• Categories
 • Acte públic del govern local per fer balanç dels dos anys de mandat

  05/07/2017

  El proper divendres 7 de juliol a les 20h, al Teatre Municipal, l’Equip de Govern convida el ciutadà  a l’acte de balanç de dos anys de mandat que farà l’Equip de Govern local, per tal de retre comptes amb la ciutadania.

  En l’acte, que no s’estendrà  més d’una hora, es presentaran les bases dels projectes futurs de la ciutat durant els dos propers anys de mandat, principalment els de l’entorn de l’Asil Surís i el tram  de la carretera de Girona  Mall-Santa Magdalena. 

   

   

   

   


  La Policia Local diu que fa les hores que toquen i la polèmica creix

  04/12/2015

  L’anunci del govern de TSF-ERC-PSC sobre la intenció de regularitzar el dèficit d’hores detectat entre la plantilla de la Policia Local ha encès la plantilla del cos de seguretat, que defensa que el plus per perllongar la jornada fins a les 40 hores setmanals –400 euros al mes pactats amb l’executiu anterior– té rang de complement específic salarial, i no implica la remuneració de cap nombre d’hores concret.

  El cos, abans del reial decret del 2012 que allargava la jornada diària dels funcionaris en mitja hora –de 35 a 37,5 setmanals–, havia de cobrir els tres torns de 8 hores diàries amb hores extres. La solució del complement implicava un estalvi, però el govern actual interpreta que la jornada, després del reial decret, s’hauria d’allargar fins a les 42,5 hores efectives cada setmana.

  Els representants sindicals de CCOO, UGT i CSIF-SPPM han convocat aquesta tarda (18 h) la plantilla a la lectura d’un manifest de protesta davant l’ajuntament i no descarten acabar duent la qüestió a la justícia. En paral·lel, el regidor de MES, Pere Albó, acusa el govern de TSF d’haver esbombat el cas “ justament quan existeix un contenciós públic i obert amb tots els sindicats de la policia local per reclamar la dimissió del regidor delegat, Jordi Vilà”. Per Albó, són “insinuacions difamatòries i que tendenciosament indueixen a engany” per “represaliar els díscols”.


  L’equip de govern de la ciutat es valora positivament en els cent dies de mandat

  09/10/2015

  Amb motiu dels cent primers dies de mandat, el govern de la ciutat va voler fer una valoració pública de la feina feta fins ara.

  Carles Motas, alcalde de la ciutat, va valorar molt positivament l’equip de govern, destacant molt l’esperit treballador dels regidors. “És un govern pragmàtic que vol fer realitats”, digué, volent donar un missatge d’optimisme i tranquil·litat. Va parlar també de la gran feina que han fet desencallant temes que havien estat parats a la ciutat.

  El mateix missatge va donar Jordi Vilà, d’Esquerra i segon tinent d’alcalde, que va afegir que tot i l’esforç que implica començar a governar a l’estiu, la “prova està superada amb nota”, i veu a la coalició preparada per a un futur.

  Josep Melcior Muñoz, representant del PSC i primer tinent d’alcalde, va destacar dos trets d’aquesta coalició: uns objectius clars per a rellançar l’economia local i donar suport social, i que és un govern integrat per persones que volen donar servei a la ciutat.

  Quan van ser preguntats per quins eren aquests temes encallats, l’alcalde va recitar una llista dels temes que sempre es treballen a l’Ajuntament de Sant Feliu i que sempre són en boca de tothom: l’aparcament de la Corxera, el Museu Thyssen, el nou institut… Projectes que, en paraules seves, sempre se n’han parlat i que el govern en vol assentar les bases per a dur-los a terme.

  També hi va haver un moment per a la crítica al govern de la Generalitat, reclamant el deute que té envers l’ajuntament referent al Pla de Barris i amb l’herència dels germans Anlló.


  Guíxols des del Carrer obre una bústia per a preguntes a l’alcalde

  28/07/2015

  El proper dijous és dia de Ple Municipal i Jordi Lloveras, regidor representant de Guíxols des del Carrer-Entesa, té preparades algunes preguntes per a l’Equip de Govern. Per exemple, Lloveras vol saber quantes persones majors de 75 anys viuen soles a la ciutat i quines mesures s’han pres en aquests dies de calor per tal de tenir-ne cura, i així ho ha fet arribar a l’equip de govern per tal que li contestin en el Ple Municipal de dijous. Lloveras també s’ha preocupat pel vessament d’aigües brutes, possiblement contaminants, a la cala de Port Salvi, presumptament per negligència d’un establiment hoteler. També ha deixat constància del mal estat en que es troba el camí de ronda en el seu tram entre la plaça Pau Casals i l’ermita de Sant Elm. Igualment Lloveras ha demanat que l’equip de govern aclareixi quins són els regidors delegats d’alguns projectes o serveis no contemplats en el nou cartipàs municipal, com ara política i gestió mediambiental, igualtat de gènere, mobilitat sostenible i pau, cooperació i solidaritat.
  Guíxols des del Carrer-Entesa recorda que, al marge dels grups municipals, qualsevol ciutadà pot adreçar preguntes o suggeriments a l’alcalde. En aquest sentit, el grup municipal es compromet a fer de transmissor de qualsevol qüestió relacionada amb l’activitat municipal utilitzant la bústia del seu web per portar-la al Ple.


  Joan Alfons Albó (CiU) demana al nou equip de govern que continuï els projectes iniciats

  26/06/2015

   

  El fins fa dues setmanes alcalde, Joan Alfons Albó (CDC), ha adreçat una carta  al nou govern tripartit (TSF, ERC i  PSC) en què demana a l’equip encapçalat per Carles Motas que completi alguns projectes inacabats a final de l’anterior mandat. Els dos primers punts de la llista  són la creació de més places d’aparcament, tant al nucli antic –on diu haver-hi alguns estudis fets– com en altres zones, on es podria fer ús de solars buits, ja sigui signant convenis amb els propietaris, per  condonació del pagament de l’IBI o mitjançant contractes de lloguer.

  La carta d’Albó, tot i les picabaralles viscudes en l’últim mandat amb Motas, manté el to constructiu de la intervenció del cap de llista de CiU en el ple d’investidura. La carta defuig de crítiques, i recorda  accions que estaven  a mig fer, com ara el control de les obres de la piscina del nou hotel que s’està fent a la Volta de l’Ametller  o l’ampliació de la via ferrada de la cala del Molí.

  Albó també esmenta l’Estació Nàutica posada en marxa l’any passat i que el nou executiu vol analitzar aquesta temporada d’estiu; preparar les bases per al nou contracte de neteja urbana –“per evitar que s’hagi de prorrogar una concessió que és evident que no dóna un servei correcte”– i l’inici de la reurbanització del carrer de Sant Martirià.

  Pel que fa a les exposicions de l’espai Carmen Thyssen, l’exalcalde demana “materialitzar el compromís ferm” d’una segona mostra anual. A priori, com que la nova exposició es presentarà abans del 12 de juliol –dia en què obrirà al públic–, pot ser un dels primers temes que desencalli el nou tripartit local. Motas, que ahir es va reunir amb CiU, Guíxols des del carrer i la CUP per explicar-los el cartipàs, vol aprovar les noves delegacions en un ple extraordinari la setmana vinent i el pressupost al llarg del mes de juliol, per començar a treballar en ferm.


  L’alcalde anuncia que hi haurà pàrquing soterrat al Passeig i “Guíxols des del Carrer” s’hi oposa

  01/04/2015

  L’equip de govern, com hem explicat, va fer el balanç d’aquest mandat, en què van destacar les actuacions que ha dut a terme. Menció a part mereix el comentari de Joan Alfons Albó referent al projecte d’aparcament soterrat al passeig dels Guíxols. El batlle va dir que el projecte avança seriosament i que recentment han rebut l’informe de viabilitat econòmica que avala el projecte. Albó va afirmar que mai abans s’havia avançat tant en aquest tema i, amb la proximitat de les eleccions, va negar que fos cap promesa electoralista, que fa dos anys i mig que hi treballen i que si és possible, convocaran el concurs per a la redacció del projecte, l’obra i la gestió de l’aparcament abans de les municipals.

  L’Ajuntament disposa d’un avantprojecte d’aparcament de 400 places soterrades a la zona entre el passeig dels Guíxols, l’inici de la carretera de Palamós i la zona blava dels Jardins Juli Garreta.

  A la superfície, la intenció és ampliar el passeig i els Jardins Juli Garreta. El govern, per fer més atractiu el contracte, inclou en el concurs tant l’execució de l’obra com la gestió d’aquest aparcament, el del Mercat i de la zona blava del municipi. Albó va afegir que l’Ajuntament hi podria destinar diners a fons perdut ja que seria una actuació que té retorn econòmic a la ciutat. En aquest sentit, va recordar que l’Ajuntament fa altres inversions a fons perdut i que suposen un retorn per a la ciutat més dèbil i va defensar aquesta ubicació de l’aparcament perquè és la menys polèmica i donarà servei als vehicles que vénen de la carretera de Palamós, de manera que no hauran d’estar donant voltes per la ciutat buscant aparcament.

  L’Ajuntament preveu que l’aparcament sigui d’una o dues plantes soterrades i que el preu de construir-lo oscil·li entre 17.000 i 24.000 euros per plaça d’aparcament.


  Guíxols des del Carrer s’hi oposa rotundament

  Poc ha tardat en reaccionar la formació d’esquerres. El partit encapçalat per Jordi Lloverar creu que aprovar “un projecte que pot canviar la fesomia del passeig un mes i mig abans d’unes eleccions municipals és una jugada antidemocràtica que hipoteca la decisió del nou equip de govern” i titlla d'”intolerable” que un projecte d’aquesta envergadura s’aprovi sense un procés de participació ciutadana.
  El grup sorgit d’ICV i Procés Constituent creu que les 400 places d’aparcament “presenten un munt de dificultats que cal explicar, debatre en detall i permetre que la ciutadania se n’assabenti en profunditat i pugui decidir si és o no és convenient per a la ciutat” i es pregunta si, a part de l’alcalde i “algunes persones més”, hi ha algú més que conegui el projecte i l’informe de viabilitat.
  Referent a l’anunci de la intenció de convocar, per part del govern, el concurs per a la redacció del projecte, l’obra i la gestió abans de les municipals, Guíxols des del Carrer creu que és “joc brut fill de les inèrcies polítiques que la gent ja no vol suportar ni un dia més” ja que, segons ells, “a un mes i mig de saber qui podrà governar els propers 4 anys es col•loca a la seva agenda el projecte urbanístic més important de les dues darreres legislatures”.

  Guíxols des del carrer, per tant, s’oposa totalment a aquest projecte si no es consideren altres possibilitats per alleujar el problema d’aparcament “de l’estiu i d’algun cap de setmana”. “Estem segurs que hi ha altres solucions i siguin quines siguin han de ser conegudes, debatudes i aprovades per la ciutadania a traves d’un procés d’ampla participació”, acaben reblant.

  IMGP0234

   


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies