• Categories
 • El Singlot es consolida amb un festival de rècord

  10/07/2018

  El Singlot Festival va tancar dissabte la seva quarta edició a la ciutat amb un rècord d’assistència. Cap a 2.500 persones han assistit als espectacles i a les activitats del festival d’humor organitzat per El Terrat i The Project i vinculat al Festival Porta Ferrada.

  En el marc de les seves jornades professionals Singlot Pro, l’espectacle Màfia, de The Mamzelles, ha estat seleccionat per obrir l’edició vinent. A més, el nou premi Terrat Nou Talent s’ha concedit a La gran ofensa, de La Bendita Compañía.


  A partir de dijous tindrà lloc el Singlot Festival

  04/07/2018

  El Singlot Festival és una proposta artística que va néixer el 2015 ideada pel seu director, Andreu Buenafuente, amb l’objectiu d’unir a espectadors i professionals de les arts escèniques al voltant de la comèdia com mai abans s’havia fet.

  El festival un any més es vol posicionar com la trobada de la comèdia programant una mostra del millor talent nacional de l’humor i ajudar a l’impuls de nous projectes de companyies emergents i consolidades durant tres dies arran de mar.

  En aquesta quarta edició, que tindrà lloc els propers 5, 6 i 7 de juliol, hi haurà una programació per al públic en general i activitats professionals de les arts escèniques que el caracteritzen, el Singlot Pro, en què els productors, creadors i exhibidors poden trobar socis per als diferents projectes presentats. 

  Al llarg de les darreres edicions, més de 5.000 espectadors s’han reunit per gaudir de l’humor i la comèdia. L’any passat, més de 50 agents del sector professional es van trobar per seleccionar la producció guanyadora, que va ser “Mongolia sobre hielo” de Mongolia,  que s’estrenarà en aquesta edició. Les roses de la vida de Sergi Belbel, que també es troba dins la programació oficial del Festival, també es va presentar en l’edició anterior formant part de les propostes de les jornades professionals.

   


  LA PROGRAMACIÓ
   
  5 de juliol
  Teatre Narcís Masferrer
  19:30h. | Inauguració del festival per ANDREU BUENAFUENTE i Singlot d’Honor a LLOLL BERTRAN

  Enguany, el SINGLOT Festival 2018 entregarà el seu tercer SINGLOT D’HONOR a Lloll Bertran en reconeixement a la seva amplíssima trajectòria de més de 30 anys en teatre, cinema, televisió i ràdio de l’actriu, cantant i show-woman. Serà el tret de sortida al Singlot de la mà d’Andreu Buenfuente. 

  L’artista ha estat premiada anteriorment amb el Premi Ondas de Televisió; el Premi ARC de cultura, espectacles d’humor, varietats i music hall; el Premi 10 anys, els millors de la dècada de TV3; el premi a la Millor Actriu de televisió de l’AADPC o el Premi Memorial Margarida Xirgu a la millor actriu, entre molts altres.

  El premi SINGLOT D’HONOR va néixer en l’edició de 2016 amb l’objectiu de guardonar la trajectòria d’un referent en la comèdia a escala nacional. El primer va ser per a Leo Bassi, pel seu inconformisme i la seva irreverència en més de 6 generacions de comediants mentre que en la següent edició es va atorgar al pallasso, actor, humorista i poeta Pepe Viyuela en reconeixement a la seva trajectòria en televisió, teatre i cinema en la que ha treballat l’humor des de l’inconformisme i sempre compromès amb la seva època.

   

  Teatre Narcís Masferrer

  20:30h. | ‘Mongolia sobre hielo’ de DARÍO ADANTI i EDU GALÁN

  90 minuts – Castellà

  En aquest espectacle els creadors de la Revista Mongòlia es veuen obligats a finançar la revista amb un circ sobre gel. Un circ on la crisi de la premsa amb el poder polític i econòmic, la dreta i l’esquerra ideològica, els nacionalismes, el neoliberalisme, la globalització, el bullying, el fanatisme o la religió, seran les grans atraccions. Tot amb la mirada satírica de la Revista Mongòlia. Després de més de 25.000 espectadors i girar per tot Espanya amb “Mongolia, el musical”, Darío Adanti i Edu Galán estrenen al SINGLOT Festival aquest nou espectacle.


  El Ginjoler

  23:45h. | ‘Mrs. Brownie’ amb Laura Guiteras i Abel Boquera

  50 minuts – Català, castellà, anglès

  “Mrs. Brownie” ens presenta la història d’una diva de la música negra americana que es troba al final de la seva vida. Acompanyada del seu únic amic, un entranyable pianista, i d’una jove cuidadora, Mrs. Brownie viurà els seus darrers dies entre el record i la nostàlgia que li encomanen les cançons que la van portar a l’èxit més esclatant.

  A “Mrs. Brownie” es combinen el llenguatge actoral, la manipulació d’objectes, la cançó i l’humor. Un espectacle de Teatre Nu que compta amb dos protagonistes: l’assitent, Laura Guiteras, i el vell pianista, Abel Boquera, que estaran acompanyats d’una titella de mida humana: Mrs. Brownie.

   
   
  6 de juliol
  Teatre Narcís Masferrer20:30h. | ‘Les roses de la vida’ de SERGI BELBEL
  80 minuts – Català

  Un jove emprenedor amb un problema greu, un terapeuta desolat per la mort del seu gos, una temible presidenta d’un país estranger mancada d’amor i la seva estranya i intrèpida secretària són les quatre peces d’aquesta bretolada que tan sols pretén celebrar la vida, fer un cant al sexe, a l’amor, als plaers i comunicar als espectadors el goig de viure. Un text que ha estat escrit especialment per a quatre joves i esplèndids intèrprets com Enric CambrayRoc EsquiusGemma Martínez i Núria Sanmartí. Després de 7 anys de sequera dramatúrgica, Sergi Belbel ha tornat als escenaris amb la seva nova comèdia. Una comèdia esbojarrada per a quatre intèrprets i un gos. Amb un humor que juga constantment amb el surrealisme, els malabarismes verbals i tota mena de piruetes lingüístiques. Quatre personatges que veuen com, per una menudesa, les seves vides acabaran fent un tomb inesperat.

   

  Teatre Narcís Masferrer

  22:30h. | 'Dos machos verdes fritos' per DAVID
VERDAGUER y OSCAR MACHANCOSES

  90 minuts – Castellà

  Dos homes farts que la vida els tracti malament, i sobretot el sexe contrari, decideixen exposar els seus sentiments més íntims en veu alta sense embuts ni cap mena de pudor. Una visió del desamor des d’una òptica purament masclista en la qual aquests perdedors van enfilant pensaments mordaços en contra de tot, inclosos ells mateixos i la seva pròpia masculinitat.

  Un espectacle de La Bacanal que oscil·la entre el teatre, el vodevil, el recital musical i la comicitat més absurda i surrealista, acompanyada d’una filosofia nocturna només apta per a uns quants escollits.

  Humor, desamor i boleros amb aires de piano bar.

   
   
  7 de juliol
  Teatre Narcís Masferrer
  13:00h. | ‘Nadie sabe nada’ amb ANDREU BUENAFUENTE y BERTO ROMERO

  55 minuts – Castellà

  “Nadie Sabe Nada” és la improvisació i l’humor en estat pur l’èxit del qual és fruit de l’extraordinària complicitat artística entre Andreu Buenafuente i Berto Romero quan aprenen expressions noves com ‘vivécdotas’ y ‘dramécdotas’, ‘personas cárnicas’ o ‘canciones musicales’ i reflexionen sobre qüestions tan absurdes i hilarants com: a la Xina hi ha botigues de ‘Tot a cent’?, per què en els anuncis de Carolina Herrera no saben pronunciar Carolina Herrera? O per què en els casaments es crida ‘visca els nuvis’ quan ja estan casats?

  El programa s’emet cada dissabte de 13:00h. a 14:00h. a la Cadena SER i és el podcast d’humor més descarregat a Espanya (gairebé 2.000.000 de descàrregues mensuals) amb gairebé 500.000 oients en directe per a la Cadena SER.

  El SINGLOT serà l’escenari perfecte per fer una festa d’estiu per celebrar la ignorància i anar acomiadant la temporada.

  Per venir de públic es segueix el mateix procediment de sempre: s’ha de fer la petició i la convocatòria seguirà l’ordre d’arribada de les sol.licituds.

   

  Espai Port

  22:30h. | ‘Hem de parlar’ amb BERTO, ANDREU, RAÚL i SÍLVIA

  70 minuts – Català i castellà

  La reivindicació del monòleg feta pels millors còmics del país. Andreu BuenafuenteBerto RomeroSílvia Abril i Raúl Cimas, pugen a l’escenari en una nit única i irrepetible on donaran via lliure a la comèdia.

  Un esdeveniment exclusiu del SINGLOT Festival que tancarà la nostra edició més madura i eclèctica.

   

  SINGLOT PRO
  5 i 6 de juliol

  Pati Escola

  Jornades Profesionals: Pitching Forum

  SINGLOT PRO és la secció del festival dedicada als professionals del sector de les arts escèniques que treballen la comèdia i l’humor a escala nacional. Després de tres edicions ja s’han establert en la indústria de les arts escèniques esdevenint un punt de trobada entre creadors, productors i exhibidors. 

  El SINGLOT PRO en xifres va reunir el darrer any a més de cinquanta agents culturals i a més de 14 creadors amb els seus projectes artístics. Enguany el SINGLOT espera l’assistència de més 70 professionals i per primera vegada comptarà amb presència internacional.

  D’entre les obres presentades en la darrera edició del SINGLOT PRO, “Mongolia sobre hielo” s’estrenarà com a producció guanyadora de l’edició anterior. Mentre que “Les Roses de la Vida” es programarà com a producció sorgida de les sinergies de les jornades.

  “Paradise”, presentada al SINGLOT PRO de la 2a edició i estrenada a la 3a edició va fer dues temporades al Teatre Poliorama i actualment està de gira, comptabilitzant un total de 54 funcions. “McGuffin”, l’altra producció seleccionada en la 2a edició, es va estrenar fora del SINGLOT en temporada al Teatre Aquitania de Barcelona i actualment també continua de gira, havent realitzat un total de 60 funcions.

  En la primera edició del SINGLOT PRO, es va presentar l’obra “Mal Martinez”, i després d’estrenar-la a la segona edició, es van realitzar 2 temporades amb un total de 38 funcions. “El sommelier”, de Fermí Fernández, també presentat en la 1a edició i estrenat a la 2a en castellà, va sumar un total de 12 funcions.

  Pitching Forum

  És una trobada on es reuneixen els protagonistes de tot el procés creatiu i d’explotació d’una producció. L’espai idoni per donar a conèixer un projecte tant a productors com a exhibidors del nostre país. Enguany cal destacar que per primera vegada gaudirem de presència internacional.

  El programa es divideix en dues jornades, dijous 5 i divendres 6, en les que cada dia 7 creadors presentaran respectivament els seus projectes. L’objectiu del pitching serà despertar l’interès del públic assistent perquè participin en la discussió sobre la viabilitat econòmica del projecte i en el disseny de l’explotació de l’espectacle per intentar aixecar, com a mínim, una producció perquè s’estreni en la pròxima edició del SINGLOT.

  Una vegada realitzades les presentacions, la tarda de l’últim dia, el divendres 6 de juliol, tots els agents culturals de les jornades escolliran l’Espectacle SINGLOT 2019. Per a aquesta edició s’han rebut més d’una trentena de propostes artístiques per participar en les jornades. En les edicions anteriors han participat creadors de referència i emergents com Sergi Belbel, The Mamzelles, Fermí Fernández, Toni Albà, Sixto Paz, Joglars o Teatre de Guerilla, entre molts altres.

   


  Lloll Bertran rep el Singlot d’Honor

  06/07/2018

  Andreu Buenafuente, director del Singlot Festival, va inaugurar  ahir la quarta edició d’aquest certamen a l’exterior del pavelló de La Corxera amb el lliurament a l’actriu Lloll Bertran del premi Singlot d’Humor, com a reconeixement de la seva llarga i prolífica trajectòria en el món de la comèdia-

  Lloll Bertran va oferir un petit espectacle exclusiu com a mostra d’agraïment pel guardó. El Singlot Festival continua amb dues obres avui al teatre auditori Narcís Masferrer: Les roses de la vida (20.30 h) i Dos machos verdes fritos (22.30 h).


  Presentat a Barcelona el “Singlot Festival” d’enguany

  11/05/2018

   

  Per quart any consecutiu el SINGLOT Festival desembarcarà a la nostra ciutat amb espectacles de comèdia i jornades professionals durant tres dies amb els principals creadors, productors, distribuïdors i exhibidors de l’àmbit nacional. Aquest any el Singlot serà l’encarregat d’obrir la programació del Festival Porta Ferrada.

  Singlot és una iniciativa que es caracteritza per mostrar propostes de companyies consolidades, joves i independents com ‘Dos machos verdes fritos’, escrita, dirigida i interpretada per David Verdaguer i Oscar Machancoses, ‘Mrs. Brownie’, de Víctor Borràs, i ‘Mongolia sobre hielo’, el nou espectacle de Darío Adanti i Edu Galán que s’estrenarà a Sant Feliu.  Sergi Belbel presentarà ‘Les roses de la vida’, una comèdia que també s’ha aixecat gràcies a les sinergies del SINGLOT PRO. Andreu Buenafuente i Berto Romero presentaran ‘Nadie Sabe Nada’ en directe a la Cadena Ser des de la nostra ciutat per donar el tret de sortida a l’estiu. A més, per reivindicar el gènere del monòleg, alguns dels millors còmics del país com Andreu Buenafuente, Berto Romero, Sílvia Abril i Raúl Cimas, protagonitzaran ‘Hem de parlar’, un espectacle exclusiu del SINGLOT que tancarà la edició més madura i eclèctica.

  En paral•lel a la programació artística, el SINGLOT d’HONOR d’aquest any serà per Lloll Bertran en reconeixement a la seva amplíssima trajectòria en teatre, cinema, televisió i ràdio de l’actriu, cantant i show-woman. Com a agraïment, Bertran obsequiarà al SINGLOT amb una petita representació durant la inauguració del festival.

  El cartell d’enguany ha estat creació de la il•lustradora Marina Capdevila, una il•lustradora que deixarà la seva petjada a la ciutat amb la intervenció en un dels murals.

  Cartell SINGLOT 2018 A3

  En aquesta quarta edició l’organització segueix apostant per activar el sector professional escènic amb el SINGLOT PRO, que tindrà lloc durant el 5 i 6 de juliol. Una iniciativa que representa l’essència del SINGLOT amb l’objectiu de donar veu a totes aquelles companyies amb potencial creatiu i còmic. 

  Enguany el festival ha rebut més de 30 propostes artístiques per presentar-se a les jornades professionals i espera l’assistència de més de 70 agents culturals (creadors, productors, distribuïdors i exhibidors), que per primer cop també comptarà amb presència internacional.

  El SINGLOT Festival compta amb tres espais per a la representació dels espectacles: el Teatre Narcís Masferrer, El Ginjoler i l’Espai Port, amb entrades ja a la venda al portal web  del Porta Ferrada.

  El SINGLOT Festival és una proposta artística que va néixer el 2015 ideada pel seu director, Andreu Buenafuente, que en les seves pròpies paraules, ha aconseguit ser “una cita de prestigi sense ser elitista. El més emocionant és trobar-nos tots i treure pit, perquè aquí tenim molt bona comèdia”.


  El Singlot Festival 2018, fora del Festival de la Porta Ferrada

  13/01/2018

  El Singlot Festival, el certamen humorístic dirigit per Andreu Buenafuente i El Terrat, que des de 2015 es celebrava a la nostra ciutat dins la programació del Festival de la Porta Ferrada, es desmarca del calendari del festival musical degà de Catalunya i passarà a celebrar-se independentment, amb dates i programació encara per determinar.  Tot sembla indicar que serà en les setmanes anteriors a la inauguració del  Porta Ferrada, que  s’inaugurarà el divendres 13 de juliol.

  Segons han explicat des de la regidoria de Cultura, el canvi ha estat motivat per intentar evitar que l’activitat cultural i escènica de Sant Feliu es concentri en un mes – del 15 de juliol al 15 d’agost- i així, s’allargui a tot l’estiu. Porta Ferrada, Singlot i Festa Major es concentraven fins ara en aquest període i, d’aquesta manera, aquest anys s’ha decidit que el Singlot Festival serveixi d’avantsala al Porta Ferrada.
   
  El Singlot Festival és un certamen de tres dies de durada dedicat a programar una mostra del millor talent estatal de l’humor i la comèdia dirigit al públic en general i també amb activitats dirigides als professionals del sector.
   

   


  “El Terrat” tindrà un festival d’humor i comèdia dins el Porta Ferrada

  24/03/2015

  Aquest migdia a Barcelona, EL TERRAT i The Project han presentat el SINGLOT FESTIVAL, el primer festival d’humor i comèdia que tindrà lloc del 23 al 26 de juliol de 2015 a la nostra ciutat i que formarà part de la programació del Festival de Porta Ferrada.

  La iniciativa, que vol esdevenir la trobada anual de l’humor i de la comèdia, va néixer l’any 2012 durant les nits de comèdia al Barts de Barcelona.

  El director d’aquest mini-festival serà Andreu Buenafuente, que fa una aposta de festival innovadora i diferent on tindrà cabuda l’espectador, el sector professional i l’acadèmic amb la comèdia com a bandera.

  SINGLOT FESTIVAL s’emmarca dins la programació del Festival de Porta Ferrada i tindrà una duració de 4 dies, durant els quals l’humor i la comèdia es concentraran vora el mar amb propostes com Leo Bassi, Els Joglars, Faemino y Cansado, Andreu Buenafuente, Berto Romero, els creadors de la revista Mongolia, Javier Coronas,Anabel Alonso, taules de cooperació amb professionals del sector, debats, tallers, cinema, intercanvi de projectes, …

  En resum, el SINGLOT FESTIVAL vol portar a Sant Feliu de Guíxols els millors noms i espectacles d’humor, comèdia i stand up comedy de l’escena nacional i internacional en llocs com ara l’Espai Port, el Teatre-Auditori Municipal, la platja o fins i tot el Monestir.

   

  poster singlot

  Un festival multidisciplinar format per tres branques

  El SINGLOT FESTIVAL està format per tres branques ben diferenciades però que totes volten al costat de l’humor i la comèdia.

  1—. La programació general de comèdia
  Aquesta part del festival estarà oberta al públic en general i es basarà en propostes d’espectacles de petit, mitjà i gran format que faran viatjar a l’espectador per l’univers de la comèdia i l’humor.

  2—. Les jornades professionals
  Aquesta proposta del SINGLOT FESTIVAL es basa en la programació d’unes jornades en les que es barrejaran creadors, productors i exhibidors amb l’objectiu de crear una producció única que es representarà en la segona edició del SINGLOT FESTIVAL, l’any vinent.

  3—. Les jornades acadèmiques
  SINGLOT FESTIVAL aprofitarà la convocatòria artística per programar seminaris impartits per Leo Bassi i Ramón Fontserè. Una proposta docent dirigida a professionals del sector.


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies