• Categories
 • Denuncien l’Ajuntament per prevaricació en l’adjudicació d’una plaça de sergent

  24/09/2018

  El sindicat CSIF ha denunciat davant la fiscalia de Girona l’Ajuntament de Sant Feliu per un presumpte delicte de prevaricació en l’adjudicació d’una plaça de sergent de la Policia Local.

  El sindicat argumenta que el Tribunal Qualificador li va atorgar la plaça sense que l’aspirant complís amb els requisits fixats a les bases del concurs. Entre les “irregularitats” denunciades hi hauria el fet que l’aspirant que va guanyar el lloc se’l va eximir de fer la prova de català malgrat que no va acreditar tenir el nivell B, sinó que va presentar un certificat de valencià “elemental i sense compulsar”.

  Des del sindicat també denuncien que no s’han seguit els principis de “mèrit, publicitat, igualtat i capacitat” i que es tracta d’una “designació personal i directa per part del consistori, sense més tràmit, i nul·la de ple dret quan un altre candidat aprovat complia tots els requisits”.

  El CSIF recorda que fa temps que alerten de les “continues irregularitats” de l’Ajuntament en la contractació, els riscos psicosocials que “pateix el seu personal”, “l’incompliment” dels tràmits estipulats per Inspecció de Treball i l’alt interinatge en el seu personal.

  El sindicat també ha fet arribar un escrit al Departament d’Interior on subratllen que sospiten que el consistori vol situar com a cap qui ara té el càrrec de sots-inspector per treure l’actual i on denuncien casos d’assetjament laboral.


  Curs d’intervenció policial en violència de gènere

  03/12/2017
  Durant tres dies de la setmana passada es va realitzar un Curs d’Intervenció Policial en Violència de Gènere a la nostra ciutat, impartit pels formadors Cèsar Blanco i Francesc Igualador en el centre de formació policial.
  El curs es va fer aprofitant la data del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere. La violència contra les dones i les nenes és una de les violacions més persistents del drets humans i una amenaça a milions de víctimes. Per tant, és un tipus de violència que no coneix fronteres socials, ni econòmiques ni nacionals.
  Les víctimes són dones de diverses edats que pateixen violència física, sexual i psicològica, així com l’abús econòmic i l’explotació.
  En el curs, adreçat a policies i vigilants, s’ha fet palès el creixement de víctimes joves;  derivades de les relacions entre adolescents, on es manifesta un repunt d’aquest tipus de violència de gènere.
  La joventut i el desconeixement de part d’aquestes víctimes en les primeres relacions de parella, fa que es donin pautes de trastorns de comportament, psicològics i fisiològics , amb el qual afecta el desenvolupament de la seva personalitat en arrossegar la dona aquest tipus de violència de gènere.
  Cal que els policies i els educadors detectin aquestes tipus de violència, que es manifesta en els entorns de les places, pavellons esportius, Instituts i zones d’oci, on freqüenten aquests adolescents.
  També es va concloure el curs amb filmació de la pel·lícula SOLO MIA  i la col·laboració del Sindicat de Funcionaris de Policia.

  Es va celebrar un curs d’intervenció policial amb violència de gènere

  06/03/2017
  Els dies 27 , 28 de febrer i 1 i 2 de Març de 2017 es va realitzar al centre formació de Defensa Policial de la nostra ciutat un curs d’intervenció policial en situacions de violència de gènere,  en el qual els alumnes, vinguts de diferents cossos policials de la comarca, van poder aprendre els protocols actualitzats preventius i detectar aquests tipus de delictes en l’àmbit de la llar.
  Cal tenir en compte que, segons les estadístiques policials, s’ha incrementat la violència masclista en les relacions de parella entre menors, una reflexió que es va compartir en aquests quatre dies del curs. Aquests serveis, requerits a petició dels pares de les adolescents, que són les victimes, és un problema de violència intrafamiliar i de parella, en la qual les relacions amoroses en l’adolescència adquireixen la perspectiva familiar del seu entorn agressiu i són molt complexes d’examinar ja que porten associats uns problemes de caire i temàtica violenta en termes de persones i famílies, antecedents en el nucli familiar o en la mateixa víctima o agressor.
  En aquests casos, segons han pogut aprendre els alumnes del curs, el policia ha de detectar els casos i derivar i informar a Serveis Socials el servei en el qual ha actuat, per tal de fer un seguiment a la víctima, proporcionant programes de polítiques socials en violència de gènere.
  Els formadors Cèsar Blanco, de l’àrea jurídica, i Francesc Igualador, de vessant sòcio-professional, van formar els alumnes en les diligències policials, les formes de violència i els seus delictes, els drets humans i la igualtat, el marc jurídic i els factors de la victimització, i el concepte i l’estereotip de gènere.
  Per qualsevol dubte en relació a la violència de gènere, els organitzadors del curs suggereixen consultar la pàgina web del Ministeri 
  Si sou víctimes de violència de gènere o coneixeu alguna persona que en sigui víctima, cal que truqueu al telèfon 900 900 120 o al 012.

  Aitor, el noi que delinquia pels carrers de Sant Feliu, a la presó després de 34 detencions

  02/12/2016

  El jutjat va tornar a enviar a presó Aitor Mariño, el noi que durant les setmanes anteriors corria pels carrers de Sant Feliu i tenia bona part de la ciutat en guàrdia, ja que a través de les xarxes socials s’avisava d’on es trobava  per alertar la població.

  Mariño té una malaltia mental que el porta a delinquir, i malgrat ser fill de Sant Feliu, ja feia uns anys que tenia una ordre d’allunyament de la seva ciutat i es movia per la zona de Palamós. Fa unes setmanes, el noi va tornar a la ciutat i va causar un seguit de petits delictes, la majoria basats en petits robatoris o en crits i amenaces a ciutadans. Des d’entrar a una botiga del centre i sostreure l’ordinador portàtil del seu propietari fins a entrar a una entitat bancària i exigir diners o fugir amb bicicletes aparcades, aquestes són algunes de les accions que feia el noi, que moltes vegades deixava abandonats en algun altre lloc els objectes que sostreia o simplement els retornava al propietari.

  Marño és un lladre multireincident del Baix Empordà que, segons el Diari de Girona, acumula 34 detencions i vuit condemnes fermes per robatoris i furts. El diumenge passat, 27 de novembre, la Policia Local de Calonge va rebre l’avís d’un robatori en un pis del carrer del Mig. Una veïna va alertar que un home estava llançant objectes des de la terrassa de l’habitatge al carrer per, després, col·locar-los dins una bossa de brossa i fugir.

  Els agents van interceptar Aitor Mariño amb una bossa d’escombraries negra i li va trobar alguns dels objectes robats. A més, també li van localitzar un telèfon mòbil amagat a les parts íntimes i targetes de crèdit sostretes, per la qual cosa el van poder relacionar amb altres delictes denunciats el mateix dia. Després de passar a disposició judicial, el Jutjat d’instrucció 2 de Sant Feliu el va enviar a presó i va concloure que hi ha risc de reiteració delictiva.

  El noi acumula fins a 34 detencions i set dels arrestos han estat durant aquest darrer mes, degut a les accions abans esmentades i l’assalt a dos habitatges. No és la primera vegada que l’Aitor acaba a presó. El noi ha estat condemnat en vuit ocasions per robatoris, furts i per conduir sense carnet. El jutjat va concloure que l’espiral delictiva del noi ha augmentat durant els darrers dies, amb 7 delictes acumulats. A més, durant els mesos de setembre i octubre també el van detenir dues vegades. El jutjat va decidir enviar-lo a presó perquè deixant-lo en llibertat existeix risc que torni a delinquir i, a més, podria incrementar la violència i passar a l’agressió física per cometre els robatoris.

   

   


  Sant Feliu podria quedar sense Mossos de trànsit amb la reestructuració del Cos

  23/09/2016

  Aquesta serà una de les conseqüències de la reorganització del mapa de la policia de trànsit que prepara la direcció dels Mossos d’Esquadra i que suposarà passar dels actuals 22 sectors a només 16. Un dels sectors que se suprimirien és el d’Olot, des d’on ara com ara es cobreixen totes les incidències de trànsit que succeeixen a la Cerdanya i també al Ripollès.

  Juntament amb el sector de la capital de la Garrotxa, també es volen suprimir els de Sant Feliu de Guíxols, Mataró, Igualada, Montblanc i Móra d’Ebre, segons va detallar el comissari responsable de Trànsit, Miquel Esquius, en una reunió mantinguda dimarts amb els sindicats del cos.

  Des de la direcció dels Mossos d’Esquadra s’argumenta que la nova organització territorial dels efectius de trànsit és possible pel fet que les necessitats de feina han canviat perquè ara hi ha menys accidents greus que fa uns anys. La millora de les infraestructures que permeten als agents desplaçar-se amb més rapidesa i comoditat també justificaria aquest canvi, que ara per ara no té una data concreta d’execució.

  Des dels sindicats es va criticar ahir el plans de la direcció parlant de “retallada”. Des del sindicat Uspac, Josep Miquel Milagros va assegurar que la policia “perdrà capacitat de reacció”. Segons Milagros, el projecte preveu que, en cas d’accident i davant la falta d’una patrulla de trànsit, els agents de seguretat ciutadana es podran fer càrrec en un primer moment de la incidència, fórmula que no convenç els sindicats. “Hi haurà menys especialistes a peu de carretera, menys vigilància i, per tant, menys prevenció”, va denunciar també la portaveu del sindicat UGT, Imma Viudes. Segons aquesta portaveu, la mesura afectaria uns 200 agents. “El problema és que no hi ha una nova promoció de mossos. Necessitem més efectius”, va dir. En l’opinió de Milagros, els sectors que es volen desmantellar són massa grans per deixar-los sense una dotació fixa de mossos.

  Per la seva banda, el conseller d’Interior, Jordi Jané, va assegurar que es tracta d’una “decisió operativa del cos presa amb criteris d’eficiència”.

   

  Font: El Punt-Avui


  La Policia no vol delatar el confident del Cas Comas

  12/09/2016

  La Policía Nacional es negarà a complir l’ordre del jutjat de Sant Feliu de Guíxols que li exigeix que identifiqui la persona o persones que li van aportar la pista sobre la implicació de Valentino Gjeloshi en l’assassinat de l’empresari Jordi Comas i també que identifiqui el policia que va ser dipositari de la informació que posteriorment, la prefectura superior de policia va transmetre als investigadors de la causa a través d’un informe. Fonts de la prefectura superior de la Policía Nacional han mostrat la seva sorpresa i malestar per la que consideren inaudita petició del jutjat de delatar els seus informadors. Les mateixes fonts indiquen que la informació que ells van aportar era per a ús de la investigació i, com a tal, ja va fer la seva funció i hi afegeixen que en cas de portar el confident a presència judicial per ser interrogat, les possibilitats que mantingués la mateixa versió que en la confidència són pràcticament nul·les. Això, a banda dels riscos que hauria d’assumir el confident si es descobria la seva identitat davant de l’home que va delatar, que va ser arrestat i empresonat. A banda de la delació, els Mossos van trobar ADN de Gjeloshi en unes burilles que eren dins el cotxe robat que es pressuposa que els assaltants de la casa de Jordi Comas van fer servir per anar a Platja d’Aro i per fugir de l’escena del crim. La Policía intentarà que el fiscal Víctor Pillado, que és qui va demanar al jutjat que identifiqués els confidents, retiri la seva petició. Confia que entengui la lògica dels seus arguments.

   

  Font: El Punt-Avui


  Francesc Cardús: “La opinió generalitzada dels Mossos d’Esquadra és bona”

  05/09/2015

  Francesc Cardús i Planas és l’Inspector cap de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) del Baix Empordà-Sant Feliu. L’ABP comprèn els municipis de Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro – S’Agaró, Santa Cristina d’Aro i Calonge. L’inspector Francesc Cardús es va incorporar com a cap a Sant Feliu aquest passat febrer, coincidint amb els carnavals i porta sis mesos en el càrrec.

  Va ingressar al Cos de Mossos d’Esquadra l’any 1985, enguany celebra els seus 30 anys de servei al país. Ha estat destinat a Barcelona, Girona, Tremp, La Seu d’Urgell, Mollet del Vallès i Blanes, entre d’altres. Abans de venir a Sant Feliu, els darrers llocs de responsabilitat que ha ocupat han estat com a Sots-cap de la Regió Policial del Pirineu, com a cap d’Instructors de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (escola de policia on es formen tots els mossos i els policies locals) i com a cap de l’ABP Selva Litoral (Blanes-Lloret-Tossa). En aquest darrer destí hi ha estat més de 10 anys, per tant, coneix el món turístic a fons.

  Senyor Cardús, quina valoració fa dels sis primers mesos al capdavant de la comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Feliu?

  Vaig arribar al febrer perquè vaig demanar un canvi, ja que ara ho tinc més a prop de la meva residència, i la veritat és que el canvi ha estat positiu, tot i que encara estic en procés d’adaptació i coneixença de les problemàtiques de la zona. Hem fet molta feina i més que en farem.

  Quines són aquestes problemàtiques? Amb què s’ha anat trobant aquests primers sis mesos?

  Els problemes que pateix Sant Feliu i totes les poblacions del nostre partit judicial no són diferents de les altres poblacions turístiques.  Durant l’estiu patim uns pics pel que fa a alguns tipus de delictes, tant greus com lleus, i la resta de l’any és més estable. El principal delicte és el furt, ja que els lladres aprofiten que el turista està relaxat per pispar-li la cartera, el mòbil o fins i tot la maleta. En d’altres períodes hem tingut robatoris en cases, però ara han minvat i ja no tenim la situació complicada que havíem tingut fa un temps.

  Ja que parla de furts, quins consells donaria a la gent que està de vacances o a la víctima potencial de furts?

  Hem de tenir en compte que la persona que està de vacances està relaxada i feliç, i per aquest motiu no sol estar a l’aguait. Dit això, cal vigilar les pertinences com ara els mòbils, que són molt llaminers. Per exemple, una persona va tranquil·la pel carrer xatejant, el lladre se li acosta per darrere i li pren el mòbil. Ja tenim el robatori.

  Un altre consell: cal vigilar les bosses de mà als restaurants, encara que la pengem de la cadira, pot ser que quan ens girem ja no hi sigui. I les maletes, quan es descarreguen del cotxe, també poden desaparèixer.  Són situacions molt quotidianes i hi ha gent que són autèntics experts i amb això fan el seu agost. Cal anar en compte, també, en no deixar objectes a la vista a l’interior del cotxe. Trencar el vidre amb un roc o una eina és molt senzill i un recurs fàcil pels lladres. I a les cases i apartaments, quantes més mesures de seguretat s’hi posin, millor, i aquestes poden ser des del gos fins una alarma, o tancaments de seguretat en portes i finestres.

  S’ha registrat algun problema, aquest any, per la Festa Major?

  No. La veritat és que tot ha estat correcte i ordenat.  Sí que hi hagut alguna persona que ha begut més del compte, però bé, això és normal a totes les festes majors. Però problemes greus, cap.

  Quina relació té amb les policies locals?

  La coordinació amb les policies locals és vital. Com a administracions públiques, la nostra funció és la de servei públic i hem d’anar tots a una. Per mi això és bàsic.  A nivell de patrulles base, la relació és bona, amb un treball de coordinació important i per part dels comandaments, fem reunions periòdiques amb els caps de les policies locals del partit judicial i establim els diferents protocols i prioritats tant en matèria de coordinació com de formació. Hi ha un treball que ja ve d’abans i ara em toca reforçar-lo amb l’objectiu de sumar i anar tots a una.

  Vostè, abans d’estar de cap a Sant Feliu, havia estat a la zona Blanes-Lloret-Tossa. Quines diferències més substancials ha trobat entre aquests municipis i la nostra zona?

  Hi ha molts punts en comú, però les diferències són importants.  Estem parlant de Blanes i Lloret, que cadascuna té gairebé el doble d’habitants que Sant Feliu.  Aquí, d’entrada, ja tenim una gran diferència. Un altre aspecte és el tipus de turisme, que no té res a veure.  Aquí el turisme és més semblant a Tossa. Està clar que el volum de feina no és el mateix, però pel que fa al tipus de problemàtiques, aquesta no canvia.

  Vostè és un gran defensor que les policies s’involucrin en la vida social dels municipis. Quines mesures prendrà referents a aquest afer?

  Aquí tenim un avantatge: el 90% dels mossos que treballen a la comissaria de Sant Feliu són de la zona o fa molts anys que exerceixen aquí, la majoria estan aparellats i emmainadats i, pel que he pogut veure, participen molt en la societat civil, en associacions culturals, esportives, d’oci… Per tant, l’encaix del Mosso d’Esquadra persona amb la comunitat és total. Ara, des del punt de vista institucional, jo, com a màxim responsable del Cos de Mossos d’Esquadra a la zona, en sóc el primer representant. I per això m’interessa participar molt més en la vida pública i millorar aquest aspecte, ja que com a Institució hi hem de ser presents.

  La imatge que tenen, a ulls del ciutadà, els Mossos d’Esquadra, en general, hauria de millorar o ja està prou consolidada?

  Clar, això és com tot… Si li preguntes a una persona a qui acaben de posar una multa, segurament la visió que tindrà del cos de mossos, o de la policia local, o de qualsevol altra policia, serà la que serà. Per tant, des del punt de vista de la institució, no ens podem moure amb personalismes o amb anècdotes, ens hem de basar en dades el màxim d’objectives possible, donada la complexitat. El cos de Mossos d’Esquadra és una de les institucions més ben valorades a nivell de Catalunya a l’enquesta de seguretat pública, per exemple. Això és una dada. Aquí s’està fent feina important, i estem rebent els inputs de la gent, que t’agraeix el servei que fas i la dedicació davant problemes seriosos, personals. En general jo estic content. Quan vaig als actes, l’opinió generalitzada del servei que presta el cos de mossos és positiva.

  Es queda amb algun bon moment d’aquests sis mesos?

  Sí, hi ha molts bons moments, com ara la cohesió dins d’aquesta comissaria, la relació que acabes establint com a cap dels diferents mossos i mosses que treballen aquí. Intentes fer pinya, anem tots a una i fem una mica de corporativisme positiu. Això és una cosa que és sempre agradable. De vegades, com a cap, has d’assumir el paper que et toca, però per norma general la situació és bona. I a nivell extern hi ha hagut serveis interessants, i me’n vaig a dormir amb la satisfacció de què crec que he fet el que havia de fer, i a més, a mi aquesta feina m’agrada molt i per tant estic molt content.

  Hi ha algun pitjor moment?

  Pitjors moments, aquí, potser no, però sí que al llarg de la meva carrera professional he tingut moments durs.  El fet d’haver d’informar a una família de la mort d’un parent o d’una mare a qui el seu fill ha mort en un accident de trànsit, és una situació molt difícil i amb un desgast personal molt important. Això només ho sap la persona que ha de fer-ho. I si fos un cop a la vida, doncs passa i ja està… però passa sovint i això és difícil. Recordo també una situació a Lloret de Mar amb la mort i violació d’una turista italiana, per exemple, o una turista anglesa que va matar els seus dos fills petits. És a dir, són situacions tràgiques i que requereixen mecanismes personals per gestionar tota aquesta càrrega emocional negativa. No cal dir que totes les situacions de violència de la llar, tant de gènere com de fills a pares o amb els avis també són dramàtiques. Tot són aspectes negatius. Però al final del dia te’n vas amb la sensació d’haver fet un bon servei a la comunitat i de vegades intentes fer que les coses positives compensin les negatives.

   

  Autors: Ariadna Sala i Joan Serra


  Nou traficants detinguts en una operació antidroga

  13/03/2015

  La Policía Nacional va donar a conèixer ahir com es va desenvolupar l’operació Bahia, coincidint amb el recent aixecament del secret de sumari del cas. Des de la primavera del 2014, els agents han detingut, en diferents fases, els membres d’un grup criminal que operava des de la nostra ciutat i que es dedicava a la venda d’haixix, marihuana i cocaïna. En total, es van arrestar nou integrants de la banda. Es tracta d’una dona i vuit homes, de nacionalitat espanyola, colombiana i magrebina. L’última detenció va ser la d’una dona que tenia un paper destacat en les qüestions logístiques de l’organització. Els efectius li van intervenir nombrosa documentació, que podria tenir un important valor a l’hora de demostrar l’activitat il·lícita que realitzaven. Es va comprovar que aquesta xarxa de narcotraficants comercialitzava droga tant a petita com a gran escala. Alguns dels membres es dedicaven a vendre estupefaents a la nostra ciutat, així com a poblacions properes. El radi d’acció d’altres dels seus còmplices, en canvi, era molt més ampli, ja que s’encarregaven de la comercialització i del transport d’haixix a diferents països, com ara l’Estat francès i Alemanya. Per fer arribar la mercaderia fora de l’Estat espanyol, utilitzaven automòbils de lloguer amb matrícules estrangeres.
  Aquests cotxes, abans d’iniciar un viatge, eren ocultats en un garatge de Girona, on es van descobrir 226 quilos d’haixix. A l’hora de transportar les substàncies, prenien diverses mesures de vigilància. Entre aquestes, hi havia l’ús dels anomenats “vehicles llançadora”, que circulen més endavant que el cotxe que va carregat de droga. L’objectiu dels ocupants del primer turisme, doncs, és advertir els del segon de la possible existència de controls policials a la carretera per tal d’esquivar-los.
  A part d’aquest modus operandi, durant la investigació es va interceptar un ciutadà que actuava com a mula. Es tracta de persones que transporten la droga dins del cos. L’home va ser aturat a l’aeroport del Prat. Havia sortit en un vol procedent de Santiago de Xile i, per arribar a Barcelona, havia fet parada a Salvador de Bahia i a Madrid-Barajas. Els investigadors van descobrir que, dins l’organisme, hi duia 32 preservatius que contenien cocaïna i que, en total, la droga feia un pes de 1.200 grams.
  Després de detenir un altre traficant del grup al qual van decomissar 2.300 grams de marihuana, els efectius van registrar tres domicilis ganxons. En els escorcolls, van trobar 4.100 grams de marihuana, 100 d’haixix, 12.500 euros, 3.700 dírhams, joies, pedres precioses i set telèfons mòbils, un dels quals valorat en 5.000 euros. Els nou acusats van ser empresonats pels fets, però actualment estan en llibertat amb càrrecs.

  Font: El Punt-Avui


  L’Ajuntament instal·larà càmeres a la via pública

  10/03/2015

  L’alcalde Joan Alfons Albó i el cap de la Policia Municipal Josep Miñarro van anunciar ahir durant la festa patronal que es va celebrar al monestir que la ciutat disposarà aquest any d’un sistema de seguretat de videovigilància als carrers. “La tecnologia ens ha de donar suport, no és una cosa nova; de fet, l’any passat ja estàvem pensant a instal·lar-ne”, assegura el responsable policial, que reconeix que “és un tema complex; s’ha de fer un estudi, s’han de sol·licitar uns permisos, s’han de trobar els llocs adients”.
  Es tracta de càmeres de seguretat ciutadana i de trànsit, que està previst que s’instal·lin a l’entrada i sortida del municipi, en alguna via important, als llocs on és més fàcil que es cometi algun delicte o en punts de trànsit conflictiu. L’alcalde de Sant Feliu va ser més concret i va avançar que alguns d’aquests llocs podrien ser el giratori de Sant Pol, la carretera de Tossa, l’entorn de l’estació d’autobusos i la zona de ronda de ponent, entre altres punts estratègics com ara el passeig. Albó no va donar xifres sobre el cost del projecte, però sí que va destacar que “és molt menys del que costa fer un carrer o una plaça”.
  De fet, Sant Feliu seguix els passos d’altres municipis de l’entorn, com ara Castell-Platja d’Aro, Palamós o Santa Cristina d’Aro, que ja n’han instal·lat. “El sentit comú diu que si hi ha municipis que fan la vida més difícil als delinqüents, doncs aquests aniran a altres llocs en què ho tinguin més fàcil”, va assegurar Miñarro. “Hem de fer un esforç per posar-nos al dia”, conclou.
  Tot i que la nostra ciutat ha estat darrerament el centre de la notícia per la desarticulació del grup de lladres violents que actuaven al Baix Empordà i la detenció d’un suposat gihadista –entre altres actuacions destacades–, durant l’acte d’ahir no es va donar cap distinció o medalla als agents de la Policia Municipal. “Hem detectat que darrerament estava sortint de mare, i caldria fer aquest reconeixement no per fer la feina habitual policial sinó per aspectes que van més enllà, com ara salvar la vida a una persona o posar la teva pròpia vida en risc o tenir alguna lesió, o per algun servei d’emergència molt important”, diu Miñarro. “Estàvem donant massa i hem decidit parar-ho”, conclou.
  D’altra banda, l’alcalde també va avançar que està previst que durant el 2015 es doti la policial local de noves armilles antibales. El cos ja té a la seva disposició armilles de diferents mides als vehicles patrulla, però, a banda d’això, aquest any els agents disposaran d’unes altres armilles que es podran posar sota l’uniforme.
  Pel que fa a les actuacions policials del 2014, en xifres, la feina es va traduir en 19.428 serveis. D’aquests, 6.050 van ser de vigilància; 1.563 van ser tasques de policia assistencial; 1.267, accidents, i 3.147, controls. A més, la policia local va fer 25 detencions, i va treballar en 36 casos de furts, 29 de robatoris amb força en domicilis i 33 delictes de lesions.


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies