• Categories
 • Crítiques del PDECAT al Guíxols Arena per no programar-s’hi concerts

  20/06/2017

  El grup municipal de CiU (PDECAT) ha penjat a les xarxes socials una crítica al fet que encara no s’hagi anunciat cap concert al Guíxols Arena.  Sota el títol “El Guíxols Arena, espai lliure de concerts”, el Partit Demòcrata lamenta que “després d’invertir-hi més de 740.000 euros, enguany, al Guíxols Arena, no hi tindrà lloc cap esdeveniment del festival” de la Porta Ferrada, i “per contra, aquest espai acollirà diversos graffitis i la brutícia acumulada durant setmanes. Una metàfora de la gestió del govern i de la ciutat”. I  ho acompanyen amb imatges d’aquests grafits i brutícia.

  Des de l’executiu ganxó, segons El Punt-Avui,  expliquen que treballen per presentar-hi diverses activitats aquest mateix estiu.


  MES i CiU acusen el regidor Saballs de mentir per les subvencions als emprenedors del Pla de Barris

  05/03/2016
  A les nou en punt del passat divendres 4 de març va donar inici el ple extraordinari que havia de servir per aprovar la demanda d’una pròrroga pel Pla de Barris del barri del Puig i per presentat les bases per a les subvencions als
  emprenedors en aquest àmbit. També s’hi donava compte de l’acceptació de la renúncia que l’exalcalde Joan Alfons Albó va presentar al final del darrer ple ordinari del mes de febrer.
  Moviment d’Esquerres (MES), que va votar a favor de la pròrroga i es va abstenir en la convocatòria de les subvencions, critica “les presses i la matusseria” que ha envoltat la convocatòria fulminant d’aquest ple, i admet que a la formació sembra dubtes sobre quin dels punts de l’ordre del dia era més important per al govern, deixant entreveure un “afany del govern per evitar que l’exalcalde s’ho repensés”. El vot positiu en la pròrroga es basa en el fet que el portaveu de MES, Pere Albó, fou qui va aconseguir el pla de barris quan era alcalde i per això es consideren “els pares” d’aquest pla.
  L’abstenció en les subvencions es basa en “els dubtes que durant aquests nou mesos han aclaparat al govern a l’hora de fer efectius els compromisos de l’Ajuntament amb els emprenedors”, que la formació considera que no s’ha gestionat correctament ni àgil, ja que les subvencions que s’havien d’atorgar durant el 2015 encara no s’han fet efectives, segons MES, que creu que el govern “no és honest” quan explica perquè s’ha arribat a aquesta situació ja que “el govern va prendre la decisió d’aturar les subvencions mentre no tinguessin confirmació de la pròrroga”. Així ho confirmen els correus electrònics enviat per l’Àrea del regidor Saballs que formen part de l’expedient.

  Per MES, el regidor ha preferit no fer-se responsable d’aquesta decisió i, davant diversos emprenedors presents a la Sala de Plens, va donar la culpa al govern anterior. “Saballs diu una cosa però n’escriu una altra” i “menteix quan parla”, segons el comunicat enviat pel partit d’esquerres.

   

  Correu àrea urbanisme a Generalitat Habitatgejpg

  E-mail enviat des de l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament a la Generalitat.

  CiU també critica el govern per les subvencions

  El grup municipal de Convergència i Unió (CiU) també critica, com MES, el retard en el cobrament de les subvencions del Pla de Barris  aprovades el juliol de 2013 per part del Govern.Aquestes subvencions econòmiques per a dinamitzar el comerç, destinades a nous emprenedors o bé per a renovar o ampliar empreses ja existents, eren plurianuals i varen constituir una reserva de 50.000.-€ per al 2013 i 2014 i 100.000.-€ pel 2015.
  Segons CiU, fins al maig de l’any passat es varen tramitar subvencions a 5 nous emprenedors, que varen rebre una ajuda del 50% de la inversió feta al seu negoci fins a un màxim de 20.000.-€.  Amb el canvi de govern, cap dels 8 emprenedors que han sol•licitat la subvenció dins aquesta legislatura ha cobrat a dia d’avui ni un euro, fet que denuncia la Federació..
  Les excuses donades pel regidor Saballs i per l’Alcalde Motas han estat diverses, segons denuncia CiU: la no-aprovació de les bases per 2015,  afirmació que pels demòcretes “es pot rebatre fàcilment consultant l’Acta del Ple”; que no estava feta la convocatòria per a 2015, quan és el govern actual, recorda CiU, “qui hauria d’haver fet la convocatòria tant bon punt es va aprovar definitivament el pressupost de 2015, i no es va fer” i que no es podia pagar mentre no estigués aprovada la pròrroga del Pla de Barris, “quan fins a 31 de desembre de 2015 era vigent la pròrroga anterior”, segons CiU, que es pregunta  “perquè no es van pagar les subvencions al mes d’octubre, novembre o desembre” i “perquè s’ha demanat oficialment la pròrroga el mes de març, quan s’hauria d’haver tramitat al desembre abans que acabés l’anterior. ”
  “Mentides i excuses per no admetre que no han fet la feina i han descuidat el tema tot i les queixes del emprenedors durant aquests mesos”, conclouen CiU.
  Aquestes ajudes serveixen per a dinamitzar el comerç, per donar un cop de mà a qui, tot i la greu crisi que estem patint, té la valentia d’invertir a la nostra ciutat els seus estalvis, alguns d’ells hipotecant casa seva, altres destinant el subsidi de l’atur, ja que els emprenedors havien d’aportar el 50% de la inversió.
  El comunicat continua dient que l’Alcalde “tira pilotes fora, com sempre, i va retreure a la nostra portaveu Dolors Ligero, que el seu equip s’havia d’empassar aquest gripau per culpa de l’anterior govern, quan ells s’han trobat la reserva dels diners feta, les bases aprovades i només calia fer la convocatòria del 2015”. Qui de veritat s’ha “empassat el gripau“, segueix dient el comunicat, “són els emprenedors que han confiat en l’Ajuntament i han pagat el 100% de la inversió tot esperant cobrar la subvenció quan de moment no han cobrat ni cinc” i es pregunten si “aquesta és la idea que té el govern d’incentivar als emprenedors a invertir a Sant Feliu”, si així volen “dinamitzar el comerç”, si així “tracten a qui aposta per la nostra ciutat per a invertir i crear llocs de treball” i si aquesta és “la resposta que es mereixen els emprenedors”.
  El grup municipal de Convergència i Unió ha demanat al govern que es disculpi amb els emprenedors afectats i fixi un dia per a fer efectives les subvencions.


  Joan Alfons Albó (CDC) i Jordi Lloveras (GdC), molt crítics amb l’equip de govern

  04/07/2015

  El portaveu del grup municipal de CiU , l’exalcalde Joan Alfons Albó, ha retret durant aquests dies a Carles Motas i el seu partit, Tots per Sant Feliu (TSF), la “demagògia” d’haver-se dedicat a escarnir durant el passat mandat les dues dedicacions remunerades de l’anterior govern –CiU i PSC– i que ara, en el nou executiu de TSF, ERC i el PSC, n’hi hagi tres.

  “Perquè l’Ajuntament funcioni cal dedicació, de manera que en principi seria correcte que hi hagués regidors que cobrin un sou”, defensava l’exalcalde al seu mur de facebook, tot recordant a Motas que, si fa tres anys criticava que hi hagués una mena de bicefàlia amb alcaldia doble, “seguint aquest plantejament absurd, ara en paguem tres”.
  Aquesta no ha estat la única aparició crítica d’Albó a les xarxes socials contra l’equip de govern. Aquest matí l’exalcalde ha insinuat que el regidor d’Urbanisme Josep Saballs podria estar cometent una incompatibilitat amb el seu càrrec públic.”Passejant per la Rambla, a l’alçada de Placeta St. Joan 23, hi ha un establiment on comparteixen despatx, aparador i rètols, dues empreses: Finques Molins Reixach i Saballs Gestió. La primera vinculada a Josep Morató, que va ser regidor de TPSF a la passada legislatura, i l’altra té com a responsable Josep Saballs, actual regidor de TPSF i amb responsabilitats a urbanisme en l’ajuntament actual. La primera empresa es dedica a la compra i venda de finques, i també realitzen promocions urbanístiques. El segon entre altres coses es dedica a l’administració de finques. Comparteixen sigles, comparteixen aparador, comparteixen despatx, què més comparteixen? Desitjo que no comparteixin urbanisme“, ha escrit al seu perfil el regidor convergent, per acabar sentenciant que “potser és incompatible la seva tasca professional i el fet de ser regidor d’urbanisme”.

  Lloveras i Guíxols des del Carrer,  contra els sous

  Jordi Lloveras (Guíxols des del Carrer) sosté que la nova alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, percebrà una retribució inferior a la de Motas, tot i governar una població molt més gran, i argumentava que la dedicació de l’alcaldessa barcelonina serà del 100%, fet que li impedirà cobrar per altres activitats. La de l’alcalde guixolenc és del 90%.
  Per això, Guíxols des del Carrer va votar en contra de donar retribucions salarials als tres regidors que tindran dedicació parcial, així com també als imports per assistència a Plens i Comissions amb base al Codi Ètic de la plataforma, segons el qual cap regidor sense dedicació hauria de rebre una quantia superior a 600 € mensuals per assistència a reunions. Lloveras creu que tots aquests regidors ja reben, conseqüència de la seva professió i del seu àmbit laboral, uns ingressos mensuals.
  Lloveras també va proposar a l’equip de govern que sigui coherent amb les promeses de transparència i participació i que obri les reunions del Consell de Ciutat als regidors de l’oposició, amb veu però sense vot.
  Finalment, i en relació a l’apartat concret de les delegacions de la Junta de Govern Local, GdC-E pot acceptar aquestes delegacions si es corresponen a l’agilització de tràmits; però mai acceptarà aquelles que tenen a veure amb temes urbanístics i de contractacions.


  GdC acusa el govern de fer “jocs de mans” amb el pressupost

  23/04/2015

  Guíxols des del Carrer (GDC) han criticat aquests dies la manera com han aprovat els pressupostos des de l’equip de govern. Segons el grup d’esquerres, aquests pressupostos s’haurien d’haver aprovat a final de 2014 perquè la ciutadania i els partits de l’oposició els coneguessin, els poguessin estudiar i dir-hi la seva i el govern de la ciutat ha “fet el contrari”, alentint la redacció dels mateixos i ara anant a corre-cuita per a aprovar-los.
  Això, segons GDC, és “una jugada de trilero que s’està repetint aquests darrers anys i que forma part d’una visió interessada i escarransida de les regles del joc democràtiques”, ja que segons ells no donen temps a poder-los estudiar, debatre i criticar i “es roba a la ciutadania i a la oposició el dret de conèixer a fons què es fa amb els seus diners abans de poder votar amb coneixement de causa” i recorden que “quan ICV-EUiA estava al govern de Sant Feliu els pressupostos eren coneguts amb prou temps per poder-los estudiar”.
  Per tot això, titllen el moviment del govern com a “jocs de mans que respecten al límit la legalitat vigent, però se salten les mínimes regles del joc democràtic”.
  Cal recordar que la candidatura de Guíxols des del carrer ha posat al seu programa l’elaboració dels pressupostos participatius, una fórmula on la ciutadania no tan sols els coneix amb temps, sinó que els pot proposar, debatre i aprovar de manera que la seva veu i el seu vot són els que manen a la l’hora de gastar els seus propis diners.


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies