• Categories
 • S’eleva a 9 el nombre d’arrestats pel crim de Jordi Comas

  27/05/2016

  Almenys nou persones han estat arrestades en relació amb l’assalt violent que el 18 de novembre del 2012 va costar la vida al llavors president de la patronal gironina, l’empresari hoteler Jordi Comas, al seu domicili de Platja d’Aro. A banda de les sis detencions ja anunciades que es van practicar dimarts a Platja d’Aro, Palafrugell i Barcelona, dimecres es va arrestar un altre home a Platja d’Aro i ahir al matí es va fer un arrest a Palafrugell. L’agència Efe, a més, va difondre ahir la detenció a Alemanya d’un home albanès que era objecte d’una de les quatre ordres europees de detenció i entrega (OEDE) emeses contra quatre sospitosos del crim que van fugir del país. Segons Efe, entre els tres fugitius hi ha dos germans marroquins que es considera que són els autors materials del crim, és a dir, els que van entrar encaputxats a la casa del president de la FOEG.

  L’home arrestat dimecres a Platja d’Aro va ser el primer que va passar a disposició judicial, ahir al migdia, al jutjat d’instrucció número 2 de Sant Feliu. En principi, a aquest individu se’l relaciona amb el cas per haver fet tasques de planificació o encobriment, però no se’l considera autor material de l’assalt. Durant l’interrogatori es va negar a contestar les preguntes del jutge i del fiscal i només va respondre les del seu advocat. El jutjat el va deixar en llibertat sense fiança ni cap mesura cautelar, tot i que continua encausat.

  La resta dels detinguts a Catalunya (7) han passat aquest matí pel jutjat de Sant Feliu, que decidirà si els empresona o els deixa en llibertat. Els arrestats van tenir ahir l’oportunitat d’explicar la seva relació amb el cas davant dels Mossos, però la majoria van optar per acollir-se al dret a no declarar.

  “Només parlaré davant del jutge”, va ser la lacònica resposta de Yassine Chelagmi, un dels detinguts a Palafrugell, que ha passat aquests dies als calabossos dels Mossos. Chelagmi, que vivia en un pis ocupat del carrer Notaria de Palafrugell, on causava els problemes típics de la gent que té síndrome de Diògenes, se sospita que podria ser un dels tres encaputxats que van perpetrar el primer assalt, que va ser frustrat, a la casa de Comas. Aquest intent de robatori va tenir lloc uns dies abans de l’assalt mortal. Comas va ser abordat per tres encaputxats, ell es va resistir i quan es va disparar l’alarma els intrusos van fugir.

  Chelagmi, d’origen marroquí, era considerat un problema d’ordre públic a Palafrugell i per això les autoritats havien dut a terme gestions per mirar d’expulsar-lo al seu país. L’expedient d’expulsió, que havia de tramitar la Policía Nacional, no es va arribar a materialitzar precisament a petició del jutjat, perquè estava sent investigat en relació amb el crim de Comas.

  El perfil de molts dels arrestats és similar al de Chelagmi: estrangers i marginals. El sospitós que va ser detingut al carrer Pineda del Mar, molt a prop de la casa del crim, també vivia d’ocupa en un edifici on hi ha instal·lats molts compatriotes. Un altre home, Imad Belahdi, ja ha trepitjat la presó per casos de robatoris amb violència. Va ser arrestat precisament el dos dies després de l’assalt a Comas per un violent incident que havia protagonitzat deu dies abans en un prostíbul i, a més, ja havia estat detingut per l’atracament a una gasolinera de Regencós.

   Una àrdua investigació de tres anys i mig
  Al crim de Jordi Comas, els investigadors hi han dedicat hores i esforços, anant a la saga dels sospitosos fins a acorralar-los i capturar-los, malgrat que encara falta la detenció d’alguns fugitius. Una investigació que s’ha dut a terme amb secretisme absolut i sigil policial. El cap de l’AIC a Girona, l’inspector Josep de Monteys, compareixerà avui a la tarda a l’edifici de la Generalitat de Girona, per donar a conèixer els detalls de l’operació. Encara que els autors materials de l’assalt van ser només tres encaputxats, el nombre d’implicats s’eleva a tretze perquè entre els sospitosos hi ha persones que han fet tasques de preparació, possibles encobridors o receptadors del material robat. Els encaputxats que van causar la mort de Comas i que van deixar lligada la seva dona, Carme Hospital, es van endur el contingut de la caixa forta de l’habitatge (una quantitat de diners i joies que ara per ara no ha estat revelada) i els objectes podrien haver deixat un rastre. Tot i que la casa de Jordi Comas està situada en ple centre de Platja d’Aro i a pocs metres de l’ajuntament, els lladres van aconseguir fugir sense ser captats per càmeres de seguretat. Arran de l’atac mortal, el consistori ha instal·lat càmeres de seguretat, que comanda la policia local, en diversos punts del municipi, i estan donant uns bons resultats tant pel que fa a la prevenció dels delictes com a la resolució. A la casa on van matar Comas ara també hi ha càmeres de vigilància.
  Font: El Punt-Avui

  Tres empresonats pel “Cas Comas”

  28/05/2016

  El jutjat d’instrucció número dos de Sant Feliu va decretar ahir presó per a tres dels detinguts per la seva implicació en la mort de Jordi Comas en el decurs d’un assalt a casa seva, el 18 de novembre del 2012. Els empresonats són Mohamed Yassine, Chelagmi, que el fiscal i els Mossos consideren autor material del crim de l’empresari, que va ser asfixiat al sofà. Chelagmi nega que hagi matat ningú i l’advocat que el va assistir, Daniel Coll, va demanar que el deixessin lliure argumentant que no hi havia proves que el situessin en l’escena del crim, més enllà d’unes declaracions vanes d’uns altres acusats, i que el fet que visqués pràcticament en la indigència i que no hagués fugit durant tot aquest temps no quadren amb l’actitud d’un culpable. Yassine, que té nombrosos antecedents policials per robatoris amb violència, vivia en una casa ocupada i amb símptomes de tenir síndrome de Diògenes. L’Ajuntament el volia expulsar i repatriar-lo, però el jutjat ho va impedir precisament perquè estava encausat en el sumari del cas. Els Mossos consideren que també va participar en l’assalt frustrat al domicili de l’empresari divuit dies abans del crim.

  Un altre dels empresonats és Mousa Allaoui, que la investigació situa dos dies abans del crim en un bar de Platja d’Aro juntament amb Yassine i dos sospitosos més (Ylyass Houlich i Karim Soso), vantant-se d’haver trobat un manyà que els facilitaria l’accés a una casa que volien assaltar. I el tercer home que ahir va ser empresonat és Valentino Gjeloski, l’albanès arrestat a Barcelona que, segons les dades que han recollit els Mossos, seria el manyà que es va reunir amb els altres a Platja d’Aro i que hauria facilitat l’entrada al domicili de Comas amb la tècnica del filaberquí per obrir una de les finestres des de fora. Valentino Gjeloski hauria fet la feina acompanyat d’Ahmet Kurti, que ha estat arrestat a Alemanya arran de l’ordre de detenció que va dictar el jutjat de Sant Feliu. La investigació ha relacionat Kurti i Gjeloski amb el cas gràcies a l’ADN d’unes burilles que dos mesos després del crim van trobar en un cotxe que constava com a robat i que van abandonar, on també hi havia algunes joies robades a casa de Comas, que Carme Hospital va reconèixer com a seves. Una altra pista que va portar a investigar Gjeloski en relació amb el cas va ser una informació que la Policía Nacional va aportar als Mossos, obtinguda a través d’un confident que assegurava que un home anomenat Valentino que liderava un grup d’albanesos que es dedicaven als robatoris silenciosos havia intervingut en l’assalt.

  La resta de detinguts que van dur ahir al jutjat van quedar en llibertat, però amb la retirada del passaport en el cas dels estrangers, la gran majoria. Només un dels posats a disposició judicial ahir, Franciso Casas Buzón, és espanyol. Els Mossos vinculen un total de setze persones amb l’assalt mortal a l’habitatge del president de la FOEG, comptant-hi els autors materials, els que van fer actes preparatius, els que hi van facilitar l’entrada, els que vigilaven, els encobridors que coneixien els fets i van callar… Dos dels homes considerats autors materials de l’assalt a la casa continuen evadits i pesa contra ells una ordre de detenció. Es tracta dels germans Abdelaziz i Abdellah El Kalai, que van abandonar el país immediatament després del crim. Feia mesos que els Mossos tenien identificat tot el grup, format per una aliança entre marroquins i albanesos, i dimarts passat van decidir “explotar” l’operació, ja que van considerar que era el moment per poder tenir a Catalunya la majoria dels sospitosos, ja que alguns entraven i sortien sovint del país. Un dels que havien de capturar havia arribat el dia abans a la nit i sabien que l’endemà tornaria a marxar, va explicar ahir el cap de la investigació, Josep de Monteys, que també va assenyalar que alguns dels sospitosos van ser detinguts per altres delictes i van ser tornats a posar en llibertat durant aquests tres anys i mig. És el cas d’Imad Belhadi, un dels que ahir van quedar lliures, que va ser arrestat dos dies després de l’homicidi de Comas per un atracament a un bordell de Regencós.

  La pista de l’institut

  Una informació que va encarrilar la investigació la va aportar un noi que va assegurar que s’havia trobat dos dels sospitosos, Ylyas Houllich i Abdelkarim Mouhadouch, que li van confessar que havien participat en un robatori que havia acabat amb la mort d’una persona, i que li havien dit que els que havien entrat al domicili en qüestió eren Yassine, els germans El Kalai i Karim Soso.

  La pista de les joies al cotxe robat

  “Avui és un gran dia”, va assegurar ahir el comissari Josep Milan quan va comparèixer, al costat del cap de la investigació, l’inspector Josep de Monteys, per explicar la resolució del crim de Jordi Comas, després de tres anys i mig d’àrdues i complexes gestions. Un bon dia per a la investigació va ser el 7 de gener del 2013, segons va revelar De Monteys, quan van recuperar a la zona de Barcelona un cotxe robat un dia i mig abans del crim i que contenia unes capses amb les joies de Carme Hospital que van ser sostretes de la caixa forta del domicili de Comas. El cotxe, robat en un habitatge de la conurbació de Barcelona, es va vincular, gràcies a unes mostres d’ADN, amb un grup d’albanesos que eren lladres silenciosos professionals especialistes a saquejar cases. I les capses relacionaven el vehicle amb la mort de Comas. La investigació, que a través del testimoni de Carme Hospital, supervivent de l’assalt, i altres indicis recollits a la població, ja tenia enquadrats com a sospitosos un grup de marroquins delinqüents habituals del Baix Empordà, va començar a teixir els fils per trobar el vincle d’aquests amb els albanesos de Barcelona. El sistema que havien fet servir els assaltants per accedir a l’habitatge (esbotzar una finestra amb un trepant) és típic de determinats grups de lladres albanesos, però les evidències assenyalaven que els tres encaputxats que van entrar a la casa eren àrabs. Hores d’analitzar imatges de totes les càmeres existents a Platja d’Aro, i llistes de trucades, de garbellar informacions que els aportaven els ciutadans, van permetre relacionar el grup dels marroquins i el dels albanesos. Segons han conclòs els investigadors, els marroquins (que no es descarta que tinguessin un talp que treballés o hagués treballat en algun dels negocis de Comas) són els autors de l’assalt frustrat a l’empresari, perpetrat el 30 d’octubre del 2012, quan el van abordar a l’entrada i el van ruixar amb esprai. I, després del fracàs d’aquest primer intent, es van aliar amb els albanesos, més hàbils en logística, perquè els facilitessin l’accés al domicili amb el mètode del trepant. El fet que repetissin l’intent al mateix habitatge, havent de demanar reforços, denota que tenien el convenciment que la casa de Comas era un bon objectiu per aconseguir un bon botí.

  Font: El Punt-Avui


  Un dels sospitosos de la mort de Jordi Comas vivia molt a prop d’ell

  26/05/2016

  Quatre-cents vuitanta-nou passos exactes dista l’habitatge del número 25 del carrer Pineda de Mar, on dimarts va ser detingut un dels homes implicats en l’assassinat de Jordi Comas, de la casa del número 15 del carrer Nostra Senyora del Carme de Platja d’Aro, on el 18 de novembre del 2012 es va perpetrar l’assalt que va costar la vida al llavors president de la patronal gironina. El sospitós, d’origen marroquí, estava instal·lat en règim d’ocupa al pis del carrer Pineda de Mar. Se’l solia veure amb un altre home passejant un gos, segons recorden els veïns. Ahir, els Mossos d’Esquadra van escorcollar el domicili amb la presència de l’arrestat per intentar trobar indicis que el relacionin amb el crim. La recerca en aquest immoble tan proper a la casa on van matar l’empresari es va fer a les 12 del migdia, simultàniament a les que es feien als habitatges dels altres cinc detinguts, entre Platja d’Aro, Palafrugell i Barcelona. Un altre d’aquests escorcolls va ser també al centre de Platja d’Aro, al carrer Doctor Fleming, on residia un home marroquí arrestat també dimarts. Tots els registres es van practicar havent portat fins allí els detinguts i amb un gran desplegament de Mossos, que van sobrevolar amb helicòpter Platja d’Aro i Palafrugell mentre es duien a terme les entrades als habitatges i es traslladaven els sospitosos. A Palafrugell es van inspeccionar els domicilis dels arrestats Imad Belhadi i Yassine Chelagmi. Belhadi, de 26 anys, ha estat detingut en diferents ocasions per robatoris i atracaments. Va ser arrestat precisament el 20 de novembre del 2012, dos dies després de l’assalt a Comas, per un violent incident que havia protagonitzat deu dies abans en un prostíbul. Els fets pels quals Belhadi va estar a la presó van passar al bordell dels Revolts de Torrent. El noi va anar al club i a l’hora de pagar els serveis rebuts va entregar la targeta de crèdit, però la màquina no la va acceptar. Llavors el jove va dir que ja pagaria amb efectiu i va fer veure que buscava els diners a la cartera. Però, de sobte, va agafar pel coll una prostituta i l’encarregada, que era darrere la barra, va intentar auxiliar la noia. El client va saltar darrere la barra, va agafar una copa de vidre i la va trencar per esgrimir-la com a arma. Va arreplegar l’encarregada per l’esquena, li va posar el vidre al coll, li va exigir els diners de la caixa i, quan va veure que només hi havia 20 euros, va intentar arreplegar la bossa de la dona. L’encarregada va lluitar perquè no la hi arrabassés i ho va aconseguir, si bé de resultes del forcejament va patir contusions i ell li va clavar diverses mossegades. El client va fugir amb un cotxe on hi havia dos homes més que l’esperaven.

  Imad Belhadi ja havia estat detingut a principis del mes de novembre del 2012 per un atracament perpetrat el 28 d’octubre en una gasolinera de Regencós. El lladre va amenaçar l’encarregat amb una navalla i es va endur els diners de la caixa.

  Candidat a ser expulsat

  L’altre detingut a Palafrugell implicat en el cas de Jordi Comas és Yassine Chelagmi, un home que té comportaments relacionats amb una possible síndrome de Diògenes i que sovint ha generat problemes de convivència a la població, fins al punt que l’Ajuntament havia iniciat gestions per mirar si se li podia aplicar un decret d’expulsió a càrrec de la Policía Nacional. Una expulsió que no es va arribar a materialitzar, en part, perquè Chelagmi estava encartat en la investigació sobre l’assassinat.

  A banda dels quatre detinguts a Platja d’Aro i Palafrugell, els agents van arrestar dos homes més a Barcelona, un albanès i un altre marroquí. Els Mossos compten detenir tres persones més i el jutjat número 2 de Sant Feliu de Guíxols, que porta la instrucció, ha emès quatre ordres europees de detenció i entrega (OEDE) per altres sospitosos que es pressuposa que són fora del país. Els sis arrestats és previst que passin a disposició judicial les pròximes hores. El jutjat de Sant Feliu ha mantingut sempre el cas sota secret de sumari i els Mossos no han deixat mai d’investigar el crim. Carme Hospital, la vídua de Jordi Comas, que també va ser víctima de l’assalt i va ser lligada i emmordassada pels delinqüents, exerceix l’acusació particular a través del lletrat Carles Monguilod.

  Font: El Punt-Avui


  Els municipals de Platja d’Aro van descobrir la família detinguda pel crim de Madrid

  10/03/2016

  La família (un matrimoni, el seu fill i la nora) arrestada a Sant Feliu per l’assassinat perpetrat el 29 de setembre a Arroyomolinos (Madrid) va poder ser descoberta al seu amagatall guixolenc perquè no es van poder estar de delinquir i gràcies a la destresa de la policia local de Platja d’Aro, que va atrapar la dona més jove quan intentava estafar botiguers fent-los el canvi de bitllets grans. Era al mes de gener quan els municipals es van mobilitzar per les queixes de botiguers de Platja d’Aro per la presència molesta d’una dona que intentava estafar-los amb el truc d’embolicar-los amb el canvi de bitllets grans. La policia va interceptar i identificar la dona, que en aquell moment anava sola en un cotxe i va donar la seva veritable identitat: Yolanda Fernández. Els municipals van posar les dades de la sospitosa en l’aplicació informàtica policial i van descobrir que a la dona li constava un requeriment de la Guàrdia Civil en relació amb un cas d’homicidi. La policia de Platja d’Aro va trucar al número de la comandància que havia penjat el requeriment i els van posar al corrent de la situació.

  D’aquesta manera, gràcies a la feina de proximitat de la policia local, la Guàrdia Civil va obtenir la providencial informació que els va situar al Baix Empordà els fugitius de Madrid, que ells sospitaven que havien marxat del país. Un cop situats els sospitosos, la Guàrdia Civil va enviar agents d’incògnita al Baix Empordà que durant setmanes van fer un seguiment dels sospitosos que, després de l’ensopegada de la dona més jove amb la policia de Platja d’Aro, van prendre mesures per evitar ser descoberts. Els fugitius, d’un clan de raça merchera, es van proveir de documentació falsa i van adoptar la identitat d’una família belga i, d’aquesta manera, fins i tot van escolaritzar els dos nens en una escola de Sant Feliu. Quan la Guàrdia Civil els va tenir situats, va demanar autorització judicial per entrar al pis on vivien, al barri del Sot dels Canyers. Considerant l’alta perillositat dels sospitosos, la Guàrdia Civil va enviar a Sant Feliu agents de la unitat especial d’intervenció i un grup de reserva i seguretat. El 23 de febrer a la matinada van irrompre al pis i van arrestar l’home de 29 anys, suposat autor material dels trets que van posar fi a la vida del seu sogre; el seu pare, suposadament l’home que conduïa el cotxe el dia del crim, i les seves respectives dones, coneixedores del crim. Una de les arrestades és filla de Juan Fernández, la víctima, assassinat davant del seu negoci de lloguer de furgonetes. En l’escorcoll a la casa, els agents van comissar dues pistoles i munició. El crim es va perpetrar amb un arma de 9 mil·límetres Parabellum i ara als laboratoris de la Guàrdia Civil s’analitzen les armes per comprovar si tenen l’arma del crim entre les comissades.

  Es feien passar per belgues

  La família que s’amagava a Sant Feliu són d’ètnia merchera, un poble que té algunes similituds amb els gitanos, com el seu origen nòmada, però que no comparteixen orígens racials. La gent merchera és de pell més clara, i això va permetre als fugitius fer-se passar per una família belga, esgrimint la seva documentació falsificada, i no van tenir problemes per escolaritzar els nens amb noms falsos. Arran de la detenció dels adults, els dos nens van ser posats a disposició del servei tutelar, almenys inicialment, fins que algun familiar se’n pugui fer càrrec. Les dues dones van quedar en llibertat després de declar al jutjat de Navalcarnero, que va decretar presó per als dos homes detinguts. L’assassinat de Juan Fernández s’intueix com el tercer episodi violent per un conflicte de caire familiar per qüestions d’honor, arran d’un enllaç no ben emparaulat. La víctima havia tirotejat la casa on vivia la seva filla i el gendre, suposat autor material, evadit de la presó on era per un altre afer violent.

  Font: El Punt-Avui


  Quatre detinguts a Sant Feliu per un assassinat en un polígon de Madrid

  23/02/2016

  La Guardia Civil ha detingut aquesta matinada, després de quatre mesos d’investigació, quatre persones a la nostra ciutat amb relació a un crim succeït al polígon d’Arroyomolinos, a Madrid. Es tracta de dos matrimonis d’una mateixa família d’ètnia gitana relacionats amb la mort a trets d’un empresari madrileny el 29 de setembre de 2015. .

  La víctima, un home de 64 anys també d’ètnia gitana, va ser abatut a trets davant el seu negoci de compravenda de furgonetes situat en aquest polígon. Segons les investigacions, tot apunta a un ajust de comptes, ja que els dos matrimonis arrestats pertanyen al mateix clan.

  En principi, la Guardia Civil s’ha emportat els 4 detinguts a la comissaria de Girona, però es preveu que properament seràn portats a disposició judicial a Navalcarnero, ja que aquell és el jutjat que es va fer càrrec de la investigació.


  Nou traficants detinguts en una operació antidroga

  13/03/2015

  La Policía Nacional va donar a conèixer ahir com es va desenvolupar l’operació Bahia, coincidint amb el recent aixecament del secret de sumari del cas. Des de la primavera del 2014, els agents han detingut, en diferents fases, els membres d’un grup criminal que operava des de la nostra ciutat i que es dedicava a la venda d’haixix, marihuana i cocaïna. En total, es van arrestar nou integrants de la banda. Es tracta d’una dona i vuit homes, de nacionalitat espanyola, colombiana i magrebina. L’última detenció va ser la d’una dona que tenia un paper destacat en les qüestions logístiques de l’organització. Els efectius li van intervenir nombrosa documentació, que podria tenir un important valor a l’hora de demostrar l’activitat il·lícita que realitzaven. Es va comprovar que aquesta xarxa de narcotraficants comercialitzava droga tant a petita com a gran escala. Alguns dels membres es dedicaven a vendre estupefaents a la nostra ciutat, així com a poblacions properes. El radi d’acció d’altres dels seus còmplices, en canvi, era molt més ampli, ja que s’encarregaven de la comercialització i del transport d’haixix a diferents països, com ara l’Estat francès i Alemanya. Per fer arribar la mercaderia fora de l’Estat espanyol, utilitzaven automòbils de lloguer amb matrícules estrangeres.
  Aquests cotxes, abans d’iniciar un viatge, eren ocultats en un garatge de Girona, on es van descobrir 226 quilos d’haixix. A l’hora de transportar les substàncies, prenien diverses mesures de vigilància. Entre aquestes, hi havia l’ús dels anomenats “vehicles llançadora”, que circulen més endavant que el cotxe que va carregat de droga. L’objectiu dels ocupants del primer turisme, doncs, és advertir els del segon de la possible existència de controls policials a la carretera per tal d’esquivar-los.
  A part d’aquest modus operandi, durant la investigació es va interceptar un ciutadà que actuava com a mula. Es tracta de persones que transporten la droga dins del cos. L’home va ser aturat a l’aeroport del Prat. Havia sortit en un vol procedent de Santiago de Xile i, per arribar a Barcelona, havia fet parada a Salvador de Bahia i a Madrid-Barajas. Els investigadors van descobrir que, dins l’organisme, hi duia 32 preservatius que contenien cocaïna i que, en total, la droga feia un pes de 1.200 grams.
  Després de detenir un altre traficant del grup al qual van decomissar 2.300 grams de marihuana, els efectius van registrar tres domicilis ganxons. En els escorcolls, van trobar 4.100 grams de marihuana, 100 d’haixix, 12.500 euros, 3.700 dírhams, joies, pedres precioses i set telèfons mòbils, un dels quals valorat en 5.000 euros. Els nou acusats van ser empresonats pels fets, però actualment estan en llibertat amb càrrecs.

  Font: El Punt-Avui


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies