• Categories
 • Carta oberta d'”Alerta Sant Feliu” a l’alcalde després d’unes declaracions de Motas a TV

  18/09/2018
  Després que l’alcalde de la ciutat efectués la setmana passada unes declaracions a TV Costa Brava en què assegurava que la plataforma AlertaSantFeliu atén a “interessos particulars”, l’associació ciutadana ha emès una carta en què demana a Motas que assenyali quins “interessos particulars” mouen aquesta plataforma segons la seva acusació durant l’entrevista (a partir del minut 11 aproximadament), en la qual també titllava als seus membres de ser “nostàlgics de post-guerra” per haver criticat la destrucció i la desídia en la cura d’elements emblemàtics de l’arquitecte Joan Bordàs, com ara els arcs i els balcons destruïts en la reforma del passeig Rius i Calvet, o el trasllat de l’escultura de Joan Rebull “Costa Brava” i la demolició de l’estany que la contenia, fets que AlertaSant Feliu creu que són “conseqüències d’un projecte de ciutat que es vol cultural quan, de fet, tendeix al turisme massiu a baix preu.”
  La crítica de la plataforma en la missiva enviada també arriba al capítol econòmic, i es centra en les despeses fetes amb finalitats purament electoralistes, citant com a exemple que en l’obra de Rius i Calvet han deixat de banda la part que corresponia a Costes de la Generalitat per poder per fer-ne via i causar un “efecte aparador”. Segons Alerta, aquesta afirmació és molt clara en el cas de l’Asil Surís. “Una reforma que prometia més places per a persones grans com a gran bandera del programa de Tots per Sant Feliu, el partit de l’alcalde” i que a l’hora de
  la veritat “els veïns de la plaça Alabric han suportat unes obres, empantanegades a mitges, en ple estiu per ampliar els jardins de l’asil fins la plaça”. Una manca de places que ara l’Ajuntament excusa en la Generalitat que és “qui se n’ha d’ocupar”, un fet que Alerta tracta de “promesa del programa electoral falsa”.
  La plataforma es fa ressò de les protestes veïnals estiuenques per la brutícia als carrers i el mal funcionament de la recollida d’escombraries per les xarxes socials i en boca de la ciutadania. Asseguren que “els 4 milions anuals que es paguen per aquest servei, la partida més gran del pressupost, no serveixen al seu fi” i “la recollida selectiva està estancada des de fa anys”. També alerten que els preus del cànon “es doblaran l’any 2020” i que  l’Ajuntament ha prorrogat dos anys el contracte amb Cespa/Ferrovial un cop s’acabi el vigent a final de mes “perquè s’està rumiant durant 24 mesos quins canvis vol introduir al plec de condicions de la nova contractació”.
  “No som nostàlgics- acaba AlertaSantFeliu- som partidaris de renovar i no pas de destruir, no defensem cap interès privat. Només som un grup de persones preocupades per la seva ciutat, pel seu patrimoni i la seva autoestima”

  Recomanació: Oasis a Knebworth

  21/10/2016

  Pels fans de Oasis,com jo, el 30 d’agost no és una data que ens porti bons records: és el dia en que Noel Gallagher va deixar la banda, fart del seu germà.

  Des d’aquella data, que els rumors sobre una possible reunió són constants, algun fins i tot, amb data i ubicació. Malauradament, algun dels germans Gallagher s’ha encarregat de desmentir-ho sempre.

  Els vaig poder veure en directe a les seves dues últimes visites a Barcelona: Rock’n’Roll en estat pur. El protagonisme era per a la música, amb 4 llums led i pantalles, però sense grans escarafalls. Però el que més protagonisme s’enduia eren, sense cap dubte, els “hits” que van fer famosos als de Manchester, aquelles cançons que qualsevol amant de la música coneix: Live Forever, Wonderwall, Champagne Supernova, Supersonic, Don’t look Back in Anger… Eren moments espectaculars, on el públic agafava la veu cantant.

  Com que no els podem veure en directe, ens hem de conformar en veure’ls en vídeo, i què millor que fer-ho recordant els dos concerts més multitudinaris de la història de la Gran Bretanya: 10 i 11 d’agost a Knebworth.

  P.D: últimament, els rumors de reunió de la banda han tornat a agafar força, en part, gràcies a l’estrena del documental “Supersonic”, del mateix equip que va realitzar l’aclamat documental Amy, sobre la vida de Amy Winehouse, que s’estrena aquest octubre. A Catalunya, tenim l’oportunitat de veure’l al Festival Internacional de Cinema Documental Musical IN-EDIT


  Activitats pel cap de setmana

  30/09/2016

  Aquestes són algunes de les activitats interessants previstes aquest cap de setmana a Sant Feliu:

   

  20è Aniversari Àrea Bàsica Policial Sant Feliu de Guíxols – Mossos d’Esquadra
  Dissabte 1 d’octubre de 2016, de  9 a 14 h al Guíxols Arena (A 100 m. de la Comissaria de Mossos d’Esquadra)
  Un acte gratuït i públic en què hi haurà una parada de vehicles d’emergència, exhibicions i mostres.

  XIII Trobada de Motos- Pirates

  Diumenge 2 d’octubre als Jardins Juli Garreta amb la següent programació:
  9 h. Concentració de motards i esmorzar
  11 h. Sortida de la Ruta Pirata
  13 h. Lliurament de trofeus.
  També hi haurà un concurs fotogràfic organitzat per l’Associació Fotogràfica Guixolenca.
  Teatre
  Diumenge 2 d’octubre a les 18h, al Teatre-Auditori Municipal, Comèdia “El Cant de la Cigala” de l’Agrupació Teatral Benet Escriba. Venda d’ entrades a l’Oficina de Turisme i una hora abans de l’obra a la taquilla del teatre.

  IV Campionat de Karate
  El 2 d’octubre  a partir de les 9’30h al Poliesportiu Municipal la Corxera.

  Futbol

  Partit de 2a Catalana AD Guíxols- Abadessenc, a les 17h al Camp Josep Sunyer i Arxer.

   


  Cloenda de les aules culturals per a gent gran

  06/06/2016
  Nombrosa participació i excel·lent cloenda del curs 2015- 2016 de les Aules Culturals per a la Gent Gran, a càrrec del doctor Joaquim Rabaseda i Matas.
  La seva classe magistral “L’altre Juli Garreta” va donar a conèixer aspectes de la vida i obra del músic i compositor guixolenc, fins ara poc conegudes.
  En aquest acte també es va poder gaudir de l’audició d’algunes de les composicions musicals del genial Juli Garreta.
  A la cloenda hi van participar Marta Ministral, delegada del Rector per a la formació sènior de la UdG, i el Regidor d’Ensenyament del nostre Ajuntament, Josep Ramon Llobet.
  El President i tota la junta del Casal Tueda-APITE agraeixen l’assistència massiva a la cloenda, i emplacen al ciutadà al mes d’octubre per iniciar el nou curs 2016-2017.

  Darrera entrega de vocabulari mèdic popular

  26/04/2016

  Vora una vuitantena de persones varen assistir a la tercera sessió de vocabulari mèdic popular que va dur a terme el doctor Antoni Beltran a la Sala Abat Panyelles del Monestir el passat divendres 22 d’abril.

  La xerrada va recordar i posar en valor mots genuïns de la nostra llengua. Paraules i expressions utilitzades per referir-se a símptomes o malalties relacionades amb el sistema mental, tals com la bogeria, depressió, ictus, etc.

  Alguns d’ells, mots que estan en perill de desaparició a favor de tecnicismes o castellanismes, són mots i frases fetes com ‘no tocar ni quarts ni hores’, ‘estar tocat del bolet’ o tenir una ‘feridura’.

  Un vocabulari molt ric que custodia la saviesa popular i que molts cops pot donar informació rellevant per al diagnòstic mèdic, per exemple quan ens referim al dolor, no és el mateix quan diem que tenim un mal d’esquena que quan tenim una tibantor, un rau-rau o estem carregats de dolor.

  Aquest és un vocabulari viu que va canviant i es renova amb les noves generacions, joves que avui dia ja no toquen ni quarts ni hores, sinó que estan flipats o a vegades tenen un yuyu, quan no diuen que estan empanats.

  El Dr. Beltran va anunciar que aquesta era la darrera sessió d’aquest recull, i que ara té la voluntat de començar a treballar en una publicació que aplegui els mots i expressions que ha anat recopilant al llarg dels darrers anys.

  La presentació va anar a càrrec del Dr. Miquel Carreras, recentment nomenat Director dels Serveis Territorials de Salut a Girona de la Generalitat de Catalunya.


  La vida i l’obra de Lluís Esteva i Cruañas, a l’últim “L’Arjau”

  12/01/2016

  El guixolenc Lluís Esteva Cruañas (1906-1994) fou un actiu investigador i divulgador de la història i el patrimoni cultural de Sant Feliu de Guíxols, la Vall d’Aro i l’Empordà. Mestre de professió i historiador autodidacte, investigà i rastrejà minuciosament fons documentals i restes arqueològiques. Els resultats de les seves recerques els plasmà en prop de tres-cents escrits d’àmbit local i de les comarques gironines que publicà de manera constant des de l’any 1951.

  La dilatada i fructífera trajectòria de Lluís Esteva centra el darrer número de la revista cultural L’Arjau, publicació gratuïta que edita l’Ajuntament des de l’Arxiu Municipal. A través de diversos escrits s’hi repassen les seves aportacions en el camp de la prehistòria i l’arqueologia, així com la seva actuació en el camp de la recerca, que el portà per exemple a ser un dels fundadors de l’Institut d’Estudis del Baix Empordà. També s’hi recorda el seu paper de mestre als Estudis Nous (actual Gaziel). Una menció especial mereix la donació del fons personal Lluís Esteva a l’Arxiu Municipal  per part dels seus fills Elena i Francesc, de la qual cosa també se’n fan ressò les pàgines de la revista. A tall d’exemple, pràcticament la totalitat de les fotografies que il·lustren aquest L’Arjau provenen de l’esmentat fons documental.

  L’Arjau és una revista cultural gratuïta sobre temes de la nostra ciutat, guardonada el mes de febrer de 2014 amb el premi a la millor iniciativa de comunicació institucional dins els V Premis Carles Rahola de Comunicació Local que organitzen la Diputació de Girona i el Col·legi de Periodistes de la demarcació. Podeu trobar la revista als estancs i llibreries de la ciutat o en els serveis municipals següents: Museu d’Història, Botiga del Monestir, Oficina d’Informació Ciutadana, Punt d’Informació Juvenil, Guíxols Desenvolupament (estació d’autobusos), Centres Cívics de Vilartagues i Tueda, Biblioteca pública Octavi Viader i Arxiu Municipal. La revista també es pot consultar a la xarxa des del número 1.

   


  Totes les activitats del darrer dissabte d’agost

  25/08/2015

  Sant Feliu de Guíxols celebrarà el proper 29 d’agost la 2a Nit en Blanc, una iniciativa que pretén ser una festa de nit dels establiments comercials i turístics de la ciutat i que tindrà lloc el proper 29 d’agost de 18h a 2 de la matinada. La vetllada combina oci, comerç, gastronomia, tallers i moda, en un ambient distès i amb un programa extraordinàriament ric.
  S’acompanya la iniciativa amb un ambiciós programa de descomptes i promocions dels establiments adherits. Concerts, balls i espectacles acompanyen l’obertura dels establiments de la ciutat.

  Programa d’activitats

  18h a 20h Inauguració amb batucada i animació de Percussió Ganxona, a la Plaça del Mercat

  ACTIVITATS INFANTILS

  18 a 21h  Zona de Jocs. Joguines de fusta per acompanyar el desenvolupament de nens i nenes. A partir de 2 anys fins a 10 anys, al c/ Joan Maragall, 3-9

  18h Jocs Kapla (Jocs per a nens i nenes de construcció amb peces rectangulars de fusta, recomanat a partir de 4 anys) a la Placeta de Sant Joan

  19h a 21h Taller infantil de “Hama beads” a la Rambla del Portalet, a càrrec de la Llibreria Nobel (inscripcions a la mateixa llibreria per 2 €)

  18.30h Conta Contes, “Petites històries, grans tresors”, a la Placeta Sant Joan

  NIT DE PARAULES

  El gran Bookcrossing i literatura estesa: poesia i llibres per emportar.

  18h Penjada de poesia, frases literàries i llibres al carrer Hospital

  22.15h i 23.15h.  Ball de Tango a càrrec de Juan Carlos i Paula, a la Placeta de Sant Joan i Antic Hospital

  22.30h i 23.30h Contes eròtics (2 passis) a l’antic hospital

  Gastronomia

  21h. Tast de vins especial “La nit en blanc”, a càrrec de Casellas Viader i Montaditos de Butron Berria, al c/ Anselm Clavé

  A partir de les 19h., cata de cava “1974” (producció pròpia) a càrrec de La Cava del carrer Major, 32

  A partir de les 18h. Tast de Guixolencs a 1 euro, a càrrec de la Pastisseria Gironès del c/ Anselm Clavé.

  A partir de les 18h, carpa Moritz amb moltes sorpreses, a la Rambla del Portalet

  Moda

  Desfilades a peu de carrer

  18h Dos models amb vestits fets de globus,  al c/Sant Llorenç 44
  19.30h. Carrer Rutlla amb Placeta de Sant Joan
  20.15h. Carrer Sant Antoni
  21h Rambla Vidal. Després de l’última desfilada, actuació de ball Estela.

  18h Pop Up Store, la costura del 6970, a la Rambla del Portalet

  Aparadors ballats a càrrec de Mistreet Dance Studio.
  20h. Coco Blue Lime (Rambla Vidal, 45)
  20.30h. Stroget (Rambla Vidal, 43)
  21.00h Inquietud’s Moda Jove (Jacint Verdaguer, 7)

  “Aparadors vivents”: Quinze minuts abans de cadascuna de les desfilades corresponents.

  Al carrer de Sant Joan, ambientació especial.

  Música

  Música al carrer

  De 20h a 02h matinada: DJ Locky (Black and White Music), a  l’Hostal Chic (Rambla del Portalet).

  20.30h,  Clica de l’Escola de Música de Sant Feliu de Guíxols, a càrrec de Joieria Aviñó del c/Anselm Clavé, 13

  21.30h, Concert de Gòspel amb Palamós Gospel Choir, a la Placeta de Sant Joan

  21.30h Concert “Entre Amics”. Nacho Alonso i Marta Rosés al Carrer Joan Maragall, 3-9

  22.30h Concert The Internationals a la Plaça del Mercat

  23.00h Concert 13th Magic Skull al Carrer Major, cantonada Rambla Vidal

  00.15h Ball i espectacle de “Mistreet Dance Studio” al Passeig del Mar

  00.30h DJ Andreu Presas, de Ràdio Flaixbac, al Passeig del Mar

  Música a la intimitat

  De 19 a 00h, Boleros i música cubana en viu, a Bohemi’s Bistró del C/ Sant Pere, 26

  A les 21h, Rumbes en viu al Restaurant Can Noguera del Passeig del Mar, 1

  A les 21h, Indie-Folk en viu  L’Àncora Gastro Snacks de la Plaça del Mercat, 13

  22.00h a 00.00h, Música en viu al Casino Guixolenc del  Passeig del Mar, 36

  00.00h Rumbes en Viu al City Arms del carrer Sant Pere, 48

  00.00h Música en viu al Bar La Goleta de les Galeries del Mar, 17

  00.00h Blues en viu al Restaurant el Ginjoler de l’Hort del Rector – Monestir

  A més a més, durant tot el dia tindrà lloc la fira “Scrapmaniàtics 5”, el mercat de productes d’Scrapbook amb parades de botigues de material d’scrap als Jardins de Juli Garreta, en el qual es realitzaran una vintena de tallers al llarg del dia.

  Carrot Cake Scrap & Friends. Exposició  amb treballs de reconeguts scrappers, que estarà instal·lada a la Sala Municipal d’Exposicions de l’Ajuntament.

  Scraproom familiar. Espai a disposició de tothom que vulgui fer treballs manuals una estona.

  Dinar ‘scrapero‘ popular, en el qual s’intercanviarà opinions i experiències de l’scrap.

  Festa de Celebració del 5è Aniversari de Scrapmaniàtics, al vespre.

  A les 18.30h Visita musicalitzada “Medievalia, música i espiritualitat al Monestir”. Una visita diferent i molt especial a l’històric monestir benedictí de Sant Feliu de Guíxols. 5 eur. (places limitades / venda de tiquets a l’Oficina de Turisme).

  21.00h El 29 d’agost, a les 21 hores, i coincidint amb La nit en blanc, l’Espai Carmen Thyssen organitza una visita exclusiva guiada per Pilar Giró, comissària de la mostra Barcelona-Paris-New York. D’Urgell a O’Keeffe. Col·lecció Carmen Thyssen.
  El recorregut és una oportunitat per conèixer la gènesi de l’exposició i la relació entre artistes i obres; l’ocasió per descobrir els verds de la pintura de Lobre, els blaus de Créixams o els grisos de Meifrèn…
  La visita guiada a l’ Espai Carmen Thyssen, en la línia d’iniciatives similars arreu, suma el plaer del coneixement i l’art als aspectes comercials i lúdics de la proposta nocturna.
  La visita a Barcelona-Paris-New York. D’Urgell a O’Keeffe. Col·lecció Carmen Thyssen —d’una hora de durada i amb places limitades que cal reservar—, acabarà amb brindis amb un clàssic Penedès per acomiadar l’estiu.

  Col·laboradors: Cervesa Moritz, Distribucions Márquez, Afic Guíxols, Mistreet Dance Studio, Íntims Esperança, RG Events & Weddings, Llibreria Nobel, Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, Espai Carmen Thyssen.

   


  La CUP descarta el Museu Thyssen

  20/05/2015

  En un altre dels seus comunicats referents al programa electoral, la CUP Guíxols aposta perquè el Museu d’Història de la Ciutat, amb el conjunt monumental del monestir i la resta de les seves seus, es converteixi en el gran projecte museístic local i la seva principal infraestructura cultural, que hauria d’esdevenir un espai d’interpretació del territori i de la Costa Brava “que promocioni el patrimoni cultural i natural de la ciutat i la seva memòria històrica organitzant visites guiades, exposicions, seminaris, congressos i cursos especialitzats i que promogui beques d’investigació”.

  Pel que fa al Museu Thyssen, la CUP creu que s’hauria de descartar, ja que per ells és “no assumible per l’alt cost de construcció i manteniment, la temporalitat del flux de visitants i la precarització dels seus treballadors, a part del dubtós impacte econòmic previst”. La CUP assegura que “el projecte inicial d’aquest museu, tot i que no es vulgui dir, ha quedat descartat” i es pregunten si “s’han tingut en compte tots els projectes que es podrien engegar si finalment aquests diners es destinessin a altres àmbits de la cultura local”.

  La CUP cita el ‘Vinseum’ de Vilafranca del Penedès, que aquest passat cap de setmana ha estat finalista a Glasgow com un dels millors museus europeus de l’any, com l’exemple a seguir.


  Nova edició de la revista cultural “L’Arjau”

  01/05/2015

  L’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols acaba de publicar el darrer número de la revista cultural gratuïta L’Arjau, que versa sobre temes de ciutat, cultura, patrimoni i història guixolenca. En aquest cas, la publicació es dedica al món de la pesca i els pescadors de Sant Feliu.

  La pesca és una de les activitats marineres amb més tradició a Sant Feliu i, en general, a la Costa Brava, que ha sobreviscut altres feines antigament consolidades al municipi com la construcció naval o la indústria surera. Lluny de la imatge romàntica que evoquen les fotografies antigues, la pesca avui dia no es pot concebre sense la tecnologia en la navegació i la localització de la pesquera, sense la mecanització de l’extracció. Però l’arribada dels vaixells a port i la descàrrega del peix continuen oferint als profans un espectacle fascinant. Les confraries de pescadors com la de Sant Feliu de Guíxols, vertebradores de l’activitat del sector, vetllen pels interessos dels pescadors organitzant la subhasta de peix, subministrant material i estris a les embarcacions o fent d’intermediàries en molts tràmits amb l’Administració pública.
  Amb aquest L’Arjau, l’Arxiu Municipal vol contribuir a donar a conèixer el món de la pesca i a fer que els guixolencs el sentin proper. Per això, els textos i les imatges de la revista van més enllà dels estereotips idealitzats del pescador, la lluita amb el mar, la solitud o el desafiament de la captura i també expliquen la història i l’actualitat dels pescadors guixolencs.

  73_arxiu_guixols_arjau_pescadors_Página_01Cliqueu aquí per accedir a la revista

  L’Arjau és una revista cultural gratuïta sobre temes ganxons, guardonada el mes de febrer de 2014 amb el premi a la millor iniciativa de comunicació institucional dins la V edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local que organitzen la Diputació de Girona i el Col•legi de Periodistes de la demarcació. Podeu trobar la revista als estancs i llibreries de Sant Feliu  o en els serveis municipals següents: Museu d’Història, Botiga del Monestir, Oficina d’Informació Ciudadana, Punt d’Informació Juvenil, Guíxols Desenvolupament (estació d’autobusos), Centres Cívics de Vilartagues i Tueda, Biblioteca pública Octavi Viader i Arxiu Municipal. La revista també es pot consultar a la xarxa des del número 1.


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies