• Categories
 • Els regidors d’ERC de Sant Feliu s’adhereixen a l’Assemblea d’Electes

  09/11/2016
  Els tres regidors del Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament guixolenc, Jordi Vilà, Josep Ramon Llobet i Georgina Linares, s’han adherit a l’Assemblea d’Electes de Catalunya.
  L’assemblea, formada pels càrrecs electes de Catalunya (alcaldes, regidors, diputats i senadors) i impulsada per l’AMI (Associació de Municipis per la Independència), serà l’organisme que hauria de substituir el Parlament en cas que l’Estat espanyol decidís suspendre l’autonomia de Catalunya i de mantenir la continuïtat del procés a la independència.

  Dia de plens amb males formes

  27/12/2015
  “La història és l’anàlisi del passat per entendre el present i prevenir el futur”.
  El passat dia 22, vam tenir un dia molt intens políticament parlant, al ple ordinari del mes de desembre se’n va afegir un d’extraordinari  en el qual es van aprovar els pressupostos per l’any 2016. Fins aquí tot correcte, deixant de banda el poc temps que els grups municipals a l’oposició van tenir per estudiar aquests pressupostos. Però, oh sorpresa, els plens es van convertir en lliçons magistrals d’història per part del senyor Jordi Vilà, aconsellant al regidor de MES-Moviment d’Esquerres que deixés estar el passat, que fos generós i que deixés els retrets de banda, perquè allò ja havia passat, i que inclús hi havia hagut una sentencia judicial (hagués estat bé que hagués dit, senyor Vilà, què deia la sentència, però clar, com que allò que és història ja ha passat…).
  No parlarem dels pressupostos tal i com seria preceptiu perquè no hem tingut temps d’analitzar-los amb tot el detall que es mereixen, però sí que parlarem de les formes. Com és possible que una persona que es té per educada pugui dir a una altra que allò que està dient és de pati de P3? En paraules no tant elaborades va ser com dir-li al senyor Pere Albó, “nen, deixa de fer rabequeries”. Vostè creu que és manera de dirigir-se a una persona que si és al consistori és perquè hi ha un seguit de ciutadans que li han fet confiança? No solament ha faltat al respecte al regidor sinó també als ciutadans i ciutadanes que el van escollir.
  Les seves lliçons magistrals d’història van ser molt oportunes, però li direm una cosa, la història cadascú la fa servir com vol i tant es així que vostè ens va parlar de patricis i plebeus per justificar els sous dels polítics.  Aquí estem d’acord amb vostè, si el polític fa una feina se l’ha de remunerar per aquesta feina, tal i com va passar amb el senyor Pere Albó en l’anterior legislatura, però sembla que no recordin que en aquella ocasió el senyor Pere Albó s’estava enriquint amb la política, i per demostrar que no era així va renunciar al seu sou. La historia, senyor Vilà, tal i com diu la cita també serveix perquè els errors no es tornin a repetir, però pel que veiem, a vostès que els agrada tant parlar d’ella no n’han après res, han repetit el mateix “error” i per partida triple.
  I pel que fa a les remuneracions, només direm que el que percebran en concepte de remuneracions són sous més que dignes ( algun, fins i tot amb força menys era igual de digne), només pensi que tenen treballadors que es juguen la vida cada dia per molt menys.  Suposem que serà legal, però ètic. ja els diem ara que no.

   


  La Policia Local, en peu de guerra

  29/11/2015

  Els sindicats CCOO, UGT, CSI-F i SPPM-CAT denuncien en un escrit conjunt que la situació de la policia local de Sant Feliu està “a punt del col·lapse”. Així ho fan saber en un document que han entrat a l’Ajuntament en què, a més, sol·liciten la dimissió  immediata del regidor de Seguretat, Jordi Vilà. Un dels motius que concreten els quatre sindicats és la inseguretat amb què treballen els efectius policials. En l’escrit alerten que per tercera vegada s’han licitat les armilles antibales, però que, a l’hora de realitzar la compra, “els diners destinats a aquesta finalitat han desaparegut”. “La protecció dels seus policies no és important per a aquest consistori ni per al regidor de la policia”, diuen.

  Per altra banda, la carta, que va ser registrada a l’ajuntament dimecres, afirma que transcorreguts més de cent dies des de l’inici del mandat, el regidor de Seguretat no ha accedit a reunir-se formalment amb els representants sindicals. “L’única interacció amb el regidor han estat petites converses en trobades casuals al carrer o als passadissos de l’ajuntament”, expliquen.

  Per il·lustrar “la manca d’esperit de treball i solució de problemes”, els sindicats exposen en la seva carta una sèrie de mancances en el cos policial. Entre aquestes hi ha situacions i condicions de treball precàries, com ara la falta de vehicles, existència de patrulles unipersonals i designacions arbitràries. Així mateix els quatre sindicats denuncien que no es respecten els serveis mínims, hi ha una manca de comandaments als serveis o falta de material, com per exemple que no es poden fer controls d’alcoholèmia per falta de material. Així mateix denuncien l’incompliment reiterat del conveni.

  Les úniques decisions que s’han pres, segons els sindicats, són “la renovació de la comissió de servei fora de tota legalitat i la compra d’un radar”.
  L’alcalde, Carles Motas, defensa que fa cinc mesos que han entrat al govern i que estan treballant per “posar ordre”. “Entenc el neguit dels sindicats perquè els problemes vénen de lluny, però volem fer les coses ben fetes”, diu. En aquest sentit avança que ja amb el seu pressupost que entra en vigor al gener es corregiran deficiències com ara la manca d’armilles antibales. En tot cas, Motas dóna suport incondicional al regidor de la policia, de qui els sindicats demanen la dimissió.

  L’equip de govern de la ciutat es valora positivament en els cent dies de mandat

  09/10/2015

  Amb motiu dels cent primers dies de mandat, el govern de la ciutat va voler fer una valoració pública de la feina feta fins ara.

  Carles Motas, alcalde de la ciutat, va valorar molt positivament l’equip de govern, destacant molt l’esperit treballador dels regidors. “És un govern pragmàtic que vol fer realitats”, digué, volent donar un missatge d’optimisme i tranquil·litat. Va parlar també de la gran feina que han fet desencallant temes que havien estat parats a la ciutat.

  El mateix missatge va donar Jordi Vilà, d’Esquerra i segon tinent d’alcalde, que va afegir que tot i l’esforç que implica començar a governar a l’estiu, la “prova està superada amb nota”, i veu a la coalició preparada per a un futur.

  Josep Melcior Muñoz, representant del PSC i primer tinent d’alcalde, va destacar dos trets d’aquesta coalició: uns objectius clars per a rellançar l’economia local i donar suport social, i que és un govern integrat per persones que volen donar servei a la ciutat.

  Quan van ser preguntats per quins eren aquests temes encallats, l’alcalde va recitar una llista dels temes que sempre es treballen a l’Ajuntament de Sant Feliu i que sempre són en boca de tothom: l’aparcament de la Corxera, el Museu Thyssen, el nou institut… Projectes que, en paraules seves, sempre se n’han parlat i que el govern en vol assentar les bases per a dur-los a terme.

  També hi va haver un moment per a la crítica al govern de la Generalitat, reclamant el deute que té envers l’ajuntament referent al Pla de Barris i amb l’herència dels germans Anlló.


  ERC denuncia plagi per part del govern local en el Pacte Local d’Ocupació

  22/05/2015

  El passat dimecres, durant el debat electoral organitzat per Ràdio Sant Feliu i el Punt Avui, el regidor d’Esquerra Jordi Vilà va denunciar el plagi, per part del govern local, del document “Pacte local d’Ocupació” de Terrassa.

  Vilà va denunciar que “durant 4 anys el govern no s’ha atrevit a fer un document tant necessari en una època de crisi econòmica i laboral com la que vivim, i ara que ho ha presentat en plena campanya electoral, el passat divendres 8 de maig, com a obra de govern CIU+PSC, ens presenta un document copiat literalment d’una ciutat de l’àrea metropolitana com és Terrassa”

  “Plagiar un document és un escàndol, i més si copies també les faltes ortogràfiques, però fer-ho amb un document com aquest, que és un instrument que ha de permetre actuar en matèria d’ocupació i reactivació econòmica, per tal de recuperar el mercat laboral és cinisme”, puntualitza Jordi Vilà.

  Des d’Esquerra demanen rigor i honestedat i no “una presa de pèl”, sobretot quan es tracta de temes delicats “com la feina i l’atur”.


  Jordi Vilà (ERC): “Un govern que té por de fer coses no serveix”

  12/05/2015

  Jordi Vilà, cap de llista d’ERC, passarà a ser, després de les eleccions, un dels regidors amb més longevitat dins el consistori. Sempre fent oposició –excepte 3 anys que va estar al Govern- amb una dialèctica plena de cultismes i desestimant la jugular de l’adversari. Havia amenaçat de plegar, però ha tornat i aquestes poden ser les eleccions que el catapultin, fins i tot, a la tercera plaça, si les previsions no van desencaminades i tenint en compte que ERC va ser la força més votada a les darreres eleccions europees a Sant Feliu.

  Vostè va dir a l’Assemblea de militants que no es presentaria de nou com a alcaldable, però aquí el tenim. Què li ha fet reconsiderar la decisió?

  El procés nacional d’alliberament de Catalunya va fer repensar-m’ho. El 2011 sortim del tripartit, però aleshores va venir tot el rebombori popular amb la sentència sobre l’Estatut. I aquí és on crec que puc aportar com a cap de llista.

  Fins a dia d’avui, el sostre d’ERC a Sant Feliu ha estat 2 regidors, tot i que actualment hi és vostè sol. Creu que pot batre aquesta marca?

  És clar, ens presentem amb el propòsit motivat de superar-lo. Les circumstàncies són totalment propícies perquè això passi tant a nivell nacional com local.

  Es trobaria més còmode governant o a l’oposició?

  Governant, de tota la vida! El propòsit de qualsevol partit que es presenti a les eleccions ha de ser aquest. Governant es poden fer moltes coses amb criteri republicà i jo vaig fer-ho durant tres anys en la legislatura anterior, amb accions com ara gestionar el Festival Porta Ferrada amb el pressupost més alt de la història amb menys dèficit de la història. Ara, no s’ha d’estar a dins de qualsevol govern a qualsevol preu. A l’oposició també es pot fer feina i ERC n’ha fet molta al llarg d’aquests 20 anys que fa que tenim grup municipal. Per exemple, per tenir oficialment l’estelada penjada ran de mar nosaltres vam estar al peu del canó presentant mocions durant una pila d’anys. Sempre ens deien que això era impossible, que érem uns il•lusos pescallunes i, al final, el Ple de l’Ajuntament ho va aprovar. Tinc una gran satisfacció per això.

  En quin model de ciutat creu ERC, amb Jordi Vilà al capdavant?

  Nosaltres creiem en un model republicà en què el ciutadà és la primera categoria política, i això passa per tenir un criteri en què l’educació és el referent personal. Quan una persona té bona formació, té criteri personal suficient per contrastar totes les opinions que rebi. I això acaba marcant el desenvolupament de la ciutat per la suma d’individualitats. Nosaltres podem garantir que tot allò públic es gestioni amb honestedat, eficiència i amb criteris de democràcia perquè arribi justament a tothom.

  En què es basa el seu programa electoral?

  Té tres eixos principals: atenció a les persones, promoció econòmica i independència de Catalunya. La política social, per atendre amb rigor les necessitats bàsiques de la població, és el primer punt en època de crisi, amb l’Asil, el CAP, els col•legis, les beques menjador, els desnonaments, les plusvàlues, l’atur,…; en segon lloc, cal una política de promoció econòmica basada en aprofitar la cultura i la natura per crear un model turístic genuí difícil de copiar, amb accions com la recuperació de la Font de Monticalvari, la restauració d’ espais degradats, la recuperació de l’herència Anlló, la construcció d’un càmping i, en àmbit cultural, promoure la candidatura a la capitalitat catalana de la cultura o de la sardana, fer el Museu Thyssen i l’equipament del monestir, recuperar premis en l’àmbit musical i literari,… . El que no pot ser és anar trampejant com ha fet el govern amb el gestor turístic o el Museu Thyssen, que l’alcalde mateix diu que té por de fer-lo… Un govern amb por no serveix! I en quant a l’alliberament nacional de Catalunya, volem crear una regidoria per a la transició nacional i per això els 31 components de llista d’ERC ens hem compromès amb el text de l’ANC.

  Quina política de pactes podria seguir el seu partit?

  N’hem parlat, perquè aquest tema sempre surt, però ara això només serveix per fer bullir l’olla. El que està clar és que les exigències post-electorals per a possibles pactes seran l’eix social, l’eix econòmic i l’eix de l’alliberament nacional. I això ho defensarem per terra, mar i aire.

  De què està més i menys orgullós dels darrers 4 anys com a regidor?

  Del que estic més orgullós és d’haver fet una oposició constructiva, votant, quan ha calgut, punts que hem cregut que tenien solvència ètica i recorregut polític, com ara la nova contractació del subministrament de llum i la concessió administrativa de la Porta Ferrada. I del que n’estic menys orgullós és no haver pogut estar, alguna vegada, a l’alçada de les circumstàncies per defensar amb criteri el punt de vista republicà.

  Els darrers 4 anys, excepte en els temes nacionals, se l’ha vist poc bel•ligerant fent oposició, al contrari que TxSF. S’està guanyant una fama de tou, de massa bona persona?

  Bona persona intento ser-ho tant com puc. De ximple, intento no ser-ho mai. He actuat tenint en compte el fet nacional i la crisi econòmica. Les meves intervencions anaven amb un punt de veu reposat, filosòfic i motivador, per tal que el govern tingués una visió estratègica per quan acabés la crisi, amb posicionaments radicals per a despertar Sant Feliu. Però no ho han fet. El tipus d’oposició que ha fet Tots per Sant Feliu, sincerament, no el comparteixo. L’oposició ha de ser crítica, però constructiva. Ells han fet barrila de forma constant i com a estratègia continuada. I aquí, la política dimiteix. ERC només es va despentinar amb el cas de les gravacions il•legals de persones que feia el regidor Càrdenas amb les càmeres del Casal d’Avis, perquè era intolerable i immoral i al final l’alcalde i el regidor van acabar demanant perdó.

  Què destacaria del seu equip?

  El candidat ha estat escollit en assemblea i això m’enorgulleix. Jo destaco que és gent que té una militància ciutadana molt compromesa en diferents àmbits, amb molts independents amb molt rigor i molta honestedat, que dóna valor com a grup.

  Com definiria els caps de llista adversaris en aquestes eleccions?

  No els conec a tots, lògicament, però sobreentenc que tots posen les seves virtuts per a la causa pública… Relació política en tinc amb tots ells, més enllà de la discrepància política que hi ha, a vegades molt severa.

  Què li sembla l’aparició de MES i l’auge de la CUP, com a contrincants en l’independentisme d’esquerres?

  En principi, si fan causa per la reivindicació nacional catalana, em semblen bé. El catalanisme polític sempre ha estat plural, tant el de dretes com el d’esquerres i a mi això m’agrada. La CUP ve de l’esquerra dogmàtica, que nosaltres no compartim perquè som socialdemòcrates, i MES surt de l’escissió del PSC, però tenen tota la legitimitat. La independència l’hem de fer entre tots i no cal anar amb llistes úniques.

  Què en pensa que a la façana de l’Ajuntament no hi onegi la bandera espanyola?

  Em sembla una cosa natural, vista l’opinió social de la gent de Sant Feliu de Guíxols. No es poden imposar normes i pautes contra criteri de la majoria. Em sembla que la voluntat popular s’expressa perfectament a la cruïlla entre la Rambla Vidal i el Passeig de Mar, on hi oneja l’estelada, per decisió oficial, des de fa més de 4 anys.


  Josep Maria Terricabras presentà Jordi Vilà com a alcaldable d’ERC

  10/02/2015

  Unes 150 persones van omplir la Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols al presentació de la candidatura d’ERC Guíxols per a les eleccions municipals del proper mes de maig.

  L’acte, presentat pel president de la secció local d’Esquerra a la ciutat Manel Mayor, va comptar amb la participació de Josep Ramon Llobet i Georgina Linares que durant els darrers 3 anys i mig van estar al capdavant de la territorial de Guíxols per la Independència de l’ANC, com a coordinador i secretària respectivament.

  Llobet va manifestar que “vull estar amb aquest gran projecte de la independència del nostre país des d’ERC” i va afegir que “vull treballar de valent per l’educació i la cultura de Sant Feliu de Guíxols”, Mentre que Georgina Linares va dir que “La participació ciutadana és clau pel nostre futur” i va convidar a tota la ciutadania a participar en el nou projecte d’ERC Guíxols.

  L’acte també va comptar amb la participació de Jordi Vilà, alcaldable d’ERC a la ciutat i de l’eurodiputat Josep Maria Terricabras.

  Vilà es va mostrar il•lusionat amb l’aposta d’Esquerra a la Sant Feliu de Guíxols i va afegir que “el futur de Sant Feliu s’ha d’escriure amb R de república, hem d’aconseguir la riquesa espiritual i econòmica que ens mereixem”.

  Finalment, Josep Maria Terricabras va destacar que Europa és imprescindible, més encara amb el govern actual, i va afegir que “Els valors i la llibertat van primer, i així ha de ser a l’ajuntament”.

  La secció local d’ERC agraeix el suport dels presents a la Casa Irla  anima a tota la ciutadania ganxona a participar en el projecte d’ERC a la ciutat, “un projecte que ha de ser de tots i per a tots”.


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies