• Categories
 • L’empresa privada Aunar, nou adjudicatari de la vigilància de platges

  26/06/2018

  El nou adjudicatari dels serveis de vigilància de platges als litorals de la nostra ciutat, l’empresa privada Aunar, s’ha imposat a la Creu Roja en el darrer concurs convocat pel consistori.

  En el relleu hi ha hagut una mica de tensió, segons El Punt-Avui, ja que el nou concessionari ha esperat fins al darrer moment, el dissabte 22 de juny, per desplegar els efectius humans sobre la sorra. A més, malgrat que l’Ajuntament dóna per bo el servei donat el primer cap de setmana de temporada alta, la Creu Roja censura les intrigues i l’estalvi que suposen els dies amb poca activitat.

  La nova adjudicatària, Aunar, el divendres passat encara no havia signat el contracte, d’un any prorrogable a dos,  per problemes telemàtics, segons fonts de l’Ajuntament. Malgrat això, la Creu Roja ganxona critica que l’endarreriment ha permès a l’empresa “estalviar-se la prestació del servei des del 9 de juny”, quan es podria haver activat el dispositiu.

  El Regidor de Platges, Salvador Calabuig destaca que el cap de setmana hi ha hagut el personal i els serveis requerits i lamenta que la Creu Roja, que havia prestat el servei de manera habitual a través de convenis, ara no hagi pogut competir amb les empreses en un concurs. Calabuig defensa que Aunar, a més de ser més barats, ofereixen el servei durant més hores (de 9 del matí a 8 del vespre) amb opció d’avançar l’inici del servei a les 8 del matí, quan ja hi ha gent gran, gràcies a un paquet de 200 hores extres que permetrà allargar els horaris de manera puntual i fins a la primera setmana d’octubre. 

  La Creu Roja, però, manté el recel perquè no pot provar si Aunar disposa d’alguns mitjans, com ara barques de salvament, i si no són compartides amb altres localitats com Palamós, on Aunar també té la concessió. 

   

  Servei adaptat de bany a les platges de Sant Feliu

  14/07/2017
  Creu Roja compta a Sant Feliu amb servei de bany adaptat a les platges. Aquest servei permet a les persones amb discapacitat o amb mobilitat reduïda banyar-se al mar i, a més, els
  seus familiars disposen d’un ajut que facilita que tots gaudeixin del seu descans en les millors condicions possibles.
   
  Els dispositius de bany adaptat consisteixen en cadires amfíbies, crosses i armilles salvavides que faciliten el bany a les persones amb discapacitat, acompanyades de personal de Creu Roja en 9 platges gironines.
   
  A més de les persones amb discapacitat, qualsevol persona amb algun tipus de limitació funcional pot gaudir d’aquest servei. La intervenció de Creu Roja a les 17 platges del litoral en què està present és possible gràcies a un equip de 49 persones diàries, entre socorristes, metges, infermers, conductors, … L’organització compta a més amb 5 embarcacions.
   
  Gràcies a aquest desplegament, Creu Roja realitza prop de 7.000 atencions cada any a les platges gironines on té presència. La major part són assistències sanitàries, que inclouen atencions a persones afectades per picades, esquinços, luxacions i erosions, però també destaquen les assistències socials, com les que s’ofereixen a través dels dispositius de bany adaptat.
  El dispositiu de Creu Roja a platges inclou a més el rescat de persones en risc imminent d’ofegament, les assistències a embarcacions o les evacuacions a centres hospitalaris. La i
  ntervenció de Creu Roja també contempla la posada en marxa de diferents iniciatives de caràcter preventiu per tal d’evitar els accidents propis del període estival, com les insolacions, cremades solars, cops de calor, talls de digestió o lesions produïdes per animals marins.

  La Creu Roja inicia el servei de vigilància, prevenció i salvament a les platges

  16/06/2017
  Durant aquesta temporada d’estiu, la Creu Roja a Girona compta amb el servei de vigilància, prevenció i salvament en 17 platges de cinc municipis del litoral gironí, concretament als de Castelló d’Empúries, L’Escala, Begur, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols.
  Aquest servei es desenvolupa gràcies a un equip de 49 socorristes diaris.
  La prevenció és la principal prioritat d’aquest servei, fins al punt que durant l’estiu passat els socorristes de la Creu Roja van fer 5.610 avisos preventius per evitar conductes de risc, així com evitar els accidents propis d’aquest període estival, com les insolacions, cremades solars, cops de calor, talls de digestió o lesions produïdes per animals marins tant a banyistes com a embarcacions.
  A més del servei de vigilància, la Creu Roja seguirà oferint el servei de bany adaptat per a persones amb discapacitat, que els permeten ajudar a afrontar les diferents capacitats funcionals de les persones i facilitar-los l’accés i el desenvolupament en l’exercici de les seves activitats estivals, així com la distribució de polseres identificatives per a menors per facilitar la seva localització en cas de pèrdua.
  A continuació, la Creu Roja us recorda alguns dels consells a seguir a les platges:
  – Banya’t en zones habilitades.
  – Evita entrar bruscament a l’aigua, sobretot després d’haver pres el sol o haver menjat.
  – Evita banyar-te mentre estiguis fent la digestió. És recomanable esperar un temps aproximat de dues hores abans del bany.
  – Surt immediatament de l’aigua si adverteixes algun símptoma estrany (calfreds, tremolors persistents, fatiga, mal de cap a la zona del clatell, picors, marejos, vertígens o rampes).
  – No et tiris de cap en llocs de fons desconegut. Les capbussades a l’aigua són la causa del 6% de les lesions medul·lars arreu de l’Estat.
  – Vigila en tot moment als infants, especialment els més petits.
  – Respecta les banderes de senyalització a les platges.
  – No intentis nedar en contra del corrent marí. En cas de ser arrossegat/da, neda paral·lelament a la costa i, una vegada surtis del corrent, neda cap a la riba.
  – Evita banyar-te en zones de risc com en rius de gran cabal, en gorgs naturals o sota cascades d’aigua.
  – En cas d’accident, si hi ha servei de vigilància i salvament a la zona, cal demanar ajuda al lloc de socors més proper. Si no hi ha servei de vigilància i salvament i, segons la gravetat de la situació, truca al telèfon d’emergències 112. Si la situació no és greu, acudeix al Centre de Salut més proper.

  El conseller Rull lliura les banderes blaves a les dues platges urbanes de Sant Feliu

  04/06/2017

  El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va lliurar divendres el distintiu Bandera Blava a 95 platges i 24 ports esportius, entre elles les de Sant Feliu de Guíxols i Sant Pol, en un acte celebrat al Port de Palamós. Aquest distintiu és un segell de qualitat que atorga un tribunal internacional de la FEE (Fundació d’Educació Ambiental), amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol. Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat, les instal·lacions, la prestació òptima dels serveis, la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent i als ports, una excel.lent gestió ambiental.

  Per a Rull, aquest distintiu és “el reconeixement a l’esforç col·lectiu d’ajuntaments, ports i clubs nàutics per l’excel·lència”. “El volum tan important de banderes blaves que tenim demostra que hem fet molt bona feina: que tenim les aigües netes i que les nostres platges i els nostres ports tenen uns serveis amb molt bona qualitat”, digué. El titular de Territori i Sostenibilitat va destacar que “l’aposta pel medi ambient no és nomes una exigència ètica i mora sinó que actualment, a més, és rendible econòmicament; és competitiva”.

  A l’acte hi va ssistir també el president de l’Adeac, José Ramón Sánchez; el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font; el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Jordi Agustí; el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez; l’alcalde de Palamós, Lluís Puig;  el president de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics de Catalunya, Tomàs Gallart, i el president del Club Nàutic Costa Brava, Eduard Sallés, entre altres autoritats.
  L’obtenció d’aquesta qualificació és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners i les mesures de control i inspecció del medi hídric. Durant l’estiu de 2016, el 94% de les zones de bany litorals ha obtingut una qualitat microbiològica de l’aigua excel·lent, el 5% ha obtingut la classificació de bona, mentre que l’1% restant ha sigut suficient, sense que s’hagi registrar cap platja amb qualificació deficient, segons el balanç de final de temporada de bany dut a terme per l’ACA.

   


  Bandera blava per a dues platges i el camí de ronda ganxons

  10/05/2017

  Les platges de les comarques gironines, amb 28 banderes blaves, n’han perdut dues respecte el 2016, segons la llista de l’ Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), feta pública ahir. Una distinció que l’ens atorga a platges, clubs nàutics i ports esportius que superen els llindars establerts en higiene, seguretat, sostenibilitat, atenció a la discapacitat i altres aspectes. Les dues platges de la Costa Brava que l’han perduda respecte l’any passat són Aiguablava i sa Riera, ambdues de Begur. Al nostre municipi , obtenen la bandera blava les platges dels nuclis de Sant Feliu de Guíxols i Sant Pol.

  La demarcació de Girona és la segona amb més distincions després de la de Tarragona, que lidera el rànquing català amb 42 banderes blaves.

  Quant als clubs nàutics distingits, no hi consta el de la nostra ciutat, però sí el Port Marina de Palamós o el Club Nàutic Port d’Aro. Pel que fa a les vies blaves o camins de ronda, obtenen la bandera el camí de ronda de s’Agaró i  el de Sant Pol a Sant Feliu.

  El ple aprova el nou pla d’usos del litoral i les platges

  27/11/2016

  El ple va aprovar dijous el nou pla d’usos i serveis del litoral i les platges del municipi, amb els vots favorables del govern (TSF, ERC i el PSC) i els grups de Guíxols des del Carrer (GdC) i MES. El document inclourà el quinquenni fins al 2021 i entre les novetats, el regidor de Turisme i Platges, Salvador Calabuig, va destacar  la inclusió de diverses instruccions del Servei de Costes per posar ordre en la disposició de les gandules de concessió privada sobre la sorra.

  En els darrers anys, la proliferació de gandules buides de lloguer en primera línia a la platja de Sant Pol havia generat malestar entre veïns i estiuejants. Calabuig recordava que a l’estiu hi van acabar enviant agents de la policia. I, segons la nova normativa, les gandules s’hauran d’estendre només dins dels rectangles delimitats de cada concessió, buides o amb usuaris.

  El regidor de GdC, Jordi Lloveras, que a l’estiu es va sumar a les crítiques per la “privatització de l’espai públic”, va aplaudir les mesures, però va demanar que en el redactat del pla figurés també que les gandules no es poden col·locar a menys de 10 metres del límit de l’aigua. La durada de les concessions vigents es manté i l’edil de Platges explica que s’aniran renovant a mesura que vencin els terminis.

  Lloveras i el regidor de CiU Quimet Clarà van demanar més control i cendrers contra les puntes de cigarret a la sorra. Calabuig va dir que es mantenen les zones sense fum als extrems de l’antic Palm Beach i de l’Hostal de la Gavina, i avança que quatre agents cívics controlaran l’ús de les platges.

  CiU i la CUP es van abstenir, i Clarà va plantejar que es creï un espai per a nadons i s’ampliïn els serveis de biblioteca i guarderia a les dues platges –fins ara el de biblioteca només es presta a la de Sant Feliu i el de guarderia, a la de Sant Pol, però Calabuig va argumentar que tenen cost i ja cobreixen la demanda–.

  Per CiU, la dotació de 30.000 euros podria ser insuficient si cal fer el dragatge, però el govern diu que l’Estat s’ha tornat a comprometre a assumir-lo amb pressupost de Costes. GdC va plantejar crear una platja per a animals de companyia, que Calabuig va dir que estan estudiant. I l’altra novetat són boies als punts d’interès del fons marí al carril de nedadors.

   

  Font: El Punt-Avui


  La Creu Roja tanca la temporada de bany amb 6564 assistències a la Costa Brava

  28/09/2016
  La Creu Roja ha estat present aquest estiu en 20 platges del litoral gironí, realitzant 6.564 assistències sanitàries, que inclouen atencions a persones afectades per picades, esquinços, luxacions i erosions, però també destaquen les 418 assistències socials, com les que s’ofereixen a través de dispositius per facilitar el bany de les persones amb discapacitat, servei que s’ofereix en 8 platges.
  Les assistències sanitàries més habituals han estat els traumatismes (3.276), la majoria de vegades per causa de ferides, contusions, luxacions, distensions, possibles fractures, així com les picades de meduses (2.206).
  A les assistències realitzades en el dispositiu de la Creu Roja a platges, cal sumar-hi. a més, el rescat de persones en risc imminent d’ofegament (37) o les evacuacions a centres hospitalaris (105).
  La intervenció de Creu Roja a les platges del litoral gironí han inclòs, a més dels 5.610 avisos preventius per evitar conductes de risc, la posada en marxa de diferents iniciatives de caràcter preventiu, per tal d’evitar els accidents propis d’aquest període estival, com les insolacions, cremades solars, cops de calor, talls de digestió o lesions produïdes per animals marins. Destaca en aquest sentit la iniciativa permanent ‘Aquest Estiu,estima’t molt’, o la dels Socorristes Junior conjuntament amb Lidl Supermercats.

  La Creu Roja garanteix la seguretat a les platges de Sant Feliu

  16/07/2016
  Durant aquesta temporada d’estiu, la Creu Roja compta amb el servei de vigilància, prevenció i salvament en 20 platges de sis municipis del litoral gironí, entre elles les de Sant Feliu.
  Aquest servei es desenvolupa gràcies a un equip de 49 socorristes diaris.
  La prevenció és la principal prioritat d’aquest servei, fins al punt que durant l’estiu passat els socorristes de la Creu Roja van fer 5.967 avisos preventius tant a banyistes com a embarcacions.
  L’increment dels avisos contribueix a reduir les assistències sanitàries, que l’any passat foren 5.702, o els rescats, que foren 36.
  A més del servei de vigilància, la Creu Roja ofereix un any més, el servei de bany adaptat per a persones amb discapacitat, fent ús de les denominades cadires amfíbies. Durant aquest estiu, la Creu Roja facilita aquest servei en 8
  platges de Girona.
  La Creu Roja recorda alguns dels consells a seguir a les platges:
  – Banyeu-vos en zones habilitades.
  – Eviteu entrar bruscament a l’aigua, sobretot després d’haver pres el sol o haver menjat.
  – Eviteu el bany mentre estigueu fent la digestió. És recomanable esperar un temps aproximat de dues hores abans del bany.
  – Sortiu immediatament de l’aigua si teniu algun símptoma estrany (calfreds, tremolors persistents, fatiga, mal de cap a la zona del clatell, picors, marejos, vertígens o rampes).
  – No us llanceu de cap en llocs de fons desconegut. Les capbussades a l’aigua són la causa del 6% de les lesions medul·lars arreu de l’Estat.
  – Vigileu en tot moment els infants, especialment els més petits.
  – Respecteu les banderes de senyalització a les platges.
  – No intenteu nedar en contra del corrent marí. En cas de ser arrossegats, nedeu paral·lelament a la costa i, una vegada sortiu del corrent, nedeu cap a la riba.
  – Eviteu banyar-vos en zones de risc com en rius de gran cabal, en gorgs naturals o sota cascades d’aigua.
  – En cas d’accident, si hi ha servei de vigilància i salvament a la zona, demaneu ajuda al lloc de socors més proper. Si no hi ha servei de vigilància i salvament i, segons la gravetat de la situació, truqueu al telèfon d’emergències 112. Si la situació no és greu, acudiu al Centre de Salut més proper.

  Les banderes blaves de Sant Feliu

  05/05/2016

  Amb l’arribada del mes de maig i amb la previsió del bon temps, ja s’han donat a conèixer les platges del litoral català en què hi onejarà la bandera blava de qualitat. A Sant Feliu l’han obtinguda les platges de Sant Pol i Sant Feliu.

  L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i la Fundació d’Educació Ambiental lliuren aquestes distincions a aquelles platges, clubs nàutics i ports esportius que superen els seus exàmens de condicions higièniques, de seguretat, accés lliure, sostenibilitat, de compliment de la legislació, l’atenció a persones amb discapacitat, i l’oferta complementària i educativa, entre altres.

  Els ports catalans han rebut 24 banderes blaves, una menys que l’any passat. El de Sant Feliu, malauradament, no està entre ells.

  Respecte les vies Blaves, Platja d’Aro obté la distinció aquest 2016 pel Camí de Ronda de s’Agaró, Sant Antoni de Calonge pel Camí de Ronda de Torre Valentina i Sant Feliu de Guíxols pel Camí de Ronda de la platja de Sant Pol a Sant Feliu.

   


  Els clubs infantils de les platges ganxones, a ple rendiment

  14/07/2015

  Els Clubs infantils de platja són uns espais de joc a la platja, dinamitzats per monitors especialitzats, on els infants de 3 a 12 anys poden passar una bona estona cada dia fins a finals d’estiu d’11 a 13h i de 16 a 18h.

  Aquests clubs estan ubicats en un punt cèntric, just sobre la sorra de la platja, tenen un aforament màxim de 20 nens, amb un preu de 0.90€ per hora i nen.

  No són només un espai de “llar d’infants d’estiu”, són punts actius per a la mainada on cada dia hi ha activitats lúdico-esportives, jocs i tallers com:

  Cada dilluns: “Taller d’imants de nevera”

  Cada dimarts: “Vine a fer el teu Origami”

  Cada dimarts: “Taller d’animalets”

  Cada dijous: “Fem un decoratestos”

  Cada divendres: “titelles de dit”

  Cada dissabte: “Taller de Colarets” i “Taller de braçalets”

  Cada diumenge: “Taller Fes el teu 3 en ratlla”, “Fes el teu Puzzle” o “Fes del teu Memory”.

  També es fan altres activitats complementàries com “Bagul de disfresses”, “Taller de maquillatge” i d’altres, als dos clubs, els caps de setmana.


  La Creu Roja inicia el servei de vigilància a les platges

  16/06/2015

  La Creu Roja ha començat aquest cap de setmana la campanya de vigilància a les platges de Sant Pol i Sant Feliu, amb el seu servei preventiu  que s’estén a 26 platges de la demarcació de Girona, corresponents a 7 municipis. La institució s’ocupa dels Serveis de Prevenció, Vigilància, Salvament i Socorrisme a les platges de Roses, Llançà, Castelló d’Empúries, L’Escala, Begur, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols.
  La prevenció és la principal prioritat del dispositiu de la Creu Roja, que es complimenta amb la d’informació de l’estat de les platges, les tasques de vigilància o el rescat de persones en perill i la seva evacuació a un centre sanitari si és necessari, així com l’assistència a embarcacions.
  L’any passat, aquest servei va efectuar un total de 6.505 assistències sanitàries i 63 rescats la demarcació de Girona. Els recursos destinats per Creu Roja a la cobertura d’aquestes platges, compta amb 83 socorristes, entre personal voluntari i remunerat, així com 7 ambulàncies i 7 embarcacions.
  A la nostra ciutat també es  disposarà d’un desfibril·lador, gràcies a la col·laboració amb  Dipsalut, i de material aquàtic d’accessibilitat, com ara dues cadires amfíbies per acompanyament a persones amb mobilitat reduïda.


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies