• Categories
 • Creu Roja necessita joguines per als infants desafavorits

  20/12/2017
  A 15 dies del tancament de la campanya, a Creu Roja Joventut encara li manquen el 20% de les joguines que necessita per assolir el seu objectiu: repartir 7.200 joguines entre 3600 infants en situació de vulnerabilitat.
  Principalment manquen joguines per als infants de major edat (10-14 anys) i per als més petits (0-3 anys).
   
  Per als infants de 10 a 14 anys,  es recomana donar material esportiu, joguines d’estratègia o jocs de taula interactius. Per als infants de 0 a 3 anys, es recomana la donació de jocs i joguines que promoguin l’experimentació i l’estimulació sensorial,  com poden ser: jocs de construcció, joguines amb so i moviment, jocs per a pintar i crear o peluixos, tenint en compte que no continguin peces petites desmuntables que puguin ser perilloses.
   
  Per totes les edats, cal tenir en compte que les joguines han de ser educatives, no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc cooperatiu. Creu Roja Joventut també demana que siguin joguines noves, entenent que qualsevol infant té dret a estrenar-les, sigui quina sigui la situació econòmica de les seves famílies.
  Fins que finalitzi la campanya el proper 3 de gener, també es poden seguir donant joguines a les seus que la Creu Roja disposa a les comarques de Girona i als punts de recollida que apareixen a la pàgina de La Joguina Educativa. També es pot col·laborar amb la campanya fent una donació econòmica a través del número de compte ES03–2100–0002–5802–0170
  –8014.

  Servei adaptat de bany a les platges de Sant Feliu

  14/07/2017
  Creu Roja compta a Sant Feliu amb servei de bany adaptat a les platges. Aquest servei permet a les persones amb discapacitat o amb mobilitat reduïda banyar-se al mar i, a més, els
  seus familiars disposen d’un ajut que facilita que tots gaudeixin del seu descans en les millors condicions possibles.
   
  Els dispositius de bany adaptat consisteixen en cadires amfíbies, crosses i armilles salvavides que faciliten el bany a les persones amb discapacitat, acompanyades de personal de Creu Roja en 9 platges gironines.
   
  A més de les persones amb discapacitat, qualsevol persona amb algun tipus de limitació funcional pot gaudir d’aquest servei. La intervenció de Creu Roja a les 17 platges del litoral en què està present és possible gràcies a un equip de 49 persones diàries, entre socorristes, metges, infermers, conductors, … L’organització compta a més amb 5 embarcacions.
   
  Gràcies a aquest desplegament, Creu Roja realitza prop de 7.000 atencions cada any a les platges gironines on té presència. La major part són assistències sanitàries, que inclouen atencions a persones afectades per picades, esquinços, luxacions i erosions, però també destaquen les assistències socials, com les que s’ofereixen a través dels dispositius de bany adaptat.
  El dispositiu de Creu Roja a platges inclou a més el rescat de persones en risc imminent d’ofegament, les assistències a embarcacions o les evacuacions a centres hospitalaris. La i
  ntervenció de Creu Roja també contempla la posada en marxa de diferents iniciatives de caràcter preventiu per tal d’evitar els accidents propis del període estival, com les insolacions, cremades solars, cops de calor, talls de digestió o lesions produïdes per animals marins.

  Consells de la Creu Roja per combatre la calor estiuenca

  22/06/2017

  Quan fa calor i en condicions normals, el termòstat intern del nostre organisme produeix suor, que s’evapora i així refresca el cos. Però els dies de calor intensa obliguen al fet que el nostre cos faci un esforç d’adaptació per mantenir la temperatura normal.

  Aquestes altes temperatures poden tenir una sèrie d’efectes negatius sobre la nostra salut com debilitat, fatiga, mal de cap, falta de gana, insomni o enrampades, i són especialment preocupants per a persones vulnerables com nens o persones grans. No en va, un tant per cent important de l’accidentalitat de la gent gran la constitueixen els marejos i les lipotímies.
  Recordeu que la calor no afecta totes les persones per igual, les més vulnerables són:

  – Gent gran.
  – Nens i nenes menors de 4 anys.
  – Persones amb malalties (malaltia cardiovascular, cerebrovascular, respiratòria, renal, neurològica, diabetis, enllitats …) o prenent medicaments (anticolinèrgics, antihistamínics,
  fenotiazines, amfetamines, psicofàrmacs, diürètics, betabloquejants , anticonceptius …).
  – Persones amb discapacitats.
  – Persones amb sobrepès.
  – Dones embarassades

  Per tal de reduir els problemes derivats de les altes temperatures, la Creu Roja recorda una sèrie de pautes senzilles en el dia a dia per poder gaudir de la calor i de l’estiu amb més seguretat a partir de la seva campanya ‘Davant la calor … Jo em protegeixo ‘.
  A l’exterior (al carrer, al camp, etc.):
  -Si ha de romandre a l’exterior, procuri estar a l’ombra.
  -Si pot, eviti les activitats a l’exterior a les hores centrals del dia, sobretot, si són intenses.
  -Si ha de fer activitats a l’exterior durant les hores de calor, no oblidi descansar, protegir-se del sol i refrescar-se (beure líquids, refrescar-se el cap, utilitzar un ventall …)
  A la llar:
  -Estiguei a les estances més fresques.
  -Abaixi les persianes, tendals, cortines …. evitant que el sol entri directament.
  -Els aparells d’aire condicionat refrigeren l’aire, mantenint un a temperatura i humitat constants en un recinte aïllat (cal mantenir tancades portes i finestres).
  En l’automòbil:
  -Mai deixi als nens/es ni a la gent gran a l’interior d’un vehicle tancat.
  -Si viatja amb persones vulnerables, presti especial atenció als canvis bruscos de temperatura que es produeixen en entrar i sortir del vehicle i que poden afectar els passatgers d’aquest.
  -Prengui les precaucions necessàries; augmenti progressivament la temperatura de l’interior d’aquest.
  -Previngui i porti líquids per hidratar-se.
  A escala personal:
  -Provi de refrescar-se de forma contínua (una dutxa o un bany …).
  -Utilitzi roba lleugera, no ajustada i de colors clars.
  -Utilitzi un calçat fresc, còmode i que transpiri
  En els àpats:
  -Faci menjars lleugers que l’ajudin a reposar les sals perdudes per la suor (que continguin amanides, fruites, verdures, gaspatxos o sucs)
  -Begui líquids en abundància (aigua, sucs, .) sempre que no hi hagi contraindicació mèdica.
  Si té algun problema de salut:
  -Consulti amb el seu metge sobre les mesures suplementàries que ha d’adoptar si pateix alguna malaltia de risc.
  -Segueixi prenent els seus medicaments. No s’automediqui.
  I si s’ha d’exposar al sol:
  -Utilitzi protecció solar adequada; apliqui-la 30 minuts abans de sortir de casa, de manera generosa; i repeteixi regularment.
  -Eviti els productes fotosensibilizants (perfums alcohòlics …).
  -Protegeixi el cap amb una gorra o barret.
  -Protegeixi els ulls: les ulleres de sol han de tenir protecció 100% enfront de raigs ultraviolats i radiació blau visible.
  En qualsevol cas, si es troba malament per la calor, pari l’activitat que estigui fent, intenti situar-seen un lloc fresc i demani ajuda.

  La Creu Roja inicia el servei de vigilància, prevenció i salvament a les platges

  16/06/2017
  Durant aquesta temporada d’estiu, la Creu Roja a Girona compta amb el servei de vigilància, prevenció i salvament en 17 platges de cinc municipis del litoral gironí, concretament als de Castelló d’Empúries, L’Escala, Begur, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols.
  Aquest servei es desenvolupa gràcies a un equip de 49 socorristes diaris.
  La prevenció és la principal prioritat d’aquest servei, fins al punt que durant l’estiu passat els socorristes de la Creu Roja van fer 5.610 avisos preventius per evitar conductes de risc, així com evitar els accidents propis d’aquest període estival, com les insolacions, cremades solars, cops de calor, talls de digestió o lesions produïdes per animals marins tant a banyistes com a embarcacions.
  A més del servei de vigilància, la Creu Roja seguirà oferint el servei de bany adaptat per a persones amb discapacitat, que els permeten ajudar a afrontar les diferents capacitats funcionals de les persones i facilitar-los l’accés i el desenvolupament en l’exercici de les seves activitats estivals, així com la distribució de polseres identificatives per a menors per facilitar la seva localització en cas de pèrdua.
  A continuació, la Creu Roja us recorda alguns dels consells a seguir a les platges:
  – Banya’t en zones habilitades.
  – Evita entrar bruscament a l’aigua, sobretot després d’haver pres el sol o haver menjat.
  – Evita banyar-te mentre estiguis fent la digestió. És recomanable esperar un temps aproximat de dues hores abans del bany.
  – Surt immediatament de l’aigua si adverteixes algun símptoma estrany (calfreds, tremolors persistents, fatiga, mal de cap a la zona del clatell, picors, marejos, vertígens o rampes).
  – No et tiris de cap en llocs de fons desconegut. Les capbussades a l’aigua són la causa del 6% de les lesions medul·lars arreu de l’Estat.
  – Vigila en tot moment als infants, especialment els més petits.
  – Respecta les banderes de senyalització a les platges.
  – No intentis nedar en contra del corrent marí. En cas de ser arrossegat/da, neda paral·lelament a la costa i, una vegada surtis del corrent, neda cap a la riba.
  – Evita banyar-te en zones de risc com en rius de gran cabal, en gorgs naturals o sota cascades d’aigua.
  – En cas d’accident, si hi ha servei de vigilància i salvament a la zona, cal demanar ajuda al lloc de socors més proper. Si no hi ha servei de vigilància i salvament i, segons la gravetat de la situació, truca al telèfon d’emergències 112. Si la situació no és greu, acudeix al Centre de Salut més proper.

  Recollida solidària de joguines dels Mossos d’Esquadra

  04/01/2017

  Els Mossos d’Esquadra han protagonitzat per tercer any consecutiu una recollida de joguines solidària. La iniciativa, que neix de l’ABP de la Bisbal i de l’Àrea del Portaveu de Girona, ha aconseguit reunir un nombrós material, que s’ha cedit a Creu Roja Joventut de Sant Feliu, que el repartirà entre les famílies més necessitades.

   

  Font: El Punt-Avui


  La Creu Roja tanca la temporada de bany amb 6564 assistències a la Costa Brava

  28/09/2016
  La Creu Roja ha estat present aquest estiu en 20 platges del litoral gironí, realitzant 6.564 assistències sanitàries, que inclouen atencions a persones afectades per picades, esquinços, luxacions i erosions, però també destaquen les 418 assistències socials, com les que s’ofereixen a través de dispositius per facilitar el bany de les persones amb discapacitat, servei que s’ofereix en 8 platges.
  Les assistències sanitàries més habituals han estat els traumatismes (3.276), la majoria de vegades per causa de ferides, contusions, luxacions, distensions, possibles fractures, així com les picades de meduses (2.206).
  A les assistències realitzades en el dispositiu de la Creu Roja a platges, cal sumar-hi. a més, el rescat de persones en risc imminent d’ofegament (37) o les evacuacions a centres hospitalaris (105).
  La intervenció de Creu Roja a les platges del litoral gironí han inclòs, a més dels 5.610 avisos preventius per evitar conductes de risc, la posada en marxa de diferents iniciatives de caràcter preventiu, per tal d’evitar els accidents propis d’aquest període estival, com les insolacions, cremades solars, cops de calor, talls de digestió o lesions produïdes per animals marins. Destaca en aquest sentit la iniciativa permanent ‘Aquest Estiu,estima’t molt’, o la dels Socorristes Junior conjuntament amb Lidl Supermercats.

  La Creu Roja i Lidl ensenyen conductes saludables als nens

  28/07/2016

  La Creu Roja i la cadena de supermercats Lidl promocionen aquest estiu les conductes saludables dels infants a diverses platges del litoral català, a través de titelles i tallers formatius impartits per personal voluntari i tècnics de la institució humanitària.

  Les representacions amb titelles, d’una mitja hora, s’han realitzat a les platges de Sant Pol, a la platja de Llafranc i a la platja del Racó de Begur, liderades pel voluntariat del Gabinet de Drets Humans de la Creu Roja així com socorristes de la institució humanitària.

  L’activitat “Socorristes Junior” vol transmetre els principis i valors humanitaris i divulgar els consells principals de precaució a les platges a nens i nenes amb edats compreses entre 2 i 12 anys. En elles, s’han abordat temes com ara l’ús de protecció solar i la hidratació, la importància de consumir fruita fresca i aigua, la interpretació de les banderes a les platges, la incidència de les meduses, la distribució de braçalets identificatius per a infants en cas de pèrdua, la separació de residus i el lloc on abocar-los o com funciona el servei de bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda a través de les cadires amfíbies.

  Acord de Lidl amb la Creu Roja

  L’acció “Socorristes Junior” es realitza per segon any consecutiu i s’emmarca dins l’acord signat entre Lidl i la Creu Roja per impulsar activitats formatives sobre conductes segures a la platja així com les recomanacions a l’hora de banyar-se. També s’inclouen accions conjuntes de difusió de les activitats en determinats establiments de la xarxa comercial de Lidl, situats en els municipis de Sant Feliu de Guíxols, Palafrugell, Begur, així com diverses actuacions complementàries i sense ànim de lucre durant els dies de l’acció. Totes les activitats formatives, tant teòriques com pràctiques i lúdiques, les duu a terme personal de la Creu Roja a fi de fomentar pràctiques correctes i saludables a la platja. A més d’això, Lidl també col·labora amb la Creu Roja destinant una partida econòmica per projectes de lluita contra l’exclusió social adreçats a famílies en situació de vulnerabilitat.

  Aquesta iniciativa s’emmarca dins l’estratègia de Responsabilitat Social Corporativa de Lidl de promoure uns hàbits de vida saludables, com ara la combinació d’una alimentació sana i equilibrada amb la pràctica de l’esport, especialment entre els més joves.


  La Creu Roja garanteix la seguretat a les platges de Sant Feliu

  16/07/2016
  Durant aquesta temporada d’estiu, la Creu Roja compta amb el servei de vigilància, prevenció i salvament en 20 platges de sis municipis del litoral gironí, entre elles les de Sant Feliu.
  Aquest servei es desenvolupa gràcies a un equip de 49 socorristes diaris.
  La prevenció és la principal prioritat d’aquest servei, fins al punt que durant l’estiu passat els socorristes de la Creu Roja van fer 5.967 avisos preventius tant a banyistes com a embarcacions.
  L’increment dels avisos contribueix a reduir les assistències sanitàries, que l’any passat foren 5.702, o els rescats, que foren 36.
  A més del servei de vigilància, la Creu Roja ofereix un any més, el servei de bany adaptat per a persones amb discapacitat, fent ús de les denominades cadires amfíbies. Durant aquest estiu, la Creu Roja facilita aquest servei en 8
  platges de Girona.
  La Creu Roja recorda alguns dels consells a seguir a les platges:
  – Banyeu-vos en zones habilitades.
  – Eviteu entrar bruscament a l’aigua, sobretot després d’haver pres el sol o haver menjat.
  – Eviteu el bany mentre estigueu fent la digestió. És recomanable esperar un temps aproximat de dues hores abans del bany.
  – Sortiu immediatament de l’aigua si teniu algun símptoma estrany (calfreds, tremolors persistents, fatiga, mal de cap a la zona del clatell, picors, marejos, vertígens o rampes).
  – No us llanceu de cap en llocs de fons desconegut. Les capbussades a l’aigua són la causa del 6% de les lesions medul·lars arreu de l’Estat.
  – Vigileu en tot moment els infants, especialment els més petits.
  – Respecteu les banderes de senyalització a les platges.
  – No intenteu nedar en contra del corrent marí. En cas de ser arrossegats, nedeu paral·lelament a la costa i, una vegada sortiu del corrent, nedeu cap a la riba.
  – Eviteu banyar-vos en zones de risc com en rius de gran cabal, en gorgs naturals o sota cascades d’aigua.
  – En cas d’accident, si hi ha servei de vigilància i salvament a la zona, demaneu ajuda al lloc de socors més proper. Si no hi ha servei de vigilància i salvament i, segons la gravetat de la situació, truqueu al telèfon d’emergències 112. Si la situació no és greu, acudiu al Centre de Salut més proper.

  22M: Dia Mundial de l’Aigua. Consells de la Creu Roja per a estalviar aigua

  22/03/2016

  El dia 22 de Març ha estat declarat per les Nacions Unides com a Dia Mundial de l’Aigua. Des de Creu Roja Joventut ens aproten unes dades i uns consells per a evitar el malbaratament de l’aigua a casa nostra.
  L’Aigua és un dels recursos naturals que existeix sobre el nostre planeta. El nostre planeta conté un 79% d’aigua, de la qual només un 3% és aigua dolça. L’aigua és fonamental per a la vida, si alterem la seva qualitat natural o propietats es transforma en inadequada per al consum i destrueix el medi vital dels éssers vius.
  Degut als diferents processos tecnològics, la desforestació, els canvis climàtics,…, cada cop tenim menys aigua a la disposició de les persones, i cal recordar que l’aigua és un bé escàs.
  Adoptant hàbits respectuosos amb el Medi Ambient i el nostre entorn, ajudem a conservar i salvar els nostres mars i oceans, en definitiva, …, la nostra VIDA, el nostre PLANETA.
  Entre tots i totes, caldria conscienciar-nos en reduir el malbaratament de l’Aigua, i entendre que és un recurs vital per a la nostra supervivència.
  Cal tenir en compte que, aquest hivern passat no ha plogut massa, per tant, si no volem que a l’estiu hi hagin restriccions d’aigua, seria convenient fer un bon ús de l’aigua.
  Des de l’àrea de Medi Ambient de Creu Roja Joventut, volem aportar algunes propostes per dur a terme a nivell domèstic:
  Tancar l’aixeta quan ens rentem les dents (estalviarem 12 litres d’aigua).
  Dutxar-se enlloc de banyar-se (estalviem 300 litres d’aigua, ens podríem dutxar 10 vegades enlloc de banyar-nos una vegada).
  Tancar l’aixeta quan ens ensabonem a la dutxa, rentem les mans, rentem plats,…
  Instal·lar dosificadors a les aixetes, ens aporten la mateixa sensació d’aigua, però amb menys aigua i a més pressió (estalviem fins una 75% de l’aigua utilitzada normalment).
  Evitar les fuites i les aixetes que degoten (estalviarem fins a 30 litres d’aigua al dia).
  No utilitzar el wàter com a paperera (Llences 10 litres d’aigua per buidar una cisterna).
  Col·locar una o dues ampolles plenes a l’interior de la cisterna del wàter, aconseguirem reduir a la meitat el volum d’aigua llençada.
  Regar les plantes o el jardí al matí ben d’hora o al vespre.
  Utilitzar la rentadora i el rentavaixelles a plena capacitat (estalviarem aigua i electricitat).
  Utilitzar productes biodegradables com a detergents, sabó,…, (reduïm els tractaments a les depuradores).
  ENTRE TOTS I TOTES PODEM CONSERVAR ELS NOSTRES MARS I OCEANS !!!
  Que tots tinguem aigua també depèn de tu !!!


  Els Mossos van recollir joguines en favor de la Creu Roja

  07/01/2016

  Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de la Bisbal d’Empordà i Sant Feliu de Guíxols van organitzar una campanya de recollida de joguines solidària en favor de la Creu Roja de la nostra ciutat.

  Arran la campanya que realitza cada any la Creu Roja en què es recullen joguines pels nens desfavorits, els mossos van voler posar el seu granet de sorra per tal que la campanya d’enguany fos tot un èxit.

  Els mossos es van adherir a la campanya i van donar suport a aquesta iniciativa  fent una crida a la solidaritat, la igualtat d’oportunitats i valors per a un món millor. L’objectiu era garantir l’arribada dels Reis Mags i les joguines a tots els infants, i per això, durant unes setmanes es van recollir totes les joguines noves o usades que estiguessin en bon estat i que no fossin bèl·liques a les comissaries adherides a la campanya.

  Enguany, gràcies a l’Ajuntament de Platja d’Aro, també es va oferir una xocolatada en el Centre Avenir Fanalenc a totes les persones que van col·laborar en la campanya i es va poder gaudir de diverses activitats lúdiques infantils gratuïtes, on agents de l’Oficina de Relacions de la Comunitat dels Mossos d’Esquadra també van realitzar diferents tallers amb els nens.


  La Creu Roja va organitzar el 1r Dia de l’Infant

  17/12/2015

  Com cada any, Creu Roja Joventut Sant Feliu de Guíxols – Vall d’Aro realitza la Campanya de Joguines per als infants de les poblacions de l’àrea d’influència d’aquesta organització.
  Per això, el passat dissabte dia 12, durant tot el dia, es va celebrar el 1er Dia de l’Infant al Passeig del Mar, on es van fer diverses activitats per als infants; pintada de cares, dibuixos, realització de postals de Nadal, jocs gegants i un inflable cedit per Botifesta, amb fi de festa i xocolatada popular a càrrec de la Vienesa.

  Durant tot el dia, es va aprofitar per fer un punt de recollida de joguines noves per aquesta campanya0 .Sota el lema “Hi ha moltes joguines, tria la teva forma d’ajudar. Posa en forma la teva solidaritat” la Creu Roja local realitza aquesta campanya plena d’il·lusió per poder fer somriure als infants.

   

   


  La Creu Roja Sant Feliu de Guíxols-Vall d’Aro homenatja Joan Maura

  16/12/2015

  El passat dissabte 12 de desembre va tenir lloc a la Sala Abat Panyelles del Monestir l’acte d’homenatge a Joan Maura Cateura, en què més d’un centenar de persones van acudir per agraïr a l’homenatjat haver estat al capdavant de la Creu Roja durant els darrers 12 anys com a President de l’entitat. Tot i que Maura ha deixat la presidència, no ha deixat del tot Creu Roja, ja que continua com a Assessor del President i també com a voluntari.

  Entre aquest centenar de persones hi havia, a part de voluntaris, la vicepresidenta provincial de Creu Roja, el secretari i altres referents territorials, l’alcalde de Sant Feliu, les regidores de serveis socials de Santa Cristina, Sant Feliu i Platja d’Aro, Presidents i directius de les Assemblees locals de Palamós, Palafrugell, Llagostera i Torroella de Montgri.

  L’acte va ser amenitzat per la Banda El  Caliu de Platja d’Aro i es va servir un piscolabis als assistents.

   


  La Creu Roja acompanyarà a votar persones amb problemes de mobilitat el 20D

  09/12/2015

  Amb motiu de les eleccions generals del proper 20 de desembre, la Creu Roja ofereix informació del seu servei d’acompanyament als col·legis electorals per a persones amb problemes de mobilitat. Les persones interessades es poden informar d’aquest servei trucant al telèfon 902 22 22 92 del Centre de Coordinació de la Creu Roja a Catalunya, fins el proper 15 de desembre. La Creu Roja tanca el termini per presentar sol·licituds 5 dies abans dels comicis, per tal d’organitzar tota la logística que el servei requereix en funció de les persones que l’hagin demanat. Mitjançant aquest servei, la Creu Roja vol contribuir a garantir el dret de vot de forma secreta de les persones amb problemes de mobilitat. Els acompanyaments a la demarcació de Girona es faran per dues vies, en funció de les necessitats de cada persona. D’una banda, el personal de la Creu Roja facilitarà el trasllat de persones amb mobilitat reduïda fins als col·legis electorals amb vehicles de transport col·lectiu, adaptats, sanitaris i de proximitat, mentre que, en d’altres casos, l’acompanyament es durà a terme a peu. Les assemblees locals i comarcals de la Creu Roja oferiran informació d’aquest servei a la província de Girona. Aquest servei és possible gràcies a un equip humà format per voluntariat i personal tècnic i disposarà, a més de vehicles de transport col·lectiu adaptat, d’ambulàncies i altres vehicles de suport. En els darrers comicis, les eleccions catalanes del 27 de setembre, la Creu Roja va ajudar a exercir el dret de vot a prop de 95 persones a les comarques de Girona.


  Creu Roja alerta que el virus de la Sida es diagnostica tard en la meitat dels casos

  01/12/2015

  Creu Roja Joventut i la Creu Roja han engegat la campanya estatal “Posa-te’l. Què més dóna? Sí que DónA”, amb l’objectiu de minimitzar l’impacte del VIH i/o Sida entre la població a través de la promoció de conductes i actituds saludables mitjançant accions d’informació i sensibilització, que es faran en diferents punts del territori català. Malgrat els avenços contra aquesta malaltia, com ara l’eficàcia del tractament antiretroviral, i la reducció del nombre d’infeccions arreu de l’Estat, els darrers informes alerten que la infecció per VIH es transmet majoritàriament per via sexual i que el 50% de les persones diagnosticades d’infecció per VIH per primera vegada el 2013 presentaven evidències d’un diagnòstic tardà, tot i la gratuïtat i confidencialitat de la prova, segons dades del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Per això, Creu Roja vol promoure el diagnòstic precoç entre qualsevol persona que hagi realitzat una pràctica de risc tant entre el conjunt de la ciutadania com entre els professionals de la salut. Cal tenir en compte que entre 130.000 i 160.000 persones viuen amb el virus del VIH arreu de l’Estat, de les quals entre el 25 i el 30% desconeix la seva situació. Pel que a fa a Catalunya, l’informe de Vigilància epidemiològica de la infecció de VIH i SIDA (provisional de desembre 2014) recull un total de 763 casos de nous diagnòstics de VIH, 147 dels quals són de menors de 30 anys (19,23%). A més, l’Agència de Salut Pública de Barcelona alerta de la relaxació en l’ús del preservatiu per part de la població jove i de l’increment de casos d’infeccions de transmissió sexual. Arreu del món, es calcula que 35 milions de persones viuen amb el VIH i que la meitat no ho saben. Segons dades d’ONUSIDA de 2014, s’estima que prop del 70% de persones d’aquestes persones es concentren en països de l’Àfrica Sub-Sahariana. Entre les causes, cal remarcar la manca de programes preventius i d’accés a profilàctics, els estigmes que recauen sobre les persones infectades i l’elevat cost dels tractaments antiretrovirals. En quant a la mortalitat, 1,2 milions de persones al món van morir com a conseqüència de malalties relacionades amb la Sida l’any 2014, tot i que aquesta xifra s’ha reduït un 42% des de 2004.


  Caminada solidària de la Creu Roja per la pobresa energètica

  03/11/2015

  Amb el nom de “Caminada per la pobresa energètica” , enguany se celebrarà la 3a edició de la passejada solidària de la Creu Roja Sant Feliu-Vall d’Aro, que tindrà lloc el proper dissabte 7 de novembre amb sortida a les 9 del matí del Passeig del Mar, confluència amb la Rambla Vidal.

  Per prendre-hi part, cal inscriure’s amb anticipació a la seu local de la Creu Roja, davant l’antic escorxador de la carretera de Palamós o minuts abans de començar al lloc de sortida del  Passeig del Mar. En el moment d’inscriure’s caldrà fer efectiu el pagament solidari de 5 € per participant (3€ els menors de 10 anys).

  Hi haurà dues rutes.  La llarga s’iniciarà a l’esmentat punt de sortida, per pujar fins a Vilartagues, Poble Nou i Bufaganyes, prop de la Font d’en Pi, continuarà pel bosc del Molí dels Terrers, passarà per Pedralta i Santa Escolàstica, Les Comes, Casa Nova, Sant Amanç, per acabar al punt inicial del Passeig del Mar. La ruta curta farà el mateix recorregut fins a la Font d’en Pi, però aleshores s’endinsarà durant un curt trajecte boscà fins el Paratge Bujonis, baixarà per la Ronda de Ponent fins l’estació d’autobusos per arribar altre cop al passeig.

   


  Recomanacions de la Creu Roja davant l’onada de calor

  06/07/2015

  Davant de la pujada de temperatures que tenim aquesta darrera setmana, la Creu Roja recomana a la ciutadania que extremi precaucions per evitar els
  efectes de la calor sobre la salut.
  Quan fa calor i en condicions normals, el nostre organisme produeix suor, que s’evapora i així refresca el cos. Però els dies de calor intensa obliguen al cos a un esforç d’adaptació per mantenir la temperatura normal. Aquestes altes temperatures poden tenir una sèrie d’efectes negatius sobre la
  nostra salut com debilitat, fatiga, mal de cap, falta de gana, insomni o enrampades, i són especialment preocupants per a persones vulnerables com infants o persones grans. No en va, un tant per cent important de l’accidentalitat de la gent gran la constitueixen els marejos i les lipotímies.
  Per tal de prevenir aquestes conseqüències de les altes temperatures sobre la salut, la Creu Roja recomana un seguit de pautes per combatre les altes temperatures i des del Centre de Coordinació de la Creu Roja s’estan donant consells telefònics per prevenir els efectes de les altes temperatures entre les persones usuàries del servei de teleassistència.
  D’altra banda, a les platges, els socorristes aconsellen als banyistes com prevenir els efectes de la calor, a més d’altres recomanacions per gaudir de les platges amb seguretat.
  A més, durant la major part de caps de setmana de juliol i agost, la Creu Roja estarà a les àrees de servei de l’Empordà, la Selva i el Penedès per transmetre diverses recomanacions a les persones que viatgen en cotxe sobre la seguretat a la carretera, el manteniment d’una temperatura adequada dins del vehicle o sobre com gaudir de les platges amb precaució, entre d’altres qüestions.

  Consells per prevenir els efectes de la calor
  Què fer per protegir la salut?
  – Beure líquids encara que no es tingui set, sobre tot aigua.
  – Prendre una alimentació variada i consumir fruita diàriament.
  A l’exterior:
  – Evitar exposar-se al sol massa directament.
  – Portar una gorra o un barret per protegir-se del sol.
  – Utilitzar roba lleugera (com la de cotó), de colors clars i que no sigui ajustada.
  – Caminar per l’ombra, estar sota un para-sol a la platja i descansar en llocs frescos o en espais
  tancats climatitzats.
  Portar aigua i beure sovint:
  – Mullar-se una mica la cara, el cap i, fins i tot, la roba.
  – Limitar l’activitat física a les hores de més calor.
  – Evitar sortir a les hores del migdia, que és quan fa més calor.
  – Reduir les activitats intenses quan faci molta calor.
  A casa:
  – Durant les hores de sol, tancar les persianes de les finestres.
  – Obrir les finestres de casa durant la nit per refrescar-la.
  – Utilitzar algun tipus de climatització per refrescar-se i refrescar l’ambient (ventiladors, aire
  condicionat, ventalls, etc.).
  – Refrescar-se sovint amb dutxes, tovalloles amarades d’aigua, etc.
  Al cotxe:
  – No deixar mai infants ni gent gran a l’interior d’un vehicle tancat.
  – Fer servir l’aire condicionat o obrir les finestres.
  – Prestar especial atenció als canvis bruscos de temperatura, que es produeixen en entrar i sortir del cotxe.
  – Si es fa un viatge llarg, no oblidar descansar i refrescar-se.
  – Portar líquids per hidratar-se.
  A nivell personal:
  – Refrescar-se de forma contínua amb un bany o una dutxa.
  – Usar roba lleugera, no ajustada i de colors clars.
  – Posar-se barret d’ala ampla, gorres o similars que protegeixin el cap, la cara, les orelles, el front i la part posterior del coll.
  – Fer servir un calçat fresc, còmode i que transpiri.
  Els àpats:
  – Consumir menjars lleugers que ajudin a reposar les sals perdudes per la suor (amanides, fruites,
  verdures, gaspatxos o sucs).
  – Evitar els menjars molt calents i els que aportin moltes calories.
  – Beure líquids en abundància (aigua, sucs…), fins i tot sense tenir set, sempre que no existeixi
  contraindicació mèdica.
  – Evitar les begudes alcohòliques o que continguin cafeïna.
  En cas de problemes de salut:
  – Consultar amb el metge/essa les mesures suplementàries contra la calor si es pateix alguna malaltia de risc.
  – No automedicar-se mai, ja que existeixen medicaments que potencien l’activitat negativa de la calor sobre el cos.
  – En cas de trobar-se malament, parar l’activitat que s’estigui fent, intentar situar-se en un lloc fresc i demanar ajuda


  La Creu Roja inicia el servei de vigilància a les platges

  16/06/2015

  La Creu Roja ha començat aquest cap de setmana la campanya de vigilància a les platges de Sant Pol i Sant Feliu, amb el seu servei preventiu  que s’estén a 26 platges de la demarcació de Girona, corresponents a 7 municipis. La institució s’ocupa dels Serveis de Prevenció, Vigilància, Salvament i Socorrisme a les platges de Roses, Llançà, Castelló d’Empúries, L’Escala, Begur, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols.
  La prevenció és la principal prioritat del dispositiu de la Creu Roja, que es complimenta amb la d’informació de l’estat de les platges, les tasques de vigilància o el rescat de persones en perill i la seva evacuació a un centre sanitari si és necessari, així com l’assistència a embarcacions.
  L’any passat, aquest servei va efectuar un total de 6.505 assistències sanitàries i 63 rescats la demarcació de Girona. Els recursos destinats per Creu Roja a la cobertura d’aquestes platges, compta amb 83 socorristes, entre personal voluntari i remunerat, així com 7 ambulàncies i 7 embarcacions.
  A la nostra ciutat també es  disposarà d’un desfibril·lador, gràcies a la col·laboració amb  Dipsalut, i de material aquàtic d’accessibilitat, com ara dues cadires amfíbies per acompanyament a persones amb mobilitat reduïda.


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies