• Categories
 • La CUP proposa la creació d’un parc natural mancomunat

  16/05/2015

  Una de les bases del programa electoral de la CUP és el projecte de creació d’un parc natural mancomunat Gavarres-Ardenya-Cadiretes. Aquest projecte, beneficiós més enllà de l’àmbit estrictament local, implicaria associar-se amb altres entitats de la zona (municipis, Patronat de les Gavarres, Generalitat, Consell Comarcal, propietaris, grups del sector turístic) per tal d’estudiar la fórmula per apropar el turisme d’oci i d’investigació a l’entorn natural amb la creació d’aquest parc mancomunat en què el món del suro, la fauna local (sobretot el senglar, rapinyaires diürns i nocturns, i l’orquídia Xàrria) puguin ser conegudes i potenciades. D’aquesta manera, els visitants que vénen a Sant Feliu durant tot l’any podrien gaudir de la naturalesa real de l’entorn tal i com es fa en les visites turístiques a d’altres entorns naturals com els Pirineus, el Delta de l’Ebre o els Aiguamolls de l’Empordà. Aquest parc, però, no significa, segons la CUP, “la banalització comercial de la natura ni la seva reclusió en illes discriminades en quant al seu tracte, sinó que ha de potenciar un model per a la interconnexió del medi i l’exemplificació dels hàbits humans i els usos de la natura”.

  Amb la creació del parc es pretén la visualització del nostre entorn natural com un espai compartit on investigació, educació mediambiental i promoció turística vagin de la mà amb l’objectiu d’aconseguir models de progrés econòmic sostenibles.


  Elena Delgado (CUP): “Els que manen han oblidat que l’Ajuntament és la casa de tots”

  15/05/2015

  Elena Delgado és la cap de llista escollida per l’assemblea local de les CUP i la única dona alcaldable a la nostra ciutat. Arrenca la campanya amb ganes de canviar el model polític i social català a través del municipalisme, on el poble és protagonista directe de la presa de decisions. Aquesta formació, nova a Sant Feliu, desplega un ventall ampli d’opcions polítiques de cara al 24 de maig.

  Creu que té possibilitats d’entrar de regidora a l’Ajuntament?

  Bé, de possibilitats en tenim tots. És una mica complicat ara, perquè hi ha moltes llistes, però nosaltres lluitem per a això.

  Què destacaria de l’equip amb el qual es presenta a les eleccions?

  El més important de les CUP és el nivell d’humanitat social. Som persones del carrer, no som polítics de professió. Som persones treballadores molt implicades en les lluites socials.

  Quin model creu que hauria de tenir Sant Feliu?

  Crec que Sant Feliu necessita un canvi de model perquè és un poble una mica apalancat. Es treballa bé dos mesos a l’any i fa falta motivació perquè sigui un poble actiu tot l’any per a tothom.

  Caldria enfocar diferent les polítiques econòmiques?

  Sí, el turisme és una base important de la nostra economia però es pot fomentar més mesos a l’any i formar cooperatives de treball, municipalitzar els serveis públics… Hi ha moltes coses que es poden fer, és molt extens però hi ha moltes formes d’activar el poble.

  Els eixos del seu programa electoral van en aquesta línia?

  Sobretot defensem les persones. Defensem el benestar comú, sobretot de totes les persones que vivim aquí. La base és crear una dinàmica perquè no haguem de necessitar assistència social però enfocant tots els problemes de totes les persones que no tenen feina o problemes per viure una vida digna.

  En el suposat cas que entressin té pensat algun pacte?

  Quan arribi el moment decidirem tot això en assemblea. Jo sóc cap de llista perquè m’han escollit a l’assemblea, ens presentem tots i m’ha tocat. Però tot es decideix en comú, és una base important. No podem estar al mateix càrrec més de quatre anys, després hem de marxar. Ni amiguismes, ni acomodar-se, ni res.

  Referent a la llista, la junta electoral ha desestimat l’entrada d’un membre de la seva llista per no tenir la nacionalitat espanyola. Quins arguments han donat?

  Precisament per això, per no tenir la nacionalitat. Creiem que al poble tenim molta immigració i persones que tenen dret a participar de la seva vida política, ja que condiciona el seu present i futur. Crec que la base de que pugui votar tothom que està empadronat és fonamental. Però la llei és així, i s’hauria de canviar.

  És compatible voler un Ajuntament o una política neta i embrutar les parets amb consignes?

  Des de la junta electoral hi ha el procés participatiu del repartiment dels fanals i no és equitatiu des del principi. Els partits grans tenen més visibilitat i més fanals. Jo crec que en unes eleccions el repartiment dels fanals hauria de ser equitatiu i com no ho és… A veure, nosaltres no som persones que destrossem coses, ni molt menys, sinó que creiem que hi ha molt pocs llocs i els altres partits han posat pancartes a llocs on tampoc haurien de posar-les. No som els únics que fem coses que no estan directament lligades al que ha indicat la junta electoral sinó que els altres jo crec que han sobrepassat aquest tema. Nosaltres no fem pintades al mobiliari urbà.

  Veurem Elena Delgado amb una xancleta a la mà titllant algú de gàngster en un ple com va fer David Fernández amb Rodrigo Rato?

  No sé si amb una xancleta però dient les coses com són, sí, segur.

  Pel que fa al logotip de la campanya, hem vist que hi ha l’Ajuntament de cap per avall. No creuen que això pot arribar a ferir la sensibilitat d’algun ciutadà? Perquè és la casa de tots, no només dels que hi manen.

  Creiem que els que manen han oblidat que és la casa de tots i és una manera de reflectir que fa falta que els que hi ha dins de l’Ajuntament se n’adonin de que és la casa de tots. I per això som aquí, perquè volem ser dins l’Ajuntament.

  Elena Delgado es considera independentista. Per convicció o perquè no hi ha més remei?
  L’autodeterminació de tots els pobles els he defensat sempre, tant aquí com a l’Amazones. Crec que el poble ha de tenir la capacitat de poder decidir el seu futur en tots els casos. I amb la independència de Catalunya el mateix.

  Què prefereix, Catalunya dins d’una Espanya comunista o una Catalunya independent manada per la dreta?

  Uf, prefereixo una Catalunya independent comunista. La dreta ha fet molt mal a la societat, ens ha fulminat la classe mitjana amb les retallades, ens han enviat a la misèria absoluta. És difícil la pregunta, des de la CUP precisament defensem la independència des del municipalisme perquè de mica en mica i en els llocs petits és on el poble va decidint.

  Què opines dels altres candidats a l’alcaldia?

  Jo sóc una persona molt escèptica, políticament. No és qüestió de desqualificar ningú, jo crec que tots tenim la suficient intel•ligència per veure què ha fet cadascú. Nosaltres som nous però sabem qui ha fet què. La resposta és que els ciutadans saben qui és qui. Nosaltres som treballadors i prou, venim amb tota la humilitat per lluitat pel bé comú.

  Com valora el fet de ser la única dona que és candidata a l’alcaldia?

  Em sembla molt malament. A mi m’agrada molt la consigna “Les dones al poder” i penso que sense dones no hi ha revolució. És una llàstima que no n’hi hagin més malgrat la llei de paritat.

  Transcripció: Ariadna Sala

   


  El PSC aposta per una educació sense retallades

  14/05/2015

  El PSC de Sant Feliu de Guíxols apostarà per una educació sense retallades, segons una nota de premsa referent al programa electoral dels socialistes ganxons.
  Segons els socialistes, aviat es veurà si els ciutadans de Sant Feliu estan d’acord o no “amb les retallades que ha fet CiU a l’educació, la sanitat i als serveis públics en general”. El PSC local afirma que les decisions del govern d’Artur Mas i dels partits que li donen suport “no només han afectat els centres educatius de primària i secundària,sinó que també han suposat un cop dur per a les llars d’infants i per l’Escola Municipal de Música, que han perdut ajuts de la Generalitat”.
  Els socialistes, tal com va anunciar Josep Melcior Muñoz en l’entrevista que li vam fer, aposten molt per l’educació, i recorden que volen fer de l’educació un dels pilars importants de la seva acció de govern. “Hem d’assegurar l’accés de totes les criatures de 2 anys a les llars d’infants, perquè aquesta edat és bàsica per garantir la igualtat de d’oportunitats en educació” alhora que prometen “treballar conjuntament amb els centres educatius per atendre les seves necessitats tant educatives com de serveis socials”.
  “Les escoles i instituts necessiten tenir l’ajuntament al seu costat sempre, no només en època electoral”, critiquen.

  Els socialistes asseguren que les retallades faran que els ciutadans de Sant Feliu hagin de pagar part de les despeses que li pertoquen a la Generalitat per a la construcció del nou edifici de l’Institut Sant Elm, que l’Ajuntament té projectat fer a la Ronda. “En lloc de defensar els interessos de la ciutat, celebren que la Generalitat no pagui el que li toca i ens ho presenten com un èxit”,diuen.
  Els socialistes estan d’acord en què l’Ajuntament aporti diners a la nova construcció per millorar el projecte, però no per estalviar diners a la Generalitat.
  Els socialistes guixolencs prometen crear, amb l’aportació del Municipi, un Centre d’Arts Escèniques i Música que respondrà a les necessitats del Batxillerat d’Arts de l’institut, les instal•lacions i produccions del qual es compartiran amb la ciutat i amb les entitats de Sant Feliu. Aquest centre de creació artística ha d’estar al servei de l’escola de música, les corals, grups de música, els grups teatrals i els esdeveniments culturals destacats de la ciutat.
  Els socialistes també creuen que l’aportació municipal ha de servir, si cal, “per afavorir la implantació de nous cicles formatius relacionats amb les telecomunicacions, els dispositius mòbils, i donar oportunitat d’ocupacions de qualitat als futurs treballadors, tal com demana l’AMPA i el professorat”.


  Abraham Rodríguez (PP): “Aquest país requereix un altre estil de polítics”

  13/05/2015

  Abraham Rodríguez es presenta per primera vegada com a alcaldable a Sant Feliu de Guíxols i ho fa amb la il·lusió del principiant, del qui creu que en la política fa falta un tarannà diferent i que pot aportar coses interessants a la ciutat,  amb el suport unànime de tots els companys de partit.

  Com es va decidir, dins el Partit Popular, que vostè fos alcaldable?
  La idea va ser de la gent del PP de Sant Feliu, que van pensar que podia ser jo qui encapçalés aquesta llista.

  Creu que té opcions de ser el pròxim alcalde de Sant Feliu de Guíxols?
  M’agradaria ser-ho, però sent realista, és molt difícil. Podem aspirar a ser un tinent d’alcalde, però el PP aquí no està tan consolidat. Crec, realment, que no tenim opcions de guanyar. Ja m’agradaria, però passar de 1 a 9 regidors és molt difícil.

  El sostre del PP a Sant Feliu ha estat d’un regidor. Creu que pot superar aquesta marca?
  Sí, la veritat és que sí. En aquests moments estem molt animats, creiem que tenim molts factors al nostre costat i, sincerament, crec que sí que podem millorar aquesta marca.

  Tot i que les estadístiques generals marquen una baixada del PP, a Sant Feliu són optimistes?
  Sí, entre altres coses perquè jo sóc nascut i criat a Sant Feliu, sóc el primer alcaldable pel PP nascut i criat aquí, i la nostra llista està formada íntegrament per persones de Sant Feliu i això ens dóna més facilitats per a poder créixer. A les municipals, la gent vota més  la persona que no pas les sigles.

  En quin model de ciutat creu Abraham Rodríguez per Sant Feliu?
  Una ciutat on hi cabem tots, una ciutat pròspera, que els nostres fills tinguin un futur, en una ciutat turística, perquè és la base. Bàsicament una ciutat per a tots.

  Quines són les línies bàsiques del seu programa electoral?
  Les línies bàsiques del nostre programa estan basades en crear atractius turístics per a generar l’efecte trucada a inversors, amb la finalitat de desencallar i dinamitzar el turisme, el comerç i la construcció. La nostra campanya política incideix, especialment, en el turisme a Sant Feliu.

  Què ens podria dir del seu equip?
  És un grup de gent que vol allòque la gent de peu vol, amb ganes d’aportar, treballar, fer i créixer. Tenim un projecte i creiem en la força conjunta. Aquest país requereix un altre estil de polítics, gent del poble i compromesa amb Sant Feliu. Una part de la llista ja hi era a la llista anterior, però també hi ha molta gent nova.

  Quina política de pacte podria seguir el seu partit?
  Nosaltres no tenim cap problema en pactar amb ningú. Podem pactar amb qualsevol i sobre qualsevol tema local. Això sí, hi han coses que creiem innegociables, com la unitat d’Espanya, el respecte a les institucions i tolerància zero a la corrupció.

  Però el vostre partit, a nivell estatal, està esquitxat per la corrupció.
  Sí, com tots. La veritat és que en el nostre partit n’hi han molts, de corruptes, com a tots els llocs. Els corruptes no hi entenen, de sigles, tan sols són corruptes. Jo estic orgullós del meu partit perquè estan posant les eines per atrapar-los i posar-los davant  la justícia.

  Acaba de dir que una de les peces clau per la política de pactes és la unitat d’Espanya, per tant, ja entenem què en pensa de l’independentisme. Però, estaria d’acord en el dret a decidir?
  Sí. En aquest moment no es contempla perquè la constitució no ho permet, però es podrien fer moltes esmenes i, en un moment donat, sí. Tampoc vull dir que etigui a favor de la independència. El que vull dir és que dins el dret a decidir, ara en aquest moment no es pot perquè hi ha una llei que s’ha de respectar. Per tant ara sí que es pot treballar per mirar, d’alguna forma, de fer un referèndum. Però repeteixo, en aquest moment el dret a decidir és impossible.

  Li molesta més que no hi hagi la bandera espanyola a la façana de l’ajuntament o que hi hagi l’estelada a la vora del mar?
  En ser una habitant més de Sant Feliu estic habituat a viure rodejat d’estelades, i en principi aquesta estelada que ara s’ha agafat com un símbol reivindicatiu, jo crec que en aquest moment actua de manera provocativa. Però amb mi ha arribat el punt que m’és indiferent, no m’importa, però també sé que a molta gent del meu partit li agradaria que no hi fos. El que vulgui estelades que se la posi a casa seva. No comparteixo que en un lloc públic hi hagi d’haver una estelada. La bandera d’Espanya a l’Ajuntament? Hi hauria de ser. en aquest moment això és Espanya i Catalunya, hi haurien de ser les dues.

  Com valora els últims 4 anys del govern actual?
  Seguint la línia de la independència, Sant Feliu ha estat força respectuós amb els ciutadans que no la volem. Vist el que es veu a altres pobles, on l’han disfressat d’estelades, aquí han sigut força considerats i només n’han posat una . Joan Alfons Albó ho ha fet força bé, però també ha comès algun error, com entrar dins de l’AMI (Associació de Municipis per la Independència) , que costa a la ciutat gairebé 3.000€.

  Entrevista realitzada per Laia Bodro i Joan Serra. 

   

   


  La CUP dóna a conèixer el seu programa electoral per Sant Feliu

  11/05/2015

  Després del tret de sortida de la campanya, la CUP Guíxols ha donat a conèixer el seu programa electoral a través d’una assemblea oberta realitzada aquest diumenge 10 de maig a la Plaça de l’Estació. La campanya, iniciada de forma austera i sota el lema “CUPgirem Guíxols. Ara decideix el poble“, vol donar visibilitat, a través del contacte amb el carrer, a les propostes de la nova força de l’escenari polític ganxó.

  Les línies programàtiques es basen en la concreció pràctica del manifest “Crítica al model Guíxols“, que exposa una candidatura emmarcada dins del municipalisme constituent i planteja un canvi de model social i econòmic. Sota els principis de l’auto-organització de les classes populars i la seva acció col·lectiva arrelada al territori, s’aposta per fer de Sant Feliu de Guíxols un municipi per a viure-hi.

  Les propostes del programa prioritzen les següents àrees d’acció: Cohesió i Justícia Social, Cultura, Treball, Sanitat, Dona, Habitatge, Immigració i nova ciutadania, Joventut, Mobilitat, Model Turístic, Participació i transparència.
  La CUP Guíxols donarà a conèixer públicament les mesures concretes en les properes assemblees programades pels 15, 17 i 22 de maig.


  Jordi Vilà (ERC): “Un govern que té por de fer coses no serveix”

  12/05/2015

  Jordi Vilà, cap de llista d’ERC, passarà a ser, després de les eleccions, un dels regidors amb més longevitat dins el consistori. Sempre fent oposició –excepte 3 anys que va estar al Govern- amb una dialèctica plena de cultismes i desestimant la jugular de l’adversari. Havia amenaçat de plegar, però ha tornat i aquestes poden ser les eleccions que el catapultin, fins i tot, a la tercera plaça, si les previsions no van desencaminades i tenint en compte que ERC va ser la força més votada a les darreres eleccions europees a Sant Feliu.

  Vostè va dir a l’Assemblea de militants que no es presentaria de nou com a alcaldable, però aquí el tenim. Què li ha fet reconsiderar la decisió?

  El procés nacional d’alliberament de Catalunya va fer repensar-m’ho. El 2011 sortim del tripartit, però aleshores va venir tot el rebombori popular amb la sentència sobre l’Estatut. I aquí és on crec que puc aportar com a cap de llista.

  Fins a dia d’avui, el sostre d’ERC a Sant Feliu ha estat 2 regidors, tot i que actualment hi és vostè sol. Creu que pot batre aquesta marca?

  És clar, ens presentem amb el propòsit motivat de superar-lo. Les circumstàncies són totalment propícies perquè això passi tant a nivell nacional com local.

  Es trobaria més còmode governant o a l’oposició?

  Governant, de tota la vida! El propòsit de qualsevol partit que es presenti a les eleccions ha de ser aquest. Governant es poden fer moltes coses amb criteri republicà i jo vaig fer-ho durant tres anys en la legislatura anterior, amb accions com ara gestionar el Festival Porta Ferrada amb el pressupost més alt de la història amb menys dèficit de la història. Ara, no s’ha d’estar a dins de qualsevol govern a qualsevol preu. A l’oposició també es pot fer feina i ERC n’ha fet molta al llarg d’aquests 20 anys que fa que tenim grup municipal. Per exemple, per tenir oficialment l’estelada penjada ran de mar nosaltres vam estar al peu del canó presentant mocions durant una pila d’anys. Sempre ens deien que això era impossible, que érem uns il•lusos pescallunes i, al final, el Ple de l’Ajuntament ho va aprovar. Tinc una gran satisfacció per això.

  En quin model de ciutat creu ERC, amb Jordi Vilà al capdavant?

  Nosaltres creiem en un model republicà en què el ciutadà és la primera categoria política, i això passa per tenir un criteri en què l’educació és el referent personal. Quan una persona té bona formació, té criteri personal suficient per contrastar totes les opinions que rebi. I això acaba marcant el desenvolupament de la ciutat per la suma d’individualitats. Nosaltres podem garantir que tot allò públic es gestioni amb honestedat, eficiència i amb criteris de democràcia perquè arribi justament a tothom.

  En què es basa el seu programa electoral?

  Té tres eixos principals: atenció a les persones, promoció econòmica i independència de Catalunya. La política social, per atendre amb rigor les necessitats bàsiques de la població, és el primer punt en època de crisi, amb l’Asil, el CAP, els col•legis, les beques menjador, els desnonaments, les plusvàlues, l’atur,…; en segon lloc, cal una política de promoció econòmica basada en aprofitar la cultura i la natura per crear un model turístic genuí difícil de copiar, amb accions com la recuperació de la Font de Monticalvari, la restauració d’ espais degradats, la recuperació de l’herència Anlló, la construcció d’un càmping i, en àmbit cultural, promoure la candidatura a la capitalitat catalana de la cultura o de la sardana, fer el Museu Thyssen i l’equipament del monestir, recuperar premis en l’àmbit musical i literari,… . El que no pot ser és anar trampejant com ha fet el govern amb el gestor turístic o el Museu Thyssen, que l’alcalde mateix diu que té por de fer-lo… Un govern amb por no serveix! I en quant a l’alliberament nacional de Catalunya, volem crear una regidoria per a la transició nacional i per això els 31 components de llista d’ERC ens hem compromès amb el text de l’ANC.

  Quina política de pactes podria seguir el seu partit?

  N’hem parlat, perquè aquest tema sempre surt, però ara això només serveix per fer bullir l’olla. El que està clar és que les exigències post-electorals per a possibles pactes seran l’eix social, l’eix econòmic i l’eix de l’alliberament nacional. I això ho defensarem per terra, mar i aire.

  De què està més i menys orgullós dels darrers 4 anys com a regidor?

  Del que estic més orgullós és d’haver fet una oposició constructiva, votant, quan ha calgut, punts que hem cregut que tenien solvència ètica i recorregut polític, com ara la nova contractació del subministrament de llum i la concessió administrativa de la Porta Ferrada. I del que n’estic menys orgullós és no haver pogut estar, alguna vegada, a l’alçada de les circumstàncies per defensar amb criteri el punt de vista republicà.

  Els darrers 4 anys, excepte en els temes nacionals, se l’ha vist poc bel•ligerant fent oposició, al contrari que TxSF. S’està guanyant una fama de tou, de massa bona persona?

  Bona persona intento ser-ho tant com puc. De ximple, intento no ser-ho mai. He actuat tenint en compte el fet nacional i la crisi econòmica. Les meves intervencions anaven amb un punt de veu reposat, filosòfic i motivador, per tal que el govern tingués una visió estratègica per quan acabés la crisi, amb posicionaments radicals per a despertar Sant Feliu. Però no ho han fet. El tipus d’oposició que ha fet Tots per Sant Feliu, sincerament, no el comparteixo. L’oposició ha de ser crítica, però constructiva. Ells han fet barrila de forma constant i com a estratègia continuada. I aquí, la política dimiteix. ERC només es va despentinar amb el cas de les gravacions il•legals de persones que feia el regidor Càrdenas amb les càmeres del Casal d’Avis, perquè era intolerable i immoral i al final l’alcalde i el regidor van acabar demanant perdó.

  Què destacaria del seu equip?

  El candidat ha estat escollit en assemblea i això m’enorgulleix. Jo destaco que és gent que té una militància ciutadana molt compromesa en diferents àmbits, amb molts independents amb molt rigor i molta honestedat, que dóna valor com a grup.

  Com definiria els caps de llista adversaris en aquestes eleccions?

  No els conec a tots, lògicament, però sobreentenc que tots posen les seves virtuts per a la causa pública… Relació política en tinc amb tots ells, més enllà de la discrepància política que hi ha, a vegades molt severa.

  Què li sembla l’aparició de MES i l’auge de la CUP, com a contrincants en l’independentisme d’esquerres?

  En principi, si fan causa per la reivindicació nacional catalana, em semblen bé. El catalanisme polític sempre ha estat plural, tant el de dretes com el d’esquerres i a mi això m’agrada. La CUP ve de l’esquerra dogmàtica, que nosaltres no compartim perquè som socialdemòcrates, i MES surt de l’escissió del PSC, però tenen tota la legitimitat. La independència l’hem de fer entre tots i no cal anar amb llistes úniques.

  Què en pensa que a la façana de l’Ajuntament no hi onegi la bandera espanyola?

  Em sembla una cosa natural, vista l’opinió social de la gent de Sant Feliu de Guíxols. No es poden imposar normes i pautes contra criteri de la majoria. Em sembla que la voluntat popular s’expressa perfectament a la cruïlla entre la Rambla Vidal i el Passeig de Mar, on hi oneja l’estelada, per decisió oficial, des de fa més de 4 anys.


  Propers actes de “Guíxols des del Carrer”

  11/05/2015

  Els propers actes de campanya de Guíxols des del Carrer–Entesa seran el dimarts 12, a les 19:00 a la Rambla Vidal, on tindrà lloc una assemblea oberta al carrer per continuar explicant el programa i les propostes.
  L’endemà dimecres 13, a les 19:00 a la Casa Irla hi haurà una xerrada amb l’Arcadi Oliveres, de Procés Constituent, sobre la regeneració democràtica i les eines de participació ciutadana.

  Us adjuntem, també, una imatge d’arxiu de l’últim acte amb Jordi Lloveras, cap de llista de la Plataforma, i Joan Coscubiela, diputat d’ICV al Congrés.


  Tots per Sant Feliu projecta nous equipaments per Vilartagues

  10/05/2015

  Tots per Sant Feliu (TSF) va presentar divendres a la Sala Las Vegas la llista que conforma la candidatura. Als tres noms ja coneguts de l’alcaldable Carles Motas, el segon Josep Saballs i la tercera Sílvia Romero, s’hi van presentar Josefina Cosp, Laura Aiguaviva, i David Oliveras, números 4, 5 i 6 respectivament.
  La candidatura independent per encarar les eleccions del proper dia 24 es basen en la combinació d’experiència de govern, rigor a l’hora de fer oposició i un potent programa que la formació va exposar en l’acte, en el qual s’hi van aplegar unes 200 persones.
  Motas va exposar els eixos del projecte de Tots per Sant Feliu, que són les persones, l’economia i l’entorn, amb la ferma voluntat de millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Al projecte ja conegut de la reforma de l’Asil Surís, que convertiria l’antic geriàtric en una moderna residència amb un parc per oxigenar el barri, s’hi van sumar noves exposicions d’idees com ara l’empenta que volen donar a la zona esportiva de Vilartagues, ampliant el Pavelló Carles Nadal amb una nau polivalent per a entrenaments i organització d’actes ciutadans, així com noves pistes esportives a l’aire lliure.
  Aquest desenvolupament a Vilartagues aniria acompanyat, segons Motas, de la creació d’una zona d’aparcament per alleugerir de cotxes els carrers del barri. Pel que fa al projecte de pàrquing soterrat que l’equip de govern pretén construir al passeig dels Guíxols, Motas considera que “és un projecte que compromet la ciutat durant anys i els ciutadans hi han de poder dir la seva”.
  A part de tot això, la resta de l’equip de TSF va incidir en què Sant Feliu s’ha d’especialitzar pel que fa a model turístic. “La gent va a Platja d’Aro a comprar i a Palamós a sopar. Hem de fer que hi hagi un motiu per venir a Sant Feliu”, va instar Romero.
  Les crítiques a l’equip de govern actual van aparèixer, tot i que Motas dóna per superat un període en què “l’alcalde, en comptes d’anar aprovant pressupostos que entraran en vigor després de les eleccions, hauria d’anar recollint el despatx”. Els independents estan esperançats en obtenir un bon resultat basat en el vot útil malgrat que es presenten moltes llistes.


  ERC inicia la campanya amb un vídeo de dibuixos animats

  07/05/2015

  Amb el títol “Avancem per l’esquerra!”, lema electoral de la formació, els ganxons republicans han optat per un vídeo animat com a principal reclam de la campanya electoral.
  El vídeo es presentarà aquest divendres 8 de maig a les 20’00h al Casino Guixolenc i poc després ja es podrà veure al canal Youtube d’ERC Guíxols. El vídeo representarà una cursa automobilística i, alhora, electoral entre els diferents partits ganxons.
  En l’acte es presentarà la campanya que desplegarà ERC en aquestes eleccions, amb les intervencions de Neus Patón, Martí Viñals i Jordi Vilà, integrants de la llista republicana i presentació de Maria Conchillo. Viñals, membre de l’Equip de Campanya comenta que “hem volgut ser un xic agosarats amb el vídeo per no fer el clàssic espot electoral que molta gent ja s’espera. La possibilitat de fer-lo animat ens va agradar i pensem que responia a aquesta idea”. Sobre el vídeo, Vilà afegeix “enguany hem volgut apostar pel vídeo i aquest no és el primer que fem. Hem editat 3 vídeos més amb els títols Som d’Esquerres, Som Republicans i Som Catalans on hem volgut expressar els valors que representem”.


  Joan Alfons Albó: “L’actual contracte de neteja viària és cosa de Tots per Sant Feliu”

  09/05/2015

  Joan Alfons Albó encapçala per cinquena vegada la llista de CiU a la ciutat. L’actual alcalde espera revalidar el gust dolç de la victòria, un gust que ja ha tastat tres vegades (1999, 2003 i 2011), amb un 75% d’eleccions guanyades fins al moment (el 1995 va ser superat per Antoni Juanals).  Albó ens fa cinc cèntims de com pensa fer-ho i repassa alguns dels temes més espinosos de la legislatura que acaba.

  Perquè creu que hauria de revalidar l’alcaldia?

  Perquè tenim projectes a mig fer i molt bones idees per millorar Sant Feliu, amb gent capacitada per portar-les a terme . Són idees, sobretot, perquè la gent pugui viure millor, trobar feina,… Fa uns anys es parlava de fer una piscina i un nou geriàtric, i nosaltres ho vam fer, així com refer l’Escola de Música. També, malgrat la crisi econòmica, tenim l’Espai Thyssen. El que ens diferencia amb les altres formacions és que, a part de tenir idees, les duem a terme.

  Què destacaria de l’equip que ha escollit per acompanyar-lo en la candidatura?

  Destaco que la gent és molt diversa, però capaç de treballar en comú en un projecte i millorar-lo malgrat tenir opinions diferents. A vegades, agafar gent del teu cercle d’amistats implica que tothom té un pensament homogeni i aquí, això no passa, ja que hi ha gent que fa 3 mesos ni tan sols coneixia. I un altre fet a destacar és que som molt permeables a les idees que vénen de fora.

  Ens ha cridat l’atenció que hi ha una gran diferència entre generacions al vostre equip. Com s’ho fa per cohesionar gent gran i gent molt jove?

  Sí que és veritat que tenim joves de 25 anys i jubilats de 70 i escaig, però com deia abans, al meu equip som capaços de, tot i tenir punts de vista diferents, a l’hora de la veritat arribar a la millor solució junts. Però no t’oblidis dels de 40 anys a 50 i tants! El que va davant (riu perquè es refereix a ell mateix) en té 51 i la número 2 també està en aquesta franja.

  Per quin model de ciutat aposta Joan Alfons Albó?

  Que algú digui que farà un model de ciutat em sembla una expressió de supèrbia, ja que el model ve donat i, en tot cas, cal millorar-lo amb l’Urbanisme, que ha de permetre construir hotels, protegir els elements i singularitats de Sant Feliu i fer créixer la petita indústria respectant l’entorn. Respecte fa uns anys, el model de ciutat s’ha anat transformant, però realment un equip de govern no pot decidir un model de ciutat, perquè hi ha moltes circumstàncies que hi influeixen. Per exemple, tenim un terme municipal molt petit i això fa impossible encabir-hi una gran zona industrial, per tant, les grans empreses no tenen lloc a la nostra ciutat. Som de litoral i tenim una orografia peculiar, i això també condiciona. Sense anar més lluny, segons uns càlculs que fa la Generalitat, a Sant Feliu li tocaria tenir una pista d’atletisme, però aquí, això no es pot fer perquè caldrien uns moviments de terres enormes, no tenim un espai pla de tants metres… Una altra circumstància va ser el boom de la construcció: va trencar la diversificació econòmica de la ciutat i les empreses feien pisos enlloc d’hotels com abans. Per sort, això s’ha acabat i es tornaran a fer hotels. Resumint, el nostre model de ciutat és turístic, basat en l’entorn, la història i la cultura mediterrània, amb petites empreses industrials. El turista té la sensació que això és un lloc autèntic i nosaltres potenciem la singularitat de Sant Feliu per atraure visitants.

  Quins són els punts forts del seu programa electoral?

  Hi ha un element dissuasiu que fa que els visitants passin de llarg: l’aparcament. I això ho hem de solucionar. Per altra banda, cal embellir més la ciutat per ser encara més singulars. També volem trencar l’estacionalitat del turisme per fer que Sant Feliu tingui visitants tot l’any i així crear llocs de treball. Les grans eines que ja teníem les hem millorat: la història i el Monestir, amb les torres visitables; la via ferrada, que aviat ampliarem perquè per Setmana Santa vam tenir 400 visitants diaris; el Thyssen, que ha venut més de 100.000 entrades en 3 anys; el nou model de gestió del Festival Porta Ferrada, que ha fet augmentar el nombre d’entrades venudes i rebaixar el pressupost… Pel que fa a l’atenció a les persones, a les Escoles Bressol i el geriàtric hi hem augmentat l’aportació…Les dues coses més importants són crear llocs de treball i l’atenció a les persones més necessitades.

  Canviant de tema, es veu pactant amb algú per governar?

  De moment no ens ho plantegem. Ara no cal fer especulacions, està fora de lloc.

  Quina opinió té dels altres candidats?

  Alguns són gent ferma, que conec i sé que, malgrat tenir idees diferents, actuen amb noblesa i dels altres, doncs, prefereixo no opinar.

  Durant tot el mandat, la població s’ha anat queixant que la ciutat no està prou neta i que tenim molts carrers empantanegats amb obres. Creu que això pot fer que el votant el castigui?

  El contracte de la neteja viària el va preparar, l’any 2008, la gent de Tots per Sant Feliu, amb Carles Xargay al capdavant, i és un contracte heretat, que està molt mal fet, molt rígid. A més, de les diferents ofertes presentades, només van obrir l’oferta de l’empresa que ja hi havia. Administrativament, el contracte pot estar ben fet, però es va anul•lar la competència i la màxima concurrència. Per tant, hem caigut en mans de l’empresa que en aquell moment va decidir Tots per Sant Feliu. Pel que fa a les obres dels carrers, ja hem sancionat l’empresa amb la qual hem tingut problemes i és possible que aviat la tornem a sancionar. Això no havia passat mai, les empreses sempre compleixen els terminis. A part del retard, tenen recursos humans insuficients, els plans de seguretat són incorrectes, no hi ha suficient maquinària i nosaltres fem 2 visites al dia a l’obra per saber com evoluciona .

  Si surt guanyador de les eleccions, es canviaran els mètodes d’adjudicació de contractes?

  No cal. Simplement, el 2016 finalitza l’actual contracte de la neteja. En la propera licitació, no sé qui guanyarà, però no tinc cap dubte de qui no guanyarà. I amb el contracte de la concessió de la zona blava, que s’acaba aviat, passarà el mateix.

  En el programa electoral, fan referència a l’”esperit de voler millorar”. A què es refereix?

  Es refereix a la permeabilitat de les bones idees i a tenir clar quin és l’objectiu d’estar a l’Ajuntament. Aquí no s’hi ve a complementar la pensió, ni a trobar la feina que no tens, es ve a millorar la ciutat amb vocació. És l’esperit de servei durant un temps. La clau és no ser un professional de la política, perquè aquests solen perdre de vista la realitat.

  Expliqui’ns la viabilitat del projecte de pàrquing soterrat

  Hem fet un estudi econòmic per al projecte i ens diu que és perfectament viable. De l’aparcament se’n beneficiaran molts comerços, molts bars i molts restaurants perquè hi passarà molta gent. El retorn per a la ciutat serà molt gran, molt més que una plaça o un carrer. Un aparcament cèntric repercutirà a molta gent; fins i tot el propietari del futur Hotel Elke de la Rambla del Portalet em va preguntar com estava el tema del pàrking, perquè lògicament li interessa que n’hi hagi. A més, farem un paquet per gestionar l’aparcament i tota la zona blava i això encara el fa més viable. I cal subratllar que l’aparcament tindrà arbres al cim del Passeig dels Guíxols.

  Què creu que el pot fer guanyar o perdre les eleccions?

  Molt fàcil. Disposar o no de la confiança del ciutadà.

  La última pregunta és més de caire anecdòtic. Perquè havia apagat el micròfon durant alguna intervenció del cap de l’oposició als Plens?

  Primer cal aclarir que ell fou, quan manava, el primer que va tallar el micro a algú, i ho feia amb escreix. En el meu cas, el tallava perquè parlava quan no li tocava. Ho havia fet al principi, però després vaig descobrir que era millor deixar-lo parlar, perquè així quedava retratat. Era millor que s’esplaiés, que cridés, que donés cops de puny sobre la taula,…però en tot cas qui en va fer un ús absolut va ser ell.

   

  Entrevista a càrrec de Vanessa Luque i Joan Serra


  La CUP censura que la Junta Electoral no deixi ser candidat a Abdenabi Hamoudan

  La Junta Electoral ha decidit que el número 8 de la candidatura de la CUP a Sant Feliu, Abdenabi Hamoudan, no pot ser candidat perquè no té la nacionalitat espanyola, malgrat fa 9 anys que viu a Catalunya.

  Abdul, com l’anomenen a la CUP, sent “ràbia i pena” perquè fa 9 anys que treballa al nostre país però no pot votar ni ser escollit. “A Catalunya som unes 200.000 persones que venim del Marroc i si no tenim la nacionalitat no podem votar, tot i que els nostres fills hagin nascut aquí”, afegeix.

  Hamoudan afegeix que té sospites que “els governs no volen que la població treballadora pugui votar” i que el PP “està posant molt difícil obtenir la nacionalitat” i denuncia que “el jutjat de Sant Feliu de Guíxols ens dóna torn a un any i mig vista i ens fa preguntes molt difícils, com ara el nom de l’alcalde de Sevilla o noms de rius que ningú no sap”.

  Malgrat tot, Abdenabi diu que continuarà “lluitant pel drets de les persones emigrades” ja que “els meus drets no han de dependre de cap conveni entre l’Estat espanyol i Marroc”.


  Comença el ball

  08/05/2015

   

  La campanya electoral per a les eleccions municipals del dia 24 de maig ha començat aquesta passada mitjanit amb la tradicional enganxada de cartells.

  Avui, la majoria de partits inicia els seus mítings electorals. Obre el foc ERC amb la presentació del seu vídeo de dibuixos animats al Casino Guixolenc, a partir de les 20h. Mitja hora més tard, Tots per Sant Feliu presentarà la seva llista a la sala Las Vegas, amb ball inclòs. CIU presentarà, a les 21 h al Centre Cívic Vilartagues, el programa electoral amb l’actuació d’un cor rociero.

  Els actes d’avui també inclouen la presentació del programa de MES a la Casa Irla, també a les 20,30 h.


  Festes infantils d’ERC a Tueda i Vilartagues

  09/05/2015

  ERC Guíxols organitza, amb motiu de la campanya electoral, dues festes infantils a la Plaça Miquel Murlà i a la Plaça dels Drets Humans aquest dissabte i diumenge, 9 i 10 de maig de 5 a 7 de la tarda, respectivament.

  Els motius per organitzar una festa infantil en campanya, segons Jordi Vilà, alcaldable dels republicans, són “per un costat ens trobem que molts pares amb canalla petita ens comenten que no poden assistir als actes, d’aquesta manera poden venir amb la mainada i podem xerrar tranquil•lament sobre tot allò que fa a les eleccions municipals. D’altra banda, és una manera de recordar que cal potenciar les activitats per als més petits a la ciutat, sortosament han anat apareixent iniciatives de caràcter privat però cal que des de l’ajuntament també ho fomentem.”


  Nova formació independent per a les eleccions

  06/03/2015

  Un grup de veïns han constituït Tots Units Ganxons, una nova formació política a Sant Feliu de Guíxols que aspira a presentar la novena candidatura a les eleccions municipals del 24-M. El cap de llista, José Antonio Rodríguez, avança que estan pendents dels requisits de la junta electoral i que apostaran per un programa centrat en “la transparència, l’opinió del ciutadà i la proximitat”. Apleguen una cinquantena de simpatitzants i se situen a l’esquerra de l’espectre polític.


  “Nou país, noves ciutats, nou ‪#‎Guíxols‬”, lema d’ERC per a les properes eleccions municipals

  26/02/2015

  Esquerra Republicana de Catalunya encara les eleccions municipals del 24 de maig sota el lema “Nou país, noves ciutats”, un pas necessari per tal, tal com diuen ells, “que les eleccions del 27 de setembre serveixin per fer la independència, renovar la política i posar al davant el suport a les persones que més ho necessiten”.

  Segons ERC, el 24 de maig “ens juguem el futur del procés cap a un nou país i el paper dels ajuntaments serà fonamental per accelerar la construcció d’un nou país més net i just”.

  “Volem viure en una democràcia avançada, on la gent decideixi les prioritats i pugui canviar les coses des de baix”, asseguren.

  Els republicans també prometen fer “uns nous ajuntaments al servei dels ciutadans, amb les portes obertes i els comptes clars” així com “posar les coses fàcils als emprenedors per donar vida als centres de les nostres ciutats i barris per potenciar els eixos comercials i les indústries locals i ajudar-les a crear llocs de treball”.

  En definitiva, ERC vol que “la força de les noves viles i les noves ciutats sigui el motor del nou país sense importar d’on venim ni la llengua que parlem”. i asseguren que “dels nous Ajuntaments naixerà la República”.


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies