• Categories
 • Denuncien l’Ajuntament per prevaricació en l’adjudicació d’una plaça de sergent

  24/09/2018

  El sindicat CSIF ha denunciat davant la fiscalia de Girona l’Ajuntament de Sant Feliu per un presumpte delicte de prevaricació en l’adjudicació d’una plaça de sergent de la Policia Local.

  El sindicat argumenta que el Tribunal Qualificador li va atorgar la plaça sense que l’aspirant complís amb els requisits fixats a les bases del concurs. Entre les “irregularitats” denunciades hi hauria el fet que l’aspirant que va guanyar el lloc se’l va eximir de fer la prova de català malgrat que no va acreditar tenir el nivell B, sinó que va presentar un certificat de valencià “elemental i sense compulsar”.

  Des del sindicat també denuncien que no s’han seguit els principis de “mèrit, publicitat, igualtat i capacitat” i que es tracta d’una “designació personal i directa per part del consistori, sense més tràmit, i nul·la de ple dret quan un altre candidat aprovat complia tots els requisits”.

  El CSIF recorda que fa temps que alerten de les “continues irregularitats” de l’Ajuntament en la contractació, els riscos psicosocials que “pateix el seu personal”, “l’incompliment” dels tràmits estipulats per Inspecció de Treball i l’alt interinatge en el seu personal.

  El sindicat també ha fet arribar un escrit al Departament d’Interior on subratllen que sospiten que el consistori vol situar com a cap qui ara té el càrrec de sots-inspector per treure l’actual i on denuncien casos d’assetjament laboral.


  Retornen el vehicle sense pagar a una treballadora municipal a qui la grua se li havia emportat

  02/06/2016

  La polèmica que envolta constantment la Policia Local, l’Ajuntament i delegats sindicals s’ha vist incrementada aquests darrers dies per un fet que ha començat a córrer per la xarxa. Es tracta d’un agent i delegat sindical, Toni Sánchez, que ha publicat que  la policia va retornar el cotxe, sense pagar la multa corresponent,  a una treballadora municipal, mentre que altres conductors no s’escapen de pagar. Sánchez va més enllà, ja que aquesta treballadora, segons ell, “és de les que està d’acord que als policies locals els treguin els 400 € famosos” i que qui va donar l’ordre de retornar el vehicle sense pagar comet “presumpta prevaricació i tràfic d’influències”.   Mentrestant,  el cap de la Policia Local, Josep Miñarro, va exposar al regidor Jordi Vilà (ERC) que “és una pràctica habitual arxivar les denúncies quan la prohibició d’estacionar és provisional”.

  Miñarro va explicar al Diari de Girona que dilluns al matí es van retirar set vehicles aparcats al passeig del Mar per fer espai als camions de TV3 que aquesta setmana han estat gravant el programa Divendres, senyalitzant la prohibició provisional d’aparcament. Sis dels propietaris van retirar el cotxe pagant la grua però la setena, una treballadora de l’Ajuntament i també delegada sindical, afirmava que el tenia ben estacionat. Aleshores, Miñarro va ordenar l’entrega del vehicle a la dona sense pagar la grua.

  El cap afegeix que aquesta és una pràctica habitual ja que a vegades aquesta senyalització canvia de lloc o els conductors no la veuen.  Miñarro, però, apunta que si els altres conductors que van retirar el cotxe i van abonar la grua presenten un recurs, la denúncia quedarà arxivada i se’ls retornarà l’import de la grua. Una pràctica que el cap diu que està avalada judicialment.

   

   


  Acomiaden una treballadora de la Residència Gent Gran per una baixa justificada

  18/02/2016

  La UGT Comarques Gironines denuncia que l’Ajuntament de la ciutat ha acomiadat una treballadora de la Residència Geriàtrica Sant Feliu Gent Gran, gestionada per la Fundació Guíxols Suris, pel fet d’haver estat de baixa mèdica justificada per malaltia comuna durant 9 dies entre el febrer de 2015 i el gener de 2016.

  La fundació gestora ha acomiadat la treballadora per causes objectives (amb una indemnització de 20 dies per any treballat) gràcies a la reforma laboral del PP, aplicant l’article 52.d de l’Estatut dels Treballadors:

  “Faltes d’assistència a la feina, tot i que siguin justificades però intermitents, que assoleixin el 20% de les jornades hàbils en dos mesos consecutius sempre que el total de faltes d’assistència en els dotze mesos anteriors assoleixi el 5% de les jornades hàbils, o el 25% en quatre mesos discontinus dins d’un període de dotze mesos.”

  El comitè d’empresa i la UGT donen suport a la treballadora i van denunciar el fet a l’Alcaldia i la Regidoria pertinent, que van manifestar la seva desconeixença i la seva contrarietat. Tot i així i segons la UGT, l’Ajuntament no ha fet res per evitar l’acomiadament injust de la treballadora d’un equipament municipal.

  La treballadora ha denunciat l’empresa –que també gestiona l’altre geriàtric de Sant Feliu de Guíxols, el de Palafrugell i l’Hospital de Palamós) perquè, al menys, reconegui la improcedència de l’acomiadament.


  La PAH denuncia que l’Ajuntament especula amb l’habitatge social

  29/01/2016

  Tal i com ha publicat Tribuna Ganxona recentment,  el tinent d’alcalde de l’Àrea de Territori, Josep Saballs, explica que l’Ajuntament està negociant una permuta entre un promotor i la SAREB per aconseguir entre 10 i 20 habitatges per destinar-los a lloguers socials, qualificant aquesta permuta de “jugada complexa a diverses bandes”. La PAH Guíxols creu l’operació “ho deu ser molt, de complexa, a jutjar per l’article extremadament enrevessat i confús” i qualifica de “dubtosa” l’operació ja que “no hi ha manera d’esbrinar qui cedeix què a qui, què es requalifica i perquè, què hi guanyen uns i altres i què costaria aquesta jugada a l’Ajuntament”.

  La PAH alerta que l’Ajuntament podria estar utilitzant l’habitatge com un bé especulatiu, ja que té un llista d’uns 150 pisos buits propietat d’entitats financeres, moltes d’elles rescatades amb diners públics i que el Ple va votar, fa ara just dos anys, favorablement i de manera unànime – també els grups ara al govern- una moció per sancionar els pisos buits i obligar els bancs a cedir-los.  “No sabem”, declaren des de la PAG Guíxols, “perquè a hores d’ara encara no ho han fet tal com s´hi van comprometre”, ja que la Plataforma ja fa temps que ho reclama perquè creu “de justícia” que l’Ajuntament exigeixi els bancs i entitats financeres la seva part de responsabilitat social “fent que cedeixin per a lloguer social part dels habitatges que van vendre a preus desorbitats per després desnonar sense cap escrúpol a qui, havent perdut la feina, no podia pagar”.

  La PAH també retreu a Saballs unes declaracions en què assegura que “de no sortir bé la jugada, es destinarien 100.000€ a rehabilitar les cases del Baldiri”, uns habitatges que fa poc l’Ajuntament va tapiar per evitar que es produïssin més actes vandàlics, fet, diu, “que va contrariar la PAH”. “El que va contrariar a la PAH no és que es tapiessin les cases sinó que, per deixadesa de l’anterior govern, unes cases que eren pràcticament habitables (uns 14.000€ es va calcular que costarien les reparacions) i que tan útils haguessin estat per a casos d’emergència social, es deixessin deteriorar fins aquest punt. Els mals governs els paguem molt cars!”, acaben dient.

   

   

   


  CiU denuncia que la ciutat ha perdut 284 places d’aparcament gratuït

  27/01/2016

  La feina feta per l’anterior equip de govern per tal de crear nous espais d’aparcament gratuït a solars buits de la ciutat a canvi del import de l’IBI, s’està desfent pel nou govern del tripartit, segons denuncia el Grup Municipal de Convergència i Unió (CiU).

  La formació, que va perdre l’alcaldia el passat mes de juny, assegura que durant el període 2011-2015 l’Ajuntament va fomentar la creació de nous espais d’aparcament gratuït a la ciutat tant en espais de propietat municipal com també en solars buits de titularitat privada, signant contractes de cessió a canvi de la compensació de l’ IBI amb els propietaris de solars als carrers de Cadis, Antoni Ferrer i Ronda Narcís Massanes.

  Segons CiU, l’Ajuntament va renunciar, al Ple de novembre, al contracte signat amb els propietaris de “Cal Negre”, a la Ronda Narcís Massanes (darrera l’Estació d’autobusos) amb 1430 m2 i capacitat per uns 70 vehicles.

  Segons el govern, l’actuació que s’havia de fer per a adequar l’espai  era molt cara tenint en compte que el conveni era inicialment per 5 anys. Segons CiU, el govern, però, amaga que el pressupost inicial, que contemplava fer un petit mur per evitar esllavissades, traslladar una tanca i  aplanar el terreny, era de 12.584.-€ i que el que ha fet comptar l’Equip de Govern, que inclou fer voreres i asfaltar el solar, puja més de 161.000.-€.

  Al Ple anterior, la regidora de CiU Dolors Ligero va preguntar perquè no s’havia signat un altre contracte de cessió amb el propietari del solar al carrer dels Enamorats, al costat de l’Horta d’en Palahí. Aquest solar, de 4.786 m2 amb capacitat per a més 200 vehicles estava pendent que acabés el lloguer que tenia vigent fins a l ‘agost, però el nou equip de govern, segons Ligero,  “no va mostrar cap interès a signar-lo, renunciant també a aquest espai com a aparcament gratuït per la ciutat”.
  La regidora denuncia que, per la mala gestió de l’equip de govern,  s’ha renunciat a aquests dos contractes que haurien incrementat en 270 places l’aparcament a la part baixa de la ciutat, on sobretot els caps de setmana i estiu hi ha mancança.

  Ligero augura que “passarà el mateix a un altre solar al carrer Cadis, que tot i que només té capacitat per a uns 14 vehicles,  la dificultat de trobar aparcament en aquella zona el fa molt necessari”. En aquest cas, segons Ligero, el contracte està signat per l’anterior equip de govern però si  l’Ajuntament no adequa l’espai i l’obre al públic dins el termini fixat, també quedarà sense efecte.


  La CUP vol que es torni a subministrar aigua a la font de davant el CEIP Baldiri Reixach

  19/03/2015

  Després de l’Assemblea oberta celebrada el passat diumenge 15 de març, la CUP Guíxols, recollint les demandes del veïns del barri del Sot dels Canyers, insta al consistori a reactivar el subministrament d’aigua a la font del parc infantil situat en la recent anomenada plaça de la Llibertat, enfront l’escola Baldiri Reixach.
  Fa mesos es va informar, des de la ràdio local, de les actuacions previstes per a la rehabilitació d’una de les zones de Sant Feliu més castigades per la crisi, que incloïen 16 llocs d’aparcament en les 3 zones habilitades per a tal efecte, aixi com l’arranjament de diversos punts de l’àmbit del barri. A la vegada, el dia 26 de Febrer el ple de l’ajuntament va aprovar per unanimitat la ILP d’emergència habitacional i contra la pobresa energètica, promoguda per la PAH.
  Com que, segons la CUP, aquesta font, a banda de ser imprescindible en un parc situat a la sortida d’una escola, és l’únic punt proper d’abastament d’aigua potable per a molt veïnat que no pot pagar les factures d’un bé comú privatitzat i car i que, segons el veïnat, la font ha estat tancada per evitar precisament que la gent amb més dificultats accedeixi a l’aigua, aquesta formació emplaça l’Ajuntament a què solucioni la situació de forma immediata atès que “s’està impedint beure aigua lliurement als veïns i veïnes del Sot del Canyers”.


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies