• Categories
 • Sílvia Romero es passa a ERC per ser alcaldable i Motas repetirà per TSF

  06/10/2018
  L’assemblea local d’ERC va avalar el dijous 4 d’octubre la candidatura de Sílvia Romero per liderar el projecte dels republicans a la ciutat amb l’objectiu d’assolir l’alcaldia ganxona de cara a les municipals del 2019.

  L’elecció es va dur a terme aquest dijous 4 d’octubre i Romero va manifestar que ha decidit sumar-se al projecte republicà “amb voluntat de liderar el procés de canvi iniciat a la ciutat des de l’espai de trobada de la gent d’esquerres, republicana i independentista que només representa fidelment ERC”. 
  L’elecció de la fins ara regidora com a cap de llista republicana passa per seguir obrint el partit a la ciutadania i traslladar el debat del carrer i treballar per a les persones, deixant de banda grans projectes faraònics i sense oblidar els projectes estratègics que puguin aportar i potenciar els petits negocis de la ciutat”. 
  Per tal de poder dedicar-se al 100% en bastir el projecte d’ERC per a les municipals 2019, Sílvia Romero ha oficialitzat aquest divendres la seva renúncia a l’acta de regidora que mantenia fins ara a Tots per Sant Feliu.  
  Romero té 42 anys, és filla de Sant Feliu d’arrels andaluses de la primera onada migratòria dels anys 60. És Diplomada en Turisme amb diferents  postgraus en Desenvolupament Local i planificació i màrqueting turístic i ha desenvolupat la seva carrera professional sempre dins aquest àmbit, on des de fa dotze ostenta el càrrec de Cap dels Serveis de Turisme i Promoció Econòmica a l’Ajuntament de Palamós. Actualment està estudiant un Màster en Govern Local a la UAB. Sòcia d’Òmnium Cultural, està molt vinculada activament a la vida associativa de la ciutat des de diferents àmbits com l’esport, el teatre amateur o el Carnaval.
  Durant la darrera legislatura ha estat regidora de Recursos Humans, Activitat Econòmica i Projectes Estratègics. 

  Motas torna a ser l’alcaldable de TSF


  Per la seva banda, Carles Motas, l’actual alcalde, també va ser proclamat aquesta setmana per l’Assemblea de Tots per Sant Feliu (TSF) com a cap de llista per a les pròximes eleccions municipals del maig del 2019, amb l’objectiu de revalidar l’alcaldia.
  Motas va ser alcalde el 2010 gràcies a una moció de censura contra l’aleshores alcalde Pere Albó (PSC), i el retorn de Joan Alfons Albó com a cap de llista de CiU el va tornar a relegar a l’oposició el maig de 2011.
  Aleshores Motas es va centrar en el desgast del seu rival i a acordar futurs pactes que el 2015 van portar-lo a l’alcaldia gràcies a l’acord que encara manté amb ERC i PSC.
  Malgrat haver guanyat les eleccions, Joan Alfons Albó (CiU) es va haver de retirar posteriorment de la política local, i aleshores Motas es va envalentir traient a la llum projectes ambiciosos com el de Rius i Calvet o el Parc Central, les obres dels quals s’haurien d’inaugurar just abans que s’iniciï la campanya electoral del 2019.   ERC porta a la Diputació la campanya per frenar l’extracció de corall a la costa gironina

  15/05/2018
  Esquerra Republicana continua endavant amb la campanya anunciada fa dues setmanes per tal d’aturar l’extracció de corall vermell del litoral català, concretament des de Begur fins a Arenys de Mar.
  Després que la setmana passada traslladés aquesta reivindicació al Senat, aquest dimarts 15 de maig, els republicans amplificaran la seva demanda des de la Diputació de Girona i presentaran una moció on s’insta al Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient a “revocar l’adjudicació de les llicències d’autoritzacions d’extracció i venda de corall vermell en aigües exteriors al litoral català”.
   
  El portaveu del grup d’Esquerra a la Diputació, Pau Presas, afirma que “no ens cansarem a l’hora d’exigir que s’aturi una decisió arbitrària com la de permetre extreure corall tot i que existeixen informes de científics experts, entre ells de les Nacions Unides, que insten a protegir l’espècie i aturar la seva pesca”.
   
  Presas recorda que la Direcció General de Pesca ja va fer cas d’aquests informes impulsant una moratòria de deu anys i que, en aquesta línia, demana que “el Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient respecti la moratòria decretada per la Generalitat a les aigües interiors i la faci extensiva a totes les aigües exteriors de Catalunya”.
   
  La reivindicació republicana també apunta a “reforçar el control de la pesca furtiva amb l’objectiu d’eliminar les conseqüències ambientals negatives d’aquesta pràctica i a erradicar la sensació d’invulnerabilitat dels furtius” i, al mateix temps i es demana a la Generalitat de Catalunya a “utilitzar aquesta parada biològica del corall per potenciar les campanyes de sensibilització que es duen a terme sobre l’elevat valor ambiental del corall i el risc de la seva explotació extractiva”.
   
  Lluita des dels municipis fins a Madrid
  Esquerra ha posat en marxa una campanya per aturar les dotze llicències atorgades per l’estat per extreure corall vermell de la Costa Brava, des de Begur fins a Arenys de Mar. A banda d’insistir al Parlament de Catalunya i a Madrid, al Senat i al Congrés, també es portarà una moció a tots els ajuntaments, consells comarcals i diputacions.

  Resposta a la comunicació del Partit Demòcrata de Sant Feliu de Guíxols

  04/05/2018
  Des d’Esquerra Republicana Guíxols volem fer públic el nostre posicionament arran de les informacions que ha publicat el PDeCat de Guíxols sobre la no voluntat per part de la nostra organització d’homenatjar l’1 d’octubre.
  Primerament volem posar en valor que nosaltres fem política, i que votar en contra d’una moció mal feta, com la que va presentar el Grup Municipal de Convergència i Unió al ple del mes de març, no significa no voler homenatjar l’esperit de l’1-O. Aquell dia ja vam deixar constància que
  la nostra manera d’entendre la construcció republicana passa per treballar conjuntament des de la comissió del nomenclàtor municipal, per llavors presentar una moció amb el màxim consens i que sigui valenta, sí, valenta. La demostració de compromís democràtic i republicà de la ciutadania el dia 1 d’octubre mereix molt més que les tristes i porugues propostes de carrers que es feren a la moció presentada en solitari per CiU Sant Feliu de Guíxols. Ens estimem i valorem tant l’1 d’octubre que volem un lloc digne per portar aquest nom a la nostra ciutat.
  Ara bé, per a sumar i aconseguir consensos cal treballar, i treballar bé, no tenir una visió partidista electoral extremadament a curt termini. Ens sap greu que el PDeCat Guíxols hagi caigut tan baix.
  Nosaltres a aquest joc brut no hi entrarem, vam posar massa esforços en possibilitar el referèndum com perquè es vulgui fer politiqueria amb ell. Fins aquí. Prou.
  El compromís es demostra amb fets, no amb posts al Facebook i mocions mal plantejades.
  I aquí rau la nostra tranquil·litat d’esperit, la gent d’ERC Guíxols podem mirar als ulls als nostres conciutadans i conciutadanes i els podem dir que
  aquell setembre i aquell octubre vam fer tot el que estava a les nostres mans, i més, per defensar el dret de vot de tothom, també el d’aquells que van voler votar que no. Tenim molt clar el que significa construir república, tenim molt clar l’oligarquia que tenim al davant, i ara també tenim molt clar qui tenim al darrere. Tant els uns com els altres, sapigueu que no defallirem. Estem construint una República per a les persones de forma pacífica i democràtica.
  Tanmateix, a ERC Guíxols ens estimem tant la nostra ciutat que coneixem tots els racons, places, avingudes i carrers. Ara bé, resulta que a CiU Guíxols li és igual, li és indiferent, i per fer un post publicitat a Facebook agafen qualsevol plaça de qualsevol racó del món (en aquest cas la
  Plaza de Armas de Casma, al Perú). Així voleu “denunciar” que nosaltres no volem un espai públic de la nostra ciutat?
  Tot plegat resulta cínic i lamentable.
  ​Senyors i Senyores de CiU, no tot s’hi val. La ciutat ha de tenir el millor govern possible, però també una oposició responsable. Per part d’Esquerra Republicana mantenim la mà estesa per a treballar amb tothom, conjuntament i lleialment per a la construcció republicana, però la mantindrem ferma per aturar unes pràctiques polítiques dignes d’aquells que no ens volien deixar votar.
  Ganxones i ganxons, salut i República!

  ERC creu ser l’única opció per evitar que Cs guanyi

  10/12/2017

  La campanya d’ERC pel 21-D gira al voltant de la reivindicació que els republicans són el “vot útil” de l’independentisme. El número 2 gironí, Roger Torrent, va insistir ahir què ERC és l’única alternativa per “parar els peus a Cs” a les urnes, segons El Punt-Avui.

  Torrent va evitar al·ludir Junts per Catalunya i es va centrar en el record pels presos polítics, però sense parlar dels exiliats, i va insistir que els comicis serviran per confrontar el pes “de l’esperit del crit a por ellos davant el de ls que van votar i defensar les votacions l’1-O”.

  Torrent també va censurar les paraules de Jean Castel (Cs) sobre el suposat adoctrinament a les escoles per part dels “molts mestres” militants d’ERC: “Si dius que a les escoles s’adoctrina, o és que no hi has posat un peu mai, o és per mala fe, o per les dues coses.” I va defensar que és legítim plantejar canvis, “però no arrasar els models” d’educació o el sistema de mitjans de comunicació.

  En l’acte també van intervenir Mariona Vilarroya, candidata de les JERC, que va reclamar mesures per als joves, com ara una universitat pública assequible, més transport públic i el foment de l’ocupació amb un salari mínim de 1.000 euros. I la guixolenca Sílvia Romero, neta d’immigrants, va reivindicar la feina d’integració a Catalunya com a terra d’acollida.

  A la tarda, els republicans van continuar fent campanya al municipi amb un porta a porta al barri de Vilartagues amb la participació de la senadora Elisenda Pérez i l’expresident de Súmate Eduardo Reyes, en un feu tradicionalment socialista que en els darrers comicis va virar cap a Cs.

  Els regidors d’ERC de Sant Feliu s’adhereixen a l’Assemblea d’Electes

  09/11/2016
  Els tres regidors del Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament guixolenc, Jordi Vilà, Josep Ramon Llobet i Georgina Linares, s’han adherit a l’Assemblea d’Electes de Catalunya.
  L’assemblea, formada pels càrrecs electes de Catalunya (alcaldes, regidors, diputats i senadors) i impulsada per l’AMI (Associació de Municipis per la Independència), serà l’organisme que hauria de substituir el Parlament en cas que l’Estat espanyol decidís suspendre l’autonomia de Catalunya i de mantenir la continuïtat del procés a la independència.

  ERC valora l’aprovació de les ordenances fiscals de 2017

  03/10/2016
  El ple de l’Ajuntament va aprovar el passat dijous,  amb els vots a favor de l’equip de govern (TSF-ERC-PSC), les abstencions de la resta de grups i sense cap vot en contra, les Ordenances Fiscals Municipals per a l’exercici 2017.
  En aquestes s’han regularitzat les ordenances fiscals, les taxes i els preus públics, s’ha introduït el dissabte com a dia no hàbil, s’ha consolidat la rebaixa del 2% a l’IBI que es va introduir per enguany i, tant en els serveis públics com en les
  escoles bressols i l’escola de música, hi ha bonificacions socials de fins el 100% de l’import de la taxa.
  Des d’Esquerra Republicana de Catalunya valoren molt positivament aquesta aprovació i el fet  que l’1 de gener entrin en vigor, juntament amb els pressupostos que properament s’aprovaran. Els republicans volen destacar “el compromís de l’equip de govern amb aquelles persones que més ho necessiten, atorgant bonificacions socials de fins al 100% en alguns dels serveis públics bàsics pels ciutadans i mantenint una pressió fiscal coherent pels ganxons”.

  CiU no pensa demanar la dimissió de Cárdenas per l’afer del “meme” de Franco

  16/09/2016

  El grup municipal de CIU i el comitè local del Partit Democràtic de Catalunya (PDC) han emès un comunicat en què respon les declaracions “difamatòries i partidistes” d’ERC referents a la publicació a les xarxes socials, el dia 11 de setembre, d’una imatge del dictador Franco en què “amenaçava” amb tornar si no s’arreglava la situació política del país. En la nota de premsa emesa ahir, el partit afectat reitera que no té cap intenció de demanar la dimissió a Francisco Cárdenas.
  Els motius donats per CiU són, en primer lloc, que el regidor Francisco Cárdenas “ha fet palès amb fets el seu compromís i respecte vers la democràcia, doncs així ho demostra la seva presència any rere any en les celebracions que es duen a terme al municipi en commemoració de la Diada de Catalunya”.
  En segon lloc, argumenten que el Sr. Cárdenas “sempre ha col•laborat en qualsevol acció de reivindicació nacional de Catalunya que s’ha dut a terme des del partit al qual representa, i un bon exemple d’això és la seva implicació en l’organització d’un acte de caire pedagògic al Casal Tueda durant la campanya de Junts pel Sí”.
  En tercer lloc, CiU recorda que el regidor en qüestió també “ha recolzat qualsevol moció a favor de la independència de Catalunya sorgida del Parlament de Catalunya i votada al Ple del nostre consistori”.
  En definitiva, CiU afirma que “les disculpes del Sr. Cárdenas al cap de poques hores d’observar que havia difós per error una imatge que no era adient a les seves xarxes socials personals i els fets que acabem d’argumentar fa que considerem fora de to les declaracions d’ERC sobre la seva persona, així com partidistes i agosarades les demandes que ens reclamen tant al partit com al propi grup municipal”.


  ERC vol la dimissió del regidor de CiU Francisco Cárdenas per banalitzar el franquisme

  15/09/2016
  ERC Guíxols ha denunciat la publicació feta pel regidor Francisco Cárdenas al seu perfil de Facebook per la Diada de Catalunya, en què sortia una fotografia del dictador Francisco Franco  “amenaçant” amb tornar per arreglar el moment polític espanyol.
  ERC considera que, en el context dels actes de la Diada Nacional, això és “una falta de respecte als ciutadans, als demòcrates i a totes aquelles persones que van patir la repressió franquista” i exigeixen al grup municipal de CiU a que prengui mesures per tal que el regidor Francisco Cárdenas deixi de ser representant públic a la ciutat.
  “No podem permetre que una persona que ostenta el càrrec de regidor al consistori municipal utilitzi els seus canals de comunicació per fer banalització del genocidi franquista”, diuen els republicans, i per això demanen a CiU que reprovin el seu regidor i el cessin immediatament.
  La fotografia fou publicada per Cárdenas mentre els seus companys de partit estaven participant als actes de la Diada, i el regidor de govern Josep Saballs (TSF) va fer una fotografia de captura de pantalla amb la publicació de Cárdenas i l’afegit “aquests són la mena de regidors que té el PDC a Sant Feliu”, que de seguida fou compartida per altres perfils de xarxes socials, com el del president local d’ERC Martí Viñals.
  Cárdenas, hores després, va demanar disculpes per l’error i va despenjar la imatge, argumentant que la hi havia passat un amic. “No en sé gaire de noves tecnologies i no he esborrat una foto que volia treure i l’he publicat”, explicava i carregava contra Saballs. “Amb la seva entrada demostra que la democràcia no és el seu fort”, li retreia, a més d’atribuir-li les culpes de l’infart que va tenir en el mandat anterior. Aleshores, TSF i ERC van acusar Cárdenas, com a regidor de Seguretat i president del casal d’avis de Tueda, d’haver fet mal ús d’un sistema de videovigilància.

  Per la seva part, la portaveu de CiU, Dolors Ligero, explicava que no ho han valorat encara, però a títol personal defensava que “qui coneix Cárdenas sap que és molt de la broma”, i creu que “s’està traient de context per interessos de partit”.

  Font: El Punt_Avui i Tribuna Ganxona


  Un pas més per a la llibertat nacional. Estem #apunt

  13/09/2016
  Una vegada més, el poble de Catalunya ha demostrat el seu compromís amb les llibertats nacionals del país, omplint per sobre de les expectatives les manifestacions simultànies a Lleida, Tarragona, Berga, Barcelona i Salt.
  Aquest any, la secció local d’ERC a la ciutat va fer la seva tradicional ofrena floral al President Irla, que aquest any va comptar amb la participació d’Elisenda Pérez, senadora d’ERC, Sergi Sabrià, portaveu nacional d’ERC i diputat de Junts pel Sí i del president regional David Mascort.
  Elisenda Pérez va destacar la feina feta aquests últims anys per “aconseguir eixamplar la base social independentista”. Sergi Sabrià va destacar que fa un any estàvem a les portes d’unes eleccions “i ara tenim el primer govern independentista” i va afegir que “anem avaçant pel bon camí, que ens portarà a la llibertat nacional”.
  Finalment el president regional d’ERC David Mascort va destacar la figura del President Josep Irla manifestant que “Irla va mantenir viva la flama i és un exemple per tots nosaltres. Ell i molts com ell no es van cansar mai. Nosaltres tampoc ho hem de fer”.
  Des d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Feliu de Guíxols volem donar les gràcies a l’Assemblea Nacional Catalana i a Òmnium Cultural per l’organització de la manifestació de Salt i reiterar el nostre compromís amb el país i amb la seva gent, que ens demana que és el moment de la política de les institucions i que fem la feina ben feta. Tenim un full de ruta clar que ens porta a la independència. Un procés que va començar i acabarà a les urnes pel qual ens esforcem cada dia per tal de continuar sumant gent i aconseguir així una majoria encara més amplia que ens porti a la img_5131victòria.
  Entre totes i tots ho aconseguirem.

  Tornarem a Madrid a defensar el mandat democràtic del poble de Catalunya

  15/06/2016
  Aquest 10 de juny comença una nova campanya electoral a l’Estat Espanyol i els independentistes cal que tornem a anar a votar massivament per tal de defensar el mandat democràtic que el 27 de setembre ens va encarregar el poble de Catalunya.
  Aquestes eleccions són fruit de la ineficàcia dels partits espanyols, que no han sigut capaços per posar-se d’acord, i també de les esquerres espanyoles, que s’han deixat perdre qualsevol possibilitat d’un govern d’esquerres.
  Els catalans cal que anem a votar i omplir les urnes de diputats a favor de la independència i fer sentir una vegada més al Congrés
  dels Diputats i al Senat la veu de la llibertat, la justícia social i la llibertat nacional.

  ERC va portar Eduardo Reyes i dos diputats a la Plaça Salvador Espriu

  04/05/2016
  El passat diumenge 1 de maig la secció local d’ERC va celebrar un any més el Dia del Treballador a la Plaça Salvador Espriu. El tradicional vermut popular va anar acompanyat d’una arrossada que es va fer a la mateixa plaça i que va comptar amb la participació del regidor d’ERC i portaveu del govern municipal Jordi Vilà, el portaveu d’ERC i diputat al Parlament Sergi Sabrià, la diputada al Congrés dels Diputats Teresa Jordà i el diputat al Parlament i membre de l’Associació Súmate Eduardo Reyes.
  Vilà va destacar la importància de celebrar jornades com les de l’1 de maig per “reivindicar els drets de tots els homes i les dones treballadores” i va afegir que “volem fer la independència per construir una república de les persones”.
  Per la seva part el portaveu d’ERC Sergi Sabrià va destacar el paper d’Esquerra en la defensa dels drets dels treballadors i va manifestar que “la gent d’ERC mai cedirem en la defensa de les persones. El nou país el farem entre totes i tots”.
  La diputada al Congrés dels Diputats Teresa Jordà va explicar la inutilitat dels partits espanyols per formar un govern, cosa que ha provocat unes noves eleccions i va destacar que “les esquerres espanyoles podrien haver fet un govern fort d’esquerres, però ells mateixos s’ho han deixat perdre” i va continuar animant a la gent a tornar a votar el 26 de juny per “fer sentir la veu
  de tots aquells que estem a favor de la independència i del dret a decidir”.
  L’acte el va tancar el diputat al Parlament i membre de l’associació Súmate Eduardo Reyes que va manifestar, en castellà, que presumeix “de ser català i espanyol” i de que “tenim tot el dret a decidir què volem com a nació” i va continuar declarant que “el Tribunal Constitucional es dedica a destruir tot allò que fem per les persones pel simple fet de ser Catalunya, nosaltres volem construïr un nou país on no hi hagi ningú pobre”.

  Arrossada popular d’ERC pel Dia del Treballador

  27/04/2016
  La secció local d’ERC celebrarà aquest any el Dia dels Treballadors amb una arrossada popular a la Plaça Salvador Espriu.
  L’acte, que començarà a les 13:00h, comptarà amb la participació de Jordi Vilà, regidor de cultura i
  portaveu del govern, Teresa Jordà, diputada d’ERCal Congrés dels Diputats, de Sergi Sabrià, portaveu d’ERC i diputat al Parlament i d’Eduardo Reyes, diputat al Parlament i membre de l’Assocació Súmate.
  Els tiquets de l’arrossada, tenen un preu de 6€ i poden comprar-se abans de divendres 29 d’abril a la perruqueria Neus Patón (carrer Sant Antoni, 32) i a guixols@esquerra.cat.

  ERC va commemorar el Dia de la República

  20/04/2016
  Dins dels actes de la Primavera Republicana, la secció local d’ERC a Sant Feliu de Guíxols va fer el passat dissabte 16 d’abril el tradicional acte de commemoració del Dia de la República i l’homenatge a les víctimes del franquisme a la Plaça Miquel Murlà.
  Unes 70 persones van assistir a l’acte, que va comptar amb la participació de Josep Ramon Llobet, regidor d’educació a l’ajuntament, i de Quim Ayats, senador d’ERC.
  Llobet va destacar el moment actual de la política catalana explicant que “la nova república catalana que construirem serà molt millor que la vam proclamar fa 85 anys” i va afegir que “el nou estat garantirà la igualtat davant la llei i la justícia”.
  Per la seva banda, el senador d’ERC Quim Ayats va destacar la figura d’aquells herois anònims que van lluitar per aconseguir les llibertats del país i que “van mantenir viva la dignitat de tot un poble”. Ayats també va destacar la feina de la gent d’ERC al Congrés i al Senat Espanyol dient que “ara que l’independentisme té més força que mai a Madrid anem a explicar que complim
  mandat democràtic” i va afegir que “ construirem una república on tothom tingui les mateixes oportunitats”.
  Els actes de la Primavera Republicana continuaran el proper divendres 22 i dissabte 23 d’abril amb la tradicional parada de Sant Jordi en què es podran trobar les principals novetats literàries, llibres infantils, de política i de temàtica local i marxandatge independentista.

  Vermut popular d’ERC per commemorar el Dia de la República

  14/04/2016
  La secció local d’ERC a Sant Feliu de Guíxols començarà els actes de la Primavera Republicana el proper 16 d’abril a la Plaça Miquel Murlà per commemorar el Dia de la República i fer un homenatge a les víctimes del franquisme.
  L’acte començarà a les 12 del migdia davant el monument a les víctimes de la Guerra Civil i comptarà amb la participació del regidor d’Educació, Ocupació i Via pública a l’Ajuntament de la ciutat Josep Ramon Llobet i del Senador d’ERC per Girona Joaquim Ayats. En acabar l’acte es servirà un vermut popular per a tots els assistents.
  Una any més, la secció local d’ERC a Guíxols celebrarà un seguit d’actes durant els mesos de primavera amb l’objectiu de ser encara més presents al carrer i poder transmetre l’ideari republicà i d’esquerres a tota la població.

  Què farà ERC a Madrid, explicat per tres dones

  15/12/2015

  El passat 8 de desembre a la Casa Irla va tenir lloc un acte en què l’oient va tenir l’oportunitat quin significat té votar ERC a les eleccions estatals del 20D.

  Jordi Vilà, regidor d’ERC a l’ajuntament, va fer de presentador i va introduir Elisenda Pérez, que va explicar la seva història personal, expressant les conviccions socialistes que havia adquirit des de ben petita a través del somni del seu avi d’aconseguir una Catalunya dins d’un Estat Federal. “Aquest somni ja no és possible, però anem més enllà”. Després del seu passat com a membre del PSC,  la calongina té la convicció que “avui només existeix un camí per aconseguir-ho, el camí d’ERC cap a Madrid”.

  Tot seguit va intervenir Anna Simó, que en el seu discurs va voler deixar clar que “això no és com trucar, demanar una pizza quatre estacions i que et portin la independència a casa” i va deixar clar que els catalans tenen l’oportunitat de tractar de tu a tu  l’Estat espanyol i explicar-los que ja es va votar en referèndum i es va guanyar. Segons Simó, en aquestes eleccions “tenim el compromís de dur a terme un mandat democràtic.”

  Per acabar, la número 1 de la llista per Girona, Teresa Jordà, va assegurar que juntament amb els senyors Tardà i Rufián, aniran a Madrid aquests 18 mesos a explicar la realitat del nostre país, i que no li agradaria que allà s’escoltés allò que els membres de C’s prediquen, perquè la seva versió de la història “no té res a veure amb la realitat”. Dues de les cites més remarcables van ser “estem fent una cosa molt gran, enorme. Una cosa nova, i les coses noves venen plenes d’oportunitats”. En un altre discurs emotiu va concloure que “a Lluís Companys el van afusellar, i com a ell molts d’altres. I de veritat hi ha gent que està cansada? Tots a votar el 20D i voteu pel partit que representarà millor la justícia social i la independència del nostre País”.


  L’eurodiputat Terricabras visita Sant Feliu abans de l’acte electoral d’ERC d’avui

  08/12/2015

  El dissabte dia 5 de desembre ERC Guíxols, amb motiu de la campanya electoral, va organitzar una trobada amb l’eurodiputat i filòsof Josep Maria Terricabras, molt conegut a la nostra ciutat. Primerament, els assistents van tenir l’oportunitat de seure amb ell al Bar La Gaviota, a migdia, on explicava, principalment, la seva tasca a Brussel·les, tot comentant anècdotes, i es mostrava amb plena confiança de que si aquí fem bé la feina i l’acabem, allà, a “Europa”, al final ens faran costat. Va dir que se sent respectat allà Europa i que el tenen amb molta consideració. Fins i tot, els del PP europeu, va deixar anar, el temen. Però sí que va dir que els catalans no siguem impacients amb aquestes negociacions que tenim entre mans perquè a Brussel·les també els pactes es fan llargs, i que no cal  esverar-se en explicar-nos perquè “no som el centre del món” i a Europa hi ha infinitat de problemes i més grossos.

  En segon moment, en Josep Maria Terricabras, acompanyat de membres d’ERC de la localitat, varen fer una passejada pel centre de la vila repartint fulletons per a aquestes eleccions del 20 de desembre sota el lema “el 20D, defensa el teu vot” en què s’hi presenten, per part d’ERC, Gabriel Rufián i Joan Tardà. També van donar a la gent del carrer fulletons per a un acte que té lloc avui 8 de desembre, a les 21 hores, a la Casa Irla, on intervindran Teresa Jordà, Anna Simó i Elisenda Pérez. Durant la passejada, el qui va ser professor de filosofia de l’Institut de Sant Elm durant molts anys, Terricabras, va anar saludant a molta gent que coneixia i es va anar posant al dia de Sant Feliu amb l’ajuda de l’Albert Polo. Fins i tot, abans, fent el cafè al Bar La Gaviota, va tenir l’oportunitat de saludar a un antic alumne seu, que ara és alcalde, en Carles Motas, i també el va venir a trobar un paisà seu de Calella que estava per Sant Feliu. Com ell va dir: “tinc un tros de cor a Sant Feliu”.

   

  L’acte d’avui

  ERC Guíxols dóna tret de sortida amb el primer acte de campanya que tindrà lloc avui dia 8 de desembre a les 21’00h a Casa Irla. Durant aproximadament 45 minuts, els ponents parlaran del que van a fer els independentistes a Madrid en les properes eleccions del 20 de desembre, de la mà de Teresa Jordà, cap de llista per Girona al Congrés i Anna Simó, Diputada al Parlament de Catalunya i la exregidora del PSC a Calonge (ara a MES) Elisenda Pérez.


  L’expresident local d’ERC estripa el carnet del partit per l’afer de l’estelada

  11/08/2015

  “Encara que pugui semblar un rampell”, diu l’afable Manel Mayor, president de la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) fins el mes de juny, “les tres decisions que he pres aquests darrers mesos han estat molt meditades, molt rumiades… No ha estat pas gens fàcil, però és el que havia de fer”.
  Així de contundent es mostra el fins la setmana passada militant d’ERC en unes declaracions a aquest diari: “Estic cansat de passar vergonya per les actuacions de la secció local del fins ara meu partit”. “Les discrepàncies són profundes i jo no deixaré de tenir criteri i opinió propis”, ha declarat.  La primera de les decisions a què es refereix Mayor en el primer paràgraf va ser la de no voler formar part la llista municipal que es va presentar a les eleccions, en les qual ERC va treure els millors resultats de la història a Sant Feliu. “Vaig considerar que era un profund menyspreu el lloc on em volien col•locar (sisè)”. La segona decisió va ser seva dimissió com a president de la secció local quan va recuperar-se d’una greu malaltia: “en un principi volia plegar tot just em va donar l’alta hospitalària, però vaig pensar que podria perjudicar el partit i vaig esperar fins després de les eleccions”.
  La darrera decisió, la de donar-se de baixa d’ERC, tot just l’ha pres aquests darrers dies, malgrat que en principi volia esperar fins passades les eleccions del 27S. “Veient la dinàmica de la política local, ho he fet abans del que jo volia”. La gota que ha fet vessar el got ha estat la decisió de votar en contra de penjar l’estelada a la façana de l’Ajuntament. “El que és encara pitjor és l’excusa donada, la de les legalitats…”, puntualitza Mayor.
  El comunicat acaba dient que “no vull passar més vergonya i vull ser lliure per opinar”. D’aquesta manera, no participarà en política a l’àmbit nacional, però sí que lliurement farà política nacional dins l’àmbit local.


  Polèmica amb l’aprovació de la moció a favor de la llibertat de Catalunya

  04/08/2015

  L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va aprovar, amb els vots favorables de 18 dels 21 regidors del consistori, una moció favor de la llibertat nacional de Catalunya. La moció fou presentada conjuntament pels grups municipals de Convergència i Unió, Tots per Sant Feliu, Esquerra Republicana de Catalunya, Guíxols des del Carrer, Moviment d’Esquerres (MES) i la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), i va ratificar la continuïtat de l’Ajuntament dins l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

  El Grup Municipal Socialista fou qui va votar en contra la moció. El seu portaveu, Josep Melcior Muñoz, va indicar que la seva formació no compartia els punts tractats i demanava poder expressar que “cal que Catalunya s’entengui amb Espanya en un Estat federal”

  La polèmica ha sorgit degut a què CiU i MES volien que l’estelada es pengés en la façana consistorial i no pas en un pal a la Plaça del Mercat, que és on finalment van aprovar hissar-la. Això ha fet que des de CiU, per mitjà del facebook, s’hagi titllat d'”acte de covardia” per part d’ERC el fet de no haver-la penjat en l’edifici consistorial, fet que els republicans han contraatacat dient que CiU “havia tingut 4 anys per fer-ho i no ho ha fet”. Per la seva banda, MES, amb Pere Albó al capdavant, també es va mostrar força bel·ligerant en aquest afer.

  Amb l’aprovació conjunta d’aquesta moció l’Ajuntament es compromet a posar-se a disposició del nou Parlament, el president i el Govern de la Generalitat de Catalunya que sorgeixin de les eleccions del 27 de setembre, per tal d’exercir el dret d’autodeterminació.

  Properament, en un acte públic, s’hissarà la bandera catalana estelada davant la façana principal de l’Ajuntament a la Plaça del Mercat.


  Josep Rahola, memòria viva del catalanisme

  02/07/2015

  La Casa Irla va acollir el passat dissabte  27 de juny un petit acte d’homenatge a la figura de l’exsenador d’Esquerra Republicana de Catalunya Josep Rahola, amb la presentació de la seva biografia a càrrec de l’historiador Francesc Marco Palau, acompanyat del també figuerenc Enric Pujol.

  El llibre “Josep Rahola. Una veu catalanista d’esquerres al Senat“, fruit de la Beca de la Fundació Josep Irla, editada amb col·laboració amb la Diputació de Girona,  recorda la figura de Rahola, senador d’ERC durant els anys 1979 a 1986,  representant les comarques gironines.

  Amb 97 anys, Josep Rahola és la memòria viva del catalanisme, i tot i que la seva salut no va permetre la seva presència a l’acte, familiars seus sí que van poder transmetre el seu agraïment.

  La Casa Irla pretén retre homenatge a tots aquests exemples de fidelitat al país i de figures que han lluitat i defensat els valors d’esquerres, catalanistes i republicans així com un compromís nacional.

  Exposició d’Anna Gutiérrez

  D’altra banda, el proper dissabte dia 4 de juliol a les 19 h s’inaugura l’exposició ” D’aparences i apareguts” de la pintora Anna Gutiérrez, que s’estendrà fins el 31 d’agost.

  L’obra de Gutiérrez  és a l’entorn de la persona, l’home-dona i l’infant, sers uns i nus; a la intempèrie. Tan colpidorament nus com ho són aquells hombre-mujer d’Antonio López. Les seves figures componen un silenci del qual flueix una gran,  trista i esperançadora bellesa. Expressen una intensa, convençuda i construïda convicció.

  Presentació del llibre sobre Josep Rahola a la Casa Irla

  26/06/2015
  Demà dissabte  27 de juny a les 19’30 h, Francesc Marco Palau presenta el seu llibre “Josep Rahola. Una veu catalanista d’esquerres al Senat”.
  Josep Rahola d’Espona (Barcelona, 1918) és exemple de fidelitat al país. Enginyer de professió, forma part d’una de les nissagues gironines més apassionants del segle XX. Família de comerciants, intel·lectuals i polítics, la seva és una vida dedicada a la llengua i a la cultura catalanes.
  Del 1979 al 1986 va fer presents al Senat els valors d’esquerres, catalanistes i republicans del seu partit, ERC, que avui continua defensant. D’arrel i cor empordanès, el seu compromís nacional el converteix en un referent del catalanisme a les comarques gironines.
  Francesc Marco Palau (Tarragona, 1989) Historiador. Llicenciat en Història per la Universitat Rovira i Virgili i màster en Història de Catalunya a la Universitat Autònoma de Barcelona. Realitzà una estada acadèmica a la Universitat de València. Actualment és doctorand en Història comparada, política i social a la UAB. Columnista de premsa i opinador en diversos mitjans de comunicació, ha publicat articles acadèmics i de divulgació en referència a les tipologies culturals i polítiques del catalanisme, així com d’art contemporani català.
  La presència del senyor Josep Rahola a l’acte no està garantida, degut a la seva avançada edat.

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies