• Categories
 • La PAH denuncia que l’Ajuntament especula amb l’habitatge social

  29/01/2016

  Tal i com ha publicat Tribuna Ganxona recentment,  el tinent d’alcalde de l’Àrea de Territori, Josep Saballs, explica que l’Ajuntament està negociant una permuta entre un promotor i la SAREB per aconseguir entre 10 i 20 habitatges per destinar-los a lloguers socials, qualificant aquesta permuta de “jugada complexa a diverses bandes”. La PAH Guíxols creu l’operació “ho deu ser molt, de complexa, a jutjar per l’article extremadament enrevessat i confús” i qualifica de “dubtosa” l’operació ja que “no hi ha manera d’esbrinar qui cedeix què a qui, què es requalifica i perquè, què hi guanyen uns i altres i què costaria aquesta jugada a l’Ajuntament”.

  La PAH alerta que l’Ajuntament podria estar utilitzant l’habitatge com un bé especulatiu, ja que té un llista d’uns 150 pisos buits propietat d’entitats financeres, moltes d’elles rescatades amb diners públics i que el Ple va votar, fa ara just dos anys, favorablement i de manera unànime – també els grups ara al govern- una moció per sancionar els pisos buits i obligar els bancs a cedir-los.  “No sabem”, declaren des de la PAG Guíxols, “perquè a hores d’ara encara no ho han fet tal com s´hi van comprometre”, ja que la Plataforma ja fa temps que ho reclama perquè creu “de justícia” que l’Ajuntament exigeixi els bancs i entitats financeres la seva part de responsabilitat social “fent que cedeixin per a lloguer social part dels habitatges que van vendre a preus desorbitats per després desnonar sense cap escrúpol a qui, havent perdut la feina, no podia pagar”.

  La PAH també retreu a Saballs unes declaracions en què assegura que “de no sortir bé la jugada, es destinarien 100.000€ a rehabilitar les cases del Baldiri”, uns habitatges que fa poc l’Ajuntament va tapiar per evitar que es produïssin més actes vandàlics, fet, diu, “que va contrariar la PAH”. “El que va contrariar a la PAH no és que es tapiessin les cases sinó que, per deixadesa de l’anterior govern, unes cases que eren pràcticament habitables (uns 14.000€ es va calcular que costarien les reparacions) i que tan útils haguessin estat per a casos d’emergència social, es deixessin deteriorar fins aquest punt. Els mals governs els paguem molt cars!”, acaben dient.

   

   

   


  Decisió imminent per les obres als carrers Boera i Santa Magdalena

  15/07/2015
  El Govern de Sant Feliu de Guíxols comunicarà als veïns dels carrers Santa Magdalena i Boera quina decisió pren respecte el futur de l’empresa Seitec (adjudicatària de les obres de reurbanització d’aquests dos carrers). Les obres adjudicades a aquesta empresa arrosseguen endarreriments importants, i provoquen lògiques molèsties als veïns dels carrers afectats, més quan veuen que sovint les obres estan semiparalitzades o amb pocs efectius treballant-hi. Els veïns d’aquests dos carrers coneixeran la decisió que prengui el govern aquest mateix divendres a la tarda, en una reunió que faran a la Biblioteca Octavi Viader a les 19h a la Sala d’Actes.
  Entre les opcions que contempla el govern local hi ha acomiadar l’empresa i contractar-ne una altra per enllestir el que falta executar, o bé estudiar el document de compromisos de treball que la mateixa empresa ha aportat.
  L’Equip de Govern vol valorar aquest document amb més detall. Dilluns l’Ajuntament va rebre la proposta per escrit de l’empresa. Ara el consistori vol saber també l’opinió dels tècnics municipals, per valorar si tècnicament els compromisos que aporten “poden ser creïbles”, tal i com argumenta el regidor Josep Saballs.  En tot cas, comenta el regidor, els veïns coneixeran de primera mà, i primer que ningú, què pensa fer el Govern local. “Per nosaltres és prioritari que els veïns coneguin la decisió des del primer moment”, ha indicat Saballs, el qual afegeix que “és el nostre compromís amb la transparència”.

   


  Joan Alfons Albó (CDC) i Jordi Lloveras (GdC), molt crítics amb l’equip de govern

  04/07/2015

  El portaveu del grup municipal de CiU , l’exalcalde Joan Alfons Albó, ha retret durant aquests dies a Carles Motas i el seu partit, Tots per Sant Feliu (TSF), la “demagògia” d’haver-se dedicat a escarnir durant el passat mandat les dues dedicacions remunerades de l’anterior govern –CiU i PSC– i que ara, en el nou executiu de TSF, ERC i el PSC, n’hi hagi tres.

  “Perquè l’Ajuntament funcioni cal dedicació, de manera que en principi seria correcte que hi hagués regidors que cobrin un sou”, defensava l’exalcalde al seu mur de facebook, tot recordant a Motas que, si fa tres anys criticava que hi hagués una mena de bicefàlia amb alcaldia doble, “seguint aquest plantejament absurd, ara en paguem tres”.
  Aquesta no ha estat la única aparició crítica d’Albó a les xarxes socials contra l’equip de govern. Aquest matí l’exalcalde ha insinuat que el regidor d’Urbanisme Josep Saballs podria estar cometent una incompatibilitat amb el seu càrrec públic.”Passejant per la Rambla, a l’alçada de Placeta St. Joan 23, hi ha un establiment on comparteixen despatx, aparador i rètols, dues empreses: Finques Molins Reixach i Saballs Gestió. La primera vinculada a Josep Morató, que va ser regidor de TPSF a la passada legislatura, i l’altra té com a responsable Josep Saballs, actual regidor de TPSF i amb responsabilitats a urbanisme en l’ajuntament actual. La primera empresa es dedica a la compra i venda de finques, i també realitzen promocions urbanístiques. El segon entre altres coses es dedica a l’administració de finques. Comparteixen sigles, comparteixen aparador, comparteixen despatx, què més comparteixen? Desitjo que no comparteixin urbanisme“, ha escrit al seu perfil el regidor convergent, per acabar sentenciant que “potser és incompatible la seva tasca professional i el fet de ser regidor d’urbanisme”.

  Lloveras i Guíxols des del Carrer,  contra els sous

  Jordi Lloveras (Guíxols des del Carrer) sosté que la nova alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, percebrà una retribució inferior a la de Motas, tot i governar una població molt més gran, i argumentava que la dedicació de l’alcaldessa barcelonina serà del 100%, fet que li impedirà cobrar per altres activitats. La de l’alcalde guixolenc és del 90%.
  Per això, Guíxols des del Carrer va votar en contra de donar retribucions salarials als tres regidors que tindran dedicació parcial, així com també als imports per assistència a Plens i Comissions amb base al Codi Ètic de la plataforma, segons el qual cap regidor sense dedicació hauria de rebre una quantia superior a 600 € mensuals per assistència a reunions. Lloveras creu que tots aquests regidors ja reben, conseqüència de la seva professió i del seu àmbit laboral, uns ingressos mensuals.
  Lloveras també va proposar a l’equip de govern que sigui coherent amb les promeses de transparència i participació i que obri les reunions del Consell de Ciutat als regidors de l’oposició, amb veu però sense vot.
  Finalment, i en relació a l’apartat concret de les delegacions de la Junta de Govern Local, GdC-E pot acceptar aquestes delegacions si es corresponen a l’agilització de tràmits; però mai acceptarà aquelles que tenen a veure amb temes urbanístics i de contractacions.


  Motas diu en la seva presentació que vol “una ciutat d’excel·lència”

  28/03/2015

  Tots per Sant Feliu, el partit independent pioner de Sant Feliu de Guíxols, va presentar aquest passat divendres la seva candidatura política renovant Carles Motas com a alcaldable.  L’acte, organitzat a la sala Las Vegas, va ser conduit per Rosó Feliu, periodista simpatitzant d’aquesta formació política.

  Feliu va presentar en primer lloc a Sílvia Romero, membre de TSF des de 1999 i treballadora de l’àrea de promoció i turisme de Palamós des de fa deu anys. Romero va destacar la seva formació professional en el sector del turisme i en desenvolupament de la ciutat, i va fer èmfasi en la crisi i aturament que segons ella arrossega la ciutat ganxona: “aquesta sintonia no ha canviat, per molts governs que han passat”. A més, va insistir en la voluntat d’aquesta formació política de canviar les coses, ja que segons Romero “a Sant Feliu li ha fet mal les maneres de governar d’altres governs”. Com a crida final, va recordar als assistents que els militants de TSF hi són “de manera altruista i desinteressada, perquè estimem Sant Feliu”.

  Josep Saballs és el número dos de la formació, present al partit des de fa una legislatura. La seva valoració dels passats 4 anys a l’Ajuntament va ser positiva, tot i que va reconèixer que havien estat durs. Saballs es va mostrar crític amb la gestió del govern de l’Ajuntament: “ens hem trobat que no ens deixaven parlar”. També va parlar d’eficàcia, i va esmentar les obres que està duent a terme el consistori de la ciutat: “Qui més qui menys té obres, les han fet de cop. En mig any tenim el poble de potes enlaire”.

  Saballs també va criticar el paper dels socialistes al govern municipal: “Pere Albó cobrava un doble sou i ara diu que ha fet d’aturador de les retallades de CiU”.

  Responent a la pregunta “Què volem?”, Saballs va ser clar: “amb la mateixa honradesa i rigor, fiscalitzant però governant, (volem) ser transparents.” Com a solució a la manca de transparència que segons Saballs té l’Ajuntament, va proposar licitacions públiques “transparents i amb rigor”.

  L’última aparició va ser la de Motas, que va dirigir-se als assistents tot anunciant “vinc a rendir-vos comptes. He fet la feina que esperàveu que féssim?” L’alcaldable va fer una breu valoració dels 4 anys de legislatura: “Hem fet una oposició estricta, ferma. No mentim, tot ho basem en documents. No fem crítica per criticar. La credibilitat de TSF ens l’hem guanyat per dir les coses clares”.

  A la pregunta: “On volem anar?”, Motas va basar-se en tres eixos que conformen la proposta electoral de TSF: economia, territori/ciutat i persones. Amb un to efusiu, Motas va proposar Sant Feliu com una ciutat d’excel·lència: “ho tenim tot per ser-ho, però primer ens ho hem de creure”.

  Motas va cloure l’acte demanant la “força” dels assistents a l’acte, tot recordant el poc temps que manca per la celebració de les eleccions: “el poder com a ciutadans és molt gran per canviar les coses”.


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies