• Categories
 • El Ple tomba la proposta de millorar el rigor informatiu del butlletí municipal

  27/10/2017

  La sessió ordinària del Ple del mes d’octubre, que va tenir lloc ahir, va ser intensa i plena de mocions, especialment de contingut polític nacional. Només dues de les mocions eren de caràcter municipal, ambdues presentades per Guíxols des del Carrer.

  La formació opositora demanava una reformulació del butlletí informatiu municipal #Guíxols. El govern (TSF-PSC-ERC) no va acceptar la proposta per incrementar l’espai dels grups municipals a l’oposició, actualment reduït a mil caràcters, i tampoc per acotar la data de tancament de l’edició (l’oposició es queixa que han d’entregar els escrits molt temps abans que el govern). Tampoc va acceptar la creació d’un grup de treball, format per un representant de cadascun dels grups municipals amb el suport del personal tècnic adscrit a l’àrea de comunicació, amb la finalitat de fer un seguiment del butlletí per millorar-ne el rigor informatiu, garantir la pluralitat per a tots els grups municipals i  promoure la participació activa de la ciutadania en la revista, “un dels grans dèficits de la publicació”, segons GdC.

  L’altra moció de GdC feia referència a un afer que va quedar penjat del ple de setembre, l’actualització del mapa dels espais públics de la ciutat on hi ha aparcaments de bicicletes per tal d’actualitzar-lo i cercar possibles noves ubicacions així com la substitució del model existent per un de nou conegut com a “U-Invertida”. La proposta va prosperar.

  La resta de mocions, totes foren aprovades: una era per defensar el caràcter inclusiu i plural de l’escola catalana i la immersió lingüística com un model d’èxit davant els atacs del PP i Cs que volen recentralitzar el model territorial i imposar un clima de tensió i de crispació a les escoles. Una altra era per exigir la llibertat dels presos polítics, Jordi Sànchez i  Jordi Cuixart, i la tercera per condemnar els violents atacs de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil el passat 1 d’octubre.

  També es van aprovar dues mocions de rebuig a l’aplicació del 155, una presentada per GdC i l’altra per CiU. 


  El Ple aprova per unanimitat la concertació d’un crèdit d’un milió d’euros

  19/05/2017

  Per ahir dijous, estava convocat un Ple municipal extraordinari, just la setmana abans del Ple ordinari del proper dijous. El motiu d’aquesta convocatòria extraordinària fou, principalment, l’aprovació de la concertació d’un nou crèdit municipal per import d’un milió d’euros, una operació financera que dóna continuïtat a l’aprovació, el passat mes de març, d’una amortització anticipada de dos crèdits per valor global de 1.155.000 euros a compte del romanent de tresoreria. Una nova operació  per tal que la ciutat no perdi capacitat d’inversió i en la qual s’hauran de pagar menys interessos bancaris, que es situaran al voltant de l’1% (els anteriors es situaven aproximadament al 4%). Aquest nou crèdit es destinarà a inversions per a la ciutat, concretament: 100.000 euros per a l’enderroc i adeqüació de la finca Agglotap; 200.000 per a millores de carrers; 186.156 a la substitució de la gespa del camp de futbol de Vilartagues i 513.844 a l’adquisició de béns immobles. Just en aquest darrer punt, el grup de Guíxols des del Carrer exigeix que aquesta compra sigui vinculada al destí final d’habitatges socials, un fet sobre el qual l’Ajuntament no es va pronunciar. Malgrat això, aquest punt ha estat aprovat per unanimitat.

  Mocions pendents

  A l’ordre del dia d’aquest Ple extraordinari també s’hi van incorporar tres mocions que van quedar pendents del ple ordinari anterior. La primera, sobre la sentència del Tribunal Constitucional relativa a l’Impost sobre l’Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana, va ser aprovada per unanimitat. En aquest sentit, l’Ajuntament insta al Govern de l’Estat a incloure en la Llei de Pressupostos Generals una partida específica per compensar els ajuntaments en el cas que, per efecte de la sentència, hagin de procedir a la devolució de quantitats liquidades.

  La segona de les mocions, presentada per GdC, també es va aprovar per unanimitat. La moció feia referència a una declaració a favor d’unes comarques gironines desmilitaritzades.

  La tercera moció, presentada per CiU, és la que va aixecar més rebombori. La moció feia referència a la necessitat de prendre mesures d’accessibilitat pels vehicles a la zona del Col·legi Sant Josep, un cop tancats alguns carrers amb pilones. Després d’un debat intens, la moció va ser tombada amb els vots en contra del govern (TSF-ERC-PSC), les abstencions de GdC i CUP i els vots a favor de MES i CiU. En aquest punt, el regidor de GdC es va motrar a favor de reduir el trànsit de vehicles en els entorns escolars ubicats en nuclis urbans en favor de millors mesures mediambientals i un “avenç cap a un model de ciutat que recuperi els carrers com a llocs de trobada i esbarjo”, però que, no obstant això, “les accions a emprendre no tenen perquè ser iguals tots els mesos de l’any ni tots els dies de la setmana”, suggerint adaptació al calendari escolar i als interessos i les preocupacions dels veïns.  El govern es va tancar en banda amb les reclamacions de CiU, estretament lligades a les de l’Associació de Veïns del Barri del Puig, que reclama la supressió de pilones i jardineres per tal d’augmentar la seguretat a l’entorn de la Plaça del Puig, severament tancat al trànsit pel govern municipal.

   

   

   

   


  El govern dóna suport a Guíxols des del Carrer en tres mocions presentades

  04/07/2016

  En el darrer Ple de l’ajuntament, el govern va donar suport a dues mocions del grup Guíxols des del Carrer-Entesa. La primera, respecte als incompliments de Turispania, l’empresa que gestiona els apartaments del Club de Mar, perquè retiri els rètols que adverteixen que el solàrium al peu de Sang i Fetge és d’ús privat quan, de fet, es troba en zona pública marítimo-terrestre. També se’ls insta a complir la resta de decisions de la sentència judicial de fa un parell d’anys que els obliga a obrir la porta sud del camí de ronda per accedir al mirador de les Remendadores, a respectar l’ús públic de l’embarcador i a obrir l’accés a la platja des del passeig del president Irla. Això significa que l’ajuntament farà arribar la moció a la Generalitat per fer-la complir.

  La segona moció aprovada tindrà efectes a la llarga. Es refereix al compromís de l’ajuntament de treballar amb la banca ètica a mesura que sigui possible i de començar a fer-ho amb les partides del pressupost destinades a les subvencions a associacions locals i a la cooperació pel desenvolupament. De retruc es donaran a conèixer aquestes entitats a la ciutadania i se’ls emplaçarà a fer-ne ús.

  La tercera moció repeteix les idees de la que va presentar Guíxols des del Carrer-Entesa (GdC-E) mesos enrere, en defensa de l’acollida pel món local de les persones refugiades. Jordi Lloveras, el regidor, va demanar que es treballi en la sensibilització de la població respecte a aquesta qüestió per tal de facilitar i coordinar les accions dels serveis municipals en aquesta tasca. La convocatòria, demanada ja fa mesos, del Consell de Serveis Socials de la ciutat, és indispensable per a fer-ho possible. Lloveras també va elogiar i encoratjar l’Associació Ganxona Refugiada i la plataforma local de suport a Girona-Acull que han sorgit per treballar en aquesta qüestió.


  El ple aprova el concurs per a la gestió del cementiri

  02/05/2016

  El ple de dijous passat va aprovar el plec de bases per adjudicar el contracte de gestió del cementiri per 108.600 euros anuals durant els pròxims quatre anys, prorrogables fins als sis. La regidora de Serveis, Laura Aiguaviva, va argumentar que s’ha passat de l’antiga fórmula de concessió –a la qual ha renunciat Funerària Juanals per incompatibilitat de l’activitat amb la dedicació municipal del regidor de CiU Emili Vilert– a la de contracte de servei amb més hores d’obertura els 365 dies de l’any. Els grups de CiU i la CUP es van abstenir, i l’alcalde, Carles Motas, va anunciar que tenen la intenció de destinar diners cada any a restaurar les sepultures d’interès patrimonial.

  En aquest ple, el tripartit local (TSF, ERC i PSC) va tombar la moció de CiU per millorar la zona portuària, en ser competència de la Generalitat, i de Guíxols des del Carrer, MES i la CUP per incloure clàusules socials en tots els contractes municipals.

  L’obra de l’Elke, endavant

  Al final del ple, al qual també van assistir un grup de policies locals per reclamar més plantilla, millores en el cos i discrepar del nou criteri del govern sobre la prolongació de jornada, el regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, va anunciar que dimecres es reprendran les obres al solar on anirà l’hotel Elke.

  Font: El Punt-Avui


  El govern vota en contra mocions socials i sobre transport sanitari en el darrer Ple

  04/04/2016

  Els grups municipals CUP, MES i GdC van presentar en l’últim Ple una moció a favor de la  inclusió de clàusules de caràcter social, referides a l’àmbit laboral, en aquelles empreses concessionàries de serveis o treballs municipals. El text, en la seva part resolutiva, plantejava un acord de mínims en el qual l’Ajuntament es comprometia a estudiar, en el marc d’una comissió de treball, la incorporació de clàusules socials en matèria d’estabilitat laboral en aquells contractes públics que fes amb empreses concessionàries per a la realització de serveis o treballs per compte del consistori.
  El  govern va votar en contra de la moció, fet previsible, i va donar pocs arguments, titllant fins i tot de “frívola” la moció. El portaveu del govern va mostrar en aquest punt una agressivitat “fora del normal”, o almenys així opina Guíxols des del Carrer, un dels grups que van presentar la moció. El seu regidor, Jordi Lloveras, davant l’intent de descrèdit per part del govern, va anunciar que en el proper ple presentaran una altra moció, referida igualment a la inclusió de clàusules contractuals de caràcter
  social, però aquesta vegada enteses en el seu conjunt.
  En el mateix ple, a la moció següent, es demanava la revisió del nou model comarcal de transport sanitari, i el portaveu del govern Jordi Vilà (ERC), abans d’anunciar el vot negatiu del govern, va dir que “hi ha  vida política més enllà de la demagògia esquerranosa” malgrat que el seu partit, el mateix dia i en el Parlament de Catalunya, acceptava la mateixa proposta de CSQP per revisar la implantació d’aquest nou model, però al conjunt del Baix Empordà, fet que farà que a la majoria de municipis de la nostra comarca es pugui replantejar la implantació d’aquest mou model en funció d’un informe que elabori la Generalitat conjuntament amb els municipis afectats,  no així Sant Feliu de Guíxols, ja que el govern no va aprovar aquesta moció.

  “En tot cas,  si al final el model es millora,  haurem de reconèixer que no haurà estat per la reivindicació i l’empenta del nostre municipi, en aquest cas, més conservador que no pas esquerranós”, segons opinió de GdC.


  GdC i la CUP presentaran mocions sobre temes socials al proper Ple

  27/10/2015

  Guíxols des del Carrer (GdC) i la CUP presentaran mocions sobre temes socials al Ple del mes d’octubre, programat per aquest dijous. En concret, les mocions versaran sobre les mesures per afrontar l’emergència social en l’àmbit de l’habitatge i la nutrició infantil i pretenen que el govern de la ciutat sigui més proactiu en temes socials.

  Els dos partits d’esquerres es basen en la llei impulsada per Iniciativa Legislativa Popular que demana mesures urgents per afrontar les emergències en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, que estableix que els ajuntaments puguin adoptar una sèrie de mesures per garantir-ne la seva aplicació.

  En aquest sentit, Guíxols des del Carrer i la CUP han presentat una moció per recordar a l’equip de govern que la recent legislació introdueix canvis importants en la gestió del sobreendeutament hipotecari i que situa conceptes clau com són la dació en pagament, la mediació extrajudicial o l’exigència d’alternativa residencial en lloguer social.

  Tant la CUP com Guíxols des del Carrer recorden també que els  ajuntaments són una part activa i molt important en la implantació de mesures regulades en aquesta nova Llei com són, per exemple, el lloguer social  obligatori per alguns tenidors d’habitatges o les garanties per al reallotjament de les persones afectades per desnonaments que es puguin quedar al carrer.

  Igualment al Ple de dijous les dues formacions plantejaran una moció per  exigir a la Generalitat que habiliti les partides necessàries per atendre al cent  per cent les sol·licituds de beques-menjador avaluades pels serveis socials. Guíxols des del Carrer i la CUP recorden que aquestes partides estan congelades des de fa 4 anys i que el sistema de beques és cada cop més complicat.

  Per això, i en el marc del debat pressupostari, les dues formacions  presentaran també una esmena perquè el consistori destini una partida amb recursos propis per cobrir les necessitats de nutrició infantil que es detectin i no sigui possible cobrir amb els actuals fons econòmics que cedeix la Generalitat i que es gestionen a través del Consell Comarcal.


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies