• Categories
 • GdC diu que la regidora de Serveis no explica al Ple el nou contracte de neteja

  03/12/2018

  El mes de setembre, una moció presentada al Ple per CiU va aconseguir els vots necessaris per tal que la regidora delegada del servei, Laura Aiguaviva, expliqués davant el plenari les característiques del nou contracte de neteja i els motius del retard en la seva redacció.
  Un mes després, el govern va presentar un nou acord provisional de pròrroga amb CESPA. Des d’aleshores, s’espera informació sobre les condicions del nou contracte que s’ha de posar en concurs, però la  regidora encara no ha comparegut. En el ple de novembre de dijous passat, va ser per l’absència d’Aiguaviva.

  Guíxols des del Carrer-Entesa lamenta  en una nota “l’hermetisme i la poca voluntat de diàleg que des de fa molt temps ve mostrant el govern”, un fet que, segons denuncien, “impedeix saber cap on va el plec de condicions del nou contracte, pels dos anys de retard previstos i perquè  fins i tot s’ha acudit a una empresa per redactar-lo, sense que per ara es conegui cap resultat”.

  D’entre les qüestions que GdC vol debatre per incloure al nou contracte s’hi troben el pla local Residu Zero -aprovat per una moció del mateix grup-, el model de recollida selectiva que s’aplicarà en els propers anys, els plantejaments per resoldre la problemàtica dels voluminosos, o com s’abordarà de manera integral la neteja de la ciutat,  elements prou importants i que afecten la ciutadania, però també la sostenibilitat de l’entorn i l’economia del municipi.
  Per això la formació dels “comuns” entén que aquesta compareixença és urgent i necessària i critica l’actitud del govern en aquest servei que comporta més de 4 milions d’euros l’any, essent el contracte més important del pressupost municipal.


  PDCAT i Guíxols des del Carrer volen un nou contracte de neteja

  23/06/2018

  El ple de Sant Feliu, en una sessió extraordinària celebrada dijous, va aprovar destinar una partida de 39.616 euros per a reforç del servei de recollida d’escombraries, neteja viària i de platges, residus i deixalleria amb la concessionària Cespa.

  El punt es va aprovar amb els vots del govern (TSF, ERC i el PSC) i el PDeCAT, malgrat les queixes d’aquest grup i de Guíxols des del Carrer (GdC) per la manca de notícies sobre la nova concessió per a la recollida de residus i que hauria de substituir l’actual, que entre contracte i pròrrogues ja fa deu anys que és vigent malgrat les queixes ciutadanes i que es preveu que es seguirà allargant per la manca de notícies al respecte. 

  Lloveras va criticar el nou “pegat” a un contracte “obsolet i caduc”,  mentre Ligero va recordar els tres anys que fa pràcticament de la pròrroga i el fet que encara no s’ha convocat l’oposició a cap reunió sobre el nou model de contracte.

  Guíxols des del Carrer també creu que la neteja viària és “deficitària en moltes zones de la ciutat”, sobretot pel que fa a buidat de les papereres i que no té prou en compte “entorns especials i significatius de la ciutat”.

  La formació dels Comuns també creu que la situació dels voluminosos i trastos vells  “és especialment preocupant” i que la deixalleria municipal “no està gens ben aprofitada”. Així, el regidor Lloveras, en la seva intervenció, ha lamentat que l’informe tècnic del govern es tregui de sobre qualsevol responsabilitat “i que tot sigui culpa de l’incivisme de la gent”, puntualitzant que altres ciutats pateixen el mateix incivisme “i no donen la sensació de deixadesa i brutícia que ofereix la nostra” i relacionant-ho amb què “alguna cosa hi té a veure l’organització del servei que s’ofereix”.

  Pel que fa a la recollida comercial, GdC creu que la manera com es fa actualment “provoca desajustaments que tampoc es corregeixen a l’estiu” i que impedeixen que es pugui finalitzar el servei en condicions, i proposa una injecció econòmica en aquest aspecte. 

  Pel que fa a la generació de residus i la recollida selectiva, la nostra ciutat genera més brossa de l’aconsellable i està lluny de les ràtios recomanables i GdC critica que, malgrat això, el govern no ha desenvolupat ni una de les accions locals de prevenció de residus i de reducció de la fracció resta que proposa l’Estratègia Catalana Residu Zero

  El portaveu de l’executiu, Jordi Vilà, molest amb els retrets, va negar que el suplement sigui cap pedaç i el va atribuir a la gestió per dotar de més recursos el contracte, que Ligero li va recordar que Vilà criticava quan era a l’oposició. Vilà li va replicar que CiU no va deixar preparada la concessió, i el govern va anunciar que “d’aquí a setmanes” hi hauria notícies sobre el nou contracte.

  El primer tinent d’alcalde, Josep M. Muñoz, va argumentar que és un concurs complex, ja que la llei de contractes ha canviat i el volen situar en un escenari idoni per a un municipi turístic com Sant Feliu, que a l’estiu dobla amb escreix la població. I, com a exemple de les possibilitats, va esmentar la darrera innovació d’identificar cada bossa particular amb un xip per saber qui recicla i el volum de resta de genera cada llar.

   


  Paperera i voltants amb escombraries als Salter

  01/03/2017

  La lectora Sybille M. ens ha fet arribar aquesta fotografia, prou explicativa. La lectora ens diu que fa temps que, passejant per la zona, veu aquesta paperera plena de bossetes amb excrements de gos, i que ara la gent també hi aboca escombraries.

  La paperera en qüestió es troba al carril bici, just davant dels Apartaments Salter, a la carretera de Palamós.

  Esperem que aquesta publicació serveixi perquè el Servei de Neteja de la ciutat (o qui en tingui les competències) passi a recollir les deixalles de la paperera i els seus voltants i hi posi una bossa nova i neta i estigui alerta per passar de tant en tant per la zona a recollir la brossa.

   

   


  Excés d’escombraries voluminoses al carrer Joan Camisó

  08/10/2016

  La lectora R.J. ens envia una fotografia feta aquest mateix matí al carrer Joan Camisó, en què es poden veure un munt d’escombraries voluminoses (mobles i fins i tot un matalàs), llençades fora d’hores i en un dia que no toca, ja que teòricament cada zona de Sant Feliu té un dia assignat per a la recollida de voluminosos. Segons el web de l’ajuntament, però, “cal trucar al 972 82 26 47 i et diran el dia que ho has de baixar al carrer”. No seria més fàcil publicar quin dia passen per cada zona? Cal recordar que si hom es vol desfer d’aquests elements en un dia no assignat, ho ha d’anar a desar a la deixalleria municipal (no gaire lluny d’on s’ha pres aquesta foto, per cert), tot i que també cal dir que a dia d’avui, no és suficient presentar-se allà i llençar-ho, ara cal tenir una targeta, la qual requereix la seva burocràcia i pot fer que el ciutadà, amb la necessitat urgent de treure’s aquell mobiliari de sobre, faci el que es pot veure a la fotografia.

  La lectora creu que amb policia de barri o un agent cívic que voltés per la zona, potser s’evitarien aquests actes incívics.

  Amb aquesta publicació al nostre mitjà, fet que agraïm i animem a fer a tothom que desitgi publicar o denunciar algun fet, la lectora pretén donar rellevància i manifestar un fet que ja comença a ser recurrent a la ciutat: la manca de neteja i d’ordre per culpa de l’incivisme. Una denúncia que pretén que arribi als nostres governants.


  Ple extraordinari per debatre el nou contracte de neteja

  02/08/2016

  Segons darreres informacions, l’alcalde Carles Motas ha convocat un ple extraordinari per demà a les nou del matí.  En la sessió es debatrà  l’elaboració del plec de clàusules del concurs per al nou contracte de neteja viària i escombraries de la ciutat. Aquest ple ha estat forçat per tots els grups de l’oposició, que creuen que l’equip de govern porta aquesta redacció amb un “secretisme total”. El fet que el ple sigui a les nou del matí ha estat criticat per Guíxols des del Carrer, ja que, segons ells,  “dificulta la presència dels regidors que s’han de guanyar la vida fora de l’Ajuntament”.


  L’oposició en bloc exigeix un ple extraordinari per debatre el nou contracte d’escombraries

  29/07/2016

   

  No hi dubte que la neteja viària i la recollida d’escombraries són dos dels temes que més preocupen en general a la ciutadania. Més encara, quan s’esta treballant la redacció d’un nou plec de condicions que haurà de regir la nova adjudicació de la concessió pública del servei pels propers anys. De fet, prop d’una cinquena part del pressupost municipal es destina a la neteja i la recollida d’escombraries.

  Els grups a l’oposició  (CDC, GdC, MES i CUP) entenen que aquest és un dels debats importants que sorgeix cada determinat nombre d’anys a la ciutat i, en aquest sentit, reivindiquen que els seus partits també representen la ciutat i que amb les seves aportacions poden col·laborar a millorar el treball que s’està fent. El que, per l’oposició, no hauria de tornar a passar és el que va succeir en l’últim debat dels pressupostos, en el qual se’ls va lliurar tota la documentació tres dies abans del debat definitiu en sessió plenària.

  No obstant això, els grups a l’oposició lamenten el “secretisme total” de l’equip de govern malgrat les reiterades preguntes dels regidors i, al·legant raons de “interferències”, els està apartant de qualsevol procés de participació. És per això que l’oposició declara ara que també vol participar en aquest nou contracte d’escombraries i neteja de a ciutat i. d’acord amb la normativa vigent, ha demanat la convocatòria d’un ple extraordinari.


  Vaga del servei de neteja i escombraries per Festa Major

  23/07/2016

  L’empresa concessionària CESPA i el sindicat CCOO han convocat una vaga de 15 dies dels serveis de recollida d’escombraries, neteja viària, neteja de les platges i la deixalleria municipal de la nostra ciutat, segons avancen mitjans de comunicació comarcals i locals. La vaga començarà la mitjanit del 30 de juliol i s’extendrà fins la mitjanit del 14 d’agost, afectant per tant la Festa Major. Aquest fet recorda la vaga d’escombraries que va viure Sant Feliu el juliol de 2012 i que va durar uns deu dies. La vaga ha estat anunciada per la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball de la Generalitat, que ha demanat a l’Ajuntament un informe tècnic sobre les repercussions que pot tenir i el possible establiment d’uns serveis mínims mentre duri la vaga.
  CCOO va comunicar a la Generalitat que la convocatòria de la vaga era “per desencallar la negociació del nou conveni col·lectiu per tal que pugui satisfer les reivindicacions de la plantilla i pel possible augment dels serveis que hi haurà en l’esmentat conveni.
  L’alcalde Carles Motas (TSF), va lamentar en declaracions a l’emissora municipal la convocatòria d’aquesta vaga en plena temporada turística i va sol·licitar tant a l’empresa com al sindicat que arribin a un acord en els dies que resten pel seu inici per evitar aquesta vaga “que a la ciutat no li interessa ni se la mereix, ja que el perjudici econòmic que pot suposar és molt important”. Dimarts vinent està prevista una reunió de mediació entre el sindicat, els treballadors de la companyia, el Govern i la direcció de l´empresa Cespa.  Motas té totes les esperances dipositades en aquesta trobada. “La meva voluntat és que arribin a un acord aquest mateix dimarts i així poder-nos dedicar a treballar pel que portem preparant molt de temps, que la ciutat rendeixi al 100% i pugui oferir tots els seus servei als milers d´estiuejants que la visiten”, ha comentat.

  L’alcalde no considera que la vaga sigui la millor manera per “pressionar” per un nou conveni i menys en aquestes dates “tan sensibles” i no descarta fins i tot investigar o expedientar l´empresa en cas que s´acabi produint la vaga. “Hem de tenir en compte que a finals d´any s´ha de renovar la licitació del contracte i concessió d´escombraries”, ha recordat. “En aquest conflicte estem al marge però som directament afectats i esperem que es posin d´acord”, ha conclòs.

  Font: ACN / Diari de Girona


  Xerrada de GdC sobre la recollida d’escombraries porta a porta

  13/07/2016

  Guíxols des del Carrer organitza, el proper divendres 15 de juliol a les 7 de la tarda a la Biblioteca Octavi Viader, una xerrada sobre la recollida porta a porta de les escombraries.

  La formació d’esquerres afirma que Sant Feliu de Guíxols gasta 4 milions d’euros l’any per escombraries i neteja viària i que “la recollida selectiva està estancada des de fa temps”.

  GdC també aporta la dada que a la nostra ciutat es produeixen 9.000 tones de rebuig cada any i que, per millorar aquest panorama, cal que s’implanti el sistema de recollida Porta a Porta.

  Guíxols des del Carrer creu que ara és el moment per fer-ho, ja que aviat es renovarà el contracte municipal d’escombraries.

  Per tal de respondre als dubtes que es poden tenir per implantar aquest sistema, saber quins són els elements claus que el defineixen i quines característiques i costos per la ciutat té, el grup polític local ha organitzat aquesta xerrada,  en què hi participaran Francesc Giró, Director Adjunt de l’Agència de Residus de Catalunya i Xavier Doñate, President de l’Associació Catalana de Municipis Porta a Porta.


  L’Ajuntament prorroga 6 mesos el contracte de neteja amb Cespa

  26/02/2016

  El govern local va aprovar ahir en el Ple la pròrroga pactada amb Cespa perquè l’empresa continuï prestant el servei de recollida de residus i neteja viària més enllà del final del contracte, el 30 de setembre proper. La regidora de Serveis, Laura Aiguaviva, va defensar que l’acord permet garantir la continuïtat de les tasques fins que hi hagi nova concessionària. En aquest sentit, l’executiu guixolenc ha contractat l’assessorament tècnic extern per preparar els plecs econòmic, administratiu i tècnic de la futura concessió. Aiguaviva avança que esperen enllestir els documents en unes 15 setmanes, per convocar el concurs a l’estiu i adjudicar el nou contracte abans de final d’any.

  Des de l’oposició, CiU i MES van criticar que s’hagi de recórrer a la pròrroga; la CUP va demanar participació ciutadana i GdC un planejament específic per a les diferents necessitats. Aiguaviva argumenta que han hagut de començar de zero i que recorren a l’assessorament extern per evitar al màxim les impugnacions entre les grans empreses interessades, com ha passat en els casos de Torroella de Montgrí o Palafrugell. La regidora de Serveis defensa que el servei s’ha optimitzat en els darrers mesos i aposta per un nou contracte en què els serveis depenguin de zones –en comptes de rutes–, dotar les bateries de contenidors de totes les fraccions i conscienciar els veïns amb campanyes per incrementar el nivell de reciclatge.

  Font: El Punt-Avui


  El nou executiu traurà els actuals contenidors de la Placeta Sant Joan

  27/10/2015

  El govern de TSF-ERC-PSC ha decidit retirar els contenidors soterranis que es van instal·lar l’any passat a la placeta Sant Joan, després de la reforma del cèntric espai. L’anterior executiu va adquirir uns recipients de més capacitat que els que ja hi havia hagut anteriorment, però tampoc van ser la solució i en dies festius el col·lapse feia que bosses de deixalles s’amunteguessin a la superfície.

  Al juny, el nou tripartit va decidir clausurar el sistema, en una de les primeres decisions després de la presa de possessió, i els pròxims dies s’iniciaran els treballs per extreure l’estructura subterrània. L’objectiu és intentar-la revendre a algun altre ajuntament per recuperar part de la inversió.

  Alternativa en superfície

  Pel que fa a la reubicació d’una illa de contenidors alternativa en superfície, l’alcalde, Carles Motas, ha avançat aquesta setmana que els veïns hauran de fer servir, de moment, els recipients del tram inicial de la carretera de Girona. El municipi estudia adquirir contenidors de més capacitat per als punts on hi ha conflicte per l’excés de deixalles.

  Font: EL PUNT-AVUI


  Escombraries perilloses

  18/05/2015

  Una veïna de l’avinguda de Sant Elm vol denunciar públicament, a través de les nostra pàgina, una situació que es repeteix des de fa temps.

  La veïna es queixa de l’ús incorrecte dels contenidors d’escombraries en aquest carrer per part d’alguns veïns i que l’empresa CESPA no fa res per evitar situacions com les que mostren les fotografies. Escombraries fora dels contenidors, quan haurien d’anar a la deixalleria o ser recollides per part de CESPA.

  A part de la brutícia a terra, de l’efecte visual i de l’ infracció que suposa, el perill d’incendi en una zona boscosa es evident i imminent i més ara, de cara a l’estiu.

  La veïna vol que aquesta situació es corregeixi ben de pressa i es tingui en compte a l’hora de renovar el contracte de manteniment de la ciutat i també que l’Ajuntament sancioni a qui incompleix la normativa.

  basura S'adolitx


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies