• Categories
 • Es va celebrar el V Festival d’Escacs de Platja d’Aro amb participació ganxona

  06/07/2017
  El “V Chess Festival Internacional Vila de Platja d’Aro”, celebrat entre els dies 25 de juny i 2 de juliol, ha estat un gran èxit en quant a organització i participació, amb la inscripció de jugadors de totes les edats en els “Opens”, sobretot catalans, espanyols i russos, però també vinguts d’Estònia, Escòcia, Bielorrússia, Khazakhstan, França i Alemanya.
   
  Però la màxima expectació s’ha centrat en els “Tornejos de Ràpides de Llegendes”, celebrats a l’Hotel Aromar i protagonitzats per Anatoly Karpov, Jan Timman, Ljubomir Ljubojevic i Zoltan Ribli, tots quatre jugadors de gran reconeixement internacional que han destacat mundialment de joves. Entre aquests quatre magnats s’han disputat un campionat a ràpides a dos ritmes diferents (primer a 25’+10“ i segon a 5’+3”) i, sumant els dos ritmes, el campió per millor desempat ha estat Zoltan Ribli, que va guanyar les partides de desempat fixades a 3’+2”, és a dir, cada jugador només tenia 3 minuts per fer la partida i cada jugada, després de pitjar el rellotge, se li incrementava dos segons. Aquestes partides van ser retransmeses en directe per Chess 24 amb una gran repercussió mediàtica ja que hi havia el Gran Mestre Shirov comentant les partides per a una web russa.
   
  De partides ràpides, també s’ha disputat un “Gran Prix Blitz”, amb 26 participants, en què els màxims dominants han estat els russos, encapçalats pel Mestre Internacional Mikhail Krylov. Només el Mestre Fide català Enrique Colón ha fet front a ells, quedant en vuitè lloc. Més enrere han quedat els locals Francesc Parramon, Rodrigo Iglesias i Jordi Díaz Comas, en 11a, 12a i 13a posició respectivament. Per als menors de 14 anys també s’ha fet una competició de ràpides “Llampec”, amb 45 participants, en què el màxim anotador ha estat el català Aleix Miró. Artur Roca, del Club d’Escacs Guixolenc, ha quedat sisè.
   
  Els “Opens”, que s’han jugat cada dia en els grups A i B al Club Nàutic Port d’Aro, també han estat interessants, amb moltes partides d’extraordinària duresa. El Grup A estava plegat de Mestres. Amb una
  participació de 31 participants, ha quedat primer classificat Alexander Gutenev, qui ha obtingut norma de Gran Mestre, seguit de Sergei Matsenko, tots dos Mestres Internacionals russos. L’únic català que els ha plantat cara ha estat el Mestre Internacional Alfonso Jerez, en sisena posició. Jordi Fluvià i Àlex Vidal han quedat més enrere encara, en 10a i 11a
  posició respectivament. L’únic jugador del Guixolenc que ha jugat en aquest grup ha estat Jordi Parayre, que ha quedat a la posició 21a, fent una bona segona part del torneig.
  Al grup B, amb 29 participants, el nivell era més baix, però no absent de bones partides. Aquest grup l’han dominat els germans Rodrigo i David Iglesias, del Club d’Escacs Platja d’Aro, seguits de prop per Arnau Clot del Santa Eugènia. Del Club Guixolenc d’Escacs destaca Jordi Serra en 7a posició, seguit de Jordi Carramiñana en 11a posició i el nou fitxatge
  Wenceslao Diaz en el lloc 26. Cal mencionar la valentia de la jove promesa del Club d’Escacs Platja d’Aro, Igor Prokudin, que amb només 8 anys s’ha atrevit a competir entre els grans del B, donant més d’un ensurt.
  Nahuel Roqueta, del Santa Eugènia, s’ha proclamat campió de l’Open per a menors de 14 anys, seguit de prop per Roman Pavlov, del Kazakhstan. L’únic nen del Guixolenc, Artur Roca, ha obtingut la 19a posició.
  També hi va haver temps per organitzar un enfrontament amistós Catalunya-Rússia, amb dos equips de sis jugadors per cadascuna de les nacionalitats i el resultat final d’empat.
  Les partides van ser divertides perquè els primers cinc moviments els van efectuar dues nenes que feien que les posicions fossin com a mínim desconegudes per la continuació de la partida, les dues nenes continuaven després jugant la partida que havien iniciat en un altre tauler.  Va ser una experiència i ocurrència del Director del Torneig, Vladimir Volkov, que ha
  invertit un gran esforç personal i econòmic per posar els escacs de Platja d’Aro a nivell mundial.
   
  Si alguna cosa cal destacar d’aquest Festival d’Escacs és que, malgrat l’edat jove que té el Club d’Escacs Platja d’Aro, s’ha engrandit amb l’arribada de talents russos i d’altres, i amb l’alta capacitat organitzativa dels seus membres fan possible que es puguin celebrar esdeveniments d’aquest tipus ben a prop de casa. És una cita obligada per als jugadors aficionats a les 64 caselles que es referma any rere any. Aquesta temporada s’han superat i esperem que la propera puguem gaudir altre cop d’aquest espectacle amb més novetats. Gens Una
  Sumus!
   
  El Club d’Escacs Platja d’Aro i l’Escola d’Escacs Costa Brava han estat responsables en tot moment de l’esdeveniment, sobretot en les figures de Vladimir Volkov, Carlos Salgado i Jordi Díaz Comas. Cal mencionar també els estaments col·laboradors que hi han posat el seu gra de sorra, com ara l’Ajuntament de Platja d’Aro, el Club Nàutic Port d’Aro, l’Hotel Aromar, Europe Échecs, el Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, la Federació Catalana d’Escacs, en especial formar part del XIV Circuit d’Oberts Internacionals, i la Federació Internacional d’Escacs (FIDE).
   
   
  Crònica de Jordi Serra i Jordi Díaz Comas
   

  Excampions internacionals d’escacs a Platja d’Aro

  02/05/2017
  Si per l’edició anterior del Festival Internacional d’Escacs de Platja d’Aro els organitzadors van comptar  amb la presència del XII Campió Mundial Anatoly Karpov, aquest any 2017, coincidint amb la Va Edició del Festival, no només tornaran a comptar amb ell, sinó que, a més hi seran presents l’holandès Jan Timman, el serbi Ljubomir Ljubojevic i l’hongarès Zoltán Ribli. L’actual edició es jugarà entre finals de juny i principis de juliol.
  Timman fou sots-campió mundial i, durant molt de temps, l’esperança d’occident per derrotar a l’escola soviètica en època de guerra freda, ja que amb l’excepció de Robert James
  Fischer, no hi va haver més que campions soviètics, tot i que l’holandès va estar a prop de convertir-se en una nova excepció al domini de les K (Karpov/Kasparov), essent campió
  d’Holanda en 9 ocasions.
  Pel que fa al serbi, fou campió de l’extinta Iugoslàvia al 1977 i 1982, i l’hongarès també va ser campió del seu país d’origen als anys 1973, 74 i 77. Dos grandíssims jugadors que van ser
  candidats a campió del món i amb un palmarès impressionant. Tots ells superen els 65 anys i van tenir un ELO superior als 2600 punts en algun moment de la seva trajectòria, fet pel qual es preveu un torneig disputadíssim.
  Els organitzadors estan exultants degut a què Timman no havia pogut anar a l’Open de Barcelona en diverses ocasions que se l’havia convidat, fet indicatiu del que ha aconseguit la gent de Platja d’Aro, que afirmen la probabilitat que l’holandès disputi unes simultànies i possiblement el torneig blitz (ràpides).
  La organització titlla de “somni” el fet que estan vivint els amants d’aquest noble esport-ciència de poder comptar, veure, jugar i comentar partides amb un excampió mundial com Kàrpov durant dos anys seguits i que, a més, aquest any vingui acompanyat d’altres llegendes. Per això, veuen  “molt necessari” agrair l’esforç que està fent el Club d’Escacs Platja d’Aro i en particular el seu president Vladimir Volkov, per aconseguir aquestes “fites inimaginables quan vàrem començar”. En l’organització també hi col·labora l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, que l’any passat va aprofitar la vinguda de Kàrpov a l’esdeveniment per inaugurar tres taules de joc a l’aire lliure a la Plaça Major.
  Aquesta edició, el torneig s’ha inclòs al Circuit d’Oberts Internacionals de Catalunya, i la sala de joc dels oberts Grup A i B serà al Club Nàutic Port d’Aro i la Sala de joc del Torneig de
  Llegendes i ràpides, a l’Hotel Aromar. Els premis econòmics estan valorats en més de  5000 euros i per això l’organització cerca empreses que vulguin patrocinar l’event  amb
  contraprestacions fiscals i amb la presència als mitjans de comunicació.

  Totes les colles ganxones de Carnaval s’han inscrit a Platja d’Aro

  01/02/2017

  Totes els colles de Carnaval ganxones podran participar a la rua de Platja d’Aro, segons un comunicat que l’ajuntament de la localitat veïna ha enviat al consistori ganxó,  amb la voluntat de mantenir la germanor que fins ara hi ha hagut entre els carnavals dels tres municipis limítrofs.

  Segons ha avançat l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro,  el seu govern podria  augmentar la partida pressupostària dedicada al Carnaval per poder subvencionar les 23 colles ganxones i ampliarà la participació de colles a la rua per tal que totes les de Sant Feliu hi puguin ser.

  Aquest matí s’ha obert el període d’inscripcions per les colles que vulguin prendre part a la rua de carnaval de Platja d’Aro d’arreu que vulguin participar a les rues de carnaval de Castell-Platja d’Aro, que en principi tan sols reservava 13 places per inscriure en bloc a colles ganxones, i les restants s’havien d’inscriure de forma individual tal i com fan les que no són de Castell-Platja d’Aro, Sant Feliu o Santa Cristina.

  Així, les mesures de pressió de les colles ganxones han sortit bé. Les colles demanaven que s’admetessin totes o cap de les colles ganxones, i això ha permès que l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro hagi fet marxa enrere i hagi facilitat la inscripció a les colles veïnes, un fet que permetrà que passi exactament el mateix a Sant Feliu, que haurà de permetre que totes les colles de Castell-Platja d’Aro i Santa Cristina hi prenguin part, donat que la regidoria de festes havia anunciat que si Platja d’Aro mantenia les restriccions en les inscripcions, aquí es faria el mateix.


  Platja d’Aro vol limitar les colles de carnaval ganxones

  31/01/2017

  L’Ajuntament de Platja d’Aro, tal i com ja va intentar l’any passat, vol limitar el nombre de colles de carnaval de Sant Feliu de Guíxols que participen a la Rua carnavalesca de la població veïna. Aquest fet també afecta les colles de Santa Cristina i malmet les relacions magnífiques que els tres ajuntaments tenien pel que fa a les desfilades de Carnaval.  Una de les raons donades per Platja d’Aro és que al seu municipi només hi ha 13 colles de carnaval, i vol limitar a aquest nombre les de les poblacions limítrofs que hi participen.  Així, només poden inscriure’s en bloc i tenir la presència garantida al seu Carnaval 13 colles ganxones, segons va fer saber la regidora de Platja d’Aro Imma Gelabert als 3 representants de l’Ajuntament ganxó.

  Aquesta restricció no afecta les colles de Santa Cristina, donat que allà només n’hi ha 6. Sant Feliu, però, amb més de vint colles, veu aquest sistema com un greuge.  Aquesta norma ja es va intentar imposar l’any passat, però al final, després de negociacions a tres bandes, Platja d’Aro va recapacitar i va permetre la inscripció en bloc de totes les colles ganxones.   En paraules del regidor de Joventut de Sant Feliu, David Oliveras, a la premsa gironina, aquest adverteix que, si no es reconsidera aquesta decisió, Sant Feliu “també limitarà la participació de les colles dels dos municipis veïns al 54%, que és el percentatge de colles de Sant Feliu que es poden inscriure directament a Platja d’Aro”. Per la seva banda, el consistori cristinenc no aplicarà cap restricció als pobles veïns en tant que és “La Rua de l’amistat”.

  Les tres poblacions (Sant Feliu, Santa Cristina i Castell-Platja d’Aro) fa anys que tenen un pacte entre Ajuntaments i Colles, segons el qual les colles d’aquests municipis tenen un dret preferencial d’inscripció en cadascuna de les tres rues. Això feia, fins ara, que s’hi poguessin inscriure en bloc abans del termini que ho han de fer les d’altres poblacions, un acord que es va prendre després que algunes colles quedessin fora de la rua de Platja d’Aro degut a la seva magnitud.

  La regidora de l’Ajuntament de Platja d’Aro Imma Gelabert (CiU) al·lega haver mantingut reunions amb els regidors de Sant Feliu David Oliveras (TSF), Georgina Linares (ERC) i Laura Serrano (PSC), així com amb l’Associació de Colles de Carnaval Ganxones,  per exposar-los el nou model d’inscripció en bloc, que no podrà superar en nombre el de colles de Castell-Platja d’Aro. Gelabert vol que només es puguin inscriure en bloc les colles ganxones més ben puntuades els darrers 4 anys en la rua de Platja d’Aro (que segons la regidora són Els Marrecs, Penya G, Els Esventats, Els Ben Parits de Per Avall, Golfo’s & Gracs, 4 Gats de Sant Feliu de Guíxols, Els Esperits, Uuuhquexungu!, Els Trempats, Petard@s.som, Tramuntana i Els Festuks)   i deixa clar que la resta de colles ganxones “seran, com sempre, molt benvingudes”, però que hauran de fer la inscripció individualment a partir de demà, com les colles de la resta de poblacions.  “Esperem i desitgem que hi tinguin cabuda totes les colles ganxones”, diu Gelabert, atès que es seguirà “rigorosament” l’ordre d’arribada de les sol·licituds i el número total de colles que poden desfilar a Platja d’Aro és de 75 (10 al matí i 65 a la tarda).
  La resposta de la regidora ganxona ha estat que l’Ajuntament i les colles ganxones havien arribat a un acord per tal d’inscriure’s totes en bloc a cadascun dels tres municipis i seguir respectant l’acord anterior i que això implica acceptar-les “totes o cap”.

  Campanada del Guixolenc contra el Platja d’Aro

  24/01/2017
  El diumenge 22 de gener  va tenir lloc la primera ronda del Campionat per Equips de Catalunya d’escacs. Concretament, el Guixolenc “A” s’enfrontava contra el Platja d’Aro a Segona Divisió Catalana, i el Guixolenc “B” va haver de desplaçar-se a Girona per jugar contra el Santa Eugènia “B” a Primera Provincial. Els resultats van ser els següents:
  GUIXOLENC “A” , 6’5 – PLATJA D’ARO, 3’5
  SANTA EUGÈNIA “B”, 4’5 – GUIXOLENC “B”, 3’5
  La jornada del primer equip del Club Guixolenc va ser impressionant. El Platja d’Aro portava tres Mestres en els tres primers taulers, un dels quals, el primer tauler, amb 2462
  d’ELO. Segons la puntuació ELO de cadascú, teòricament, d’on es podia puntuar més era per darrere en els dos últims taulers però, contra tot pronòstic, es va fer més per davant. Joaquim Fons es va carregar al 2462, el G.M. Volodin, que va veure com la seva partida s’esfonsava davant el joc tàctic del nostre heroi ganxó. També, en Lecha, de tercer tauler, va guanyar al flamant fitxatge del Platja d’Aro, Didier, per temps. Per contra, l’Alfred Mont no va poder fer res contra Carlos Salgado, Mestre F.I.D.E.. També, s’alçaren amb la victòria Jordi Parayre, Josep Gonzàlez i José Antonio González, i van empatar Jordi Ribera, Paco Estévez i  Jordi Serra. I, per últim, en Ricard Caballero va perdre en una posició que podia
  treure unes taules. En definitiva, s’ha aconseguit un punt que serà molt important per a la conservació de la categoria. El diumenge que ve el Guixolenc “A” haurà d’anar a El Masnou,
  prop de Barcelona, per veure si també rasquen quelcom, tot i que serà difícil.
  Per contra, el segon equip del Club Guixolenc d’Escacs no va assolir el repte de puntuar en la classificació general: van perdre per la mínima. Van guanyar David Pagès, Albert Sureda i Jordi Carramiñana; Andreu Martí va fer taules, cosa que no va ser suficient. Abraham Verano, Francesc Pastó, Laia Conchillo i un nen petit, l’Hèctor Ruíz, que va fer dues jugades
  il·legals, no varen puntuar. El cap de setmana que ve jugaran a casa, al Casino Guixolenc, contra el Caldenc.
  Menció a part
  Tot seguit, per fer menció a la gesta heroica del nostre primer tauler, en Joaquim Fons, us farem un breu anàlisi de la seva partida contra el jove Gran Mestre rus, Volodin. Una partida farcida d’idees combinatòries, com li agrada a en Joaquim.
  Blanques: Joaquim Fons (Guixolenc)

  Negres: Volodin (Platja d’Aro)

  Defensa Siciliana


  1.e4, c5 2.Cf3, Cc6 3.Ab5, g6 (el blanc entra en una variant inusual per a veure si

  Posició crítica abans de que les blanques fessin 19. Cf6+ per provocar tot el seguit de cops tàctics i obtenir avantatge.

  pot sorprendre al rival) 4.0–0, Ag7 5.c3, e5 (el negre reforça el punt d4 per a que el blanc no avanci el peó de dama dues caselles amunt, però Fons s’atreveix a tot i el sacrifica per intentar sortir de llibres i fer rumiar al Mestre) 6.d4, exd4 7.cxd4, cxd4 8.Af4, Cge7 9.Ad6, a6 (l’alfil blanc de caselles negres comença a ser un incordi i ho farà durant molta estona amb el plantejament que porta per cap, com veurem seguidament, amb copets tàctics) 10.Ac4, 0–0 11.a4, b6 (11. a4 és una jugada profilàctica que evita que el negre guanyi un temps fent b5) 12.Cbd2, Ab7 13.Te1, Tc8 14.e5, h6 15.Ce4, Ca5 (el blanc amb Ce4 està culminant la seva idea d’atac per conquerir el punt de f6) 16.Aa2, Cc4 17.Axc4, Txc4 18.Db3, Tc8 (col·locant Db3, Volodin no s’espera la combinació que s’amaga amb els dos cavalls blancs) 19.Cf6+, Axf6 (i evidentment, si el negre fa 19…, Rh8 segueix 20. Cg5! I no es pot matar el cavall per la xarxa de mat que esdevindrà amb Dh3+. I si no mata el cavall de g5 s’amenaça el punt de f7 i entrar amb tota l’artilleria) 20.exf6, Cf5 21.Ae7, Dc7 22.Ce5, Ce3 (Volodin opta per aquesta jugada per buscar contrajoc, doncs el blanc té Cxg6, per exemple. De totes maneres, el negre no es pot desfer tan fàcilment de la pressió) 23.Txe3!, dxe3 24.Dxe3, g5 (l’estructura de peons negre en el flanc de rei es veu compromesa i queda debilitada amb aquesta jugada de g5. El blanc aprofitarà per posar-hi més llenya al foc) 25.h4, d6 26.Cg4, Dc6 27.Dg3, h5 (no serveix 27…, gxh4 per 28. Cxh6+ amb escac doble de dama i cavall i mat a la següent amb Dg7++) 28.Ch6+, Rh7 29.Axf8, Txf8 (l’alfil de l’ incordi ja ha fet tota la feina que havia de fer i per fi el canvia per la torre que feia temps que n’estava amenaçada) 30.hxg5, De4 31.f3, Dd4+ 32.Rh2, Rg6 (era millor 32…, h4 i intentar canviar dames, tot i que el blanc tindria avantatge de peons) 33.f4, Dd5 34.Te1, Rh7 35.Te7, Ac8(de fet, les jugades de les negres no tenen cap rellevància, esperant que arribi el desenllaç) 36.Cxf7!, Txf7 37.g6+ ( i les negres abandonen amb una insostenible posició).


  El jutge arxiva el cas del “flash mob” que va causar el pànic a Platja d’Aro

  11/11/2016

  El jutjat d’instrucció 3 de Sant Feliu de Guíxols ha decretat el sobreseïment lliure i l’arxivament de les diligències pel cas de la mobilització espontània que va desfermar escenes de pànic entre els ciutadans que estaven al centre de Platja d’Aro el 2 d’agost. La decisió del jutge dóna la raó a la tesi de l’advocada Sònia Carbó, que s’ocupa de la defensa de les cinc monitores alemanyes que van organitzar aquesta recreació pels carrers i que van acabar detingudes com a presumptes autores d’un delicte contra l’ordre públic. Les noies, d’entre 20 i 25 anys, van passar aquella nit al calabós i van declarar l’endemà al jutjat. Un cop explicada la seva versió, van quedar en llibertat amb càrrecs per un delicte de desordre públic amb caràcter imprudent. La lletrada va presentar el 5 d’agost un escrit en què demanava l’arxivament de la causa, tal com ara s’ha dictaminat. El jutge així ho ha establert en una interlocutòria emesa el 4 de novembre. La resolució ha estat notificada a les parts, les quals disposen de cinc dies per presentar un recurs d’apel·lació contra l’arxiu de les actuacions. De fet, tant el fiscal com l’acusació popular ja es van oposar a l’escrit de sobreseïment que va formular a l’estiu Carbó, perquè les acusacions mantenien que l’acció de les noies era constitutiva d’un delicte de desordres públics.

  El jutge conclou, però, que l’incident no reuneix els elements típics per considerar que les monitores van incórrer en aquest tipus de delicte. La mobilització espontània va ser representada per un grup de turistes. Van recrear que eren uns paparazzi que anaven darrere d’un famós. La situació va ser mal interpretada per alguns transeünts, que van fer córrer el rumor que era un atac terrorista. Des d’un principi, la defensa va mantenir que les investigades no tenien la intencionalitat de crear cap situació de perill ni temor entre la gent, sinó que es tractava d’una diversió del tot “innocent” i que estava programada per l’empresa per la qual treballaven.

  El jutjat va admetre la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) com a acusació popular en el cas. El seu portaveu, l’advocat Joaquim Boadas, va avançar que en el supòsit que la via penal s’arxivi definitivament, sol·licitarien per la civil que els afectats siguin indemnitzats. Es calcula que, en total, els danys i perjudicis que van patir els comerços i els locals ascendeixen a 150.000 euros. I és que, a més de la desena de ferits que hi va haver a causa de l’estampida humana, moltes persones que eren a bars i restaurants es van aixecar per refugiar-se, algunes van marxar sense pagar i també es van malmetre utensilis dels negocis pel caos i les corredisses.

   

  Font: El Punt-Avui


  La Marató de les Vies Verdes 2017 tornarà a acabar a Platja d’Aro

  04/11/2016

  Girona, Cassà de la Selva, Llagostera i Santa Cristina d’Aro seran, el 19 de febrer, els punts de sortida simultanis de la marató de les Vies Verdes. La prova, consolidada com un referent hivernal en la que ja serà la cinquena edició, repeteix Platja d’Aro com el punt d’arribada de la marató, els 30 quilòmetres, la mitja i els 10 quilòmetres.

  “Espectacular. Ha sortit tot molt bé i amb el canvi de lloc d’arribada hem pogut acollir dues mil persones i amb públic dins el pavelló, que ha deixat la gent molt i molt contenta”, va dir Sònia Jurnet, la directora de la cursa aquest 2016 en l’estrena del canvi de meta respecte a les tres proves anteriors, que acabaven a Sant Feliu. A més de ser una millora per als participants, el canvi suposa una millora també per a les persones que els acompanyen, que poden seguir les arribades amb totes les comoditats que ofereix el Palau d’Esports de la localitat veïna. “Serà el cap de setmana previ al carnestoltes i, a banda de totes les activitats comercials que ja té Platja d’Aro, n’hi haurà de relatives al carnaval”, va dir ahir Jurnet, que va confirmar que ja hi ha 400 inscrits. “L’objectiu és tornar a superar els 2.000 participants. És una prova internacional, ara mateix se n’acaben d’inscriure vuit de Moscou i la previsió és bona. Serem a la fira de Behobia”, hi afegia la directora de Diversport, que ha exportat el model de les curses lineals en vies verdes arreu de l’Estat.


  D’agredida sexualment a acusada per danys

  24/10/2016

  De víctima d’una presumpta agressió sexual a acusada i denunciada per l’agressor. Aquesta situació inusual la va viure una dona als jutjats de la nostra ciutat la setmana passada, quan es va haver d’asseure al banc dels acusats per un delicte de danys. Segons l’home, la víctima, un cop va ser presumptament agredida, va descarregar la ràbia clavant una puntada de peu al cotxe de l’agressor.

  Els fets van tenir lloc el 15 de març. La dona passejava per l’avinguda Castell d’Aro de Platja d’Aro, quan va aparcar al seu costat un cotxe amb un individu al volant, en ple dia i a ulls de persones que transitaven pel carrer. L’home va baixar del vehicle de manera molt amigable. Segons la versió de la dona, l’home la va saludar, li va fer dos petons i la va abraçar, tot amb l’excusa que la coneixia perquè és client d’un bar d’on ella treballa. Però la situació va anar a més, ja que l’home va apujar de to la seva actitud libidinosa fins al punt de magrejar-la, fent tocaments i agafant-la pel cul. Llavors, per defensar-se, la dona va reaccionar violentament amb un cop de genoll a l’entrecuix de l’agressor. L’home va marxar corrents i va tornar a pujar al cotxe. La víctima va fer una foto del cotxe amb el mòbil per tenir així la matrícula i denunciar-lo.

  L’escena va ser captada per una de les càmeres de vigilància que hi ha instal·lades a Platja d’Aro. De lluny, mig borroses, però s’intueix l’escena. Unes imatges que no han servit de prova, ja que l’equip d’investigació dels Mossos d’Esquadra les ha descartat, fins al punt d’esborrar-les. Tan sols se’n va conservar unes fotografies.

  Per la seva banda, la víctima dels fets va presentar la corresponent denúncia adjuntant-hi un informe mèdic de lesions. Però paral·lelament, el suposat agressor també va presentar una denúncia. Ell sosté que la dona va començar a donar puntades de peu al seu vehicle i que el va fer malbé.

  El jutjat no ha instruït el cas conjuntament, sinó de manera separada. I el judici de danys al cotxe s’ha celebrat abans que el d’agressió sexual, que continua en fase d’instrucció i investigació.

  Dijous la dona va ser jutjada per un delicte de danys. L’home li reclama 400 euros. Assistida pel seu advocat, Ernest Plaja, ella assegura que, si bé es va defensar de l’agressió, en cap cas va fer destrosses al cotxe. Fins i tot les fotos que va fer amb el mòbil corroborarien que no va abonyegar el cotxe.

  El cas ha quedat vist per a sentència, i el jutjat emetrà el seu veredicte en les pròximes setmanes.

   

  Font: El Punt-Avui


  Diumenge, desfilada canina de Galgos 112 a Platja d’Aro

  20/10/2016

  Com cada any, l’Associació guixolenca Galgos 112 organitza la ja tradicional Desfilada Canina. Enguany, però, la novetat és que no tindrà lloc als Jardins Juli Garreta de la nostra ciutat, com era habitual, sinó que canviarà no només d’emplaçament, també de població. I és que l’ONG dels llebrers i podencs ha decidit organitzar la desfilada, enguany, a la població veïna de Platja d’Aro, en concret al Parc dels Estanys.

  L’acte començarà a les 10 del matí i s’estendrà durant tota la matinal de diumenge. A les 10 començarà la inscripció dels animals per a la desfilada; a 2/4 d’11 hi haurà una exhibició d’unitats canines de cossos policials d’arreu de Catalunya; a 2/4 de 12 començarà la desfilada pels gossos de totes les races, que tindran un obsequi per la seva participació; a 3/4 d’1 començarà la desfilada de llebrers i podencs i a 1/4 de 2 es farà l’entrega de premis.  La decisió del jurat serà inapel·lable i per la categoria de cadells cal aportar la cartilla de vacunacions.

  Altres activitats seran els tallers de fisioteràpia canina, el taller d’higiene i cura personal bàsics, Tellington Touch i com sempre, la botiga solidària en què trobareu a la venda el calendari Galgos 112 de 2017.


  Llibertat amb càrrecs per les monitores alemanyes acusades de desordre públic

  04/08/2016

  El jutge de guàrdia de Sant Feliu va decretar ahir llibertat amb càrrecs per les cinc monitores alemanyes detingudes per desordres públics el dimarts a Platja d’Aro. Les noies havien organitzat un flashmob pels carrers de la vila que diverses persones van confondre amb un atac amb armes de foc. Els fets es remunten a la nit del dia 2, al voltant de les 22.00 h, quan Mossos d’Esquadra, Policia Local de Platja d’Aro i altres serveis d’emergències van començar a rebre nombroses trucades que alertaven d’un possible tiroteig a la zona comercial i lúdica de la població.

  Tant els agents locals com els mossos s’hi van adreçar ràpidament per comprovar els fets. En arribar al lloc, van comprovar que tot havia estat una falsa alarma i que es tractava d’un flashmob en què un grup de turistes alemanys haurien simulat la identificació d’un personatge famós caminant pel carrer mentre un grup de persones corria darrere aquest personatge per fer-li fotografies i intentar aturar-lo.
  Els ciutadans que es trobaven a la vila van confondre aquesta persecució per part dels participants de la performance amb un possible atac amb arma de foc, fet que va generar una alarma social i una estampida de persones a diferents establiments, comerços i restaurants. A causa de l’ensurt algunes persones van patir caigudes sobtades i alguna taquicàrdia.
  Entre els ferits, tres persones van ser ateses a l’Hospital de Palamós per contusions lleus i vuit persones al CAP de Platja d’Aro per atacs d’ansietat i contusions lleus. El Sistema d’Emergències Mèdiques i Protecció Civil de Platja d’Aro van donar assistència i recolzament a la gent que ho necessitava.
  Els mossos i la policia local de la població van restablir la calma a la població i van detenir a cinc dones, de nacionalitat alemanya, com a presumptes autores d’un delicte contra l’ordre públic.
  Ahir, les cinc detingudes van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció Número 3 de Sant Feliu, el qual n’ha decretat la llibertat provisional amb càrrecs per desordres públics.

  Jutgen a Sant Feliu els responsables dels aldarulls d’ahir a Platja d’Aro

  03/08/2016

  Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Feliu van detenir ahir al vespre cinc persones, d’entre 20 i 25 anys, de nacionalitat alamanya, com a presumptes autors d’un delicte contra l’ordre públic.

  Ahir, a les deu de la nit, els mossos van rebre nombroses trucades alertant d’un possible tiroteig al centre comercial i lúdic de la població veïna.

   Un cop al lloc, es va comprovar que tot havia estat una falsa alarma. Es tractava d’una performance concertada, tipus “flash mob” on un grup de turistes alemanys haurien simulat la identificació d’un personatge famós caminant pel carrer i tot un grup de persones corrents rere aquest personatge per fer-li fotografies i intentar aturar-lo.

  Els ciutadans que es trobaven a la vila van confondre aquesta persecució per part dels participants de la performance amb un possible atac amb arma de foc.

   En aquell moment es va generar una alarma social que va provocar una estampida de persones a diferents establiments, comerços, restaurants… i a causa de l’ensurt algunes persones van patir caigudes sobtades i alguna petita taquicàrdia.

  Els mossos van restablir la calma a la població i van detenir a cinc dones, de nacionalitat alamanya per un delicte contra l’ordre públic.

   Les detingudes passaran a disposició judicial aquest matí al Jutjat d’Instrucció de guàrdia de Sant Feliu.


  Festival d’escacs a Platja d’Aro apadrinat per l’excampió mundial Anatoly Karpov

  04/07/2016
  Del 25 de juny al 3 de juliol,  el Club d’Escacs Platja d’Aro, amb la col·laboració del seu Ajuntament i l’Hotel Aromar (seu del certamen), van ser els protagonistes del Festival d’Escacs Vila de Platja d’Aro, que va tenir una acollida d’uns 100 participants, cinc d’ells del Guixolenc (David Pagès, Carlos Casabona, Jordi Carramiñana, Jordi Parayre i Jordi Serra),   amb un total de 5.000 € en premis en diferents categories segons ELO. Per una banda es va fer un Torneig Obert per menors de 14 anys amb ELO menor de 1800, en què s’hi van apuntar 24 nens i el campió va ser Igor Prokudin del Club d’Escacs Platja d’Aro amb 6’5 punts de 7 possibles. Per altra banda, en el Torneig Internacional per a tots els jugadors amb llicència espanyola (FEDA) o internacional (FIDE) hi va haver una participació de 37 jugadors, en què destaquem l’actuació del Gran Mestre rus Mikhail Mozharov de 2560 ELO FIDE, amb 7’5 punts de 9 possibles, i el nostre compatriota català Jordi Fluvià del Sant Josep de Badalona, Mestre Internacional de 2448 ELO FIDE, amb 6’5 punts de 9 possibles.
  També es va fer un altre grup de competidors Obert vàlid només per ELO Català (FCDE) de màxim 2199 d’ELO Català o bé màxim 2099 ELO FIDE amb 29 jugadors, en el qual el primer classificat va ser el jugador del Santa Eugènia Arnau Clot, amb 7 punts de 9 possibles, perseguit de ben a prop pel rus del Club d’Escacs Platja d’Aro Sergei Rendakov.
  Paral·lelament, es va organitzar també a l’Hotel Aromar unes ràpides Grand Prix 2016 en què no calia estar federat i que va tenir una llista de 31 jugadors, en les quals va quedar primer també el GM Mozharov, seguit del Mestre Internacional Sergei Matsenko de 2537 ELO FIDE.
  Amb tot això, no ens vam deixar perdre el dia 1 de juliol el matx amistós entre Catalunya i Rússia. Els catalans estaven representats per en Jordi Fluvià i la Patrícia Llaneza i els russos per Gennady Kozlov i Karina Ambartsumova. El resultat final va ser de 5 a 3 a favor de Rússia.
  El dia 2 de juliol tothom esperava l’arribada del mític excampió mundial Anatoly Karpov, campió del món entre el 1975 i 1985 i de 1993 a 1999, que ha estat escollit membre honorífic del Festival d’Escacs de la vila de Platja d’Aro, i que va inaugurar els tres taulers metàl·lics que s’han construït a la Plaça Major de Platja d’Aro, agafant la idea dels famosos taulers a l’aire lliure de Nova York. I el dia 3 de juliol el mític excampió es va plantar davant  22 taulers en unes simultànies en les qual va acabar derrotant 18 taulers i 4 van aconseguir esgarrapar unes taules.
  L’organització ha estat impecable i s’agraeix que el flux de participants hagi augmentat respecte l’any passat. Cal dir que el Club d’Escacs Platja d’Aro està pujant com l’escuma a nivell de Catalunya i que ja és un referent important a tenir en compte com a club gironí.

  S’eleva a 9 el nombre d’arrestats pel crim de Jordi Comas

  27/05/2016

  Almenys nou persones han estat arrestades en relació amb l’assalt violent que el 18 de novembre del 2012 va costar la vida al llavors president de la patronal gironina, l’empresari hoteler Jordi Comas, al seu domicili de Platja d’Aro. A banda de les sis detencions ja anunciades que es van practicar dimarts a Platja d’Aro, Palafrugell i Barcelona, dimecres es va arrestar un altre home a Platja d’Aro i ahir al matí es va fer un arrest a Palafrugell. L’agència Efe, a més, va difondre ahir la detenció a Alemanya d’un home albanès que era objecte d’una de les quatre ordres europees de detenció i entrega (OEDE) emeses contra quatre sospitosos del crim que van fugir del país. Segons Efe, entre els tres fugitius hi ha dos germans marroquins que es considera que són els autors materials del crim, és a dir, els que van entrar encaputxats a la casa del president de la FOEG.

  L’home arrestat dimecres a Platja d’Aro va ser el primer que va passar a disposició judicial, ahir al migdia, al jutjat d’instrucció número 2 de Sant Feliu. En principi, a aquest individu se’l relaciona amb el cas per haver fet tasques de planificació o encobriment, però no se’l considera autor material de l’assalt. Durant l’interrogatori es va negar a contestar les preguntes del jutge i del fiscal i només va respondre les del seu advocat. El jutjat el va deixar en llibertat sense fiança ni cap mesura cautelar, tot i que continua encausat.

  La resta dels detinguts a Catalunya (7) han passat aquest matí pel jutjat de Sant Feliu, que decidirà si els empresona o els deixa en llibertat. Els arrestats van tenir ahir l’oportunitat d’explicar la seva relació amb el cas davant dels Mossos, però la majoria van optar per acollir-se al dret a no declarar.

  “Només parlaré davant del jutge”, va ser la lacònica resposta de Yassine Chelagmi, un dels detinguts a Palafrugell, que ha passat aquests dies als calabossos dels Mossos. Chelagmi, que vivia en un pis ocupat del carrer Notaria de Palafrugell, on causava els problemes típics de la gent que té síndrome de Diògenes, se sospita que podria ser un dels tres encaputxats que van perpetrar el primer assalt, que va ser frustrat, a la casa de Comas. Aquest intent de robatori va tenir lloc uns dies abans de l’assalt mortal. Comas va ser abordat per tres encaputxats, ell es va resistir i quan es va disparar l’alarma els intrusos van fugir.

  Chelagmi, d’origen marroquí, era considerat un problema d’ordre públic a Palafrugell i per això les autoritats havien dut a terme gestions per mirar d’expulsar-lo al seu país. L’expedient d’expulsió, que havia de tramitar la Policía Nacional, no es va arribar a materialitzar precisament a petició del jutjat, perquè estava sent investigat en relació amb el crim de Comas.

  El perfil de molts dels arrestats és similar al de Chelagmi: estrangers i marginals. El sospitós que va ser detingut al carrer Pineda del Mar, molt a prop de la casa del crim, també vivia d’ocupa en un edifici on hi ha instal·lats molts compatriotes. Un altre home, Imad Belahdi, ja ha trepitjat la presó per casos de robatoris amb violència. Va ser arrestat precisament el dos dies després de l’assalt a Comas per un violent incident que havia protagonitzat deu dies abans en un prostíbul i, a més, ja havia estat detingut per l’atracament a una gasolinera de Regencós.

   Una àrdua investigació de tres anys i mig
  Al crim de Jordi Comas, els investigadors hi han dedicat hores i esforços, anant a la saga dels sospitosos fins a acorralar-los i capturar-los, malgrat que encara falta la detenció d’alguns fugitius. Una investigació que s’ha dut a terme amb secretisme absolut i sigil policial. El cap de l’AIC a Girona, l’inspector Josep de Monteys, compareixerà avui a la tarda a l’edifici de la Generalitat de Girona, per donar a conèixer els detalls de l’operació. Encara que els autors materials de l’assalt van ser només tres encaputxats, el nombre d’implicats s’eleva a tretze perquè entre els sospitosos hi ha persones que han fet tasques de preparació, possibles encobridors o receptadors del material robat. Els encaputxats que van causar la mort de Comas i que van deixar lligada la seva dona, Carme Hospital, es van endur el contingut de la caixa forta de l’habitatge (una quantitat de diners i joies que ara per ara no ha estat revelada) i els objectes podrien haver deixat un rastre. Tot i que la casa de Jordi Comas està situada en ple centre de Platja d’Aro i a pocs metres de l’ajuntament, els lladres van aconseguir fugir sense ser captats per càmeres de seguretat. Arran de l’atac mortal, el consistori ha instal·lat càmeres de seguretat, que comanda la policia local, en diversos punts del municipi, i estan donant uns bons resultats tant pel que fa a la prevenció dels delictes com a la resolució. A la casa on van matar Comas ara també hi ha càmeres de vigilància.
  Font: El Punt-Avui

  Un dels sospitosos de la mort de Jordi Comas vivia molt a prop d’ell

  26/05/2016

  Quatre-cents vuitanta-nou passos exactes dista l’habitatge del número 25 del carrer Pineda de Mar, on dimarts va ser detingut un dels homes implicats en l’assassinat de Jordi Comas, de la casa del número 15 del carrer Nostra Senyora del Carme de Platja d’Aro, on el 18 de novembre del 2012 es va perpetrar l’assalt que va costar la vida al llavors president de la patronal gironina. El sospitós, d’origen marroquí, estava instal·lat en règim d’ocupa al pis del carrer Pineda de Mar. Se’l solia veure amb un altre home passejant un gos, segons recorden els veïns. Ahir, els Mossos d’Esquadra van escorcollar el domicili amb la presència de l’arrestat per intentar trobar indicis que el relacionin amb el crim. La recerca en aquest immoble tan proper a la casa on van matar l’empresari es va fer a les 12 del migdia, simultàniament a les que es feien als habitatges dels altres cinc detinguts, entre Platja d’Aro, Palafrugell i Barcelona. Un altre d’aquests escorcolls va ser també al centre de Platja d’Aro, al carrer Doctor Fleming, on residia un home marroquí arrestat també dimarts. Tots els registres es van practicar havent portat fins allí els detinguts i amb un gran desplegament de Mossos, que van sobrevolar amb helicòpter Platja d’Aro i Palafrugell mentre es duien a terme les entrades als habitatges i es traslladaven els sospitosos. A Palafrugell es van inspeccionar els domicilis dels arrestats Imad Belhadi i Yassine Chelagmi. Belhadi, de 26 anys, ha estat detingut en diferents ocasions per robatoris i atracaments. Va ser arrestat precisament el 20 de novembre del 2012, dos dies després de l’assalt a Comas, per un violent incident que havia protagonitzat deu dies abans en un prostíbul. Els fets pels quals Belhadi va estar a la presó van passar al bordell dels Revolts de Torrent. El noi va anar al club i a l’hora de pagar els serveis rebuts va entregar la targeta de crèdit, però la màquina no la va acceptar. Llavors el jove va dir que ja pagaria amb efectiu i va fer veure que buscava els diners a la cartera. Però, de sobte, va agafar pel coll una prostituta i l’encarregada, que era darrere la barra, va intentar auxiliar la noia. El client va saltar darrere la barra, va agafar una copa de vidre i la va trencar per esgrimir-la com a arma. Va arreplegar l’encarregada per l’esquena, li va posar el vidre al coll, li va exigir els diners de la caixa i, quan va veure que només hi havia 20 euros, va intentar arreplegar la bossa de la dona. L’encarregada va lluitar perquè no la hi arrabassés i ho va aconseguir, si bé de resultes del forcejament va patir contusions i ell li va clavar diverses mossegades. El client va fugir amb un cotxe on hi havia dos homes més que l’esperaven.

  Imad Belhadi ja havia estat detingut a principis del mes de novembre del 2012 per un atracament perpetrat el 28 d’octubre en una gasolinera de Regencós. El lladre va amenaçar l’encarregat amb una navalla i es va endur els diners de la caixa.

  Candidat a ser expulsat

  L’altre detingut a Palafrugell implicat en el cas de Jordi Comas és Yassine Chelagmi, un home que té comportaments relacionats amb una possible síndrome de Diògenes i que sovint ha generat problemes de convivència a la població, fins al punt que l’Ajuntament havia iniciat gestions per mirar si se li podia aplicar un decret d’expulsió a càrrec de la Policía Nacional. Una expulsió que no es va arribar a materialitzar, en part, perquè Chelagmi estava encartat en la investigació sobre l’assassinat.

  A banda dels quatre detinguts a Platja d’Aro i Palafrugell, els agents van arrestar dos homes més a Barcelona, un albanès i un altre marroquí. Els Mossos compten detenir tres persones més i el jutjat número 2 de Sant Feliu de Guíxols, que porta la instrucció, ha emès quatre ordres europees de detenció i entrega (OEDE) per altres sospitosos que es pressuposa que són fora del país. Els sis arrestats és previst que passin a disposició judicial les pròximes hores. El jutjat de Sant Feliu ha mantingut sempre el cas sota secret de sumari i els Mossos no han deixat mai d’investigar el crim. Carme Hospital, la vídua de Jordi Comas, que també va ser víctima de l’assalt i va ser lligada i emmordassada pels delinqüents, exerceix l’acusació particular a través del lletrat Carles Monguilod.

  Font: El Punt-Avui


  Els municipals de Platja d’Aro van descobrir la família detinguda pel crim de Madrid

  10/03/2016

  La família (un matrimoni, el seu fill i la nora) arrestada a Sant Feliu per l’assassinat perpetrat el 29 de setembre a Arroyomolinos (Madrid) va poder ser descoberta al seu amagatall guixolenc perquè no es van poder estar de delinquir i gràcies a la destresa de la policia local de Platja d’Aro, que va atrapar la dona més jove quan intentava estafar botiguers fent-los el canvi de bitllets grans. Era al mes de gener quan els municipals es van mobilitzar per les queixes de botiguers de Platja d’Aro per la presència molesta d’una dona que intentava estafar-los amb el truc d’embolicar-los amb el canvi de bitllets grans. La policia va interceptar i identificar la dona, que en aquell moment anava sola en un cotxe i va donar la seva veritable identitat: Yolanda Fernández. Els municipals van posar les dades de la sospitosa en l’aplicació informàtica policial i van descobrir que a la dona li constava un requeriment de la Guàrdia Civil en relació amb un cas d’homicidi. La policia de Platja d’Aro va trucar al número de la comandància que havia penjat el requeriment i els van posar al corrent de la situació.

  D’aquesta manera, gràcies a la feina de proximitat de la policia local, la Guàrdia Civil va obtenir la providencial informació que els va situar al Baix Empordà els fugitius de Madrid, que ells sospitaven que havien marxat del país. Un cop situats els sospitosos, la Guàrdia Civil va enviar agents d’incògnita al Baix Empordà que durant setmanes van fer un seguiment dels sospitosos que, després de l’ensopegada de la dona més jove amb la policia de Platja d’Aro, van prendre mesures per evitar ser descoberts. Els fugitius, d’un clan de raça merchera, es van proveir de documentació falsa i van adoptar la identitat d’una família belga i, d’aquesta manera, fins i tot van escolaritzar els dos nens en una escola de Sant Feliu. Quan la Guàrdia Civil els va tenir situats, va demanar autorització judicial per entrar al pis on vivien, al barri del Sot dels Canyers. Considerant l’alta perillositat dels sospitosos, la Guàrdia Civil va enviar a Sant Feliu agents de la unitat especial d’intervenció i un grup de reserva i seguretat. El 23 de febrer a la matinada van irrompre al pis i van arrestar l’home de 29 anys, suposat autor material dels trets que van posar fi a la vida del seu sogre; el seu pare, suposadament l’home que conduïa el cotxe el dia del crim, i les seves respectives dones, coneixedores del crim. Una de les arrestades és filla de Juan Fernández, la víctima, assassinat davant del seu negoci de lloguer de furgonetes. En l’escorcoll a la casa, els agents van comissar dues pistoles i munició. El crim es va perpetrar amb un arma de 9 mil·límetres Parabellum i ara als laboratoris de la Guàrdia Civil s’analitzen les armes per comprovar si tenen l’arma del crim entre les comissades.

  Es feien passar per belgues

  La família que s’amagava a Sant Feliu són d’ètnia merchera, un poble que té algunes similituds amb els gitanos, com el seu origen nòmada, però que no comparteixen orígens racials. La gent merchera és de pell més clara, i això va permetre als fugitius fer-se passar per una família belga, esgrimint la seva documentació falsificada, i no van tenir problemes per escolaritzar els nens amb noms falsos. Arran de la detenció dels adults, els dos nens van ser posats a disposició del servei tutelar, almenys inicialment, fins que algun familiar se’n pugui fer càrrec. Les dues dones van quedar en llibertat després de declar al jutjat de Navalcarnero, que va decretar presó per als dos homes detinguts. L’assassinat de Juan Fernández s’intueix com el tercer episodi violent per un conflicte de caire familiar per qüestions d’honor, arran d’un enllaç no ben emparaulat. La víctima havia tirotejat la casa on vivia la seva filla i el gendre, suposat autor material, evadit de la presó on era per un altre afer violent.

  Font: El Punt-Avui


  Els Mossos de Sant Feliu enxampen “in-fraganti” un lladre a Platja d’Aro

  12/02/2016

  Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Feliu, en un operatiu conjunt amb agents de la Policia Local de Platja d’Aro, van detenir, el passat 4 de febrer, un home de nacionalitat algeriana, de 58 anys d’edat i veí de Barcelona, com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força.

  Els fets van passar cap a dos quarts d’onze de la nit del passat 4 de febrer, quan agents de la Policia Local de Platja d’Aro, van rebre la trucada d’un home que deia que estaven robant a la seva segona residència ubicada al municipi de  Castell-Platja d’Aro. L’home, que es trobava a Bèlgica, on resideix, afirmava que ho estava veient a través de les càmeres de seguretat del seu pis.

  Immediatament, patrulles de la Policia Local de Platja d’Aro i dels Mossos d’Esquadra es van dirigir al lloc. Quan es disposaven a fer comprovacions del pis d’on provenia l’avís de robatori, van sentir sorolls i van veure llums intermitents en una de les terrasses d’un altre habitatge. En accedir a l’apartament els agents van trobar restes de menjar a la taula del menjador i, dins d’una habitació, amagat un home.

  També van localitzar una bossa preparada que contenia dues alicates, un parell de guants, una llanterna, un DVD, dos carregadors elèctrics, entre altres objectes.

  Els policies van observar que l’home havia entrat per la terrassa escalant. Posteriorment, en anar a l’apartament d’on provenia l’avís de robatori van comprovar que també havia estat saquejat. En aquest cas l’autor també havia entrat per la terrassa. Després d’identificar-lo, els policies van detenir l’home com a presumpte autor dels dos robatoris amb força.

  El detingut, que no té antecedents, va passar el passat dia 6 de febrer a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies