en arxiu digital) s’haurà d’identificar amb el pseudònim i el títol de la fotografia en el següent format: pseudònim, guió baix, títol de la fotografia, guió baix i el núm. de fotografia. Exemple: onada_dona sota la lluna­_1. jpg
  – Al correu hi haurà de constar el nom i cognoms de la persona participant, la data de naixement, el pseudònim, telèfon de contacte, direcció electrònica de contacte, DNI, títol de la fotografia i lloc on s’ha pres la fotografia (en aquest ordre). L’assumpte serà “concurs fotogràfic”.
  – La tècnica serà lliure.
  – La fotografia ha de ser en format digital, en color o blanc i negre. S’acceptaran en format jpg amb un màxim de 3 MB de pes.
  – Cada fotografia rebrà un correu electrònic de confirmació. Si no s’ha rebut aquest correu en un màxim de 3 dies és que la fotografia no ha arribat correctament. Podeu enviar un correu electrònic a igualtat@guixols.cat o trucar al 972 82 01 01.
  – El nombre de fotografies a presentar per cada participant serà com a màxim de 3.
  – El termini per presentar-les serà el 13 de maig de 2015 inclòs.
  – El jurat estarà format per la regidora d’Igualtat, 1 persona de l’associació fotogràfica, i per una treballadora de l’equip del SIAD.
  – El jurat valorarà tant la tècnica fotogràfica com el fet que la fotografia visualitzi a les dones.
  – Les fotografies presentades al concurs passaran a formar part de l’arxiu del SIAD, el qual les podrà utilitzar per a futures activitats i/o difusions. En aquest cas sempre s’indicarà l’autoria de la fotografia.
  – L’autor/a de la fotografia és responsable d’haver obtingut els drets d’imatge de les persones que hi apareixen.
  – Totes les fotografies participants en el concurs s’exposaran al facebook del SIAD
  – El lliurament de premis es farà el 31 de maig, a les 11.45 h, dins de la jornada “Dones ganxones, dones del món” als jardins Juli Garreta.
  – L’organització es reserva el dret de declarar nul el concurs si es reben menys de 5 fotografies.
  – La participació al concurs suposa acceptar aquestes bases i la decisió del jurat.


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies