• Categories
 • Resum del ple ordinari de juliol

  26/07/2017

  El Ple Ordinari del mes de juliol es va celebrar ahir al vespre a l’Ajuntament, en una sessió avançada de dijous a dimarts per tal de deixar gaudir els regidors dels actes previs a la festa major que s’han programat per dijous.

  GdC segueix ferm en la recuperació pública de Can Rius

   El ple va servir perquè es tornés a posar a l’ordre del dia l’ús públic de la totalitat de la platja de Can Rius. Guíxols des del Carrer, la formació més reivindicativa en aquest aspecte, va recordar al govern que ara fa un any es va comprometre a iniciar els tràmits perquè fossin retirats tots els rètols prohibitius que hi ha a la zona. Al respecte, el regidor de territori es va excusar dient que els actuals rètols no són els que hi havien la temporada anterior i que els actuals estan avalats per la Generalitat. Per GdC, Jordi Lloveras va instar al govern local perquè deixi clar si treballarà o no per la recuperació pública d’aquesta  zona, controlada actualment per Turispania per una concessió que finalitza el setembre de 2018 i que afecta la zona de la platja, aigua, embarcador i el camí que puja cap al mirador de les Remendadores. El govern va reiterar la seva voluntat de recuperar aquest espai, però de moment, i segons el govern, la Generalitat encara no els ha demanat el parer o cap informe al respecte.

  El Thyssen 

  En relació al futur museu de pintura catalana que Carmen Thyssen i l’Ajuntament volen posar a Sant Feliu el 2020, també va tenir el seu moment durant el Plenari. GdC va demanar que s’encarregui la redacció d’un estudi previ per valorar  l’impacte cultural, social i econòmic del futur centre i per fer una estimació de l’amortització del projecte al llarg dels 20 anys. Un estudi que el govern va assegurar que tirarà endavant.

  Quatre mocions aprovades  i una de declinada

  En l’apartat de mocions se’n van aprovar quatre. Una la va presentar GdC, i versava sobre les necessitats educatives específiques i la necessitat d’obrir un nou diàleg per a l’obtenció d’un marc de negociació sobre un sistema educatiu inclusiu, en el qual hi intervindrien Ensenyament, administracions, associacions de pares i mares i  organitzacions sindicals.

  Una altra moció, presentada conjuntament per la CUP i GdC,  creada per reconèixer la feina que de manera desinteressada porta anys fent, en el conjunt del territori empordanès, la plataforma Salvem l’Empordà.

  Les altres dues, les va presentar el govern: una de suport al Correllengua 2017 i l’altra de suport a la candidatura de la sardana com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat de la Unesco.

  L’única moció que no va prosperar fou una de presentada per  CiU que demanava es mantingués oberta la col·lecció exposada al Museu de la Ciutat sobre el Metge Rural, així com l’exposició “Curar-se en salut”.  Segons el portaveu del govern, l’exposició “Curar-se en Salut” era de caràcter temporal i ja ha complert amb la seva comesa. Tot i això, es comprometen a mantenir activa la part de la col·lecció del Metge i la Salut Rural quan l’antic Hospital estigui completament adequat. La moció la van votar a favor tots els grups excepte el tripartit de govern. 

   


  El ple municipal de juliol s’avança a dimarts

  24/07/2017

  Per la proximitat amb els actes de la festa major, el Ple d’aquest mes de juliol es celebrarà l’últim dimarts i no pas l’ últim dijous de mes. Per tant demà, 25 de juliol, a les 21h tindrà lloc el Ple amb el següent ordre del dia:

  PART RESOLUTIVA:

  1.- APROVAR L’ESBORRANY DE L’ACTA ANTERIOR DE DATA 29/06/17

  2.- APROVACIÓ DE BONIFICACIONS DE TRIBUTS DE CONSTRUCCIÓ

  3.- ESMENAR ERRORS MATERIALS EN ELS EXPEDIENTS DE MODIFICACIÓ DE CRÈDIT NÚMEROS 3 SC004/2017 I 3 TC005/2017 DE L’AJUNTAMENT I 3 CE001/2017 DE L’O.A. ESCOLA DE MÚSICA

  4.- EXP 3 SC002/2017 SUPLEMENT DE CREDIT CONSOLA DIGITAL I ADEQUACIO LOPD I LSSICE DE L’EMISSORA MUNICIPAL

  5.- EXP. SC002/2017 SUPLEMENT DE CREDIT, ADEQUACIO LOPD I LSSICE

  6.- AUGMENT RETRIBUTIU DE L’1% AMB EFECTES DE L’1/01/2017 PREVIST A LA LLEI 3/2017 DE 27 DE JUNY DE PRESSUPOSTOS GENERALS DE L’ESTAT PER L’ANY 2017

  7.- AUGMENT RETRIBUTIU DE L’1% AMB EFECTES DE L’1/01/2017 PREVIST A LA LLEI 3/2017 DE 27 DE JUNY DE PRESSUPOSTOS GENERALS DE L’ESTAT PER L’ANY 2017 (ESCOLA DE MUSICA)

  8.- AUGMENT RETRIBUTIU DE L’1% AMB EFECTES DE L’1/01/2017 PREVIST A LA LLEI 3/2017 DE 27 DE JUNY DE PRESSUPOSTOS GENERALS DE L’ESTAT PER L’ANY 2017 (EMISSORA MUNICIPAL)

  9.- AMPLIACIÓ DE LA DELEGACIÓ DE DIVERSES FACULTATS DE GESTIÓ, RECAPTACIÓ I INSPECCIÓ DE TRIBUTS I ALTRES INGRESSOS DE DRET PÚBLIC LOCAL

  10.- APROVACIÓ AL PLE DEL DUPROCIM

  11.- MOCIÓ DE SUPORT AL CORRELLENGUA 2017

  12.- MOCIÓ DE SUPORT A LA CANDIDATURA DE LA SARDANA COM A PATRIMONI CULTURAL IMMATERIAL DE LA HUMANITAT DE LA UNESCO

  13.- MOCIÓ A FAVOR D’UN SISTEMA EDUCATIU INCLUSIU CATALÀ

  14.- MOCIÓ DE SUPORT A LA PLATAFORMA IAEDEN-SALVEM l’EMPORDÀ

  15.- MOCIÓ DE SUPORT AL POBLE RIFENY

  16.- MOCIÓ PER LA CONTINUITAT DE L’ESPAI DEL METGE RURAL I LA SALUT A LA CIUTAT

  17.- PROPOSICIONS URGENTS

   

  PART DE CONTROL:

  18.- DONAR COMPTE DELS DECRETS D’ALCALDIA, ACORDS DE JUNTA DE GOVERN I ALTRES QÜESTIONS D’INTERÈS

  19.- DONAR COMPTE INFORME SEGUIMENT COMPLIMENT LLUITA CONTRA LA MOROSITAT AJUNTAMENT 2017 SEGON TRIMESTRE

  20.- PRECS I PREGUNTES


  Plens de sorpreses: Sant Feliu es queda sense pisos socials

  30/07/2016

  Dimecres al vespre hi va haver ple a l’Ajuntament de la ciutat. Fou un ple tranquil, de tràmit i força curt. Aquesta vegada l’oposició va poder fer totes les preguntes que portaven preparades. El nostre regidor féu una sèrie de preguntes sorgides de les queixes d’alguns ciutadans. En primer lloc va preguntar sobre les obres de l’Hotel Elke que havien portat tanta controvèrsia a les xarxes socials i a la premsa. El regidor d’urbanisme, el senyor Josep Saballs, va explicar que les queixes havien vingut només d’un establiment – nosaltres hem rebut més queixes de veïns i comerciants – i que s’havien mesurat els decibels, donant que sobrepassava en cinc el límit permès.

  El mateix regidor va contestar la següent pregunta sobre els queixes del veïns del carrer Sant Pere. De tots és sabut que un dels locals que es troba en aquest carrer està portant molts problemes de sorolls des de fa molt temps, però últimament els problemes s’han agreujat i ara, als problemes de sorolls provocats pels clients que surten del local en un estat etílic força lamentable, hi cal afegir els que en deriven d’usar el carrer com a urinari públic deixant rastres d’olors insuportables a tots els carrers que envolten l’establiment i a alguns portals propers al local. El regidor va contestar dient que no tenia constància per escrit d’aquests problemes i que l’únic contacte que havia tingut amb aquests veïns fou al principi de la legislatura i que el problema ja estava resolt. Pel que sabem. el problema continua i encara es més greu.

  També ens vam referir a la recollida d’escombraries porta a porta, una cosa que si bé no es pot implantar de manera immediata, es podria tenir en compte en el plec de condicions que han de regir el nou contracte d’escombraries.

  Referent a la prevenció dels cops de calor, sobretot en persones grans, l’alcalde va dir que érem dins el programa de la Generalitat que coordina el CAP.

  Fou en el torn de preguntes que ens vam assabentar d’una cosa que el nostre grup havia preguntat més d’una vegada i que, en fer-­ho, el senyor alcalde ens havia tirat la cavalleria per sobre. Aquesta vegada,  com que la pregunta era d’un altre grup, el senyor Saballs no va tenir més remei que aclarir la situació. A la premsa de mitjans de gener d’enguany va aparèixer la notícia que l’Ajuntament està preparant una macrooperació immobiliària per adquirir un blocs de pisos -al carrer Girona segons digué en un ple el senyor Motas – que anirien a habitatge social i d’emergència i que eren propietat de la SAREB, el també anomenat banc dolent. Doncs bé, aquesta operació es veu que ha quedat en no res perquè la SAREB ha rebutjat l’oferta de l’Ajuntament per massa econòmica. Ara l’Ajuntament està negociant amb un banc la venda d’uns habitatges que aquesta entitat es vol treure de sobre. Ara entenem el nerviosisme de l’equip de govern quan en el seu moment el nostre regidor els féu la pregunta en relació a aquesta operació. Resumint: des de la meitat de gener que aquesta operació està en dansa i encara no tenen res, si mentrestant haguessin rehabilitat les cases del Baldiri ara anirien molt més tranquils i no haurien de buscar habitatges a corre­cuita. A més, tindrien tres habitatges preparats per una emergència i estalviarien a la ciutat els diners que costa tenir les persones que es queden sense casa a un hostal i també l’angoixa que suposa pels nens, sobretot el veure’s sense una llar en la que poder viure amb una mica de dignitat.

  El fet de no voler acceptar res que vingués de l’anterior govern els ha portat a aquesta situació. Al final del ple el senyor Motas va explicar la feina que havien fet per ajudar a desconvocar la vaga de recollida d’escombraries. Va donar les gràcies especialment a la regidora Laura Aiguaviva i sobretot als municipis veïns que s’havien solidaritzat amb el nostre oferint la seva ajuda. Com es degué quedar el senyor Vilà quan va sentir això? Ell, que amb la seva prepotència en el tema de les ambulàncies va deixar anar la perla “els municipis veïns que facin el que vulguin que nosaltres farem el que ens convingui”, doncs aquests municipis veïns els acaben de donar una lliçó de bones maneres. Ai, que dolentes que són les hemeroteques, oi senyor Vilà? Per acabar ens agradaria una molt bona festa major a tothom, inclús a l’equip de govern.


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies