• Categories
  • Jornada de Nutrició, Gastronomia i Salut entre Sant Feliu i Palamós

    23/11/2017

    El Museu d’Història de la nostra ciutat i l’Espai Peix de Palamós acullen la jornada de Nutrició, Gastronomia i Salut durant aquest cap de setmana, organitzada per la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural.

    Durant el cap de setmana es compartiran els resultats de les últimes investigacions sobre l’alimentació i la salut. També s’espera debatre sobre la siutació de l’alimentació actual, les pràctiques en l’alimentació saludable i el potencial educatiu del turisme gastronòmic, segons Ràdio Capital.

    La jornada començarà divendres 24 al matí al Museu d’Història de Sant Feliu i dissabte es traslladaran a l’Espai del Peix de Palamós.

     

    PROGRAMA

    Divendres 24 de novembre (Sant Feliu de Guíxols)

    • 9:45h Entrega d’acreditacions i inauguració institucional
    • 10.00h L’alimentació i les seves circumstàncies: plaer, conveniència i salut. Conferència inaugural a càrrec de Jesús Contreras Hernández, Catedràtic d’Antropologia Social de la UB. Observatori de l’Alimentació del Parc Científic de Barcelona (ODELA).
    • 11.00h Torn de paraula i debat
    • 11.30h Pausa-cafè
    • 12.00h Sessions sobre: Som el que mengem? Diagnosi de l’alimentació actual
      Carles Casabona. Pediatre de l’Àrea Bàsica de Sant Feliu de Guíxols.
      Gemma Garcia. Diplomada en Infermeria de l’Àrea Bàsica de Sant Feliu de Guíxols.
      Carme Carretero. Catedràtica de Tecnologia dels Aliments de la UdG
    • 13.00h Torn de paraula i debat
    • 14.00h Dinar
    • 16.00h Sessions sobre: Pràctiques a l’entorn de l’alimentació saludable amb Dolors Juvinyà Canal. Directora de la Càtedra de Promoció de la Salut de la UdG. Lourdes Català. Responsable de Dietètica del Departament de Qualitat i Seguretat Alimentària de SERHS Alimentació.
    • Torn de paraula i debat
    • 18.00h. Tastet de peix blau

    Dissabte 25 de novembre (Palamós)

    • 10.00h Interès nutricional del peix. Passat, present i futur. Conferència a càrrec de José Juan Rodríguez, Professor de Nutrició i Bromatologia a la UAB
    • 11.00h Pausa – cafè
    • 11.30h Sessions sobre: El potencial educatiu del turisme gastronòmic
      Joan Luís Alegret. Professor titular d’Antropologia de la UdG i Director de la Càtedra d’Estudis Marítims. Dolors Vidal Casellas. Professora titular d’Història de l’Art de la UdG i Directora de la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme-Calonge Sant Antoni. Jordi Tresserras Juan. Professor associat de gestió del patrimoni i turisme cultural de la UB.
    • 12.30 h Torn de paraula i debat
    • 13.00h Visita al Museu de la Pesca
    • 14.00h Dinar
     

    “A peu de sorra”, foodtrucks i paradetes a la platja de Sant Pol

    30/05/2017

    A Peu de Sorra és un projecte que omplirà les platges de Catalunya de gastronomia, moda i tallers, nascut amb la voluntat d’esdevenir un espai de culte pels amants de l’street food, el shopping creatiu, la bona música i l’estiu. Orientat a un públic jove i familiar, l’esdeveniment oferirà una experiència única que combina l’oci i la gastronomia i que viatjarà per tres espais idíl·lics de la Costa Brava, Central i Daurada amb un objectiu comú: trobar-se amb els amics i la família tocant la sorra, davant el mar i gaudint d’un ambient mediterrani.

    El primer esdeveniment de la ruta tindrà lloc del 2 al 5 de juny a la Platja ganxona de Sant Pol.  L’esdeveniment està inspirat en la cultura boho. Els concerts, les actuacions i les sessions de DJ aniran combinades amb 8 foodtrucks amb propostes gastronòmiques d’autor, preparades per a satisfer els més foodies, tallers a peu de sorra, activitats infantils i altres disciplines.

    La moda també hi juga un paper important. Els assistents podran trobar, dins l’espai de moda, fins a 15 firmes de roba i complements diferents, desfilades, tallers de perruqueria… Els expositors i d’altres organitzacions que hi vulguin participar poden consultar la web de l’esdeveniment.


    El bacallà i el “peixopalo”, propera campanya gastronòmica

    23/02/2017

    De l’1 de març al 13 d’abrilm tindrà lloc a la ciutat, un any més, la campanya gastronòmica del bacallà i el peixopalo.
    En arribar la Quaresma, en la cuina tradicional s’incorpora el bacallà, el qual ha estat un aliment molt important durant segles i ho continua sent a l’actualitat. A través del port de la nostra ciutat es va introduir en aquesta zona el peixopalo, que no és res més que bacallà sec. Aquest aliment va ser molt apreciat per mariners i tapers durant el segle XIX; així, fou ràpidament assimilat a la dieta de la nostra ciutat i, alhora va lligar com cap altre producte la gastronomia del nostre mar i de la nostra terra.
    Avui, recuperat i reinterpretat dins les nostres cuines, torna a la taula amb tot el gust d’un plat de tota la vida.

    En la campanya actual fins a 15 restaurants oferiran menús conformats per bacallà en totes les seves varietats.


    La “uriçada” va omplir els Jardins Juli Garreta

    06/02/2017

    La uriçada popular, la jornada que serveix per promocionar la campanya gastronòmica de la garoina en 23 establiments, es va celebrar dissabte al migdia amb un èxit de participació i amb la comercialització de 1.800 uriços, com es coneix l’equinoderm en el parlar ganxó, que van donar per servir 300 racions, acompanyades de pa i cava a un preu de 6 euros.

    Segons El Punt-Avui, mig miler de persones, aproximadament, es van acostar als jardins de Juli Garreta per degustar els tastets. I com a novetat també s’oferien les postres amb la degustació d’una garoina de xocolata ideada i elaborada per l’empresa guixolenca Sucrart.

    La festa s’havia de celebrar inicialment dissabte de la setmana passada, però el pas del fort temporal va fer recomanar l’ajornament de la recol·lecció de les garoines fins aquest cap de setmana.

     


    La degustació popular d'”uriços” es trasllada al 4 de febrer

    25/01/2017

    La uriçada popular que havia de tenir lloc als jardins Juli Garreta el proper dissabte 28 de gener s’ha traspassat al dissabte següent, dia 4 de febrer, també a les 11h als jardins Juli Garreta. Degut a la forta llevantada d’aquest últims dies, l’Ajuntament s’ha vist obligat a fer aquest canvi.

    En aquest acte ja tradicional i popular es podran degustar 6 uriços, una copa de cava i  una llesca de pa per 6 euros. És l’acte més popular de la campanya gastronòmica “Temps d’uriços” que es celebra a Sant Feliu fins a finals de febrer i en el qual hi participen 23 restaurants del nostre terme municipal. Com a novetat d’aquesta edició, els més petits també podran gaudir de l’Uriçada, ja que podran assaborir-ne uns de xocolata elaborats artesanalment per l’empresa ganxona Sucrart Guemo.

     


    Finalitza la campanya “Ganxotapes Tardor 2016” i comença “Temps d’Uriços”

    01/12/2016

    El diumenge 20 de novembre va finalitzar la campanya Ganxotapes Tardor 2016, que es va iniciar el 21 d’octubre. És la novena edició d’un certamen que patrocina la cervesa Moritz i que té un gran èxit de participació tant pels clients com pels establiments.

    Cal destacar la satisfacció en aquesta edició d’un certamen que ja està començant a fer arrels profundes i consolidar-se en el calendari d’activitats a la comarca. Hi han hagut 29 establiments participants, que han servit gairebé 7.000 tapes, una xifra que confirma l’èxit d’aquest esdeveniment gastronòmic i que assegura la seva continuïtat.

    Els premis

    Com se sap, Ganxotapes va més enllà d’un certamen gastronòmic i promou un concurs de tapes.  En aquesta edició, per primera vegada ha coincidit el vot del jurat i el popular (vot exercit mitjançant fotografies al facebook de Ganxotapes), que han recaigut ambdós al restaurant Butron Berria i la seva ganxotapa “Bacallà amb porros i poma”.
    El jurat ha volgut fer una menció especial a la tapa “Mascletà de carbassa”, del restaurant Can Toni Covas, per la seva originalitat.
    També hi ha una categoria referent a la millor fotografia penjada a les xarxes socials, que ha anat a parar a Laura Figueras Llambí amb una fotografia de la Ganxotapa del restaurant Can Nadeu.

    Temps d’uriços

     

    Acaba una campanya gastronòmica i tot seguit en comença una altra. Com és habitual, durant els mesos d’hivern es celebra “Temps d’uriços”, la campanya que promou el tast d’aquest suculent equinoderm marí, que s’inicia avui i s’allargarà fins a finals de febrer.  En total hi participen 20 restaurants de la ciutat.

     

    La ja típica “Uriçada popular” tindrà lloc el dissabte 28 de gener 2017 a les 11h als Jardins Juli Garreta.

     


    Agus Segura estrena etapa a Cas Romagué i reivindica la microcultura

    19/11/2016

    Agus Segura (1973) ha emprès una nova aventura en la seva vida. Músic, activista cultural, programador de concerts i ara empresari restaurador amb la nova etapa de la Taverna Cas Romagué, a la Casa Irla. I és que aquest noi inquiet, amant de la bona gastronomia, la bona música i la bona companyia, ha aconseguit ajuntar aquests tres elements des de l’altra banda de la barra. Enrere ha quedat aquell jove de l’Atzavara que programava i feia cròniques de concerts i que tenia el seu programa de ràdio. Enrere queda també Green Onions, la seva associació cultural que organitzava concerts i editava un fanzine. Ens reunim amb ell al seu flamant nou lloc de feina per tal que ens faci cinc cèntims d’aquesta nova etapa, sense perdre el fil del seu passat.

     

    Com és que has decidit portar la taverna de Cas Romagué?

    Sabia que en Kevin Abbott ho deixava per motius personals i vaig pensar que era una pena que Sant Feliu deixés perdre aquest local i totes les activitats que hi van darrere. Mai he estat empresari ni he estat en l’hostaleria, però em llenço a la piscina amb aquesta nova faceta que em té una mica espantat. Tinc la sort que amb mi ve en Xavi Lloret que és un excel·lent cuiner i em dóna els seus consells. Som dos i la resta, col·laboradors esporàdics.

    Has viatjat molt, deus haver agafat idees en els teus viatges…

    Els viatges sempre t’ensenyen moltíssimes coses. Et poden ensenyar cuina nova i múltiples maneres de fer les coses. Jo fa anys que tinc una obsessió amb França. La seva gastronomia em té enamorat. Pels formatges, per les ostres de Port Leucate… En Xavi sap molt de cuina internacional i ho estem intentant portar aquí, fins i tot a nivell exòtic com ara cuina tailandesa o marroquina. Ell hi dóna el seu toc i jo hi dono el meu.

    Quins són els ingredients que cridaran l’atenció a qui vulgui venir a visitar-te? Què ens recomanes?

    Per suposat, els actes culturals; ja siguin concerts, presentacions de llibres, exposicions de quadres o de fotografies,… Pel que fa a cuina, tenim la part francesa, les tapes, que també és una cosa que m’agrada molt, i la part exòtica d’en Xavi. I al bar, oferim cerveses d’importació, whiskies, ginebres,…

    Aigua també?

    Alguna n’hi ha… (riures)

    A part de sortir a Tribuna Ganxona per donar-te a conèixer, de quines eines gaudeixes per fer-te esment?

    Jo sóc una mica primitiu i no tinc ni mòbil.  De moment, faig servir el Facebook, el boca a boca i ara l’Ajuntament també m’ajuda.

    Quines condicions tens amb la Casa Irla? 

    Ells et lloguen el local amb el bar equipat, a punt per entrar-hi el dia següent. I això és un gran què. Les condicions són molt favorables. Només has de portar tu el personal i pagar les assegurances, autònoms,…

    Aquest local és de la Fundació Josep Irla, vinculada a Esquerra Republicana. Això pot ser un impediment de cares a atraure gent?

    Mira, l’altre dia que va guanyar Trump, pensava que hi hauria festa republicana aquí, però no van venir…  (riures) No, ara sense bromes…no m’imposen cap tipus de regla en el sentit que la música hagi de ser en català o els productes hagin de ser d’aquí. Tinc total llibertat. Òbviament ja programarem algun concert en català, perquè també n’hi ha de qualitat.

    Sabem que tens molts amics i gent coneguda que et visitaran en un moment o altre, o sigui que ja tindràs una petita clientela. Qui és aquesta gent amb què comptes principalment?

    De gent en conec molta, perquè fa molts anys que faig activitats de tot tipus, però trobo important que la gent que vingui repeteixi. I el quid de la qüestió és oferir un producte que agradi.  Per exemple, tenim pantalla gran pels partits de futbol, tenim projector, es poden fer reunions d’associacions,… Precisament ara mateix se n’està celebrant una. A mi m’agradaria que tot el poble se la fes una mica seva, la Casa Irla.

    Per aquestes dates d’hivern, què tens programat en quant a concerts i activitats culturals?

    Tinc molta cosa. Tinc artistes d’arreu del món. Americans i també de Sant Feliu. M’agrada treballar amb gent d’aquí i vull que la gent del poble pugui tocar aquí. Des de l’Escola de Música fins a disc-jòqueis locals per animar el dissabte a la nit, venir amb els amics i escoltar una mica de música.

    Suposem que treballant aquí podràs organitzar més i millors concerts, ja que la Casa Irla té un molt bon escenari. Tot això tenint en compte que tu mateix et presentes com un “programador de merda”…

    Correcte, sóc totalment un programador de merda (riures) en el sentit de que sóc un programador petit, de concerts de petit format que són els que a mi m’agraden. A mi els concerts al Palau Sant Jordi no m’agraden, prefereixo que el públic estigui a tocar de l’artista. No faig sinó continuar la mateixa línia que hi havia abans. Música variada, d’aquí i d’allà,…

    A part d’aquest nou repte, de fet la teva vocació, o digues-li afecció, és la música, que t’ha acompanyat tota la vida. Ens pots fer cinc cèntims de la teva carrera musical i quins gustos tens, musicalment parlant?

    Quan era jove m’ajuntava amb una colla de heavies, escoltant Sepultura, Napalm Death,… Això no ho he abandonat, encara ho tinc dins, però amb els anys he anat cap als extrems, he passat al folk dels 40, el rock’n’roll dels 50,  el soul dels 60,… quan més gran m’he fet, més de tot he anat escoltant.  Pel que fa a la meva carrera, això és secundari o terciari. Sempre he sigut baixista, al principi no tenia ni idea de tocar, però al final també he acabat tocant la guitarra i fins i tot el banjo. He estat en molts grups, el que més ha durat ha estat We Can’t Be Lovers, i actualment encara estic a Aunt Asha, Ask the Dust i tinc un projecte en solitari, jo i guitarra, que es diu Navratilova. Grupets de merda (riures), res d’important.

    També tenies un programa a la ràdio.

    I tant. Durant 20 anys he fet ràdio els dilluns a la nit. Vaig començar a Platja d’Aro i després a Ràdio Sant Feliu. Lamentablement, en la vida t’has de marcar objectius i organitzar-te, i l’any passat ho vaig haver de deixar, gairebé amb llàgrimes als ulls.

    I cròniques de concerts al setmanari Àncora!

    Molt mítiques! Em vaig guanyar bastants enemics amb elles…

    Tu que ets un dinamitzador cultural –encara que sigui “de merda”-, com veus les associacions culturals de Sant Feliu?

    M’alegra moltíssim que surtin noves associacions culturals com la que tenim avui reunida aquí. És una bona senyal. A Sant Feliu, però, hauríem de dividir-ho en dues parts; la macrocultura (Thyssen, Porta Ferrada) i la microcultura, que no té tant de suport de l’Ajuntament. Si el gran pressupost se l’emporta la macrocultura, haurien de quedar les engrunes per la microcultura, i ara mateix no tenim ni això. Aleshores ens ho hem de muntar nosaltres mateixos, amb fotocòpies en blanc i negre,… De tota manera, ara hi ha un govern relativament nou i caldria parlar d’aquest tema. També estic amb l’Atzavara Club i sí que és cert que ens van donar un local i estem molt agraïts, però a dins ens ho fem tot nosaltres amb material reciclat ja que l’única subvenció que hem tingut era pel Sant Feliu Fest, que en principi no es tornarà a fer més degut a què ja ningú aposta per aquest format. Malgrat tot, a Sant Feliu, gent com La Xarxa, la Benet Escriba i d’altres continuen treballant i aportant el seu granet de sorra amb feina voluntària.

    Tens programat algun esdeveniment referent als productes de menjar i beure que ofereixes?

    Estic pujant sovint a França per oferir productes d’allà i de fet, fa poc vam fer una ostrada. Pel dia 25 tenim nit de montaditos i la idea és fer nits temàtiques.

    Finalment, per acomiadar-nos, què diries a la gent per tal de que vingui a Cas Romagué?

    Crec que s’hi trobaran a gust, trobaran espectacles per tots els gustos i una bona oferta gastronòmica i de begudes.

     

    Entrevista: Jordi Serra

    Entradeta i arranjaments: Joan Serra 

     

     

     

     

     

     


    Mor el restaurador Lluís Cruañas

    15/11/2016

    El restaurador Lluís Cruañas va arribar a ser un dels factòtums de la gastronomia catalana entre final dels anys setanta i la dècada dels vuitanta del segle XX. Va tenir restaurants a Sant Feliu, a Nova York (1977-1992) i a Barcelona (1984-1996). I va aconseguir una estrella Michelin entre el 1983 i el 1991 al restaurant El Dorado Petit ganxó, i entre el 1990 i el 1995 al de Sarrià-Sant Gervasi.

    Cruañas es va iniciar en el negoci de la restauració a través del restaurant El Dorado, de la nostra ciutat, propietat del seu pare. Era un establiment on se servien tapes i cafès. El 1971 decideix renovar el local –la renovació la va fer el dissenyador Jaume Tresserra, un gran amic seu– i engega El Dorado Petit, on “la novetat de l’esnobisme fru-fru eren les creps flamejades i la sopa de ceba gratinada”, segons explica el periodista gastrònom Salvador Garcia-Arbós en un reportatge publicat el 2007. “Abans tot era molt fàcil perquè tot sorprenia”, deia aleshores Cruañas.

    El restaurant va acabar sent un referent culinari a la demarcació de Girona quan encara no hi havia hagut el boom mediàtic dels cuiners però es tenia molta il·lusió per fer les coses bé. Pels seus locals hi van passar xefs com ara Pere Moreno, Domingo Garcia, Jean-Luc Figueras i Toni Sàez, el qual va ser el responsable de l’establiment que va obrir a Manhattan. El restaurant de Nova York va rebre un 4 sobre 5 del crític del New York Times. Era un restaurant on triomfaven les fideuades i l’orada a la sal.

    Cruañas anava i venia de Nova York, on va deixar el seu fill Marc perquè s’encarregués del negoci. Però tants viatges va fer perquè el negoci funcionés (el local tenia socis) que es va acabar estressant, i, després d’un accident de trànsit a Barcelona, just quan tornava d’un d’aquests viatges, va decidir vendre’s el restaurant. “Vam deixar el local perquè ens va sortir comprador i vam vendre”, va explicar aleshores.

    Juntament amb Jordi Budó, del restaurant Can Toni; Eduard Gascons, d’Els Tinars; Carles Camós, del Big Rock, i els germans Font, de Sa Punta, va fundar la coneguda associació de la Cuina de l’Empordanet.

    Aquest estiu, Cruañas encara va ser al capdavant del restaurant El Dorado Mar de la badia de Sant Feliu, mentre que la seva filla, Suita, regenta l’establiment originari, situat a la rambla del poble.

    Lluís Cruañas va morir diumenge als 79 anys a l’hospital de Palamós, on va estar quaranta dies ingressat. L’enterrament es va fer ahir a l’església parroquial del monestir.

     

    Font: El Punt-Avui


    El mes de les Ganxotapes de Tardor 2016

    13/10/2016

    La tardor ja ha arribat i, amb ella, una nova edició de les habituals Ganxotapes de Tardor, que es podran degustar durant un mes: del 21 d’octubre al 20 de novembre. Com ja va sent habitual, el preu serà de 2’5 euros i inclourà la tapa i una cervesa Moritz.

    Més enllà de poder-les degustar, com sempre, hi haurà diferents concursos en què es lluitarà pels següents premis:

    La millor Ganxotapa Primavera 2016
    Un jurat anònim escollirà la “Millor Ganxotapa tardor 2016”.

    La Ganxotapa més popular tardor 2016
    Es farà un concurs a les xarxes socials per escollir “La Ganxotapa més popular tardor 2016”. Seran vàlides les fotografies rebudes al facebook del Ganxotapes entre el divendres 21 d’octubre i el diumenge 20 de novembre de 2016 amb l’etiqueta #millorpopular.
    Només serà vàlid un vot per persona

    Millor fotografia
    Es poden penjar fotografies a www.facebook.com/ganxotapes entre el divendres 21 d’octubre i el diumenge 20 de novembre de 2016. D’entre totes les fotografies publicades l’organització escollirà la més creativa, tinguin o no l’etiqueta #millorpopular

    Com s´hi participa ?
    -Cal fer una fotografia de la millor tapa d’entre els establiments participants a la campanya. Cal consumir la Ganxotapa per a poder participar-hi.
    -Cal publicar-la al Facebook www.facebook.com/ganxotapes. (el codi QR adjunt al llibret hi porta directament), indicant el nom de la tapa i l’establiment on l’han servida.
    -La tapa que aparegui a més publicacions amb l’etiqueta #millorpopular serà la guanyadora del concurs popular i serà considerada “La ganxotapa més popular tardor 2016”.

    Premis
    -Premi a la fotografia més creativa
    -Premi a la “Ganxotapa més popular tardor 2016”
    -Premi a la “Millor Ganxotapa tardor 2016”
    -Premi als “ruteros”. Els clients que hi vulguin participar hauran de demanar el segell a cada establiment. Entraran al sorteig de diferents premis (dividits en 3 franges) qui obtingui entre 10 i 19 segells (primera franja), entre 20 i 28 segells (segona franja) o la ruta sencera amb els 29 segells (tercera franja). Si un premi queda desert, s’adjudicarà al llibret de la franja anterior amb més segells.
    Cada llibret només pot participar en una franja.
    Caldrà portar els llibrets segellats abans del dilluns 28 de novembre de 2016 a l’Oficina de Turisme, Plaça del Monestir, s/n. Els llibrets són personals i intransferibles. Cal consumir la ganxotapa per aconseguir el segell.
    Tots els premis es faran públics abans del diumenge 4 de desembre de 2016 a les xarxes socials.

    L’organització es reserva el dret de desqualificar aquelles fotografies o establiments que es cregui que no compleixen les bases del concurs.
    La resolució dels premis serà inapel•lable.

    També per als nens

    Sant Feliu de Guixols és una destinació turística que compta amb una àmplia oferta adreçada a les famílies.  Ganxotapes kids és el Ganxotapes pensat per al públic infantil, una tapa adaptada al gust dels més petits al mateix preu per a poder gaudir el Ganxotapes en família.
    Els “ruteroskids” també podeu optar a premis: els infants (menors de 12 anys) que hi vulguin participar, hauran de demanar el segell a cada establiment on consumeixin el Ganxotapeskids. Entraran en el sorteig els llibrets presentats amb un mínim de 8 segells Ganxotapeskids. Caldrà portar els llibrets segellats abans del dilluns 28 de novembre de 2016 a l’Oficina de turisme, Plaça del monestir, s/n. Els llibrets són personals i intransferibles. Cal consumir la ganxotapakids per aconseguir el segell. Tots els premis es faran públics abans de diumenge 4 de desembre de 2016 a les xarxes socials.

    LOCALS PARTICIPANTS

    1- 4 VENTS – SOLET CASOLÀ DE SERRÀ I CABRA

    2- AVENIDA – POLLASTRE AMB ESCABETX I COMPOTA DE POMA

    3- BON DIA – VEDELLA A LA JARDINERA

    4- BUTRON BERRIA – BACALLÀ AMB PORROS I POMA

    5- CAL CAMPANER – “MONTADITO” DE VERDURES AMB OUS DE GUATLLA

    6- CAN NADEU – GALETA SALADA DE FORMATGE AMB FIGUES I PERNIL

    7- CAN TONI COVAS – MASCLETÀ DE CARBASSA

    8- CAS ROMAGUÉ (CASA IRLA) – PATATA FARCIDA DE BOTIFARRA DE PEROL AMB REDUCCIÓ DE RATAFIA I ARREBOSSAT D’EPIDOR

    9- CASA ELISA – FARCELL CRUIXENT DE BOTIFARRA DE PEROL AMB FESTUCS VERDS I LLÀMINA D’OLIVADA

    10- CASINO GUIXOLENC – SARMALE

    11- CATALUNYA – DELÍCIA DE TARDOR

    12- CHIC HOSTAL – FARCELLET CHIC

    13- EL CELLER DEL TRITON – TOFU A L’AJILLO AMB ALGUES

    14- EL TINGLADO – BARQUETA D’HUMMUS

    15- EXTREMEÑO – COSTELLETES DE CONILL EN 3 SALSES

    16- HOT-DOG – L’OREO DEL HOT-DOG

    17- LA CARBONERA – CARPACCIO DE BACALLÀ

    18- LA GAVIOTA BAR TAVERNA – OUS ESTRELLATS

    19- LA PANSA – CARGOLS ROSTITS AMB ALL I OLI

    20- LA PROA – PLATILLO DE BOLETS, ALBERGÍNIA, GAMBES I AVELLANA

    21- LES ROSELLES – TAST DE CARBASSÓ AMB CABRA

    22- MARABÚ – TIMBAL DE VERDURETES, BOLETS I “TOCINO” AMB CREMÓS DE PATATA I CONFITURA DE FIGUES

    23- MISTRAL – TRIANGLES DE LA MORT

    24- PURA BRASA – CALAMARS A LA ROMANA AMB ALL I OLI

    25- SQR CAFÈ – MINICANELONS DE GAMBA I BOLETS

    26- TAVERNA DE CAN QUIM – ÀNEC AMB MOSTASSA I MEL

    27- TAVERNA DEL MERCAT – BRUNYOLS DE BACALLÀ AMB CONFITURA DE TOMÀQUET I ALFÀBREGA

    28- VILLA LAURA – MEDALLONS DE BACALLÀ A L’ALL I OLI, CREMA DE PATATA I PA DE VIDRE

    29- ZODIAC – DELÍCIA DE MAR

     


    Festa solidària amb el terratrèmol d’Itàlia

    09/09/2016

    Dissabte dia 24 de Setembre del 2016 es celebrarà a la platja de Sant Feliu una festa benèfica a favor dels damnificats pel terratrèmol d’Amatrice, Itàlia. La festa a la platja començarà a les 18h amb una activitat dirigida als més petits, a càrrec de “La Fada Iris”. A partir de les 20h, un seguit de grups musicals i DJs amenitzaran la part més gastronòmica de la festa, amb menjar i beure per tots els assistents  gràcies a la col·laboració de  LA LOCANDA DI NONNA FLO, EL TINARS, CAN NOGUERA, PASTISSERIA GIRONÈS, LA GÀBIA DELS MUSSOLS, CAN TONI, BAR TRECE, THE BRUNOBAR, MISTRAL, CASA TEVA, LA BACALLANERIA, GLOBAL GRAFIC, PASTA FRESCA SPADA, CBG, GARDA, i CONSIGEL.

    Es podran degustar els diferents plats i begudes ideats per l’ocasió amb preus que oscil·laran entre 1 i 5 euros. Tots les guanys obtinguts en aquesta festa aniran destinats a mobiliari escolar que es farà arribar directament a la zona damnificada. 


    Nit en Blanc: moda, gastronomia i cultura al carrer

    27/08/2016
    Amb el títol “I tu amb què somies?” es presenta la tercera edició de la Nit en Blanc, un esdeveniment en el qual un centenar d’establiments comercials, així com restaurants, bars i altres negocis de la ciutat es posen d’acord per fer una jornada on es concentra activitat de botigues, desfilades de moda, gastronomia, música en viu, jocs infantils i nombroses propostes de lleure en una tarda-nit màgica per passar en blanc!
    Activitats:
    MODA
    19.45h Desfilada de Moda amb les botigues Bambú, Calçats Conde, Familiarium, Festa i Paper, Noni’s Backstage, Trapelles, Tu Atrezzo i Nonna Roba i complements, a la Rambla Vidal
    21.30h Desfilada de Moda amb les botigues Bogart, Boutique Lolita, Boutique Menta, Guitare, Inquietud’s Moda Jove, Joieria Rellotgeria Aviñó, Lola Something Special, Llenceria Encarnación Ortega, Monsul, Perruqueria Sara Style, Perruqueria Ydalia, Perruqueria i Estètica Núria Posas i Stroget, a la Rambla Vidal
    Aparadors ‘ballats’a càrrec de Mistreet Dance Studio:
    19h. Boutique Menta (St Antoni 23)
    19.30h. Inquietud’s Moda Jove (Verdaguer, 7)
    20.30h. Exòtic (Pl. Sant Joan, 41)
    21h Coco blue Lime (Rambla Vidal 45)
    Aparadors vivents 15 minuts abans de cadascuna de les desfilades corresponents a Inquietud’s Moda Jove, Undercolors of Benetton, Nonna Roba i Complements, Guitare, Boutique Menta i Boutique Lolita
    A partir de les 18h Pop Up Store La costura del 6970 Noni’s Backstage Jewls, watches & vintage al C. Hospital, 2-3
    ACTIVITATS INFANTILS
    De 18.30h a 19.30h “El Petit Lilo”, d’Actua Produccions, a la plaça del Mercat i cercavila pel centre de la Ciutat
    De les 18h a les 21h, Jocs Kapla. Jocs de construcció, amb peces rectangulars de fusta, a partir de 4 anys
    A partir de les 18h, “Somiatruites”, taller infantil per somiar i crear, per a totes les edats. A càrrec de Llibreria Nobel del carrer Major, 39
    De 18.30h a 20.30h, Bombolles de sabó gegants a la Rambla Vidal, zona prop del Passeig del Mar
    De 18h a 21h, Petits Somnis. Taules de llum i altres objectes al carrer Joan Maragall, 3-9
    A les 20.30h, entrega de Premis del II Concurs de Dibuix Enya, a càrrec de Festa i Paper, al carrer de la Rutlla, 7
    MÚSICA
    A les 21.30 i 22.30, La Fada Verda, Actuació de ball i foc a la Plaça del Mercat
    A les 22.30h, Ask the dust  al c/Rutlla, 29
    22.45h, 13th Magic Skull a la Placeta de Sant Joan
    De 21 a 00 Pole Dance, Body Paiting, Burlesque, música i Rom flor de Caña, amb regals i sorpreses a l’Escola de Música del c. Capmany 23
    00.30, Xarivari Blues, Blues amb malabars i llit elàstic… i molt humor al Passeig del Mar
     
    MÚSICA EN LA INTIMITAT
    De 19 a 00, Boleros i música cubana al Bohemi Bistró del C Sant Pere, 26
    De 20h a 2h, DJ Locky, “Black & White music” amb vehicle Moritz a l’Hostal Chic de la Rambla del Portalet, 5
    21h Rita Valero a la Casa Irla del C. Algavira 65-69
    00.00h, Música en Viu al Restaurant Ginjoler de l’Hort del Rector (Monestir)
    De 22 a 00, Música en viu al Casino Guixolenc de Passeig del Mar, 36
    GASTRONOMIA
    A partir de les 18h Tastet de Guixolencs a 1 euro a la Pastisseria Gironès, del c/Anselm Clavé, 10
    Font de Xocolata a Cal Llaminer del c/Rutlla, 23
    Disseny de Cup Cake 1 euro i Macarons per 0.85 eur a Sweet & Sugar del c/Rutlla, 23
    Tastet de Vermut de l’Empordà a La Vermuteria del c/Sant Pere, 29
    De 18h a 21h Tast de cerveses i explicació amb el mestre Albert Viaplana a la Carpa Moritz. Pg del Mar
    De 19h a 23h, Tastos de vins de Bodegues Torres i Martini Tonic a Ca l’Angel del c/St. Ramon, 15
    De 18 a 00h Cucurutxos de pernil tallat a mà (3.5 eur), de minifuets (2.5 eur) i de formats (2.5 eur) a la Carnisseria gastronòmica Can Kiku del C. Major, 14
    A partir de les 20h, Tapa vegetariana i cervesa Montseny, 2.5 euros a El Celler del Triton del C. Sant Ramon, 5
    Tastets de formatges servits dins d’una caravana a La Taverna de Can Quim i Pop Up Store la Costura del 6970 del c. Hospital, 2-3
    De 20h a 2h, Mojitos Chic i Còctels Chic 4 euros a l’ Hostal Chic de la Rambla Portalet, 5
    A les 22h Beu Natural, Veu Natural. Concert i degustació de Casellas Viader del C. Anselm Clavé, 9
    NIT DE PARAULES
    Tota la tarda-nit
    Núvols de somnis
    De quin material estan fets els somnis?
    Vine a deixar-nos escrit un somni
    Capella de l’antic hospital
    A les 22.30h
    Cels de somnis
    Enlaira globus per als teus somnis
    Pl. de Sant Joan
    De 20 a 21.30 i de 23 a 00.30
    T’atreveixes a jugar?
    Bescanvia els teus vals per una opció de joc a la plaça del Mercat
    De 20h a 00h
    Animació amb la Minúscula
    Carrers del centre comercial
    ______________________
    ALTRES ACTIVITATS
    A les 19h
    Un dia a la vida del monestir (visita teatralitzada en el dia a dia dels monjos. Gratuït amb inscripció prèvia a Oficina de Turisme)
    De 18 a 21
    Espai Carmen Thyssen
    Entrada reduïda per les persones que vinguin vestides de blanc
    A partir de les 18h
    Vine al carrer de Sant Joan
    Amb els 5 sentits oberts i et sorprendrà
    De 9 a 20h
    Scrapamaniàtics
    Als Jardins de Juli Garreta

    La “Calada de sonsos amb lluna plena” de La Proa, millor Ganxotapa de primavera

    04/06/2016

    Finalitza la campanya Ganxotapes amb un èxit de participació i productes servits. El passat diumenge 22 de maig va finalitzar la campanya de Primavera 2016, que es va iniciar un mes abans, el 22 d’abril. És la vuitena edició d’un certamen que patrocina la cervesa Moritz.
    Els establiments participants, així com tots els clients que l’han gaudit, han expressat la satisfacció per aquesta edició d’un certamen que ja està començant a fer arrels profundes i consolidar-se en el calendari d’activitats a la comarca.
    Hi ha hagut 44 establiments participants, una xifra rècord que va més enllà de la consolidació i confirma el creixement de la campanya edició rere edició. En general s’han servit gairebé 10.000 tapes.

    Els premis
    Com se sap, Ganxotapes va més enllà d’un certamen gastronòmic, i promou un concurs per veure quines són les millors tapes.
    La votació amb jurat ha decidit que el premi “Millor ganxotapa primavera 2016” és per al restaurant La Proa amb la seva tapa “Calada de sonsos amb lluna plena”.
    Per vot popular, la tapa guanyadora (vot exercit mitjançant fotografies al facebook de Ganxotapes) ha recaigut al restaurant Butron Berria amb la seva tapa “Morcilla amb poma caramel•litzada al Pacharan”. Per tant és la Ganxotapa més popular primavera 2016.
    També hi ha una categoria referent a la millor fotografia del certamen, que ha anat a parar a Joana Valent Micó amb una fotografia de la Ganxotapa del Ginjoler.
    Cal destacar l’innovador canvi de disseny que ha introduït el concepte de Ganxotapa “per terra, mar i aire” i, sobretot, la novetat estrella d’aquesta primavera 2016 ha sigut el Ganxotapes Kids, que ha permès a les famílies gaudir de la ruta implicant a la mainada d’una manera participativa donant la possibilitat de fer la seva pròpia ruta i guanyar premis.


    Comença una nova campanya del Peix Blau Ganxó

    12/05/2016

    Demà a les 12 del migdia, al Tinglado del Port, tindrà lloc la presentació de la nova temporada del Peix Blau Ganxó, en el qual restauradors ganxons presentaran els seus plats amb l’especialitat més genuïna del litoral ganxó.

    En aquesta 24a edició, que es celebrarà del 21 de maig i fins el 19 de juny, l’organització vol destacar la implicació dels restauradors i establiments locals, així com la incorporació d’activitats al voltant del Peix Blau en format d’“experiències”.

    Us adjuntem el llibret d’aquesta edició en format PDF.

     


    Nova edició de les Ganxotapes

    21/04/2016

    Per vuitena ocasió Sant Feliu de Guíxols celebra el certamen Ganxotapes, del 22 d’abril al 22 de maig. Aquesta és una important campanya gastronòmica basada en les tapes i montaditos, que és famosa a tot el territori. Compta amb la participació de la majoria d’establiments restauradors de la ciutat i el nivell es supera edició rere edició.

    Les tapes són elaborades i de cuina d’autor, i se’n celebra una edició a la primavera i una altra a la tardor. La promoció consta d’ una tapa i una cervesa de la casa Moritz per 2,5 euros. Els usuaris d’aquesta promoció poden beneficiar-se, a més, de concursos, premis i sorteigs molt interessants.  En total, al certamen hi participen 44 establiments, cadascun amb propostes innovadores, suggerents i creatives.

    Aquesta edició del Ganxotapes Primavera comença divendres 22 d’abril i acaba el 22 de maig.
    De terra, mar i aire
    Els establiments presenten una proposta de tapes, que s’han classificat en tres categories: terra, mar i aire. Les que tenen el peix com a element principal són les que denominem de ‘mar’. Les que tenen les verdures (llegums, patates…) són les de ‘terra’. I les de carn són les que anomenem d’ ‘aire’.
    Pel regidor de Turisme ganxó, Salvador Calabuig, el certamen Ganxotapes “està arribant a un punt de superació i consolidació evident, amb el nombre creixent d’establiments que s’hi van adherint”.Així mateix, per Calabuig és important  ampliar amb el públic infantil, ja que es fa “en coherència amb la nostra vocació de destinació familiar. Per això un bon nombre d’establiments oferiran també tapes al gust infantil. És el que hem anomenat Ganxotapes Kids”. Tal com destaca el regidor “ho tenim tot a l’abast per fer una campanya sorprenent: bon producte, bons professionals, un entorn esplèndid i un bon gruix de visitants que gaudeixen de les tapes de Sant Feliu de Guíxols”.

     


    El mercat del “brunyol”, una tradició ganxona per Setmana Santa

    21/03/2016

    Els propers dies 25 i 26 de març, de 10 a 20 h, tindrà lloc a la plaça del Monestir el ja tradicional “Mercat del Brunyol”, que enguany arriba a la 13a edició. Els brunyols són dolços típics de la Setmana Santa, i al tradicional Mercat del Brunyol ganxó se’n podran comprar, ja que a la carpa principal del mercat s’hi troben representades les diferents fleques i pastisseries de la ciutat, que ofereixen brunyols de l’Empordà i brunyols de triangle (característic de la nostra ciutat). En aquesta fira-mercat es podran fer un munt d’activitats, a part de visitar les parades de dolços, artesania i menjar.  Els tastets de 4 brunyols de les diferents pastisseries i fleques de Sant Feliu i un xarrup de ratafia o licor Bonet tindrà un cost de 3 €.

     

    Aquest és el programa d’activitats amb motiu del “Mercat del Brunyol”.

     

     

    DEMOSTRACIONS D’OFICIS
    A la plaça del Monestir

    Divendres 25

    Torner de fusta: l’artesà fabricarà al torn diverses peces de fusta amb diferents tècniques.

    Teixidora: l’art de teixir de la mà d’una artesana amb un teler de baix i alts llis seguint el procés d’elaboració artesanal de diferents peces.

    Tallador de fusta: procés d’elaboració d’eines de fusta que es fan servir a la cuina: culleres, espàtules, forquilles…

    Forjador: abans els articles metàl·lics que es feien servir a la cuina duraven tota la vida i els artesans els forjaven amb carbó.

    Dissabte 26

    Bufador de vidre: l’artesà bufador fondrà el vidre a temperatura d’uns 100º aproximadament i fabricarà diferents objectes.

    Picapedrer: demostració de com es treballava la pedra abans.

    Torner de fusta: l’artesà fabricarà al torn diverses peces de fusta amb diferents tècniques.

    Teixidora: l’art de teixir de la mà d’una artesana amb un teler de baix i alts llis seguint el procés d’elaboració artesanal de diferents peces.

    Tallador de fusta: procés d’elaboració d’eines de fusta que es fan servir a la cuina: culleres, espàtules, forquilles…

    ACTIVITATS FAMILIARS
    A la plaça del Monestir

    Divendres 25

    11-12 h Teatre d’animació: “El naixement del Brunyol”. Uns personatges que vénen del món rural explicaran com es van començar a fer els brunyols i mostraran diferents eines antigues que es fan servir als camps. Un estrany personatge que ve de molt lluny portarà alguns ingredients més. Dirigit per Professional History.

    17-18 h   Cerca d’un tresor perdut al Mercat del Brunyol de Sant Feliu i algunes sorpreses més, com ara aprendre a fer servir diferents jocs de malabarisme i practicar-ho davant del públic. Dirigit per Professional History.

    Dissabte 26

    12 h Espectacle infantil musical “Festa a la plaça” amb Fefe i CIA. Cançons tradicionals i ball.

     

    ALTRES ACTIVITATS

    Divendres 25

     

    10 a 19 h VII Papermaniàtics a la rambla A. Vidal. Postals, còmics, cartells, documents, programes de cinema, fotografies, llibres i tot tipus d’objectes relacionats amb el col·leccionisme.

    Divendres 25 i dissabte 26

    11 – 14 h i 16 – 19 h Jornada de Portes Obertes al Museu d’Història i Monestir

    11 – 13 h No t’empatxis amb el brunyols! A la Sala d’exploració del Museu d’Història, espai de tallers i jocs dinamitzat per un educador en què es podrà aprendre a fer el famós remei del “Curacops”, jugar a metges, descobrir el cos humà i fer experiments.

    Activitat gratuïta per a famílies amb infants de 3 a 12 anys (menors de 10 anys acompanyats d’un adult).

     

    17.30 h Visita guiada teatralitzada “Un dia a la vida d’un monestir”.

    Una visita diferent al Monestir, per conèixer de primera mà com era el dia a dia dels monjos benedictins. Jofre de Foixà, monjo, músic i trobador del Monestir, torna del passat per crear una nova comunitat de monjos. A través d’aquesta visita, el visitant entra com a monjo novell a descobrir els espais, treballs i horaris que a partir d’ara formaran part del dia a dia.

    Activitat gratuïta i oberta a tothom. Places limitades.

    Cal inscripció prèvia, a l’Oficina de Turisme o recepció del Museu d’Història: 972 82 15 75 o al c/e: museuhistoria@guixols.cat

    Dissabte 26

     

    19 h Musical familiar “Tom Sawyer Detectiu”, de la CIA Lazzigags, al Teatre Auditori. Premi al millor musical familiar 2015 a la 8à edició dels Premis de Teatre Musical 2015. Tom Sawyer s’acaba de comprar per correu un kit de detectiu, i ja té ganes d’estrenar-lo. Rep una invitació de la tieta Sally perquè ell i el Huckleberry Finn vagin a passar uns quants dies a casa seva…

    Al Teatre Auditori Narcís Masferrer. Amb la participació del cor dels alumnes de l’Escola de Música. Preu de l’entrada 8 €. Recomanat a partir de 6 anys. Venda d’entrades a l’Oficina de Turisme i a www.codetickets.com

     

    TALLERS INFANTILS A LES CARPES

     

    Divendres 25

    11 a 14 i 16 a 19 h Taller de Fang *Cal recollir el tiquet a la carpa de l’organització. Places limitades. Dirigit per Fangueig. Decoració d’una rajola de fang vermell (cuita) amb el relleu del brunyol de Sant Feliu de Guíxols gravat, amb diferents eines: pintura de dit, pinzell, esponges… Preu: 3 € .Torneig d’una peça amb l’ajuda d’un artesà i decoració de  l’obra amb diferents tècniques: impressió, colors… Preu: 3 €

    Dissabte 26

    11- 14 h i 16 a 19 h Taller de Picapedrer *Cal recollir el tiquet a la carpa de l’organització. Places limitades. Per aprendre l’ofici de picapedrer i gravar en pedra la inicial del vostre nom, tal i com feien els picapedrers abans. Preu: 3 €

    11 a 14 h Taller de Familiarium. Activitats d’experimentació amb farina per a nadons de 0 a 3 anys acompanyats dels seus pares. Gratuït. *No cal inscripció prèvia.

    17 h Taller de Joana Valls per aprendre a fer brunyols, estirar amb el corró la massa, donar-li forma i cuinar-los. Preu: 3 €. *No cal inscripció prèvia. L’activitat es desenvoluparà fins exhaurir existències.

     

    TALLER INFANTILS A LES PARADES DELS ARTESANS

     

    Divendres 25 i dissabte 26

     

     

    De 10 a 20 h. Taller del tallador de fusta. Fabricació  d0un ganivet per untar la mantega o un clauer. Preu: 3 €. *Cal recollir el tiquet a la carpa de l’organització. Places limitades.

    Taller de NQuart. Elaboració de braçalets i penjolls de cuir amb la tècnica de ferretejat i pirogravat, i també clauers, anells, fermalls i collarets amb la tècnica del troquelat. Preu: 1€ per peça. *Cal recollir el tiquet a la carpa de l’organització. L’activitat es desenvoluparà fins exhaurir existències.

    Taller de Mel de l’Ardenya. Creació de dues espelmes de cera natural d’abella. Preu: 2 € . No cal inscripció prèvia.
    Taller de Sucrart Guemo SC per fer llaminadures de diferents colors i gustos i amb diferents formes. Preu: 5 €. No cal inscripció prèvia.

    Taller de Sweet & Sugar.
    Decoració de 6 galetes amb fondant i glassa. Preu: 7 €. No cal inscripció prèvia.

    Taller de La Pinzellada. Decoració d’ un penjador per posar-lo a la porta de la teva habitació. Preu: 5 €. No cal inscripció prèvia.

    Taller de El Petit Art. Elacoració d’un mòbil decoratiu de Pasqua. Preu: 5 €. No cal inscripció prèvia.

    Taller de Cal Llaminer. Creació d’un pastís de llaminadures. Preu: 7 €. No cal inscripció prèvia.

    TALLERS D’ADULTS DE REBOSTERIA

     

    Cal inscripció anticipada a l’Oficina de Turisme fins 15 minuts abans de començar l’activitat. Places limitades.

     

    Al Monestir

     

    Divendres 25 de març

     

    16 – 19 h Master-class de xocolata

    Taller participatiu de rebosteria dirigit pel mestre xocolater de La Vienesa, Antoni Viñas, en què la xocolata serà l’ ingredient principal. Xerrada introductòria sobre els diferents tipus de cacau que es poden trobar i tast. Després, els participants prepararan un ou de xocolata de Pasqua que després s’emportaran a casa. Preu: 6 €.

    Al restaurant El Ginjoler

    Dissabte 26 de març

    10 – 13 h Taller de rebosteria de Setmana Santa. Taller participatiu de brunyols i dolços monàstics, dirigit per la Carme Picas del restaurant El Ginjoler.Preu: 6 €.

     

    BRUNYOLS ALS RESTAURANTS

     

    Es poden trobar brunyols a la carta dels següents establiments:

    Bahia, Barcarola Hotel Restaurant, Butrón Berria, Can Noguera, Can Pope, Cal Can Salvi, Casa Elisa, Casa Teva, Cau del Pescador, Chic Hostal Bar-Restaurant, El Celler del Tritón, El Fornet, El Ginjoler, El Tinglado Bar-Restaurant La Gaviota,L’Aroma, La Locanda di Nonna Flo, La Palmera, La Proa, La Taverna de l’Àngel, Marabú, Nit i Dia, Nou Casino La Constància, Rambla Tapas, Sant Pol Hotel Restaurant, SQR Cafè, Taverna del Mercat, Vualà i Xurreria Jofre.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     


    Comença la campanya gastronòmica del bacallà i el peixopalo

    09/02/2016

    El proper dimecres 10 de febrer s’inicia a la nostra ciutat la campanya gastronòmica del Bacallà i el Peixopalo, que s’estendrà fins el 20 de març i en què diferents restaurants de la ciutat ofereixen menús  basats en aquesta espècie típica tradicional guixolenca,

    Els restaurants participants en la campanya són Bahia, Barcarola Hotel- Restaurant Les Dunes, Butron Berria, Ca l’Isern, Can Noguera, Can Pope, Can Salvi, Can Toni Covas, Cas Romagué-Casa Irla, Casa Buxó, Casa Elisa, Catalunya, Cau del Pescador, Chic Hostal, El Tinglado, La Carbonera, La Cava, La Clova, La Gaviota Bar Taverna, La Marquesina, La Pansa, La Proa, La Taverna de l’Àngel, L’Infern, Marabú, Nit i Dia, Nou Casino La Constància, Rambla Tapas, Sa Marinada, Sant Pol Hotel Restaurant, Taverna del Mercat, Vidrà Restaurant Club Nàutic, Voramar, Vualà.


    El restaurant barceloní de Marc Gascons, entre els 10 millors del món segons la CNN

    29/01/2016
    El restaurant Informal by Marc Gascons ha estat escollit per la cadena CNN com un dels deu millors restaurants nous arreu del món. Segons la cadena, el projecte de Gascons destaca “per les interpretacions de la seva cuina mediterrània i catalana”. Entre els seus plats de temporada i proximitat destaca els nyoquis cremosos amb salsa de mantega i tòfona negra i l’espatlla de cabrit a la brasa de carbó, oli d’herbes i verduretes saltejades. “Un lloc per veure i ser vist”, conclou la ressenya. El restaurant va obrir portes a principis de l’any passat dins del luxós hotel The Serras.

    Entre els deu restaurants citats, l’establiment que el xef ganxó ha obert a la capital catalana és l’únic escollit a nivell de l’Estat. El xef s’ha mostrat satisfet per aquest important reconeixement i ha assegurat que l’anima a seguir en la direcció actual. “És un reconeixement a la feina feta i a l’esforç de tot un equip, i posa en valor el tipus de cuina pel qual apostem sense dubtes, amb productes frescos i de productors d’aquí, perquè al final la nostra cuina és un aparador de la gran quantitat i qualitat dels productes de casa nostra”, ha manifestat.

    Entre els deu restaurants ressenyats, només n’hi ha dos d’europeus a banda de l’Informal, tres d’asiàtics, un d’Àfrica i  un altre d’Oceania i dos d’Amèrica.

    Una trajectòria d’èxit

    Marc Gascons és un dels exponents de la cuina gironina i catalana. Format a l’Escola d’Hostaleria de Girona, va adquirir la passió per la cuina a casa, ja que la seva família és propietària del restaurant Els Tinars de Llagostera. Entre d’altres, ha adquirit experiència en establiments com Can Gaig (Barcelona), L’Esguard (Sant Andreu de Llavaneres) i Sant Pau (Sant Pol de Mar).

    A més de les cuines de Carme Ruscalleda i Carles Gaig, Gascons també va aprendre de Martín Berasategui, amb una estada de mig any al 1999. A finals d’aquest mateix any es va incorporar ja definitivament a la cuina d’Els Tinars, on segueix en l’actualitat com a responsable juntament amb la seva germana Helena, que dirigeix la sala.

    Al 2005 va ser finalista al premi al millor cuiner de l’any que atorga anualment l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i un any després va ser finalista en la categoria de millor cuiner jove. El 2008 va ser escollit millor cuiner de Girona a la fira Tecnotast i aquest mateix any va aconseguir la primera estrella Michelin per al restaurant Els Tinars. El 2011 va rebre el premi al cuiner més jove amb estrella Michelin, el mateix any en què l’Acadèmia Catalana de Gastronomia el va escollir com a millor cuiner jove.


    “Uriçada” popular als Jardins Juli Garreta

    27/01/2016

    El proper dissabte 30 de gener a les 11h als Jardins Juli Garreta de Sant Feliu de Guíxols tindrà lloc la “Uriçada Popular” en què es podran degustar 6 uriços, 1 copa de cava o aigua i 1 llesca de pa a 6€.

    Aquest és un acte de dinamització de la campanya gastronòmica “ÉS TEMPS D’URIÇOS”

    Per més informació de la campanya cliqueu aquí

    En aquesta edició de la campanya els restaurants participants són:

    BAHÍA

    Passeig del Mar, 17 / 972 32 02 19 / www.bahia.cat

    CAN NOGUERA

    Passeig del Mar, 1 / 972 82 06 26

    CAN SALVI

    Passeig del Mar, 23 / 972 32 10 13 / www.restaurantcansalvi.com

    CAN TONI COVAS

    C/ Rutlla, 9 / 972 32 53 74

    CASA ELISA

    Plaça del Mercat, 23 / 609 76 72 81

    CASINO GUIXOLENC

    Passeig del Mar, 36 / 972 32 10 14

    CAU DEL PESCADOR

    C/ Sant Domènec, 11 / 972 32 40 52 / www.caudelpescador.com

    CHIC HOSTAL BAR-RESTAURANT

    Rambla del Portalet, 5 / 972 32 87 28 / www.hostalchic.com

    EL TINGLADO BAR RESTAURANT

    Escullera del Port, s/n / 972 82 26 05

    HOT-DOG

    C/ Sant Antoni, 40 / 616 655 342

    LA PANSA

    C/ Lluna, 99 / 972 82 06 08

    LA PROA

    C/ Colon, s/n / 872 02 75 32

    L’INFERN

    C/ Sant Ramón, 41 / 872 50 20 00

    MARIA ROSA

    Passeig de Sant Pol, 111 / 972 32 51 33 / www.restaurantmariarosa.es

    NOU CASINO LA CONSTÀNCIA

    Rambla del Portalet,1 / 972 32 73 72

    SA MARINADA

    Avinguda del Fortim, s/n / 972 32 38 00 / www.samarinada.com

    SANT POL HOTEL RESTAURANT

    Passeig de Sant Pol, 125 / 972 32 10 70 / www.hotelsantpol.com

    TAVERNA DEL MARINER

    C/ Colón, s/n / 972 82 21 31

    VIDRA RESTAURANT CLUB NÀUTIC

    Escullera del Port, s/n / 972 32 49 22 / www.vidragastronomic.com

    VILLA LAURA

    Passeig de Sant Pol, 135 / 972 32 63 38 / www.hotelsantpol.com

    VORAMAR

    Camí fondo, 14 / 972 32 10 47 / www.restvoramar.com

    VUALÀ

    C/ Verdaguer, 10 / 972 32 10 65

     


    Acaba el Ganxotapes de Tardor, que guanya La Taverna de l’Àngel

    29/11/2015
    El passat diumenge 22 de novembre va finalitzar la campanya Ganxotapes Tardor 2015, que es va iniciar aproximadament un mes abans, el 24 d’octubre. És la setena edició d’un certamen que patrocina la cervesa Moritz.
    Els establiments participants, així com tots els clients que l’han gaudit, han expressat la satisfacció per aquesta edició d’un certamen que ja està començant a fer arrels profundes i consolidar-se en el calendari d’activitats a la comarca.
    Hi ha hagut 33 establiments participants, una xifra que és una mica inferior al certamen de primavera, atès que molts negocis aprofiten per fer les seves vacances anuals a la tardor, i en especial al novembre.
    En general s’han servit gairebé 8.500 tapes.
    Ganxotapes va més enllà d’un certamen gastronòmic i promou un concurs per veure quines són les millors tapes.  La votació amb jurat especialitzat en l’àmbit gastronòmic ha decidit que el premi és per al restaurant La Taverna de ca l’Àngel amb la seva tapa “Steak tartar amb figues, brots germinats d’espàrrecs i compota de mango”. Això li dóna el premi “Millor ganxotapa tardor 2015”.
    Per vot popular, la tapa guanyadora ha recaigut al restaurant Butron Berria amb la seva tapa “Gelat de bacallà i bolets”. Per tant és la Ganxotapa més popular tardor 2015.
    Per últim, també hi ha una categoria referent a la millor fotografia del certamen, que ha anat a parar a Joana Valent Micó amb una fotografia de la Ganxotapa del Ginjoler.
    El regidor de Turisme i Promoció, Salvador Calabuig, considera que una campanya que ja porta set edicions esdevé “un referent i un reclam turístic que està aconseguint fer-se un lloc propi en les campanyes populars que es promouen fora d’estiu”. És, pel regidor, “una aposta més de Sant Feliu de Guíxols per aportar producte propi, qualitat i bon fer a una campanya popular, que estratègicament se situa en període desestacionalitzat, i que té bona acceptació”. Calabuig indica que ja s’estan començant a idear millores per a la vuitena edició, que correspondrà a la primavera, i que sol tenir una gran demanda per part dels clients i dels propis restaurants i bars participants. El regidor ha agraït l’esforç d’implicació del sector en una campanya que està cridada a esdevenir un referent clar en l’àmbit de la gastronomia popular.

    El premi a la tapa més popular ha recaigut al Butron Berria

    Joana Valent ha estat la guanyadora del concurs de fotos del Ganxotapes amb aquesta instantània

     


    Tornen les “Ganxotapes” de tardor

    15/10/2015

    L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament conjuntament amb els restaurants de la ciutat presenten una nova edició de la ruta gastronòmica Ganxotapes, la de  tardor 2015,  que tindrà lloc del 24 d’octubre al 22 de novembre.

    La ruta gastronòmica presenta 33 propostes a un preu de 2,50€ que inclou la tapa i el quinto o canya Moritz (segons establiment) tot i que algunes propostes inclouen un got de vi.

    PER DESCARREGAR EL LLIBRET CLIQUEU AQUÍ


    Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

    ACEPTAR
    Aviso de cookies