• Categories
 • Guíxols des del Carrer denuncia una nova invasió de l’espai públic a Port Salvi

  02/06/2018

  El grup municipal Guíxols des del Carrer-Entesa ha fet arribar una pregunta al govern municipal sobre les obres que s’estan duent a terme en el camí de ronda, d’us i titularitat pública, que limita amb l’hotel Eden Roc.  

  Segons la formació opositora, en la concessió que disposa l’hotel no hi consta la construcció de l’escala que s’està construint, que sembla que hauria de comunicar la piscina de l’establiment amb el mar.

  Guíxols des del Carrer recorda que es tracta d’una zona marítima-terrestre de lliure accés i recorda  les nombroses irregularitats urbanístiques practicades per l’Hotel Eden Roc al llarg dels últims anys, citant com exemples la pavimentació amb formigó del camí de ronda que va fer sense cap permís, o l’abocament de sorra en una part del camí per a la formació d’una platja artificial contradient les disposicions municipals.

  Aquest grup municipal, que porta temps reclamant la recuperació de la concessió per a la gestió pública de l’espai, ha preguntat si aquesta obra reuneix tots els permisos i les llicències adients. La resposta, de moment, queda pendent perquè el Ple va finalitzar a mitjanit sense arribar a debatre aquest punt de l’ordre del dia.


  La ciutat vol recuperar el camí de ronda de Port Salvi

  01/09/2017

  El govern de la ciutat iniciarà els tràmits  per recuperar la gestió directa de la zona marítima-terrestre de domini públic que avui té en concessió l’Hotel Eden Roc i que abasta part del camí de ronda PR-C101 que puja fins a l’ermita de Sant Elm.

  La Llei de Costes de l’any 1988 donava 30 anys a totes les concessions realitzades abans de la seva aprovació, com en el cas de l’Eden Roc, que és de l’any 1958.  Aquest termini finalitza l’any vinent i, malgrat que l’hotel torni a demanar-ne la concessió, el govern de la ciutat iniciarà igualment els tràmits amb Costes per recuperar-ne la gestió.

  L’any 2015, Guíxols des del Carrer – Entesa (GdC) ja va denunciar un seguit d’irregularitats comeses en aquest espai. Molt abans, el grup municipal d’ICV-EUiA ja portava també anys denunciant les irregularitats que l’Hotel Eden Roc hi feia, com ara moviment de terres, formació de murs i pavimentació del camí de ronda sense permís ni llicència municipal d’obres; abocament de sorra en una part del camí per a la formació d’una platja artificial, contradient les disposicions municipals; instal·lació d’un cadenat dificultant l’accés públic i la utilització del mar; alteració de la realitat física de la zona amb la instal·lació d’una caldera de biomassa sense permís ni llicència municipal o la utilització inapropiada de contenidors d’escombraries en l’espai públic.

  Totes aquestes actuacions, i d’altres de contràries a la protecció del litoral i dels espais públics, ja van originar que l’any 2014 l’Associació de Naturalistes de Girona denunciés l’Hotel Eden Roc.

  GdC, que va ser qui va presentar la moció per a la recuperació d’aquest espai públic, es felicita per l’èxit de la proposta i recorda que “tots els espais públics s’han de convertir en llocs de trobada sense restriccions de pas o d’ús, de tal manera que l’espai públic esdevingui un veritable lloc comú on les persones puguin desenvolupar el seu dret a la ciutat”.


  GdC vol que el regidor d’Urbanisme comparegui al Ple pel cas Eden Roc

  29/08/2017

  Guíxols des del Carrer va fer públic un informe durant l’agost de l’any 2015 que denunciava que un ús inapropiat de la finca ubicada al davant de l’hotel Eden Roc. Es tracta d’un suposat xalet situat al carrer de Port Salvi, 122.   Una finca que s’estava utilitzant com a annex a l’hotel, s’ocupava la seva terrassa com a zona d’aparcament i no disposava de les
  corresponents llicències.

  En aquella època, la resposta del govern va ser que “ hi ha un expedient obert a urbanismes per saber si es tracta d’un habitatge turístic o no, i, en tot cas, es farà molt difícil decidir si es tracta d’un habitatge turístic o habitacions d’hotel”. Una resposta que dos anys després s’ha demostrat totalment inapropiada, segons denuncia GdC, que en més d’una ocasió ha denunciat que l’habitatge no té al dia la llicència de primera ocupació sense la qual no pot actuar com a habitatge d’ús turístic, i menys encara, d’ús hoteler.

  Ara, Guíxols des del Carrer, que  considera que el Ple té el deure i l’obligació de conèixer a fons les actuacions d’investigació que l’Oficina Antifrau ha dut a terme al nostre municipi per determinar si hi ha hagut irregularitats manifestes que necessitin depurar responsabilitats polítiques, vol que el regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, comparegui en el proper plenari. 

   

  Us adjuntem l’informe elaborat per Guíxols des del carrer  per preparar la compareixença del regidor delegat d’Urbanisme.

  [embeddoc url=”http://www.tribunaganxona.cat/wp-content/uploads/2017/08/INFORME-GdC-irregularitats-Port-Salvi-122-def-1.pdf” download=”all” viewer=”google”]

   

   

   


  GdC portarà al Ple les noves obres de l’Hotel Eden Roc

  25/03/2017

  El grup municipal Guíxols des del Carrer–Entesa preguntarà en la propera sessió plenària de l’ajuntament  per les noves obres que s’estan duent a terme a l’hotel Eden Roc, a la zona de Port-Salvi,  concretament les que s’estan fent a la part posterior de l’hotel que dóna al camí de ronda PR-C 101.

  GdC-E entén que la servitud de pas del camí de ronda, zona de domini públic,  queda afectada per les remodelacions  de les habitacions, que en algun cas fins i tot sembla que s’estan ampliant. A més, la formació denuncia que el camí està tancat i que s’utilitza com a zona de càrrega i descàrrega de la pròpia obra.

  GdC-E recorda que aquest establiment ja té un llarg historial pel que fa a incompliments i negligències en relació a la protecció i preservació dels espais públics. De fet, encara té pendent de complir una sentència del TSJC de l’any 2014 que el requereix a la restauració d’una part del camí de ronda conseqüència d’unes obres fetes sense permís. La formació demanarà al govern que obri una investigació al respecte.


  Guíxols des del Carrer insisteix en la protecció de Port Salvi

  01/12/2015

  Guíxols des del Carrer va entrar en l’últim ple municipal una pregunta que feia referència a una  altra que, quatre mesos enrere, ja havia presentat el grup referent als vessaments d’aigües brutes al mar per part d’un establiment hoteler a la zona de Port Salvi. Vessaments que, recorda la formació,  s’han repetit al llarg de tot l’estiu. En aquella primera ocasió, la resposta del govern va ser que s’havia pres una mostra de l’aigua bruta per portar-la a analitzar  i que es procediria a estudiar  les canonades que desemboquen a Port Salvi per tapar aquelles que no siguin de l’establiment hoteler i, d’aquesta manera, poder determinar amb exactitud d’on provenen els vessaments.

  En aquesta ocasió, la resposta del govern fou que l’anàlisi de la mostra d’aigua ha determinat que aquesta contenia clor, però no substàncies fecals, per la qual cosa sembla evident que podria tractar-se d’aigua de les piscines. Sobre el tema de les canonades, el regidor delegat va dir que s’estava estudiant com fer-ho però va reconèixer que de manera pràctica encara no s’havia fet res.

  Guíxols des del Carrer, que sempre ha defensat la declaració de reserva marina de la costa de Port Salvi, insisteix en els grans beneficis que la creació d’una  reserva marina tindria per a la ciutat, lògicament mediambientals però també econòmics, a banda
  de recordar la necessitat de protegir els fons marí d’elements externs com són els abocaments d’escombraries, els vessaments d’aigües brutes o les immersions incontrolades.


  Lloveras (GdC-E) reivindica al Ple qüestions socials i mediambientals

  28/08/2015

  Unes 1500 persones de 525 nuclis familiars es troben en risc d’exclusió social a la ciutat, segons va informar la regidora Laura Serrano al darrer Ple, responent a una pregunta formulada per Jordi Lloveras, regidor de Guíxols des del carrer- Entesa (GdC-E).
  Aquest grup polític propugna l’establiment de mesures per afrontar la situació, com ara la reforma de les ordenances fiscals amb l’aplicació de tarifació social. El mètode suggerit és el de la progressivitat fiscal, en el qual es té en compte el nombre de fills,  els ingressos de la unitat familiar i també les unitats monoparentals.
  Com que aquesta qüestió no es podrà debatre fins l’arribada dels pressupostos de l’any vinent, GdC-E va votar un “sí crític” al tema tractat al Ple sobre les bases que regulen els ajuts a persones amb escassa capacitat econòmica per fer front a l’IBI (Impost Bens Immobles), ja que els considera insuficients.
  Jordi Lloveras va defensar al ple altres temes socials  com ara l’activació del Consell Municipal de Serveis Socials per al debat i planificació dels pressupostos  en matèria social i un calendari públic amb els terminis dels contractes dels serveis municipals per fer-los transparents ja que, segons Lloveras, “malgrat les promeses de transparència inicials, el govern no les compleix”, citant com a exemple l’adjudicació, sense cap debat previ, de la gestió de l’Escola l’Ardenya per un import anual de 200.000 euros.

  Pel que fa a un altre dels temes calents del Ple de dijous, el dels possibles vessaments tòxics a Port Salvi, el Ple el va tramitar com una pregunta que es respondrà més endavant.
  Guíxols des del Carrer denuncia que les irregularitats “no només es deuen als vessaments d’aigües potencialment contaminants sinó a la ocupació sense permís de terreny públic per part de l’Hotel Eden Roc, que des de fa anys instal•la una platja artificial al bell mig del camí de ronda,una zona marítimo-terrestre d’ús públic”. Degut a la mecànica aprovada de desenvolupament del Ple, l’alcalde es va negar a que la pregunta es pogués debatre i tot queda  en espera d’un expedient obert per Costes de la Generalitat.

  vessament3

  El presumpte vessament tòxic del qual es queixa GdC-E.

   


  Guíxols des del Carrer preguntarà al Ple per irregularitats a Port Salvi

  25/08/2015

  En el Ple de juliol, per una pregunta del regidor Jordi Lloveras (GdC-E), l’equip de govern va informar de l’obertura d’un expedient informatiu a un establiment hoteler de la zona de Port Salvi pel vessament d’aigües brutes al mar, possiblement amb elements contaminants. En els últims dies, sembla que aquests vessaments s’han repetit, segons Guíxols des del Carrer, que també denuncien que aquest hotel està fent un mal ús de l’espai públic del camí de ronda. Per tot això, i a través de la Junta de Portaveus, Jordi Lloveras ha demanat que s’inclogui un punt informatiu sobre aquests problemes a la propera sessió ordinària del ple municipal del dijous dia 27.
  Igualment, en aquest Ple, Lloveras plantejarà preguntes sobre els problemes que pot ocasionar el mosquit tigre en el nostre municipi i què es fa per combatre’l. La presència d’aquest insecte a la comarca és una realitat i demanarà si l’Ajuntament ha fet alguna cosa sobre aquest tema.
  L’altra pregunta posarà l’accent en el nombre de famílies ganxones que es troben en situació de risc d’exclusió social.


  Diumenge, travessia nedant a la platja de Sant Feliu

  08/08/2015

  Ja estan obertes les inscripcions per la prova del dia 16 d’agost, la Travessia nedant a Sant Feliu de Guíxols. Una prova per gaudir de valent nedant i seguint la costa rocosa dels voltants de Sant Feliu amb un nou recorregut molt salvatge i de gran bellesa. A part dels participants, els familiars i acompanyants podran seguir la prova durant tot el recorregut i prendre fotos en tot moment.
  Aquesta prova és una travessia controlada a través del xip.
  Les inscripcions (fins a 300 participants en categoria sènior i 150 en mini)  estan obertes a tothom, federats i populars majors de 10 anys, fins el dia de la prova, però es recomana no esperar fins l’últim dia.

  Dia: 16 agost 2015
  Hora: 8h a 9h30’ (recollida de dorsals i últimes inscripcions)
  Sortida travessia gran: 10h30’ des de la cala de Port Salvi
  Sortida travessia mini: 11h30′ des de la Platja (just al costat de l’antiga discoteca Palm Beach)

  Preus de la inscripció: Fins al 12 d’Agost, travessia mini 6€, travessia gran 12€
  Del dia 13 d’agost i mateix dia de la prova, travessia mini 8€, travessia gran 15€

  La Volta del Serrà

  D’altra banda , el 30 d’agost tindrà lloc una altra travessia, la X Volta del Serrà, una impressionant travessia per parelles, un nedant i l’altre acompanyant amb el caiac. Es poden fer tants relleus com es vulgui.

  Hora: 8h concentració d’equips
  Sortida: 9h
  Lloc: Platja de Sant Feliu de Guíxols (just al davant de l’Ajuntament)

  Incripcions (màxim 60 equips sense caiac):
  Fins al 17 d’agost (amb caiac propi), 40€/equip
  A partir del 18 d’agost i fins el dia de la prova (amb caiac propi), 60€/equip

  Fins al 17 d’agost (sense caiac propi), 60€/equip
  A partir del 18 d’agost i fins el dia de la prova (sense caiac propi), 80€/equip

   


  L’Ajuntament vol protegir dues zones marítimes

  26/04/2015

  Les dues microreserves marines per preservar els fons i la biodiversitat al litoral ganxó estan pendents del vistiplau de les direccions generals de Medi Natural i Pesca de la Generalitat, adscrites al Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca. El projecte local d’una reserva a la punta de Garbí va néixer el 2007, fins i tot vinculada a la de les illes Formigues, però la crisi va frustrar una iniciativa que hauria depès del pressupost del Ministeri de Medi Ambient.
  El 2012, el govern local va donar un nou enfocament a la idea i va plantejar a Costes assumir la gestió de dues zones marines per al bioconeixement. Les dimensions són molt més reduïdes: 14,71 hectàrees de mirall d’aigua a llevant (cala Ametller) i 23,74 més a ponent (cala Vigatà i Port Salvi). I Costes no hi veu problemes perquè, a més, són part del litoral protegit en la Xarxa Natura 2000.
  Tot i així, el consistori ha negociat aquesta setmana el vistiplau de Medi Natural i estan pendents del parer de Pesca, malgrat el consens de la confraria local. Els dos informes favorables són necessaris perquè Costes tramiti una primera autorització d’ús per a quatre anys prorrogable. En el cas que calgués abalisar, hi hauria l’opció d’ estendre el permís a la modalitat de concessió.
  L’alcalde, Joan Alfons Albó, explica que les Zones Marítimes per al Bioconeixement estaran regides per un pla de gestió i una comissió amb pescadors, submarinistes i el sector nàutic. La vigilància s’assumiria des del municipi.

  Font: El Punt-Avui


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies