• Categories
 • El jutge arxiva la denúncia contra el cap de la Policia Local per una grua no cobrada

  25/05/2017

  Segons informa la premsa gironina, el jutjat d’instrucció número 3 de la nostra ciutat ha dictat el sobreseïment de la denúncia interposada contra el cap de la Policia Local guixolenca Josep Miñarro. El fiscal no ha apreciat delicte en el fet d’haver lliurat sense càrrec un vehicle retirat per la grua a una treballadora de l’Ajuntament. La defensa de Miñarro va esgrimir que la senyalització de prohibició es podia confondre amb els cartells d’un circ que hi havia al mateix lloc i que els titulars dels altres vehicles retirats, tot i fer difusió del problema, no van reclamar. Com que no es va presentar cap acusació particular, sense haver arribat a judici, el jutge ha resolt el sobreseïment.

  El mateix jutjat també ha decretat l’arxivament de la denúncia d’un agent contra Miñarro per un presumpte delicte contra la llibertat sindical, arran que se li deneguessin permisos per exercir tasques de representació de la plantilla per necessitats del servei. Tot plegat, després de l’arxivament d’una denúncia anterior, que Miñarro inscriu en el conflicte salarial i el descontentament que van afectar el cos l’any passat, segons declaracions a El Punt-Avui.


  El Jutjat extradeix a Alemanya un detingut pel “Cas Comas”

  21/01/2017

  Ahmet Kurti, d’origen balcànic,  detingut el maig passat per la seva presumpta participació en l’assalt mortal a casa de l’empresari Jordi Comas a Platja d’Aro, ha estat finalment extradit. Vuit mesos després del seu arrest a Alemanya, ha estat entregat al jutjat d’instrucció número 2 de Sant Feliu, on va ser jutjat ahir. Kurti va optar per no declarar. A causa de la gravetat dels fets  pels quals se l’investiga, i per l’evident risc de fugida, el fiscal Víctor Pillado va demanar al jutjat que dictés presó. L’acusació pública deia que Kurti no té cap mena de vincle al territori i “una gran mobilitat”. El fiscal, de fet, va recordar que per capturar-lo es va haver de dictar una ordre europea de detenció i entrega. Atenent a la petició, el jutjat va ordenar ahir el seu ingrés provisional a la presó, comunicada i sense fiança, segons el diari El Punt-Avui.

  La investigació apunta que el sospitós formava part d’una banda d’albanokosovars aliats amb un altre grup de marroquins per tal de dur a terme l’assalt a casa de la patronal FOEG, Jordi Comas. L’albanès Valentino Gjeloshi es considera el líder de la banda especialitzada a cometre robatoris silenciosos.

  Segons la policia, la nit del 18 de novembre del 2012, ells dos i un altre home van facilitar l’entrada dels marroquins al xalet de Comas, situat al carrer Nostra Senyora del Carme de Platja d’Aro. Amb guants i passamuntanyes, els tres albanokosovars van obrir una de les finestres de la casa amb l’ajuda d’una barrina. A partir d’aquí, el grup de marroquins va entrar a l’interior de l’immoble, es van abraonar damunt l’empresari, el van colpejar i el van asfixiar,  colpejant i emmordassant també la seva dona i  enduent-se tots els objectes de valor de la caixa forta i fugint, deixcat la dona lligada.

  A finals de maig de 2016, després d’una intensa investigació, els Mossos d’Esquadra van dur a terme una operació per detenir els autors de l’assalt mortal. A Kurti se’l va aconseguir arrestar a Alemanya, gràcies a una ordre de detenció dictada pel jutjat guixolenc.

  A Kurti, el fiscal l’acusa dels delictes d’assassinat, robatori a casa habitada i pertinença a grup criminal i exposa al seu escrit fins a nou indicis que assenyalen que el serbi va prendre part tant en la planificació com en l’execució de l’assalt mortal, destacant el seguiment que es va fer del seu telèfon i el cotxe robat que la banda va utilitzar per arribar a Platja d’Aro, un Audi que es va localitzar tres mesos després abandonat a l’Hospitalet de Llobregat. Dins el vehicle, a més de joies robades del xalet de Comas, hi havia burilles que contenien ADN de Gjeloshi i Kurti. El fiscal també ha escrit que “queda clar” que el serbi es dedicava a cometre fets delictius i que, perquè no el descobrissin, feia servir diversos estratagemes per ocultar-se, com ara canviar constantment de telèfon o mantenir converses en clau.


  Aitor, el noi que delinquia pels carrers de Sant Feliu, a la presó després de 34 detencions

  02/12/2016

  El jutjat va tornar a enviar a presó Aitor Mariño, el noi que durant les setmanes anteriors corria pels carrers de Sant Feliu i tenia bona part de la ciutat en guàrdia, ja que a través de les xarxes socials s’avisava d’on es trobava  per alertar la població.

  Mariño té una malaltia mental que el porta a delinquir, i malgrat ser fill de Sant Feliu, ja feia uns anys que tenia una ordre d’allunyament de la seva ciutat i es movia per la zona de Palamós. Fa unes setmanes, el noi va tornar a la ciutat i va causar un seguit de petits delictes, la majoria basats en petits robatoris o en crits i amenaces a ciutadans. Des d’entrar a una botiga del centre i sostreure l’ordinador portàtil del seu propietari fins a entrar a una entitat bancària i exigir diners o fugir amb bicicletes aparcades, aquestes són algunes de les accions que feia el noi, que moltes vegades deixava abandonats en algun altre lloc els objectes que sostreia o simplement els retornava al propietari.

  Marño és un lladre multireincident del Baix Empordà que, segons el Diari de Girona, acumula 34 detencions i vuit condemnes fermes per robatoris i furts. El diumenge passat, 27 de novembre, la Policia Local de Calonge va rebre l’avís d’un robatori en un pis del carrer del Mig. Una veïna va alertar que un home estava llançant objectes des de la terrassa de l’habitatge al carrer per, després, col·locar-los dins una bossa de brossa i fugir.

  Els agents van interceptar Aitor Mariño amb una bossa d’escombraries negra i li va trobar alguns dels objectes robats. A més, també li van localitzar un telèfon mòbil amagat a les parts íntimes i targetes de crèdit sostretes, per la qual cosa el van poder relacionar amb altres delictes denunciats el mateix dia. Després de passar a disposició judicial, el Jutjat d’instrucció 2 de Sant Feliu el va enviar a presó i va concloure que hi ha risc de reiteració delictiva.

  El noi acumula fins a 34 detencions i set dels arrestos han estat durant aquest darrer mes, degut a les accions abans esmentades i l’assalt a dos habitatges. No és la primera vegada que l’Aitor acaba a presó. El noi ha estat condemnat en vuit ocasions per robatoris, furts i per conduir sense carnet. El jutjat va concloure que l’espiral delictiva del noi ha augmentat durant els darrers dies, amb 7 delictes acumulats. A més, durant els mesos de setembre i octubre també el van detenir dues vegades. El jutjat va decidir enviar-lo a presó perquè deixant-lo en llibertat existeix risc que torni a delinquir i, a més, podria incrementar la violència i passar a l’agressió física per cometre els robatoris.

   

   


  El jutge arxiva el cas del “flash mob” que va causar el pànic a Platja d’Aro

  11/11/2016

  El jutjat d’instrucció 3 de Sant Feliu de Guíxols ha decretat el sobreseïment lliure i l’arxivament de les diligències pel cas de la mobilització espontània que va desfermar escenes de pànic entre els ciutadans que estaven al centre de Platja d’Aro el 2 d’agost. La decisió del jutge dóna la raó a la tesi de l’advocada Sònia Carbó, que s’ocupa de la defensa de les cinc monitores alemanyes que van organitzar aquesta recreació pels carrers i que van acabar detingudes com a presumptes autores d’un delicte contra l’ordre públic. Les noies, d’entre 20 i 25 anys, van passar aquella nit al calabós i van declarar l’endemà al jutjat. Un cop explicada la seva versió, van quedar en llibertat amb càrrecs per un delicte de desordre públic amb caràcter imprudent. La lletrada va presentar el 5 d’agost un escrit en què demanava l’arxivament de la causa, tal com ara s’ha dictaminat. El jutge així ho ha establert en una interlocutòria emesa el 4 de novembre. La resolució ha estat notificada a les parts, les quals disposen de cinc dies per presentar un recurs d’apel·lació contra l’arxiu de les actuacions. De fet, tant el fiscal com l’acusació popular ja es van oposar a l’escrit de sobreseïment que va formular a l’estiu Carbó, perquè les acusacions mantenien que l’acció de les noies era constitutiva d’un delicte de desordres públics.

  El jutge conclou, però, que l’incident no reuneix els elements típics per considerar que les monitores van incórrer en aquest tipus de delicte. La mobilització espontània va ser representada per un grup de turistes. Van recrear que eren uns paparazzi que anaven darrere d’un famós. La situació va ser mal interpretada per alguns transeünts, que van fer córrer el rumor que era un atac terrorista. Des d’un principi, la defensa va mantenir que les investigades no tenien la intencionalitat de crear cap situació de perill ni temor entre la gent, sinó que es tractava d’una diversió del tot “innocent” i que estava programada per l’empresa per la qual treballaven.

  El jutjat va admetre la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) com a acusació popular en el cas. El seu portaveu, l’advocat Joaquim Boadas, va avançar que en el supòsit que la via penal s’arxivi definitivament, sol·licitarien per la civil que els afectats siguin indemnitzats. Es calcula que, en total, els danys i perjudicis que van patir els comerços i els locals ascendeixen a 150.000 euros. I és que, a més de la desena de ferits que hi va haver a causa de l’estampida humana, moltes persones que eren a bars i restaurants es van aixecar per refugiar-se, algunes van marxar sense pagar i també es van malmetre utensilis dels negocis pel caos i les corredisses.

   

  Font: El Punt-Avui


  El Jutjat confirma la irregularitat de l’ocupació del Club de Mar

  09/11/2016

  Segons informa el Diari de Girona, el jutjat contenciós administratiu número 11 de Barcelona ha confirmat gran part de la resolució de la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat que declara irregular l’ocupació i ús privatiu que el Club de Mar fa del domini públic de la zona maritimoterrestre. La sentència, del 16 de març d’enguany, redueix a la meitat la sanció de 4.416 euros que va imposar la Generalitat a la societat gestora del Club de Mar, Turispania SA, de manera que la deixa en 2.208 euros.

  La sentència no és ferma, de manera que el procés obert per la Generalitat el 2010 amb un expedient sancionador encara no està tancat. Tant Turispania com la Generalitat hi han presentat recurs d’apel·lació. Per la seva banda, l’Ajuntament està d’acord amb la resolució judicial i ha impugnat el recurs de Turispania, que insisteix en defensar el privilegi d’exclusivitat de què gaudeix. Per la seva part, la Generalitat reclama la imposició de la multa, segons fonts de l’Ajuntament, que han afegit que no s’oposen a la petició de l’administració catalana.

  La resolució sancionadora de la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme és de l’any 2012 i determinava que Turispania va cometre un “incompliment de les condicions de la concessió d’ocupació de l’edifici Club de Mar” per impedir la servitud de pas. Per aquest motiu, va requerir a Turispania que fes les actuacions necessàries per permetre l’accés públic a les instal·lacions de l’embarcador, de manera que enderroqués un mur -fet que va tenir lloc el 2013- a la zona nord i suprimís una porta tancada amb cadenes a la zona sud.
  També ordenava la retirada de tots els cartells que indicaven la prohibició d’accés públic, però aquest estiu Turispania ha tornat a col·locar de “concessió privada” al solàrium.

  Incompliment de la concessió
  Turispania SA no va compartir la resolució de la Generalitat i la va dur als tribunals. La sentència en primera instància considera que “la zona destinada a terrassa d’ús privatiu incompleix la concessió i viola el dret de pas”; així mateix recorda que una autorització concedida pel director general de Costes de la Generalitat a Turispania per arreglar els desperfectes del temporal de Sant Esteve del 2008 establien que s’havia de permetre la servitud de pas i l’ús públic de l’embarcador i conclou que “no pot acceptar-se la inexistència o interrupció de la servitud de pas”.


  Absolen la víctima d’agressió sexual denunciada per danys al vehicle de l’agressor

  31/10/2016

  La víctima d’una presumpta agressió sexual denunciada per l’agressor ha quedat absolta. Fa poc més d’una setmana, la dona va haver d’asseure’s al banc dels acusats del jutjat d’instrucció número 3 de Sant Feliu per un delicte de danys. Segons l’home, la víctima, un cop va ser presumptament agredida, va descarregar la ràbia clavant una puntada de peu al cotxe de l’agressor. Però ara el jutge, un cop ha tingut a les seves mans la versió de l’un i l’altra, i les proves de les dues parts, ha resolt que la dona queda lliure de tota culpa, ja que no han acreditat els fets.

  Les denúncies creuades s’originen per uns fets que van ocórrer el 19 de març. La dona passejava per l’avinguda Castell d’Aro de Platja d’Aro, a l’altura del número 42, quan va aparcar al seu costat un cotxe amb un individu al volant, en ple dia i a ulls de persones que transitaven pel carrer. L’home va baixar del vehicle de manera molt amigable. Segons la versió de la dona, l’home la va saludar, li va fer dos petons i la va abraçar, tot amb l’excusa que la coneixia perquè és client d’un bar on ella treballa. Però la situació va anar a més, ja que l’home va pujar de to la seva actitud libidinosa fins al punt de magrejar-la, fent-li tocaments i agafant-la pel cul. Llavors, per defensar-se, la dona va reaccionar violentament amb un cop de genoll a l’entrecuix de l’agressor. L’home va marxar corrents i va tornar a pujar al cotxe. La víctima va fer una foto del cotxe amb el mòbil per tenir-ne així la matrícula i denunciar-lo. Per la seva banda, ell també la va denunciar afirmant que la dona va començar a donar puntades de peu al seu vehicle i que el va fer malbé.

  Segons la sentència que es va dictar el 28 d’octubre, “no ha quedat acreditat que la dona propinés cops de peu al lateral del vehicle causant desperfectes”. A aquests fets declarats provats, s’hi arriba després que les fotografies i el vídeo aportats a la causa “no acreditin” que la denunciada abonyegués el vehicle. Assistida pel seu advocat, Ernest Plaja, ella va assegurar durant el judici que, si bé es va defensar de l’agressió, en cap cas va fer destrosses al cotxe. Ell, en canvi, diu tot el contrari. Així, la dona i el conductor sostenen versions contradictòries; per tant, el jutge no pot decantar-se per cap d’aquestes i ha optat per la fórmula jurídica in dubio pro reo, que vol dir: en cas de dubte, decideix a favor del reu. I per tant, ha absolt la dona.

  Entre les proves que havia aportat l’home hi ha un pressupost d’una reparació efectuada el 10 de juny del 2016, gairebé tres mesos després dels fets. El jutge conclou que és tan gran aquest marge de temps que els danys que es van arreglar podrien haver-se causat per qualsevol altre motiu.

  El jutjat no ha instruït el cas conjuntament, sinó de manera separada. I el judici de danys al cotxe es va celebrar el 20 d’octubre, abans que el d’agressió sexual, que continua en fase d’instrucció i investigació.

  Font: El Punt-Avui


  La Policia no vol delatar el confident del Cas Comas

  12/09/2016

  La Policía Nacional es negarà a complir l’ordre del jutjat de Sant Feliu de Guíxols que li exigeix que identifiqui la persona o persones que li van aportar la pista sobre la implicació de Valentino Gjeloshi en l’assassinat de l’empresari Jordi Comas i també que identifiqui el policia que va ser dipositari de la informació que posteriorment, la prefectura superior de policia va transmetre als investigadors de la causa a través d’un informe. Fonts de la prefectura superior de la Policía Nacional han mostrat la seva sorpresa i malestar per la que consideren inaudita petició del jutjat de delatar els seus informadors. Les mateixes fonts indiquen que la informació que ells van aportar era per a ús de la investigació i, com a tal, ja va fer la seva funció i hi afegeixen que en cas de portar el confident a presència judicial per ser interrogat, les possibilitats que mantingués la mateixa versió que en la confidència són pràcticament nul·les. Això, a banda dels riscos que hauria d’assumir el confident si es descobria la seva identitat davant de l’home que va delatar, que va ser arrestat i empresonat. A banda de la delació, els Mossos van trobar ADN de Gjeloshi en unes burilles que eren dins el cotxe robat que es pressuposa que els assaltants de la casa de Jordi Comas van fer servir per anar a Platja d’Aro i per fugir de l’escena del crim. La Policía intentarà que el fiscal Víctor Pillado, que és qui va demanar al jutjat que identifiqués els confidents, retiri la seva petició. Confia que entengui la lògica dels seus arguments.

   

  Font: El Punt-Avui


  Llibertat amb càrrecs per les monitores alemanyes acusades de desordre públic

  04/08/2016

  El jutge de guàrdia de Sant Feliu va decretar ahir llibertat amb càrrecs per les cinc monitores alemanyes detingudes per desordres públics el dimarts a Platja d’Aro. Les noies havien organitzat un flashmob pels carrers de la vila que diverses persones van confondre amb un atac amb armes de foc. Els fets es remunten a la nit del dia 2, al voltant de les 22.00 h, quan Mossos d’Esquadra, Policia Local de Platja d’Aro i altres serveis d’emergències van començar a rebre nombroses trucades que alertaven d’un possible tiroteig a la zona comercial i lúdica de la població.

  Tant els agents locals com els mossos s’hi van adreçar ràpidament per comprovar els fets. En arribar al lloc, van comprovar que tot havia estat una falsa alarma i que es tractava d’un flashmob en què un grup de turistes alemanys haurien simulat la identificació d’un personatge famós caminant pel carrer mentre un grup de persones corria darrere aquest personatge per fer-li fotografies i intentar aturar-lo.
  Els ciutadans que es trobaven a la vila van confondre aquesta persecució per part dels participants de la performance amb un possible atac amb arma de foc, fet que va generar una alarma social i una estampida de persones a diferents establiments, comerços i restaurants. A causa de l’ensurt algunes persones van patir caigudes sobtades i alguna taquicàrdia.
  Entre els ferits, tres persones van ser ateses a l’Hospital de Palamós per contusions lleus i vuit persones al CAP de Platja d’Aro per atacs d’ansietat i contusions lleus. El Sistema d’Emergències Mèdiques i Protecció Civil de Platja d’Aro van donar assistència i recolzament a la gent que ho necessitava.
  Els mossos i la policia local de la població van restablir la calma a la població i van detenir a cinc dones, de nacionalitat alemanya, com a presumptes autores d’un delicte contra l’ordre públic.
  Ahir, les cinc detingudes van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció Número 3 de Sant Feliu, el qual n’ha decretat la llibertat provisional amb càrrecs per desordres públics.

  El jutge desestima el recurs perquè la policia recuperi els 400€ reclamats

  26/07/2016

  El jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona va desestimar la setmana passada el recurs que un agent de la Policia Local va interposar contra la retirada dels 401,50 euros mensuals que fins aquest mes de febrer cobrava la plantilla en concepte de prolongació de jornada, segons anuncia el Diari de Girona. L’equip de govern va justifica la retirada d’aquests diners perquè els agents en realitat no feien aquestes hores. Ara, el jutjat contenciós administratiu ha desestimat la demanda que va interposar aquest agent perquè «el complement que ens ocupa no pot ser considerat consolidable, depenent la seva percepció de la realització efectiva de la prolongació de jornada». EL sindicat CSIF ja ha anunciat que recorrerà contra la sentència.

  Aquest no és l’únic procediment judicial obert per aquest motiu. De fet, sncara queda pendent la vista pel recurs presentat per 25 companys més, un judici que no es podrà fer fins que aquest primer sigui considerat com a ferm.  La demanda desestimada es fonamentava en el fet que l’annex de la Policia Local al conveni col·lectiu estableix que el concepte de prolongació de jornada es convertirà en complement específic funcional del seu sou; a canvi, els agents rebutjaven participar en l’actualització de la valoració dels seus llocs de treball.

   Cal recordar que fins al novembre de 2014, els agents que feien les 42,5 hores setmanals percebien aquests 401,50 euros de prolongació de jornada. Aquell mes, però, la jornada es va reduir a 37,5 hores setmanals, per tal d’equiparar l’horari al de la resta de funcionaris de l’Ajuntament i, per llei, s’establia que els 401,50 euros s’incorporaven al complement específic.

  La sentència exposa que els agents sostenen que tenen «dret a cobrar el complement a pesar que només es realitzi la jornada ordinària de treball». La magistrada, però, argumenta la desestimació amb l’article 26.3 de l’Estatut dels Treballadors, que «estableix com a principi el caràcter no consolidable dels complements salarials vinculats a un lloc de treball, si no hi ha un acord contrari». En aquest sentit, la sentència posa de manifest que en el cas de Sant Feliu «no consta que existeixi un acord (…) en el sentit de seguir abonant el complement de prolongació de jornada, encara que no es realitzés aquesta prolongació».


  A la caça dels assassins de Jordi Comas

  25/05/2016

  Després de tres anys i mig d’investigació, els Mossos van iniciar ahir l’operació per arrestar els responsables de la mort de Jordi Comas, el president de la FOEG asfixiat a casa seva a Platja d’Aro per uns encaputxats que van assaltar l’habitatge, van saquejar la caixa forta i van deixar lligada la dona, Carme Hospital. Una detenció, tal com va avançar ahir la Cadena Ser, que es va fer en el número 2 del carrer Vigatanes de Barcelona, al barri Gòtic de la ciutat. Els Mossos se’n van endur un home albanès que està relacionat amb l’assalt violent. Però la cacera dels sospitosos va continuar a la tarda. A Barcelona va ser detingut un altre home. I cap a les vuit, els Mossos van arrestar dos homes marroquins a la sortida d’un bar freqüentat per compatriotes seus a la zona de l’Eurocenter, a Platja d’Aro, la població on es va perpetrar el crim. I a Palafrugell també es van fer dos arrestos més. En total, sis detencions, però, segons informava anit l’agència Efe, el jutjat de Sant Feliu ha emès quatre ordres europees de detenció i lliurament de persones també buscades pel mateix cas i els Mossos tenen pendent encara fer tres arrestos més. En total, doncs, tretze persones vinculades d’una manera o una altra amb l’assalt mortal, que materialment va ser perpetrat per tres homes encaputxats a casa de Jordi Comas, en el número 15 del carrer de Nostra Senyora del Carme, en ple centre de Platja d’Aro, la nit del 18 de novembre del 2012. La investigació, a càrrec del jutjat de Sant Feliu de Guíxols, va disposar de poques pistes materials perquè Carme Hospital no va poder veure la cara als assaltants, que anaven encaputxats i amb roba fosca, i tampoc no van deixar empremtes dactilars, ja que duien guants. Els investigadors van posar les seves esperances en les mostres biològiques que es van extreure de les ungles de Comas per si havia esgarrapat els agressors i podien obtenir mostres d’ADN, però el resultat va ser negatiu i ara no es disposarà de l’empremta genètica per incriminar cap dels sospitosos. Uns dies abans de l’assalt mortal, Comas ja havia estat abordat per tres encaputxats a l’entrada de casa seva, però van fugir quan Comas els va plantar cara i es va disparar l’alarma. No es descarta que alguns dels sospitosos estiguin relacionats amb aquest assalt previ, i a d’altres se’ls vincula amb tasques logístiques o d’informació dels autors materials.

  La primera línia d’investigació que es va seguir assenyalava com a sospitosos uns marroquins, entre els quals un que va fugir coincidint amb el crim, però transcorreguts uns mesos també es va estirar el fil d’una confidència que va arribar per la Policía Nacional que apuntava que darrere de l’assalt mortal a Platja d’Aro hi podia haver un grup albanès especialista en robatoris d’habitatges que estava establert a Barcelona però que seleccionava els seus objectius en diferents poblacions catalanes. Els sis arrestats ahir són marroquins i albanesos, una combinació de les dues línies d’investigació.

  Carme Hospital, la vídua de Comas i víctima també de l’assalt, està compareguda com a acusació particular en la causa, per mitjà del lletrat Carles Monguilod, però no ha obtingut cap informació de les investigacions perquè el jutjat instructor (pel qual han passat tres jutges) ha mantingut el secret de sumari de forma permanent, i només pel fiscal Victor Pillado ha sabut que la investigació mai no ha estat en via morta. “Confiem en la investigació i esperem els esdeveniments amb discreció i prudència”, diu Monguilod.

  Els detinguts ahir pels Mossos hauran de ser posats a disposició del jutjat de Sant Feliu de Guíxols en les hores vinents per ser interrogats, però Carme Hospital, com a acusació particular, no podrà tenir accés a cap diligència fins que no s’aixequi formalment el secret de sumari. Hospital, tot i haver estat estona amb els assaltants, va assegurar, en un primer moment, que encara que detinguessin els autors ella difícilment els podria identificar en una hipotètica roda de reconeixement. El que Hospital va poder aportar dels lladres és que mentre van ser a la casa quan es dirigien a ella o al seu home ho feien en castellà, però que quan parlaven entre ells ho feien en una llengua que li va semblar àrab.

  L’estranya desaparició del rellotge de la víctima

  Si el cas de l’assassinat de Jordi Comas està en vies de resolució policial, continua essent un misteri un cas que va sorgir de forma col·lateral a l’assassinat del president de la patronal gironina: la desaparició del seu rellotge, una peça cara que podria tenir un valor de més de 3.000 euros que Comas duia al canell en el moment de ser atacat i que els lladres homicides no es van endur. En les diligències d’aixecament del cadàver, que es van fer la matinada del 19 de novembre, hi constava registrat que entre els objectes personals que portava la víctima hi havia el rellotge. El dimarts dia 20 al matí, però, quan el cos va entrar a l’Institut de Medicina Legal de Girona (IMLC) per a l’autòpsia, tant els especialistes forenses com els Mossos que assistien a la diligència van constatar que no hi havia el rellotge que s’havia ressenyat en el moment de l’aixecament. El cos de Jordi Comas no va entrar a l’IMLC fins a deu minuts abans de l’hora en què estava programada l’autòpsia. L’anàlisi forense es va ajornar fins al dimarts, perquè el dilluns la comitiva judicial i policial va dur a terme una reconstrucció dels fets a l’escenari del crim amb la presència de Carme Hospital, esposa de l’empresari, que també va ser víctima de l’assalt al domicili i, per tant, testimoni clau per a la investigació. El cos de Comas no es va traslladar immediatament al dipòsit de Girona, sinó que va estar les hores transcorregudes entre l’aixecament i l’autòpsia a la seu de la funerària. Els Mossos van prendre declaració a diferents treballadors dels serveis funeraris i al personal que tenia accés a l’institut de medecina legal, però mai es va poder aclarir què va passar amb el rellotge de Jordi Comas.

  Font: El Punt-Avui


  Lliguen dues dones al seu domicili per robar marihuana

  15/05/2016

  Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Feliu  han detingut dos joves, un d’ells menor, per haver lligat dues dones a casa seva a Santa Cristina d’Aro per robar 300 plantes de marihuana que hi havia a l’immoble. Alhora, la policia també ha arrestat l’amo del cultiu, que tenia als baixos de la seva casa.

  Els fets es van iniciar el 21 d’abril, cap a les vuit del vespre, a la urbanització Bell-lloc de Santa Cristina d’Aro, on una patrulla va sentir diverses detonacions d’arma de foc. Els agents es van dirigir cap al lloc on havien sentit el soroll i, allà, una dona els va explicar que unes persones havien accedit al seu domicili i els havien lligat i robat. Els agents van comprovar que uns desconeguts havien accedit a la casa i, després de lligar amb cinta americana les dues inquilines que es trobaven en aquell moment a l’habitatge, van emportar-se unes 300 plantes de marihuana que hi havia als baixos de la casa. Una vegada comès el robatori, els assaltants van efectuar diversos trets a l’aire i van marxar tot seguit. Immediatament es va iniciar una investigació per tal d’aclarir els fets i el mateix dia 21 d’abril es va detenir el responsable de la plantació, un home de 29 anys i veí de Vidreres, com a presumpte autor d’un delicte de tràfic de drogues. Les indagacions van continuar i els investigadors de la comissaria de Sant Feliu van esbrinar que els agressors podrien ser coneguts de les víctimes. Finalment, el dia 27 d’abril van detenir dues persones més, un menor d’edat i un noi de 19 anys, de nacionalitats espanyola i xilena i veïns de Girona, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un robatori amb violència i intimidació. Els detinguts, que tenen antecedents, van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

   

  Font: El Punt-Avui


  Els Mossos de Sant Feliu enxampen “in-fraganti” un lladre a Platja d’Aro

  12/02/2016

  Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Feliu, en un operatiu conjunt amb agents de la Policia Local de Platja d’Aro, van detenir, el passat 4 de febrer, un home de nacionalitat algeriana, de 58 anys d’edat i veí de Barcelona, com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força.

  Els fets van passar cap a dos quarts d’onze de la nit del passat 4 de febrer, quan agents de la Policia Local de Platja d’Aro, van rebre la trucada d’un home que deia que estaven robant a la seva segona residència ubicada al municipi de  Castell-Platja d’Aro. L’home, que es trobava a Bèlgica, on resideix, afirmava que ho estava veient a través de les càmeres de seguretat del seu pis.

  Immediatament, patrulles de la Policia Local de Platja d’Aro i dels Mossos d’Esquadra es van dirigir al lloc. Quan es disposaven a fer comprovacions del pis d’on provenia l’avís de robatori, van sentir sorolls i van veure llums intermitents en una de les terrasses d’un altre habitatge. En accedir a l’apartament els agents van trobar restes de menjar a la taula del menjador i, dins d’una habitació, amagat un home.

  També van localitzar una bossa preparada que contenia dues alicates, un parell de guants, una llanterna, un DVD, dos carregadors elèctrics, entre altres objectes.

  Els policies van observar que l’home havia entrat per la terrassa escalant. Posteriorment, en anar a l’apartament d’on provenia l’avís de robatori van comprovar que també havia estat saquejat. En aquest cas l’autor també havia entrat per la terrassa. Després d’identificar-lo, els policies van detenir l’home com a presumpte autor dels dos robatoris amb força.

  El detingut, que no té antecedents, va passar el passat dia 6 de febrer a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies