• Categories
 • Tallaran un mes un tram del carrer Dos de Maig per les obres del Parc Central

  12/10/2018

  L’Ajuntament tallarà al trànsit el carrer Dos de Maig, al tram que va des del carrer Miquel Surís i fins a l’encreuament amb la Plaça Alabric (cantonades dels carrers Nou de Garrofers i Cabanyes), des de dilluns 15 d’octubre i per un mes, aproximadament, degut a les obres del futur Parc Central.

  Això comportarà algunes afectacions circulatòries durant les obres, com ara el fet que el carrer Rufo es converteix en sentit únic entre l’avinguda Canàries i la plaça d’Alabric o que el carrer d’Isabel Galceran canvia de sentit.

  Per la seva banda s’habiliten noves places d’aparcament en bateria al carrer de Rufo, entre l’Avinguda Canàries i la plaça Alabric

  Cal consultar el plànol per veure els sentits circulatoris modificats i la resta de canvis que seran vigents durant el mes anteriorment esmentats.


  L’equip de govern vol fer un nou passeig fins al Port

  26/09/2018

  L’Ajuntament ha iniciat converses amb Ports de la Generalitat per tirar endavant un nou passeig que uniria el carrer de Cristòfol Colom amb el Port.

  L’alcalde de la ciutat ha reconegut a Ràdio Capital que de moment només es tracta d’un projecte que està a les beceroles, però que l’equip de govern té intenció de rescatar. Per això, caldria buscar un concessionari i adequar l’obra al pla especial del port.

  Pel que sembla, Sant Feliu assumiria part de les obres, mentre que Ports, que haurà de presentar el projecte a l’Ajuntament, es faria càrrec de la resta.  

  El projecte podria incloure una zona verda davant l’edifici Joan I o el cobriment de la riera de Tueda als encontorns de la zona, fet que serviria per obrir un nou vial per comunicar el port amb la carretera de Palamós.


  A bon ritme les obres als carrers de la Creu i Sant Domènec

  21/11/2017

  Els treballs de reurbanització dels carrers de la Creu i Sant Domènec, entre Rutlla i el passeig del Mar, avancen al ritme previst i haurien de quedar enllestits al febrer, segons informa El Punt-Avui.

  L’actuació, que va arrencar a principis d’octubre, té un pressupost de 281.076 euros. Un cop arranjats, els dos trams tindran un aspecte similar als carrers que ja es van reurbanitzar abans de l’estiu, Sant Antoni i Sant Llorenç, amb xarxes de serveis i clavegueram renovades i paviment a un sol nivell per prioritzar-hi el pas de vianants. La via que està més avançada és el carrer de la Creu, on entre el carrer Major i el passeig no ha aparegut cap resta arqueològica que pugui allargar l’execució. I pel que fa al tram de Sant Domènec entre els carrers Major i Rutlla, aquesta setmana començaran a posar-hi el nou paviment de llambordes.

  Retocs finals a Juli Garreta

  D’altra banda, les reformes als jardins Juli Garreta, que també es van iniciar a mitjan setembre, ja han conclòs gairebé del tot, en espera només de l’acabat d’algun dels punts de la instal·lació elèctrica per a la celebració de fires i esdeveniments.


  Comença el canvi de gespa del camp de Vilartagues

  02/11/2017

  Han començat els treballs de canviar la gespa del camp de futbol de Vilartagues. La ruleta d’entrenaments i partits de l’Escola de Futbol i el Vilartagues durant els darrers anys va malmetre la gespa fins al punt de no poder albergar partits. 

  Malgrat les reparacions que s’hi havien anat fent els darrers cops per poder almenys anar jugant, tots els clubs ganxons juguen des d’inici de temporada al Camp Josep Sunyer, el terreny de joc que fins fa algun temps era exclusiu per a l’Ateneu Deportiu Guíxols. 

  El canvi de gespa té un cost de 136.694 € i durarà aproximadament un mes i mig en què a part de la gespa, també es canviarà la base de poliuretà per una de làtex.


  Els jardins Juli Garreta també canvien de fesomia

  23/09/2017

  L’Ajuntament ha emprès aquesta setmana les obres de reforma dels jardins de Juli Garreta, consistents en la substitució  de parterres per jardineres individuals d’acer corten als arbres, de dimensions més reduïdes, excepte els transversals, ja que no es vol posar en risc els quatre xiprers existents. També es farà la compactació del paviment de sauló, es canalitzarà la recollida d’aigües pluvials i s’ordenaran serveis.

  L’objectiu de les obres és que hi hagi més espai de pas entremig per poder celebrar-hi activitats. Els treballs duraran cinc setmanes i tenen un pressupost de 57.000 euros, abasten una superfície de gairebé 2.000 metres quadrats a tocar de la font dels jardins. 


  L’ACA i el Consorci de la Costa Brava presenten obres de millora al sanejament de la ciutat

  05/09/2017
  El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Jordi Agustí, i el president del Consorci Costa Brava (CCB), Carles Pàramo, van presentar aquest dilluns a la seu del CCB l’acord entre les dues entitats per a redactar els projectes d’execució d’un total de set actuacions de millora del sistema de sanejament de la Costa Brava. Es tracta de mesures que milloraran les condicions de qualitat de l’aigua de les poblacions de Castell-Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Empuriabrava/Castelló d’Empúries, Lloret de Mar, Palamós, Palafrugell, Calonge, Vall-llobrega, Mont-ras, Roses i Tossa de Mar.
   
  Aquest conjunt d’accions comportaran una inversió estimada de més de 18 milions d’euros, entre la redacció i l’execució dels projectes, que entren dins del pla de sanejament 2016-2021. Està previst que algunes de les obres comencin a finals d’aquest mateix any o bé a principis del vinent.
   
  Pel que fa a Sant Feliu, l’actuació en qüestió és un conveni de col·laboració entre el Consorci de la Costa Brava i l’Agència Catalana de l’Aigua per a la redacció del projecte constructiu de “Reforma de l’EBAR Central de Sant Feliu de Guíxols (Fase I) del Sistema de Sanejament de Castell-Platja d’Aro”, per un import aproximat de 450.000 €. 
   

  El bombament central de Sant Feliu recull totes les aigües residuals del nucli del municipi i està en funcionament des de fa més de 35 anys. L’actuació contempla una remodelació per adequar els mecanismes a la tecnologia actual. Per la seva ubicació, propera al port, s’aconsella millorar la seva integració amb l’entorn i minimitzar l’impacte de possibles molèsties a la zona on es troba ubicada. La reforma també afecta al sistema de Castell-Platja d’Aro.
   L’escorrentia de sorres en els moments d’aportació d’aigües plujanes és un fet a tenir en compte en el disseny de la millora prevista. La inversió minimitzarà les molèsties a l’entorn urbà i alhora s’adequarà a la tecnologia actual que, després de 35 anys, ha quedat obsoleta.

  Urbanisme dóna el vist-i-plau a la nova façana marítima de Rius i Calvet

  10/08/2017

  La Comissió d’Urbanisme de Girona ha donat el vistiplau al pla de millora del sector del passeig Rius i Calvet, ubicat a l’extrem dret de la badia guixolenca. Segons Ràdio Capital, la comissió territorial ha emès un informe favorable i, per tant, el municipi pot continuar amb la seva tramitació. Aquest pla vol homogeneïtzar les façanes amb un topall d’alçada i impulsar la rehabilitació dels habitatges.

   

  El projecte estableix pautes d’intervenció, tant de les places Ferran Agulló i de Sant Pere, com dels vials del seu entorn (passeig Rius i Calvet, passeig del Mar i avinguda Juli Garreta). Tot plegat s’engloba en la reforma de l’envellit sector del racó de Garbí i del passeig de Rius i Calvet, un programa que vol dignificar l’espai amb una graderia sobre la platja.

  Entre d’altres coses, la reforma preveu una graderia semicircular, en forma d’amfiteatre sobre la platja, que servirà d’accés al mar i alhora per celebrar espectacles i esdeveniments sobre la sorra amb vista al mar. També contempla un jardí lineal i un passeig entre el vial i la graderia, així com l’arranjament de l’asfalt i l’ampliació del calaix de la desembocadura de la riera.

  El projecte de millora del passeig marítim és una de les iniciatives estrella del govern local i té un pressupost de gairebé 1,2 milions d’euros, una inversió que es divideix en dos anys, amb càrrec als pressupostos de 2017 i 2018. 

  S’espera que en els pròxims dies el govern ganxó presenti el projecte executiu, un pla que ells mateixos defineixen com a “complex” perquè implica diferents organismes, però que permetrà aixecar la suspensió de llicències que pesava sobre les característiques finques de la zona i que havia provocat el seu deteriorament.


  Precinten altre cop les obres del “Sea Club” del nou hotel Alàbriga

  01/06/2017

  L’alcalde Carles Motas, mitjançant un decret del 19 de maig, ha fet aturar una part de les obres que s’estan portant a terme al Sea Club del futur Hotel Alàbriga i n’ha fet aturar la maquinària, precintant-la conjuntament amb el material i tot l’entorn de la part on s’està executant l’obra, molt propera al mar.

  Prèviament al decret, els serveis tècnics havien redactat l’informe d’una inspecció d’obres feta el dia abans, en la qual es va comprovar que s’estaven fent obres sense llicència a una finca veïna. Les obres consistien en moviment de terres, acondicionament de terrassa, tala d’arbres i construcció de fonaments per tanca perimetral. Unes obres il·legals en tant que fetes sense llicència, i per les quals l’Ajuntament ha obert un expedient de protecció de la legalitat urbanística.

  En el decret, l’alcalde remarca l’elevat nombre de problemes que estan sorgint per dur a terme aquestes obres, com ara paralitzacions i expedients, i justifica aquesta nova paralització en el fet que les obres s’executaven fora de l’àmbit del Pla de Millora Urbana que afecta aquest luxós hotel.

  Aquestes obres il·legals tenen una part que es troba parcialment en zona de domini públic maritimoterrestre i amb servitud de trànsit i, per tant, estan protegides per la Llei de Costes, i és per això que l’Ajuntament ha considerat “convenient i necessari” acordar la suspensió provisional de les obres i el precinte dels materials i maquinària que s’utilitzen per a la seva execució, així com el precinte de tot l’entorn de les obres executades fora de l’àmbit del PMU, segons el Decret d’Alcaldia.

  L’Ajuntament ja havia obert un expedient mesos enrere perquè en el propi Sea Club s’hi estava construint una piscina amb el doble de capacitat de la que manava el projecte.


  Carrers de Sant Feliu patiran talls o restriccions d’aigua el 2 de maig

  27/04/2017
  Degut a les obres de construcció del nou col·lector d’aigües plujanes de la carretera de Girona, cal substituir un tram d’una canalització important d’aigua que comportarà el tall del subministrament i problemes de pressió en diferents carrers del municipi.
  Aquestes feines es realitzaran el proper dia 2 de maig del 2017 i el tall de l’aigua durarà tot el dia.
  Hi ha alguns carrers que es quedaran sense aigua, i d’altres que tindran problemes de pressió o deficiències en el subministrament.
  1. Carrers que es quedaran sense aigua:
  -ST. ADOLF
  -RAFEL AIXADA
  -ZORRILLA
  -RAMON LLULL
  -PROVENÇA
  -CAIMÓ
  2. Carrers que tindran problemes de pressió i deficiències en el subministrament:

  -JAUME GRAS
  -J. M. VILÀ
  -ANTONI FERRER
  -IRIS
  -HERNAN CORTÉS
  -CARRERÓ HERNAN CORTÉS
  -ROSSELLÓ
  -HAVANA
  -SANTA MAGDALENA (entre c/Bruc i c/St. Domènec)
  -MIQUEL BOHERA
  -BARCELONA
  -SANTA LLÚCIA
  -MORATÍN
  -NOU SANT ANTONI
  -HUGUET
  -NOU GARROFERS
  -CARRETERA DE GIRONA
  Els responsables de les obres són tècnics municipals d’Urbanisme. 
  Si desitgeu més informació podeu adreçar-vos a l’Àrea d’urbanisme i obres de l’Ajuntament: telèfon: 972 32 70 13; adreça electrònica: urbanisme@guixols.cat

  Comencen a excavar el nou dipòsit a la riera de Sant Amanç

  05/04/2017

  Segons informa El Punt Diari, les obres per construir un gran dipòsit de laminació d’aigües torrencials subterrani a tocar de la riera de Sant Amanç han començat aquesta setmana a Sant Feliu de Guíxols. La infraestructura, dissenyada amb una capacitat d’uns 120 metres cúbics, permetrà engolir l’aigua dels nous col·lectors d’aigües pluvials del carrer Santa Magdalena i la carretera de Girona en cas d’un xàfec intens, quan també es pot donar el cas que el nivell de la riera pugi puntualment en excés.

  A més d’ampliar la capacitat hidràulica del sistema, que posteriorment bombarà l’aigua emmagatzemada cap al desguàs, el regidor d’Obres, Josep Saballs, explica que el recipient permetrà retirar residus sòlids arrossegats per l’aigua, com ara troncs i canyes, que, juntament amb els sediments, es podran extreure de manera periòdica i reduiran el risc de taponament al curs de la riera.

  El dipòsit s’encabirà sota la calçada del carrer Santa Magdalena, entre Mall i la riera. D’entrada, ja han començat a excavar dues trinxeres per al pilotatge de formigó que aguantarà l’estructura. Inicialment havien previst un sistema constructiu més simple, però per garantir l’estabilitat de les finques adjacents han decidit reforçar-la. Les obres implicaran limitar durant uns dies l’entrada i la sortida d’alumnes a l’escola Gaziel pel carrer del Mall, que s’havia mantingut des de l’inici dels treballs –al gener–, però ara han decidit restringir-la des de Setmana Santa i, com a mínim, fins que acabi la feina de la maquinària pesant.

  Pel que fa a la resta dels treballs del nou col·lector i la reurbanització del carrer, Saballs diu que avancen al ritme previst i manté la previsió que acabin a principi d’estiu. Bona part de la canonada ja s’ha soterrat i la renovació de la xarxa de serveis està gairebé a punt, per afrontar la construcció de les voreres després de Setmana Santa. En el cas de l’obra del col·lector de la carretera de Girona, el regidor explica que han topat amb un subsol més rocós del previst, fet que farà necessari substituir tubs antics de fibrociment. A partir del dia 18, tallaran el tram de carretera entre Joan Bordàs i Sant Adolf, circumstància que implicarà concentrar el trànsit descendent pel carrer Hernán Cortés cap a l’escola Gaziel.


  GdC portarà al Ple les noves obres de l’Hotel Eden Roc

  25/03/2017

  El grup municipal Guíxols des del Carrer–Entesa preguntarà en la propera sessió plenària de l’ajuntament  per les noves obres que s’estan duent a terme a l’hotel Eden Roc, a la zona de Port-Salvi,  concretament les que s’estan fent a la part posterior de l’hotel que dóna al camí de ronda PR-C 101.

  GdC-E entén que la servitud de pas del camí de ronda, zona de domini públic,  queda afectada per les remodelacions  de les habitacions, que en algun cas fins i tot sembla que s’estan ampliant. A més, la formació denuncia que el camí està tancat i que s’utilitza com a zona de càrrega i descàrrega de la pròpia obra.

  GdC-E recorda que aquest establiment ja té un llarg historial pel que fa a incompliments i negligències en relació a la protecció i preservació dels espais públics. De fet, encara té pendent de complir una sentència del TSJC de l’any 2014 que el requereix a la restauració d’una part del camí de ronda conseqüència d’unes obres fetes sense permís. La formació demanarà al govern que obri una investigació al respecte.


  Comencen les obres del nou col·lector i es talla la carretera de Girona

  28/02/2017

  Les obres del col·lector de la carretera de Girona van començar ahir dilluns i, així, es va fer tallar la circulació al tram que va des de la cantonada amb el carrer Sant Adolf cap avall,  amb circulació restringida durant quatre mesos. Aquesta obra ja s’havia anunciat al gener, en començar els treballs al carrer Santa Magdalena, tot i que el tall a la carretera es va posposar perquè la rua de Carnaval pogués baixar-hi el passat divendres.

  Un cop acabat el carnaval ganxó, i segons informa El Punt-Avui, aquesta mateixa setmana començaran els preparatius per a l’excavació del nou col·lector d’aigües plujanes que, des del carrer d’Antoni Ferrer, connectarà amb el que es preveu construir al carrer de Santa Magdalena. En aquest vial, a més del col·lector, es preveu reurbanitzar, fer noves xarxes de serveis i construir un gran dipòsit d’aigües pluvials per prevenir inundacions a la desembocadura i la zona del monestir. Des del passat gener, l’Ajuntament ja ha aplicat mesures per el pas de vehicles, amb un circuit alternatiu i també ha desplaçat alguns contenidors d’escombraries.

   


  El govern anuncia ara l’inici de les reformes a l’Asil

  18/02/2017

  El govern de la ciutat vol iniciar les obres de millora dels entorns de l’asil Surís a la tardor, segons va fer saber ahir l’alcalde, Carles Motas, als treballadors del geriàtric durant la visita que Motas, acompanyat del tinent d’alcalde Josep Muñoz i la regidora Fina Cosp van fer a l’asil per felicitar els treballadors per l’acord laboral a què van arribar.

  La primera fase del projecte de millora del complex començarà per la reordenació dels jardins, amb l’enderroc de la tanca de pedra del carrer Dos de Maig i la reforma total de la plaça Alabric. Una obra a la qual la junta de govern va donar dijous llum verd amb intenció de tancar l’adjudicació a l’estiu. Les obres, que tenen un pressupost d’1,2 milions d’euros, duraran aproximadament vuit mesos.


  Continua el rentat de cara de la ciutat

  28/01/2017

  Les obres de millora dels carrers de Sant Feliu i la construcció dels nous hotels del centre estan en plena operació. Des del carrer Sant Ramon, ja finalitzat, passant per la remodelació de l’Hotel Regina al carrer Joan Maragall amb Girona, la construcció de l’Hotel Elke al Portalet, els carrers transversals entre el Passeig i la zona centre i el canvi de la il·luminació a la Rambla Vidal són les obres més visibles aquests dies a la zona centre. D’una mica més d’envergadura, les obres del carrer Colom, del qual ja han començat a emporlanar les voreres.

   

  De més magnitud són les obres al carrer de Santa Magdalena, entre la carretera de Girona i la riera de Sant Amanç (foto principal) . L’empresa adjudicatària ja ha començat aquesta setmana els treballs, que s’allargaran durant sis mesos ja que han d’enllaçar amb les del canvi de col·lector de la carretera de Girona que s’iniciaran aviat.

   

  Fotos: Joan Serra/ J.C. / L.M. / Tribuna Ganxona / Ràdio Sant Feliu (c/Colom)


  Nou col·lector a la carretera de Girona, properament

  13/01/2017

  L’Ajuntament iniciarà les obres per fer un col·lector de recollida d’aigües plujanes dels carrers adjacents a la carretera de Girona, per evitar els problemes que l’aigua provoca a la zona centre quan plou. El col·lector. que arribarà al carrer Antoni Ferrer, costarà 369.588 euros i s’ha de fer en un termini de set mesos per tal d’enllaçar-la amb l’obra a fer al carrer Santa Magdalena.

  Segons declaracions de l’alcalde a El Punt-Avui,  el col·lector ha de recollir totes les aigües pluvials que baixen pel fort pendent de la carretera de Girona fins al centre de la ciutat i així solucionar un problema que ell considera “endèmic”. El projecte pretén que s’absorbeixin les aigües plujanes que passen per sobre els carrers travessers de la carretera, que no tenen punts de recollida d’aigua de pluja malgrat tenir els embornals. Amb el nou col·lector es podran connectar els tubs i recollir les aigües.

  Coincidència amb les obres del carrer Santa Magdalena

  L’alcalde remarca la importància del projecte,  lligat amb la reurbanització de la segona fase de Santa Magdalena. Aquest projecte costarà 520.630 euros i sis mesos d’obres, i comprèn les actuacions en aquest carrer, al tram que va des de la carretera de Girona fins a la riera de Sant Amanç, en què s’hi faran enderrocs de paviments de calçada i voreres, renovació de la xarxa de clavegueres i aigua potable, modificació del cablejat elèctric i pavimentació nova.

  Altres obres al centre

  L’equip tripartit de govern també ha previst obres als carrers Sant Antoni i Sant Llorenç per tal que aquests vials tinguin una plataforma a un únic nivell amb una calçada de 2,80 metres i unes voreres simètriques, però d’amplada variable degut a les petites irregularitats de les edificacions. També es construirà una xarxa de sanejament separativa, que connectarà totes les conduccions existents d’aigües pluvials residuals i tots els baixants d’aigües pluvials que actualment aboquen al carrer, amb embornals a la part central dels carrers per a la recollida d’aigües superficials, així com una modificació de la xarxa elèctrica de baixa tensió.


  Es renovarà la xarxa elèctrica de la Rambla Vidal

  10/01/2017

  L’Ajuntament iniciarà d’aquí a pocs dies la renovació integral de les línies elèctriques als dos costats de la rambla Antoni Vidal. Aquesta actuació, a més, també comportarà fer preses d’electricitat noves, segons anuncia el diari El Punt-Avui.

  La regidora de Serveis Municipals, Laura Aiguaviva, ha explicat al diari gironí que aquests treballs es duran a terme durant els dos primers mesos de l’any i que formen part d’una important aposta per les energies sostenibles: “Calia una intervenció a la rambla, com també al carrer Sant Llorenç, amb quadres de llums repartits, els quals es fan servir quan hi ha esdeveniments, el que denominem línies d’activitats o festes; totes aquestes instal·lacions ara mateix no es tenen en condicions”, ha dit Aiguaviva, que ha afegit que aquest “era un tema que tenia pendent l’Ajuntament des de fa molts anys”.

  L’obra preveu la renovació de la instal·lació elèctrica als dos costats de la rambla Vidal junt amb preses d’electricitat noves. Aquesta acció, segons la regidora, permetrà millorar el que ara per ara es considera una “instal·lació força obsoleta”. Les línies són importants, segons la regidora, perquè afecten tots els actes que es facin en un futur a la rambla, com ara fires, esdeveniments de ciutat, certàmens, actes lúdics o desfilades.

  La instal·lació existent presenta moltes deficiències, entre elles que són massa visibles o les caigudes de llum. Amb la nova instal·lació es pretén resoldre els dèficits d’aquesta xarxa. La inversió ascendeix a 45.954 i l’adjudicatària ha estat una empresa d’obres públiques local.

  La rambla Vidal,  espai en què es realitzen moltes activitats, destacant la diada de Sant Jordi o les fires artesanes, també és un dels punts principals d’il·luminació de Nadal. Actualment, el quadre per donar alimentació a totes aquestes activitats, però,  està situat a la cantonada del carrer Sant Llorenç amb el carrer Major i, malgrat que disposa de totes les proteccions necessàries, la caixa està molt deteriorada i cal fer-hi una intervenció urgent i necessària ja que les línies d’alimentació estan penjades als arbres i els subquadres d’endolls estan instal·lats a sobre dels fanals.

  També es considera adient fer les obres necessàries per soterrar les línies elèctriques i renovar el quadre d’alimentació coma mesura preventiva: “L’actuació no perjudicarà els comerços perquè serà només a les zones al voltant dels punts de llums. Ara aquests es podran buscar als mateixos fanals, la qual cosa representarà una millora molt important”.


  L’Hotel Avenida ja ha començat les obres

  07/01/2017

  Aquesta setmana han começat les obres per convertir l’antic Hotel Avenida, ubicat al carrer de Joan Maragall cantonada amb carrer de Girona,  en un establiment de quatre estrelles. L’hotel, un cop reformat, podria obrir les portes de cares al proper estiu, segons Ràdio Sant Feliu.  L’Avenida és un dels nou hotels de l’herència dels germans Anlló, que el 2015 va ser venut en subhasta per la Generalitat a un grup immobiliari barceloní per 312.664 euros i que posteriorment, aquest grup el va revendre a una empresa hotelera de Cassà de la Selva.

  Segons el projecte, el nou complex hoteler tindrà  quatre estrelles i 24 habitacions i fonts municipals asseguren que l’edifici, a nivell estructural està molt bé i de la façana, els propietaris no tocaran res, ja que la reforma serà únicament interna per engrandir les habitacions per tal que tinguin lavabo i bany, i així guanyar temps. Aquest edifici té una planta baixa, tres plantes de pis, un àtic i un soterrani.

  Els propietaris han començat les obres ara, un cop s’ha aprovat definitivament el Pla de Millora Urbana, per tal d’obrir les portes al públic el pròxim estiu. En relació al futur nom de l’establiment, sembla que els nous propietaris no el tocarien i el deixarien igual: com a Hotel Avenida. L’hotel s’especialitzarà en reserves de llarga estada sobretot destinades a famílies i persones jubilades.

  L’historial de subhastes dels Anlló

   L’Hotel Avenida es va subhastar el 28 de maig de 2014 juntament amb la resta dels establiments de l’herència Anllò, excepte el Panorama. Eren vuit lots i només se’n van vendre dos: el lot 6, integrat pel Rex I i Les Noies (s’hi està construint actualment el futur Hotel Elke) ; i el lot 8, que corresponia a l’hostal Montserrat (actual Hostal Chic). La resta de lots van quedar deserts en les dues subhastes i van passar a ser immobles de venda directa, és a dir, els interessats havien de presentar una oferta no inferior al preu de sortida de la segona subhasta (rebaixada al 20%). A finals del mes de desembre de 2014, la Generalitat va vendre l’hotel Regina, que va ser adquirit a una societat de capital rus per 371.435 euros, que hi vol construir un establiment de tres estrelles, segons el Diari de Girona.

  L’Hotel Avenida formava part del lot 1, que també va quedar desert en les subhastes, però l’empresa compradora la va adquirir pel mateix preu de sortida: 312.664 euros.

  Actualment queden per vendre el Rex II, el Mediterrani, el Regente i el Panorama Park.


  Inici d’any amb moltes obres

  L’Ajuntament ha adjudicat les obres de la segona fase de reurbanització d’un tram del carrer de Santa Magdalena per valor de 520.630 euros a una empresa de Santa Cristina d’Aro. El regidor de Territori, Josep Saballs, ha explicat que duraran un termini de sis mesos i que els treballs aniran des de la carretera de Girona fins a la riera de Sant Amanç i coincideixen al tram on es fa el col·lector de drenatge. Es tracta d’obres d’enderrocs de paviments de calçada i voreres, renovació del clavegueram i xarxa d’aigua potable, modificació del cablejat elèctric i pavimentació nova de voreres i calçada.

  Obres al centre ciutat

  Una altra actuació important anunciada per Saballs al diari El Punt-Avui és la urbanització dels carrers de Sant Antoni i de Sant Llorenç, al tram comprès entre el passeig del Mar i carrer Major, que han estat adjudicades a una empresa local per 144.832,61 amb un termini d’execució de tres mesos.

  El projecte preveu que els carrers tinguin una plataforma a un únic nivell, amb una calçada de 2,80 metres i unes voreres simètriques, però d’amplada variable, per absorbir les petites irregularitats de les edificacions. També es construirà una xarxa de sanejament separativa, que connectarà totes les escomeses existents d’aigües pluvials residuals.

  També el carrer Colom

  Una altra actuació important que s’iniciarà al gener és la reforma del carrer Colom. Aquesta obra, important i necessària segons el govern, podria estar enllestida al llarg del febrer. L’Ajuntament ha adjudicat els treballs, per 116.681 euros, a una empresa forània. Aquesta serà la primera de les inversions que es faran al carrer Colom. Una dada rellevant és que la inversió l’assumirà íntegrament l’Ajuntament.

  L’Ajuntament encarrega un estudi geotècnic al Racó de Garbí

  25/12/2016

  Una empresa contractada per l’Ajuntament ha analitzat el subsòl de l’àmbit on desemboca la riera del Monestir, entre el racó de Garbí de la platja i l’inici del passeig marítim de Rius i Calvet. L’empresa ha fet tres perforacions per determinar les característiques dels materials subterranis i elaborar, posteriorment, un estudi geotècnic per a la nova canalització del tram final de la riera i tota la reurbanització de la zona.

  És una de les fases prèvies per al projecte d’embelliment del front marítim de Rius i Calvet, tot i que l’inici de les obres del racó de Garbí no s’emprendrà fins passat l’estiu del 2017, amb una durada prevista d’uns vuit mesos.

  La connectivitat entre el passeig i la platja millorarà, perquè el desnivell actual, de més de tres metres d’alçada en alguns punts, es resoldrà amb grades de formigó. Pel que fa a la riera, el calaix nou de canalització en duplicarà la capacitat hidràulica i servirà de base per al passeig. Tot plegat, amb una inversió d’1,17 milions que afrontaran entre l’any vinent i el 2018.

   

  Font: El Punt-Avui


  L’Ajuntament iniciarà la reforma del carrer Colom

  24/12/2016

  La reforma del carrer Colom, l’accés principal des del passeig marítim fins a la zona portuària, començarà a principis d’any i s’enllestirà al llarg del febrer. L’Ajuntament ha adjudicat els treballs, amb un pressupost de 116.681,89 euros, sumant-hi l’IVA, a l’empresa Obres i Paviments Brossa. Aquesta serà la primera de les inversions que es faran al carrer Colom i l’assumirà íntegrament l’Ajuntament.

  Dins de la intervenció integral de millora, l’element més destacat és que s’eixamplaran les voreres a banda i banda del carrer, ara força estretes. Per reforçar la comoditat dels vianants, les noves voravies quedaran a la mateixa altura de la calçada. La secció destinada al trànsit de vehicles s’estretirà una mica, amb l’objectiu de fer que els vehicles no vagin a velocitats elevades en una zona considerada sensible i estratègica per les diferents funcions que té (entrada al port, zona de serveis, accés cap a la carretera de Sant Pol i entrada a esdeveniments com ara el Festival de la Porta Ferrada). La solució per salvar el desnivell serà un petit pendent, de 15 centímetres, que donarà uniformitat a la zona reurbanitzada.

  Sense jardineres

  A banda d’eixamplar voreres i reduir la part destinada a cotxes, s’eliminaran les jardineres existents adossades al talús del turó dels Guíxols; malgrat això, hi mantindran una protecció en forma de planxes metàl·liques que, a més de revestir les parets, assegurarà que no hi pugui haver danys si es produeixen despreniments de pedres o sorra dels penya-segats.

  Segons les previsions anunciades ahir pel govern local, l’execució dels treballs no suposarà entrebancs per a la rua del diumenge de carnaval, que té el punt d’origen al mateix port i està prevista per al 26 de febrer de l’any vinent.

  Al marge, el consistori anuncia que l’any vinent hi haurà més treballs en aquest àmbit, en aquest cas promoguts per Ports de la Generalitat, per a la millora i condicionament de l’entorn del Nàutic Vell, que permetran tractar els dos àmbits urbanístics com una unitat en si mateixa.

  Font: El Punt-Avui


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies