• Categories
 • La CUP reivindica habitatge social pel llegat Anlló

  09/04/2017
  La CUP de Sant Feliu de Guíxols va organitzar aquest dissabte 8 d’Abril, a la Plaça Salvador Espriu, una jornada per l’habitatge social en la qual hi va participar finalment el diputat Benet Salellas juntament amb el militant local Jaume Fernàndez.
  En la mateixa hi va haver declaracions en clau crítica sobre la problemàtica existent per l’accés a habitatges socials, la manca de resposta ràpida i efectiva des de les institucions
  públiques pel que fa sobretot a famílies en exclusió social i residencial.
  La CUP Guíxols va tornar a dona suport a  l’alliberació del bloc ocupat al carrer Verdaguer, propietat de la Generalitat, per destinar-lo a habitatges socials, ja que, segons ells, les famílies del Col·lectiu Dignitat, amb aquesta reivindicació, han creat un precedent, demostrant que “hi ha habitatges de titularitat pública en el nostre municipi i l’administració ha fet una pèssima gestió d’aquesta herència, optant per l’especulació amb els immobles, subhastant-los diverses vegades i tenint-los tancats i barrats, en lloc de destinar-los a ús social i omitint el codi civil català”. Aquesta denúncia s’ha ampliat a la resta del territori i també es denuncià la manca de subministrament d’aigua des de l’hivern passat per les famílies del bloc ocupat.
  Des de la CUP demanen que s’incloguin de l’herència Anlló tots els immobles necessaris per minimitzar el màxim possible la “problemàtica greu d’habitatge” de la nostra ciutat, i els diners necessaris per reforçar l’àrea de serveis socials, així com que, fins que no arribi aquesta cessió, es posin tots els mitjans a l’abast per garantir el suport a totes aquelles famílies amb informes d’exclusió social i residencial que es troben en situació d’ocupació d’algunes d’elles.
  A l’assemblea feta posteriorment hi van assistir més d’una trentena de persones. En ella es va denunciar que des de les mateixes famílies afectades hi ha un alt grau d’ocupació provocat per la manca d’alternatives d’habitatges de lloguers socials, “amb el patiment que això comporta, problemes de salut, manca de subministraments i que afecta directament als seus drets i a la seva dignitat”.  També es van reivindicar aquest tipus d’habitatges per poder optar a  l’emancipació de la gent jove i van especular que “l’ajuntament jugui una doble cara en el full de ruta de l’herència Anlló, que potser el que tenen és pressa per invertir gran part dels diners en el Museu Thyssen, que és un dels objectius principals
  d’aquest govern”.
  Per altra banda també es va esmentar el fet que el govern de la ciutat ha aprofitat la reivindicació feta des del Col·lectiu Dignitat i la CUP Guíxols per destacar-se políticament en matèria d’habitatge, quan en els pressupostos municipals d’aquest any “havien minimitzat a la meitat la partida destinada a l’adquisició d’habitatges per a ús social”.

  Acte de la CUP Guíxols sobre habitatge

  04/04/2017

  El proper dissabte 8 d’abril tindrà lloc a la Plaça Salvador Espriu (12h) un acte de la CUP Guíxols sobre habitatge, en el qual hi prendrà part el Diputat al Parlament Joan Garriga, “Nana” i també Nahuel Quimaso, membre del moviment Okupa SantKugat..

  En l’acte es parlarà del bloc ocupat del carrer Verdaguer propietat de la Generalitat, de l’herència Anlló i com repercutirà en la ciutat en matèria d’habitatges socials, dels habitatges propietat dels bancs i la SAREB i al final de l’acte es valorarà amb una roda de premsa en què hi prendrà part el Diputat.

   

   

   

   

   


  La CUP Guíxols vol que els diners de l’herència Anlló es destinin a habitatge social

  02/04/2017
  Davant les darreres informacions sobre l’herència Anlló que han sortit publicades als mitjans,  en què es cita que l’Ajuntament ha acordat un full de ruta “àgil i que permet posar el punt i final a un llarg camí de tràmits i gestions per liquidar l’herència i revertir-la a la ciutat” i que l’acord amb la Generalitat inclou la venda de diferents propietats i que un dels hotels es destini a habitatge social, la CUP Guíxols ha manifestat que volen que l’Ajuntament els doni “més informació sobre com s’habilitarà aquest hotel, o el que sigui, per a habitatge social: quants habitatges hi haurà, quan poden estar habilitats aproximadament i quan hi podrà entrar gent a viure-hi, quin pressupost es destinarà a habilitar l’edifici i per als subministraments bàsics”. També els agradaria obtenir més informació de la gestió que es vol fer de la finca ocupada del carrer Verdaguer.
  A tal efecte, la CUP Guíxols proposa que la totalitat dels beneficis de la venda dels hotels i propietats de l’herència vagi destinada a incrementar els serveis socials de la ciutat i l’habitatge social, i citen una frase de  l’alcalde ganxó Carles Motas: “revertir l’herència a la ciutat”, i afegeixen que el bloc ocupat del carrer Verdaguer s’habiliti per a habitatge social.
  La CUP proposa convocar la Taula d’Habitatge “per consensuar el camí a seguir d’una vegada per totes de crear habitatge social a la nostra ciutat”. “Pensem que és una molt bona oportunitat per l’Ajuntament per crear un parc d’habitatge social de propietat i gestió pública per a la ciutat ja que, més que mai, es disposarà d’espais i diners per a fer-ho”, acaben dient.

  Xerrada sobre feminisme a l’Ateneu la Surera

  22/03/2017

  L’assemblea de la CUP Guíxols i la gent de l’Ateneu la Surera han preparat pel proper dissabte 25 de març una xerrada sobre feminisme, en la qual tractaran principalment dos temes: la invisibilització del treball de cures i el control social de les dones, a més d’un debat obert i plural sobre feminsime.

  L’acte, que gaudirà de la companyia de Clara Camps, professora de Sociologia de la Universitat de Girona, tindrà lloc a l’Ateneu la Surera (c/Almeria 77) a les 17h.


  Comunicat de la CUP Guíxols sobre el Parc de la Llibertat

  14/03/2017

  En el Ple anterior, la CUP Guíxols vam demanar com a prec que es convoqui la Comissió del Nomenclator per poder posar de forma oficial, i amb les plaques de carrer que ho acreditin, el nom de la Plaça Llibertat. També vam demanar-ho vàries vegades a comissions informatives i vam posar damunt la taula una moció a l’espera que es convoqués la comissió. Es veu que fa tant temps que no es convoca la Comissió del Nomenclator que ningú recorda quan va ser la darrera vegada que es va fer. Des del 15 de Març de l’any 2015 que en assemblea de veïnes dels voltants de la plaça es va decidir democràticament de posar aquest nom a una plaça que fins llavors no en tenia cap. Popularment la gent en diu plaça dels Pisos Verds o del Baldiri, però al mapa de la ciutat no hi sortia cap nom, com tampoc al GoogleMaps, per posar un exemple. En entrar a la institució, després de les eleccions municipals, es va entrar una instància demanant que es posés de forma oficial la placa i el nom. Fa temps vam realitzar una acció simbòlica enganxant unes cartolines amb el nom de la plaça, per reivindicar que d’una vegada per totes es posi el nom i les plaques definitives. El que sí que se’ns va dir, és que per no haver de canviar les adreces de les veïnes i fer tràmits administratius, en comptes de posar “plaça”, posant el nom de “Parc de la Llibertat” s’evitaven aquests problemes. Entenem perfectament el motiu i trobem del tot lògic anomenar-ho “Parc”. No s’entén que es parli de Pla de Barris tant sovint, i que costi tant posar el nom a la plaça. Reivindiquem aquest fet com un aspecte simbòlic, per denunciar que el Sot dels Canyers, els Pisos Grocs i Verds, són una zona oblidada per part de l’administració.

  CUP Guíxols 3/2017


  Actes de la CUP per aquest cap de setmana

  16/03/2016

  El dia 18 de març i amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora (8 de març) es projectarà al local de la CUP a Sant Feliu el documental “Aguantando el tipo”, que mostra la lluita de les 337 dones obreres de l’empresa Jaeger Ibèrica (actual Magnetti Marelli) contra la discriminació salarial per motius de gènere. Les dones varen fer de tot per tal que l’empresa complís la sentència que els tribunals varen dictaminar en favor de les dones de Jaeger.  Aquestes dones foren pioneres en aquest tipus de lluita i influenciaren altres empreses a seguir el mateix camí.
  En acabar el documental, Tània Mercader, obrera i dirigent de la lluita de Jaeger Ibèrica, donarà més detalls d’aquella honorable lluita de la dona obrera per assolir la igualtat laboral.

  Cadena humana pels refugiats

  La CUP també pren part en la la concentració i cadena humana arran de mar que tindrà lloc a Sant Feliu el 19 març, que forma part d’una jornada internacional contra el feixisme, el racisme, la islamofòbia i pels drets de les refugiades, impulsada per moviments unitaris d’arreu d’Europa.

   


  La CUP estrena local

  27/01/2016

  L’Assemblea Local de la CUP Guíxols presenta el seu nou local situat al carrer d’Almeria, 17 i l’acte d’inauguració tindrà lloc el dia 29 de gener amb la intervenció del diputat de la Generalitat de Catalunya per la CUP-CC, Benet Salellas.

  El local no només restarà a disposició de la CUP i de les seves assemblees obertes, sinó que serà un espai per tots els ciutadans de Sant Feliu de Guíxols en què s’hi preveu fer xerrades de diverses temàtiques socials i problemàtiques així com també actes com presentacions de llibres, vídeo fòrums,… També serà espai d’exposició i promoció d’artistes locals així com un racó on diverses associacions de la ciutat podran trobar-hi un lloc de reunió amb l’únic requisit de demanar-ho amb antelació. L’Assemblea Local de la CUP pretén que sigui un espai de referència en la societat ganxona.

  Amb la creació d’aquest espai lúdic i cultural, la formació reverteix en el poble l’aportació de 360€ que rep de les arques municipal, un racó on, “després de molts esforços i reciclatge” podran discutir, debatre i “capgirar Guíxols” tal com dicta la filosofia de la CUP.

  La CUP Guíxols aprofita per a convidar a tothom a la inauguració i a participar en les seves assemblees obertes i els debats que serviran per “lluitar per un poble més transparent i just on les decisions importants siguin preses pels ciutadans en processos oberts i participatius”.


  Demà, presentació del llibre de Lluc Salellas

  18/06/2015

  Per demà divendres a les 8 del vespre, la CUP Guíxols organitza un acte en què l’escriptor i periodista gironí Lluc Salellas i Vilar (Girona, 1984), farà la presentació, a la Biblioteca Municipal, del seu últim llibre El franquisme que no marxa, editat per Grup Barnils i Edicions Saldonar.
  Aquesta publicació, amb pròleg a càrrec del també periodista David Bassa, explica com el règim franquista va fer servir la transició política com una eina per mantenir el seu poder i evitar un autèntic trencament democràtic. El control que aquestes oligarquies de l’antic règim continuen tenint dels sectors estratègics de l’economia, així com de tots els estrats de les institucions estatals, ha donat com a resultat un cas únic a l’Europa occidental.
  Ara, per primer cop, i des de diversos àmbits, comença a qüestionar-se aquesta visió idíl·lica sobre la transició a l’estat espanyol.


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies