• Categories
 • Pengen la pancarta “Llibertat presos polítics” a l’Ajuntament

  03/02/2018

  La pancarta que demana l’alliberament dels presos polítics ja presideix el balcó de l’Ajuntament, al Passeig del Mar, un cop aprovada la moció presentada la setmana passada per la CUP –a instància del CDR, Òmnium i l’ANC locals–. La moció es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups municipals excepte el PSC.

  Malgrat això, GdC va qüestionar que al ple del novembre el govern va desestimar una proposta similar presentada per ells, mentre que MES criticava que TSF ha tardat tant en decidir-se per no entrar en conflicte amb  els socis de govern. 


  El Ple aprova penjar la pancarta per la llibertat dels presos polítics a l’Ajuntament

  26/01/2018

  El govern de la ciutat ha acceptat finalment penjar el cartell de “Llibertat presos polítics” a la façana de l’ajuntament.  El ple va aprovar aquest dijous una moció presentada per la CUP amb el suport de les entitats sobiranistes CDR, ANC i Òmnium Cultural, després que més d’un centenar de persones haguessin signat instàncies perquè l’ajuntament posés aquesta pancarta i que aquestes entitats haguessin fet diverses paradetes a la plaça del Mercat  amb aquest propòsit.

  La moció ha estat reivindicada emotivament, des del públic, per una portaveu del CDR. “Seguim demanant l’excarceració dels presos polítics perquè considerem que tot aquest procés judicial és una farsa per a l’ús partidista de l’Estat i per dignitat”. 

  El govern de la ciutat, format per Tots per Sant Feliu, el PSC i ERC, s’ha dividit en aquesta qüestió. Els socialistes hi han votat en contra, mentre que Tots per Sant Feliu i els republicans han destacat la transcendència del moment, ja que serà el primer cop que una pancarta penjarà a la façana consistorial. 

  L’alcalde la ciutat, Carles Motas que des del primer moment havia defensat que a l’Ajuntament no s’havien de penjar pancartes, va valorar que ara es tractava “d’un cas excepcional” i que  “ja fa massa temps que estan a la presó injustament, i el meu grup creu que hem de votar per aquesta excepcionalitat”. 

  L’alcalde havia declarat fa uns dies que hi havia ubicacions millors i més visibles que l’Ajuntament. 

   

  Altres acords 

  Per la seva banda, la moció presentada per Guíxols des del carrer sobre el bo social en el consum elèctric també fou aprovada per unanimitat. D’aquesta manera, el nostre Ajuntament se suma als molts altres que estan demanant la derogació de l’actual decret i l’elaboració d’una nova normativa més consensuada i amb un bo social finançat pel govern de l’Estat i per les empreses elèctriques. La moció també demana que s’inclogui dintre del bo social altres energies susceptibles de talls de subministrament per impagament en llars vulnerables, com per exemple el gas. Les consultes es poden fer directament als Serveis Socials de l’Ajuntament.  

  En un altre punt del debat, el govern de la ciutat (TSF-ERC-PSC) va desestimar la proposta del mateix grup per avaluar i reformular la ubicació actual de les places d’aparcament reservades per a persones amb mobilitat reduïda i ampliar-ne el nombre. La proposta plantejava també la necessitat de crear una nova targeta identificativa per a mobilitat reduïda transitòria perquè d’aquesta manera les dones embarassades en l’últim trimestre de gestació i les famílies amb nadons fins a 18 mesos puguessin sol·licitar-la i fer ús dels aparcaments reservats. Finalment, la moció no ha prosperat. 

  Una altra moció, en aquest cas de CiU, demanant la creació d’una zona d’esbarjo per a gossos també ha prosperat. 

   
   
   
   
   
   

  200 instàncies demanen que l’Ajuntament pengi la pancarta “Llibertat presos polítics”

  16/01/2018

  Gairebé dues-centes persones ja han demanat a l’Ajuntament que pengi la pancarta “Llibertat presos polítics” a la façana del consistori. 

  El passat 5 de gener, l’Assemblea Nacional i el comitè per la defensa de la República de Sant Feliu van organitzar un acte a la plaça del Mercat per ajudar els ciutadans a presentar la instància i aquest proper divendres 19 al matí hi tornaran.

  L’alcalde Carles Motas s’excusa dient que l’Ajuntament “va decidir fa mesos que no penjaria cap pancarta a la façana de l’edifici”, i que ja no va penjar-ne cap demanant l’acollida de refugiats.   Motas assegura que a l’edifici consistorial la càrrega simbòlica de la lluita per les llibertats l’ostenta la històrica senyera Patxot,  exposada a la Sala de Plens.


  Concentració i marxa amb espelmes pels tres mesos amb presos polítics

  15/01/2018
  Demà dimarts 16 de gener farà tres mesos que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart són a la presó i, per això, a les 20 hores,  l’ANC ha convocat la ciutadania a una concentració a la plaça del Mercat, davant de l’Ajuntament. “Davant d’una anomalia democràtica tan gran, no podem romandre quiets”, diuen en el comunicat de premsa. 
  Un cop finalitzi la concentració, s’iniciarà una marxa amb espelmes fins al Monestir  (l’espelma la proporcionarà la mateixa ANC), juntament amb la CDR Guíxols. 
   
  Així mateix, l’ANC anima tothom a anar a Barcelona el proper dimecres dia 17, a les 10 hores, davant del Parlament. Sota el lema Recuperem el Parlament, l’ANC crida a donar suport a la majoria republicana en el seu  primer ple.

  Volen que es posi a l’Ajuntament una pancarta demanant la llibertat dels presos polítics

  05/01/2018

  El Comitè de Defensa de la República i l’Assemblea Nacional Catalana han posat en marxa una nova campanya al nostre municipi amb l’objectiu que l’Ajuntament pengi la pancarta amb l’emblema “Llibertat presos polítics” a la façana del consistori.

  Segons han informat les dues entitats aquest matí al punt d’atenció situat a la Plaça del Mercat, el procediment que s’empra és que els ciutadans entrin una instància a l’Ajuntament demanant que es pengi el cartell. Segons informen al seu perfil de Facebook, el propi equip de voluntaris de l’ANC i del CDR ajudaran als ciutadans a omplir la instància, que un cop omplerta s’haurà de portar al consistori per presentar-la. 


  GdC demanarà que es pengi a l’Ajuntament una pancarta per la llibertat dels presos polítics

  24/11/2017

  En la darrera reunió de les comissions informatives que va tenir lloc ahir, en què es van dictaminar els temes que aniran al Ple de novembre del proper dijous dia 30, Guíxols des del Carrer va anunciar que presentarà una moció a favor de l’alliberament de tots els presos polítics. 

  En la moció, la formació rebutja l’ús de la via judicial per a la resolució d’un conflicte que “com s’està demostrant, és merament polític i només té una via possible de solució: la de la política, el diàleg i la democràcia”, segons el text que presentaran en què, a més, Guíxols des del Carrer demana la col·locació, al balcó de l’edifici consistorial, d’una pancarta en mostra de suport als presos polítics, exigint-ne la llibertat.

  No serà l’única moció que presentarà el grup representat per Jordi Lloveras,   també presentarà una proposició per regular l’última intervenció que fa l’Alcalde, a manera de tancament d’un punt debatut. GdC entén que la intervenció  “hauria de ser neutra, de conclusions, sense aportar nous elements de discussió i que, bàsicament, hauria de servir per sintetitzar aspectes concrets del debat” i que “no és preceptiu convertir aquesta última intervenció en un altre argumentari que, sovint, acaba tensionant encara més el debat” ja que el govern sempre tanca el punt,”amb la qual cosa ja queda clara quina és la seva postura”. 

  Abans d’aquest ple ordinari, el dilluns 27 hi haurà un ple extraordinari per debatre els pressupostos municipals.

   


  Per la llibertat de premsa i per totes les llibertats #FreePressCatalonia

  19/09/2017

  La llibertat de premsa és un dels pilars fonamentals del sistema democràtic. Uns mitjans lliures de censura i d’amenaça per part dels governs garanteixen un sistema comunicatiu ric i divers i una ciutadania informada.

  Som professionals compromesos amb un exercici responsable del periodisme, de la comunicació -inclosa la publicitat-, en un sentit ampli i la defensa de la llibertat d’expressió i la llibertat de premsa, principis fonamentals en una societat plural i democràtica. Uns principis reconeguts a la Declaració Universal dels Drets Humans (art. 19), el Conveni Europeu dels Drets Humans (art. 10) i a la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea (art. 11). Fins i tot a la Constitució Espanyola (art. 20).

  En els darrers dies, i arran de la convocatòria i la campanya del referèndum de l’1 d’octubre i de l’actuació desproporcionada del govern espanyol per impedir-lo -malgrat la voluntat del Parlament i de la majoria de la ciutadania-, diverses associacions professionals han rebut denúncies de periodistes que han estat coaccionats o obligats a identificar-se durant la cobertura d’esdeveniments d’interès públic, pressions a les redaccions i advertiments judicials.

  Aquests fets signifiquen un atac greu i frontal a la llibertat d’expressió i d’informació. Com a professionals del periodisme i de la comunicació, per respecte a la societat a la qual ens devem i servim, no ens podem permetre el silenci davant d’aquesta dinàmica. No es poden erosionar els drets fonamentals de la llibertat d’expressió i d’informació, i els mitjans públics i privats tenim el deure i el dret de treballar amb llibertat per a poder fer-nos-en ressò.

  Per això, i d’acord amb els nostres principis deontològics, exigim la immediata aturada d’aquestes actuacions que amenacen la nostra feina, empobreixen la nostra capacitat d’informar amb qualitat, la llibertat dels nostres mitjans per emetre continguts publicitaris i amenacen drets fonamentals.

  Fidels al nostre compromís amb el periodisme mostrem, també, el nostre compromís amb un model de societat en què la llibertat d’expressió i d’informació són part indestriable del conjunt de llibertats que cal garantir a totes i cadascuna de les persones que integrem la societat catalana. Són drets fonamentals i nosaltres i els mitjans pels quals treballem, actors, com d’altres institucions, garants de la seva salvaguarda.

   

  Grup de Periodistes Ramon Barnils


  Surt de la presó el conductor homicida de Fornells

  13/07/2017

  El conductor de la nostra ciutat que va provocar l’accident en què va morir una jove de 25 anys a Fornells de la Selva ja té la carta de llibertat, segons El Punt-Avui. L’Audiència de Girona l’hi ha concedit després que el seu advocat, Narcís Badosa, insistís per segona vegada en la petició perquè sortís de la presó sota fiança de 5.000 euros. Aquest cop li ha donat la raó perquè és molt difícil que l’investigat pugui reincidir en la conducció temerària ja que té lesions que li impedeixen agafar el cotxe. Segons la interlocutòria del magistrat, “és difícil que a hores d’ara torni a conduir un vehicle de motor, ja que a conseqüència de l’accident va patir lesions que l’obliguen a caminar amb crosses” tot i que el forense que el va examinar considera que “no és impossible que condueixi”, tot i que la limitació física que té ho fa complicat. D’altra banda, Medina també està en ple tractament de deshabituació a l’alcohol. “En data actual sí que es pot presumir que l’investigat no beu en excés begudes alcohòliques i durant aquest temps que ha estat a la presó no ha consumit substàncies estupefaents.” Per tot plegat, l’Audiència de Girona li concedeix la llibertat pagant una fiança de 5.000 euros. A més, s’haurà de presentar cada quinze dies al jutjat de guàrdia.

  Els tràgics fets van tenir lloc el 29 de gener de 2016 pels volts de les onze de la nit al punt quilomètric 29 de la C-65, a Fornells de la Selva, a tocar del sector del Mas Xirgu de Girona. Francisco Javier Medina, a cavall d’un Alfa Romeo i en direcció a Girona, va perdre el control del vehicle i va envair el carril contrari, per on circulava Laura Fernández. La conductora va intentar esquivar-lo, però no va poder impedir l’impacte, que va ser frontal. Hores abans d’aquest accident, Medina ja havia tingut una altra topada, a Llagostera, de la qual va fugir. Però la policia el va localitzar a la nostra ciutat, d’on és veí. Els agents li van treure el carnet i li van prohibir conduir, ja que havia begut. Però un cop la policia va marxar, Medina va tornar a agafar el cotxe, i va conduir imprudentment cap a Girona posant en perill un reguitzell de conductors que va trobar pel camí. Fins que va arribar a Fornells i va provocar l’accident mortal. Les proves mèdiques indiquen que Medina anava begut i drogat en el moment del xoc.

  Per aquests fets, Medina s’enfronta a una pena de fins a vuit anys i mig de presó que li demana l’advocat de la família de la víctima, per homicidi imprudent i conducció temerària i sota els efectes de l’alcohol i les drogues. A més, sol·licita que se li retiri el carnet durant deu anys i que pagui una indemnització de més de 300.000 euros. El fiscal reclama una pena de quatre anys de presó i una retirada de carnet de sis anys.
   

   


  Demanen la llibertat pel conductor homicida de Fornells

  03/07/2016

  L’Audiència de Girona ha de resoldre la petició de llibertat que va fer ahir l’advocat Narcís Badosa, que defensa el conductor el veí de Sant Feliu que el 29 de gener va causar la mort d’una altra conductora, Laura Fernández, de 25 anys, quan la va envestir amb el cotxe a Fornells de la Selva. El lletrat argumenta que és “desproporcionat” que el seu client estigui empresonat ja que té un estat de salut “delicat” que l’ha dut fins i tot a necessitar cadira de rodes. De fet, està internat a la presó de Can Brians, a la secció sanitària, perquè està pendent d’una intervenció quirúrgica arran de l’accident de trànsit. El veí de la nostra ciutat va resultar ferit de molta gravetat i va ser ingressat a l’UCI del Trueta fins a principis de març, i posteriorment va estar en un centre assistencial de Palamós recuperant-se. Dos dies després de donar-li l’alta, el jutge el va fer empresonar per homicidi dolós, i no pas imprudent, i conducció temerària.

  Pel que fa a les proves objectives, l’advocat al·lega que, si bé és cert que va donar positiu en alcohol, segons el seu parer no superava el límit penal (0,60 mg/l), ni tan sols el que representa una infracció administrativa (0,25 mg/l). I pel que fa al positiu per estupefaents, considera que la prova no és concloent, ja que li van extreure sang a la sala d’operacions de l’hospital, quan ja li havien subministrat medicaments. Així mateix, defensa que el xoc va ser accidental, fruit d’una maniobra evasiva que va haver de fer després de perdre el control quan la roda va tocar el voral de la via. A més, segons l’advocat Narcís Badosa, el conductor homicida no circulava amb un excés considerable de velocitat, tan sols 9 km/h per sobre del límit, segons diu que consta en l’atestat dels mossos.

  Notícia fatal

  D’altra banda, l’advocat reconeix que el conductor de Sant Feliu va agafar el cotxe quan la policia l’havia sancionat hores abans per un altre incident viari, però que ho va fer per una “urgència”, després de rebre un missatge de la seva germana que deia que el seu pare s’estava morint a l’hospital. “No el volia agafar, però va rebre una notícia fatal”, diu. Per tot plegat, l’advocat demana la llibertat provisional del seu client i, si escau, amb mesures cautelars.

   “No li importa anar sense carnet”

  La fiscal i l’advocat de la família de Laura Fernández s’han oposat que el conductor homicida surti en llibertat. Les acusacions particulars van recordar que abans de l’accident mortal n’havia protagonitzat dos més, havia fugit dels mossos i havia donat positiu (per sobre del límit penal, de 0,60 mg/l) quan li van fer la prova. “Ha demostrat de sobres que no li importa circular amb el carnet de conduir retirat”, assegura el lletrat. A més, les acusacions sostenen que hi ha evident risc de fugida perquè es pot enfrontar a una pena de fins a quinze anys de presó i perquè “està arruïnat”. D’altra banda, el lletrat de l’acusació lamenta que el conductor “no hagi mostrat penediment pel que va fer; ni tan sols ha demanat perdó a la família de la Laura”.

  Font: El Punt-Avui


  Detingut per delicte contra la salut pública

  25/01/2016

  Agents dels  Mossos d’Esquadra van detenir el passat 16 de gener un home de 22 anys, de nacionalitat saudita i veí de Roda de Ter (Osona), com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

  Aquell migdia, els mossos van rebre l’alerta d’un possible robatori en un domicili de S’Agaró. Uns testimonis van veure diverses persones sortint d’una casa carregades amb sacs de plàstics. A causa del fort vent i perquè algunes de les bosses es van esparracar en introduir-les al maleter d’un cotxe, van sortir volant cabdells de marihuana, que es van escampar pel terra.

  Quan els mossos van arribar al lloc van localitzar una escampadissa de cabdells secs de marihuana, però les persones que la portaven ja havien marxat. Els agents van recollir els cabdells i van comptabilitzar més de 5’5 quilos de substància.

  Seguidament, els mossos van veure que el vidre de l’habitatge d’on havien sortit els individus estava trencat. Van comprovar que dins del domicili no hi havia ningú però tot estava regirat i en diverses estances hi havia restes de marihuana pel terra, així com restes de bosses.

  La unitat d’investigació que es va fer càrrec del cas va localitzar el propietari de  la finca, que va quedar investigat com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

  Els mossos van iniciar la recerca del vehicle que els testimonis havien descrit. Aquest va ser localitzat sota un pont de l’autovia C-31. El vehicle desprenia una forta olor a cremat, les claus estaven posades al contacte i dins del maleter hi havia restes de marihuana.

  El mateix dia, els investigadors van localitzar i detenir, a  la nostra ciutat, el propietari del vehicle. L’home va manifestar que se li havia avariat i l’havia deixat sota el pont. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. El detingut, que té antecedents, van passar el 18 de gener a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols, qui  va decretar la seva llibertat amb càrrecs.


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies