• Categories
 • GdC denuncia que govern oculta informació en el cas de les gandules de Sant Pol

  04/09/2017

  L’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, va anunciar en el ple de dijous que es podrien eliminar zones de gandules privades de lloguer a la platja de Sant Pol i passar de les cinc actuals a tres, ja que dues vencen el 15 d’octubre – les de l’empresa Ensesa Comunitat de Béns- i poden no ser renovades.   Poc després, però, el regidor de Platges, Salvador Calabuig,  va dir a la premsa provincial que s’ha renovat la concessió a Ensesa C.B. per tres anys més, fins al 2020,  malgrat que el mateix Calabuig havia assegurat al Ple que  s’està instruint un expedient sancionador contra l’empresa. 

  Totes aquestes afirmacions provenen de la moció presentada per Guíxols des del Carrer (GdC) que instava sancionar la concessionària dels Banys de s’Agaró per la problemàtica de les gandules buides, un tema recorrent des de fa 3 estius i que, per aquesta formació, mereix sancions. Malgrat això, el propi alcalde excusa l’empresa recordant que la normativa actual de Costes de la Generalitat autoritza a ocupar amb gandules buides i para-sols 160 metres quadrats de cada zona. 

  Guíxols des del Carrer, per la seva part, denuncia aquesta “incongruència política” de l’equip de govern, que en l’esmentat Ple Municipal d’agost va votar favorablement la moció presentada pel grup encapçalat per Jordi Lloveras, mentre ocultava al Ple que ja se l’hi havia renovat el contracte de concessió a la mateixa empresa. “Això demostra poca honestedat”, afegeixen. 

  El regidor Lloveras (GdC) acabava de demanar que no se li renovés la concessió a l’empresa ja que “al llarg dels darrers anys ha acumulat un nombre considerable de queixes per part dels usuaris de la platja”. L’alcalde inclús va arribar a dir que “fins i tot ens hem plantejat anar a Costes, perquè això no pot continuar d’aquesta manera, i demanar que se’ls tregui la concessió” tot i saber que feia poc que s’havia renovat a la mateixa empresa concessionària la prestació del servei per tres anys més.

  El portaveu de Guíxols des del Carrer es fa creus del vot favorable del govern a la moció alhora que es pregunta “quina pressa tenia el govern de la ciutat en formalitzar aquesta renovació abans d’hora”. Lloveras anuncia que quan es porti a debat el pla d’usos de les platges per a l’any vinent, el seu grup continuarà demanant la no renovació d’aquesta concessió. “Això si després, quan torni l’estiu i tornin els problemes, ja no hi haurà dubtes sobre de qui serà la responsabilitat”, acaba dient.


  GdC vol sancions pel concessionari de les gandules de Sant Pol

  28/08/2017

   

  Continua el serial de les gandules de Sant Pol. Quinze dies després de les primeres queixes per la mala col·locació de les gandules i para-sols privats a la platja de Sant Pol, a la zona de la Taverna del Mar, l’empresa concessionària continua  sense fer cas a les indicacions que des de l’Ajuntament asseguren haver donat. La formació d’esquerres, opositora al govern, lamenta que no s’actuï amb més fermesa i recorda que la concessionària és reincident en aquest tipus d’actuacions. 

  El regidor encarregat de les platges va manifestar dies enrere que s’havia fet un requeriment a l’empresa i que es tornava a complir amb la normativa. Malgrat aquestes declaracions, Guíxols des del Carrer assegura que han pogut comprovar “com es continuen desplegant estris a menys de 6 metres de la ribera de mar” i com aquests “estan desocupats i en desús durant més de dues hores”.
  Guíxols des del Carrer no entén la passivitat del govern davant aquesta empresa concessionària, que cada estiu “fa el seu agost particular incomplint les normes”. Per aquest motiu, el regidor de la formació, Jordi Lloveras, ha presentat a la Comissió de Territori municipal una proposta perquè el Ple insti a la Junta de Govern Local a iniciar, en el marc de les seves competències de fiscalització i compliment del Pla d’Usos de les Platges, un expedient sancionador de falta greu a l’empresa concessionària del servei.

   


  L’Ajuntament ha de tornar a actuar amb les gandules de Sant Pol

  18/08/2017

  Guíxols des del Carrer (GdC) va difondre aquesta setmana unes queixes relacionades amb l’ocupació abusiva de les gandules i els para-sols a la platja de Sant Pol i ha revifat una polèmica que ja ve sent habitual cada estiu.  

  El grup polític recorda que la normativa limita l’espai a ocupar a 40 metres quadrats i a “com a mínim 6 metres de distància des de l’aigua” i ha instat el regidor delegat de platges, Salvador Calabuig, a  comprovar que hi havia gandules buides abans de les nou del matí. 

  Segons El Punt-Avui, els tècnics municipals ultimen un requeriment per escrit adreçat als responsables de la concessió, per bé que en les inspeccions han comprovat que les gandules que infringien la normativa no pertanyen a l’empresa, sinó a alguns particulars que fan ús de les casetes de bany i donen als empleats l’encàrrec que el material estigui col·locat a primera hora per fer ús de l’espai reservat amb posterioritat.

   

  La normativa municipal de platges permet retirar estris sense ús en primera línia del litoral després de dues hores sense que es detecti ningú que els faci servir, i aquest serà el mecanisme d’actuació a partir d’ara si es detecten nous excessos, un fet que l’Ajuntament ja ha fet saber a l’empresa.

  Malgrat això, el regidor defensa que aquest any hi ha hagut menys conflictes i recorda que hi ha hagut canvis en la normativa de Costes que permeten, per exemple, estendre gandules buides dels concessionaris dins de la zona que tenen delimitada per fer-ho.

   


  “A peu de sorra”, foodtrucks i paradetes a la platja de Sant Pol

  30/05/2017

  A Peu de Sorra és un projecte que omplirà les platges de Catalunya de gastronomia, moda i tallers, nascut amb la voluntat d’esdevenir un espai de culte pels amants de l’street food, el shopping creatiu, la bona música i l’estiu. Orientat a un públic jove i familiar, l’esdeveniment oferirà una experiència única que combina l’oci i la gastronomia i que viatjarà per tres espais idíl·lics de la Costa Brava, Central i Daurada amb un objectiu comú: trobar-se amb els amics i la família tocant la sorra, davant el mar i gaudint d’un ambient mediterrani.

  El primer esdeveniment de la ruta tindrà lloc del 2 al 5 de juny a la Platja ganxona de Sant Pol.  L’esdeveniment està inspirat en la cultura boho. Els concerts, les actuacions i les sessions de DJ aniran combinades amb 8 foodtrucks amb propostes gastronòmiques d’autor, preparades per a satisfer els més foodies, tallers a peu de sorra, activitats infantils i altres disciplines.

  La moda també hi juga un paper important. Els assistents podran trobar, dins l’espai de moda, fins a 15 firmes de roba i complements diferents, desfilades, tallers de perruqueria… Els expositors i d’altres organitzacions que hi vulguin participar poden consultar la web de l’esdeveniment.


  Bandera blava per a dues platges i el camí de ronda ganxons

  10/05/2017

  Les platges de les comarques gironines, amb 28 banderes blaves, n’han perdut dues respecte el 2016, segons la llista de l’ Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), feta pública ahir. Una distinció que l’ens atorga a platges, clubs nàutics i ports esportius que superen els llindars establerts en higiene, seguretat, sostenibilitat, atenció a la discapacitat i altres aspectes. Les dues platges de la Costa Brava que l’han perduda respecte l’any passat són Aiguablava i sa Riera, ambdues de Begur. Al nostre municipi , obtenen la bandera blava les platges dels nuclis de Sant Feliu de Guíxols i Sant Pol.

  La demarcació de Girona és la segona amb més distincions després de la de Tarragona, que lidera el rànquing català amb 42 banderes blaves.

  Quant als clubs nàutics distingits, no hi consta el de la nostra ciutat, però sí el Port Marina de Palamós o el Club Nàutic Port d’Aro. Pel que fa a les vies blaves o camins de ronda, obtenen la bandera el camí de ronda de s’Agaró i  el de Sant Pol a Sant Feliu.

  El govern vol cobrir les rieres de Sant Amanç i Sant Pol

  04/04/2017

  Segons avança El Punt-Avui, el govern de la ciutat treballa per cobrir dues de les quatre rieres que discorren a cel obert pel nucli urbà: les rieres de Sant Amanç i Sant Pol. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Josep Saballs, ha explicat al rotatiu gironí  que fa un any que mantenen converses amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i aviat encarregaran la redacció dels projectes tècnics previs a l’execució de les obres.

  Un cop redactats els projectes, la intenció és anar fent els treballs de cobertura per trams, en funció de la disponibilitat pressupostària. Saballs concreta que la prioritat és la cobertura de la riera de Sant Pol, que volen començar aquest mateix any. Però abans d’acabar el mandat també volen deixar resolt el tram baix de la riera de Sant Amanç, des de la plaça del Monestir fins a l’encreuament amb el carrer Antoni de Capmany.

  L’abast d’aquesta darrera actuació, més a llarg termini, comprèn la cobertura fins al camí del Molí d’en Blanch i el pati de l’escola Gaziel, que quedarà configurat com un nou carrer d’ús reservat per als vianants, que en l’inici, al carrer Hospital, ja du el nom del Doctor Martí Casals. El traçat des de davant del monestir és cobert des de fa un segle sota el carrer de Juli Garreta, i ara també està previst millorar-ne la capacitat hidràulica a la desembocadura a la platja, dins del projecte de reforma del passeig marítim de Rius i Calvet.

  Les altres rieres

  Fora dels dos trams en estudi, restaran pendents el curs urbà de la riera de les Comes, des de la ronda de Ponent fins a l’aparcament de l’Horta d’en Palahí i el tram baix de la riera de Tueda, entre la carretera de Palamós i la desembocadura al port. En aquest darrer cas, Saballs explica que l’obra dependrà de la renovació de les concessions de Costes, més enllà del 2018, i dels avenços en el desenvolupament urbanístic del sector de Cala Sants, sense notícies des que es va refer el planejament, el 2014.

  Pont estratègic a Sant Pol 

  En el cas del tram final de la riera de Sant Pol, ara només coberta en 20 metres sota el carrer Demazel, la idea és obrir un nou vial des del giratori del límit de terme entre Sant Feliu i s’Agaró, però la prioritat viària és connectar amb un nou pont la benzinera de la carretera de Palamós amb el cul-de-sac de l’avinguda Jaume I, un enllaç que escurçaria l’accés a la platja i permetria limitar a un sentit de circulació el passeig de Sant Pol, amb més espai per als vianants.


  Troben a Calonge roba del matrimoni desaparegut al terme de Sant Feliu

  24/10/2016

  Novetats pel que fa al matrimoni desaparegut fa més d’una setmana a la zona de Sant Feliu de Guíxols. Mossos d’Esquadra, que continuen fent la recerca activa, i amics, familiars i companys de la víctima van localitzar dissabte objectes personals de Sebastian i Claudine Schrader. Concretament, entre la cala de Roques Planes i la platja de Torre Valentina, hi van localitzen uns pantalons, unes sabates i unes ulleres de sol de la parella. Aquesta troballa fa témer el pitjor i reforça la hipòtesi en què treballen principalment els investigadors: que la parella fes una ruta pel camí de ronda, tingués alguna mena d’accident en algun penya-segat o en alguna cala o platja i acabés a l’aigua. Per ara, no s’ha trobat cap indici que pugui fer pensar que la desaparició pugui atribuir-se a cap causa criminal ni a cap desaparició voluntària. De fet, les investigacions policials realitzades fins ara amb interrogatoris al cercle més proper del matrimoni i les inspeccions al seu habitatge de Barcelona i del cotxe de lloguer que van deixar aparcat a la nostra ciutat fan encarrilar la investigació cap a la hipòtesi de l’accident.

  El darrer contacte que van tenir amb la parella va ser el dijous 13 d’octubre, quan van dir que tenien previst fer una ruta pel camí de ronda per la zona de s’Agaró i Sant Feliu. La darrera trucada que consta, la van fer a les 14.36 h a la família que resideix a Alemanya. Dilluns, Sebastian havia d’anar a treballar a l’Institut Forestal Europeu de Barcelona i no hi va anar. En veure que dimarts tampoc hi anava els companys van fer la denúncia. Sebastian i Claudine Schrader, de 37 i 36 anys, ell d’origen alemany i ella de la Costa d’Ivori, són matrimoni i residents a Barcelona.

  Font: El Punt-Avui


  Aturen les obres del futur hotel de luxe de la Volta de l’Ametller

  05/10/2016

  L’Ajuntament ha fet aturar les obres del nou hotel de luxe Alàbriga Hotel & Home Suites arran del rebaix d’un terreny on es vol fer la zona de la piscina o sea club. Aquest terreny està situat a l’altre costat de la carretera de Sant Pol a Sant Feliu, pràcticament fins al llindar del camí de ronda.

  A la pràctica s’està davant d’un entrebanc administratiu. Les obres tenen el permís de la delegació del Departament de Costes, però no disposaven de l’autorització municipal, que es poc concedir en les pròximes hores i, de fet, el punt ja figurava en l’ordre del dia de la junta de govern. L’inici de les obres va ser controvertit perquè es van tallar dos llorers històrics. Tot i que l’informe tècnic municipal és favorable, caldrà analitzar diverses accions, com ara tales de pins i com ha de ser la tanca perimetral.

  El despatx d’arquitectes que ha projectat l’Alàbriga (DNA Barcelona & Partners) ha dissenyat edificis emblemàtics, com ara l’Al-Jahra Hospital de Kuwait, el Planetarium Tower de Panamà o l’hotel Boutique Hotel d’Alger, i consideren que el de Sant Feliu permet la coexistència entre luxe i natura.

  Aquest hotel neix amb la vocació de ser un dels més exclusius de la Costa Brava i de Catalunya, i publicacions digitals com ara Crónica Global ja el qualifiquen com “el resort més pijo de Catalunya”.

   

  Font: El Punt-Avui


  Polèmica per les gandules de la platja de Sant Pol

  23/08/2016

  La proliferació de gandules i para-sols de les concessions privades a la platja de Sant Pol dóna lloc a picabaralles estivals recurrents amb els banyistes i el govern municipal, sobretot en els períodes de més pressió i els caps de setmana. Els empleats de les empreses les situen a tocar del mar a primera hora del matí, i no són infreqüents les corredisses dels banyistes per conquerir el seu espai amb tovalloles abans que el mosso no l’ocupi amb gandules buides per al lloguer.

  Els grups polítics de Guíxols des del Carrer i la CUP, a més de diversos veïns, se n’han fet ressò un cop més a les xarxes socials, recordant que en els plecs de condicions figuren requisits com ara l’obligació de deixar sis metres lliures de platja fins al límit de l’aigua o que només el 10% de les gandules esteses estiguin vacants.

  El govern hi pren part

  L’executiu guixolenc ja havia denunciat la situació setmanes enrere al servei de Costes de la Generalitat, que va comprovar els excessos i va emetre la setmana passada un requeriment. Tot i això, dissabte el fenomen es va repetir i diumenge al matí agents de la Policia Local van fer complir els límits de la normativa.

  Des dels històrics banys de s’Agaró, uns dels concessionaris, defensaven ahir que respecten les distàncies, però expliquen que posen a punt les gandules que els reserven amb antelació i que alguns abonats les acosten massa cap al mar.

  Font: El Punt-Avui


  Sant Feliu segueix millorant els aparcaments

  12/08/2016

  Segons informa l’Ajuntament a través del seu web corporatiu, fa pocs dies s’ha adequat i i ha  entrat en funcionament un aparcament nou a la zona de Sant Pol, a l’avinguda Vall d’Aro, amb capacitat d’unes 150 places. Aquest aparcament és gratuït i facilita l’estacionament als usuaris de la platja i entorn de la zona de Sant Pol, i està relativament proper al mar.

  Millores de senyalització de l’antiga Ileco

  L’Ajuntament també ha reforçat la senyalització de l’aparcament de l’antiga fàbrica Ileco, que disposa de 330 places, amb quatre nous indicadors de grans dimensions que els conductors es troben a banda i banda de carretera. Dos al carrer Enamorats i dos a la mateixa Ronda de Ponent, en sentit de baixada.
  Aquesta actuació s’afegeix a la senyalització pròpia de l’aparcament, un cartell d’aproximadament cinc metres, ubicat a la paret d’entrada.
  Aquest aparcament de gairebé 10.000 metres quadrats permet estacionar de forma gratuïta els vehicles, i a més, té una porta d’accés a peu que dóna directament al carrer Mascanada, a uns pocs minuts de la zona comercial centre i platja.

   


  El doctor Estivill presentarà el llibre de Miquel Borrell sobre S’Agaró i Sant Pol

  30/07/2016
  El proper 3 d’agost a les 20.00 h a l’antic Hospital es farà la presentació de S’Agaró i Sant Pol, les perles de la Costa Brava, llibre de l’historiador Miquel Borrell i Sabater, per commemorar el centenari de la compra del primer solar a S’Agaró per Josep Ensesa, i el centenari també dels primers banys a Sant Pol.
  L’acte comptarà amb la presència de l’autor i anirà a càrrec del Dr. Eduard Estivill, gran coneixedor i amant de S’Agaró, Sant Pol, Sant Feliu de Guíxols i la Costa Brava en general.
  L’obra mostra l’evolució d’aquests dos indrets al llarg del segle XX, que es van convertir en referència del turisme de qualitat (S’Agaró) i del turisme de banys (Sant Pol). Borrell analitza, al llarg de 200 pàgines, aquests cent anys d’història: els pioners xalets Girbau Estrada, la urbanització promoguda per Josep Ensesa i dissenyada per l’arquitecte Rafael Masó, l’evolució dels Banys de S’Agaró, el trencament que significà la Guerra Civil, la represa a partir dels anys cinquanta, les festes, activitats, jocs, competicions i urbanització, fins arribar a l’actualitat.
  Al llarg del llibre ens mostra també les relacions entre l’escriptor Josep Pla i l’empresari Josep Ensesa, preocupats ambdós per la preservació del paisatge i el turisme de qualitat. El llibre conté una descripció de l’actual platja de Sant Pol, el camí de ronda i Sa Conca. El text es complementa amb 72 fotografies, 6 plànols i 27 il·lustracions, la major part inèdits.
  Miquel Borrell (Santa Coloma de Farners, 1953) és mestre, Llicenciat en Geografia i Història i Doctor Cum Laude en Història Moderna per la Universitat de Girona. Va ser professor de l’Institut Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols. Actualment és membre de l’Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona, de la Societat Catalana d’Estudis Històrics (Institut d’Estudis Catalans) i de la junta del Centre d’Estudis Selvatans.
  Ha escrit multitud d’articles en revistes especialitzades i una quarantena de llibres sobre temes històrics, de patrimoni i de divulgació entre els quals destaquen Pobresa i marginació a la Catalunya il·lustrada: dides, expòsits i hospicians
  (2002); Caritat, beneficència, solidaritat: l’hospital de Sant Feliu de Guíxols (2005); Les terres gironines: escultures a la via pública (2006); Les cales de la Costa Brava: cales, coves, criques (2009); Sant Feliu de Guíxols: des dels orígens llegendaris al segle XXI (2012); i Ens ho hem passat bé: memòries d’un professor d’història fill, nét i nebot de botigueres (2015) .
  Hora del conte a les 7 
  Abans d’aquesta activitat, a les 19.00 h, tindrà lloc l’Hora del Conte amb  La girafa, el pelicà i jo, una obra esbojarrada i espontània que recrea el conte de Roald Dahl, a càrrec d’Oriol Garriga.
  El canvi d’emplaçament d’aquests dos actes – inicialment s’havien de fer a la Biblioteca- és degut a què, a partir del proper 2 d’agost, l’horari de la Biblioteca serà de matins de 8.00h a 13.00h, i les activitats programades a la tarda han de canviar de lloc.

  Una operació contra el blanqueig de capitals acaba amb un detingut a S’Agaró

  13/07/2016

  La policia espanyola i els Mossos d’Esquadra van detenir ahir onze persones en una operació contra el blanqueig de capitals a Barcelona i la Costa Brava.

  Segons fonts de la Fiscalia, l’operació està dirigida contra un grup de ciutadans russos i ucraïnesos que haurien blanquejat almenys 10 milions d’euros mitjançant la constitució o compra de societats, a les quals posteriorment s’incorporaven els diners procedents d’activitats il·lícites que destinaven a la compra d’habitatges.

  Ahir es van fer una quinzena d’entrades i escorcolls a domicilis de Barcelona i la Costa Brava. A la capital, van registrar el restaurant japonès ‘Yubari’, situat a l’Avinguda Diagonal, a més d’altres al barri de Pedralbes. A la Costa Brava es van centrar a s’Agaró i un a Sant Pol. En un xalet de la urbanització de Platja d’Aro van detenir un dels suposats líders del grup criminal, Stepan Chernovetsky, fill de l’exalcalde de Kíev.

  L’operació, anomenada ‘Variola’, es troba sota secret de sumari i s’està duent a terme en coordinació amb la Fiscalia Anticorrupció. En total, el jutjat d’Instrucció número 21 de Barcelona ha autoritzat 16 entrades i escorcolls i ha acordat el bloqueig de nombrosos comptes corrents, a més de l’embargament de mobles i immobles.

  Concretament, l’operació investiga els presumptes delictes d’organització criminal, blanqueig de capitals, falsedat en documents socials i mercantils i contra la Hisenda Pública. Segons la Fiscalia, els detinguts haurien creat un entramat empresarial, utilitzant testaferros, en què s’haurien incorporat capitals d’origen il·lícit, procedents d’altres societats constituïdes a Xipre i a les Illes Verges.

  Per fer aflorar els diners, el grup creava societats o en comprava de ja constituïdes a les quals, just immediatament després, injectava els diners, obtinguts presumptament de manera il·lícita, procedents de societats estrangeres i destinaven aquestes quantitats a comprar immobles a l’Estat. Fins ara, la Fiscalia Anticorrupció ha detectat la inversió de més de 10 milions d’euros mitjançant aquest procediment.

  Nombrosos agents de la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV) de la policia espanyola, així com efectius de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d’Esquadra can fer els escorcolls de forma simultània.  En el cas del restaurant ‘Yubari’ de Barcelona, aquest establiment situat a l’avinguda Diagonal, entre els carrers Bailén i Girona, tindria com a principal objectiu fer aflorar els diners de procedència il·lícita.

  El suposat líder, fill de l’exalcalde de Kíev

  Dels escorcolls fets a les nostres contrades han detingut Stepan Chernovetsky, fill de l’exalcalde de Kíev entre els anys 2006 i 2012. Els investigadors sospiten que el xalet escorcollat aquest dimarts, situat al número 50 de l’avinguda Platges de s’Agaró, és un bé il·lícit obtingut gràcies a la trama de blanqueig de capitals.

  Els agents van arribar al xalet a les sis de la matinada d’ahir i el van registrar, en presència del detingut, fins a un quart de quatre de la tarda, quan se’l van emportar emmanillat cap a Barcelona.

  Anticorrupció considera que els detinguts haurien comès el delicte de blanqueig de capitals en no disposar d’ingressos lícits que justifiquin l’increment patrimonial, a més de l’existència dels entramats societaris que perseguien l’ocultació dels diners i de la seva titularitat. Els investigadors també haurien detectat operacions mercantils per simular l’origen legal dels fons, com els préstecs irreals per justificar les injeccions de diners a les empreses per comprar els immobles.

  Font: Ara Girona


  Oberts dos nous pàrquings gratuïts a Sant Feliu

  08/07/2016

  Sant Feliu amplia aquest estiu els llocs d’aparcament disponibles amb l’obertura de l’espai de Can Rosselló (fàbrica Ileco), amb unes 300 places.  L’aparcament, a tocar del final de la Ronda de Ponent, permet als usuaris estacionar de forma gratuïta els vehicles, i a més, la porta d’accés a peu dóna directament al carrer Mascanada, molt aprop del centre i la platja.
  La superfície d’aquest aparcament se situa vora els 9.400 metres quadrats. Es tracta d’un lloguer -de moment per sis mesos- que permetrà ampliar de forma significativa l’oferta d’aparcament a l’estiu.
  Aquesta superfície és la més gran de què disposa Sant Feliu en una sola unitat i ha entrat en funcionament avui, un cop acabats tots els detalls de condicionament del recinte.

  A aquest pàrquing s’hi afegeix el que s’acaba d’obrir recentment a l’antiga pista de Tennis de l’Hotel Caleta Park. En aquest cas, a Sant Pol, on s’ha adequat un nou aparcament al carrer de Pere Màrtir Estrada, de 27 places i que quedarà a disposició dels usuaris durant tot l’any. Aquesta pista de tennis estava en desús des de fa força anys, i ara amb un acord amb la propietat, es fomenta l’ús d’aparcament.


  Les banderes blaves de Sant Feliu

  05/05/2016

  Amb l’arribada del mes de maig i amb la previsió del bon temps, ja s’han donat a conèixer les platges del litoral català en què hi onejarà la bandera blava de qualitat. A Sant Feliu l’han obtinguda les platges de Sant Pol i Sant Feliu.

  L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i la Fundació d’Educació Ambiental lliuren aquestes distincions a aquelles platges, clubs nàutics i ports esportius que superen els seus exàmens de condicions higièniques, de seguretat, accés lliure, sostenibilitat, de compliment de la legislació, l’atenció a persones amb discapacitat, i l’oferta complementària i educativa, entre altres.

  Els ports catalans han rebut 24 banderes blaves, una menys que l’any passat. El de Sant Feliu, malauradament, no està entre ells.

  Respecte les vies Blaves, Platja d’Aro obté la distinció aquest 2016 pel Camí de Ronda de s’Agaró, Sant Antoni de Calonge pel Camí de Ronda de Torre Valentina i Sant Feliu de Guíxols pel Camí de Ronda de la platja de Sant Pol a Sant Feliu.

   


  El nou hotel de luxe de la Volta de l’Ametller ultima la posta a punt

  13/02/2016

  El nou hotel que s’està construint amb capital rus i alemany a la carretera de Sant Pol – al lloc on hi havia l’antiga Residència Alàbriga- ja està buscant personal, segons es pot veure a diferents webs especialitzades en la recerca de feina, com Infojobs i LinkedIn. Busquen diferents tipus de treballadors, en una varietat que va des de la categoria de directius fins a la d’ajudants de recepció.  Els gerents de l’Alàbriga Hotel&Home Suites 5 estrelles Gran Luxe,  han iniciat el procés de selecció de personal amb l’intenció d’obrir al juliol, en plena temporada turística. El nou Alàbriga és un hotel amb forma de transatlàntic que pretén batre tots els rècords en qüestió de luxe i que donarà feina a un centenar de treballadors, però ni molt menys seran tots ganxons, ja que els impulsors del complex hoteler, junt amb  els propietaris i els gestors, ja han comprat l’Hostal Rigau del centre de Sant Feliu per allotjar-hi bona part de l’staff.

  El superhotel disposarà de 30 suites de 80 i 140 m2; està prevista la construcció d’un seaclub a tocar del mar amb spa/wellness; un centre de medicina estètica dirigit per la barcelonina Mercedes Quintillà, i dos restaurants dirigits  pel xef Paco Pérez, que acumula 5 estrelles Michelin en els seus establiments d’arreu del món.

  Sant Feliu, doncs, tindrà un dels establiments més luxosos de l’Estat i el mobiliari anirà en consonància amb la categoria de l’establiment, ja que els arquitectes que l’han dissenyat ja han fet treballs semblants als 5 continents. El mega-complex té una extensió de 4.400 m2 i una superfície construïda de 10.385 m2, amb 40 places d’aparcament i la previsió de poder construir una piscina arran de costa. La piscina i el sea club estan pendents de rebre el vist-i-plau definitiu del Servei de Costes de la Generalitat.

  Es preveu que d’aquí tres mesos el complex ja estigui del tot acabat. De moment, les suites ja es troben en una fase constructiva molt avançada i es preveu que aquestes amb gairebé tota seguretat tindran l’obertura per l’estiu.

   


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies