• Categories
 • Presentada la campanya per prevenir abusos als discapacitats intel·lectuals

  27/04/2018

  Més de 200 persones, entre professionals, tècnics, usuaris, familiars i responsables polítics de tota la demarcació de Girona, han volgut conèixer el programa impulsat per Mossos d’Esquadra, amb la col·laboració de Dincat i altres entitats vinculades al sector de la discapacitat o l’assistència social. 

  El responsable d’Envelliment, salut mental i sexualitat de Dincat, Israel Belchi, ha determinat que entre el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual que han participat d’un estudi, el 50% de les dones han patit victimització sexual. Un de cada tres homes també, i una de quatre dones de la mostra ha patit al llarg de la seva vida victimització sexual amb penetració. 

  Per fer front a aquestes actuacions, des de Mossos d’Esquadra s’ha impulsat una campanya per prevenir els abusos. Presentada per la sotsinspectora Rosa Negre, cap de la Unitat Regional de Proximitat i Atenció al Ciutadà de Girona, s’articula sobre la idea de prevenció, detecció, atenció i seguiment des de la proximitat. Tal com ha explicat, els Mossos d’Esquadra han elaborat una guia de difusió a tots els efectius policials per poder donar una millor atenció a aquestes persones, així mateix s’han format a persones de les diferents comissaries per tal que puguin impartir sessions formatives a grups de persones amb discapacitat intel·lectual. S’han dissenyat un total de 8 tallers per prevenir abusos de diferents àmbits, 3 de l’àmbit sexual, amb una especial atenció a l’abús facilitat per l’ús de xarxes socials, i la resta seria abús econòmic, negligència i/o abandonament, abús físic, abús psicològic, i odi i discriminació. 

  En una taula rodona, tres persones amb discapacitat intel·lectual han explicat tots els aprenentatges que han rebut en el programa pilot en el que van participar. Van aprendre que si són davant d’una agressió, a banda d’intentar defensar-se, no s’han de callar, que ho han de comunicar a la família i als agents de Mossos d’Esquadra. Tal com ha dit una de les ponents, “el meu cos és meu, el respecto, i el vull fer respectar”.

  Ja s’han fet diferents accions de difusió de la campanya arreu de Catalunya, que es tancaran el 8 de maig a Sant Cugat del Vallès. En el cas de les comarques gironines, la presentació es va fer a la nostra ciutat, presidida pel primer tinent d’alcalde, Josep Melcior Muñoz.


  Els Mossos de Sant Feliu detenen un conductor ebri a Calonge

  24/01/2018

  Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona del sector de Sant Feliu de Guíxols, van detenir, el passat 21 de gener,  un conductor com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària al punt quilomètric 321 de la carretera C-31, al seu pas pel terme municipal de Calonge, on els agents estaven fent un control de drogues i alcohol.

  Cap a tres quarts de quatre de la matinada els mossos van aturar un vehicle i van veure que el conductor podria anar sota els efectes de les begudes alcohòliques. En fer la prova d’alcohol, els agents van comprovar que l’home va donar un resultat positiu de 0.71 mg d’alcohol per litre d’aire expirat. Per aquest motiu, els agents van immobilitzar el vehicle i van detenir el conductor, un home de 28 anys, de nacionalitat romanesa i veí de Vall-llobrega.

  El detingut va quedar en llibertat després de declarar en dependències policials i haurà de comparèixer al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu quan sigui requerit.


  Es va commemorar el Dia Mundial de l’Alzheimer

  26/09/2017

  El passat divendres 22 de setembre, l’Associació EMAD Sant Feliu va commemorar, com ve essent costum des de la seva fundació l’any 2000,  el Dia Mundial de l’Alzheimer. Ho va fer amb una conferència titulada Petits consells de seguretat per a persones grans, que va anar a càrrec d’una agent dels Mossos d’Esquadra de la nostra ciutat.

  L’acte va tenir lloc a la Biblioteca del Casal Tueda-APITE del carrer Gravina, amb l’assistència de ciutadans que seguiren amb atenció les explicacions i aclariments fets per l’agent, que va parlar de diversos temes referits al títol de la conferència.

  Així, es va referir concretament a què s’ha de fer quan una persona amb Alzheimer es perd per tal de facilitar la feina a la policia: no cal esperar 24 hores a trucar al 112, quanta més informació es faciliti millor i remarcant que una vegada la persona s’hagi trobat o aparegut, cal informar-ho degudament a la policia.

  Va detallar diversos consells per evitar robatoris i estafes al carrer, per telèfon i a casa, especialment amb persones grans, incidint en consells pel que fa a la seguretat als diversos domicilis com cases aïllades fora del casc urbà o en habitacles del municipi. També va parlar de les pautes a seguir quan es marxa de vacances, per estar més segurs a casa i en cas de ser ocupada. Cal denunciar sempre al telèfon 112 qualsevol incidència que es produeixi i se’n sigui afectat.

  Com a complement a la conferència, va ser lliurada als assistents diversa informació en format de fulletons de tots els temes que es tractaren.

  No varen faltar les acostumades preguntes que es realitzaren per part dels presents a la conferència, que varen ser contestades molt amablement per la conferenciant.


  Els Mossos de l’ABP Sant Feliu de Guíxols celebren la seva festa

  28/04/2017

  La Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de Sant Feliu de Guíxols ha celebrat el Dia de les Esquadres amb un acte celebrat el migdia d’avui divendres 28 d’abril a l’espai Ridaura de Santa Cristina d’Aro. Enguany, aquesta festa s’ha descentralitzat, després de 7 anys celebrant-se de manera unitària en un sol acte a tot Catalunya. Per aquesta primera festa, s’ha triat la població veïna, i la idea és fer-ho cada any en un municipi diferent de l’ABP, que integra els municipis de Santa Cristina, Sant Feliu, Castell-Platja d’Aro i S’Agaró i Calonge-Sant Antoni.

  A l’acte hi van acudir representants dels diferents cossos de seguretat de les nostres contrades, tal i com ja havien fet en l’acte de celebració dels 20 anys de la comissaria de Mossos de Sant Feliu que va tenir lloc l’any passat al Guíxols Arena.

  Després de trencar el gel amb la benvinguda, s’ha projectat una presentació de diapositives de fotografies dels 20 anys d’història dels Mossos a Sant Feliu, amb una comparativa d’aquella època amb l’actual i una col·lecció d’imatges de moments d’aquests 20 anys de la comissaria.

  Acte seguit, l’Inspector en Cap de l’ABP de Sant Feliu, Francesc Cardús ha fet esment de les principals accions fetes pels agents dels Mossos adscrits a l’ABP, destacant el desplegament en el flashmob de Platja d’Aro que va despertar l’alarma per suposat atac terrorista, la intervenció cabdal d’un agent per salvar la vida a un turista de Platja d’Aro que havia tingut un atac de cor, o el cas del Mosso que va salvar un nen de 20 mesos de morir ofegat a Santa Cristina d’Aro. Cardús ha declarat que els delictes van a la baixa a la demarcació, malgrat l’alerta terrorista i els robatoris en habitatges i ha incidit que la policia ha de participar en la vida social dels municipis, i la mostra n’era aquest acte d’avui.

  L’acta ha continuat amb la projecció d’un vídeo de producció pròpia i basat en la conjunció dels elements terra, aire i aigua, com a pas previ a l’entrega de distincions a agents de la nostra ABP que han tingut participacions destacades en detencions o investigacions, entre elles un robatori a l’Aquadiver de Platja d’Aro,  delictes contra la salut pública o robatori d’una bossa de mà a la via pública. Entre els distingits, també l’alcalde de Santa Cristina d’Aro, Xavier Sala, per l’organització de l’event. El batlle s’ha declarat “orgullós” de poder-lo organitzar i ha mostrat el seu suport al Cos per la tasca de cohesió social que porta a terme.

  Sala també ha obsequiat l’Inspector i el Sots-Inspector amb un record, prèviament a la clausura de l’acte amb l’audició de l’himne nacional de Catalunya, “Els Segadors”.

  L’Inspector en cap de l’ABP de Sant Feliu, Francesc Cardús, durant l’acte d’aquest matí (TRIBUNA GANXONA)

   

   

   


  Condecoració per a un mosso ganxó que va salvar la vida a un nen de 20 mesos

  19/04/2017

  L’acte nacional del Dia de les Esquadres, que es celebrarà divendres 21 d’abril a Barcelona, condecorarà Reyes Urbano un agent de la nostra ciutat que va salvar la vida a un nen de 20 mesos que s’ofegava a Santa Cristina d’Aro.

  El fet pel qual serà premiat va passar la nit del 2 de març de 2016, mentre ell estava circulant amb el cotxe patrulla amb l’agent Mar Moreno, la seva companya de patrulla a la unitat de seguretat ciutadana de la comissaria de Sant Feliu. L’èxit de les maniobres que el policia va realitzar a una criatura per desobstruir-li les vies respiratòries li valdrà un reconeixement des del mateix cos dels Mossos.  En el seu cas, se li farà entrega d’una medalla de bronze amb distintiu blau. I, paral·lelament, des de la comissaria guixolenca s’ha fet una proposta per tal que Mar Moreno també sigui guardonada amb una felicitació durant la mateixa Diada dels Mossos, ja que la seva contribució va ser essencial.

  En unes declaracions a El Punt-Avui, Reyes manifesta que “poder ajudar el ciutadà et fa molt feliç. És una satisfacció tant professional com personal. Hi ha moments que, realment, són impagables.” Aquesta gratificant visió la comparteixen plenament tant ell com Mar Moreno,  que no dubten en assenyalar  la situació ressenyada com la més destacada de les viscudes junts.

  Els dos efectius han explicat a El Punt-Avui com va succeir el fet. La seva jornada d’aquell 2 de març de 2016 va fer un gir de 180 graus a tres quarts de deu de la nit, quan faltava poc per acabar el torn, quan abans de plegar van decidir anar a Calonge per comprovar si, després d’un avís rebut, hi havia una casa ocupada. Urbano conduïa i al seu costat, hi anava la seva companya Moreno. Mentre es dirigien cap a Calonge, van passar pel carrer Teulera de Santa Cristina d’Aro on, de sobte, un vehicle que circulava pel carril contrari se’ls va parar al costat. Al volant de l’automòbil hi havia casualment un agent dels mossos de Mollet del Vallès, que en aquell moment estava fora de servei, que els va informar urgentment queper aquells voltants hi havia un nen ofegant-se.

  Ràpidament, Moreno va començar a comunicar els fets per l’emissora i va sol·licitar la presència dels serveis mèdics. Aleshores, Urbano va avançar amb el cotxe patrulla fins localitzar el nadó i, de cop i volta, va adreçar-se al vehicle policial una dona amb el seu fill petit. “Al pas de vianants, la mare va travessar davant nostre. Estava molt desesperada i angoixada. Quan eren a casa, la criatura es va començar a ofegar i ella va intentar treure-li el que possiblement s’havia empassat. En no aconseguir-ho, va sortir al carrer a demanar auxili, ja que el nen començava a posar-se blau. En veure’ns, ens va dir: «El meu nen s’està ofegant! Feu alguna cosa, sisplau. No sé què fer!»”

  Segons el relat de l’agent al diari El Punt-Avui, llavors, la mare li va lliurar directament als braços el seu fill. Sense perdre temps, l’agent va buscar un lloc on realitzar-li la maniobra de Heimlich. Es va asseure amb el nen en una jardinera del carrer i el va posar de bocaterrosa. El petit estava a sobre d’un dels avantbraços del policia, de manera que la caixa toràcica de la criatura quedava a l’altura del genoll de l’agent. Li va anar donant a continuació copets a l’esquena, a la zona de les espatlles, tal com es procedeix en aquesta tècnica de primers auxilis per desobstruir les vies respiratòries en els casos d’ennuegament en nadons, ja que és diferent que en adults. “Mai havia fet aquesta maniobra a cap nen. Van ser uns minuts eterns. Vaig perdre la noció del temps i tota la meva concentració anava envers la criatura. El company de Mollet es va asseure al meu costat i li vaig demanar que comprovés si respirava. Va mirar per sota i va dir: «Sí, sí, ja respira!» Acte seguit, el vaig incorporar i el vaig recolzar cap a mi. Pobret, el nen estava esgotadíssim. Després el vaig donar a la mare, que va viure un episodi molt dur.”

  Mentre ell va assistir-lo, Moreno es va encarregar de realitzar totes les comunicacions per l’emissora, va demanar una ambulància d’urgència, va regular el trànsit, també va atendre i tranquil·litzar els familiars i amics que es van aproximar fins allí amoïnats, i els va anar apartant amb delicadesa perquè la zona estigués al més lliure possible. Ja amb el bon desenllaç, un cop els dos agents tornaven de camí a la comissaria, van estar uns minuts en silenci. “Va ser una actuació de molta intensitat i tensió. Això no ens permetia dir res fins que ens vam mirar emocionats i ens vam posar a plorar. Tots dos som pares de nens petits i, d’alguna manera, t’hi veus reflectit. Vam ser un bon binomi. No ens vam bloquejar i vam aconseguir controlar l’estrès del moment.”

  La criatura va ser traslladada a l’hospital de Palamós, on van comprovar que estava bé i li van donar l’alta unes hores més tard. L’endemà, el sergent en cap de torn i Moreno es van dirigir a casa els pares per veure com es trobava i, a més, els seus familiars van acudir a la comissaria per tramitar un escrit d’agraïment. També aquella setmana, Moreno va anar a esmorzar a un bar de la població on va coincidir amb l’avi del nen. L’home la va reconèixer i es va avançar a pagar-li el que havia consumit en senyal d’agraïment. Un any després, encara vibren en rememorar-ho i recorden que aquells dies els aturaven pels passadissos de la comissaria per saber com estaven i com ho havien viscut. “El reconeixement dels companys és un dels que més t’omplen. Ens va arribar el seu suport i estima.”

  Segon guardó
  Urbano va rebre un altre guardó per un episodi del 2003, quan hi va haver un gran incendi a Maçanet. Amb un altre agent van veure un cotxe en una casa amenaçada per les flames i van anar a comprovar que no hi hagués ningú. Els inquilins ja no hi eren i a ells els va encerclar el foc, del qual van poder escapar.

  Reclouen en un centre de menors un multidelinqüent de la nostra ciutat

  19/02/2017

  Segons informa avui el diari El Punt-Avui, la fiscalia de menors ha ordenat la reclusió en un centre de menors tancat de Barcelona d’un jove de 15 anys d’origen marroquí i que viu a la nostra ciutat amb la seva mare i altres germans també menors. Els Mossos el van detenir perquè el consideren el cap d’una banda que, els darrers mesos, ha saquejat desenes d’habitatges de la nostra població i també de Platja d’Aro, fet que havia desestabilitzat les estadístiques de seguretat.

  L’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, es va referir als estralls que feia aquesta banda de delinqüents juvenils en una compareixença pública que va fer, a començament d’aquest any, després de l’onada d’incendis intencionats de vehicles aparcats al carrer. Tant pel cas dels incendis, que es va resoldre amb la detenció d’un jove marroquí de 23 anys, com pel degoteig dels robatoris en habitatges, i davant les sospites que darrere hi podia haver persones de procedència marroquina, l’Ajuntament va convocar una reunió amb els representants d’aquesta comunitat amb la finalitat d’establir llaços de confiança que ajudessin a la cooperació en matèria de seguretat, més enllà de les actuacions estrictament policials.


  D’agredida sexualment a acusada per danys

  24/10/2016

  De víctima d’una presumpta agressió sexual a acusada i denunciada per l’agressor. Aquesta situació inusual la va viure una dona als jutjats de la nostra ciutat la setmana passada, quan es va haver d’asseure al banc dels acusats per un delicte de danys. Segons l’home, la víctima, un cop va ser presumptament agredida, va descarregar la ràbia clavant una puntada de peu al cotxe de l’agressor.

  Els fets van tenir lloc el 15 de març. La dona passejava per l’avinguda Castell d’Aro de Platja d’Aro, quan va aparcar al seu costat un cotxe amb un individu al volant, en ple dia i a ulls de persones que transitaven pel carrer. L’home va baixar del vehicle de manera molt amigable. Segons la versió de la dona, l’home la va saludar, li va fer dos petons i la va abraçar, tot amb l’excusa que la coneixia perquè és client d’un bar d’on ella treballa. Però la situació va anar a més, ja que l’home va apujar de to la seva actitud libidinosa fins al punt de magrejar-la, fent tocaments i agafant-la pel cul. Llavors, per defensar-se, la dona va reaccionar violentament amb un cop de genoll a l’entrecuix de l’agressor. L’home va marxar corrents i va tornar a pujar al cotxe. La víctima va fer una foto del cotxe amb el mòbil per tenir així la matrícula i denunciar-lo.

  L’escena va ser captada per una de les càmeres de vigilància que hi ha instal·lades a Platja d’Aro. De lluny, mig borroses, però s’intueix l’escena. Unes imatges que no han servit de prova, ja que l’equip d’investigació dels Mossos d’Esquadra les ha descartat, fins al punt d’esborrar-les. Tan sols se’n va conservar unes fotografies.

  Per la seva banda, la víctima dels fets va presentar la corresponent denúncia adjuntant-hi un informe mèdic de lesions. Però paral·lelament, el suposat agressor també va presentar una denúncia. Ell sosté que la dona va començar a donar puntades de peu al seu vehicle i que el va fer malbé.

  El jutjat no ha instruït el cas conjuntament, sinó de manera separada. I el judici de danys al cotxe s’ha celebrat abans que el d’agressió sexual, que continua en fase d’instrucció i investigació.

  Dijous la dona va ser jutjada per un delicte de danys. L’home li reclama 400 euros. Assistida pel seu advocat, Ernest Plaja, ella assegura que, si bé es va defensar de l’agressió, en cap cas va fer destrosses al cotxe. Fins i tot les fotos que va fer amb el mòbil corroborarien que no va abonyegar el cotxe.

  El cas ha quedat vist per a sentència, i el jutjat emetrà el seu veredicte en les pròximes setmanes.

   

  Font: El Punt-Avui


  A la presó un home que va sostreure 700 euros a una pensionista

  03/10/2016

  Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona, sector Sant Feliu de Guíxols, van detenir el dia 26 de setembre a Santa Cristina d’Aro un home de 45 anys, de nacionalitat espanyola i veí del mateix municipi, com a presumpte autor d’un robatori amb violència.

  Els fets van passar cap a la una del migdia del mateix dia 26 de setembre a S’Agaró, on una senyora d’edat avançada sortia del banc després de retirar els diners cobrats de la pensió.

   En aquell moment, un home va fer una forta estrebada a la bossa de mà de la dona i va fugir del lloc amb un cotxe que tenia la matrícula tapada amb un jersei.

  Pocs minuts després, una patrulla dels mossos de trànsit que estava a la GIV-6621, al terme municipal de Santa Cristina d’Aro, va veure un cotxe que circulava amb un jersei lligat al maleter que li tapava la matrícula.

  Els agents van seguir el cotxe i el van aturar, quan van identificar el conductor van veure que circulava amb el permís retirat judicialment. En aquell moment va aparèixer un vehicle amb tres persones que es va aturar on estaven els mossos.

  Els ocupants d’aquest cotxe eren la víctima i els familiars de la dona que havia estat víctima del robatori i que es dirigien a la comissaria dels mossos per tal de posar denúncia. Aquestes persones van indicar als mossos, que aquell home que tenien aturat era sens dubte el que havia robat la pensió de l’àvia.

  Els agents, després de comprovar que l’home tenia una bossa de mà amb 700 euros al seu interior, va quedar detingut com a presumpte autor d’un robatori amb violència. A més, els agents també van denunciar l’home per conduir un vehicle amb el permís retirat per ordre judicial.

  El detingut, amb antecedents, van passar el dia 27 de setembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu, el qual va decretar el seu ingrés a presó.


  Jutgen a Sant Feliu els responsables dels aldarulls d’ahir a Platja d’Aro

  03/08/2016

  Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Feliu van detenir ahir al vespre cinc persones, d’entre 20 i 25 anys, de nacionalitat alamanya, com a presumptes autors d’un delicte contra l’ordre públic.

  Ahir, a les deu de la nit, els mossos van rebre nombroses trucades alertant d’un possible tiroteig al centre comercial i lúdic de la població veïna.

   Un cop al lloc, es va comprovar que tot havia estat una falsa alarma. Es tractava d’una performance concertada, tipus “flash mob” on un grup de turistes alemanys haurien simulat la identificació d’un personatge famós caminant pel carrer i tot un grup de persones corrents rere aquest personatge per fer-li fotografies i intentar aturar-lo.

  Els ciutadans que es trobaven a la vila van confondre aquesta persecució per part dels participants de la performance amb un possible atac amb arma de foc.

   En aquell moment es va generar una alarma social que va provocar una estampida de persones a diferents establiments, comerços, restaurants… i a causa de l’ensurt algunes persones van patir caigudes sobtades i alguna petita taquicàrdia.

  Els mossos van restablir la calma a la població i van detenir a cinc dones, de nacionalitat alamanya per un delicte contra l’ordre públic.

   Les detingudes passaran a disposició judicial aquest matí al Jutjat d’Instrucció de guàrdia de Sant Feliu.


  Lliguen dues dones al seu domicili per robar marihuana

  15/05/2016

  Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Feliu  han detingut dos joves, un d’ells menor, per haver lligat dues dones a casa seva a Santa Cristina d’Aro per robar 300 plantes de marihuana que hi havia a l’immoble. Alhora, la policia també ha arrestat l’amo del cultiu, que tenia als baixos de la seva casa.

  Els fets es van iniciar el 21 d’abril, cap a les vuit del vespre, a la urbanització Bell-lloc de Santa Cristina d’Aro, on una patrulla va sentir diverses detonacions d’arma de foc. Els agents es van dirigir cap al lloc on havien sentit el soroll i, allà, una dona els va explicar que unes persones havien accedit al seu domicili i els havien lligat i robat. Els agents van comprovar que uns desconeguts havien accedit a la casa i, després de lligar amb cinta americana les dues inquilines que es trobaven en aquell moment a l’habitatge, van emportar-se unes 300 plantes de marihuana que hi havia als baixos de la casa. Una vegada comès el robatori, els assaltants van efectuar diversos trets a l’aire i van marxar tot seguit. Immediatament es va iniciar una investigació per tal d’aclarir els fets i el mateix dia 21 d’abril es va detenir el responsable de la plantació, un home de 29 anys i veí de Vidreres, com a presumpte autor d’un delicte de tràfic de drogues. Les indagacions van continuar i els investigadors de la comissaria de Sant Feliu van esbrinar que els agressors podrien ser coneguts de les víctimes. Finalment, el dia 27 d’abril van detenir dues persones més, un menor d’edat i un noi de 19 anys, de nacionalitats espanyola i xilena i veïns de Girona, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un robatori amb violència i intimidació. Els detinguts, que tenen antecedents, van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

   

  Font: El Punt-Avui


  Els Mossos de Sant Feliu detenen 3 homes per tràfic de droga a Sant Antoni

  18/02/2016

  Els Mossos d’Esquadra van detenir l’11 de febrer tres homes a Sant Antoni de Calonge per un delicte contra la salut pública. Els acusats són veïns del municipi, de nacionalitat marroquina i tenen 24, 41 i 44 anys. La investigació es va iniciar el novembre del 2015. La policia va fer un seguit de vigilàncies i va concloure que els homes estaven venent la cocaïna des del seu domicili i també des d’un comerç, a Sant Antoni de Calonge. A més, la distribució de la droga es feia al costat d’una escola. L’operació va concloure amb l’entrada a l’habitatge, on van arrestar dos dels implicats. També hi van trobar 480 grams de cocaïna, 86 grams de cocaïna en roca, 70 paperines de la droga a punt per vendre, dotze mòbils, dues balances de precisió i 4.810 euros en efectiu. Seguidament, es va escorcollar la botiga, on van enxampar el tercer home. Des dels jutjats de Sant Feliu es va ordenar l’ingrés a la presó de dos d’ells i el tercer va quedar en llibertat amb càrrecs.


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies