• Categories
 • ERC i PSC decideixen fer alcalde Carles Motas

  11/06/2015

  Després de dues setmanes de negociacions, les assemblees dels dos partits progressistes han decidit, mitjançant els vots de la militància, adherir-se al projecte de Tots per Sant Feliu i fer alcalde Carles Motas.  S’han quedat fora d’aquest pacte MES, amb qui el PSC descartava pactar, GdC i la CUP.

  Així doncs, Joan Alfons Albó (CiU) deixarà l’alcaldia el proper dissabte 13 de juny al migdia, quan el flamant nou batlle independent prendrà possessió del càrrec.

  Per demà divendres a les 11 del matí està prevista una roda de premsa als baixos del Centre Cívic Vilartagues per tal d’explicar els detalls del pacte de govern.

  En aquest mandat caldrà veure l’encaix de PSC i ERC en el consistori, degut a les seves notables diferències pel que fa al concepte nacional català i quines seran les responsabilitats dels 12 components que tindrà l’equip de govern.


  Dos vots que poden fer canviar les coses

  27/05/2015

  Aquesta tarda s’han reunit representants d’algunes formacions que van participar a les eleccions del passat diumenge amb la Junta Electoral de Districte de la Bisbal.
  Representants de la CUP i d’altres partits han impugnat el recompte en considerar que uns vots nuls havien de ser vàlids. En concret, la CUP reclama la validesa de 2 vots al seu partit que la mesa va considerar nuls.
  La Junta Electoral ha de resoldre aquest afer abans de 15 dies perquè es pugui formar el nou consistori.
  Aquests 2 vots són crucials per l’esdevenir del nou mandat, ja que si es donessin com a vàlids, la CUP tindria representació i ERC perdria un dels 4 escons, fet que podria dificultar l’entesa entre partits per arribar a majories.


  La CUP tindrà finalment un regidor

  29/05/2015

  Aquest matí, la Junta Electoral del Baix Empordà ha donat per vàlids els dos vots que la CUP havia reclamat, donat-los així els vots necessaris per entrar al consistori.

  El passat dimecres, la CUP i altres formacions van impugnar els resultats de la mesa 1-1-B, en considerar que dos vots comptats nuls havien de ser vàlids. Els dos vots van ser emesos en paperetes oficials, però destinades per al vot en correu des de l’estranger i durant el recompte van ser declarats nuls.

  La Junta va acceptar a tràmit aquesta reclamació i avui al matí ha donat per vàlids els dos vots, per unanimitat. Aquest fet fa que la CUP, que es va quedar fora del consistori per un sol vot, entri deixant fora al 4t regidor d’ERC, Albert Polo. Els altres partits, excepte ERC, tenen termini fins demà a les 23:59 per presentar recurs a aquesta resolució. En cas que algú en presenti, dilluns ambdues parts s’hauran de presentar a la Junta Electoral de la Bisbal d’Empordà.

  La CUP es mostra molt contenta i amb ganes de treballar per Sant Feliu..


  ERC es guanya el dret a decidir

  25/05/2015

  Les eleccions municipals d’ahir deixen un guanyador, Joan Alfons Albó (CiU), que ha revalidat el primer lloc obtingut fa quatre anys, això sí, havent perdut un representant. CiU va ser la força més votada ahir a la nostra ciutat, però la diferència amb Tots per Sant Feliu (TSF) fou insuficient per sumar més regidors que la formació encapçalada per Carles Motas.
  Els ciutadans han castigat Albó amb la pèrdua de 430 vots respecte fa 4 anys, probablement per l’afer de les obres inacabades, ja que, en línies generals, tot i haver anat amb molta parsimònia a l’hora d’executar-les, les iniciatives de promoció de la ciutat han estat bones durant els darrers 4 anys. La federació tindrà sis regidors.
  Tots per Sant Feliu, per la seva banda, va igualar els seus registres numèrics de fa 4 anys, no només pel que fa al nombre de regidors, sinó també en el nombre de vots, ja que tan sols ha obtingut un vot més que a les anteriors (1920 ahir, 1919 el 2011). Malgrat tot, els independents ganxons es mostraven eufòrics.
  El guanyador moral va ser Jordi Vilà amb ERC, que va fer un rècord de vots per la formació republicana a la nostra ciutat, doblant el seu registre històric de 2 regidors del mandat 2007-2011. Fins a quatre edils ha aconseguit col·locar ERC, aprofitant la ventada sobiranista. Ara, sembla que la clau la tenen ells. Remaran junts amb CIU cap a un objectiu comú, com fan Artur Mas i Oriol Junqueras malgrat les diferències? O, pel contrari, aniran a desbancar la força més votada pactant amb TSF?
  Els socialistes de Josep Melcior Muñoz, amb tres edils, van imposar-se clarament a la llista de Pere Albó (MES), guanyant algunes meses de Vilartagues. Albó va entrar al límit, per només 3 vots, aconseguint representació en un duel amb la CUP, que va estar a punt d’entrar i de donar una altra sorpresa. Per només un vot, la candidatura més d’esquerres, encapçalada per Elena Delgado, es va quedar a les portes.
  A més d’Albó, Guíxols des del Carrer va poder entrar al consistori, repetint l’èxit d’ICV-EUiA. El PP va quedar fora de l’Ajuntament, així com TUG, que va tenir un concurs gairebé testimonial, amb un centenar mal comptat de vots.

  Així doncs, els regidors que iniciaran el període de mandat 2015-1019 són, per ordre de vots i de llocs a les candidatures: Joan Alfons Albó, Dolors Ligero, Tomàs Pla, Magda Lupiáñez, Emili Vilert i Francisco Cárdenas (CiU); Carles Motas, Josep Saballs, Sílvia Romero, Fina Cosp, Laura Aiguaviva i David Oliveras (TSF); Jordi Vilà, Josep Ramon Llobet, Georgina Linares i Albert Polo (ERC); Josep Melcior Muñoz, Salvador Calabuig i Laura Serrano (PSC); Jordi Lloveras (GdC) i Pere Albó (MES).


  Declaracions post-electorals

  26/05/2015

  Carles Motas,de Tots per Sant Feliu, només saber els resultats va declarar que “la gent ha votat el canvi”. Les formacions a l’oposició durant el darrer mandat, TSF i ERC, “han recollit resultats exitosos”, va destacar Motas “mentre que CiU i PSC han resultat castigats a resultes del pacte de mandat”. Tots per Sant Feliu van guanyar en 8 de les 22 meses electorals del municipi.
  Els socialistes, per la seva banda, felicitaven a tothom que ha participat a aquestes eleccions i agraïen especialment als qui els van fer confiança. També felicitaven a CiU i TSF, i especialment a ERC pels seus bons resultats. Pel que fa a l’obtenció dels seus 3 regidors “els resultats no han sigut els idonis però són satisfactoris donada la situació i les escissions que ens han fragmentat el vot i ens han fet perdre representació”. Muñoz engrescava a “treballar fermament per defensar el nostre compromís en l’educació, en la igualat d’oportunitats, en aconseguir que cap persona de Sant Feliu es quedi sense cobrir les seves necessitats bàsiques i en fer de Sant Feliu un ciutat més pròspera”.
  Pel que fa als grans triomfadors de la nit, ERC, el cap de llista Jordi Vilà manifestava que “estem molt feliços per haver obtingut els millors resultats per a ERC Guíxols en unes municipals i vull agrair a les 1196 persones que ens han votat i als 30 companys de la llista el seu suport”. L’empat a 6 entre CiU i TSF dóna la clau de la governabilitat als republicans, que sobre possibles pactes comenten que “aviat començarem a reunir-nos amb tots els partits locals per valorar quines opcions de govern hi ha i quina és la fórmula més coherent amb el nostre programa i els nostres principis.” Vilà es mostrava insatisfet amb la participació de només un 55% i exultant pel fet que “el sobiranisme ha arrasat en aquestes eleccions locals i perquè el PP ha quedat fora de l’ajuntament”.
  Pel que fa a la CUP, que es va quedar a només un vot d’entrar a l’Ajuntament, manifestaven la seva gran alegria per la resposta positiva rebuda per part dels ganxons, amb més de 400 vots obtinguts. “Això ens genera força per continuar endavant”, declaraven. També felicitaven a totes les candidatures que han aconseguit representació, i es congratulaven del fet que hi hagi una majoria independentista “que referma el projecte rupturista amb l’Estat”. La CUP està pendent d’uns vots impugnats i un recompte erroni que li podria donar un representant. Amb un programa basat en la transparència, la corrupció, la precarietat social i la independència de Catalunya la CUP ha obtingut més de 400 vots.


  José Antonio Rodríguez (TUG): “Nosaltres no diem mentides com fan els altres partits”

  22/05/2015

  Sens dubte, una de les sorpreses electorals ha estat l’aparició de Tots Units Ganxons (TUG), una formació independent nascuda al barri de Vilartagues, del qual se’n sap ben poca cosa, ja que en ser un grup que comença, no disposen de gaires diners i no han pogut, amb prou feines, fer propaganda electoral, més enllà de cartells i algun díptic. Els principals temes que tracten són la crítica als equips de govern que han passat els darrers anys per Sant Feliu i la mala política cap a infants i gent gran. En José Antonio Rodríguez, el seu cap de llista, ens descobreix alguna coseta més d’aquest partit.

  El vostre és un partit nou, com es va fundar?
  Doncs es va crear amb base al fet que estem cansats del govern actual, que no fa res per Sant Feliu. Un grup de veïns vam decidir posar remei a tot el que no ens agradava, més que res per ajudar al poble. TUG va néixer parlant amb la gent del barri, ja que veiem mancances en l’oci infantil i de la gent gran, creiem que a Sant Feliu no hi ha res. Som gent jove i tenim inquietuds, però veiem que la gent gran i els infants estan molt oblidats i cal fer alguna cosa. El meu equip són bàsicament amics i gent del barri. I així vam començar aquest projecte.

  Perquè creieu que heu de guanyar la eleccions?

  És evident: fan falta nous aires, innovació, idees noves,… si la gent vol un canvi ens ha de votar. Qui hagi vist la poca publicitat que hem fet ja ho posa, més que canvi, és regeneració, però regeneració en el concepte ampli i transversal. Si no la fem tot continuarà igual.

  Quines son les potencialitats del vostre equip?

  Som gent del carrer, ciutadans que pateixen els problemes de cada dia, no Som gent que s’ha dedicat a la política. Aquest és el nostre punt fort.

  Quin model de cuitat proposeu?

  Està clar que s’ha de treballar, no tant pel model, sinó per tenir un Sant Feliu millor, que la gent torni a viure del sector turístic, ja que per desgràcia no tenim sector industrial i només ens queda el turisme.  Tenim un entorn privilegiat i un paisatge únic i diferent, i per tant hem de tornar a viure amb el turisme. Ara mateix no es potencia la zona del port ni moltes altres coses atractives.

  Quina valoració feu de l’equip de govern actual?

  Negativa.  No han mirat per ningú, no han fet res, i per això hem format aquest partit. No estem gens contents i volem canviar les coses, perquè aquest govern no ha treballat pel poble.

  Sou un partit sobiranista?

  Si Catalunya ha de ser independent, ja arribarà, però el que està clar és que s’ha de treballar per Sant Feliu, s’ha de treballar pel poble. Estem parlant d’unes eleccions municipals, no ens presentem a res més.

  És a dir, no us pronuncieu.

  No, això es una cosa que cadascú ha de decidir de manera individual. Ja tindrem unes eleccions nacionals i generals.

  Quins són els punts forts del programa electoral?

  No fem falses promeses, no diem mentides com fan els altres partits que no han complert res. Nosaltres volem que la gent del poble ens vegi treballant i amb fets, per això el nostre programa. El dia a dia és important.

  Us veieu pactant amb algú, si entreu?

  Estarem oberts a escoltar sempre i quan hi hagi una millora pel poble i que no ens afecti als ciutadans. Si és així es podrà parlar i fer un acord;  sinó,  doncs no.

   


  Els vots dels ganxons mesa per mesa

  25/05/2015

  Aquí podeu consultar la taula de resultats de les eleccions celebrades ahir diumenge dia 24 de maig.

   

   


  Jordi Lloveras (GdC-E): “Sant Feliu ha de ser una ciutat pensada per a les persones”

  21/05/2015

  Jordi Lloveras, carter lligat al sindicalisme, és el candidat escollit en assemblea per Guíxols des del Carrer. Aquesta plataforma surt de la mescla de la vella guàrdia comunista del PSUC i IU, l’ecologisme d’ICV i les noves idees d’esquerres d’Arcadi Oliveras i Teresa Forcades, Procés Constituent, mesclades amb gent sense militància política activa. Lloveras valora la feina feta per l’equip de govern en matèria promocional, però no en el tema social.

   

  – Creu que hauria de ser el proper alcalde de Sant Feliu de Guíxols?
  Home, clar! Si no, ja no m’hi hauria presentat. De fet, nosaltres sempre hem dit que la nostra és una llista amb vocació guanyadora. Si hem plantejat la possibilitat de donar aquests canvis i aquesta manera de fer i d’entendre la política és per intentar governar. Si m’hi veig? Sí, es clar que m’hi veig!

  – Com va ser escollit com a candidat a l’alcaldia?
  Nosaltres som una plataforma, som els únics que som una plataforma. Incorporem gent que milita a partits com Iniciativa, Esquerra Unida Alternativa, gent que ve de moviments socials i del Procés Constituent, i persones com jo, que continuem sense militar enlloc. La plataforma va començar a funcionar fa 10-11 mesos i actualment som 72 persones adherides. Vam fer una assemblea, on tots els adherits estàvem en una llista, i jo vaig sortir el més votat. A partir d’aquí, vaig acceptar el compromís.

  – No és cap fusió amb ICV?
  No, no és cap fusió. Això és una plataforma que, insisteixo, engloba gent d’Iniciativa, i també d’altres plataformes. Engloba gent de totes les ideologies, però ens uneix una questió en comú, que entenem que aquest ajuntament necessita una sèrie de canvis socials, una altra visió.

  – Què destacaria del seu equip?
  Precisament, això de ser gent que venim d’origens tan diferents, ens dóna un valor molt important. Tenim gent que històricament s’ha presentat a les eleccions, per tant té un bagatge. També tenim gent que no ens hem presentat mai. Tenim gent que militava històricament al PSUC, com gent que a la època del PSUC no havia nascut. Per tant, tenim un equip capaç i preparat. A més ens hem dotat de col·laboracions molt importants. Per exemple, nosaltres defensem els pressupostos participatius, però no ho diem a l’atzar. Tenim un document preparat per a implantar els pressupostos participatius en inversions en els ajuntaments, que ens l’ha fet un Doctor en econòmiques, expert en temes de participació ciutadana, com és en Joan Bou, que és Catedràtic a la Universitat de Vic. Per tant, tenim un bon equip, jo el definiria com a excel·lent.

  – Quin model de ciutat hauria de tenir Sant Feliu?
  Parlar del model de ciutat és una mica agosarat, ja que es construeix en molts anys. Nosaltres diem que ha de ser una ciutat pensada per a les persones. En aquest sentit, nosaltres articulem, a partir d’un pla estratègic de ciutat per desenvolupar els propers 4 anys, 3 eixos: el primer, que fa referència a un projecte urbanístic cohesionat socialment, amb equipaments públics i zones lliures. Un altre eix, que és com dignifiquem la vida a la ciutat: educació, sanitat, cultura, esports, etc. I el tercer, que és com la ciutadania s’ha d’implicar, el que nosaltres diem de la participació i sobretot la transparència en la gestió.

  – Serien els eixos principals del programa?
  Sí. Després cada eix té propostes concretes. Per exemple, nosaltres tenim molt clar que no es pot fer un pàrking soterrani al passeig, i que hi ha moltes solucions. En questió d’urbanisme, tenim moltes idees, però no tenim un gran projecte faraònic. Hi ha una altra candidatura que es presenta que ha tret un gran projecte sobre l’asil Surís. Si tirem d’hemeroteca, resulta que aquest projecte neix fa dos anys plantejat per el regidor d’Iniciativa Joan Prat.
  En tema cultura, tenim un projecte molt engrescador, en què hi han col·laborat artistes consagrats com Manel Marzo-Mart, per a convertir l’antic hospital en un centre d’exposicions d’artistes locals i en un centre d’arts.

  – Quin paper creu que poden tenir de cara a formar governs?
  Doncs la veritat és que ni ens ho hem plantejat encara. Som molt poc professionals políticament parlant. Dependrà dels continguts socials dels programes que es plantegin. Per això no vam arribar a un acord amb l’ANC, dels 4 acords que plantejaven, nosaltres estàvem d’acord amb els 3 primers. L’últim punt deia, que en cas d’haver de decantar-nos per un alcalde o altre, ho havíem de fer per aquell alcalde que  també ho hagués signat. Precisament nosaltres que donem tant contingut al tema social…

  – Així el focus del vostre projecte és el tema social.
  Sí. Com deia abans, al nostre partit hi ha gent d’ideologies diferents. I ens entenem perquè tenim molt clar que el dia 24 el que fem és elegir persones per a governar la ciutat, no solucionar els problemes d’estat. Tenim molt clar que la plataforma no farà campanya del 27S, individualment, cadascú es situarà on vulgui.

  – Com valora els últims 4 anys de govern actual?
  Nosaltres creiem que l’Ajuntament ha sabut situar Sant Feliu al mapa, ha fet una bona política d’aparador. Però en canvi, en mirar tant a fora, s’han oblidat una mica de mirar cap a dins. Posem un exemple, Sant Feliu té una mitjana d’atur superior a la de les comarques gironines, té zones amb exclusió social, amb pobresa; però en canvi, té els fanals més moderns i macos de la comarca. Nosaltres, potser no hauríem posat els millors fanals, però hauríem intentat pal·liar altres temes com plans d’ocupació. Destinaríem més recursos a temes socials.


  La CUP descarta el Museu Thyssen

  20/05/2015

  En un altre dels seus comunicats referents al programa electoral, la CUP Guíxols aposta perquè el Museu d’Història de la Ciutat, amb el conjunt monumental del monestir i la resta de les seves seus, es converteixi en el gran projecte museístic local i la seva principal infraestructura cultural, que hauria d’esdevenir un espai d’interpretació del territori i de la Costa Brava “que promocioni el patrimoni cultural i natural de la ciutat i la seva memòria històrica organitzant visites guiades, exposicions, seminaris, congressos i cursos especialitzats i que promogui beques d’investigació”.

  Pel que fa al Museu Thyssen, la CUP creu que s’hauria de descartar, ja que per ells és “no assumible per l’alt cost de construcció i manteniment, la temporalitat del flux de visitants i la precarització dels seus treballadors, a part del dubtós impacte econòmic previst”. La CUP assegura que “el projecte inicial d’aquest museu, tot i que no es vulgui dir, ha quedat descartat” i es pregunten si “s’han tingut en compte tots els projectes que es podrien engegar si finalment aquests diners es destinessin a altres àmbits de la cultura local”.

  La CUP cita el ‘Vinseum’ de Vilafranca del Penedès, que aquest passat cap de setmana ha estat finalista a Glasgow com un dels millors museus europeus de l’any, com l’exemple a seguir.


  Incidències en la campanya electoral

  18/05/2015

  La campanya electoral va registrant una sèrie d’incidències amb els repartiments d’espais publicitaris i estira-i-arronses entre formacions polítiques per incompliments de la Llei Electoral.
  Per exemple, la Junta Electoral de la Bisbal va ordenar dijous l’anul·lació d’un acte de l’alcalde Joan Alfons Albó (CiU) en què pretenia explicar als veïns la reforma del carrer Maragall. El PSC va denunciar l’acte al·legant que aquest incomplia la Llei Electoral i la Junta de la Bisbal li ha donat la raó i ha prohibit l’acte basant-se en el fet que es tracta d’un acte sobre projecte d’obres o serveis públics, realitzat en ple període de campanya electoral.
  L’Ajuntament va penjar un comunicat al web en què lamentava informar que es suspenia un acte informatiu de caràcter públic que s’havia previst pel 14 de maig en el qual es volia exposar el projecte de canvi de xarxa d’aigua potable dels carrers Cúbias, Ortiz de la Vega, Barraquer, Goya, Plaça Gaziel, Santa Teresa, Bourg de Péage, Fortuny i Albertí, ja que la Junta Electoral de Zona l’havia prohibit. igual que ho feia amb la presentació del projecte per remodelar íntegrament el carrer Maragall, amb la xarxa d’aigua potable, enllumenat, clavegueram i voreres.
  En l’escrit de l’equip de govern, acatava la decisió però lamentava que això fos contraproduent per al veïnat atès que el projecte està tot a punt,

  Excés de cartells

  També la formació Guíxols des del Carrer-Entesa va denunciar, des del començament de la campanya electoral, que no s’estaven complint els acords signats per la gran majoria de les candidatures el dia 5 de maig. Concretament, la coalició progressista posava de manifest que MES (Moviment d’Esquerres) tenia molts més cartells dels permesos i que n’havia penjat en llocs totalment prohibits del passeig del Mar i dels Guíxols, on només s’autoritzen als fanals de la banda de mar. Igualment el PP (Partit Popular) havia col·locat propaganda en les proximitats del Monestir, zona no pactada.
  La resposta de la Junta Electoral de Zona va ser ordenar la brigada municipal que retirés tota la propaganda posada en llocs no acordats. Això va provocar dijous un decret d’alcaldia recordant a totes les candidatures els llocs i el nombre de punts de propaganda pactats i informant que la brigada d’obres no disposa dels mitjans per fer aquesta feina, advertint que si l’endemà al matí no havien estat retirades ho faria l’ajuntament de forma subsidiària a càrrec de les candidatures incomplidores. El decret també instava les candidatures que no havien pogut col·locar la seva propaganda a retirar la d’aquells partits que havien col·locat la seva on no tocava.

  Propaganda en altres municipis

  La candidatura local de MES també havia col·locat cartells fora dels límits de Sant Feliu de Guíxols. Concretament, la formació encapçalada per Pere Albó havia penjat cartells a Santa Cristina, en espais cedits per la llista cristinenca de MES, que ha optat per estalviar recursos en banderoles. També n’havia posat a s’Agaró, però tot i que el manteniment dels fanals i les voreres depèn de la brigada municipal de Castell-Platja d’Aro, estan efectivament dins del terme municipal guixolenc.
  Això va provocar protestes de les llistes cristinenques i que MES de Sant Feliu retirés la propaganda de Santa Cristina.

  Molta polèmica

  El repartiment d’espais a Sant Feliu ha estat polèmic. La junta electoral va atorgar pocs fanals i al final, davant la petició de MES, es va ampliar el nombre a totes les formacions. Fins i tot el PSC va cedir a MES alguns fanals que li pertocaven. Formacions petites, com ara Guíxols des del Carrer o la CUP, s’han anat queixant que els han ocupat espais. Menció a part les pancartes sabotejades i cartells arrancats, de tots els colors.


  Escoltar i estar al servei del ciutadà, prioritari pel PP

  La prioritat del Partit Popular a Sant Feliu de Guíxols és “escoltar i estar al servei del ciutadà”. Així de clars es mostren els populars en la seva darrera nota de premsa, que repassa les inquietuds i queixes que els han fet arribar els ciutadans.
  “Aquests dies hem escoltat les queixes veïnals del veïns dels carrer Santa Magdalena i del Bruc, carrers actualment tallats per obres, i les molèsties que ocasionen petits grups minoritaris de joves al voltant de l’escola Sant Josep i plaça del Puig”.
  Els populars també destaquen que han estat amb associacions esportives i han instal·lat una carpa informativa davant un supermercat, al col•legi L’Estació i a la Rambla Vidal atenent les peticions cíviques dels ciutadans.


  Pere Albó (MES): “No renunciem a fer el Museu Thyssen”

  14/05/2015

  Pere Albó fa una colla d’anys que volta per això de la política. Fins i tot va arribar a ser alcalde, però una moció de censura de Tots per Sant Feliu, el grup Amics i CiU el va deixar fora l’any 2010, un any abans d’acabar el mandat. Tot i això, va ser prou hàbil per deixar-se seduir per CiU, amb qui s’havia llançat els plats pel cap en moltes ocasions, i aconseguir que el PSC entrés al govern de Joan Alfons Albó (NO són cosins!!), li donés un càrrec de vicealcalde i un bon sou. La tempesta interna dels socialistes,però, l’ha obligat a unir-se al partit MES i a l’onada sobiranista.

  Creu que hauria de ser el proper alcalde de Sant Feliu de Guíxols?

  Indubtablement, sí. Crec que convé un canvi, però a la vegada crec que Sant Feliu té molts temes entre mans i el fet d’haver estat al govern i conèixer-los amb detall és fonamental. A part, es necessita un canvi generacional i el nostre equip és bastant més jove que el que hi ha ara. El que està clar és que la generació actual, que porta uns vint anys a l’Ajuntament, està esgotada. Quan jo vaig entrar per primer cop a l’Ajuntament, Joan Alfons Albó ja era alcalde i Carles Motas ja era regidor. És l’hora de deixar pas a idees noves.

  I si només pot ser regidor?

  Ja m’he conformat moltes vegades amb ser regidor i prou…però la nostra proposta és tan ambiciosa com les altres i el nostre projecte de ciutat és el millor. Si hem de tenir un paper secundari o d’acompanyament, ja es veurà, però no anem amb aquesta mentalitat.

  Aquesta resposta sobta, perquè vostès són un partit amb menys d’un any de vida…

  Doncs justament és el que la gent demana: partits nous, partits que hagin renunciat a la seva endogàmia, propostes polítiques de reforma i de superació a partits que han provocat la crisi. La societat demana eines noves i projectes nous i el que no convé són eines antigues que han portat mals resultats. Primer ho vam intentar fer des de dins del PSC però la dinàmica no era l’adequada i nosaltres tenim propostes pròpies i hem fet el pas de tirar endavant aquest projecte, que no només és local sinó d’abast nacional i imprescindible pel país.

  Què destacaria de l’equip amb el qual es presenta?

  Crec que és la millor llista que es presenta, tant per edats com per perfils, així com pertinença i coneixement de la ciutat, amb capacitat, forces i ganes de tirar-la endavant. Per exemple, la Júlia, que abans de ser regidora d’educació estava molt vinculada a les AMPAs; en Tote Albertí, activista social i de l’ANC; també tenim persones vinculades al món del turisme, el comerç, l’Associació de Festes Ganxones, un arquitecte, mestres, economistes, voluntaris, ecologistes, un ex alcalde,… és una llista molt complementària i inquieta. Els meus companys tenen una excel•lent qualitat humana, aquí no hi ha mariscals.

  Quin model de ciutat proposen?

  MES proposa un model de ciutat amb qualitat de vida. Les nostres prioritats són l’educació, ja que el futur passa per aquí, el compromís social, les polítiques d’habitatge, que han de ser una garantia i s’han de multiplicar, …

  I aquests serien els eixos del seu programa?

  Aquests i molts més. En matèria educativa, una prioritat per nosaltres és construir un institut nou i on hi ha l’actual tindríem una finca de propietat municipal per a futurs equipaments. I seguint en matèria urbanística, el sector Agglotap és una oportunitat magnífica per canviar la fesomia d’aquella zona de la ciutat, des de l’Asil fins la Rambla Generalitat. Tampoc renunciem, en absolut, al projecte d’un Museu Thyssen a l’antiga fàbrica Serra-Vicens, que ha de ser d’abast nacional i subvencionat per la Generalitat, ni a la capitalitat cultural amb l’eix Thyssen-Porta Ferrada i el gran nombre d’activitats culturals que ja tenim a la ciutat, que són un gran actiu. I hem de continuar sent un mur de contenció contra les retallades en l’atenció a les persones.

  Quina política de pactes podria seguir el seu partit? Acceptaria governar sense haver guanyat les eleccions?

  La política de pactes passa per les coincidències en el programa electoral. Quantes més coincidències programàtiques tinguem en comú, doncs més fàcil serà poder arribar a un acord. Això i que sigui un partit que tingui apostes democràtiques i de progrés.

  Creu que les mogudes que ha tingut com a vicealcalde li poden passar factura?

  Mogudes? Quines mogudes?

  Doncs per exemple la demanda de Tots per Sant Feliu en què la resolució d’un jutge diu que va cobrar diners irregularment. Com és que encara no ha tornat els diners cobrats durant el temps que la seva plaça de vicealcalde no estava creada?

  Al tanto, això és el que Tots per Sant Feliu ens ha venut! Que jo era un lladre! I això no és cert. El que va passar és que no es va publicar al BOP la creació de la plaça de vicealcalde, per tant es tractava d’un error tècnic, no pas polític. I en les dues sentències que diu Tots per Sant Feliu, l’únic que hi diu és que aquesta plaça no existia, que hi havia un error i que, per tant, vaig estar tenint un càrrec que oficialment no existia. És un error tècnic que en cap cas he de pagar jo, i cap sentència diu que jo he de tornar els diners. Perquè, repeteixo, fou un error de forma. O en quant a si pot passar factura, la veritat és que no ho crec, perquè la gent mira el programa.

  Vostè va dir, el dia de la seva presentació com a candidat, i ho acaba de repetir ara, que havia estat, dins el govern, el mur de contenció a les retallades de CIU. No creu que és una mica agosarat dir això, quan ha estat rebent un sou de més de 3000 euros al mes?

  I encara vaig tenir una oferta millor per part de Tots per Sant Feliu, però la vaig desestimar. És a dir, que he estat al govern perdent diners, perquè si hagués pactat amb els altres hagués estat millor per mi. I no només això, a mitjan mandat em vaig abaixar el sou i em vaig treure la dedicació exclusiva, un dels pocs polítics, sinó l’únic de Catalunya, que ho ha fet. I encara em segueixen linxant…

  L’any del 50è aniversari del Festival Porta Ferrada va haver-hi unes errades que no es poden tornar a repetir…anuncis de concerts falsos, concerts anul•lats a última hora, concert fracàs que van haver de regalar les entrades, … Va mancar seriositat en la seva àrea?

  De cap manera. Cal elogiar la tasca feta, no només aquell any, sinó els 4 de la legislatura, per l’àrea de Cultura. No era fàcil perquè veníem d’un deute d’uns 800.000 euros del Festival de l’anterior equip de govern, comandat per Laura Aiguaviva, ara a Tots per Sant Feliu. No sé què va passar, perquè la Laura és una noia molt vàlida, però la realitat és aquesta. Vam haver de fer molts equilibris en la gestió i en la programació del festival, i ara amb la contractació de la gestora que tenim, sembla que ho hem solucionat d’una vegada. Per tant, seriositat màxima per l’àrea de Cultura.

  Quina és la seva relació amb el PSC i, sobretot, amb Josep Melcior Muñoz?

  Excel•lent! No podria parlar pas malament d’ell, però tant a nivell local com a nivell nacional va passar el que va passar i es va arribar on es va arribar… però a nivell personal, relació boníssima. I a l’hora d’arribar a pactes, per programa, com he dit abans, podria ser una opció, sempre que el PSC ho vulgui, és clar.

  Perquè van trencar amb el PSC?

  No va ser una cosa que vingués d’un dia per l’altre,… ja feia temps que s’anava veient. És dolorós perquè tenia grans amistats en el PSC i ara ja no es podran fer coses junts. Però es va arribar a una cruïlla on la divergència no podia continuar sent una qüestió interna, perquè era d’una magnitud molt gran. Nosaltres ens vam definir nacionalment com a sobiranistes, a favor del dret a decidir…

  Entrevista a càrrec de Laia Bodro i Joan Serra


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies