• Categories
 • CiU s’afegeix a la censura per la contractació de la dona del regidor Calabuig

  04/02/2017

  El primer partit en sortir a la palestra a censurar la contractació de la dona del regidor del PSC Salvador Calabuig va ser MES, però el partit majoritari a l’oposició, CiU, també s’hi afegeix. El partit, ara anomenat PDECAT, recorda com Tots per Sant Feliu els acusava tot sovint, en l’anterior legislatura,  de “contractar amiguets”. La portaveu del PDECAT Dolors Ligero asseverava que “aquí es veu la sensibilitat de l’actual Ajuntament”.

  La regidora de Recursos Humans, Sílvia Romero (TSF) assegura, en canvi,que s’ha seguit el procediment que recull el Diari Oficial de la Generalitat, sense intervenció dels regidors: “El filtratge de candidats el va fer el SOC amb els inscrits com a demandants de feina, i amb una llista anònima”, va defensar, i a més va preguntar “com es devien fer les coses abans” de manera retòrica als edils que han qüestionat la contractació i sostenia que podrien haver consultat el mecanisme del procés abans d’airejar el cas a la premsa i les xarxes socials.

  El fet ve de què l’Ajuntament va presentar el mes passat 17 treballadors contractats amb una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per a desocupats de llarga durada i entre els beneficiaris hi ha l’exedil Esther Martínez, esposa de l’actual regidor de Turisme i Medi Ambient, Salvador Calabuig (PSC). Aquesta coincidència ha acabat desfermant les crítiques dels dos grups de l’anterior govern, MES i CiU, que, tot i que no valora la legalitat de tot plegat, sí que ho troben “poc ètic”.

  Els sindicats estan al cas

  Segons El Punt-Avui, el president de la junta de personal –el comitè del consistori–, José Luis Sánchez, explicava que han debatut el cas en les últimes setmanes, i, tot i els recels davant la “casualitat”, opten de moment per la prudència: “La contractació és per sis mesos, i a l’estiu estarem amatents si es prorroga o es reprèn en el futur.” Romero garantia que els contractes temporals no seran “cap porta d’entrada” a l’administració.


  La post-veritat ganxona

  15/02/2017

  La formació socialista MES- Moviment d’Esquerres troba de molt mal gust la nota que apareix al darrer número del pamflet propagandístic del Govern (butlletí #Guíxols) signada pel grup municipal del PSC i que reflexiona sobre la creació de feina com a eina per la sortida de la crisi i la preocupació en veure que la millora de l’economia no es transforma en creació d’ocupació.

  Diem això perquè l’esmentada nota ha vist la llum després que des de MES ens féssim ressò de la denúncia de certs treballadors que s’han vist exclosos abruptament del procés de selecció en el darrer Pla d’ocupació, els quals se’ns havien dirigit per posar-nos al cas -confirmant els rumors que s’havien escampat per la ciutat (i que posteriorment la premsa se’n va fer ressò)-  de clares pràctiques de nepotisme en atorgar un dels llocs del Pla d’Ocupació a la dona d’un regidor del mateix PSC.

  Pensem que en la seva complicitat activa, dins del Govern, la designació i tria de les persones admeses mitjançant una subvenció del SOC s’hagués hagut de fer amb millors i més fonamentats criteris de transparència i socials, amb la intervenció de Serveis Socials i garantint que les designacions dels llocs haguessin servit per ajudar –d’entre tots els candidats- a aquelles famílies o treballadors amb més risc d’exclusió social i pobresa.

  La impúdica combinació al butlletí #Guíxols de la notícia dels Plans d’ocupació -foto de l’alcalde amb els 17 seleccionats (dona del regidor inclosa)- amb l’article d’opinió esmentat del PSC, es produeix sense que el govern de la ciutat s’hagi dignat a donar explicacions a la polèmica.

  Tot plegat no deixa de ser una altra mostra de fins a quin punt aquesta publicació és una eina absolutament anacrònica al servei d’allò que ara s’anomena la postveritat. En aquest cas la postveritat pròpia del govern local.


  Puntualitzacions de MES sobre la contractació de la dona de Calabuig

  06/02/2017
  Vistes les notícies que han aparegut a la premsa, MES-Moviment d’Esquerres vol puntualitzar algunes primeres (i sorprenents) afirmacions fetes tant des del govern de la ciutat com de professionals al servei del seu entorn.
  · El govern haurà intentat vestir l’expedient administratiu tant bé com haurà sabut, però això no treu que es desperten molts dubtes – també de legalitat – quant als resultats finals,
  en els quals ens trobem que la dona d’un regidor del govern ha accedit a un lloc destinat a col·lectius amb problemes d’exclusió.
  · Aquest és un clar cas de nepotisme i d’una subvenció que no haurà servit per a la seva finalitat, tal i com cal esperar. Malauradament, podem afirmar que hi ha moltes unitats
  familiars de la nostra ciutat amb algun membre inscrit al Servei d’Ocupació de Catalunya i amb més necessitats (fins i tot emergències socials), que s’haurien d’haver considerat prioritàries i que el govern podria haver atès fent una “millor” gestió.
  · És la regidora qui hauria d’haver estat proactiva en facilitar la informació als restants grups del consistori i preveure que aquesta contractació encendria totes les alarmes. Contràriament, ha especulat durant pràcticament un mes en confiar en què ningú se n’adonaria del fet.
  · Moviment d’Esquerres no es dedica a esbombar res, sinó a fer la seva tasca des de l’oposició. Han estat justament alguns aspirants exclosos del pla d’ocupació els que ens han fet arribar les seves indignades denuncies (com no podia ser d’una altra manera). Fins al punt que amb algun d’ells es va cometre la crueltat, des del departament de la regidora Silvia
  Romero, d’anul·lar la signatura del contracte de treball dos dies abans malgrat se’ls havia confirmat prèviament que havien accedit a una plaça. És amb aquests ciutadans amb qui la
  regidora hauria de tenir reunions i donar explicacions.
  · Permetre pràctiques com les que ha protagonitzat el govern de Sant Feliu de Guíxols va en perjudici del tipus de polítiques de foment de la ocupació en el seu conjunt. Ho lamentem, perquè, ben gestionades son polítiques en les que nosaltres creiem i que amb actuacions com les del govern es perjudiquen i es posen en dubte.
  ​· “Com es devien fer les coses abans”, preguntava la senyora Sílvia Romero, i li contestarem la pregunta. Quan es presentava un pla d’ocupació, una de les condicions era que les persones estiguessin apuntades al SOC com a demandants de feina, i era el mateix SOC qui feia la primera selecció. Però la decisió final la té l’entitat beneficiària, en aquest
  cas l’Ajuntament, i aquí és on hi ha la part denunciable: si el SOC només va enviar les persones justes (cosa força improbable) hauria d’haver renunciat i demanar més candidats. Si el SOC va enviar més d’un candidat (el més probable) no hauria d’haver passat la selecció, això vol dir que està al lloc que hauria d’haver ocupat una altra persona més necessitada. Per cert, no deu ser massa diferent de com ho fan a Palamós, justament al departament d’on ella és treballadora. En fi, que la regidora evidentment feia una pregunta a la vegada retòrica i cínica.
  Finalment, insistim, no fos cas que es mal interpretin les nostres afirmacions (de manera interessada o no), que no tenim res en contra ni dels plans d’ocupació ni dels treballadors
  contractats. Nosaltres denunciem una mala praxi per part del govern. Es per això que els posts que hem posat al nostre Facebook aquesta vegada apareixen sense fotografia, en
  alguns llocs hem tornat a veure fotografia dels treballadors que havien passat la selecció amb l’alcalde. No deu ser gaire agradable per ells veure’s una vegada darrere una altra
  barrejats en aquesta polèmica que ells no han provocat. Per això els demanem disculpes per les molèsties que els hagi pogut provocar tota aquesta situació, però hi ha coses que no
  es poden deixar passar.

  Múltiples contractacions d’aturats de llarga durada a la comarca

  17/01/2017
  El Consell Comarcal del Baix Empordà contractarà 101 persones gràcies al Projecte Baix Empordà Genera, que consisteix en l’adequació d’espais verds, la millora d’infraestructures i l’impuls de l’administració que impulsa en coordinació amb 29 ajuntaments de la comarca i gràcies al finançament de la Generalitat de Catalunya.
  El projecte ha rebut una subvenció de més d’un milió d’euros per part del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, el Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Seguretat Social i el Fons Social Europeu.
  El projecte permetrà  d’una banda la contractació de 61 persones en atur no perceptores de prestacions i/o subsidi per desocupació preferentment majors de 45 anys i d’altra banda, 38 persones en atur beneficiàries de la renda mínima d’inserció així com 2 coordinadors/es. Els contractes tindran una durada d’entre 6 i 12 mesos.
   Palafrugell i Sant Feliu van a part
  Els municipis més poblats del Baix Empordà, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols, gestionen de manera autònoma les subvencions i també contractaran, respectivament, 16 i 17 persones al llarg d’aquest any.

  CiU proposarà el foment del petit empresariat local

  24/08/2016

  Convergència proposarà al Ple d’aquest mes d’agost crear un registre municipal d’empreses locals per tal de disposar d’una relació de totes aquelles empreses i professionals independents que estiguin interessats en participar en les diferents contractacions que realitzi l’Ajuntament.
  Al mateix temps, demanarà modificar el procediment de contractació per a obres i serveis menors, de manera que totes les empreses incloses en el registre siguin convidades a les diferents contractacions del sector que l’empresa s’hagi inscrit, atorgant més garanties als principis de publicitat, d’igualtat d’oportunitats entre empreses i de transparència en els procediments de contractació del municipi.
  L’objectiu de la proposta és “donar més oportunitats a les empreses ganxones per treballar amb l’Administració, dinamitzant així l’economia local tan malmesa per la crisi”.
  CiU lamenta que el govern ja hagi anunciat que votarà en contra d’aquesta proposta.


  L’oposició d’esquerres vol clàusules socials als contractes públics

  28/04/2016

  Els grups municipals Guíxols des del Carrer-Entesa, MES i CUP-Poble Actiu, tots tres a l’oposició, han elaborat conjuntament un document que, sota el nom de “Protocol per a la inclusió de clàusules socials a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols”, vol incentivar la introducció d’aspectes socials, ètics i mediambientals en els contractes que faci l’Ajuntament.

  GdC, MES i CUP entenen, en conseqüència, que mitjançant la contractació pública el consistori pot vetllar també per dur a terme diversos objectius polítics, com ara la inserció de persones en situació d’exclusió social, l’estabilitat laboral, la igualtat efectiva entre dones i homes, el respecte al medi ambient o la seguretat i la salut laboral; qüestions perfectament compatibles, des de la vessant institucional, amb els plecs de les condicions econòmiques que es puguin licitar. El document contempla la reserva de certs contractes a favor de centres especials d’inserció o d’entitats de treball protegit que desenvolupen una funció social proporcionant ocupació a persones en situació de vulnerabilitat.

  La proposta inclou el seguiment, la comprovació i el control del compliment efectiu de les clàusules que es decideixin aplicar en cada contractació i, que en funció de l’evolució i els resultats obtinguts, es puguin articular mecanismes per efectuar les addicions o modificacions que es considerin convenients.

  D’una altra banda, es planteja la constitució d’una Taula de la Contractació Responsable formada per un representant de cadascun dels grups municipals i de les entitats locals del tercer sector. La Taula es reuniria com a mínim un cop l’any per valorar les contractacions realitzades i elaborar un informe anual detallat de l’any anterior sobre el grau d’aplicació de les bones pràctiques recollides en el protocol.


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies