• Categories
 • Jornades “Enganxa’t” per l’ocupació

  01/05/2018
   
  Aquesta setmana s’organitza a la nostra ciutat unes jornades per a l’ocupació al Teatre i al Monestir, amb el següent programa: 
   
   
  Dijous 3 de maig de 2018 – ENGANXA’T JOVE – Teatre Auditori Municipal
   
  XERRADES
  • 9.00h Benvinguda institucional  
  • 9.30h L’atrapasomnis vol treballar – a càrrec de Pau López 
  • 10.30h Cinc passos per trobar feina – a càrrec de David Alberca, coach 
  • 12.00h Youtuber, una feina d’avui dia – a càrrec de Sitofonk 
  • 13.00h Recursos per a l’ocupació des del Punt Jove – a càrrec dels tècnics de joventut de Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Castell- Platja d’Aro i la impulsora de Garantia Juvenil de l’OJ Baix Empordà 
  • 14.00h Com vaig arribar a ser influencer – a càrrec de Ainania, healthy influencer
  TALLERS PRÀCTICS 
  – Taller 1. Vine a fer el teu vídeocurrículum 
  – Taller 2. Escape room, trobaràs la clau de la feina? 
  – Taller 3. App’s per trobar feina
  Inscripcions als tallers al Teatre Auditori Municipal el mateix dia a les 9h (segons disponibilitat de places).
   
   
  Divendres 4 de maig de 2018 – ENGANXA’T AMB ENTREVISTES EXPRÉS – Monestir de Sant Feliu de Guíxols

  • 9.15h Benvinguda institucional
  • 9.45h Destaca el teu potencial i millora el perfil professional – a càrrec de David Alberca, coach
  • 10.15h Presentacions empreses i llocs de treball – entrevistes exprés
  • 11.00h Descans
  • 11.15h Inici entrevistes exprés en sala
  • 11.15h Marca personal i Currículum vitae – a càrrec de Xavier Romo, formador i consultor
  • 11,50h Elevator pitch, l’entrevista de feina – a càrrec Martí Juanola, economista (30 min)
  • 12,25h La gestió i com afecten les xarxes socials en la cerca de feina – a càrrec de Xavier Romo, formador i consultor
  • 13.00h “Trobar feina, el secret per aconseguir-ho” – a càrrec de David Alberca, coach
  • 14.00h Cloenda de la jornada – a càrrec de l’Il•lustríssim Sr. Alcalde Carles Motas

  Inscripcions a les Entrevistes Exprés: http://promocioeconomica.guixols.cat/servei-ocupacio-municipal/busques-feina/ofertes-de-feina.html 


  Presentada la campanya per prevenir abusos als discapacitats intel·lectuals

  27/04/2018

  Més de 200 persones, entre professionals, tècnics, usuaris, familiars i responsables polítics de tota la demarcació de Girona, han volgut conèixer el programa impulsat per Mossos d’Esquadra, amb la col·laboració de Dincat i altres entitats vinculades al sector de la discapacitat o l’assistència social. 

  El responsable d’Envelliment, salut mental i sexualitat de Dincat, Israel Belchi, ha determinat que entre el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual que han participat d’un estudi, el 50% de les dones han patit victimització sexual. Un de cada tres homes també, i una de quatre dones de la mostra ha patit al llarg de la seva vida victimització sexual amb penetració. 

  Per fer front a aquestes actuacions, des de Mossos d’Esquadra s’ha impulsat una campanya per prevenir els abusos. Presentada per la sotsinspectora Rosa Negre, cap de la Unitat Regional de Proximitat i Atenció al Ciutadà de Girona, s’articula sobre la idea de prevenció, detecció, atenció i seguiment des de la proximitat. Tal com ha explicat, els Mossos d’Esquadra han elaborat una guia de difusió a tots els efectius policials per poder donar una millor atenció a aquestes persones, així mateix s’han format a persones de les diferents comissaries per tal que puguin impartir sessions formatives a grups de persones amb discapacitat intel·lectual. S’han dissenyat un total de 8 tallers per prevenir abusos de diferents àmbits, 3 de l’àmbit sexual, amb una especial atenció a l’abús facilitat per l’ús de xarxes socials, i la resta seria abús econòmic, negligència i/o abandonament, abús físic, abús psicològic, i odi i discriminació. 

  En una taula rodona, tres persones amb discapacitat intel·lectual han explicat tots els aprenentatges que han rebut en el programa pilot en el que van participar. Van aprendre que si són davant d’una agressió, a banda d’intentar defensar-se, no s’han de callar, que ho han de comunicar a la família i als agents de Mossos d’Esquadra. Tal com ha dit una de les ponents, “el meu cos és meu, el respecto, i el vull fer respectar”.

  Ja s’han fet diferents accions de difusió de la campanya arreu de Catalunya, que es tancaran el 8 de maig a Sant Cugat del Vallès. En el cas de les comarques gironines, la presentació es va fer a la nostra ciutat, presidida pel primer tinent d’alcalde, Josep Melcior Muñoz.


  Aquest cap de setmana, Jornades Europees de Patrimoni

  06/10/2017

  En el marc de la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni, aquest cap de setmana es poden gaudir a Sant Feliu de Guíxols d’una sèrie d’activitats relacionades:

  Taller Farmaciola de Tardor

  07/10/2017  Museu d’Història, Planta 4.  de 10.00 a 13.00 hores
   
   
  En el marc dels tallers medicinals que cada any duem a terme dins del Cicle Salut i Societat, us proposem l’aprenentatge de la preparació d’un xarop per a la tos a base de saüc i altres plantes medicinals. Prèviament es farà una sortida de reconeixement i recol·lecció de plantes remeieres. A càrrec de Judith Ramírez, membre de l’Associació Etnobotànica Rusticana.
  En el desenvolupament del taller es prendrà contacte amb els materials de farmàcia que es feien servir antigament tals com morters, bàscules de precisió, etc. per a l’elaboració de xarops i medicaments, pertanyents al fons Martí Casals que disposa el museu a l’Espai del Metge i de la Salut Rural del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols. Cal que els participants portin una ampolleta per a posar-hi el xarop.
                 

   

  Camins de ronda de la Costa Brava, paisatge cultural UNESCO?

   07/10/2017
   
   Sala d’actes del Museu d’Història 
   17.00 h.
   
  La Convenció sobre la Protecció del Patrimoni mundial, cultural i natural aprovada per la Conferència General de la UNESCO el 1972 és la que ens dóna les primeres pautes per poder discernir si un element, un monument, un lloc, un espai, … mereix la categoria de patrimoni mundial. Més endavant, d’altres documents han anat completant o matisant aquelles primeres directrius. Per tal de poder reflexionar  sobre la possibilitat que els Camins de ronda de la Costa Brava esdevinguin Patrimoni Mundial de la UNESCO en la categoria de “paisatge cultural” farem un breu repàs a alguns d’aquests documents, i parlarem i veurem llocs que ja han obtingut aquesta denominació. A càrrec d’Àngel Morillas, membre d’ICOMOS i responsable estatal del projecte “El Patrimoni en mans dels joves” dins el Pla d’Escoles Associades de la UNESCO.

  Itinerari Joan Bordàs

   08/10/2017
   
   Punt de trobada i sortida: seu del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols (Pl. Monestir s/n)
   11.00 hores
   
  Itinerari urbà resseguint les actuacions més destacades de l’arquitecte Joan Bordàs (mercat municipal cobert, façana marítima, casa Arxer de la Rbla. del Portalet, casa Dawson de l’Avinguda Juli Garreta, etc.) a càrrec de Josep Maria Vicens, membre de l’Associació d’Amics del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols.
   
   

  Valoració positiva de les jornades StartUpNow

  08/06/2017

  Un total de 90 emprenedors han passat per les primeres jornades StartUpNow que es van clausurar aquest dimecres al Monestir de la nostra ciutat. Des de l’organització, la valoració ha estat molt positiva i Martí Juanola, per part de l’organització, ha declarat a Ràdio Capital que “al voltant del 30% dels participants han estat joves de 19 a 22 anys”. Per Juanola, la situació ideal és que un emprenedor s’acabi convertint en empresari o pugui autoocupar-se.

  Les jornades han comptat amb taules rodones sobre temes que incideixen directament sobre l’emprenedoria, com el finançament o la importància del màrqueting online i també conferències, networkings i presentacions de projectes.

   

   

   

   

   


  Va tenir lloc la jornada “Learn & Win” a l’IES Sant Feliu

  08/04/2017

  Durant el matí d’ahir divendres va tenir lloc a l’IES Sant Feliu la jornada “Learn & Win”, una jornada d’emprenedoria dirigida als estudiants de cicles formatius d’FP de l’institut ganxó, en una jornada plena de ponències d’experts en l’àmbit de l’administració d’empresa.

  En substitució de la directora Raquel Robert, fou la cap d’estudis Isabel Fernández qui va obrir el torn d’intervencions, donant les gràcies a Josep Pere Polanco, Director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, a Joan Puig, President de la Cambra de Comerç per assistir als actes d’inauguració i a l’alcalde Carles Motas i al regidor d’Ensenyament Josep Ramon Llobet, per la cloenda de la jornada, així com als ponents per fer-los compartir les seves experiències personals i saber fer en l’àmbit empresarial. També agraí als professors i alumnes de 1r de Gestió de Vendes i Espais Comercials per l’organització de l’event.  Posteriorment va parlar de l’objectiu de la jornada: que els alumnes siguin capaços de veure com, “rere qualsevol empresa, invent o idea de negoci, hi ha una formació, una feina, una reflexió, un risc, una oportunitat i una lluita per aconseguir els objectius” i el fet que per obtenir l’èxit, primer calgui fracassar i tornar a cercar l’oportunitat.

  La cap d’estudis va emfatitzar que els nous entorns de treball requereixen persones formades, polivalents i amb iniciativa pròpia per progressar en una empresa; i apuntant els esforços personals i l’ànim de formació contínua que això requereix, esmentant que cal tenir oberta la ment amb voluntat de canvi.

  La representant de l’Institut també va aprofitar per presentar la formació Dual que es pot adquirir al centre, un total de 4 cicles de grau mitjà: Instal·lacions elèctriques i automàtiques, Activitats comercials, Administració i finances i Gestió de vendes i espais comercials.

  En segon lloc va intervenir el Delegat d’Ensenyament, Josep Pere Polanco,  que va centrar el seu discurs en el fet que els joves han d’estar ben formats, tot dirigint-se als alumnes de Comerç i Administratiu, per tal que les empreses s’interessin per ells, i que aquesta jornada serveix precisament per posar-hi aquesta voluntat, de que la gent estigui ben formada per tenir bones feines.

  La tercera intervenció fou la de Joan Puig, President de la Cambra de Comerç, que va fer esment de la seva experiència com a empresari i va posar de relleu la disposició de la Cambra per al jovent que vulgui portar a la realitat els seus projectes de negoci.
  Aquesta idea ja fa tres mesos que s’ha posat en pràctica i els alumnes han confeccionat en una sala de l’Institut “una simulació de botiga”, precisament per fer pràctiques de comerç.
  Durant la jornada els alumnes es van portar molt bé, escoltant amb silenci i atenció les presentacions tant de les autoritats com dels ponents. I també van tenir temps de fer un petit discurs per exposar les seves inquietuds empresarials.
  Van cloure la jornada els representants municipals: el regidor d’Ensenyament Josep Ramon Llobet i l’alcalde Carles Motas.

  “Enganxa’t”, jornades per ajudar a trobar feina

  23/03/2017

  L’Ajuntament, conjuntament amb MC Empreses, organitza al Monestir unes jornades per a la recerca de feina els propers 29 i 30 de març, anomenades “Enganxa’t a la feina”.  Aquestes jornades, similars a les que els darrers anys s’han celebrat a Sant Antoni de Calonge o Palafrugell, seran unes jornades per a l’ocupació i per crear oportunitats laborals a joves i adults, així com per facilitar el contacte del binomi de persona en recerca de feina i empreses amb necessitats a cobrir places.

  En les jornades també es podran ampliar els coneixements de la recerca de feina actual i aportar noves eines i estratègies amb activitats com ara xerrades interactives, taules rodones, tallers i workshops, dinàmiques de grup per millorar les possibilitats en les entrevistes…

  Els interessats en trobar feina també podran participar en “Speed dating” o “entrevistes exprés”. durant les jornades amb empreses que ofereixen llocs de treball.


  Jornades de memòria de la Guerra Civil

  06/06/2016

  Un recorregut per alguns dels escenaris de trist però necessari record durant la Guerra Civil, guiat per l’historiador local Àngel Jiménez, va cloure dissabte la primera de les tres jornades del cicle Memòries i Història, organitzat pel museu guixolenc i el Museu Memorial de l’Exili. Jiménez va introduir els fets que van marcar el 1936 al municipi. Posteriorment va recordar detalls com ara que el monestir va servir com a presó d’alguns afusellats en la postguerra, la crema d’objectes religiosos i la destrucció de l’escultura original de l’arc barroc de Sant Benet, o l’empresonament, per milicians, de diversos guixolencs a la Casa de la Marquesa, el 31 d’octubre del 1936, un dels dies tràgics de la guerra al municipi per l’afusellament de clergues i veïns.

  L’itinerari va acabar al cementiri, amb una ofrena floral a totes les víctimes del conflicte i la postguerra, i una ressenya final de la historiadora Esther Bussot sobre els brigadistes internacionals enterrats al recinte. Arxivers de diversos municipis del Baix Empordà van presentar també l’exposició virtual Un minut abans, una miscel·lània de documents que il·lustren com era la vida quotidiana a les poblacions quan va esclatar la Guerra Civil. Les jornades continuaran divendres i dissabte vinent amb la presentació de diferents treballs de recerca amateur, un llibre i l’entrevista a Ramon Tauler i Valls, espia guixolenc a la Segona Guerra Mundial.

   

  Font: El Punt-Avui


  Jornada informativa sobre la SIDA amb motiu de l’aniversari de l’ACAS

  08/02/2016

  Des de l’Associació Comunitària Anti-Sida (ACAS) s’informa que enguany es commemoren els 25 anys de l’entitat a Girona i 20 anys al Baix Empordà, amb seu a Sant Feliu de Guíxols i que, per aquest motiu,  el proper dia 12 de Febrer es celebrarà una jornada formativa i informativa  amb el títol “VIH – SIDA: Prevenció, diagnòstic, tractament i investigació”.

  Al  llarg del matí, les Agents de Salut de l’entitat realitzaran al Punt Jove de Sant Feliu una activitat de prevenció per als alumnes de 3r d’ESO i a altres col·lectius de joves de la ciutat.

  A partir de les 16h, començaran un seguit de conferències a la sala Abat Panyelles del Monestir i es comptarà amb la presència de l’Alcalde de la ciutat Carles Motas, que farà la presentació de la jornada acompanyat del Dr. Lluis Franch, president de l’entitat.

  Seguidament, començarà la ponència “Fem Prevenció” a càrrec de Laura Serrano i Maria Conchillo, tècniques d’ACAS Baix Empordà i Lluís Romero, representant de la Plataforma Unitària d’ONG-SIDA de Catalunya, Comitè 1 de Desembre en l’apartat de prevenció.

  Després d’una pausa , seguirà la jornada  amb l’apartat de diagnòstic, tractament i investigació a càrrec d’Àngels Masabeu, Directora   de   la   Unitat   de   Especialitats Mèdiques i Coordinadora de la Unitat de VIH als  Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (Hospital de Palamós); Esther Aznar, Directora Executiva de la Fundació SEIMC- GESIDA; i Bonaventura Clotet, Cap de   la   unitat   de   VIH   de   l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Can Ruti), Director de l’Institut d’Investigació de la Sida IrsiCaixa, President de la Fundació Lluita Contra la Sida i Codirector del programa HIVACAT de investigació de la vacuna contra la Sida.

  Per a més informació de la jornada i inscripcions poden trucar al 972 32 40 05 o al correu agentsalut07@yahoo.es. Aforament limitat.

  acas


  El Club Aquàtic Xaloc va organitzar dues jornades de natació

  15/12/2015

  La primera activitat va ser una jornada de natació amb aletes, que va tenir lloc el dissabte 12 de desembre amb la segona edició de la Lliga Catalana de natació amb aletes. Hi van assistir uns 110 nedadors dels equips Bellesport (Hospitalet), Mediterrani (Barcelona) i del Xaloc.

  Es nedaven les proves d’apnea, 100 i 400 superfície i per primera vegada 400 mts amb bialetes. Els dos nedadors del Xaloc que es presentaven als 400 metres van aconseguir els dos millors temps de la prova  i altres nedadors del Xaloc van aconseguir rebaixar les seves marques personals.

  També en aquesta prova es van atrevir a competir per primera vegada  nous nedadors de l’escola de natació del Xaloc.

   

  I el diumenge 13 de desembre va tenir lloc la jornada “nedador complet” en què quatre equips: IME Palafrugell, Tenis La Bisbal, AEE Frederic Martí  i Club Aquàtic Xaloc, amb prop de 80 nedadors,  van assistir a la jornada del Nedador Complet en què els nedadors participen a dues proves, la primera amb aletes i l’altre a triar un estil (crol, braça, esquena i papallona), sumant els punts de classificació de les dues.

  Al final de la jornada es va muntar un relleu en què  hi participaven tots els assistents al Trofeu.

  En aquesta edició, com és habitual, es van recaptar diners per la Marató de TV3, amb la venda de coques que les mares dels alumnes del Xaloc van portar i la rifa d’una panera entre els assistents.

   

   

   

   

   

   

   


  La unió entre la vida i la literatura

  03/06/2015

  El passat cap de setmana va tenir lloc la Jornada Lletres i Salut, organitzada per la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural de la UdG i la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col•laboració del Museu d’Història i la Biblioteca Octavi Viader.

  Les jornades varen consistir en una primera sessió teòrica a la Sala Abat Sunyer del Monestir, on es varen combinar diferents conferències amb una taula rodona. Els ponents convidats varen ser Laura Borràs (Directora de la Institució de les Lletres Catalanes), Josep Roig Garcia (Doctor en Medecina i Llicenciat en Història), Elisenda Trias (Pediatra), Isabel Serrano (Infermera del projecte Nascuts per llegir), Laura Baena, (editora d’Edicions 1984 i traductora),Toni Sala (Escriptor), Xavier Duran i Mita Casacuberta (Professora titular del Departament de Filologia i Filosofia de la UdG), que van parlar de diferents aspectes relacionats amb la literatura i la salut, des de diferents punts de vista, tant diversos com el literari, el científic, l’històric o relacionat amb la pràctica professional.

  La segona sessió va consistir en una sortida d’estudi al Sanatori de Puig d’Olena per conèixer aquest espai de “salut”, així com l’experiència del poeta Màrius Torres que hi va viure durant 7 anys i finalment hi morí de tuberculosis el 1942. Margarida Prats (Professora titular del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura, UB), va ser l’encarregada de fer la visita als diferents espais del sanatori alhora que anava llegint fragments de poemes i cartes de Màrius Torres, una emotiva visita que es va complementar amb una extensa explicació de la creació i evolució dels Sanatoris a Europa i Catalunya, a càrrec de Josep Roig (Doctor en Medicina i Llicenciat en Història).

  A les Jornades hi van assistir persones provinents d’arreu de Catalunya. Cal agrair a les Germanes Dominiques de l’Anunciata la seva hospitalitat i col•laboració per haver deixat visitar totes les instal•lacions del Sanatori, que actualment és el centre CRAE Mare de Déu del Roser.


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies