• Categories
 • Curs d’intervenció policial en violència de gènere

  03/12/2017
  Durant tres dies de la setmana passada es va realitzar un Curs d’Intervenció Policial en Violència de Gènere a la nostra ciutat, impartit pels formadors Cèsar Blanco i Francesc Igualador en el centre de formació policial.
  El curs es va fer aprofitant la data del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere. La violència contra les dones i les nenes és una de les violacions més persistents del drets humans i una amenaça a milions de víctimes. Per tant, és un tipus de violència que no coneix fronteres socials, ni econòmiques ni nacionals.
  Les víctimes són dones de diverses edats que pateixen violència física, sexual i psicològica, així com l’abús econòmic i l’explotació.
  En el curs, adreçat a policies i vigilants, s’ha fet palès el creixement de víctimes joves;  derivades de les relacions entre adolescents, on es manifesta un repunt d’aquest tipus de violència de gènere.
  La joventut i el desconeixement de part d’aquestes víctimes en les primeres relacions de parella, fa que es donin pautes de trastorns de comportament, psicològics i fisiològics , amb el qual afecta el desenvolupament de la seva personalitat en arrossegar la dona aquest tipus de violència de gènere.
  Cal que els policies i els educadors detectin aquestes tipus de violència, que es manifesta en els entorns de les places, pavellons esportius, Instituts i zones d’oci, on freqüenten aquests adolescents.
  També es va concloure el curs amb filmació de la pel·lícula SOLO MIA  i la col·laboració del Sindicat de Funcionaris de Policia.

  “Master Class” d’aquarel·la creativa amb Joan Coch

  05/05/2017

  Pel proper cap de setmana (13 i 14 de maig), l’Associació Ardenya, Patrimoni i Natura amb col·laboració de l’Ajuntament, han programat unes classes de pintura sota el guiatge del prestigiós pintor i dissenyador Joan Coch Rey.

  Es tracta de classes intensives d’aquarel·la creativa a l’aire lliure, la primera de les quals tindrà lloc dissabte 13 de maig al matí (de 10 a 14h) a l’Ermita de Sant Amanç, amb dinar posterior a la Masia de Cal Tanoc, a Pedralta, on després tindrà lloc un taller al magnífic i singular entorn de Cal Tanoc amb el mateix Joan Coch (de 17 a 20h. aproximadament).

  L’endemà, diumenge 14 de maig, les classes continuaran al Port de la ciutat en horari matinal (de 10 a 14h), en què Joan Coch farà una demostració a l’aire lliure i, tot, seguit, un taller in-situ. Acte seguit tindrà lloc un dinar i l’acte d’entrega dels diplomes.

  Tots els participants s’hauran de portar el material. La “master class” de Sant Amanç té un preu de 40 euros i  les classes i tallers restants tenen un preu de 150€ en total. Àpats i allotjaments no inclosos. Per inscripcions cal enviar un mail a joancoch@gmail.com o trucar al 606200813.


  Es va celebrar un curs d’intervenció policial amb violència de gènere

  06/03/2017
  Els dies 27 , 28 de febrer i 1 i 2 de Març de 2017 es va realitzar al centre formació de Defensa Policial de la nostra ciutat un curs d’intervenció policial en situacions de violència de gènere,  en el qual els alumnes, vinguts de diferents cossos policials de la comarca, van poder aprendre els protocols actualitzats preventius i detectar aquests tipus de delictes en l’àmbit de la llar.
  Cal tenir en compte que, segons les estadístiques policials, s’ha incrementat la violència masclista en les relacions de parella entre menors, una reflexió que es va compartir en aquests quatre dies del curs. Aquests serveis, requerits a petició dels pares de les adolescents, que són les victimes, és un problema de violència intrafamiliar i de parella, en la qual les relacions amoroses en l’adolescència adquireixen la perspectiva familiar del seu entorn agressiu i són molt complexes d’examinar ja que porten associats uns problemes de caire i temàtica violenta en termes de persones i famílies, antecedents en el nucli familiar o en la mateixa víctima o agressor.
  En aquests casos, segons han pogut aprendre els alumnes del curs, el policia ha de detectar els casos i derivar i informar a Serveis Socials el servei en el qual ha actuat, per tal de fer un seguiment a la víctima, proporcionant programes de polítiques socials en violència de gènere.
  Els formadors Cèsar Blanco, de l’àrea jurídica, i Francesc Igualador, de vessant sòcio-professional, van formar els alumnes en les diligències policials, les formes de violència i els seus delictes, els drets humans i la igualtat, el marc jurídic i els factors de la victimització, i el concepte i l’estereotip de gènere.
  Per qualsevol dubte en relació a la violència de gènere, els organitzadors del curs suggereixen consultar la pàgina web del Ministeri 
  Si sou víctimes de violència de gènere o coneixeu alguna persona que en sigui víctima, cal que truqueu al telèfon 900 900 120 o al 012.

  Presentació d’un curs d’alimentació amb vegetals

  01/12/2016
  El proper dissabte 3 de desembre, a les 11h del matí, tindrà lloc a la Biblioteca Pública Octavi Viader la presentació d’un curs d’alimentació basada en els vegetals que s’impartirà a partir del mes de gener de 2017 a la nostra ciutat.
  El curs anirà a càrrec de Miquel Gironès,  un estudiant ganxó de Nutrició Humana i Dietètica a la Universitat de Barcelona que té un blog propi a internet on penja informació dietètica i nutricional, i que, degut als correus que rep de lectors interessats en aquest tema, ha decidit impartir un curs a la nostra ciutat. En aquesta sessió de presentació es parlarà dels punts clau del curs i s’explicarà el funcionament d’aquest.
  L’objectiu del curs és donar eines per tal de ser capaços, un cop finalitzat, de tenir una millor idea de com planificar una alimentació amb un consum reduït o nul de carn, peix, aus, llet o ous de forma saludable i evitant deficiències.
  Gironès, que també és cuiner, ha avançat que la idea és fer 5 sessions, una per setmana, de 2 hores aproximadament cadascuna, cada dia amb un tòpic diferent: Glúcids i Fibra, Lípids,  Proteïnes,  Vitamines i Minerals.

  Curset per aprendre a ballar sardanes

  07/10/2016

  Aquesta tardor, l’Agrupació Amics de la Sardana inicien un curs per aprendre a ballar sardanes.
  Les classes tindran lloc al primer pis del Nou Casino La Constància, tots els divendres de 19 a 20h des del 21 d’octubre al 2 de desembre, amb un preu de 6 euros.

  La capacitat d’alumnes pel curs anirà d’un mínim de 8 persones i un màxim de 16.

  Per a més informació, cal enviar un correu electrònic a guixolssardanes@gmail.com o trucar al 616359386 (Ester).

  Presentació del llibre col·lectiu “Bibliorelats” i curs de màgia, a la Biblioteca

  16/12/2015

  El proper dijous 17 de desembre es presentarà a la Biblioteca de Sant Feliu de Guíxols un llibre molt especial,  Bibliorelats, que inclou, entre moltes d’altres narracions, un conte de la guixolenca Josefina Coll.

  Aquest llibre és producte d’un dels cursos d’escriptura creativa organitzats per la biblioteca de Sant Feliu i també perquè la mateixa biblioteca surt retratada en aquest relat de la Josefina que ha estat seleccionat entre molts d’altres d’escriptors novells per a formar part del recull que ara es presenta.

  L’editorial Arola edita aquest recull de 24 contes que tenen les biblioteques públiques com a espai literari i que alhora són petits retalls d’històries més extenses, històries de moments d’ahir, d’avui i de demà, sempre amb el llibre com a protagonista.

  La presentació es farà a dos quarts de vuit del vespre a la Biblioteca i comptarà amb la presència de l’escriptora Josefina Coll, autora  d’un dels relats, Maria Victòria Rodrigo, del col·lectiu Reusenques de Lletres, l’escriptor Miquel Aguirre, l’escriptora Núria Martí Constans i el regidor de cultura Jordi Vilà.

  Curs de Màgia infantil per Nadal

  Una altra activitat per aquestes dates de Nadal a la biblioteca de Sant Feliu és el Segon curs de màgia a càrrec del famós  il·lusionista Xevi.

  L’any passat es va organitzar el primer curs amb gran èxit de participació i aquest any es repeteix aquest curset, dirigit a infants de 8 a 12 anys, amb moltes novetats i activitats diferents.

  El taller es farà de 10 a 12 del matí els dies 28, 29, 30 i 31 de desembre, a la Biblioteca Pública Octavi  Viader i Margarit. Per a participar-hi caldrà formalitzar-ho anant a la biblioteca. El preu de la inscripció és de 20 euros.

  En finalitzar el curs els participants i el mag Xevi  faran un espectacle de cloenda al Ganxó Parc, el Parc infantil de Nadal, que estarà situat dins el pavelló municipal d’Esports de La Corxera, dissabte dia 2 de gener, a les 11 del matí.

   

   


  Curs de còmic a la Biblioteca

  04/09/2015

  El dissabte 19 de setembre començarà a la Biblioteca un curs per aprendre a dibuixar còmics, pensat per a nois i noies de 7 a 14 anys. El curs tindrà lloc tots els dissabtes, de 10 a 11:30 h., de setembre de 2015 a juny 2016. El preu serà de 25 € al mes (4 dissabtes cada mes) excepte el setembre, que serà de 12 € (2 dissabtes). El pagament es farà mes a mes.

  El professor serà Gerard Vellvehí, dibuixant i il·lustrador guixolenc, que s’ha format amb el gironí Quim Bou, dibuixant de còmics habitual de Cavall Fort i conegut per ser el creador de la saga i el món d’Orn.

   


  Estrena del curs d’estiu d’educadors musicals

  07/07/2015

  Avui ha donat inici el curs d’estiu d’educació musical que organitza anualment l’AEMCAT (Agrupació d’Ensenyants de Música de Catalunya) i que enguany es celebra del 7 al 10 de juliol a Sant Feliu de Guíxols i en el qual hi participen uns 200 professors d’arreu de Catalunya.

  A part de les classes que es portaran a terme a l’Escola de Música de Sant Feliu, l’Escola Gaziel i el Teatre-Auditori Municipal, hi ha tres actes oberts al públic: dimarts a les 22h, concert al Teatre de Sant Feliu a càrrec de l’orquestra i coral de nivell Mitjà de l’Escola de Música de Sant Feliu de Guíxols, dijous a 22’30h concert de soul a la plaça del mercat i el divendres a les 19h al Teatre, estrena de la cantata “La Clàudia Sol” d’ Antoni Miralpeix i Miquel Desclot, interpretada pels mateixos professors i vuit alumnes de l’Escola de Música ganxona.

  La conferència inaugural d’aquest curs d’estiu ha anat a càrrec de Lluís Llach.

  aemcatllach


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies