• Categories
 • Proposta del PDECAT per optimitzar la zona de càrrega i descàrrega

  14/01/2017
  El passat 22 de desembre, en el ple ordinari municipal, des del grup de Convergència (ara PDECAT) es va presentar una proposta per optimitzar la zona de càrrega i descàrrega.
  En la proposta,  el principal partit a l’oposició demanava un horari restringit per entrar a la Rambla Vidal i la vigilància corresponent per tal que es compleixin estrictament els horaris, amb temps limitat d’ús de la zona de càrrega i descàrrega, així com la implementació de la rotació horària de la zona blava, de la mateixa zona, els caps de setmana, “ja que aquesta és molt extensa i això permetria recuperar places d’aparcament”.
  El grup del PDECAT declara que “el govern de la ciutat ha donat llargues a la revisió que vam proposar” i manté l’aplicació de les seves mesures “que generen un descontentament i un malestar generalitzat entre els comerciants, els veïns i els repartidors de mercaderies”, contràriament al que va comentar el regidor Jordi Vilà.  A causa d’això, els mateixos damnificats han promogut una recollida de signatures que des del PDECAT “esperem que serveixi perquè el govern revisi els seus plantejaments”.

  CiU proposarà el foment del petit empresariat local

  24/08/2016

  Convergència proposarà al Ple d’aquest mes d’agost crear un registre municipal d’empreses locals per tal de disposar d’una relació de totes aquelles empreses i professionals independents que estiguin interessats en participar en les diferents contractacions que realitzi l’Ajuntament.
  Al mateix temps, demanarà modificar el procediment de contractació per a obres i serveis menors, de manera que totes les empreses incloses en el registre siguin convidades a les diferents contractacions del sector que l’empresa s’hagi inscrit, atorgant més garanties als principis de publicitat, d’igualtat d’oportunitats entre empreses i de transparència en els procediments de contractació del municipi.
  L’objectiu de la proposta és “donar més oportunitats a les empreses ganxones per treballar amb l’Administració, dinamitzant així l’economia local tan malmesa per la crisi”.
  CiU lamenta que el govern ja hagi anunciat que votarà en contra d’aquesta proposta.


  CiU presenta una moció per l’ordenació del port i Cala Jonca

  28/04/2016

  El Grup Municipal de Convergència i Unió presenta al Ple una proposta perquè l’Ajuntament es replantegi el nou espai obtingut al port i la traslladi a Ports de la Generalitat.

  Durant l’anterior legislatura l’Ajuntament va sol•licitar a la Generalitat la construcció d’una franja de blocs de formigó al port amb la finalitat de protegir el dic de recer de les llevantades. L’actuació també ha inclòs l’enderrocament de l’antic edifici de serveis portuaris utilitzat darrerament per Creu Roja i Protecció Civil i de l’antiga nau de la Nàutica Sant Feliu. Una vegada deslliurat l’espai del Port d’aquests edificis que estaven situats al centre de l’esplanada , CiU creu que ara es pot replantejar tot aquest nou espai d’una manera diferent.

  L’objectiu del pla que presenta CiU inclou la millora de l’accés de vianants a l’escullera, especialment pel que fa al voltant de la rotonda entre el Club Nàutic i el “Tinglado”, on hi ha un important desnivell entre el ferm dels cotxes i la vorera que, segons CiU,  fa que molta gent ensopegui amb la vorada i caigui. La proposta és de col•locar-hi unes jardineres que delimitin l’espai i cercar una solució per salvar el desnivell.

  Una altra millora presentada és la del tram final de la via verda, que acaba amb un topall de tren per escenificar que la via verda té el mateix traçat que l’antic tren i que els nacionalistes proposen eixamplar per tal que les bicicletes girin amb facilitat, així com recuperar l’espai per aparcar bicicletes.

  Una altra proposta és la reordenació de la circulació de tal manera que els cotxes passin just sota el mur de l’accés a la Cala Jonca. En fer l’enderroc dels edificis, la circulació es pot desplaçar de lloc amb la finalitat de deixar un sol espai central (sense que estigui tallat per un carrer) on es pugui fer un gran pàrquing o celebrar-hi el Festival de la Porta Ferrada, en el qual es podria incloure el “Tinglado” com a equipament per aquests tipus d’esdeveniments.

  El pla inclou també una millora de la rampa d’accés a l’esplanada sobre la Cala Jonca, que es podria asfaltar o col•locar-hi una capa de sauló compactat, fer un petit aparcament que faciliti descarregar els estris pels usuaris de la Via Ferrada o simplement per poder anar al mirador.

  La darrera actuació proposada per CiU és l’adequació de l’esplanada sobre la cala Jonca com a mirador obert al mar. Actualment existeixen dos contraforts (murs de pedra) sobre els quals es podria muntar una petita plataforma per poder contemplar el mar i fer fotografies. Al mateix temps podria ser un punt de trobada per a usuaris del Camí de Ronda i de la Via Ferrada.

  Per CiU, el Port de Sant Feliu “és un actiu important que hem de fer valer i aprofitar en benefici de la ciutat com un gran espai obert davant el mar, que ben endreçat es pot consolidar com un atractiu turístic de primer ordre”.


  “Guíxols des del Carrer” proposarà l’elaboració d’un pla de transparència

  26/01/2016

  Segons un estudi fet entre les ciutats de més de 20.000 habitants i les capitals de comarca  publicat el desembre, Sant Feliu de Guíxols figura entre  els municipis menys transparents de  Catalunya. La llista de puntuacions determina que Sant Feliu de Llobregat i Cornellà de Llobregat són els més transparents dels 86 analitzats amb 12,5 punts, mentre que entre els municipis
  gironins que treuen més mala nota  hi ha Puigcerdà (0,5), Salt i Sant Feliu de Guíxols (1,5), a part  de La Bisbal d’Empordà amb (0) punts.
  La Llei Catalana 19/2014 de la Transparència, accés a la informació i bon govern fixa com a data  d’entrada de la mateixa el passat 1 de gener. A partir d’aquesta data les empreses públiques, els partits polítics i l’administració han de disposar del Portal de la Transparència, és a dir, una eina en forma de plataforma a internet que faciliti a la ciutadania informació sobre dades i contingut respecte de l’organització, del  funcionament, de la presa de decisions i de la gestió dels recursos públics.

  Guíxols des del Carrer-Entesa creu que el Portal de la Transparència que ha estrenat fa pocs dies l’equip de govern té mancances que cal corregir, tant en la manca d’informació publicada-  el grup d’esquerres creu que “no està penjat tot allò que hauria de ser-hi”- com en la navegació, enrevessada i poc manejable que actualment fa servir. GdC diu que “caldria fer-hi les millores tècniques adients perquè el Portal es presenti de forma més clara i assertiva i amb una navegació més lògica i assequible”.
  Al mateix temps, la formació GdC-Entesa recorda que el Portal de la Transparència no és l’única mesura que incorpora la llei de transparència i, en aquest sentit, apunta la necessitat de crear un Registre de Grups d’Interès de Sant Feliu de Guíxols, on s’inscriguin totes les persones, empreses, entitats i organitzacions que, treballant per compte propi, participin en l’elaboració i
  l’aplicació de les polítiques, els serveis i les obres municipals.
  Un altre dels aspectes que desenvolupa la llei de transparència a nivell municipal, i  del que no disposa actualment l’Ajuntament de la ciutat són les Cartes de Serveis, és a dir, documents públics que recullin informació puntual i actualitzada de cadascun dels serveis que ofereix l’Ajuntament.

  Per tot plegat, Guíxols des del Carrer-E proposarà en el Ple de dijous vinent l’elaboració d’un Pla Estratègic de Transparència que inclogui totes aquestes i altres qüestions, com per exemple el principi de “govern obert”, i que al mateix temps s’hauran de complementar amb l’establiment d’un sistema d’avaluació permanent.


  Guíxols des del Carrer també demanarà la tarificació social pels serveis

  19/10/2015

  La formació, representada al consistori per Jordi Lloveras, propugna un nou sistema de preus i taxes públiques dels serveis i equipaments municipals més just i equitatiu, de manera que les ordenances fiscals tinguin en compte un barem de tarifació social per ajustar els pagaments a les rendes per unitat familiar o de convivència. Per tirar-ho endavant, Guíxols des del Carrer-Entesa ha fet arribar a l’equip de govern una proposta que consisteix en constituir una comissió de treball amb presència de tots els grups municipals i de personal tècnic de l’ajuntament per estudiar i desenvolupar un sistema objectiu que pugui posar-se en pràctica durant l’any vinent.
  Guíxols des del Carrer recorda que no n’hi ha prou amb tenir equipaments i serveis i que el que cal és que tothom hi pugui accedir. D’aquesta manera, el requisit bàsic de la tarifació social és que, una vegada marcat el preu públic de sortida que cobreix el cost del servei per persona i que hauran d’assumir les rendes més altes, la resta de preus a pagar s’adaptin a la renda disponible de l’ unitat familiar o de convivència en funció d’uns trams preestablerts, de manera que el preu no sigui mai una barrera a l’hora d’accedir a un equipament o a un servei municipal.
  Conscients del treball que significa aplicar un sistema nou i progressiu la formació també ha demanat que prèviament es faci un treball de camp per tenir informació referent a les persones usuàries del servei, tant quantitativa: edat, sexe, zona de la ciutat on viuen… com qualitativa: enquestes d’opinió. A partir d’aquí s’hauran d’identificar les possibles barreres d’accés que s’hagin trobat: informatives, físiques, culturals o econòmiques. Lògicament, i quan aquestes siguin econòmiques, voldrà dir que el preu públic establert és una barrera per accedir-hi, i que per tant, l’equipament o el servei no compleix amb la funció social que hauria de tenir.
  Guíxols des del Carrer remarca que el model de la tarifació social es construeix a partir de criteris d’equitat i no pas assistencials, és a dir que, i a diferència de les beques o dels ajuts, aquest model no està lligat a l’atenció dels serveis socials i es complementari a l’adjudicació d’ajudes o beques. El model haurà de ser fàcil de gestionar i haurà de respectar la confidencialitat de les dades i dels procediments.


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies