• Categories
 • GdC demanarà que es pengi a l’Ajuntament una pancarta per la llibertat dels presos polítics

  24/11/2017

  En la darrera reunió de les comissions informatives que va tenir lloc ahir, en què es van dictaminar els temes que aniran al Ple de novembre del proper dijous dia 30, Guíxols des del Carrer va anunciar que presentarà una moció a favor de l’alliberament de tots els presos polítics. 

  En la moció, la formació rebutja l’ús de la via judicial per a la resolució d’un conflicte que “com s’està demostrant, és merament polític i només té una via possible de solució: la de la política, el diàleg i la democràcia”, segons el text que presentaran en què, a més, Guíxols des del Carrer demana la col·locació, al balcó de l’edifici consistorial, d’una pancarta en mostra de suport als presos polítics, exigint-ne la llibertat.

  No serà l’única moció que presentarà el grup representat per Jordi Lloveras,   també presentarà una proposició per regular l’última intervenció que fa l’Alcalde, a manera de tancament d’un punt debatut. GdC entén que la intervenció  “hauria de ser neutra, de conclusions, sense aportar nous elements de discussió i que, bàsicament, hauria de servir per sintetitzar aspectes concrets del debat” i que “no és preceptiu convertir aquesta última intervenció en un altre argumentari que, sovint, acaba tensionant encara més el debat” ja que el govern sempre tanca el punt,”amb la qual cosa ja queda clara quina és la seva postura”. 

  Abans d’aquest ple ordinari, el dilluns 27 hi haurà un ple extraordinari per debatre els pressupostos municipals.

   


  GdC reclama la recollida porta a porta davant les estadístiques de l’Agència Catalana de Residus

  13/11/2017
  Sant Feliu de Guíxols està per sota de dels estàndards que caldrien en recollida selectiva de les escombraries, segons les estadístiques presentades la setmana passada per l’Agència Catalana de Residus. 
  En referència a aquestes estadístiques, Guíxols des del Carrer defensa que només amb el sistema porta a porta pot millorar aquesta situació.
  Segons l’Agencia de Residus de Catalunya, durant el 2016 hi ha hagut una certa millora en el total de la recollida selectiva respecte a l’any anterior, perquè d’un 44% s’ha passat a un 46%.Però cal dir que aquest dos per cent és un avenç massa petit per arribar a complir amb la Directiva Europea de Residus que estableix un 50% de recollida selectiva neta per a l’any 2020. S’ha de tenir en compte que aquest 46% és el percentatge de recollida total i que un cop descomptats els impropis – aquells residus que no estan en el contenidor que pertoca – el nivell de recollida neta situa Sant Feliu de Guíxols al voltant del 41%.
  Per altra banda, l’indicador de generació de residus – els quilos que es generen diàriament per persona – ha experimentat també una petita millora en relació a l’any anterior, passant de 1,82 kg a 1,81 kg,  però molt lluny dels 1,20 kg que marquen els estàndards per a l’any 2020.
   
  En aquest sentit, Guíxols des del Carrer-Entesa (GdC-E) recorda que el municipi porta anys “estancat” en aquests percentatges de recollida selectiva (al voltant del 40%) i de generació de residus (al voltant del 1,80 kg/hab/dia), punt amunt o punt avall, i que “sembla demostrat que la situació no millorarà encara que es posin més contenidors o es canviïn de lloc”, i posa en evidència que, a dia d’avui, portar els residus de rebuig a l’abocador resulta encara més barat que portar-los a reciclar; però que “la tendència s’està invertint”. De fet, segons GdC, el cànon per les escombraries que van a l’abocador (la fracció resta) tindrà un augment significatiu durant els propers anys, passant progressivament dels actuals 24,50 € per tona als 47,10 € l’any 2020; és a dir, que amb percentatges semblants als actuals, el rebut de les escombraries dels veïns pujarà considerablement.
  GdC-E apunta que cal fer servir “un sistema diferent” per superar aquesta barrera. Donat que, segons dades de la pròpia Agència de Residus de Catalunya, no hi ha avui cap municipi que sense el mecanisme del porta a porta hagi arribat al 50% de recollida selectiva neta i que, per contra, els municipis que recullen porta a porta es situen tots entre el 65 i el 80%, la formació declara que “es demostra que els motius d’aquest sistema, a banda de les millores mediambientals, són també clarament econòmics” alhora que es pregunta “quan coneixerem el nou plec de condicions del contracte d’escombraries que, en el seu moment, el govern de la ciutat va anunciar pel passat mes de setembre”.

  Guíxols des del Carrer proposa reformular el butlletí municipal #Guíxols

  24/10/2017

  Guíxols des del Carrer-Entensa (GdC) ha presentat una moció per proposar canvis en el butlletí #Guíxols d’informació municipal, editat mensualment per l’Ajuntament. Ja fa
  temps que GdC-E es queixa del poc espai (només mil caràcters -menys de quinze línies mida foli-) de què disposa. Aquesta superfície no es correspon en absolut amb el que determina el reglament de participació municipal, vigent actualment, que estableix que “en el butlletins i publicacions periòdiques destinades a la informació municipal de caràcter generalista de titularitat municipal, s’haurà de garantir que aproximadament un 10% de l’edició es posa a disposició de cada grup municipal”.
  GdC-E considera també que els continguts del butlletí cada cop són més “pura propaganda al servei de l’equip de govern” que no pas notícies d’interès general del municipi. “Una bona mostra de ser mer instrument propagandístic és el fet que la sortida de l’últim número es retardés fins a mitjans de mes per fer-ho coincidir amb el llançament mediàtic del futur Parc Central en l’entorn de l’asil Surís”, assenyalen des de la plataforma ciutadana.
  GdC-E, a  més, recorda que en el projecte inicial de la publicació es va dir que aquesta inclouria eines de participació ciutadana i articles d’opinió de tots els grups municipals, cosa que “és evident que en l’actualitat no es compleix”.
  Finalment, i per garantir la representativitat del municipi en la seva revista, GdC proposa que es creï un grup de treball, format per un representant de cadascun dels grups municipals amb el suport del personal tècnic adscrit a l’àrea de comunicació, amb la finalitat de fer un seguiment del butlletí per millorar-ne el rigor informatiu, garantir els espais de pluralitat per a tots els grups municipals i despertar l’ interès de la ciutadania promovent la seva participació activa en la publicació.


  La inversió més important de la legislatura, sense participació ciutadana

  04/09/2017

  Els programes electorals de tothom, ara fa dos anys i escaig, posaven de relleu el desig i la necessitat de donar participació a la ciutadania en la presa de decisions. Tots per Sant Feliu (TxSF), el partit majoritari del govern, el de l’alcalde Carles Motas, en feia bandera. A l’hora de la veritat, s’ha demostrat que només eren paraules buides. S’acaba d’aprovar la inversió més important de la legislatura, la reforma del passeig Rius i Calvet, que costarà 3 milions d’euros amb un procediment que és tot el contrari del que es pregonava en els papers electoralistes. El projecte s’ha tramitat per via d’urgència, en un ple extraordinari totalment innecessari, que deixa només 15 dies de coll per conèixer-lo quan es tracta d’un patracol de més de 1500 pàgines que ni tant sols es pot enviar per correu electrònic normal degut al seu pes.

  Un projecte d’aquesta envergadura hauria d’haver estat conegut, debatut i triat amb un ampli procés de participació ciutadana entre tots els que es varen presentar i posteriorment, un cop escollit, tornar-lo a debatre amb temps suficient per plantejar pegues, millores i esmenes per part de la ciutadania. D’aquesta manera sí que podríem parlar d’un projecte participat per ciutadans i ciutadanes que sabrien com i perquè es gasten el seus diners. Així ho va demanar Guíxols des del Carrer-Entesa sense èxit.

  No és tant difícil de fer. A dues passes de Sant Feliu, a Santa Cristina d’Aro, s’ha seguit un procés similar per escollir el millor projecte per a la nova biblioteca on han votat i hi ha dit la seva tots els cristinencs que  han volgut.

  En canvi, per fer al·legacions a la reforma del Rius i Calvet s’ha de ser més ràpid que per fer un joc de mans. La data de la publicació de l’acord és el 18 d’agost. La data final per presentar al·legacions, el 8 de setembre. Divendres al matí, per més confusió dels que volien fer-ho, se’ls deia a l’oficina d’Urbanisme de l’Ajuntament que tenien temps fins el dia 20. Pobres dels qui se’n refiïn. Tot aquest enrenou no mereix més comentaris. El que no s’entén és quins són els  motius de tantes presses. Molts ciutadans estan preocupats perquè en el projecte desapareix el petit estany de la plaça Ferran Agulló amb la figura nua símbol de la Costa Brava. Una mesura molt criticada, sense motius tècnics que la justifiquin,  que esperem que no es dugui a terme i així ho demana el nostre grup i moltes altres al·legacions. Però el conjunt del projecte canvia tota la fesomia de la façana marina de Sant Feliu de Guíxols i això no es pot fer sense discussió prèvia, en ple mes d’agost, amb la majoria dels guixolencs massa enfeinats o de vacances. Participació ciutadana, zero.


  GdC vol sancions pel concessionari de les gandules de Sant Pol

  28/08/2017

   

  Continua el serial de les gandules de Sant Pol. Quinze dies després de les primeres queixes per la mala col·locació de les gandules i para-sols privats a la platja de Sant Pol, a la zona de la Taverna del Mar, l’empresa concessionària continua  sense fer cas a les indicacions que des de l’Ajuntament asseguren haver donat. La formació d’esquerres, opositora al govern, lamenta que no s’actuï amb més fermesa i recorda que la concessionària és reincident en aquest tipus d’actuacions. 

  El regidor encarregat de les platges va manifestar dies enrere que s’havia fet un requeriment a l’empresa i que es tornava a complir amb la normativa. Malgrat aquestes declaracions, Guíxols des del Carrer assegura que han pogut comprovar “com es continuen desplegant estris a menys de 6 metres de la ribera de mar” i com aquests “estan desocupats i en desús durant més de dues hores”.
  Guíxols des del Carrer no entén la passivitat del govern davant aquesta empresa concessionària, que cada estiu “fa el seu agost particular incomplint les normes”. Per aquest motiu, el regidor de la formació, Jordi Lloveras, ha presentat a la Comissió de Territori municipal una proposta perquè el Ple insti a la Junta de Govern Local a iniciar, en el marc de les seves competències de fiscalització i compliment del Pla d’Usos de les Platges, un expedient sancionador de falta greu a l’empresa concessionària del servei.

   


  Guíxols des del Carrer va centrar el ple en la neteja

  03/07/2017

  El ple del mes de juny del passat dijous va servir per a adherir-se a l’estratègia Residu Zero, tal i com vàrem avançar,  Durant la sessió, a part de l’aprovació d’aquesta moció presentada per Guíxols des del Carrer, el regidor d’aquest grup, Jordi Lloveras,  va qüestionar altres aspectes de la gestió de la neteja municipal, com per exemple la proposta de destinar una partida extra de 43.297 euros per reforçar la neteja viària i la recollida de residus durant els mesos d’estiu.

  La crítica es centra en el fet que el grup creu que hi ha mancances en la recollida selectiva i en què s’hauria d’exigir més als comerços, que en molts casos fan servir contenidors públics. Lloveras també va incidir en el fet que a la platja gran, la naturalesa dels corrents marins fa que es necessitin altres pautes i freqüències de neteja que les que s’adopten actualment per eliminar els residus flotants i va lamentar que les platges guixolenques segueixin sense tenir papereres per a totes les fraccions i va proposar que els agents cívics es dediquin a informar sobre la recollida selectiva i l’ús correcte dels contenidors.

   


  Sant Feliu s’adhereix a l’estratègia “Residu Zero”

  30/06/2017

  En el Ple Municipal del mes de juny, celebrat ahir, es va aprovar l’adhesió del municipi a l’estratègia Residu Zero, una proposta entrada pel grup Guíxols des del Carrer, a l’oposició.  Es tracta d’una idea per a la prevenció i la reducció dels residus en favor del bé comú i la sostenibilitat del planeta amb l’objectiu que tot residu pugui ser transformat en matèria primera i que s’eliminin tots aquells que la seva gestió provoca emissions de CO2 o bé aquells que no es puguin reutilitzar.

  Residu Zero és un objectiu a llarg termini, però alhora és també un missatge actual i una eina de comunicació que es planteja a partir d’una xarxa integrada per quatre actors que intervenen i interactuen entre ells: empreses, universitats, entitats i municipis.

  Amb aquesta adhesió, Sant Feliu haurà de promoure accions, validades per l’Agència de Residus de Catalunya, per tal de prevenir la generació de residus i per reduir el consum d’aquells productes que no generin residus reciclables, reutilitzables o fàcilment assimilables pel medi ambient. Això implicarà, també, assolir uns millors percentatges de recollida selectiva.

  En la seva part de consumidor, l’Ajuntament, en totes les seves dependències i serveis, haurà d’adoptar mesures de prevenció en la generació de residus i de compra verda (és a dir, adquirir béns i serveis a través de sistemes de contractació i licitació que no només tinguin en compte criteris econòmics i tècnics, sinó també ambientals).

  GdC es felicita per l’èxit de la moció i recorda que “tenir una ciutat responsable i sostenible amb el medi ambient és una responsabilitat de tots i totes, i alhora, una línia estratègica de futur per a la ciutat i la seva gent”.


  Moció de Guíxols des del Carrer per reduir els residus

  23/06/2017

  Guíxols des del Carrer va presentar ahir, durant  les Comissions Informatives prèvies al ple municipal del proper dijous, una moció per proposar l’adhesió de la nostra ciutat a l’Estratègia Catalana Residu Zero.

  Aquesta estratègia implica avançar cap a la reducció dels residus que genera la ciutat i planteja accions concretes per tal de reduir el consum de productes que es converteixin en residus no reciclables ni reutilitzables o que no siguin fàcilment assimilats pel medi ambient, amb l’objectiu final d’aconseguir que l’any 2020 la producció de residus sigui inferior a 1,20 kg/habitant/dia (objectiu europeu).

  Actualment, Sant Feliu de Guíxols, segons dades oficials de l’Agència de Residus de Catalunya (2015), té un índex de generació de residus per càpita de 1,82 kg/habitant/dia, superior a la mitjana catalana (1’44) i a la mitjana de les comarques gironines (1,68) i molt lluny de l’objectiu europeu (acceptat també pel govern català) de 1,20 l’any 2020.

  Segons GdC, “és evident que actualment la nostra ciutat té un problema important amb la generació de residus”, i que això comporta un augment important de costos “econòmics, però també ambientals” i que una bona manera de contrarestar-ho és seguint les indicacions que planteja l’Estratègia Catalana Residu Zero.

  A banda d’aquesta moció, el Ple també debatrà sobre la contractació de serveis extres de recollida i neteja pels mesos d’estiu, sobre les normes urbanístiques relatives a la densitat d’habitatges referida a l’edificació, i sobre una moció presentada per CiU relativa a obres de millora de la xarxa d’aigua de la zona de Tueda.


  El cost de l’Espai Thyssen

  01/07/2017

  El cost total de l’exposició Thyssen de l’any passat va ser de 411.449 €. D’aquests, 69.700 es van sufragar amb càrrec a les entrades i 30.321 € a la venda de merxandatge. L’aportació inicial de l’Ajuntament va ser de 200.000 €. Per tant, l’exposició, que va tenir un total de 16.308 visitants, es va tancar amb dèficit, concretament amb un saldo creditor de 111.428 €.

  El grup municipal Guíxols des del Carrer-Entesa ha hagut d’esperar més d’un any per saber el cost que representa el Museu Thyssen per a la ciutat. En el Ple de dijous hi va haver finalment resposta de l’equip de govern sobre les dades del l’any passat.

  Dos anys enrere, el pressupost municipal va destinar a la Fundació Thyssen 100.000€ i l’any passat s’hi van destinar 200.000€. La quantitat que en el pressupost de 2017 es dedica al Thyssen és més alta: Per a la Fundació, 200.000€ i per inversions al monestir-museu, 120.000€.

  La justificació detallada d’aquestes despeses encara no s’ha fet pública malgrat que el grup GdC-E ho hagi preguntat.

  És evident que, a part dels ingressos per entrades i merchandising , el Museu Thyssen reporta altres aspectes positius a la ciutat: culturals, d’imatge i d’ingressos en el comerç i establiments turístics i hotelers. Però l’avaluació d’aquests aspectes està esperant un estudi econòmic, d’imatge i de repercussions culturals que no s’ha fet, malgrat s’hagi demanat i no només pel nostre grup municipal. Concretament la plataforma “Engrescats pel Thyssen” ja va presentar la petició de fer un estudi dirigit per la Universitat de Girona en el decurs de l’anterior legislatura que mai va ser contestada positivament.


  L’assemblea de Guíxols des del Carrer aprova l’informe del #SegonAny

  19/06/2017

  L’assemblea ciutadana de Guíxols des del Carrer (GdC) va validar divendres passat l’informe de gestió  corresponent al segon any del mandat polític, que va presentar el regidor de la formació Jordi Lloveras. En l’acte es va repassar la trajectòria del partit en aquest segon any, en el qual GdC ha portat a debat divuit mocions, algunes d’elles prou significatives, com la de recuperar totalment per a ús públic l’espai de la platja de Can Rius, la de fer una campanya divulgativa contra el llançament de les tovalloletes humides als WC, la d’establir una millor i més transparent informació sobre els serveis funeraris, la d’impulsar una comissió per treballar la tarifació social en el municipi, l’adhesió de la ciutat a la cooperativa Som Energia o, la més recent, la de deslligar el nom de l’esclavista Antoni Vidal de la Rambla. L’assemblea va valorar el grau de satisfacció i compliment de cadascuna d’elles. A banda d’aquestes mocions, la formació també ha formulat al llarg d’aquest últim any una cinquantena de preguntes (algunes d’elles transmeses per veïns que aprofiten els espais de participació ciutadana que la formació els posa a disposició) i ha presentat esmenes als pressupostos i a les ordenances fiscal municipals.

  En la segona part de l’assemblea es va debatre sobre les futures accions a emprendre i es va establir un calendari d’actuacions pels propers mesos. En aquest sentit,  la formació impulsarà una campanya mediàtica per donar a conèixer el sistema de recollida porta a porta i instarà al govern de la ciutat a una major celeritat i transparència en el tema del nou contracte d’escombraries. El grup també es fixarà de manera prioritària en l’ús públic que tindrà la platja de Can Rius (conseqüència de la moció aprovada i de l’anunciada pèrdua de la concessió per part del Club de Mar que ha d’arribar al 2018), també posarà l’ull en les actuacions de l’Hotel Eden Roc (“sempre negligent amb l’entorn natural quan arriba l’estiu”) i en el conflicte que desperta, any rere any, el negoci del lloguer de tumbones i para-sols a les platges del municipi  (“desplegament abusiu dels estris a llogar, principalment a primera línia de mar”). La futura reforma i recol·locació del Museu de la Ciutat serà un altre dels focus d’atenció de GdC, així com també el seguiment del procés de matriculació escolar (referent a l’incident amb Ensenyament i que l’escola Baldiri Reixach quedi amb només una línia de P3) i la propera subhasta del llegat Anlló, que, segons Lloveras “ha de significar d’una vegada per totes un punt d’arrencada a la construcció d’habitatges de titularitat pública a la nostra ciutat”.


  Guíxols des del Carrer fa balanç dels seus 2 anys a l’Ajuntament

  15/06/2017

  Per aquest divendres, dia 16 de juny, Guíxols des del Carrer ha convocat l’Assemblea #SegonAny, amb el propòsit de fer balanç de les actuacions d’aquest gruo al llarg de l’últim curs polític i, alhora, recollir aquelles propostes o suggeriments que els membres o públic els vulguin fer arribar.

  L’assemblea, que començarà a les 7 de la tarda a la Biblioteca Municipal, és oberta a tothom que vulgui participar-hi.


  GdC vol que l’Hotel Regente també es destini a lloguer social

  09/06/2017
  La formació Guíxols des del Carrer vol que elements del patrimoni dels germans Anlló com l’Hotel Regente o l’immoble ocupat del carrer Verdaguer també  es destinin a habitatge social, ja que creuen que l’oferta a la ciutat és insuficient i no pot donar sortida a prou famílies vulnerables del municipi, malgrat que veu amb bons ulls la decisió del govern de destinar l’antic Hotel Mediterráneo a aquest ús,
  Segons declaracions del regidor Jordi Lloveras a TVCB,  la formació suggereix que per finançar l’acondicionament d’aquests immobles s’utilitzin diners de la subhasta d’altres finques de l’herència Anlló.
  Guíxols des del Carrer veu l’Hotel Regente “ideal” per a fer-hi pisos socials i recorda que aquesta era la finalitat d’aquest immoble fins que l’actual govern ha decidit retornar-li l’ús hoteler o residencial a canvi de què al Mediterráneo s’hi faci lloguer social, un fet que el grup opositor veu com “un joc d’interessos”.

  GdC vol que es canviï el nom a la Rambla perquè Antoni Vidal “traficava amb esclaus”

  22/05/2017

  La Rambla d’Antoni Vidal és el nom que rep una de les principals artèries de vianants de la nostra ciutat. Antoni Vidal va ser un home molt influent durant les primeres dècades del segle XIX i es va erigir com a  benefactor de la seva ciutat natal, malgrat que de petit va marxar cap a Marsella, on va viure fins a la seva mort. Fins i tot, algunes fonts asseguren que es va fer amic de l’emperador Napoleó III, fins al punt que Antoni Vidal va ser conegut a la França de l’època com ”le riche catalan de Marseille”.

  Aquest “ric català de Marsella” va fer una important aportació econòmica per a la construcció del primer port de Sant Feliu de Guíxols i també va donar feina als treballadors de les drassanes de la ciutat. A la seva mort, va deixar un llegat a la ciutat de quinze mil francs: la meitat per educar els nens (amb ells es va construir el col·legi Vidal) i l’altra meitat per ajudar a les famílies més necessitades.

  No obstant aquestes obres i donacions, està documentat que Antoni Vidal va ser també un dels grans traficants catalans d’esclaus de l’època. Així es reflecteix al llibre de Gustau Nerín “Traficants d’ànimes” . Els seus vaixells, els de la companyia Vidal-Frères, van estar entre els transports negrers més actius durant el període del 1820 al 1845. Antoni Vidal va crear la seva pròpia factoria a l’illa de La Reunió (factoria és el nom que rebien els centres fortificats on es recloïen a les persones africanes esclavitzades abans de ser embarcades). D’allà, i un cop carregades les bodegues,  els vaixells d’en Vidal posaven rumb cap al mercat d’esclaus de Cuba.

  Amb aquests antecedents, el grup de Guíxols des del Carrer vol que el nom de l’emblemàtica Rambla guixolenca deixi d’anar lligat a una fortuna forjada a través de l’esclavatge i la repressió. Per aquesta raó,  proposen que l’Ajuntament es plantegi un canvi de nom al vial que permeti deslligar el nom de la Rambla (abans carrer dels Arbres) d’aquest personatge i per això portarà una moció al proper Ple amb l’ànim de treure endavant la proposta.


  Guíxols des del Carrer vol les comarques gironines desmilitaritzades

  18/05/2017

  La formació Guíxols des del Carrer-Entesa, a l’oposició a l’Ajuntament, demanarà en una moció al Ple que cessin les maniobres militars en espais no estrictament destinats a això i que s’eviti la presència de l’exèrcit en qualsevol espai formatiu i promocional de la joventut.

  A través de l’escrit, la formació critica que l’Exèrcit pugui fer maniobres militars sense comunicació prèvia a cap autoritat municipal, i que a més, ho puguin fer en zones protegides com són el parc d’interès nacional de l’Albera, el paratge natural de Sadernes o l’Estany de Banyoles. Guíxols des del Carrer considera que el Govern espanyol hauria de respectar la decisió dels municipis que es declarin antimilitaristes de forma oficial i no vulguin que en el seu terme municipal es facin maniobres fora dels espais pròpiament militars.

  Per altra banda, el grup opositor lamenta també la participació de l’Exèrcit en esdeveniments de joventut com són l’ExpoJove o el Saló de l’Ensenyament, ja que considera que aquesta presència està lluny dels valors i principis lògics de la cultura de la pau. Per aquesta mateixa raó, la moció també insta al compromís del govern de la ciutat amb la promoció i la defensa de la pau i rebutja els actes de propaganda i exaltació militar.
  Finalment, el text demana que es facin les accions necessàries per a reclamar el traspàs a la Generalitat, o a l’ens local que correspongui, del patrimoni militar de tipus immobiliari que es trobi en desús a les comarques gironines, per a destinar-lo a usos públics de caràcter civil.

  Aquesta moció és una de les que va quedar pendent del mes anterior i, en el decurs de la corresponent comissió informativa, el grup municipal de la CUP s’hi va adherir.


  Votacions pel nom del nou espai per fer “Un país en comú”

  16/05/2017

  Des de Guíxols des del Carrer informen que a partir de demà “comença una nova fase per construir l’espai polític i social que el país necessita”. De moment, s’ha obert una votació per triar el nom que tindrà aquest nou espai a nivell de Catalunya, amb Catalunya en Comú i En Comú Podem com les dues opcions que es podran votar en aquest procés participatiu, que començarà aquest dimecres 17 de maig a les 10 del matí i acabarà el dissabte 20 de maig a les 22 hores.

  Per poder participar i votar s’ha d’estar inscrit mitjançant el web https://participa.unpaisencomu.cat/users/sign_up . Per qualsevol dubte, aquest dimarts a la tarda el local de la coalició (C/Sant Ramon,32) estarà obert.

   


  GdC defensa al Ple que l’Antic Hospital seria una bona ubicació pel Thyssen

  28/04/2017

  Un dels plats forts del Ple d’abril va ser el punt en què s’aprovava la resolució, per mutu acord entre les parts, del conveni urbanístic de permuta que afectava la nau industrial de Can Serra ubicada just al costat de l’entorn del Monestir. Segons aquest conveni, la nau hauria pogut passar a ser de titularitat pública a canvi de set parcel·les municipals que haurien passat a mans privades, però això no serà possible perquè el conveni s’ha rescindit. La resolució del conveni es va aprovar amb els vots favorables de TSF, ERC, PSC, GdC i CUP, l’abstenció de CiU i el vot en contra de MES.

  En aquest punt, el regidor de Guíxols des del Carrer Jordi Lloveras va donar importància al fet que la nau industrial serveixi com a prolongació de la zona artística i cultural de la ciutat i va convida a les parts “a continuar mantenint un diàleg obert per no perdre del tot la possibilitat d’arribar a futurs acords”, manifestant la preocupació per la possible edificabilitat que se li pugui donar a la nau.

  Sobre el Museu Thyssen, descartada la opció de Can Serra, Lloveras va posar damunt la taula que no es descarti l’opció d’ubicar-lo a l’antic Hospital, argumentant la proposta amb el fet que “el Thyssen no serà mai patrimoni de la ciutat i la seva viabilitat acabarà sempre depenent de terceres persones alienes al municipi”, i a més, defensant “la difusió i expansió de l’oferta cultural i artística de la ciutat” aprofitant les obres de rehabilitació que s’estan fent a l’antic Hospital. En aquest aspecte, Lloveras va argumentar que “aquelles persones que arribin a la ciutat per efecte de la crida del Museu Thyssen tindran més recorregut si no es concentra tota l’oferta en un mateix punt”, indicant que la promoció de la ciutat serà major portant el Museu Thyssen a l’antic Hospital ja que “el visitant es desplaçaria d’un lloc a l’altre”.  També va esmentar el valor sentimental de voler aplegar en un mateix espai “allà on neix la ciutat (el Monestir) amb la seva trajectòria històrica (el Museu)”.

  Per tant, Guíxols des del Carrer demana altre cop que el govern obri un debat “ampli i rigorós” sobre la ubicació del Thyssen, un debat en què “hi haurien de participar persones de la ciutat enteses en la matèria”.  Finalment, i sobre les set parcel·les municipals alliberades , el regidor de Guíxols des del Carrer va mostrar la seva satisfacció per la recuperació pública de tots aquests espais urbanístics, sobretot la parcel·la ubicada a la zona alta de la ciutat, qualificada per Lloveras com a “espai idoni per a la construcció d’habitatge de titularitat pública”.


  Guíxols des del Carrer veu manca de seguretat al Guíxols Arena, tot i l’enjardinament

  12/04/2017

  Guíxols des del Carrer lamenta que el Guíxols Arena presenti, “com el primer dia”, deficiències en quant a seguretat i que “encara no s’hagi fet res”. En una nota al seu web, la formació adverteix que “s’ha enjardinat la zona, però no es millora en seguretat”.

  Ja poc després de la seva inauguració, el passat mes de setembre de 2016, el grup representat al consistori per Jordi Lloveras hi va trobar a faltar alguns elements que reforcessin l’obra, tant en aspectes de vista com en mesures de prevenció. Aquests dies s’ha procedit a fer l’enjardinament de la zona. Un fet que per Guíxols des del Carrer “està bé”, ja que aquesta era una de les accions que en el seu moment també va reclamar la formació, però el grup d’esquerres insisteix en què “és preocupant que la zona de joc continuï presentant, com el primer dia, deficiències en quant a la prevenció de riscos i encara no s’hagi fet res”.

  GdC torna a insisitir en què “caldria col·locar una tanca primetral que separés la zona esportiva de joc i esbarjo amb la de circulació de vehicles rodats”.  “Una qüestió de seguretat per evitar que un nen o una nena surti corrent darrere d’una pilota sense cap obstacle que el freni, o per evitar que un vehicle despistat acabi circulant per la pista de joc en no trobar cap tanca que delimiti el perímetre”.

  Per GdC, la pràctica esportiva lliure i d’esbarjo que es faci en el Guíxols Arena, com instal·lació municipal que és, “ha de tenir garantida tota la seguretat adient  per a les persones i, avui, pensem que això no es dóna”. “De la mateixa manera, pensem que el punt d’entrada i sortida de vehicles a l’esplanada hauria d’estar millor senyalitzat”, acaben dient.


  Ens activem pel Sí!

  27/04/2017
  Tal i com van poder veure les desenes de ciutadans que es van apropar a la nostra parada aquest passat cap de setmana a la fira de Sant Jordi, Guíxols per la Independència-ANC, a
  més de la recollida massiva de signatures pel Pacte Nacional pel Referèndum, va encetar la nova campanya repartint domassos als ciutadans perquè omplin els seus balcons dels colors
  del Sí.
  L’Assemblea Nacional Catalana fa un pas endavant pel Sí al Referèndum. Ha revelat el misteri dels Sís gegants que van aparèixer pel territori i ha presentat la nova imatge i el lema del Sí a la República Catalana.
  Una bafarada amb un sí, una gràfica colorista i alegre i el lema “El canvi ets tu” composen una campanya per fer que tothom se sumi a la construcció d’un nou país al món i d’un futur millor per als ciutadans de Catalunya, vinguin d’on vinguin.
  Un sí afirmatiu i positiu que cerca generar simpaties dins i fora de les nostres fronteres. El lema és una mà estesa i una crida a la responsabilitat de cadascú. La bafarada és símbol de diàleg,d’entesa, d’arguments, de democràcia, de conjunt.
  Els Sís gegants que van aparèixer per sorpresa a diverses ciutats del país aniran viatjant per la geografia catalana. És per això què en els propers 15 dies convidem a estar atents perquè
  també pot aparèixer per sorpresa a la nostra ciutat. Animem a fotografiar-lo i fer una piulada amb els hashtags #unSÍgegant #elcanvietstu, fent referència a @GuíxolsANC.
  La primera persona que la faci rebrà un regal de la nostra entitat.

  GdC veu “meres intencions” i no pas compromís del govern per l’energia sostenible

  03/04/2017

  Guíxols des del Carrer va votar al ple de dijous passat a favor de la ratificació del Pla d’acció per a l’energia sostenible de la ciutat (PAES), però avisa que “això no serà un xec en blanc” i que la formació estarà atenta al desenvolupament del mateix. En la seva intervenció, el regidor Lloveras va remarcar que el PAES es configura al voltant d’uns compromisos ineludibles, i en aquest sentit ha criticat que el govern vulgui canviar aquests compromisos per “meres intencions”. Per Lloveras “el PAES va més enllà de les pròpies dependències municipals” ja que la reducció de CO2 i l’estalvi energètic a què fa referència correspon “a tot el municipi incloent diferents sectors com el de serveis o usos domèstics”. Finalment, el regidor de GdC va recordar que el recent acord de la ciutat amb la cooperativa Som Energia “encaixa a la perfecció amb la voluntat expresada en el PAES de prioritzar la compra d’energia sostenible o verda”.

  Cal recordar que Guíxols des del Carrer havia presentat dues propostes més, que foren aprovades: que es commemori el 14 d’abril, data de proclamació de la segona república; i que s’aprovi una resolució per demanar al govern central que elimini la taxa de reposició d’efectius en aquells ajuntaments sanejats econòmicament.

  Altres aprovacions

   

  Altres qüestions aprovades pel ple de dijous van ser  la pròrroga del contracte subscrit amb l’empresa The Project Music per a la gestió integral del Festival Porta Ferrada pels anys 2018 i 2019 per un preu total de 380.000 euros, i que l’acord inclou que l’empresa es compromet a realitzar una inversió mínima en contractació d’artistes de 700.000 euros pel 2018 i de 750.000 pel 2019. També va resultar aprovada una addenda de pròrroga del conveni del col·laboració entre la ciutat i la Generalitat, relatiu al programa de mediació per al lloguer social que es fa a través de l’Oficina Municipal d’Habitatge del Casal Tueda. El Ple també va aprovar diverses transferències de crèdit i l’amortització de deute, el contracte per al servei d’abalisament de les zones de banyistes de les platges del municipi i algunes mocions, entre elles una pel control de la qualitat dels pisos turístics de la ciutat i una altra de rebuig a l’acord econòmic de comerç global entre la Unió Europea i el Canadà, conegut com a CETA, sense oblidar la que demana al govern espanyol que anul·li el judici a Lluís Companys.


  GdC portarà al Ple les noves obres de l’Hotel Eden Roc

  25/03/2017

  El grup municipal Guíxols des del Carrer–Entesa preguntarà en la propera sessió plenària de l’ajuntament  per les noves obres que s’estan duent a terme a l’hotel Eden Roc, a la zona de Port-Salvi,  concretament les que s’estan fent a la part posterior de l’hotel que dóna al camí de ronda PR-C 101.

  GdC-E entén que la servitud de pas del camí de ronda, zona de domini públic,  queda afectada per les remodelacions  de les habitacions, que en algun cas fins i tot sembla que s’estan ampliant. A més, la formació denuncia que el camí està tancat i que s’utilitza com a zona de càrrega i descàrrega de la pròpia obra.

  GdC-E recorda que aquest establiment ja té un llarg historial pel que fa a incompliments i negligències en relació a la protecció i preservació dels espais públics. De fet, encara té pendent de complir una sentència del TSJC de l’any 2014 que el requereix a la restauració d’una part del camí de ronda conseqüència d’unes obres fetes sense permís. La formació demanarà al govern que obri una investigació al respecte.


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies