• Categories
 • GdC diu que la regidora de Serveis no explica al Ple el nou contracte de neteja

  03/12/2018

  El mes de setembre, una moció presentada al Ple per CiU va aconseguir els vots necessaris per tal que la regidora delegada del servei, Laura Aiguaviva, expliqués davant el plenari les característiques del nou contracte de neteja i els motius del retard en la seva redacció.
  Un mes després, el govern va presentar un nou acord provisional de pròrroga amb CESPA. Des d’aleshores, s’espera informació sobre les condicions del nou contracte que s’ha de posar en concurs, però la  regidora encara no ha comparegut. En el ple de novembre de dijous passat, va ser per l’absència d’Aiguaviva.

  Guíxols des del Carrer-Entesa lamenta  en una nota “l’hermetisme i la poca voluntat de diàleg que des de fa molt temps ve mostrant el govern”, un fet que, segons denuncien, “impedeix saber cap on va el plec de condicions del nou contracte, pels dos anys de retard previstos i perquè  fins i tot s’ha acudit a una empresa per redactar-lo, sense que per ara es conegui cap resultat”.

  D’entre les qüestions que GdC vol debatre per incloure al nou contracte s’hi troben el pla local Residu Zero -aprovat per una moció del mateix grup-, el model de recollida selectiva que s’aplicarà en els propers anys, els plantejaments per resoldre la problemàtica dels voluminosos, o com s’abordarà de manera integral la neteja de la ciutat,  elements prou importants i que afecten la ciutadania, però també la sostenibilitat de l’entorn i l’economia del municipi.
  Per això la formació dels “comuns” entén que aquesta compareixença és urgent i necessària i critica l’actitud del govern en aquest servei que comporta més de 4 milions d’euros l’any, essent el contracte més important del pressupost municipal.


  El PSC anuncia que demanarà al Ple una neteja de pintades i llaços grocs

  14/08/2018

  La secció local del PSC va publicar al Twitter una piulada anunciant que demanarà al proper ple municipal que no “s’embruti el poble amb plàstics, pintades, llaços i pancartes” mitjançant una moció.

  Al @PSCGuixols proposarem al proper ple municipal:
  – Que es respecti la pluralitat d’un l’espai públic de tots i per a tots
  – Que no s’embruti el poble amb plàstics, pintades, llaços i pancartes que malmenen el medi i perjudiquen la imatge del poble #espaipublicnet #guixols pic.twitter.com/ZESPDijlKv
  — PSC Guíxols (@PSCGuixols) 12 d’agost de 2018

  Una clara al·lusió als elements i símbols independentistes utilitzats per reclamar la llibertat dels presos polítics 

  El PSC, membre del tripartit de govern amb Tots Per Sant Feliu i ERC, considera que “malmeten el medi i perjudiquen la imatge del poble” i exigeix que “es respecti la pluralitat” d’un espai públic “de tots i per a tots”.

  Una petició que pot semblar populista, amb base a la precampanya electoral per a les municipals de 2019, en què podria haver-hi un traspàs de vot socialista cap a forces més radicalment hispanocèntriques com ara C’s  o PP, com els recorda més d’un ciutadà a les xarxes. 

  La realitat és q hi ha gent injustament a la presó per les seves idees polítiques.
  Aquesta esmena infame és orquestada des del c/Pallars i la presenteu diferents SL sols amb interès electoral de captar vot q heu perdut cap a C’s.

  La vostra ideologia són els vots.
  Lamentable.— Lluís Serra 🎗 (@llserratarre) 13 d’agost de 2018

  En unes declaracions del portaveu socialista Josep Melcior Muñoz a Ràdio Capital, aquest afirma que volen “defensar la convivència” i que es compleixin les ordenances de civisme. 

  La proposta ha generat brogit a les xarxes socials. Més enllà del malestar ocasionat als ganxons i visitants independentistes, els ciutadans recriminen al PSC que es fixin en pintades, pancartes o llaços en lloc de fixar-se amb la brutícia abocada fora dels contenidors d’escombraries o la forta pudor dels mateixos. 

  I si tant us preocupa la neteja, aneu al carrer de la Creu amb Travessia Algavira que els contenidors sempre estan plens i fan pudor. Però resulta que el problema són els llaços grocs de plàstic… Quina vergonya!
  — J09n Pou Baez ||*|| 🎗🎗 (@jpoubaez) 12 d’agost de 2018

  Això s’ha anunciat la setmana en què l’Ajuntament també ha demanat, sense èxit, que el CDR treiés la pancarta reivindicativa del turó del port, que ha generat una recollida de signatures perquè el consistori desisteixi. 


  PDCAT i Guíxols des del Carrer volen un nou contracte de neteja

  23/06/2018

  El ple de Sant Feliu, en una sessió extraordinària celebrada dijous, va aprovar destinar una partida de 39.616 euros per a reforç del servei de recollida d’escombraries, neteja viària i de platges, residus i deixalleria amb la concessionària Cespa.

  El punt es va aprovar amb els vots del govern (TSF, ERC i el PSC) i el PDeCAT, malgrat les queixes d’aquest grup i de Guíxols des del Carrer (GdC) per la manca de notícies sobre la nova concessió per a la recollida de residus i que hauria de substituir l’actual, que entre contracte i pròrrogues ja fa deu anys que és vigent malgrat les queixes ciutadanes i que es preveu que es seguirà allargant per la manca de notícies al respecte. 

  Lloveras va criticar el nou “pegat” a un contracte “obsolet i caduc”,  mentre Ligero va recordar els tres anys que fa pràcticament de la pròrroga i el fet que encara no s’ha convocat l’oposició a cap reunió sobre el nou model de contracte.

  Guíxols des del Carrer també creu que la neteja viària és “deficitària en moltes zones de la ciutat”, sobretot pel que fa a buidat de les papereres i que no té prou en compte “entorns especials i significatius de la ciutat”.

  La formació dels Comuns també creu que la situació dels voluminosos i trastos vells  “és especialment preocupant” i que la deixalleria municipal “no està gens ben aprofitada”. Així, el regidor Lloveras, en la seva intervenció, ha lamentat que l’informe tècnic del govern es tregui de sobre qualsevol responsabilitat “i que tot sigui culpa de l’incivisme de la gent”, puntualitzant que altres ciutats pateixen el mateix incivisme “i no donen la sensació de deixadesa i brutícia que ofereix la nostra” i relacionant-ho amb què “alguna cosa hi té a veure l’organització del servei que s’ofereix”.

  Pel que fa a la recollida comercial, GdC creu que la manera com es fa actualment “provoca desajustaments que tampoc es corregeixen a l’estiu” i que impedeixen que es pugui finalitzar el servei en condicions, i proposa una injecció econòmica en aquest aspecte. 

  Pel que fa a la generació de residus i la recollida selectiva, la nostra ciutat genera més brossa de l’aconsellable i està lluny de les ràtios recomanables i GdC critica que, malgrat això, el govern no ha desenvolupat ni una de les accions locals de prevenció de residus i de reducció de la fracció resta que proposa l’Estratègia Catalana Residu Zero

  El portaveu de l’executiu, Jordi Vilà, molest amb els retrets, va negar que el suplement sigui cap pedaç i el va atribuir a la gestió per dotar de més recursos el contracte, que Ligero li va recordar que Vilà criticava quan era a l’oposició. Vilà li va replicar que CiU no va deixar preparada la concessió, i el govern va anunciar que “d’aquí a setmanes” hi hauria notícies sobre el nou contracte.

  El primer tinent d’alcalde, Josep M. Muñoz, va argumentar que és un concurs complex, ja que la llei de contractes ha canviat i el volen situar en un escenari idoni per a un municipi turístic com Sant Feliu, que a l’estiu dobla amb escreix la població. I, com a exemple de les possibilitats, va esmentar la darrera innovació d’identificar cada bossa particular amb un xip per saber qui recicla i el volum de resta de genera cada llar.

   


  Neteja de xarxes abandonades a les roques

  17/09/2017

  A Sant Feliu, al llarg de l’any es promouen neteges periòdiques del fons de la badia amb voluntaris.  Per això, el cap de setmana passat un equip de submarinistes del centre Piscis Diving va treballar per retirar xarxes de pesca abandonades en punts rocallosos de la nostra ciutat.

  Els voluntaris van practicar una línia de treball complementària a l’habitual tasca de neteja del fons marí per tal de retirar les xarxes que perden les barques d’arrossegament. El cap de setmana passat es van centrar en punts com la llosa de S’Adolitx, a Port Salvi, amb el suport logístic de l’ONG Sea Shepherd Global.

  El responsable de Piscis Diving, Fran Gómez, lamenta en declaracions a El Punt-Avui que “les arts de pesca perdudes i abandonades erosionen els fons amb l’efecte dels corrents, i els ploms generen contaminació”. La seva retirada és un procés delicat ja que es poden enfonsar a molta profunditat (se n’han trobat de fins a 300 metres de llargada). Quan no es poden retirar per l’excés de pes, traslladen les xarxes cap a llocs amb fons sorrencs perquè esdevinguin biòtops.

  La propera actuació serà els dies 30 de setembre i 1 d’octubre, i entre els punts on caldria actuar hi ha l’anomenat Montilivi, una formació rocallosa submarina propera a les platges de Canyet i Canyerets.

  Piscis Diving fa una crida perquè els pescadors que perdin xarxes informin de les coordenades GPS per poder-les retirar amb més rapidesa.

   
   

  Tall al carrer Mercè per neteja viària

  11/07/2017

  Des d’avui dimarts a les vuit del matí fins demà dimecres a les vuit del matí, és a dir, durant 24 hores, es procedirà a la neteja de la calçada i protecció de passos de vianants a les cruïlles del carrer Mercè amb Capmany, i del carrer Mercè amb carrer del Mall.

  Això vol dir que tot el carrer Mercè, i el tram del carrer Capmany que va del carrer Mercè i Concepció quedaran tallats a la circulació durant 24h.

  Es permetrà l’entrada i sortida de vehicles dels guals, excepte en el tram entre les dues cruïlles, on no s’hi podrà circular amb vehicle.

  L’Ajuntament ha mirat de concentrar el màxim d’accions en el mínim temps possible, per evitar majors molèsties als veïns.


  Guíxols des del Carrer va centrar el ple en la neteja

  03/07/2017

  El ple del mes de juny del passat dijous va servir per a adherir-se a l’estratègia Residu Zero, tal i com vàrem avançar,  Durant la sessió, a part de l’aprovació d’aquesta moció presentada per Guíxols des del Carrer, el regidor d’aquest grup, Jordi Lloveras,  va qüestionar altres aspectes de la gestió de la neteja municipal, com per exemple la proposta de destinar una partida extra de 43.297 euros per reforçar la neteja viària i la recollida de residus durant els mesos d’estiu.

  La crítica es centra en el fet que el grup creu que hi ha mancances en la recollida selectiva i en què s’hauria d’exigir més als comerços, que en molts casos fan servir contenidors públics. Lloveras també va incidir en el fet que a la platja gran, la naturalesa dels corrents marins fa que es necessitin altres pautes i freqüències de neteja que les que s’adopten actualment per eliminar els residus flotants i va lamentar que les platges guixolenques segueixin sense tenir papereres per a totes les fraccions i va proposar que els agents cívics es dediquin a informar sobre la recollida selectiva i l’ús correcte dels contenidors.

   


  Balanç de la neteja del fons submarí i litoral de Sant Feliu

  15/05/2017

  Un grup de bussejadors voluntaris de la nostra ciutat van recollir, el dissabte 13 de maig,  90 kg de deixalles, entre les quals plàstics, llaunes, ampolles, tovalloletes humides, fils i ploms de pesca, ferralla, i fins i tot 4 pneumàtics.

  L’activitat es va dur a terme al costat sud de la badia de Sant Feliu –des de la platja Racó de Garbí fins la punta de les Planetes–, i és que la proximitat d’aquesta àrea amb la població i amb el port i la presència continuada de pescadors recreatius, fan que a la zona s’hi acumulin gran quantitat de residus.

  L’objectiu final de l’acció era fer prendre consciència a tots els ciutadans del gran volum de residus que s’arriben a abocar al mar i dels danys que aquests generen al medi marí. “Només amb petits gestos quotidians i canviant alguns mals hàbits, podem acabar amb el problema dels residus al mar”, remarca un dels organitzadors, Emili Perelló.

  A la neteja hi han participat una quinzena de voluntaris, entre bussejadors i persones a les embarcacions de suport, i que han pogut recuperar forces amb unes pizzes gentilesa del restaurant italià La Locanda di Nonna Flo.

  L’acció s’emmarcava dins les jornades Let’s Clean Up Europe 2017, amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i el centre de busseig SubLimits.

   

  Inventari i impacte ambiental

  Al final de la jornada es va fer una classificació i inventari dels residus recollits:

  Plàstic, 15 kg. Ampolles, bosses, embolcalls, restes de canonades, caixes, soles de sabates, etc. Són la gran amenaça del mar. Cada any s’aboquen 8 milions de tones de plàstic als nostres mars i oceans, i si continuem així, al 2050 hi haurà més plàstic que peixos al mar. Es tracta d’un material gairebé indestructible que, en degradar-se, es va fragmentant en microplàstics que passen a formar part de la cadena tròfica. Les bosses i altres embalatges provoquen una gran mortaldat entre els peixos grans, les tortugues marines i cetacis, que els confonen amb meduses o altres preses. Les aus marines també pateixen una alta mortaldat pel fet d’ingerir el plàstic que sura a la superfície.

  Línies de pesca – 20 Kg. Els fils de niló de les canyes de pesca esportiva que queden enrocats van segant el fons marí amb l’onatge i impedeixen que hi prosperin els organismes que hi viuen adherits. Això contribueix a la desertització del fons. A més, el plom és un material molt contaminant.

  Tovalloletes humides – 8 Kg. Ja formen part del paisatge submarí a molts llocs. Als embolcalls s’indica sovint que es poden llençar al vàter, però fins i tot en els casos en que són efectivament biodegradables, triguen molt temps a desfer-se. En episodis de pluja embussen les depuradores i les deixen inservibles, de manera que s’aboquen al mar aigües sense depurar i que arrosseguen molts altres residus. A més, les tovalloletes queden adherides als coralls, crancs i altres crustacis punxeguts, i els poden causar la mort.

  Llaunes – 7 kg. S’han trobat moltes llaunes acumulades en zones just a sota dels topants on habitualment s’instal·len els pescadors recreatius. En la neteja de superfície que s’ha fet a la cala de Planetes també s’han trobat moltes deixalles abandonades en els llocs on els pescadors planten les canyes.

  Altres – 40 Kg. 4 neumàtics de diferents mides, ferralla, ampolles de vidre, teixits, compreses, canyes de pescar…

   

   

   

   


  Neteja submarina i del litoral ganxó

  10/05/2017

  El proper dissabte 13 de maig, de 10 del matí a 2 del migdia, hi haurà una activitat de neteja submarina popular a Sant Feliu, en el marc del programa europeu Let’s Clean Up Europe, una activitat adreçada a les persones que estan fartes de veure escombraries quan bussegen o a qui li molesta veure que el mar sembla un abocador.

  Els organitzadors proporcionaran una ampolla gratuïta a tots els bussejadors participants, que caldrà que vagin equipats amb guants, bossa de malla i ganivet. Per participar en l’activitat és necessari disposar de titulació de busseig Open Water o equivalent i assegurança de busseig en vigor.

  Les persones que hi vulguin participar però no vulguin o puguin bussejar,  també poden prendre part en la neteja del tram litoral de la Cala de les Planetes i Cala Tetuan, per als quals l’organització posarà a disposició bosses reutilitzables i guants de protecció.

  El lloc de trobada serà la platja Racó de Garbí, al costat del Palm Beach, a les 10 h del matí.

  Aquesta acció solidària s’emmarca dins les jornades Let’s CleanUp Europe 2017 i compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, l’Ajuntament de Sant Feliu i el centre de busseig SubLimits.


  Els Mossos netegen el fons marí de Sant Feliu

  03/10/2016

  Els Mossos de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols celebren aquesta setmana el vintè aniversari de l’arribada del cos policial a aquesta àrea bàsica del Baix Empordà i, entre d’altres coses, han organitzat unes activitats destinades a netejar els fons marí davant la costa de la població i extreure’n estris i deixalles que hi ha abocats.

   

  Font: El Punt-Avui


  GdC insta al govern a actuar contra la brutícia als solars abandonats

  19/09/2016

  Immobles vells i en mal estat, adquirits en el seu moment per l’especulació o solars abandonats que mai van arribar a edificar-se, són efectes directes de la bombolla immobiliària que es va formar durant els anys previs a la crisi econòmica. Aquestes finques solen acumular tota mena de porqueria per l’acumulació d’enderrocs i deixalles, i sovint són utilitzades per gent incívica com a abocadors incontrolats. També són punts de concentració de vegetació agresta i fauna nociva, principalment rates i mosquits, i comporten, en el cas dels immobles vells i descuidats, riscos de despreniments.

  La nostra ciutat no és una excepció davant aquest problema. Avui ho trobem en una sèrie de finques i solars abandonats de la nostra ciutat. A destacar, entre d’altres, els casos situats als carrers Bourg de Péage, de la Creu, de l’Alba, de la Mercè i tots els solars al voltant de l’IES Sant Feliu.

  En aquests casos, l’Ajuntament sol actuar a través d’un mecanisme que es coneix com a multa coercitiva, és a dir, la imposició de multes reiterades en el temps fins a doblegar la voluntat de l’obligat per complir l’acte administratiu, que en aquests casos és l’arranjament de la finca o la neteja del solar. No obstant això, aquest sistema es demostra molt lent en el temps i sovint ineficaç.

  Per això, Guíxols des del Carrer-Entesa proposa que l’Ajuntament faci l’actuació de manera subsidiària transcorregut un any des del primer avís i a continuació, de manera executiva, reclami al propietari de la finca o solar la devolució de l’import més, lògicament, les quantitats degudes en concepte de multes o sancions per la negligència mostrada.

   

   


  MES lamenta que la regidora de serveis “s’hagi amagat” en el ple extraordinari d’avui

  03/08/2016
  Els grups de l’oposició a l’Ajuntament van demanar, en acabar el darrer ple ordinari de 27 de juliol, la celebració d’un ple extraordinari per debatre sobre neteja, recollida d’escombraries i totes les qüestions relacionades amb aquest tema degut a què en aquests moments s’està treballant en la redacció del nou contracte i els grups de l’oposició volen poder fer aportacions que millorin el punt de partida actual.
  Han estat diversos els grups municipals que s’han interessat per participar-hi i tots coincideixen en dir que “no hi ha hagut una resposta satisfactòria per part del govern” i denuncien “manca de transparència”.
  MES lamenta que en ple d’aquest matí s’ha pogut “el govern s’ha desvergonyit en dues qüestions”, que segons el partit d’esquerres són la convocatòria del ple a les nou del matí d’avui 3 d’agost malgrat que l’alcalde disposa de 15 dies de marge per fer-la. Per MES, el fet d’haver triat un dia de festa major és una “maniobra infantil” i la demostració de “fins a quin punt no existeix per part del govern la voluntat de debatre”. Amb ironia declaren que “per sort no se li ha acudit al sr. Alcalde escollir el lloc, sinó ens veiem dalt de l’escenari del passeig celebrant la sessió”.
  La segona qüestió que MES lamenta ha estat la d’”amagar” la regidora responsable de la neteja, Laura Aiguaviva. “Ens sembla molt difícil justificar que la regidora que porta en primera persona les delegacions no intervingui en un ple justament quan l’únic punt de l’ordre del dia és parlar de les seves atribucions i qüestions que afecten directament el seu negociat i a la seva concreta gestió particular”. La regidora no ha agafat la paraula en cap dels diversos torns que hi ha hagut malgrat les diverses interpel·lacions que se li han fet. Per MES, “tot plegat es pot considerar una falta de respecte a la institució del ple municipal” i qualifiquen aquesta sessió plenària com a “decebedora” ja que el govern “s’ha mostrat a la defensiva i tant sols hem pogut arrancar la promesa que es facilitaria a l’ oposició amb certa antelació tota la documentació del nou contracte quan estigui a punt”.
  Moviment d’Esquerres ja va lamentar en el seu dia que el govern no hagués considerat prioritari tenir a punt el plec en el moment que es va acabar el contracte. Contràriament, el govern va decidir prorrogar l’existent prop d’un any més, quan aquesta “és de les tasques més urgents que tenia la ciutat”. Per això MES demana “més transparència” ja que “el govern avui no ha agafat pas aquest camí”.

  Ple extraordinari per debatre el nou contracte de neteja

  02/08/2016

  Segons darreres informacions, l’alcalde Carles Motas ha convocat un ple extraordinari per demà a les nou del matí.  En la sessió es debatrà  l’elaboració del plec de clàusules del concurs per al nou contracte de neteja viària i escombraries de la ciutat. Aquest ple ha estat forçat per tots els grups de l’oposició, que creuen que l’equip de govern porta aquesta redacció amb un “secretisme total”. El fet que el ple sigui a les nou del matí ha estat criticat per Guíxols des del Carrer, ja que, segons ells,  “dificulta la presència dels regidors que s’han de guanyar la vida fora de l’Ajuntament”.


  Vaga del servei de neteja i escombraries per Festa Major

  23/07/2016

  L’empresa concessionària CESPA i el sindicat CCOO han convocat una vaga de 15 dies dels serveis de recollida d’escombraries, neteja viària, neteja de les platges i la deixalleria municipal de la nostra ciutat, segons avancen mitjans de comunicació comarcals i locals. La vaga començarà la mitjanit del 30 de juliol i s’extendrà fins la mitjanit del 14 d’agost, afectant per tant la Festa Major. Aquest fet recorda la vaga d’escombraries que va viure Sant Feliu el juliol de 2012 i que va durar uns deu dies. La vaga ha estat anunciada per la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball de la Generalitat, que ha demanat a l’Ajuntament un informe tècnic sobre les repercussions que pot tenir i el possible establiment d’uns serveis mínims mentre duri la vaga.
  CCOO va comunicar a la Generalitat que la convocatòria de la vaga era “per desencallar la negociació del nou conveni col·lectiu per tal que pugui satisfer les reivindicacions de la plantilla i pel possible augment dels serveis que hi haurà en l’esmentat conveni.
  L’alcalde Carles Motas (TSF), va lamentar en declaracions a l’emissora municipal la convocatòria d’aquesta vaga en plena temporada turística i va sol·licitar tant a l’empresa com al sindicat que arribin a un acord en els dies que resten pel seu inici per evitar aquesta vaga “que a la ciutat no li interessa ni se la mereix, ja que el perjudici econòmic que pot suposar és molt important”. Dimarts vinent està prevista una reunió de mediació entre el sindicat, els treballadors de la companyia, el Govern i la direcció de l´empresa Cespa.  Motas té totes les esperances dipositades en aquesta trobada. “La meva voluntat és que arribin a un acord aquest mateix dimarts i així poder-nos dedicar a treballar pel que portem preparant molt de temps, que la ciutat rendeixi al 100% i pugui oferir tots els seus servei als milers d´estiuejants que la visiten”, ha comentat.

  L’alcalde no considera que la vaga sigui la millor manera per “pressionar” per un nou conveni i menys en aquestes dates “tan sensibles” i no descarta fins i tot investigar o expedientar l´empresa en cas que s´acabi produint la vaga. “Hem de tenir en compte que a finals d´any s´ha de renovar la licitació del contracte i concessió d´escombraries”, ha recordat. “En aquest conflicte estem al marge però som directament afectats i esperem que es posin d´acord”, ha conclòs.

  Font: ACN / Diari de Girona


  La Generalitat adequa Pedralta i Casa Nova per prevenir incendis

  03/05/2016

  Les feines de prevenció d’incendis forestals a la zona protegida de l’espai d’interès natural (PEIN) de l’Ardenya i Cadiretes s’ha centrat, al terme de la nostra ciutat, en l’esclarissada de 18 hectàrees de bosc. En total, però, el regidor de Medi Ambient, Salvador Calabuig, detalla que la Generalitat, a través de Forestal Catalana, ha actuat en una superfície global de 22 hectàrees, sumant-hi les franges entorn a la carretera de Pedralta i el camí de Sant Benet, al límit entre la zona residencial de Casa Nova i l’àmbit protegit.

  Els treballs han afectat tant finques de propietat pública com privada, i a més de reduir l’excés de massa boscosa –tot esponjant la distància entre copes per alentir la propagació d’un hipotètic incendi– s’han eixamplat i aplanat vials d’accés. Les dues actuacions pertanyen a un paquet més ampli adjudicat a l’empresa Fitor Forestal.

  En el cas de Casa Nova, s’ha treballat perquè tres quilòmetres de camí, des del capdamunt de la urbanització fins al paratge de Sant Benet, siguin transitables per a vehicles pesants de bombers i ADF en cas d’emergència. D’altra banda, a l’àmbit de Pedralta i el Mas Rigau, a més de desbrossar les cunetes de la pista asfaltada d’accés, l’actuació d’esclarissada s’ha concentrat al sud de l’esplanada de l’ermita i al nord del puig d’en Jofre, a tocar de la intersecció de dues línies elèctriques.

   Arbrat intacte als plans de Pedralta i Santa Escolàstica

  Calabuig destaca que en la planificació es va preveure no tocar cap arbre al pla de Pedralta, a l’entorn de la famosa pedra basculant i l’ermita, ni tampoc al pla de Santa Escolàstica, on fa un parell d’anys la tala de 260 pins, tot i la llicència de la Generalitat, va generar força enrenou entre els veïns que freqüenten el bosc. En el cas del pla de Pedralta, l’arbrat ja estava força espaiat i no ha calgut alterar el paisatge, tot i que es va aprofitar per netejar el sotabosc de matolls i brossa.

  D’aquí a dues setmanes, el diumenge 15 de maig, es celebrarà la 57a edició del tradicional Aplec de Pedralta, un dels més populars de la Vall d’Aro. Un dia abans, el dissabte 14, també està previst que es faci l’11è Aplec Jove.

  Font: El Punt-Avui


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies