La portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) a la nostra ciutat, Rosa Raurich, ha estat entrevistada avui al Supermatí de Ràdio Capital.  Raurich ha atribuït la ínfima presència d’habitatge social al Baix Empordà (menys del 2%) a la manca de voluntat política que fa que els gestos de les Administracions no es tradueixin en allò que la llei actual  obliga.

D’altra banda, referent a les paraules dels portaveus municipals, l’activista ganxona ha dit que “assenyalar el turisme com a causa del poc habitatge social només serveix per eludir la falta de polítiques necessàries”. La portaveu de la PAH també ha atribuït la manca d’habitatge social a la falta de conscienciació nacional del fet que mig milió de persones han estat desnonades arreu de l’Estat.

Raurich també ha volgut ressaltar que la PAH ha plantejat alternatives a l’okupació d’habitatges, ja que no creuen que sigui la millor solució, alhora que ha fet esment de la “creixent bombolla del lloguer”, que està comportant una pujada de preus.