• Categories
 • El PSC anuncia que demanarà al Ple una neteja de pintades i llaços grocs

  14/08/2018

  La secció local del PSC va publicar al Twitter una piulada anunciant que demanarà al proper ple municipal que no “s’embruti el poble amb plàstics, pintades, llaços i pancartes” mitjançant una moció.

  Al @PSCGuixols proposarem al proper ple municipal:
  – Que es respecti la pluralitat d’un l’espai públic de tots i per a tots
  – Que no s’embruti el poble amb plàstics, pintades, llaços i pancartes que malmenen el medi i perjudiquen la imatge del poble #espaipublicnet #guixols pic.twitter.com/ZESPDijlKv
  — PSC Guíxols (@PSCGuixols) 12 d’agost de 2018

  Una clara al·lusió als elements i símbols independentistes utilitzats per reclamar la llibertat dels presos polítics 

  El PSC, membre del tripartit de govern amb Tots Per Sant Feliu i ERC, considera que “malmeten el medi i perjudiquen la imatge del poble” i exigeix que “es respecti la pluralitat” d’un espai públic “de tots i per a tots”.

  Una petició que pot semblar populista, amb base a la precampanya electoral per a les municipals de 2019, en què podria haver-hi un traspàs de vot socialista cap a forces més radicalment hispanocèntriques com ara C’s  o PP, com els recorda més d’un ciutadà a les xarxes. 

  La realitat és q hi ha gent injustament a la presó per les seves idees polítiques.
  Aquesta esmena infame és orquestada des del c/Pallars i la presenteu diferents SL sols amb interès electoral de captar vot q heu perdut cap a C’s.

  La vostra ideologia són els vots.
  Lamentable.— Lluís Serra 🎗 (@llserratarre) 13 d’agost de 2018

  En unes declaracions del portaveu socialista Josep Melcior Muñoz a Ràdio Capital, aquest afirma que volen “defensar la convivència” i que es compleixin les ordenances de civisme. 

  La proposta ha generat brogit a les xarxes socials. Més enllà del malestar ocasionat als ganxons i visitants independentistes, els ciutadans recriminen al PSC que es fixin en pintades, pancartes o llaços en lloc de fixar-se amb la brutícia abocada fora dels contenidors d’escombraries o la forta pudor dels mateixos. 

  I si tant us preocupa la neteja, aneu al carrer de la Creu amb Travessia Algavira que els contenidors sempre estan plens i fan pudor. Però resulta que el problema són els llaços grocs de plàstic… Quina vergonya!
  — J09n Pou Baez ||*|| 🎗🎗 (@jpoubaez) 12 d’agost de 2018

  Això s’ha anunciat la setmana en què l’Ajuntament també ha demanat, sense èxit, que el CDR treiés la pancarta reivindicativa del turó del port, que ha generat una recollida de signatures perquè el consistori desisteixi. 


  Muñoz (PSC) vol diàleg perquè no s’apliqui l’article 155

  23/10/2017

  El primer tinent d’alcalde de la ciutat, el socialista Josep Melcior Muñoz, ha rebutjat a Ràdio Capital l’aplicació de l’article 155. Creu que al llarg d’aquesta setmana encara hi ha temps per la negociació i poder evitar l’entrada en vigor d’aquest article.

  El líder del PSC, que governa amb Tots per Sant Feliu i Esquerra Republicana, decideix distanciar-se de la voluntat del govern espanyol del PP, amb el suport del PSOE i de Ciutadans, per intervenir l’autogovern. La resta de regidors socialistes ganxons, Laura Serrano i Salvador Calabuig, també donen suport a aquest posicionament.

  Muñoz critica el Parlament per haver-se saltat la “democràcia”, i alhora acusa el govern espanyol d’haver-se saltat les línies vermelles. “Hi ha un mur en un cantó i un mur a l’altre”, assegura.

  El líder del PSC ganxó assegura que seguirà militant al partit. Tot i això, “valorarà” quin és el seu posicionament si finalment el 155 entra en vigor.

   Muñoz també ha parlat, a l’emissora baixempordanesa, de la compra de dos pisos per habitatge social i ha refermat el compromís de la Generalitat perquè aquest 2017 s’arribi a una primera fase de liquidació de l’herència Anlló. També ha fet esment de la bonificació del 95% sobre l’IBI a tots aquells propietaris que decideixin cedir-los a lloguer social.
   

  Les raons del PSC per no presentar-se al ple de dijous passat

  23/09/2017

  Al Facebook del PSC local hem pogut trobar una nota informativa de l’executiva local sobre la no presentació del grup socialista al Ple Extraordinari del passat dijous. 

  La nota diu que el PSC de Sant Feliu de Guíxols “vol manifestar el seu posicionament davant de la convocatòria d’un anomenat referèndum d’autodeterminació” i que s’hi oposa “per la manca de legalitat i de garanties” . 
  Els socialistes locals no entenen “com s’ha pogut arribar fins aquests extrems de confrontació en una qüestió política manipulada pels qui defensen la legalitat del referèndum” i també en culpa al “mutisme i el menyspreu de l’Estat en mans del PP”, acusant a les dues parts de “voler treure rèdit de l’enfrontament entre comunitats i persones”.

  A nivell local, el PSC entén que “cal seguir en la línia d’estabilitat i entesa del govern municipal”, ressaltant que aquest “ha demostrat una maduresa manifesta en temps de tempesta” i que això ha permès “un desenvolupament lliure dels posicionaments dels grups que en formen part”.

  En la nota, l’executiva guixolenca aprofita per  donar suport a la decisió del Grup Municipal de “no assistir al ple extraordinari per donar suport a l’esmentat referèndum”, afegint que “en propostes temeràries no ens hi trobaran”.
  “Quan el diàleg no ha existit i la voluntat de diàleg tampoc, no ens ha de sorprendre que la realitat es compliqui i arribem a una situació de tensió impensable i que esperem que no vagi
  més enllà”, diuen. 
  Per finalitzar, defensen  que “la convivència i la concòrdia no es pot trencar per decisions unilaterals ni per actuacions desmesurades” i que “el poble català” no pot “perdre el seu valor més assenyalat, el seny”. 


  L’eurodiputat socialista Javi López, demà a Vilartagues

  09/03/2017

  Amb motiu de la crisi de refugiats a Europa, el PSC Guixols i Opina-S organitzen un acte en què hi assistirà l’eurodiputat del PSC Javi López a fi d’explicar la situació actual i la relació d’aquesta crisi amb les respostes de les institucions europees. 

  L’acte se celebrarà demà divendres a les 20h. al Centre Civic de Vilartagues. 

  El PSC local renova la seva executiva

  27/02/2017
  L’Agrupació local del PSC, el passat 20 de febrer, un cop realitzat el Congrés Nacional de Catalunya i el de les Comarques Gironines, va celebrar la seva assemblea per tal d’escollir la direcció executiva per als 4 propers anys. Tant el Primer Secretari, Paco Gálvez, com la nova Junta Directiva, van ser escollits per unanimitat de tots els afiliats presents. Així doncs, la nova Executiva estarà formada pels següents càrrecs:
  Primer Secretari: Paco Gálvez
  Secretari d Organització: Fernando Ize
  Secretaria de Política Municipal: Josep Muñoz
  Secretaria de Moviments Socials: Laura Serrano
  Secretaria de Comunicació: Raúl Jiménez
  Vocalies: Salvador Calabuig, Mari Carmen Hidalgo i Ángel León.
  Tots els dimecres, a partir de les 18 hores, la seu del PSC local està oberta pels ciutadans que vulguin fer alguna pregunta sobre política municipal o vulguin aportar alguna idea als membres de l’Executiva o als regidors d’aquest partit a la ciutat.

  CiU s’afegeix a la censura per la contractació de la dona del regidor Calabuig

  04/02/2017

  El primer partit en sortir a la palestra a censurar la contractació de la dona del regidor del PSC Salvador Calabuig va ser MES, però el partit majoritari a l’oposició, CiU, també s’hi afegeix. El partit, ara anomenat PDECAT, recorda com Tots per Sant Feliu els acusava tot sovint, en l’anterior legislatura,  de “contractar amiguets”. La portaveu del PDECAT Dolors Ligero asseverava que “aquí es veu la sensibilitat de l’actual Ajuntament”.

  La regidora de Recursos Humans, Sílvia Romero (TSF) assegura, en canvi,que s’ha seguit el procediment que recull el Diari Oficial de la Generalitat, sense intervenció dels regidors: “El filtratge de candidats el va fer el SOC amb els inscrits com a demandants de feina, i amb una llista anònima”, va defensar, i a més va preguntar “com es devien fer les coses abans” de manera retòrica als edils que han qüestionat la contractació i sostenia que podrien haver consultat el mecanisme del procés abans d’airejar el cas a la premsa i les xarxes socials.

  El fet ve de què l’Ajuntament va presentar el mes passat 17 treballadors contractats amb una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per a desocupats de llarga durada i entre els beneficiaris hi ha l’exedil Esther Martínez, esposa de l’actual regidor de Turisme i Medi Ambient, Salvador Calabuig (PSC). Aquesta coincidència ha acabat desfermant les crítiques dels dos grups de l’anterior govern, MES i CiU, que, tot i que no valora la legalitat de tot plegat, sí que ho troben “poc ètic”.

  Els sindicats estan al cas

  Segons El Punt-Avui, el president de la junta de personal –el comitè del consistori–, José Luis Sánchez, explicava que han debatut el cas en les últimes setmanes, i, tot i els recels davant la “casualitat”, opten de moment per la prudència: “La contractació és per sis mesos, i a l’estiu estarem amatents si es prorroga o es reprèn en el futur.” Romero garantia que els contractes temporals no seran “cap porta d’entrada” a l’administració.


  La post-veritat ganxona

  15/02/2017

  La formació socialista MES- Moviment d’Esquerres troba de molt mal gust la nota que apareix al darrer número del pamflet propagandístic del Govern (butlletí #Guíxols) signada pel grup municipal del PSC i que reflexiona sobre la creació de feina com a eina per la sortida de la crisi i la preocupació en veure que la millora de l’economia no es transforma en creació d’ocupació.

  Diem això perquè l’esmentada nota ha vist la llum després que des de MES ens féssim ressò de la denúncia de certs treballadors que s’han vist exclosos abruptament del procés de selecció en el darrer Pla d’ocupació, els quals se’ns havien dirigit per posar-nos al cas -confirmant els rumors que s’havien escampat per la ciutat (i que posteriorment la premsa se’n va fer ressò)-  de clares pràctiques de nepotisme en atorgar un dels llocs del Pla d’Ocupació a la dona d’un regidor del mateix PSC.

  Pensem que en la seva complicitat activa, dins del Govern, la designació i tria de les persones admeses mitjançant una subvenció del SOC s’hagués hagut de fer amb millors i més fonamentats criteris de transparència i socials, amb la intervenció de Serveis Socials i garantint que les designacions dels llocs haguessin servit per ajudar –d’entre tots els candidats- a aquelles famílies o treballadors amb més risc d’exclusió social i pobresa.

  La impúdica combinació al butlletí #Guíxols de la notícia dels Plans d’ocupació -foto de l’alcalde amb els 17 seleccionats (dona del regidor inclosa)- amb l’article d’opinió esmentat del PSC, es produeix sense que el govern de la ciutat s’hagi dignat a donar explicacions a la polèmica.

  Tot plegat no deixa de ser una altra mostra de fins a quin punt aquesta publicació és una eina absolutament anacrònica al servei d’allò que ara s’anomena la postveritat. En aquest cas la postveritat pròpia del govern local.


  El PSC vol que el Museu Thyssen es faci a Sant Feliu

  19/06/2016

  El candidat gironí del PSC per les eleccions estatals, Marc Lamuà, va anunciar divendres, en un acte de visita a la nostra ciutat, la voluntat del seu partit, si finalment Pedro Sánchez accedeix al govern espanyol, de treballar pel finançament que ha de materialitzar l’acabament del projecte de construcció del Museu Carmen Thyssen de pintura catalana en aquest municipi. “Aquest és un projecte que il·lusiona la gent de Sant Feliu i a nosaltres perquè estem al davant de la possibilitat d’establir una marca global que pot suposar el llançament de Sant Feliu i de la Costa Brava. La presència d’un museu d’aquesta rellevància, amb la vinculació que tindrà amb l’existent ja a Madrid, podria significar un pas endavant decisiu per trencar l’estacionalitat del turisme a la zona”, va valorar Lamuà. Ell mateix va insistir que Sant Feliu és un dels pols de l’activitat cultural a les comarques gironines i va dir que li cal un estímul decidit que permeti desplegar i materialitzar en fets concrets tot el potencial que té.

   

  Font: El Punt-Avui


  L’alcalde Motas “perdona” l’IBI al PSC

  03/03/2016

  El passat 21 de gener, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va emetre un decret, per ordre i amb signatura de l’alcalde de la ciutat, Carles Motas i amb certificació del Secretari de la Corporació, Carles Ros, pel qual eximeix de pagament l’agrupació local del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de l’impost sobre béns immobles (IBI) de la seu del partit, situada al carrer de Tarragona, 119.

  El tinent d’alcalde del PSC i regidor d’Hisenda, Josep Melcior Muñoz, havia sol·licitat l’exempció amb una instància el dia 23 de desembre de 2015, just abans de les vacances nadalenques, basant-se en el Títol II de la Llei 49/2002, de 23 de desembre, de règim fiscal de les entitats sense finalitats lucratives i dels incentius fiscals al mecenatge.

  Es dóna la circumstància curiosa que el decret acaba condonant el deute a un immoble del c/Alacant, 88 (una casa del bisbat que també deu estar exempta de pagament) i no pas a la seu del PSC, en un clar error tipogràfic propi d’una Administració massa acostumada a treballar amb plantilles i els clàssics “talla i enganxa” signats a cuita-corrents i sense repassar.

  Afegim el Decret signat per l’alcalde

   

  00010002


  Josep Melcior Muñoz (PSC) passarà a tenir dedicació exclusiva el 2016

  21/12/2015

  El primer tinent d’alcalde, Josep Melcior Muñoz (PSC), fins ara amb una dedicació parcial de mitja jornada, passarà a tenir dedicació exclusiva el 2016, segons ha pogut saber Tribuna Ganxona, un tema que serà tractat en el ple extraordinari de demà, en el qual s’hauria d’aprovar els pressupost municipal del proper any.

  Amb aquesta dedicació exclusiva, Muñoz tindria un sou anual de més de 40.000 €, fet que ha aixecat ja les crítiques de Guíxols des del Carrer (GdC), que presentarà una sèrie d’esmenes al ple de demà. La plataforma ciutadana presentarà una esmena on proposarà rebaixar la retribució anual del primer Tinent d’Alcalde.

  GdC, totalment en contra

  Però no només el futur sou de Muñoz fa clamar Guíxols des del Carrer. Els d’esquerres es queixen que l’equip de govern  només ha donat 4 dies de marge a l’oposició (dissabte i diumenge inclosos) entre la recepció de la documentació i la celebració del ple extraordinari de pressupostos, que tindrà lloc demà.

  Guíxols des del Carrer- Entesa recorda a l’actual alcalde que aquests són els mateixos “vicis” que en l’anterior mandat ell mateix recriminava al  govern anterior. Aquesta decisió, segons GdC, és totalment contradictòria amb el programa electoral dels partits de govern.

  Tot i això,  Guíxols des del Carrer presentarà un total de 21 esmenes al pressupost municipal del 2016, que es debatran en el ple de demà. D’entre elles destaca una disposició addicional per endegar un procés de pressupostos participatius que permeti prendre decisions en  matèria d’inversió en serveis i béns de manera participada amb el ciutadà, per afavorir la transparència.

  Altres esmenes van referides a la necessitat d’activar un servei de primera acollida a les persones nouvingudes, la declaració de zones de reserva marina a la costa de Sant Feliu, la inversió en polítiques d’habitatge social, l’increment de partides pressupostàries destinades a acció social, les millores d’adequació en la Via Ferrada, la construcció del nou IES o el compromís de destinar el 0,7% dels ingressos propis a temes de cooperació, acció solidària i ajut al desenvolupament.


  Iceta diu que el socialisme és l’única garantia de canvi

  12/12/2015

  El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va reivindicar ahir al vespre a Sant Feliu el socialisme com a única alternativa factible de canvi al govern estatal, per derrotar el PP com a primera força i impossibilitar la suma amb Ciutadans, que “sempre voten el que arriba primer, i si és de dretes, millor”. En un acte davant un centenar de militants i simpatitzants del Baix Empordà,  Iceta va admetre que les comarques gironines són ara mateix una circumscripció complicada per al partit, però va fer una crida a intensificar el boca-orella en la darrera setmana tot desitjant “que la tramuntana sigui propícia”. I es va mostrar optimista: “A l’estiu ens van enterrar abans d’hora i en els pròxims mesos anirem a molts enterraments”, va dir en al·lusió velada a CDC o UDC.

  El primer secretari socialista no va carregar contra Podem, però va mirar de desgastar-los recordant el seu viratge progressiu “des de l’extrema esquerra cap a la democràcia”. I va argumentar que el problema per a molts catalans, “més que marxar d’Espanya, és fer fora el govern del PP del govern”.

  En aquest sentit, va posar l’èmfasi en qüestions com ara la reforma laboral –“és diferent abaratir l’acomiadament que afavorir la contractació”– o la necessitat de reformar el finançament autonòmic i local, per dotar de més recursos els territoris, i crear un impost per garantir el pagament de pensions. El cap de llista per Girona, Marc Lamuà, també va advocar per “fer arribar un programa de reformes i eixamplar els drets socials”.

   Fer avançar els camins de ronda i el PIF palamosí

  A escala territorial, el cap de llista gironí al Congrés, Marc Lamuà, va desgranar diverses propostes “per reforçar l’activitat i les infraestructures turístiques al Baix Empordà”. Com a exemples, Lamuà va esmentar la necessitat de donar continuïtat als diversos trams de camí de ronda, altres inversions que depenen de Costes i el Ministeri de Medi Ambient, i desencallar el punt d’inspecció fronterer (PIF) de mercaderies al port de Palamós, a més dels recursos perquè es pugui controlar l’entrada i sortida de passatgers extracomunitaris a l’espai Schengen. Respecte a la proposta de traslladar el Senat a Barcelona, qüestionada des del sobiranisme, Iceta va dir que es tractaria d’“un Senat diferent” amb pes territorial, signe d’una Espanya diferent.

  Font: El Punt-Avui


  El PSC local va organitzar unes Jornades de Memòria Històrica d’Andalusia

  23/11/2015
  Els socialistes de Sant Feliu van organitzar durant 3 dies les Jornades de Memòria Històrica d’Andalusia. Els passats dijous, divendres i dissabte els assistent van poder gaudir d’un equip tècnic i directiu andalús que es dedica a
  l’exhumació de fosses comunes a Andalusia, com ara el Director General de Memòria Històrica, Javier Giráldez, la historiadora Maribel Brenes i un dels encarregats d’exhumar la fossa comuna més gran d’Europa (la de San Rafael, Málaga), Andrés Fernández. A través d’aquests testimonis es van poder saber els procediments per dur a terme l’exhumació dels cadàvers de les fosses comunes i els principals mètodes d’identificació de cadàvers. També es van visualitzar diversos documentals, entre ells el de l’assassinat de l’avi del Primer Secretari del PSC local, Paco Gálvez, a mans dels nacionalistes al poble de Moclín, Granada. Gálvez, participant actiu en les Jornades com a familiar de víctima, va reivindicar la necessitat de l’ensenyament d’història a l’escola perquè no s’oblidi ni s’esvaeixi en el passat, dient les coses pel seu nom.
  De la mateixa manera, durant aquests dies també van intervenir historiadors i polítics socialistes que van parlar de la Memòria en l’àmbit català, com el Primer Tinent d’Alcalde de Sant Feliu, Josep Melcior Muñoz, o el candidat socialista al Congrés dels Diputats, Marc Lamuà. Muñoz va apuntar que els catalans “no podem estar orgullosos del treball que s’ha dut a terme a la nostre país i que Andalusia ens en dóna exemple”.
  El diputat socialista al Parlament de Catalunya i encarregat de Memòria Històrica al PSC, Ferran Pedret, va intervenir dissabte en una taula rodona en què va recordar que a Catalunya “s’ha de fer un esforç per millorar en el finançament de la Recuperació de la Memòria Històrica catalana i que és un compromís dels socialistes que es dugui a terme”.
  Les Jornades han estat visitades per unes 250 persones en el còmput dels tres dies.

   


  MES denuncia que la regidora de Serveis Socials afavoreix associacions afins

  09/11/2015

  L’agrupació local de MES (Moviment d’Esquerres) a Sant Feliu afirma que la regidora de Serveis Socials, Laura Serrano, ha afavorit d’una manera “legal, però no ètica”, associacions afins.  La regidora – màxima responsable en la decisió final sobre com i a qui es donen les subvencions que cada any reparteix l’Ajuntament a les diferents entitats socials i de cooperació internacional – hauria beneficiat, segons MES,  l’entitat per la qual treballa (“ACAS – Associació Comunitaria Anti-Sida”) i hauria donat una subvenció a un projecte internacional (Fundació “El Sueño de la Campana”) en el qual hi col·labora un familiar directe.

  Segons informació a la qual ha tingut accés Tribuna Ganxona, l’ACAS ha vist augmentada en 1000 euros (un 20% més respecte el 2014) la seva subvenció, i la Fundació “El Sueño de la Campana” l’ha vist augmentada en un 150%, mentre que l’Associació Contra el Càncer l’ha vist reduïda al 50%.

  “El Sueño de la Campana” és una fundació amb seu a Cambrils i que es dedica a cooperar amb projectes a Nicaragua.

  Altres denúncies de MES

  “Incompatibilitats legals però poc ètiques”. Així són titllades per MES les petites incompatibilitats de tres regidors de l’equip de govern.  A part de Laura Serrano, el  partit representat a l’Ajuntament per Pere Albó es refereix al regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, que és soci d’una immobiliària, una activitat econòmica pertanyent a la parcel·la que controla des de l’Ajuntament. “No posem en dubte que actuarà amb la màxima transparència, però si que la gestió pot generar algun dubte contraproduent per tal que les actuacions arribin a bon port”, diuen . La regidora de Recursos Humans i activitat econòmica,  Sílvia Romero, és la segona persona a qui MES posa el punt de mira. Romero és enllaç sindical de CCOO a l’Ajuntament de Palamós i també és la cap de l’àrea de turisme al mateix ajuntament. “De tots es sabut la certa rivalitat que hi ha entre les dues ciutats, podem confiar que els projectes de la nostra ciutat siguin portats amb la màxima discreció i no hi hagi filtracions?”, es pregunten.  També qüestionen si “un enllaç sindical d’un sindicat és apte per negociar amb tots els sindicats les condicions de treball de tots els treballadors de l’Ajuntament de Sant Feliu”.
  Per últim, deixen pel final “el cas més greu cas de falta d’ètica en el comportaments dels regidors”, el de Laura Serrano.


  El jutge sentencia que els cobraments de Pere Albó com a vicealcalde van ser correctes

  13/09/2015

  El magistrat del jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona dóna per tancada la polèmica pels cobraments, a inicis de l’anterior mandat, de Pere Albó com a vicealcalde. El càrrec, de nova creació aleshores i suprimida fa poques setmanes pel nou govern municipal, encara no era vigent dins del reglament orgànic del consistori (ROM) quan Pere Albó va començar a cobrar, però des del govern, en vista de les crítiques de Tots per Sant Feliu, es va defensar dient que es tractava d’una errada sense greuges materials o econòmics, ja que el sou que havia percebut era el mateix que li pertocava com a primer tinent d’alcalde.

  Com que l’equip de govern de CiU i el PSC no va donar gaire importància a la reclamació del partit de l’oposició, tots per Sant Feliu va voler decidir-ho als tribunals. El jutjat va declarar nul·les, un any després, les primeres cinc nòmines –fins que el càrrec ja va ser vigent al ROM–, però el govern es va mantenir ferm en la tesi que calia simplement esmenar el procediment administratiu. Però l’estiu del 2013, una nova sentència a petició del grup ara governant, anul·lava un seguit de nòmines fins al juny del 2012.

  Arran de les dues sentències, la defensa judicial d’Albó es va mantenir amb l’argument que tenia dret als cobraments perquè la vicealcaldia era, en termes salarials, com una primera tinència d’alcaldia. I ara, el magistrat, en una interlocutòria datada l’1 de setembre, defensa que el decret de convalidació de l’anterior govern reconeix el dret d’Albó a cobrar, amb una “mera compensació d’ofici” feta “sense sortida material de fons” econòmics.

  El titular del jutjat conclou que rebutja la resta de peticions de Tots per Sant Feliu, subratlla que “no procedeix la devolució” dels diners i condemna la part demandant (TSF) a assumir les costes judicials.

  L’exvicealcalde, actual portaveu de MES al consistori, ha celebrat la decisió i sosté que tot plegat va ser una “campanya de desgast polític”. Albó lamentava, però, que la interlocutòria no hagués arribat abans dels passats comicis, fet que podria haver influït en una nova intenció de vot i hagués pogut evitar el pacte  entre TSF, ERC i  PSC per l’alcaldia. L’edil de MES també es va mostrar crític amb el fet que els tres grups de l’executiu guixolenc actual tinguin, cadascun, una dedicació de govern: “Abans parlaven de dos alcaldes i ara podríem dir que se’n paguen tres.”

  El cas del vicealcalde  va esdevenir un veritable serial en l’anterior mandat i encara no s’ha tancat ja que Albó i TSF no volen signar les paus. Així ho expressa el fet que, malgrat que la interlocutòria declara executada la sentència i diu que no s’hi poden presentar recursos en contra, TSF no descarta presentar al·legacions. La resolució obre la porta a traslladar la denúncia a la via penal, opció tampoc descartada per l’actual alcalde i el seu partit. Albó, per la seva part, creu que està clar que en la denúncia hi havia ànims de difamar-lo i considera querellar-se.


  Els socialistes neguen haver vetat l’estelada

  30/08/2015

  El portaveu del PSC a l’Ajuntament de Sant Feliu i primer tinent d’alcalde del govern, Josep Melcior Muñoz, ha negat que el seu grup hagi vetat la presència de la nova estelada a la façana del consistori, com s’ha rumorejat el darrer mes i havia insinuat aquesta setmana l’exalcalde Joan Alfons Albó. Explicava que el seu grup no veu “ni malament ni bé” la penjada de l’emblema, i que encara que no siguin independentistes, respecten l’acord majoritari. Per Muñoz, la solució del pal exempt de la façana l’han consensuat els altres grups. I el tercer tinent d’alcalde, Josep Saballs (TSF), criticava divendres la posició de Joan Alfons Albó, que argumentava com a “fruit de la impotència” de no governar.

  Polèmica cadastral

  Pel que fa al ple de dijous, el regidor de MES, Pere Albó, va criticar que l’alcalde, Carles Motas, “ha signat mig miler de decrets amb els rebuts complementaris de l’impost de l’IBI reclamant quotes del 2012” com a conseqüència de les revisions cadastrals, amb un total de liquidacions complementàries de l’exercici que sumen 111.760 euros. Motas va argumentar que el procediment depèn del Ministeri d’Hisenda, i el govern local va prometre a Albó que estan estudiant la manera de complementar fins a 70.000 euros la partida anual d’ajuts per al pagament de l’IBI.
  Font: El Punt-Avui

  L’Ajuntament ja té els regidors amb competències

  19/06/2015

  Ja han sortit a la llum les delegacions amb què es regirà l’Ajuntament durant els propers quatre anys. L’ansiat cartipàs d’aquest mandat ha estat difós – encara que no s’ha convocat a tota la premsa local- després d’una setmana de negociacions i esperes, amb converses que han servit per acabar decidint que l’Ajuntament s’organitza en tres grans àrees municipals. a banda de l’Alcaldia.
  Cadascuna d’aquestes àrees té un responsable polític que les organitza, dirigeix i coordina, amb la delegació i suport de la resta dels regidors de Govern.

  Alcaldia (Sr. Carles Motas i López, TSF)
  1.Àrea d’Atenció a les Persones (Sr. Jordi Vilà i Vilà, ERC)
  2
  .Àrea de Territori (Sr. Josep Saballs Balmaña, TSF)
  3.Àrea d’Economia i Organització (Sr. Josep Melcior Muñoz i Ayats, PSC)

  >Carles Motas conserva les competències i atribucions que per llei no són susceptibles de delegació i també li recauen, de moment, les de planificació urbanística, en no haver-hi una clara i concisa organització en aquesta àrea, un fet bastant poc habitual.

  1. Àrea d’Atenció a les Persones, dirigida i coordinada per Sr. Jordi Vilà i Vilà
  Amb la delegació de:
   • Educació: Sr. Josep Ramon Llobet i Poal
   • Esports: Sr. David Oliveras i Sala
   • Joventut: Sr. David Oliveras i Sala
   • Esdeveniments de Ciutat: Sra. Georgina Linares i Albertí
   • Acció Social i Habitatge: Sra. Laura Serrano i Gálvez
   • Envelliment Actiu: Sra. Fina Cosp i Iglesias
   • Cultura i Patrimoni: Sr. Jordi Vilà i Vilà
   • Transició Nacional: Sra. Georgina Linares i Albertí
  2. Àrea de Territoris, dirigida i coordinada per Sr. Josep Saballs i Balmaña
  Amb la delegació de:
    • Gestió, disciplina urbanística i llicències: Sr. Josep Saballs i Balmaña
    • Projectes d’obres municipals: Sr. Josep Saballs i Balmaña
    • Serveis Municipals: Sra. Laura Aiguaviva i Carreras
    • Manteniment de la Ciutat: Sr. Salvador Calabuig i Serra
  3. Àrea d’Economia i organització, dirigida i coordinada per Sr. Josep Melcior Muñoz i Ayats
  Amb la delegació de:
    • Règim intern i Hisenda: Sr. Josep Melcior Muñoz i Ayats
    • Recursos Humans: Sra. Sílvia Romero i Quesada
    • Seguretat Ciutadana: Sr. Jordi Vilà i Vilà
    • Turisme i desenvolupament econòmic: Sr. Salvador Calabuig i Serra
    • Activitat econòmica i projectes estratègics: Sra. Sílvia Romero i Quesada

  Crida l’atenció que projectes en principi importants per a la ciutat, com poden ser el Festival de la Porta Ferrada i el Museu Thyssen no tinguin un regidor específic, malgrat que la dinamització cultural i la promoció de la ciutat siguin els motors pels quals es basa la nostra ciutat.

  Motas dictamina que, encara que aquest pressupost sigui heretat, s’adaptaran al que hi ha per tal que la ciutat no quedi aturada.


  Signatura de l’acord de govern tripartit

  13/06/2015

  Divendres al matí va tenir lloc, al Centre Cívic Vilartagues, la signatura de l’acord de govern tripartit entre els caps de llista de Tots per Sant Feliu (TSF), Carles Motas; d’ERC, Jordi Vilà, i del PSC, Josep Melcior Muñoz. L’objectiu d’aquest govern és “millorar la ciutat en tots els àmbits, especialment l’econòmic i el social”. El text recull les exigències nacionals d’ERC, amb la creació d’una regidoria específica per als tràmits institucionals nacionals, tot i que deixa la porta oberta a un estat federal: “La necessitat d’afrontar el conflicte polític entre Catalunya i la resta d’Espanya i treballar lleialment perquè Catalunya pugui esdevenir un estat (federal o independent).”
  Carles Motas, va destacar que no governaran “contra ningú”, amb un equip “amb gent experimentada i noves incorporacions”. Josep Melcior Muñoz (PSC) va posar èmfasi en què la negociació política havia estat dura, amb discrepàncies evidents, sobretot pel que fa al sobiranisme. També va afegir que volen un municipi “amb inclusió social i generació d’ocupació, i que això necessita un esforç per part de tots”. El gran protagonista de la roda de premsa fou Jordi Vilà, valorat per Motas com a “peça clau en les negociacions”, i que aposta per tenir una regidoria que tracti el tema sobiranista.
  Respecte al projecte de l’Asil Surís, sembla que aquest tirarà endavant, ja que els tres grups hi estan d’acord. El virtual alcalde també va prometre que el sempitern tema del pàrquing “es solucionarà en aquests quatre anys” i que s’intentarà tirar endavant el museu Thyssen, sempre condicionat a la situació econòmica. El cartipàs, que encara no està tancat, podria ser anunciat la setmana vinent.


  ERC i PSC decideixen fer alcalde Carles Motas

  11/06/2015

  Després de dues setmanes de negociacions, les assemblees dels dos partits progressistes han decidit, mitjançant els vots de la militància, adherir-se al projecte de Tots per Sant Feliu i fer alcalde Carles Motas.  S’han quedat fora d’aquest pacte MES, amb qui el PSC descartava pactar, GdC i la CUP.

  Així doncs, Joan Alfons Albó (CiU) deixarà l’alcaldia el proper dissabte 13 de juny al migdia, quan el flamant nou batlle independent prendrà possessió del càrrec.

  Per demà divendres a les 11 del matí està prevista una roda de premsa als baixos del Centre Cívic Vilartagues per tal d’explicar els detalls del pacte de govern.

  En aquest mandat caldrà veure l’encaix de PSC i ERC en el consistori, degut a les seves notables diferències pel que fa al concepte nacional català i quines seran les responsabilitats dels 12 components que tindrà l’equip de govern.


  El pacte de govern, incert encara

  09/06/2015

  Les converses per formar un acord de govern a la nostra ciutat continuen, però sense cap claredat encara pel que fa al desenllaç. La CUP i Guíxols des del Carrer no es decanten per cap de les sumes possibles i cal tenir en compte que CiU i TSF necessiten els suports d’ERC i el PSC per assolir la majoria absoluta. Els socialistes van fer una assemblea informativa per explicar el transcurs de les negociacions, però fins que no hi hagi un acord clar amb altres partits no volen parlar sobre cap hipotètic preacord.
  Pel que fa a ERC, malgrat insistir que l’escenari segueix obert i que mantenen el seu programa de transició nacional com a part irrenunciable del nou acord de govern, van estar esmorzant dissabte al restaurant del cap de llista de Tots per Sant Feliu conjuntament amb la cúpula del PSC, fet que podria donar a pensar el contrari, i que la cosa ja està feta . Avui, però els republicans debatran en assemblea els pros i els contres.

  Tampoc es descarta un govern en minoria d’algun dels dos partits guanyadors.

   


  El PSC vol per Sant Feliu un turisme “responsable i d’avantguarda”

  21/05/2015

  José Antonio Donaire i Salvador Calabuig, tots dos ex-regidors de turisme en governs socialistes ganxons, varen presentar a la Cambra de Comerç unes propostes sobre “Nous turismes, noves oportunitats per Sant Feliu”. Aquests professors de la UdG experts en turisme varen insistir en què la nostra ciutat ha de diferenciar la seva oferta turística oferint productes originals que siguin la seva imatge de marca i que identifiquin la ciutat.
  Les propostes es basen en un turisme responsable, no només amb el medi i el paisatge, sinó també amb la cultura -per posar en valor les tradicions, patrimoni i la forma de ser dels ganxons- i amb les persones per aportar ocupació i riquesa a la ciutat.
  Els socialistes creuen que Sant Feliu “ha d’esdevenir la Menéndez Pelayo d’una universitat catalana”. És a dir, tenir un campus de qualitat com ho és Santander fora de la temporada turística. “Ja no tornarem a tenir l’oportunitat de tenir tota una facultat com la de turisme a Sant Feliu, tal com vàrem aconseguir els governs socialistes i que es va perdre amb la nefasta gestió de CiU”, però encara creuen en “un lloc agradable, de mida mitjana, amb esdeveniments culturals com la Porta Ferrada, equipaments adients, com el Monestir i tradició universitària”.
  Els dos exregidors apunten que “el turista actual valora el tracte personal i vol ser tractat com un hoste” i que per això proposen “que els turistes es puguin posar en contacte amb un grup de ciutadans voluntaris per oferir una experiència turística personalitzada”, citant com a exemples la recomanació de restaurants, rutes amb bicicleta, fer esport, acompanyar-lo a caminar, a descobrir les cales,..
  Calabuig i Donaire van citar Sant Feliu com a pionera amb les campanyes gastronòmiques amb la creació del Peix Blau Ganxó. Proposen “posar en valor totes les activitats relacionades amb la gastronomia ja que els estudis ens diuen que de Sant Feliu es valoren els bars i restaurants però també les pastisseries, les fleques, les carnisseries, les peixateries i les botigues d’aliments frescos” i per tant “hem d’oferir als turistes informació personalitzada sobre on comprar peix, com triar la carn, com cuinar un arròs negre, viure l’experiència de la pesca tradicional, visitar un hort i comprar allà mateix els productes”, oferint un producte turístic personalitzat i de qualitat.
  Per últim van parlar d’esports. “L’estació nàutica no ha funcionat malgrat haver-hi abocat un quart de milió d’euros perquè és un producte obsolet que no diferencia la nostra oferta de l’altra cinquantena d’estacions nàutiques existents”. Ells aposten per “una estació esportiva per sortir a caminar, fer rutes amb bicicleta, nedar, pescar,…”. “És el turisme 3.0 que contacta en el que hi intervenen els mateixos turistes com a actor de l’experiència, no com observadors”, aclareixen.


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies