• Categories
 • Resposta a la comunicació del Partit Demòcrata de Sant Feliu de Guíxols

  04/05/2018
  Des d’Esquerra Republicana Guíxols volem fer públic el nostre posicionament arran de les informacions que ha publicat el PDeCat de Guíxols sobre la no voluntat per part de la nostra organització d’homenatjar l’1 d’octubre.
  Primerament volem posar en valor que nosaltres fem política, i que votar en contra d’una moció mal feta, com la que va presentar el Grup Municipal de Convergència i Unió al ple del mes de març, no significa no voler homenatjar l’esperit de l’1-O. Aquell dia ja vam deixar constància que
  la nostra manera d’entendre la construcció republicana passa per treballar conjuntament des de la comissió del nomenclàtor municipal, per llavors presentar una moció amb el màxim consens i que sigui valenta, sí, valenta. La demostració de compromís democràtic i republicà de la ciutadania el dia 1 d’octubre mereix molt més que les tristes i porugues propostes de carrers que es feren a la moció presentada en solitari per CiU Sant Feliu de Guíxols. Ens estimem i valorem tant l’1 d’octubre que volem un lloc digne per portar aquest nom a la nostra ciutat.
  Ara bé, per a sumar i aconseguir consensos cal treballar, i treballar bé, no tenir una visió partidista electoral extremadament a curt termini. Ens sap greu que el PDeCat Guíxols hagi caigut tan baix.
  Nosaltres a aquest joc brut no hi entrarem, vam posar massa esforços en possibilitar el referèndum com perquè es vulgui fer politiqueria amb ell. Fins aquí. Prou.
  El compromís es demostra amb fets, no amb posts al Facebook i mocions mal plantejades.
  I aquí rau la nostra tranquil·litat d’esperit, la gent d’ERC Guíxols podem mirar als ulls als nostres conciutadans i conciutadanes i els podem dir que
  aquell setembre i aquell octubre vam fer tot el que estava a les nostres mans, i més, per defensar el dret de vot de tothom, també el d’aquells que van voler votar que no. Tenim molt clar el que significa construir república, tenim molt clar l’oligarquia que tenim al davant, i ara també tenim molt clar qui tenim al darrere. Tant els uns com els altres, sapigueu que no defallirem. Estem construint una República per a les persones de forma pacífica i democràtica.
  Tanmateix, a ERC Guíxols ens estimem tant la nostra ciutat que coneixem tots els racons, places, avingudes i carrers. Ara bé, resulta que a CiU Guíxols li és igual, li és indiferent, i per fer un post publicitat a Facebook agafen qualsevol plaça de qualsevol racó del món (en aquest cas la
  Plaza de Armas de Casma, al Perú). Així voleu “denunciar” que nosaltres no volem un espai públic de la nostra ciutat?
  Tot plegat resulta cínic i lamentable.
  ​Senyors i Senyores de CiU, no tot s’hi val. La ciutat ha de tenir el millor govern possible, però també una oposició responsable. Per part d’Esquerra Republicana mantenim la mà estesa per a treballar amb tothom, conjuntament i lleialment per a la construcció republicana, però la mantindrem ferma per aturar unes pràctiques polítiques dignes d’aquells que no ens volien deixar votar.
  Ganxones i ganxons, salut i República!

  Marta Pascal va acompanyar la Marxa per la Democràcia pels carrers del centre

  26/09/2017
  El passat diumenge dia 24, durant la concentració a favor de la democràcia de Sant Feliu de Guixols, es va comptar amb la presència de la Marta Pascal, coordinadora general del PDECAT.
  Durant la seva intervenció va fer èmfasi en què seguim mobilitzant-nos pacíficament, convencent els indecisos del nostre entorn i atents a la informació del Govern de la Generalitat
  per la votació del proper diumenge dia 1 d’octubre.
  També va aprofitar a resoldre dubtes o inquietuts dels manifestants que es varen agrupar per escoltar-la, i finalment va interpelar a tots els presents a reivindicar els seus drets i llibertats per ells mateixos, pels que ja no hi són, però sobretot pels més menuts, per tal d’oferir-los un país millor.
  Seguidament es va procedir a la marxa per la democràcia en la qual la coordinadora del PDECAT va acompanyar al capdavant als membres de l’ANC i Òmnium Cultural de la ciutat. El recorregut es va iniciar a la Placeta Sant Joan enfilant per la Rambla Vidal i fent una parada a la plaça del Mercat per tal de reagrupar tots els manifestants, els quals van omplir de gom a gom tot l’espai.
  Seguidament es va continuar per l’Avinguda Juli Garreta i el carrer Hospital, finalitzant de nou al punt d’inici. Durant la marxa es podien sentir crits de “Votarem”, “Independència” i “No tenim por” entre els aplaudiments dels ciutadans que restaven als establiments comercials dels voltants.
  Finalment es va cloure la marxa amb el Cant dels Segadors i crits de “Visca Catalunya lliure”, i posteriorment molts dels presents varen aprofitar a felicitar i animar a la coordinadora del PDECAT per la feina que el partit està fent amb el President Puigdemont al capdavant.

  El PDECAT també fa la seva valoració dels dos anys de l’actual govern

  13/07/2017

  En una roda de premsa que va tenir lloc ahir a la Cambra de Comerç, els representants dels PDECAT local van contrarestar l’acte de balanç de dos anys de govern que TSF, ERC i PSC van fer el passat divendres al Teatre Auditori Municipal, en què van repassar els primers dos anys de legislatura i van presentar futurs projectes.

  Ahir, en la valoració feta pel PDECAT, els representants del partit opositor majoritari van repassar tot allò dit en l’acte del govern al teatre, rebatent amb el que no hi estaven d’acord. Per exemple,  del regidor Josep Muñoz, critiquen que “va abanderar-se d’impulsar una transformació de l’administració, però va ometre que això ho fa per obligació de la llei de transparència del 2016, no per voluntat pròpia”. També li van retreure “els seriosos problemes que han tingut les entitats amb les tramitacions de les subvencions i la falta d’ajuda del propi consistori” amb l’administració electrònica.

  Muñoz, que havia titllat l’anterior govern d’”obsolet”, no va comentar que va ser en la legislatura passada quan es van impulsar les xarxes socials de l’Ajuntament , així com la web turística, un fet que tampoc passa per alt al PDECAT. Un altre fet criticable va ser que Muñoz posés en valor el nou plec de condicions del contracte d’escombraries en el qual estan treballant. Per el PDECAT, va ometre “el contracte d’una empresa externa per redactar les bases” i que en dos anys “seguim amb la pròrroga” i amb “la ciutat bruta”.

  Segons el partit opositor, Muñoz va ometre que la majoria de projectes presentats vénen de l’anterior legislatura, i que el PDECAT n’excusa la no execució basant-se en “el sostre de despesa imposat pel govern central”.

  El PDECAT celebra que el govern de Motas aposti per “obres necessàries” per a la ciutat, com són les de la carretera de Girona, Santa Magdalena o Hospital, però avisa que “caldria millorar-ne la planificació per no crear caos circulatoris” i retreuen a Jordi Vilà  que no donés cap exemple concret d’accions realitzades en matèria cultural durant els dos primers anys de mandat, malgrat haver emfatitzat “haver posat en valor la nostra història”. Acte seguit el PDECAT va recordar les accions fetes per ells en l’anterior mandat en aquest sentit: la rehabilitació de diferents espais per difondre la història de la ciutat, com les Torre del Corn i del Fum i el refrectori del Monestir, el niu de metralladores del Salvament i d’altres.
  A l’alcalde, Carles Motas, li retreuen que vengués com a “projecte propi” el Guixols Arena, quan, segons el PDECAT, “ja es va trobar el projecte preparat” i afirmen que  “la manca de programació d’activitats en aquest espai sí que és decisió seva” i que el canvi d’ubicació d’un concert del Festival Porta Ferrada va venir “degut a què nosaltres en vam fer difusió a les xarxes socials”.
  De l’actuació a Rius i Calvet – unes grades de formigó a primera linia de mar- el PDECAT opina que és “perjudicial” per l’impacte visual al litoral i que els ex-convergents han trobat a faltar “un projecte ambiciós per la ciutat” com és el cobriment de la Riera de Tueda i la connexió amb el Passeig fins al port, que consideren “necessari per a la reactivació
  econòmica de la ciutat”.
   De l’aposta de Motas per un canvi d’estratègia turística,  diversificant l’oferta sense deixar de banda el sol i platja, el PDECAT hi està “totalment d’acord”, i recorden que “ja la vam impulsar durant l’anterior legislatura a través de segells que atrauen diferent perfils turistics” citant la reobertura de la Via Ferrada i la inauguració  de l’Espai Carmen Thyssen com a elements destacats. “En canvi”, diuen des del PDECAT,  “el govern actual no ha presentat cap avantprojecte del museu Thyssen, però han desmantellat l’exposició de l’espai del metge rural en ple estiu”.
  Pel que fa al tema de l’aparcament  de La Corxera, el PDECAT el considera “un error” ja que “no augmenta les places d’aparcament actuals” i “demostren que no volen reformar el Passeig”.
  D’altra banda, del projecte del Parc Central amb la remodelació de l’entorn i l’edifici de l’Asil Suris, el projecte estrella del govern Motas, afirmen que els “va sorprendre” que aquest projecte es desenvolupi en tres legislatures,  i que  “el govern no tingui en compte ni l’oposició ni els veïns de la zona”, un altre cas en què “hi ha una mancança important de participació ciutadana” .
  Per acabar, la formació nacionalista va manifestar que “tenim un alcalde, dos tinents d’alcalde i dotze regidors, ens venen un equip cohesionat i transversal, un govern amb recursos econòmics, però el resultat és la falta de projectes propis, de planificació i de visió estratègica de ciutat, així com un dèficit preocupant de voluntat d’apostar per la democràcia participativa”.

  Crítiques del PDECAT al Guíxols Arena per no programar-s’hi concerts

  20/06/2017

  El grup municipal de CiU (PDECAT) ha penjat a les xarxes socials una crítica al fet que encara no s’hagi anunciat cap concert al Guíxols Arena.  Sota el títol “El Guíxols Arena, espai lliure de concerts”, el Partit Demòcrata lamenta que “després d’invertir-hi més de 740.000 euros, enguany, al Guíxols Arena, no hi tindrà lloc cap esdeveniment del festival” de la Porta Ferrada, i “per contra, aquest espai acollirà diversos graffitis i la brutícia acumulada durant setmanes. Una metàfora de la gestió del govern i de la ciutat”. I  ho acompanyen amb imatges d’aquests grafits i brutícia.

  Des de l’executiu ganxó, segons El Punt-Avui,  expliquen que treballen per presentar-hi diverses activitats aquest mateix estiu.


  Hem canviat diàleg i participació ciutadana per prepotència i imposició

  31/03/2017

  A la darrera Comissió del Pla de Barris va quedar ben palès el tarannà del govern TxSF+ERC+PSC.
  Tot i que la gran majoria de veïns estaven d’acord en tornar a obrir el pas al carrer Nou del Garrofer, el regidor de TxSF Josep Saballs va ser molt contundent manifestant que els únics que prenien decisions vinculants eren els membres del govern, motiu pel qual no estava disposat a modificar cap decisió que ja havien pres.
  Segons la Llei de Barris de la Generalitat, els Plans de Barris estan subjectes a un procés de participació ciutadana. A Sant Feliu de Guíxols s’ha demostrat com influeix la voluntat d’un equip de govern o altri en posar en valor la cultura participativa dels seus conciutadans.
  Durant l’anterior legislatura 2011-2015, en les comissions vinculants les decisions les prenien per consens els veïns, en canvi, des de l’entrada del nou govern, aquestes, ara han esdevingut meres reunions per informar de la voluntat del govern d’aplicar les seves decisions unilaterals, sense respectar la voluntat ni la opinió dels veïns.
  Encara que el govern de la ciutat doni per enllestit el tema del tancament del carrer Nou del Garrofer, els veïns no comparteixen aquesta decisió i segur que, més endavant, en continuarem parlant. L’important és que, independentment de quin sigui el tema de la discussió, el que considerem més greu és que es canviï un model de participació ciutadana, que tenia com a objectiu donar veu i protagonisme als veïns en la transformació del seu barri, per un model arcaic i despòtic, que més aviat fa pensar en els lideratges dictatorials i autoritaris del segle passat: “ordeno y mando”.


  El govern de la ciutat, contra la creació d’ajuts per incentivar l’activitat econòmica i comercial

  14/03/2017

  El nostre grup municipal va presentar a l’últim ple de febrer una proposta per dinamitzar l’economia de la nostra ciutat amb la creació d’ajuts per emprenedors amb l’objectiu de facilitar-los la viabilitat econòmica necessària per donar forma a les idees i poder convertir en negocis els seus projectes.

  La moció es va presentar amb caràcter obert amb la finalitat que el govern i els altres grups municipals de l’oposició poguessin debatre les línies adients per començar a desenvolupar unes bases, doncs el nostre grup municipal considera que cal una mesura d’urgència per combatre la mala imatge turística que es dóna amb tants locals buits al nucli comercial de la ciutat. Així mateix, constatem que aquesta dinàmica és extensiva a altres eixos comercials com la Rambla Generalitat i Vilartagues, i per tant és una problemàtica molt estesa que caldria resoldre el més aviat possible.

  Durant la legislatura anterior el govern ja tenia un pla estratègic de desenvolupament econòmic de la ciutat que posava en valor el turisme de qualitat com a catalitzador de la dinamització econòmica. Es va començar a treballar tant en l’àmbit cultural amb l’Espai Thyssen com amb la implementació de diversos segells de qualitat turística per tal d’atraure diferents targets amb l’objectiu d’anar desestacionalitzant la temporada. Calien mesures urgents, i en plena contenció de despesa, varem ser capaços d’impulsar projectes turístics importants com el Turisme Familiar, la promoció del nostre entorn natural com la Via Ferrada, o l’impuls de l’Estació Nàutica.

  D’altra banda, ens alegra que l’actual govern faci un inventari d’empreses de la ciutat però la regidora de turisme, la senyora Silvia Romero, ha banalitzat la nostra proposta til•llant-la de frívola quan creiem que justament el que podríem titllar de frivolitat és dedicar-se a fer un estudi d’ empreses en actiu quan la situació actual requereix de mesures urgents que són totalment compatibles amb la necessitat d’elaborar un estudi que cal treballar més a llarg termini. Potser quan aquest govern tingui l’estudi acabat i un pla d’accions a desenvolupar, haurà finalitzat la legislatura, i per tant quatre anys de govern en els quals no s’haurà prioritzat treballar en accions concretes a curt termini que puguin ajudar a la reactivació econòmica de la ciutat.

  En conclusió, ens fa l’efecte que aquest “estudi” del govern el que vol és justificar el que considerem una manca de projecte polític i poca voluntat de treball per implementar accions a curt termini a l’àrea de promoció econòmica, la qual tot i que oficialment lidera el Sr. Salvador Calabuig, a la pràctica gestiona la regidora de Tots per Sant Feliu(TPS), la Sra.Silvia Romero malgrat la seva incompatibilitat en ser cap de l’àrea de promoció econòmica de l’ajuntament de Palamós.


  Segon any de govern, segon any que la Marató de les Vies Verdes no acaba a casa nostra

  04/03/2017

  Tot i que Sant Feliu de Guíxols es oficialment Km. 0 de les vies verdes, per segon any consecutiu la final d’aquesta prova esportiva multitudinària ha acabat a Platja d’Aro. Una prova que es va començar a celebrar al 2012, i que durant els 4 anys de l’anterior govern tenia arribada a Sant Feliu. Des de fa 2 anys ni tan sols passen pel nostre terme municipal, doncs es desvien abans d’entrar per acabar a Platja d’Aro.
  La responsabilitat d’això només la té l’actual govern, que no ha sabut defensar els interessos de la nostra ciutat, tot i que el nostre grup municipal ha insistit reiteradament en la recuperació d’aquesta prova.
  Sant Feliu és soci del Consorci Vies Verdes, igual que totes les poblacions per on passava l’antic Carrilet, amb la peculiaritat que la nostra ciutat és Km.0 en ser inici i final de trajecte. Per això es va idear aquesta prova, amb la finalitat de promoure a través de l’esport aquestes poblacions i posar el valor el nostre entorn natural.
  A part de perdre una activitat que fomenta i promociona l’esport en entorns naturals, també hem perdut l’oportunitat d’incentivar les empreses del sector turístic en èpoques fora d’estiu.
  Hem perdut més de 2000 esportistes amb les seves famílies, amb la ocupació hotelera, i de restauració i comerç que això comporta, un cap de setmana del mes de febrer en plena temporada baixa.
  A Sant Feliu, com a ciutat turística, no ens ho podem permetre!!


  Proposta del PDECAT per optimitzar la zona de càrrega i descàrrega

  14/01/2017
  El passat 22 de desembre, en el ple ordinari municipal, des del grup de Convergència (ara PDECAT) es va presentar una proposta per optimitzar la zona de càrrega i descàrrega.
  En la proposta,  el principal partit a l’oposició demanava un horari restringit per entrar a la Rambla Vidal i la vigilància corresponent per tal que es compleixin estrictament els horaris, amb temps limitat d’ús de la zona de càrrega i descàrrega, així com la implementació de la rotació horària de la zona blava, de la mateixa zona, els caps de setmana, “ja que aquesta és molt extensa i això permetria recuperar places d’aparcament”.
  El grup del PDECAT declara que “el govern de la ciutat ha donat llargues a la revisió que vam proposar” i manté l’aplicació de les seves mesures “que generen un descontentament i un malestar generalitzat entre els comerciants, els veïns i els repartidors de mercaderies”, contràriament al que va comentar el regidor Jordi Vilà.  A causa d’això, els mateixos damnificats han promogut una recollida de signatures que des del PDECAT “esperem que serveixi perquè el govern revisi els seus plantejaments”.

  Lluís Vázquez, primer president del PDECAT a Sant Feliu

  05/12/2016
  El Partit Demòcrata Europeu Català (PDECAT) de Sant Feliu de Guíxols va celebrar, el dimecres passat, les primeres eleccions a la presidència del seu Comitè Executiu Local.
  L’assemblea del partit va escollir, per unanimitat, l’equip comandat per Lluís Vàzquez. Aquesta nova executiva, a banda del propi Vàzquez, que n’ostentarà la Presidència i que
  s’encarregarà de la coordinació amb el grup municipal, estarà integrada per Cristina Vicens en el càrrec de Vicepresidenta i Consellera Nacional de PDECAT pel Baix Empordà,
  serà la responsable de definir l’estratègia i el posicionament sectorial del partit; Albert Català com a responsable de Secretaria que s’encarregarà de la comunicació interna amb els associats; Lali Mas com a responsable de Tresoreria, que es farà càrrec de les finances del partit; Magda Lupiañez , com a consellera comarcal i enllaç amb altres institucions
  públiques; Marc Franquesa com a responsable d’Imatge i Comunicació, encarregat de fer difusió de les accions de PDECAT; Alex Pujol com a responsable de Noves Tecnologies, amb
  l’objectiu de posicionar digitalment el nou partit i Alba Vàzquez com a representant de la secció local de joves, que s’encarregarà de fer atractiu el nou projecte a la joventut.
  Durant la seva intervenció, Lluís Vázquez va agrair als associats la participació en l’assemblea del partit i va exposar que el nou executiu, que treballarà colze a colze amb les entitats
  sobiranistes del país per tal de culminar amb èxit el procés d’independència engegat per les nostres institucions, tindrà una comunicació totalment fluida amb el Grup Municipal, millorarà la divulgació del partit a través de la web, de les xarxes socials i de les publicacions pròpies, augmentarà la participació i rellevància de la militància a través de la transparència i la rendició de comptes, tindrà presència en esdeveniments populars, portarà a terme jornades sectorials amb l’objectiu d’incrementar el número d’afiliats i simpatitzants, potenciarà la implantació de la JNC, i finalment, enfortirà les relacions amb les agrupacions locals, tant de la comarca com de la resta del país, amb la finalitat de construir un projecte engrescador, rejovenit i transversal amb l’objectiu de capitalitzar la confiança de la ciutadania en les properes eleccions municipals del 2019.

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies