• Categories
 • L’oposició en bloc exigeix un ple extraordinari per debatre el nou contracte d’escombraries

  29/07/2016

   

  No hi dubte que la neteja viària i la recollida d’escombraries són dos dels temes que més preocupen en general a la ciutadania. Més encara, quan s’esta treballant la redacció d’un nou plec de condicions que haurà de regir la nova adjudicació de la concessió pública del servei pels propers anys. De fet, prop d’una cinquena part del pressupost municipal es destina a la neteja i la recollida d’escombraries.

  Els grups a l’oposició  (CDC, GdC, MES i CUP) entenen que aquest és un dels debats importants que sorgeix cada determinat nombre d’anys a la ciutat i, en aquest sentit, reivindiquen que els seus partits també representen la ciutat i que amb les seves aportacions poden col·laborar a millorar el treball que s’està fent. El que, per l’oposició, no hauria de tornar a passar és el que va succeir en l’últim debat dels pressupostos, en el qual se’ls va lliurar tota la documentació tres dies abans del debat definitiu en sessió plenària.

  No obstant això, els grups a l’oposició lamenten el “secretisme total” de l’equip de govern malgrat les reiterades preguntes dels regidors i, al·legant raons de “interferències”, els està apartant de qualsevol procés de participació. És per això que l’oposició declara ara que també vol participar en aquest nou contracte d’escombraries i neteja de a ciutat i. d’acord amb la normativa vigent, ha demanat la convocatòria d’un ple extraordinari.


  CiU explica les al·legacions al pressupost

  03/02/2016

  El grup municipal de CiU a Sant Feliu alerta que el pressupost presentat per l’equip de govern de Carles Motas  ha rebut un total de nou al•legacions -3 de diferents Associacions de Veïns, 4 de sindicats dels treballadors i 2 dels partits de l’oposició GdC i CiU-  i que aquest és un fet que mai havia passat a la nostra ciutat, ja que mai s’havien rebut tantes propostes de modificació.

  Segons CiU, és evident que aquest pressupost “ni té el consens dels partits de l’oposició, els quals  representem una bona part  de la ciutadania,  ni té el consens de la majoria d’ Associacions de Veïns, ni el  dels representants sindicals  de l’Ajuntament”.
  La federació veu les al•legacions al pressupost com una “oportunitat per obrir la participació”,  cosa que no van fer durant la confecció del mateix.  “Si en la redacció final  es té en compte la revisió dels punts que proposen les al•legacions, entenem que podria fer millorar un pressupost que al nostre entendre és incomplert, presenta partides mal dimensionades i moltes incongruències”, tal i com va dir al Ple la regidora de la formació Dolors Ligero.
  El grup municipal de Convergència i Unió va presentar unes al•legacions que, de fet,  són una proposta de modificació pressupostària. Algunes de les modificacions proposades i desestimades pel govern, segons CiU, “de ben segur les hauran de posar en pràctica durant l’any”, com ara les referents a manteniment de les escoles, que CiU recorda  que és una competència municipal obligatòria i que no està contemplada al Pressupost.
  Un altra de les propostes de CiU era deixar sense efecte l’ampliació a tres dedicacions exclusives dels polítics, donat que “responen més a un pacte per governar que a una necessitat de l’Ajuntament” i també demanaven que no s’aturi el Pla d’estalvi energètic iniciat al 2012 per reduir els consums als edificis municipals, que pugen a 982.000 euros.
  Una altra sol·licitud de CiU era que l’Ajuntament continués amb les polítiques de racionalització de l’administració fomentant que siguin els treballadors municipals els que facin el manteniment dels edificis municipals en lloc d’ampliar la partida per a contractacions externes.
  El principal grup a l’oposició també posa de manifest “el  despropòsit que aquest govern ha aprovat en relació a una partida de comunicació (vinculada directament a l’alcaldia) que supera en escreix tant  la partida destinada  a Turisme com la d’accions per fomentar l’ocupació”.
  Així mateix, CiU demanava que no es paralitzin les actuacions urbanístiques previstes dins el Pla de Barris tant a la Plaça del Nord, carrer Nou de Sant Antoni i carrer Huguet, donat que aquestes obres tenen una subvenció de la Generalitat del 50%, que va ser  atorgada en base a uns informes que evidenciaven l’estat de degradació urbanístic que pateix el barri.
  La nota de CiU fa esment que l’anterior govern, tot i no cobrar la part de la Generalitat, va fer les obres d’urbanització de la Plaça del Puig i els Safarejos, els carrer Penitència i Lluna, entre d’altres actuacions urbanístiques i denuncia que el govern de Motas, “ara que la Generalitat ha confirmat que començarà a fer els pagaments pendents”, l’ha aturat deixant-lo pràcticament sense pressupost. 
  CiU demanava que es continui la 2ª fase del C/ Sta. Magdalena i del C/ Eres. La primera fase, iniciada a la tardor del 2014, es va posar en marxa  després d’un procés de participació ciutadana obert des de l’Ajuntament per implicar als veïns en el projecte i es va decidir portar-lo a terme en dos fases.
  I és que, segons CiU, aquests carrers “són dels més transitats de St. Feliu” degut a les entrades als col·legis Gaziel i Estació i les  indústries existents, que “necessiten adequar els seus vials per donar més seguretat als vianants, la major part nens,, i al pas  de vehicles, així com ordenar el trànsit i solucionar problemes amb els desaigües i pluvials”. 
  Per concloure, CiU manifesta “la poca o nul·la predisposició d’aquest equip de  govern a escoltar i dialogar”, en no acceptar “ni tan sols una part de les al•legacions presentades tot argumentant que el pressupost és una decisió del govern”, fet que segons el grup opositor, marca “tendència autoritària i molt allunyada dels nous valors que haurien de regir la manera de fer política actualment”.
  “Si aquest  és, com diu el Sr. Alcalde, un pressupost pensant en la gent, potser que comencin a escoltar l’opinió de la gent que ha presentat al•legacions amb l’objectiu de millorar-lo pensant en el poble, enlloc de  desestimar íntegrament les 9 al•legacions presentades”, acaba dient el comunicat de CiU.


  L’alcalde anuncia que hi haurà pàrquing soterrat al Passeig i “Guíxols des del Carrer” s’hi oposa

  01/04/2015

  L’equip de govern, com hem explicat, va fer el balanç d’aquest mandat, en què van destacar les actuacions que ha dut a terme. Menció a part mereix el comentari de Joan Alfons Albó referent al projecte d’aparcament soterrat al passeig dels Guíxols. El batlle va dir que el projecte avança seriosament i que recentment han rebut l’informe de viabilitat econòmica que avala el projecte. Albó va afirmar que mai abans s’havia avançat tant en aquest tema i, amb la proximitat de les eleccions, va negar que fos cap promesa electoralista, que fa dos anys i mig que hi treballen i que si és possible, convocaran el concurs per a la redacció del projecte, l’obra i la gestió de l’aparcament abans de les municipals.

  L’Ajuntament disposa d’un avantprojecte d’aparcament de 400 places soterrades a la zona entre el passeig dels Guíxols, l’inici de la carretera de Palamós i la zona blava dels Jardins Juli Garreta.

  A la superfície, la intenció és ampliar el passeig i els Jardins Juli Garreta. El govern, per fer més atractiu el contracte, inclou en el concurs tant l’execució de l’obra com la gestió d’aquest aparcament, el del Mercat i de la zona blava del municipi. Albó va afegir que l’Ajuntament hi podria destinar diners a fons perdut ja que seria una actuació que té retorn econòmic a la ciutat. En aquest sentit, va recordar que l’Ajuntament fa altres inversions a fons perdut i que suposen un retorn per a la ciutat més dèbil i va defensar aquesta ubicació de l’aparcament perquè és la menys polèmica i donarà servei als vehicles que vénen de la carretera de Palamós, de manera que no hauran d’estar donant voltes per la ciutat buscant aparcament.

  L’Ajuntament preveu que l’aparcament sigui d’una o dues plantes soterrades i que el preu de construir-lo oscil·li entre 17.000 i 24.000 euros per plaça d’aparcament.


  Guíxols des del Carrer s’hi oposa rotundament

  Poc ha tardat en reaccionar la formació d’esquerres. El partit encapçalat per Jordi Lloverar creu que aprovar “un projecte que pot canviar la fesomia del passeig un mes i mig abans d’unes eleccions municipals és una jugada antidemocràtica que hipoteca la decisió del nou equip de govern” i titlla d'”intolerable” que un projecte d’aquesta envergadura s’aprovi sense un procés de participació ciutadana.
  El grup sorgit d’ICV i Procés Constituent creu que les 400 places d’aparcament “presenten un munt de dificultats que cal explicar, debatre en detall i permetre que la ciutadania se n’assabenti en profunditat i pugui decidir si és o no és convenient per a la ciutat” i es pregunta si, a part de l’alcalde i “algunes persones més”, hi ha algú més que conegui el projecte i l’informe de viabilitat.
  Referent a l’anunci de la intenció de convocar, per part del govern, el concurs per a la redacció del projecte, l’obra i la gestió abans de les municipals, Guíxols des del Carrer creu que és “joc brut fill de les inèrcies polítiques que la gent ja no vol suportar ni un dia més” ja que, segons ells, “a un mes i mig de saber qui podrà governar els propers 4 anys es col•loca a la seva agenda el projecte urbanístic més important de les dues darreres legislatures”.

  Guíxols des del carrer, per tant, s’oposa totalment a aquest projecte si no es consideren altres possibilitats per alleujar el problema d’aparcament “de l’estiu i d’algun cap de setmana”. “Estem segurs que hi ha altres solucions i siguin quines siguin han de ser conegudes, debatudes i aprovades per la ciutadania a traves d’un procés d’ampla participació”, acaben reblant.

  IMGP0234

   


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies