• Categories
 • Convoquen un ple extra per repetir un punt no aprovat i MES ho considera “poc democràtic”

  05/12/2016
  Aquest matí el govern de la ciutat ha convocat un ple per aprovar provisionalment la modificació urbanística que fa referència als entorns del Monestir. Era la segona vegada que
  ho feia, ja que en el darrer ple ordinari de novembre (ara fa deu dies) el govern també ho va intentar, però no va aconseguir la majoria qualificada que necessitava en faltar dos membres de l’equip de govern a la sessió (l’alcalde Motas i Josep Ramon Llobet). El punt es va aprovar amb només 10 vots a favor, i com que en afers com aquest es necessita una majoria qualificada (11 vots a Sant Feliu), el punt no es podia considerar aprovat.
  Avui el govern ha “inhabilitat” aquell acord – així ho ha definit l’alcalde accidental Josep Melcior Muñoz- i l’ha tornat a aprovar, aquest cop sí, amb els 11 vots que es necessiten, i MES considera que “el que avui ha fet el govern ha estat rehabilitar un acord del ple”.
  Un ple que s’ha endarrerit uns minuts tot esperant l’arribada del regidor número 11 que li faltava al govern per votar a favor el punt. “Certament còmic”, segons MES.
  A continuació, l’alcalde accidental ha assumit l’error i s’ha atribuït tota la responsabilitat, tot i que poc després ha considerat una votació en el ple com un “requisit burocràtic”, insinuant que tot el que havia passat era, en part, “culpa de l’oposició, que no havia estat prou atenta fiscalitzant el govern”.
  En el ple, el regidor de MES Pere Albó ha dit que “justament, aquesta manera d’entendre-ho és el que fa que vostès comentin errors com el d’avui, que els porta a repetir un punt del ple municipal”. El regidor ha posat altres exemples d’aquesta deriva i ha senyalat que “d’això en són els únics responsables, no es poden amagar darrere d’errors tècnics o burocràtics”. Així, Pere Albó ha fet notar que “fa molts mesos que el públic no pot intervenir després del ple”. També ha denunciat el que ell ha anomenat “efecte ventafocs” (així anomena el fet d’acabar els plens estrictament a les 12 de la nit, eludint d’aquesta manera tant les preguntes del públic present com també els precs i preguntes dels
  regidors de l’oposició). En el mateix sentit ha denunciat un estil hiperformalista a l’hora d’interpretar el ROM, en recordar que no es deixa parlar en segona intervenció o s’abusa
  de la darrera intervenció per evitar un debat d’idees i convertir-lo en un discurs de consignes populistes.
  Pere Albó ha recordat els “tics poc democràtics que té el govern de Sant Feliu de Guíxols en dirigir els plens”. “Tant el Sr. Alcalde titular com ara l’accidental no es caracteritzen precisament per tenir una manera de presidir els plens que es pugui qualificar de generosa”, ha declarat Albó.
  Finalment l’alcalde accidental ha acabat explicant que “aquestes coses passen” i que “no som el primer lloc on es dóna una circumstància com aquesta”, posant com a exemple l’Ajuntament de Girona, que va haver de repetir el ple que nomenava l’alcalde. El que no ha explicat Muñoz, diu MES al nostre diari, és  “que aquell alcalde va haver d’assumir finalment responsabilitats polítiques dimitint”. Albó es queixa que de l’excés de populisme del govern tampoc li ha permès dir aquesta frase, ja que Muñoz ha fet aquestes declaracions en l’últim torn “per evitar ser retopat”.

  Josep Melcior Muñoz (PSC) passarà a tenir dedicació exclusiva el 2016

  21/12/2015

  El primer tinent d’alcalde, Josep Melcior Muñoz (PSC), fins ara amb una dedicació parcial de mitja jornada, passarà a tenir dedicació exclusiva el 2016, segons ha pogut saber Tribuna Ganxona, un tema que serà tractat en el ple extraordinari de demà, en el qual s’hauria d’aprovar els pressupost municipal del proper any.

  Amb aquesta dedicació exclusiva, Muñoz tindria un sou anual de més de 40.000 €, fet que ha aixecat ja les crítiques de Guíxols des del Carrer (GdC), que presentarà una sèrie d’esmenes al ple de demà. La plataforma ciutadana presentarà una esmena on proposarà rebaixar la retribució anual del primer Tinent d’Alcalde.

  GdC, totalment en contra

  Però no només el futur sou de Muñoz fa clamar Guíxols des del Carrer. Els d’esquerres es queixen que l’equip de govern  només ha donat 4 dies de marge a l’oposició (dissabte i diumenge inclosos) entre la recepció de la documentació i la celebració del ple extraordinari de pressupostos, que tindrà lloc demà.

  Guíxols des del Carrer- Entesa recorda a l’actual alcalde que aquests són els mateixos “vicis” que en l’anterior mandat ell mateix recriminava al  govern anterior. Aquesta decisió, segons GdC, és totalment contradictòria amb el programa electoral dels partits de govern.

  Tot i això,  Guíxols des del Carrer presentarà un total de 21 esmenes al pressupost municipal del 2016, que es debatran en el ple de demà. D’entre elles destaca una disposició addicional per endegar un procés de pressupostos participatius que permeti prendre decisions en  matèria d’inversió en serveis i béns de manera participada amb el ciutadà, per afavorir la transparència.

  Altres esmenes van referides a la necessitat d’activar un servei de primera acollida a les persones nouvingudes, la declaració de zones de reserva marina a la costa de Sant Feliu, la inversió en polítiques d’habitatge social, l’increment de partides pressupostàries destinades a acció social, les millores d’adequació en la Via Ferrada, la construcció del nou IES o el compromís de destinar el 0,7% dels ingressos propis a temes de cooperació, acció solidària i ajut al desenvolupament.


  El govern de la ciutat porta l’OIAC a Vilartagues

  13/10/2015

  El nou govern ganxo, a més de replantejar alguns dels projectes d’obres i equipaments de l’anterior mandat, anuncia canvis en la prestació de serveis municipals. El més destacat és la descentralització de l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OIAC), que en els pròxims dies disposarà d’una segona seu al centre cívic de la plaça Salvador Espriu de Vilartagues.

  El tinent d’alcalde de Règim Intern i Hisenda, Josep Melcior Muñoz, explica que amb les noves tecnologies no hi ha cap impediment per evitar que molts veïns de la part alta s’hagin de desplaçar fins a l’ajuntament, i hi afegeix que en les últimes setmanes s’ha doblat el nombre d’atesos a l’OIAC pel període de tramitació de les bonificacions de l’IBI a les llars amb rendes baixes. En paral·lel, Muñoz avança que penjaran al web municipal les actes amb els acords de les reunions del govern i que ja atenen preguntes de l’oposició formulades en xarxa.
  Font: El Punt-Avui

  L’equip de govern de la ciutat es valora positivament en els cent dies de mandat

  09/10/2015

  Amb motiu dels cent primers dies de mandat, el govern de la ciutat va voler fer una valoració pública de la feina feta fins ara.

  Carles Motas, alcalde de la ciutat, va valorar molt positivament l’equip de govern, destacant molt l’esperit treballador dels regidors. “És un govern pragmàtic que vol fer realitats”, digué, volent donar un missatge d’optimisme i tranquil·litat. Va parlar també de la gran feina que han fet desencallant temes que havien estat parats a la ciutat.

  El mateix missatge va donar Jordi Vilà, d’Esquerra i segon tinent d’alcalde, que va afegir que tot i l’esforç que implica començar a governar a l’estiu, la “prova està superada amb nota”, i veu a la coalició preparada per a un futur.

  Josep Melcior Muñoz, representant del PSC i primer tinent d’alcalde, va destacar dos trets d’aquesta coalició: uns objectius clars per a rellançar l’economia local i donar suport social, i que és un govern integrat per persones que volen donar servei a la ciutat.

  Quan van ser preguntats per quins eren aquests temes encallats, l’alcalde va recitar una llista dels temes que sempre es treballen a l’Ajuntament de Sant Feliu i que sempre són en boca de tothom: l’aparcament de la Corxera, el Museu Thyssen, el nou institut… Projectes que, en paraules seves, sempre se n’han parlat i que el govern en vol assentar les bases per a dur-los a terme.

  També hi va haver un moment per a la crítica al govern de la Generalitat, reclamant el deute que té envers l’ajuntament referent al Pla de Barris i amb l’herència dels germans Anlló.


  Josep Melcior Muñoz: “Hem de reivindicar la capitalitat de la Costa Brava”

  11/05/2015

  El PSC, després de la marxa de Pere Albó al recent format partit MES, presenta Josep Melcior Muñoz com a cap de llista. Muñoz, de la vella guàrdia del PSC (fou regidor a la ciutat entre 1987 i 2001) torna, malgrat tot, amb una llista amb gent nova. El veterà polític es mostra bastant optimista de cares als resultats de les eleccions, tot i que els sondejos no li són favorables.

  Creu que té opcions reals de ser alcalde a partir del 25 de maig?

  Evidentment, des del moment que accepto encapçalar la candidatura i sóc escollit en primàries pels electors socialistes, crec fermament que puc guanyar les eleccions del 24 de maig.

  Quines expectatives té, amb el trencament del partit i la escissió a d’altres formacions per part d’una part de la militància socialista?

  Va marxar una part minoritària de militants i és legítim que tothom agafi el camí que vulgui, però el ressò mediàtic fou massa gran. Crec que aquesta pèrdua de militants no afecta el PSC perquè els que han marxat han apostat pel sobiranisme. Per tant nosaltres estem allà on érem i esperem que no ens afectarà.

  Les enquestes de caràcter general són poc optimistes de cares al PSC. Això, a nivell local, pot afectar?

  A les eleccions locals la gent valora moltes més coses, més enllà de les sigles. Som conscients que el PSC, a nivell nacional, no té una bona situació, però també som conscients que a nivell local convé que tinguem un bon projecte i un bon equip, i nosaltres ho oferim en aquestes eleccions.

  Es trobaria més còmode governant o a l’oposició?

  Qualsevol persona que es presenti en una llista, el que vol és governar. L’objectiu nostre és governar i el meu, ser el proper alcalde de Sant Feliu.

  Vostè ja va ser regidor en alguns mandats durant els anys 80 i 90. Quina experiència pot aportar?

  Vaig ser regidor per primer cop el 1987 i vaig estar a l’equip de govern fins el 1999. L’experiència és àmplia i diversa, he estat en diversos àmbits com educació, joventut, cultura, esports, recursos humans i fins i tot policia local. Evidentment, això em va omplir molt i em permet encarar aquest projecte amb aquest coneixement, tot i que amb els mètodes actuals i no pas els dels 80 i 90, perquè si d’una cosa estic convençut és que la situació ha canviat dràsticament. El món ha canviat, però tinc molt clar que la ciutat es va construir els anys 80 i 90 sota govern socialista i nosaltres, després de la crisi, volem recosir-la des del punt de vista social i econòmic.

  Es pot dir realment, amb aquests precedents, que vostè és la renovació del PSC? Què destacaria de la seva candidatura?

  Ara mateix, sóc és la renovació perquè he estat allunyat de les responsabilitats de govern des de 1999. I durant 16 anys han passat moltes coses. El meu bagatge em serveix a mi personalment i també de cares al nostre projecte, que inclou persones totalment noves en política. Això és un punt a favor de la meva candidatura. Dels 10 primers, en Salvador Calabuig i jo som els únics que aportem l’experiència de govern. Si la ciutat mira enrere, sabrà valorar la nostra aportació en aquell moment, però ara hem tornat perquè creiem que cal fer un salt endavant amb aquesta ciutat i, per fer-lo, cal experiència, joventut i renovació a fons de l’opció socialista. En alguns casos, tornem a les arrels, però amb d’altres som agosarats posant de número 4 a un noi de 18 anys, que serà regidor. Aquest és el canvi que hem fet els socialistes. Anem a jugar fort amb un projecte renovat, perquè els últims 16 anys vitals hem fet moltes coses de formació i personals relacionades amb gestió municipal.

  Què l’ha fet envalentir per tornar-se a presentar?

  Prenc aquesta decisió perquè crec que la nostra ciutat ha de fer un salt important endavant per situar-la d’una vegada entre les capdavanteres de les nostres comarques i el nostre país. El que convé és una renovació de la manera de fer les coses, des dels punts de vista polític i de gestió. A mi m’engresca el fet de poder-la oferir amb la meva voluntat de servei demostrable durant molts anys. Porto Sant Feliu a dins, crec en aquesta ciutat i crec que puc fer-li una transformació important, per això m’hi poso.

  Quin model de ciutat creu que hauria de tenir Sant Feliu?

  El nostre model té uns punts bàsics, com ara la garantia d’uns serveis iguals per a tothom, sense exclusions ni discriminacions. El govern ha de tractar a tothom de la mateixa manera, administrativament i en tots els àmbits municipals(cultura, educació, esport,…) És difícil però ha de ser així, i tinc dubtes que realment ara ho sigui. També volem que l’economia sigui estable, sense viure de bombolles. Hem de tenir un model turístic i reivindicar que som la capital de la Costa Brava, encara que d’altres s’autoanomenin així. Hem de crear un nou marc econòmic social i de turisme amb coresponsabilitat d’empresaris, treballadors i ajuntament, en un Ens de gestió. Insistirem molt en la seva creació, perquè és bàsic tenir un horitzó, saber què ens convé com a ciutat i cap on hem d’anar, oferir un producte turístic únic i original, estudiar com transformar i potenciar la ciutat, la seva façana de mar. Hem de ser capaços, entre tots, de creure que Sant Feliu ha de ser un puntal de l’economia gironina en matèria turística.

  Per tant, aquests són els eixos del seu programa electoral?

  Ens preocupa l’economia, l’ocupació, l’estructura urbana i el manteniment de la ciutat. Estem contents que s’hagin desencallat alguns temes urbanístics com la finca d’Agglotap, però ara caldrà repensar tots aquests espais del voltant i també l’aparcament del Passeig, ja que sobre el Passeig no hi ha d’haver cotxes. Tot això s’ha de debatre amb la intervenció del màxim de gent possible, no ha de ser una decisió política ni de la societat per lliure. Tothom ha de ser coresponsable i si es fa un referèndum, ha de cobrir el màxim d’opcions, no només un “sí” o un “no”. Un altre eix del programa és l’educació, tant la reglada com la no reglada, suport, espais per fer deures, espais amb wifi, garantir l’accés a un dret com són les escoles bressol als 2 anys,… També cal garantir els drets mínims dels més desafavorits, que ningú es quedi sense menjar o desatès, ni gent amb pobresa energètica i el dret a l’habitatge digne, amb voluntat política de l’Ajuntament malgrat que el govern de la Generalitat de Catalunya sigui incapaç de portar-ho a terme. La prioritat a Sant Feliu han de ser les persones.

  Com definiria els caps de llista adversaris en aquestes eleccions?

  Hi ha algun cap de llista que tot just l’acabo de conèixer, però la relació amb tots ells és bona, he parlat amb tots. Tothom que encapçala una llista està oferint el màxim de les seves possibilitats i mereix respecte. M’agradaria que tots treballéssim des del diàleg i el consens , perquè si els polítics es dediquen a discutir entre ells, el ciutadà no hi vol saber res.

  Com valora l’equip de govern d’aquest darrers 4 anys?

  El PSC ha estat en la coalició de govern i cal valorar la feina feta com a notable. Jo destaco fermament la feina feta per la Verònica Lahoya i en Joan Vicente en servei socials i urbanisme, respectivament. La Verònica ha impedit que l’atenció a les persones anés a la baixa per la crisi i en Joan ha anat recuperat espais difícils de recuperar per la ciutat.

  Repetirien el pacte PSC-CiU?

  Ara mateix, no és el moment de parlar d’això. Es pot repetir o es pot pactar amb d’altres grups. Som conscients que es necessitaran voluntats d’entesa, però ara mateix no ens podem decantar. Les nostres línies vermelles són els partits xenòfobs i a Sant Feliu no se’n presenta cap. Si no hi ha majories suficients, caldrà diàleg. Però ara mateix, ningú sap si serà primer o tercer, per tant seria parlar per parlar.

  Josep Melcior Muñoz, de quina branca del PSC és? De la independentista,de la federalista o de la unionista?

  Catalanista quan parlo de Catalunya i federalista amb la meva visió d’Espanya. Sent federalista i ganxó, no faig res més que respectar els nostres avantpassats.

  Entrevista a càrrec de Laia Bodro i Joan Serra

   


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies