• Categories
 • El “Sanfefunk”, al Guíxols Arena en la desena edició

  07/09/2017

  Divendres comença, al Guíxols Arena,  la desena edició de Sanfefunk, un certamen organitzat per l’associació Tedecé, el qual enguany pren més rellevància per arribar a la desena edició, que a part de les actuacions tindrà activitats paral.leles.

  L’entrada és gratuïta i hi haurà zona d’acampada i servei gastronòmic amb foodtrucks.

  Programa

  Divendres, dia 8 de setembre

  15.00 Exhibició de Graffiti
  17.00 Tallers de Rap i Beatbox
  Competició 3×3 de Bàsquet (amb DJ Microfonolo, Show de ball, Rap, Scratching i més)
  22.00 Competició de “Freestyle Raps”, moderat per Júnior, Life MPC, sessió amb “Radiosuavessito”
  00.00 CONCERT Demo + Kapi
  01.00 CONCERT Piel roja + M.Padrón + Dj Inyector
  02.00 CONCERT Mumu Selekta

  Dissabte, dia 9 de setembre

  15.00 Exhibició de Graffiti
  17.00 Tallers de Graffiti i Breakdance
  19.00 Competició de BBoying 1×1
  21.00 Gerunda “Showcase”, amb Deejay Juampi, Hache-Largus-Monty Burster-Sitofonk – Mokro – mc Aida – Manzanas podridas – mc yuyu – Microfonolo – Miriam Katze – Shazone
  23.00 CONCERT Juaninacka
  00.00 CONCERT Rapsusklei
  02.00 CONCERT Dj Juampi


  El concert d’Antonio Orozco es trasllada al Guíxols Arena

  03/07/2017

  L’èxit en la venda de les entrades pel concert d’Antonio Orozco del 14 d’agost ha fet que s’hagi de traslladar l’actuació  de l’Espai Port al Guíxols Arena, ja que el recinte del Festival Porta Ferrada s’ha quedat petit per la forta demanda d’entrades. La decisió s’ha pres de comú acord entre l’artista i l’organització. 

  Els nous tiquets es posaran a la venda aquest dimecres pels canals habituals.  Les entrades adquirides per l’Espai Port seran igualment vàlides i l’organització reubicarà totes les localitats de grada, adaptant-les al nou espai.  El concert començarà una mica més tard (22.45h) per donar temps a arribar a totes aquelles persones que no s’hagin pogut assabentar del canvi d’espai.

  El fet que el Guíxols Arena no fos escenari, en principi, de cap concert del Festival, va ser motiu de crítica per part del PdCat i també d’alguns veïns a les xarxes socials. 

   

   


  Crítiques del PDECAT al Guíxols Arena per no programar-s’hi concerts

  20/06/2017

  El grup municipal de CiU (PDECAT) ha penjat a les xarxes socials una crítica al fet que encara no s’hagi anunciat cap concert al Guíxols Arena.  Sota el títol “El Guíxols Arena, espai lliure de concerts”, el Partit Demòcrata lamenta que “després d’invertir-hi més de 740.000 euros, enguany, al Guíxols Arena, no hi tindrà lloc cap esdeveniment del festival” de la Porta Ferrada, i “per contra, aquest espai acollirà diversos graffitis i la brutícia acumulada durant setmanes. Una metàfora de la gestió del govern i de la ciutat”. I  ho acompanyen amb imatges d’aquests grafits i brutícia.

  Des de l’executiu ganxó, segons El Punt-Avui,  expliquen que treballen per presentar-hi diverses activitats aquest mateix estiu.


  Festa del bàsquet al Guíxols Arena

  08/06/2017

  El Club Bàsquet Sant Feliu vol cloure aquesta exitosa temporada, culminada amb l’ascens de l’equip sènior a Segona Catalana, amb una gran festa a l’aire lliure, que es portarà a terme al Guíxols Arena.

  La festa començarà a les 5 de la tarda i s’allargarà fins havent sopat. La tarda lúdicoesportiva començarà a les 17h amb un concurs individual de triples, en què el llançador haurà d’intentar tenir prou temps  per llançar 25 pilotes a cistella i encertar-les en tan sols un minut.

  A la mateixa hora s’iniciarà el concurs de llançaments “Two Ball”, amb equips formats per una parella (jugador del club + un adult). En aquesta modalitat de joc, es comença en la posició inicial de tir lliure i no es pot repetir posició, i cal anar encistellant. Cada encert valdrà 1, 2, 3 o 5 punts, depenent de la zona de tir des d’on s’anoti.

  A les 8 de la tarda tindrà lloc un partit entre pares i mares de jugadors, que s’enfrontaran a entrenadors del club.

  El final de festa serà una botifarrada al preu de 8 € (adults) i 5 € (nens), amb animació i música a càrrec de DJ, Durant el sopar, el club anuncia que hi hauran sorpreses.

  Per inscriure’s, cal fer-ho al pavelló de la Corxera.


  Guíxols des del Carrer veu manca de seguretat al Guíxols Arena, tot i l’enjardinament

  12/04/2017

  Guíxols des del Carrer lamenta que el Guíxols Arena presenti, “com el primer dia”, deficiències en quant a seguretat i que “encara no s’hagi fet res”. En una nota al seu web, la formació adverteix que “s’ha enjardinat la zona, però no es millora en seguretat”.

  Ja poc després de la seva inauguració, el passat mes de setembre de 2016, el grup representat al consistori per Jordi Lloveras hi va trobar a faltar alguns elements que reforcessin l’obra, tant en aspectes de vista com en mesures de prevenció. Aquests dies s’ha procedit a fer l’enjardinament de la zona. Un fet que per Guíxols des del Carrer “està bé”, ja que aquesta era una de les accions que en el seu moment també va reclamar la formació, però el grup d’esquerres insisteix en què “és preocupant que la zona de joc continuï presentant, com el primer dia, deficiències en quant a la prevenció de riscos i encara no s’hagi fet res”.

  GdC torna a insisitir en què “caldria col·locar una tanca primetral que separés la zona esportiva de joc i esbarjo amb la de circulació de vehicles rodats”.  “Una qüestió de seguretat per evitar que un nen o una nena surti corrent darrere d’una pilota sense cap obstacle que el freni, o per evitar que un vehicle despistat acabi circulant per la pista de joc en no trobar cap tanca que delimiti el perímetre”.

  Per GdC, la pràctica esportiva lliure i d’esbarjo que es faci en el Guíxols Arena, com instal·lació municipal que és, “ha de tenir garantida tota la seguretat adient  per a les persones i, avui, pensem que això no es dóna”. “De la mateixa manera, pensem que el punt d’entrada i sortida de vehicles a l’esplanada hauria d’estar millor senyalitzat”, acaben dient.


  Enjardinen els voltants del Guíxols Arena

  11/04/2017

  L’Ajuntament, a través de l’empresa adjudicatària, ha enllestit l’enjardinament dels entorns del Guíxols Arena, una actuació que estava pendent des de la tardor, quan es va estrenar la graderia i la urbanització de l’esplanada polivalent que es fa servir com a aparcament, amb dues pistes de bàsquet, i que permetrà la celebració de concerts i activitats de gran format, segons El Punt-Avui.

  El projecte inicial incloïa la plantada de vegetació en tot el perímetre rectangular de l’esplanada, però finalment el consistori i l’empresa han pactat ajornar la franja adjacent al camp municipal de futbol de Vilartagues, en espera dels treballs d’ampliació i millora de les graderies i la coberta de l’estadi, que el regidor d’Urbanisme i Obres, Josep Saballs, avança que voldrien tirar endavant entre aquest any i el vinent.

  De moment, les obres han consistit en la construcció d’un gran parterre amb reg automàtic al darrere de la graderia i el condicionament dels altres dos laterals, amb nou arbrat pel costat de l’avinguda Catalunya.

  Saballs explica a El Punt-Avui que, al marge de l’encaix de les obres al camp de futbol, l’altra actuació prevista per aquest 2017 és l’ordenació del tram de l’avinguda Catalunya que discorre davant de l’espai.

  La intenció és eixamplar la calçada i urbanitzar la vorera inexistent, davant l’aparcament municipal d’autocaravanes. Les obres s’inclouran en el pròxim paquet municipal de millores d’asfaltat i voreres, que trauran a subhasta a mitjà termini.


  El Guíxols Arena s’estrena amb divisió d’opinions

  19/09/2016

  El recinte del Guíxols Arena, al barri de Vilartagues, va acollir ahir a la tarda més de 500 persones en la jornada d’inauguració formal del recinte, el primer assaig com a escenari de grans esdeveniments i al municipi, amb una Festa Holi en què els assistents, com mana el ritual, van acabar empolsats de farina tintada de diferents tonalitats mentre gaudien de l’animació musical. La pluja va fer que se suspenguessin les actuacions programades dissabte al vespre, amb l’Orquestra Plateria, que s’havia d’acomiadar en l’últim concert a les comarques gironines, i el grup Quercus, un piromusical i discjòqueis per tancar la vetllada.

  Divisió d’opinions

  El govern local (TSF-ERC-PSC) ha defensat l’obra, la inversió municipal més destacada de l’exercici, amb uns 500.000 euros invertits. Però entre els veïns hi ha divisió d’opinions: d’una banda, n’hi ha que aplaudeixen la dignificació de l’esplanada, que ja funcionava com a aparcament precari –sense asfaltar ni enllumenat a les nits– i ara inclou les graderies i dues pistes de bàsquet, mentre que d’altres troben excessiva la despesa, que d’altra banda ja figurava en els plans de l’anterior govern guixolenc de CiU i l’equip socialista que comandava el que ara és portaveu de MES, Pere Albó.

  Guíxols des del Carrer, a l’oposició, hi ha llançat aquesta setmana un seguit de consideracions i, centrats en la polèmica pel cost, opinen que “serà el temps el que l’acabarà qualificant com a desmesurat o adequat”, depenent de si s’hi celebren només un parell de concerts o té una programació estable. Alhora, proposen instal·lar tanques per separar les pistes dels aparcaments i assenyalen que hi podria haver posat, a més de les cistelles de bàsquet, un parell de porteries de futbol.

  Font: El Punt-Avui


  Obertura del Guíxols Arena

  09/09/2016

  L’Ajuntament va obrir ahir la nova esplanada del Guíxols Arena, a temps perquè s’hi pugui aparcar coincidint amb l’inici del curs escolar, dilluns vinent, a l’institut Sant Feliu. Les obres per urbanitzar l’espai van començar a finals de maig i s’hi ha invertit prop de mig milió d’euros per aixecar-hi una graderia permanent de formigó –amb capacitat per a 1.500 espectadors– i pavimentar la superfície, repartida entre 152 places d’aparcament –ara amb enllumenat a les nits– i dues pistes de bàsquet.

  Amb vista a l’any vinent, The Project ja estudia organitzar-hi concerts massius dins o fora del festival de la Porta Ferrada, ja que el recinte oferirà cabuda per a uns 8.000 espectadors, i s’hi ha deixat preparada una preinstal·lació de cablatge per muntar-hi equips de so i llums amb relativa facilitat.

  L’espai, però, ofereix moltes possibilitats i modularitat per organitzar activitats de format més reduït, com ara festes veïnals o la pròxima commemoració del 20è aniversari de l’obertura de la comissaria dels Mossos d’Esquadra, a cent metres escassos, a l’esplanada.

  L’espai també consolida la zona d’equipaments esportius de Vilartagues –al costat del camp de futbol i el pavelló Carles Nadal– i serà utilitzat per a activitats promogudes per l’institut.

  Font: El Punt-Avui


  Festa final d’estiu per inaugurar el Guíxols Arena

  06/09/2016

  El cap de setmana del 17 i 18 de setembre l’Ajuntament ha programat una festa final d’estiu que servirà per inaugurar l’equipament anomenat “Guíxols Arena”, un espai polivalent de 8000 espectadors per acollir events musicals, esportius o fins i tot pot servir de pàrquing.

  Per a la inauguració es fa un homenatge a la música rock feta a la nostra ciutat, es fa també una celebració amb foc i un ball amb l’Orquestra Plateria  en una celebració popular que comprèn tot un cap de setmana.

  El dissabte, 17 de setembre, és el torn de la música i el diumenge, 18 de setembre, d’una festa”holi”.

  • DISSABTE 17 DE SETEMBRE

  Rock de casa amb Quercus i actuació-homenatge de l’Orquestra Plateria.

  A partir de les 19 h, acte d’inauguració obert a tothom, amb un espectacle amb castellers, actuacions de rock, un espectacle amb foc i música en directe.
  Entre els músics, hi haurà la banda Quercus, referent indiscutible del rock ganxó, amb la seva “música de roca”. Els Quercus tornaran a pujar a l’escenari i plegats rememoraran els èxits de la formació ganxona dels anys 90.
  La nit es completarà amb un extraordinari concert-homenatge que farà l’Orquestra Plateria. Els amants de la música de ball i de la salsa coneixen aquest referent indiscutible dels escenaris de Catalunya. Un grup format a Barcelona el 1974 i que té grans èxits com Pedro Navaja o Amparito Roca.

  Un cop finalitzada la Plateria, a partir de les 2 de la matinada, la DJ Blanca Ros farà una sessió de ball amb música actual.

  • DIUMENGE 18 DE SETEMBRE

  El diumenge, 18 de setembre, es celebrarà una Holi Party, des de les 18 fins les 20 h. Hi haurà servei de Bar, a càrrec de CE Montclar i el Consell Local de Joves i entrada lliure, Una holi party, també coneguda com a Festival dels Colors, és una festivitat originària dels hindús, que s’ha popularitzat darrerement a casa nostra. Amb una gran vistositat i color, els participants fan servir pols de colors, amb música i vivor colorista.


  El Guíxols Arena, segons Guíxols des del Carrer

  15/09/2016

  Aquest cap de setmana s’inaugura el Guíxols Arena. D’entrada, per a la nostra formació, tot el que es refereixi a equipaments públics posats al servei de la ciutadania mereix, davant del dubte, una aprovació inicial. Som conscients que una de les qüestions que ha aixecat més polseguera ha estat el cost final de l’obra. Sense voler entrar en prejudicis, pensem que serà el temps el que l’acabarà qualificant com desmesurat o adequat. Si al final el recinte es converteix en un pàrquing estable per a uns 150 vehicles que acull esporàdicament, una o dues vegades l’any, un concert musical, els gairebé 450.000 euros que ha costat l’obra representaran un cost excessiu; ara bé, si com apunta la propaganda governamental el recinte es converteix en un espai públic polivalent obert a l’aire lliure amb moltes possibilitats d’ús (esportives, d’esbarjo, esdeveniments socials, culturals, etc…) l’inversió haurà estat un encert.

  Hi ha una dita, prou coneguda, que diu que les presses mai són bones conselleres, desconeixem si el govern de la ciutat se l’ha aplicat; en tot cas, i després d’un primer cop d’ull al recinte, la impressió que tenim és que aviat s’hauran d’ajustar alguns elements, més encara, si realment es vol potenciar el seu ús de manera habitual. Per exemple, no entenem com no hi ha una tanca perimetral que separa la zona esportiva de joc i esbarjo amb la circulació de vehicles rodats. És, simplement, una qüestió de seguretat per evitar que una criatura surti corrent darrere d’una pilota sense cap obstacle que el freni, o per evitar que un vehicle despistat acabi circulant per la pista de joc en no trobar cap tanca que delimiti el perímetre.  La pràctica esportiva lliure i d’esbarjo que es faci en el Guíxols Arena, com instal·lació municipal que és, ha de tenir garantida tota la seguretat adient  per a les persones i, avui, això no es dóna.

  Per altra banda l’espai de joc, avui representat per dues pistes del bàsquet, no addueix a aquesta polivalència de la que el govern presumeix. En aquest sentit, per exemple, hauria estat més polivalent pintar  una pista central de futbol sala (40 x 20 m.) i de manera transversal quatre cistelles de bàsquet (dos a cada lateral) en la modalitat de 3 x 3 (14 x 8 m.) O també, una altra opció en favor d’aquesta suposada polivalència, hauria estat habilitar les dues pistes com estan ara, però una de bàsquet i una altra per a futbol sala o handbol (tot i que aquesta no hagués sortit amb les mesures reglamentàries). Tampoc s’han tingut en compte altres elements d’esbarjo a l’aire lliure com hauria estat, per exemple, la ubicació d’un parell de taules fixes per a la pràctica del tennis de taula.

  Hi ha una altra qüestió que ens presenta dubtes. En el cas que s’aprofiti tot l’espai esportiu i d’oci que té el Guíxols Arena, avui representat en bona mesura per les dues pistes… no hauria estat més lògic col·locar les pistes a prop de la graderia i l’aparcament a l’altra banda? Just al revés de com està ara. Imaginem-nos per un moment que, per posar un exemple, s’organitza un campionat de streetball, una exhibició de hip hop, o qualsevol altre esdeveniment… on s’asseurà el públic assistent? En la grada actual que estarà separada de les pistes de joc per les bateries dels cotxes aparcats? No hauria estat més adient situar les pistes a prop de les graderia?

  Finalment trobem a faltar algun element de jardineria, i també, que el punt de sortida dels vehicles estigui millor senyalitzat, entre altres coses, per evitar que algú es deixi els baixos del cotxe amb la vorera del recinte en el moment de la sortida.


  Nou pàrquing per a 300 vehicles a la zona de Mascanada

  20/05/2016

  L’Ajuntament ha desencallat una jugada a dues bandes que li permet, per un costat, estalviar-se el cost de dur fins a l’abocador 4.000 metres cúbics de terra i sauló sobrants de les obres al Guíxols Arena, i, per l’altre, aprofitar-los per habilitar un nou aparcament provisional per a aquest estiu a l’esplanada annexa l’antiga fàbrica surera Ileco, al sector de Mascanada de Ponent.

  El regidor d’Urbanisme i Obres, Josep Saballs, explicava ahir que han signat un acord de lloguer amb els dos propietaris del sector urbanístic per fer servir els terrenys durant els pròxims sis mesos. Saballs detallava que els terrenys que es destinaran a aparcament, descomptant-ne la superfície de l’antiga fàbrica de Can Rosselló i el xalet amb façana al carrer Mascanada –dos immobles protegits que ja pertanyen a l’Ajuntament–, fan uns 13.000 metres quadrats i hi caben uns 300 cotxes. L’actuació municipal, que costarà uns 34.000 euros, preveu el desbrossament de vegetació i arbrat –llevat de sis arbres protegits en l’inventari de patrimoni– i la retirada d’una capa superficial de terra tova, la compactació de la nova i l’obertura dels accessos, però no s’hi posarà enllumenat.

  Accés de vianants cèntric

  L’entrada de vehicles es farà per l’accés al complex de Mundial Cork, a la cantonada de la ronda de Ponent amb els carrers Pecher i Mascanada, però el regidor destacava que els vianants també hi podran accedir a peu per l’altre extrem, a la confluència de Bruc, Santa Magdalena i Antoni de Capmany, a poc més de cinc minuts a peu del passeig del Mar.

  El lloguer inicial expirarà el 14 de novembre i té un preu equivalent a l’IBI anual que grava el solar, però Saballs no descarta poder-lo renovar d’any en any mentre els promotors no desenvolupin el sector. Mentrestant, però, l’espai facilitarà l’estacionament gratuït a l’estiu i, sobretot, per la festa major.

   Trenta-vuit places noves a prop de Sant Pol

  Una actuació més modesta en matèria d’aparcament, però que alhora també serà benvinguda, és la prevista al sector de la platja de Sant Pol, al carrer Pere Màrtir Estrada. Saballs explicava ahir que en breu asfaltaran un terreny on hi havia les antigues pistes de tennis de l’hotel S’Agaró Mar. Hi estan previstes 38 places d’aparcament que, a més de donar servei als establiments hotelers, beneficiaran els banyistes que vagin a la platja a l’estiu.

  Font: El Punt-Avui


  Moviments d’ “Arena” al costat del camp de futbol de Vilartagues

  18/05/2016

  Els moviments de terres per preparar el solar del Guíxols Arena, a l’entrada a Sant Feliu per la carretera de Girona, es van iniciar ahir amb la previsió que les obres del recinte s’enllesteixin abans de final d’estiu. L’adjudicatària ha estat l’empresa AMSA, per un import de 410.000 euros –IVA a part–. El regidor d’Urbanisme i Obres, Josep Saballs, destacava ahir la “notable rebaixa” aconseguida respecte al pressupost inicial –de 616.000– i el fet que els treballs no impediran de celebrar-hi alguns concerts del festival de la Porta Ferrada, com ara els previstos de Manolo García –23 de juliol– i Estopa –9 d’agost–, en cas que la demanda d’entrades superi la capacitat del recinte l’Espai Port, de poc menys de 3.000 espectadors.

  La primera intenció és aplanar el terreny, que quedarà asfaltat i funcionarà habitualment com a aparcament per a uns 160 vehicles, per posteriorment afrontar les fases del tancament metàl·lic perimetral i la instal·lació de les graderies fixes. Un seguit de pistes esportives, tocant al camp de futbol, completaran el recinte.

   El caravàning annex, de pagament

  El govern guixolenc està estudiant la possibilitat d’integrar l’explotació del nou aparcament d’autocaravanes habilitat al costat del Guíxols Arena –a més de l’inicial, més reduït, de la ronda Narcís Massana– dins de la concessió de la zona blava municipal.

  Inicialment, preveien treure les dues instal·lacions a concessió, perquè una empresa externa les explotés, però hi ha pocs precedents encara a Catalunya i la preparació del plec de condicions per convocar el concurs públic allargaria el procés.

  El regidor de Turisme, Salvador Calabuig, aposta perquè la concessionària del servei de zona blava controli que els autocaravanistes paguin la taxa diària. I si l’experiència funciona, l’inclouran en el paquet d’aparcaments. Amb la tarifa es vol que hi hagi més rotació i cobrir la taxa turística que també gravarà les pernoctacions en autocaravana.

  Font: El Punt-Avui


  MES, crítics amb el canvi d’ubicació del concert d’Estopa

  22/04/2016
  Fa una setmana es va anunciar que el concert d’Estopa, inclòs en el cartell del festival Porta Ferrada, canviaria d’ubicació i que
  passaria de l’Espai Port al futur espai Guíxols Arena.
  Segons MES, alguns espectadors del Festival han fet arribar al seu partit “la inquietud per saber com s’organitzarà el canvi de localitats”, ja que les que han comprat són numerades i triades especialment pel lloc i preu, mostrant la preocupació per saber a quina fila, a quin seient i a quina graderia els pot tocar gaudir de l’espectacle.
  El partit d’esquerres es pregunta “com s’articularà el trasllat d’unes entrades absolutament definides sobre plànol amb el disseny d’un espai que no tindrà la mateixa distribució”. Sobre aquest afer, el regidor responsable del festival, Josep Saballs va dir que “la numeració es manté igual”, però MES insisteix que la gestió de la qüestió ha de ser “més acurada i professional”.
  En aquest sentit, el partit representat a l’Ajuntament per Pere Albó es lamenta que al planell de venda de la web del Festival es continuen venent les entrades a l’Espai Port malgrat que ja s’ha anunciat el canvi d’ubicació. “Ni tan sols una nota o referència que adverteixi als potencials compradors de la nova situació”, adverteixen. “Molta gent pot estar comprant davant d’un planell que no es correspon ni amb el lloc a on es celebrarà el concert ni amb la distribució real de les localitats”, diuen, mentre  demanen que s’adeqüi la venda d’entrades a la nova ubicació i distribució de localitats anunciada i que al web es faci saber
  aquesta circumstància als usuaris.
  En la nota enviada als mitjans, MES fa una reflexió, preguntant “quin és l’aforament de l’Espai Port” i si “vendran més entrades en previsió del canvi d’ubicació”, ja que el futur Guíxols Arena tindrà més capacitat. També apunten la possibilitat de què les obres s’endarrereixin i el nou espai no estigui a punt pel dia del concert, i aleshores hi hagi “overbooking” a l’Espai Port.
  MES també pregunta “quin cost tindrà la  pressa en fer el Guixols Arena”, i si “hagués estat millor no fer res fins després del Festival, fer els concerts d’Estopa i Manolo García com s’han fet sempre i un cop passats, començar les obres”.
  Per acabar, MES qüestiona si l'”anunci va ser precipitat i finalment el concert d’Estopa es farà a l’EspaiPort” i que, si fos així, “demanem un aclariment i molt compte amb les fugides endavant”.

  La PAH i el Guíxols Arena

  25/04/2016

  Amb l’objectiu de puntualitzar alguns comentaris fets pel senyor Motas en el Ple i d’altres publicats per la PAH i sense cap ànim d’entrar en polèmica, volem aclarir que el govern anterior va dedicar molts esforços i temps per aconseguir d’Ensenyament la titularitat de les cases del Baldiri a finals del 2014. Fins aquell moment, com que no eren municipals, no s’hi podia fer cap actuació, doncs malauradament l’Administració no funciona al ritme que voldríem els polítics i els ciutadans.
  Tot seguit es va procedir a valorar les actuacions a fer per tal de rehabilitar les cases i es va aprovar el finançament al pressupost al mes d’abril.
  L’explicació que ha donat l’actual govern de què el finançament per a la rehabilitació estava subjecta a la venda d’una finca municipal i que per aquest motiu no s’havia pogut fer no és correcte, en primer lloc perquè la finca en qüestió es va vendre i en segon lloc perquè l’Ajuntament es regeix pel Principi de Caixa Única, és a dir, no hi ha uns diners determinats reservats en un calaix per a un projecte determinat sinó que, havent-hi els diners, tant és d’on provenen; i els diners hi eren, tal com prova el fet que l’any 2015 s’ha tancat amb 6.290.000.-€ de superàvit a les arques municipals.
  Amb part d’aquests diners el govern ja ha anunciat que amplia la despesa prevista per a la construcció del nou espai Guíxols Arena fins a 741.000.-€ quan segons el projecte inicial del govern anterior estava valorat en 400.000.-€ amb les grades de formigó incloses i uns 200.000.-€ si s’utilitzaven les grades metàl•liques propietat de l’Ajuntament que actualment es fan servir al Festival Porta Ferrada.
  Tothom és lliure, evidentment, de creure la versió del Govern, però la veritat és que aquests 350.000.-€ que han afegit al projecte del Guíxols Arena provenen d’altres inversions previstes el 2015 que no s’han fet, entre d’altres la rehabilitació de les cases del Baldiri, la compra del camió que necessita la Brigada municipal, i el nou generador per a l’edifici de la Policia municipal imprescindible en cas d’emergència a la ciutat.
  No compartim tampoc l’ opinió que l’anterior govern no va incrementar els habitatges socials, doncs es va multiplicar per 2 la bossa d’habitatge, es va aconseguir la cessió per part de la Generalitat de 8 pisos de Mas Falgueres, es va crear un pis tutelat al c/ Trafalgar per a situacions d’exclusió social greu, es va aconseguir a través d’un procés sancionador als bancs pactar amb ells la transformació de diversos pisos ocupats en pisos de lloguer social a banda d’altres polítiques social d’habitatge com l’adhesió a la taula d’emergència social, el servei d’Ofideute i el protocol judicial d’actuació en casos de desnonament i altres.

  GRUP MUNICIPAL DE CONVERGÈNCIA I UNIÓ.


  El nou enfoc del Guíxols Arena i el Thyssen esperona GdC i MES

  13/04/2016
  Els partits d’esquerres a l’oposició de Sant Feliu, MES i GdC, critiquen un cop més que s’han assabentat per mitjà de la premsa dels replantejaments de dos projectes de la nostra ciutat: el Guíxols Arena i el Thyssen.
  MES alerta del perill de no tenir el Guíxols Arena a l’estiu
  Pel que fa al Guíxols Arena, MES fa esment que el govern va presentar el proper festival de la Porta Ferrada sense  cap espectacle programat en aquest espai, i “davant la polèmica que hi ha hagut per aquest motiu, el govern es compromet a tenir-lo enllestit pel concert d’Estopa el 9 d’agost”, i així “l’oblit o l’error de no haver-hi inclòs cap programació enguany queda esmenat”, citant que estaran alerta per veure si es compleix aquest compromís.
  També demanen “molta cura” amb el trasllat de les actuacions de l’Espai Port al Guíxols Arena. “Ens consta que hi ha un bon nombre d’entrades numerades venudes a l’Espai Port i aquesta és una qüestió que, de no fer-se amb la màxima professionalitat, pot posar en qüestió el prestigi del nostre Festival”, afirma MES.
  També demanen que es “garanteixi una programació com es venia fent fins ara any rere any, i que no quedi condicionada per l’obra”. Des de MES pensen que “el govern ha de garantir que els terminis d’execució de l’obra facin que el concert es pugui dur a terme amb normalitat”.
  Pel que fa al projecte Guíxols Arena, MES considera “decebedor que amb tot un any d’estudis les modificacions fonamentalment es centrin en el tancament i en el tipus de superfície, que fan doblar el pressupost”, citant com a resultat del replantejament l'”endarreriment, encariment i el perill d’un any sense actuacions”.
  El replantejament del Thyssen, “maldestre”
  L’altre projecte criticat és el futur Museu Thyssen. Per MES, que es substitueixi la realitat d’un projecte executiu (redactat, aprovat i pagat) per la “promesa o idea” de contractació d’un estudi previ o avantprojecte és “una mala notícia” ja que “significa
  tornar deu anys enrere en el projecte i situar-lo en el mateix estat d’evolució que es trobava quan es plantejava fer-lo a l’Hospital Municipal” i esmenta el fet que “sistemàticament el govern ha aturat tots els projectes que ha trobat fets i n’ha fet un replantejament que porta la ciutat a unes vies mortes insostenibles” i cita exemples com ara els treballs de l’aparcament i
  remodelació del passeig del mar i el projecte de l’institut Sant Elm o l’Asil Surís dels que, “un cop compromesos replantejaments mai més se n’ ha sabut res”.
  MES també es sent decebut perquè l’Ajuntament ha reconegut que no ha aconseguit ajudes ni de la Generalitat, ni
  de l’Estat Espanyol, ni la Diputació de Girona i que serà l’Ajuntament qui pagarà tot el projecte Thyssen. “Una altra
  pèssima notícia per a la ciutat i un altre replantejament maldestre de l’equip de govern”, que, segons avança la premsa comarcal portarà un desviament de la carretera de Tossa, per obtenir més espai a l’entorn del monestir. Un desviament que “no serà fàcil ni barat”, segons alerta MES.
  Guíxols des del Carrer recorda les nombroses obres anunciades pel govern i que no es materialitzen
  Per la seva banda, Guíxols des del Carrer es mostren “sorpresos” per l’anunci del govern d’invertir 5 milions d’euros en el projecte Thyssen.   Segons s’ha publicat, 3 d’aquests milions sortirien de l’herència dels germans Anllò i els altres 2 dels propis recursos municipals.

  Guíxols des del Carrer – Entesa recorda que fa menys de 6 mesos que el mateix equip de govern anunciava, “a tot volum”, que el llegat dels Anlló “començava a reviure i que els diners de l’herència es destinarien, majoritàriament, al projecte de l’Asil Surís, que sembla que ha passat a un segon pla”.
  La  formació d’esquerres tampoc comparteix els constants replantejaments,” anades i vingudes”, que fa l’equip de govern en seus projectes i que “sovint s’acaben anunciant com a grans obres, algunes d’elles faraòniques com és aquest últim projecte de 5 milions d’euros, però que a l’hora de la veritat no es veuen materialitzades”. Per altra banda, Guíxols des del Carrer – Entesa recorda que avui la ciutat té “zero euros invertits en habitatge social, que encara no s’ha pressupostat ni un cèntim d’euro pel nou IES Sant Elm, que les necessitats assistencials són una realitat que cal cobrir en la seva totalitat, que la ciutat manté obertes nombroses obres pendents de millora dels seus carrers, places i parcs i que, finalment, el problema de l’aparcament continua ben latent”.
  En aquest sentit, GdC es pregunta “quants d’aquests projectes pendents es podrien materialitzar amb una part d’aquests 5 milions d’euros que acabaran invertits en una col·lecció d’art que sempre serà privada”.

  Presentat el projecte Guíxols Arena, que costarà 750.000 euros

  12/04/2016

  Guíxols Arena és com es coneix la zona situada darrere de l’institut de Sant Feliu, al barri de Vilartagues, que es convertirà en un gran espai polivalent a l’aire lliure amb una capacitat per a més de 8.000 persones. Aquesta és l’obra que ja ha sortit a contractació pública amb un cost de 750.000 euros i que comprèn una superfície de 9.723 m². A més, en aquest espai, on es podran fer concerts i altres activitats, es crearan dues pistes esportives, a més d’un aparcament per a 160 vehicles i una zona d’autocars.

  El regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, explica que aquest nou espai no només representarà recuperar una zona, sinó que augmentarà les potencialitats de la ciutat, ja que per exemple podrà ser un dels punts per fer-hi espectacles del Festival Porta Ferrada o d’altres produccions.

  Saballs explica que l’actuació afectarà una zona amb un desnivell molt important, cosa que comportarà un remarcable moviment de terres, que se solucionarà amb una grada per a 1.500 persones i incorporant-hi un drenatge d’aigua.

  En tot cas, i ja més pel que fa al dia a dia de la ciutat, la rehabilitació d’aquest espai dotarà el barri, i per extensió la ciutat, de dues pistes polivalents obertes, així com aparcaments, i serà un espai –segons Saballs– que esdevindrà un equipament públic “obert i molt ambiciós”.

  Gran inversió

  De fet, segons l’alcalde Carles Motas, “estem davant la inversió més important que fa la ciutat a Vilartagues”, però remarca que vol anar més enllà del barri i també donar servei a poblacions del voltant pel fet de ser una zona específicament preparada per a esdeveniments esportius, d’aparcaments, concerts o altres activitats. També, segons Motas, cal tenir present la proximitat al pavelló poliesportiu Carles Nadal, l’institut de secundària o el camp de futbol.

  Precisament, pel que fa als concerts, l’alcalde no descarta oferir aquest espai a promotors musicals per poder bastir una oferta musical. Per això ja s’hi deixarà instal·lat un sistema de canalitzacions per a cables per evitar que les empreses de concerts hagin de passar els cables per la superfície, així com diferents punts de llum i sortides d’emergència, d’acord amb les necessitats de cada espectacle.

  Una de les idees que va plantejar l’alcalde després de la presentació del projecte, que es va fer ahir al matí a l’ajuntament de Sant Feliu, és la possibilitat de poder utilitzar aquest gran espai polivalent per fer-hi cinema a l’aire fresc, a l’estiu. Però Carles Motas va voler fer un pas més en aquesta direcció i va assenyalar que s’estava valorant la possibilitat de poder-hi organitzar fins i tot projeccions, com si es tractés d’un autocinema, molt popular als Estats Units i que va entrar en decadència als anys noranta del segle passat, fins que a principis del 2001 va ressorgir. El so de la pel·lícula es capta per la ràdio o el mòbil.


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies