• Categories
 • La Generalitat aprovarà una nova llei per desencallar la fusió entre cambres de comerç

  15/10/2016

  El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va anunciar ahir que el Consell de Govern de la Generalitat aprovarà dimarts vinent la memòria prèvia a la tramitació de la nova llei catalana de cambres, el text que a més de regular el sector desencallarà la fusió prevista de la Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Sant Feliu de Guíxols amb la seva homòloga de Palamós. Baiget, que va visitar ahir la cambra guixolenca, va dir que el nou text definirà els passos del mecanisme per a la fusió entre entitats, que des de la Generalitat es veu amb bons ulls i intentaran “ajudar en tot el que sigui possible”. Després de la memòria, Baiget va avançar que la nova llei, encallada pels successius avançaments electorals, hauria de ser una realitat “en un termini de mesos”.

  La fusió entre les dues patronals baix-empordaneses en la futura cambra de comerç de la Costa Brava centre és l’única encarrilada a tot Catalunya. La gestió quotidiana de les dues cambres ja funciona com si estiguessin fusionades de facto, ja que les dues plantilles treballen plegades i aquest any, a més dels pressupostos individuals i les liquidacions de l’exercici 2015 corresponents a cada ens, hi adjuntaran els comptes consolidats de les dues cambres agregades “a títol informatiu”. Amb tot, el president de la Cambra de Sant Feliu, Joan Puig, explicava que fins ara treballen amb “esbossos” del futur marc legal, però que fins que no sigui definitiu no podran culminar la integració perquè, per exemple, amb la llei actual no queda clar com s’han d’afrontar els processos d’elecció de les noves juntes abans de la fusió.

  Després de la visita a la seu de la cambra guixolenca, acompanyat de Puig i el president de la Cambra de Palamós, Xavier Ribera, el conseller va participar en un dinar amb una trentena d’empresaris de la demarcació, que li van traslladar les demandes dels diferents sectors del Baix Empordà. Per Baiget, la feina cameral és fonamental entre l’empresariat del territori.

  Font: El Punt-Avui


  El triatló de Sant Feliu, el pioner

  13/05/2016

  El passeig del Mar ganxó és l’escenari, aquest dissabte a la tarda (15 h) de la 26a edició del triatló de Sant Feliu de Guíxols, el més antic en l’àmbit estatal i que proclamarà els campions de Catalunya per categories, i en l’elit serà la primera prova puntuable per a la lliga.

  El primer

  “Érem un grup d’amics. Uns feien atletisme, nosaltres érem de natació i uns de ciclisme. Tots d’aquí, de Sant Feliu. El vam fer popular entre nosaltres, que érem 50. La federació no estava ni instaurada com a especialitat. Al cap d’un temps, va aparèixer com a modalitat esportiva i vam passar a fer-ho federat”, recorda Josep Maria Esteve, el president del Club Aquàtic Xaloc i creador de la prova pionera: “Al passeig, amb poca participació i màxim 50. El box estava en una pista de bàsquet al passeig, el circuit d’aigua ha estat sempre el mateix i la prova de bicicleta també s’ha fet sempre a la carretera de Tossa”, recorda Esteve sobre un triatló que ha canviat poc en 25 anys: “És un triatló bastant exigent perquè la carretera de Tossa és força dura. Hi ha bastant desnivell, tobogans… No és plana i a la persona a qui li agrada anar en bici aquest triatló li agrada molt: surts del pla. La carretera té una vista molt maca. I aquest any el circuit de córrer l’hem variat perquè fins ara anava fins a la punta del moll però estan fent obres a l’escullera i no hi podem passar. Hem agafat una alternativa bastant vistosa perquè abans només fèiem una volta i ara en fem dues, arribem fins al passeig de Sant Feliu i pensem que pot ser més atractiu per al públic.”

  L’evolució

  “Al principi érem 50 o 60 i en els darrers tres anys hi ha hagut un boom molt bèstia, espectacular”, assenyalava el president del Xaloc, que ha viscut la fal·lera per l’esport multidisciplinari els darrers anys. “Després vam haver de canviar la situació del box perquè el teníem en un pàrquing del passeig. Però per ampliar la participació el posem al mig del passeig. Ocupa una zona maca de Sant Feliu i, amb totes les bicis allà posades, fa goig. I ara hi ha molta quantitat de proves i potser la gent reparteix la participació i baixa una mica”, hi afegia.

  A Sant Feliu, a més, es disputen proves infantils al matí: “La d’aquest any serà la tercera edició i ha crescut molt. Ens agrada potenciar-ho perquè són els que han d’anar pujant. I des de l’inici que ha anat creixent la participació.

  Font: L’Esportiu


  Les banderes blaves de Sant Feliu

  05/05/2016

  Amb l’arribada del mes de maig i amb la previsió del bon temps, ja s’han donat a conèixer les platges del litoral català en què hi onejarà la bandera blava de qualitat. A Sant Feliu l’han obtinguda les platges de Sant Pol i Sant Feliu.

  L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i la Fundació d’Educació Ambiental lliuren aquestes distincions a aquelles platges, clubs nàutics i ports esportius que superen els seus exàmens de condicions higièniques, de seguretat, accés lliure, sostenibilitat, de compliment de la legislació, l’atenció a persones amb discapacitat, i l’oferta complementària i educativa, entre altres.

  Els ports catalans han rebut 24 banderes blaves, una menys que l’any passat. El de Sant Feliu, malauradament, no està entre ells.

  Respecte les vies Blaves, Platja d’Aro obté la distinció aquest 2016 pel Camí de Ronda de s’Agaró, Sant Antoni de Calonge pel Camí de Ronda de Torre Valentina i Sant Feliu de Guíxols pel Camí de Ronda de la platja de Sant Pol a Sant Feliu.

   


  Les cambres de comerç de Sant Feliu i Palamós es fusionaran

  19/04/2016

  Les Cambres de Comerç de Sant Feliu de Guíxols i Palamós preveuen operar conjuntament amb la nova denominació de Cambra de Comerç de la Costa Brava, un cop acabi el procés de fusió en què les dues entitats estan immerses des de l’any passat. “Funcionalment”, admetia ahir el president de l’entitat empresarial palamosina, Xavier Ribera, la gestió quotidiana de les dues cambres ja funciona com si estiguessin fusionades de facto, ja que les dues plantilles treballen plegades i aquest any, a més dels pressupostos individuals i les liquidacions de l’exercici 2015 corresponents a cada ens, hi adjuntaran els comptes consolidats de les dues cambres agregades “a títol informatiu”.

  En l’aspecte legal, però, la fusió no es podrà desencallar fins que el Parlament aprovi la nova llei catalana de cambres, que entre altres aspectes regularà el procediment per convocar les noves eleccions als òrgans de govern. Els darrers contactes que Ribera i el seu homòleg guixolenc, Joan Puig, han mantingut amb el nou executiu de la Generalitat els fan indicar que el text s’aprovarà aquesta legislatura, però compten que no arribarà abans del 2017.

  Mentrestant, Puig i Ribera es mantenen en els càrrecs respectius, amb el mandat prorrogat des de fa més d’un any. Els dos comitès executius també es reuneixen periòdicament, amb sessions plenàries conjuntes. Un cop fusionades, les dues cambres donaran servei a unes 16.000 empreses repartides entre els 14 municipis de la seva àrea d’influència, que, a més de Palamós i Sant Feliu, s’estén pel litoral del Baix Empordà fins a Begur i també abasta els municipis de la Bisbal, els selvatans de Tossa i Vidreres, i Llagostera i Cassà –al Gironès.

  El radi d’actuació després de la fusió no creixerà, ja que els altres municipis depenen de la Cambra de Girona, però Puig defensava que volen mantenir el sistema de treball diferenciat respecte a la cambra gironina, amb la qual mantenen bones relacions.

  La gran incògnita, més enllà de la data de les noves eleccions i la fusió efectiva, és saber en quin municipi hi haurà la seu social de la nova cambra. Els dos presidents asseguraven que encara no han emprès el debat, però que serà secundari. D’entrada, les dues seus respectives –la casa Patxot de Sant Feliu i el local de les Galeries Carme de Palamós– continuaran obertes al públic, ja que són de propietat. I preveuen escoltar l’oferta de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, on l’alcalde, Joan Giraut, els va oferir l’any passat facilitar-los un local.

   

  Font: El Punt-Avui


  El govern català farà un carril bici entre Sant Feliu i Palamós

  20/03/2016

  El Departament de Territori i Sostenibilitat que comanda Josep Rull ha decidit invertir més de 4 milions d’euros en el període 2016-2018 per ampliar la xarxa de carrils bici i vies verdes arreu de Catalunya. El pla es tradueix a les comarques gironines en l’impuls a uns 77 km nous de vies verdes, que se sumaran als 125 ja existents. Entre les noves rutes que s’implantaran destaca la implantació del carril bici Costa Brava Centre, entre Sant Feliu i Palamós, també dividit en tres trams més una passera al seu pas per Calonge (amb un total de 12,5 km).

  Aquest projecte del carril bici Costa Brava Centre està encara en període de redacció i la intenció del govern és tenir completada la redacció del projecte en dos anys.

   

  Font: El Punt-Avui


  Sant Feliu es disculpa pel greuge al mecenes Rafael Patxot

  28/01/2016

  L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols portarà a aprovació del ple avui una proposta de reconeixement oficial sobre el greuge que va fer l’antic ajuntament franquista guixolenc a Rafael Patxot i Jubert, ciutadà il·lustre.

  En la línia d’altres accions promogudes en els darrers anys, els successius ajuntaments democràtics han reconegut i homenatjat víctimes de la repressió franquista per exili, empresonament, penes de mort, depuracions, camps d’extermini i batallons de treballadors. Ha estat el cas de personatges notoris com ara Josep Irla i Bosch (president de la Generalitat a l’exili), Felip Calvet o l’alcalde republicà Francesc Campà, afusellat amb altres ganxons al cementiri de Girona.

  L’actual consistori vol reparar el greuge patit per Patxot, profundament catalanista, pioner en la meteorologia i un dels més grans mecenes que ha tingut la cultura catalana. Per tancar l’Any Patxot, que ha commemorat el cinquantè aniversari de la seva mort, el consistori reconeix públicament els greuges comesos durant el procés de depuració feixista, quan va ser jutjat i condemnat en aplicació de la llei de 9 de febrer del 1939 de responsabilitats polítiques, per catalanista. Durant la Guerra Civil, la FAI va ocupar les cases de Patxot a la rambla del Portalet, i després s’hi van instal·lar tropes franquistes, abans que els immobles fossin ocupats per oficines de l’Ajuntament provisionals, ja que l’edifici consistorial havia estat destruït pels bombardejos de la guerra. A través del seu advocat, Patxot va iniciar un llarg procés judicial. Totes les sentències van ser favorables a Patxot; tot i això, fins al 1951 no va recuperar les propietats.

   

  Font: El Punt-Avui


  La Creu Roja Sant Feliu de Guíxols-Vall d’Aro homenatja Joan Maura

  16/12/2015

  El passat dissabte 12 de desembre va tenir lloc a la Sala Abat Panyelles del Monestir l’acte d’homenatge a Joan Maura Cateura, en què més d’un centenar de persones van acudir per agraïr a l’homenatjat haver estat al capdavant de la Creu Roja durant els darrers 12 anys com a President de l’entitat. Tot i que Maura ha deixat la presidència, no ha deixat del tot Creu Roja, ja que continua com a Assessor del President i també com a voluntari.

  Entre aquest centenar de persones hi havia, a part de voluntaris, la vicepresidenta provincial de Creu Roja, el secretari i altres referents territorials, l’alcalde de Sant Feliu, les regidores de serveis socials de Santa Cristina, Sant Feliu i Platja d’Aro, Presidents i directius de les Assemblees locals de Palamós, Palafrugell, Llagostera i Torroella de Montgri.

  L’acte va ser amenitzat per la Banda El  Caliu de Platja d’Aro i es va servir un piscolabis als assistents.

   


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies