• Categories
 • Es van lliurar els premis del XIII Concurs de Teatre Amateur

  19/05/2018

  El dissabte 5 de maig l’Ajuntament de la ciutat i l’Agrupació Teatral Benet Escriba van lliurar els Premis del XIII Concurs de Teatre Amateur de Sant Feliu de Guíxols. 

  La votació popular va posicionar en primer lloc “Mentiders” (9,551), el segon premi va ser per “La gàbia buida” (9,504) i el tercer per “Toc-Toc” (9,312). Van quedar com a finalistes “L’auca del senyor Esteve” (9,125) i “Sóc una nena” (9,054). 

  A la categoria de millor escenografia, il·luminació i vestuari, el primer premi el va aconseguir Impuls Teatre per “La Gàbia buida”. Nominats: Joventut de la Faràndula per “Mentiders”, Impuls Teatre per “La gàbia buida” i Inestable Ceretana per “Toc-Toc”.

  Pel que fa a millor vestuari, es va guardonar amb el primer premi Quatre per quatre per “L’auca del senyor Esteve”. Nominats: Quatre per Quatre per “L’auca del senyor Esteve”, Sala Cabanyes per “Demà coneixeràs en Klein” i Joventut de la Faràndula per “Mentiders”. 

  El primer guardó a millor actriu en paper de repartiment va ser per Teresa Pérez de Rozas en el paper de “Maria” a “Toc-Toc”. El segon premi per Carmina Pla en el paper de “Gronya“ a “Mentiders” i el tercer per Núria Vallelado, Maria Mundet i Lourdes Fernández, les “3 Maries” de “L’Auca del Senyor Esteve”. Nominades: Carmina Pla en el paper de “Gronya” a “Mentiders”, Teresa Pérez de Rozas en el paper de Maria a “Toc-Toc”, Núria Vallelado, Maria Mundet i Lourdes Fernández a les “3 Maries” de “L’Auca del Senyor Esteve”, Mar Mitjans en el paper de la “Senyora Martin” a “La cantant calba” i Maria Font en el paper de “Sra. Trunsbull” a “Sóc una nena”. 

  Com a millor actor en paper de repartiment, el primer premi va ser per a Joan Montiel en el paper de “Pep” a “Toc-Toc”. El segon premi per Oscar Palomino en el paper de “Ned” a “Toc-Toc” i el tercer per Arnau Solsona en el paper de “Shandy” a “Mentiders”. Nominats: Oscar Palomino en el paper de “Ned” a “Toc-Toc”, Guillem Vinyes en el paper de “Sr. Martin” a “La Cantant Calba”, Joan Montiel en el paper de “Pep” a “Toc-Toc”, Arnau Solsona en el paper de “Shandy” a “Mentiders” i Salvador Pardo en el paper de “Sr. Pau” a “L’auca del senyor Esteve”. 

  La primera premiada a millor actriu principal va ser Mireia Pons en el paper de “Laura” a “La Gàbia Buida”. El segon premi va ser per Montse Cussachs en el paper de “Executiva” a “Demà coneixeràs en Klein” i el tercer per Lidia Curto en el paper de “Natàlia Stepànova” a “El Prometatge”. Nominades: Montse Cussachs en el paper de “Executiva” a “Demà coneixeràs en Klein”, Lidia Curto en el paper de “Natàlia Stepànova” a “El Prometatge”, Eva Moreno en el paper de “Victòria” a “La Gàbia Buida”, Mireia Pons en el paper de “Laura” a “La Gàbia Buida” i Maria Conillera en el paper de “Sra. Smith” a “La Calcant Calba”. 

  El primer guardó a millor actor principal va ser per Jaume López en el paper de “Blunt” a “Mentiders” i el primer premi Ex Aequo per Oriol Berch en el paper de “Gobbel” a “Mentiders”. El segon premi el va aconseguir Ernest Castañé en el paper de “Actor” a “Cansalada Cancel•lada” i el segon guardó Ex Aequo per Toni Garrich en el paper de “Director” a “Cansalada Cancel•lada”. El tercer premiat va ser Xavi Piguillem en el paper de “Camilo” a “Toc-Toc”. Nominats: Toni Lucas en el paper de “Ramon” a “La Gàbia Buida”, Xavi Piguillem en el paper de “Camilo” a “Toc-Toc”, Miquel Noguera en el paper de “L’avi Esteve” a “L’auca del senyor Esteve”, Ernest Castañé en el paper de “Actor” a “Cansalada Cancel•lada”, Oriol Berch en el paper de “Gobbel” a “Mentiders”, Toni Garrich en el paper de “Director” a “Cansalada Cancel•lada” i Jaume López en el paper de “Blunt” a “Mentiders”. 

  El premi especial del Jurat a la millor dicció i vocalització el va obtenir el Grup de Teatre Amics de les Arts per “Cansalada Cancel·lada”. Nominats: Impuls Teatre per “La gàbia buida”, Grup de Teatre Amics de les Arts per “Cansalada Cancel·lada” i Inestable Ceretana per “Toc –Toc”.

  Quant a millor direcció, les guardonades amb el primer premi van ser Mar Puig, Pepa Montes, Mariona Morral i Roser Anglada per “Sóc una nena”. En segona posició, Xavi Piguillem per “Toc-Toc” i , a la tercera, Albert González per “Mentiders”. Nominats: Jordi Riera per “La Gàbia Buida”; Mar Puig, Pepa Montes, Mariona Morral i Roser Anglada per “Sóc una Nena”; Xavi Piguillem per “Toc-Toc”, Albert González per “Mentiders” i Maria Miralda per “Cansalada Cancel•lada”. 

  Gatud’Ullastrell va ser la millor companyia premiada per “Sóc una nena”. En segon lloc com a millor companyia s’hi va situar Joventut de la Faràndula per “Mentiders”. El tercer guardó va lliurar-se a Quatre per Quatre per “L’auca del senyor Esteve”. Nominats: Joventut de la Faràndula per “Mentiders”, Gatud’Ullastrell per “Sóc una Nena”, Quatre per Quatre per “L’Auca del Sr. Esteve”, Inestable Ceretana per “Toc-Toc” i Impuls Teatre per “La Gàbia Buida”. 


  Representació doble de “La igualtat es mou” al Teatre

  27/10/2017

  L’espectacle “Mou-te per a la igualtat” es representarà aquest cap de setmana, en funcions de divendres i dissabte a les 21h, al Teatre Auditori Narcís Masferrer.

  La coreògrafa Meritxell Campos lidera un projecte entre gent de la nostra ciutat i de Berlín per tal de treballar el concepte d’igualtat a través de la dansa contemporània, la dansa teatre, el moviment lliure i el cant.
  Durant tota la setmana s’han fet assajos i interacció entre els diferents participants, locals i foranis.

  La venda d’entrades està activada des d’ahir al vespre al mateix teatre, amb un preu de 6 euros, des d’una hora i mitja abans de l’inici de l’espectacle.

   


  Cartell de participants al XIII Concurs de Teatre Amateur

  28/08/2017

  El Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Sant Feliu de Guíxols arribarà enguany a la tretzena edició, consolidant-se dins el panorama català d’arts escèniques no professionals. El concurs es celebrarà els diumenges alterns durant sis mesos, d’octubre de 2017 a març de 2018.  

  Des de l’Agrupació Teatral Benet Escriba esperen que el públic gaudeixi del nivell de les obres, i en to humorístic afegeixen que “aquest any ens hi hem mirat una mica més perquè és la 13a edició, i aquest número té mala fama”. 

   

  La programació 

   

  Diumenge 8 d’octubre de 2017 a les 6 de la tarda

   SÓC UNA NENA

  Autor: Creació pròpia

  Direcció : Mar Puig, Pepa Montes, Mariona Morral i Roser Anglada

  GRUP AMICS DEL TEATRE d’Ullastrell

   

  La Matilda és una nena molt especial que ha tingut la mala sort de néixer en una família gens habitual i que no se l’estima gaire. La seva professora la vol ajudar, però la cruel directora de l’escola s’hi oposa rotundament. La petita Matilda ajuda tots els seus companys de l’escola i tots els que l’envolten.

   

  Diumenge 22  d’octubre de 2017 a les 6 de la tarda

   TOC -TOC

  Autor: Laurent Baffie

  Direcció: Xavi Piguillem

  INESTABLE CERETANA DE TEATRE  de Puigcerdà

  Sis personatges amb Trastorn Obsessiu Compulsiu (TOC) coincideixen a la consulta del Dr. Cooper, eminent neuropsiquiatre, amb l’objectiu de resoldre els seus problemes. Però el doctor no acaba d’arribar. Des del màxim respecte per una malaltia que condiciona molt la vida de les persones que la pateixen, encarem aquesta comèdia amb l’única pretensió que passeu una estona divertida. Gaudim-ne!

   

  Diumenge 5 de novembre de 2017 a les 6 de la tarda

   CANSALADA CANCEL·LADA

   Autor: Gerard Vazquez

  Direcció : Maria Miralda

  ELS AMICS DE LES ARTS  de Terrassa

   

   Un actor i un director comencen a assajar un text. L’actor sempre arriba tard, sempre té algun subterfugi. El director no aconsegueix cap resultat, ni la disciplina de l’actor. El text que assagen no hi ha manera d’entendre’l. El procés creatiu no arriba a iniciar-se. Dos personatges fracassats que no aconsegueixen tirar endavant res del que es proposen. Amb humor absurd, personatges quotidians i situacions “beketianes”, Cansalada cancel·lada ens fa reflexionar sobre la importància que té posar dedicació i amor a tot el que fem diàriament.

   

  Diumenge 3 de desembre de 2017 a les 6 de la tarda

   DEMÀ CONEIXERÀS EN KLEIN

   Autor: Toni Cabré

  Direcció: Joan Peran

  SALA CABANYES  de Mataró

   

  Una comèdia sobre una dona executiva que és víctima d’un brutal “mobbing” per part de la seva empresa. Allunyada de la resta de l’organització, sense personal ni res per fer, lluitarà perquè la situació no la torni boja. Una secretària, una becària i una netejadora seran les còmplices de la seva peripècia. Una obra teatral àcida, irònica i sorprenent.

   

  Diumenge 7 de gener de 2018 a les 6 de la tarda

   VA SER UN HOME EXCEPCIONAL

   Autor: Joan Carles Maldonado

  Direcció: Joan Carles Maldonado

  GRUP TEATRAL L’ERAMPRUNYÀ  de Gavà

   

  La família Morlans Xipre està de dol, el pare és mort. Familiars i amics s’han de trobar al funeral, els fills esperen l’arribada del difunt, el capellà té molta pressa, la vídua no para de menjar, s´ha d’anar a buscar la tieta Frida, els néts no apareixen. Arriba un visitant que ningú coneix i que farà tremolar la família. Hi haurà funeral?

   

  Diumenge 21 de gener de 2018 a les 6 de la tarda

   MENTIDERS

   Autor: Athony Neilson

  Direcció: Albert Gonzalez

  JOVENTUT DE LA FARÀNDULA de Sabadell

   

  Mentiders és una comèdia britànica d’embolics. La història comença quan dos policies anglesos arriben a una casa la nit de Nadal per comunicar a un matrimoni una mala notícia. Però els dos agents, compadits de la parella, expliquen una mentida que s’anirà fent cada vegada més gran fins a provocar situacions hilarants i surrealistes.

   

  Diumenge 4 de febrer de 2018 a les 6 de la tarda

   LA CANTANT CALVA i EL PROMETATGE

  Dues maneres (intel·ligents i diferents) de riure al teatre

   Autors: Eugène Ionesco i Anton Txèkhov

  Direcció :  Llorenç Rafecas

  GRUP DE TEATRE EL CENTRE de Llorenç del Penedès

   

  Primer, amb una obra que és un text emblemàtic del teatre de l’absurd, “La cantant Calva”, els Smith, els Martin, la minyona i el capità dels bombers ens porten per diàlegs a primer cop d’ull incongruents…però amb més d’un sentit ocult.

  La segona és, potser, la millor de les tres obres russes de Txèkhov. Un clàssic de petit format, que narra les peripècies d’una petició de mà entre dues famílies benestants propietàries rurals

     

  Diumenge 18 de febrer de 2018 a les 6 de la tarda

  LA GÀBIA BUIDA

   Autor: Guió propi

  Direccció : Jordi Riera

  IMPULS TEATRE  de Molins de Rei

   

  Dues parelles es reuneixen. El fill d’una d’elles, amb tan sols onze anys, ha fet mal al fill de l’altra quan eren al parc. Decideixen tenir una entrevista per resoldre l’assumpte amb civisme. Benèvols i conciliadors, tenen un discurs comú de tolerància i comprensió. Però amb la mateixa subtilesa amb què comença la seva conversa, inicien un canvi d’actitud entre ells. Una punyent revelació contra la insatisfacció humana de les seves pròpies vides. Tots contra tots.

   

   Diumenge 18 de març de 2018 a les 6 de la tarda

   EL TRASPÀS

  Premi Recull de Blanes 2017 de teatre al seu autor

   Autor: Eloi Falguera

  Direcció: Eloi Falguera

  PUNT I SEGUIT TEATRE de Terrassa

   

  Mas Perxés d’Agullana, Alt Empordà, febrer de 1939.

  Les tropes de Franco són a un pas d’arribar a la frontera. Què hi fan dos mossos d’esquadra a les portes d’un mas, tot sols? Amaguen algú? Custodien alguna cosa? Deu ser molt important per arriscar-se tant…

  Endinsa’t en un dels episodis més desconeguts del final de la Guerra Civil. Una història de traïcions, passions i visites inesperades, on es qüestiona la moral i la integritat d’aquells que tenen l’obligació de protegir el que és de tots.

    

  Diumenge 25 de març de 2018 a les 6 de la tarda

   L’AUCA DEL SENYOR ESTEVE

   Autor: Santiago Rusiñol

  Adaptació: Santiago Sans i Valls

  Direcció : Frederic Roda

  QUATRE PER QUATRE  de Granollers

   

  Santiago Rusiñol presenta en aquesta obra la saga familiar dels propietaris de la merceria “La Puntual”. Un retrat de la petita burgesia catalana situada en el barri de Ribera de Barcelona a la segona meitat del segle XIX i que el besnét, la tercera generació, trenca en renunciar a la tradició familiar.

   


  L’Equip de Govern presenta els seus plans de futur

  08/07/2017

  L’Equip de Govern municipal va aplegar ahir unes 150 persones en l’acte de repàs dels 2 anys de mandat i presentació dels projectes de futur per a la resta de mandat (2 anys més), en un acte en el qual van participar els tres caps de llista de l’executiu: Josep Muñoz (PSC) i Jordi Vilà (ERC) van fer de teloners de l’alcalde Carles Motas (TSF). 

  Muñoz i Vilà van posar el dit a la nafra fent esment de l’endarreriment que ha patit la ciutat fins l’arribada de l’actual govern, el juny de 2015. Muñoz va dir, fins i tot, que, a la nostra ciutat, “fins l’any 2015 no va arribar el segle XXI”. També va esmentar que aquests primers dos anys el govern ha posat les bases “per fer un salt endavant”. Els tres mandataris van coincidir en què l’acció de govern es feia consensuada entre les tres parts i en l’aposta perquè Sant Feliu sigui una ciutat que aposti per la cultura, donant com a exemple les múltiples mostres d’arts plàstiques que estan omplint les sales d’exposicions de la ciutat. 

  Durant l’acte es van anar passant vídeos amb diapositives de l’obra de govern – en què destaquen el Guíxols Arena, la remodelació del carrer Colom, la recent acabada dels col·lectors de la carretera de Girona i del carrer Santa Magdalena, a punt de finalitzar – i dels futurs projectes, que foren presentats per l’alcalde:  el passeig marítim Rius i Calvet, el Parc Central (que es situarà on hi ha l’actual asil Surís i la plaça Alabric), el pàrquing soterrat de la Corxera i el Museu Thyssen al monestir.

  A part de parlar de projectes, Carles Motas va voler deixar clara la necessitat de planificar la gestió del dia a dia i el fet que els pressupostos municipals s’hagin aconseguit aprovar quan toca, “a final d’any, perquè siguin vigents l’1 de gener”.

  Pel que fa a l’esperat nou contracte de residus, va ser  Muñoz qui en va parlar, assenyalant que aquest estiu esperen tenir el plec de condicions per al nou contracte a punt i que aquest serà de vuit anys. 


  L’Ajuntament anuncia per web la programació del Guíxols Escena

  02/02/2017

  L’Ajuntament ha avançat, a través de la seva pàgina web, la programació que tindrà el Guíxols Escena Priomavera 2017, el certamen de teatre professional que té lloc a Sant Feliu cada primavera.

  Ignorem si va haver-hi o no roda de premsa, donat que seguim “desconvocats”. Des de Tribuna Ganxona reivindiquem una vegada més el nostre dret a un periodisme lliure d’imposicions, reivindiquem el dret dels mitjans de comunicació, siguin grans o petits, locals o estatals,  a poder estar presents a les rodes de premsa i tenir l’oportunitat de, en definitiva, donar una visió personal o a fer preguntes que puguin donar una resposta complementària als lectors sobre les obres en cartell o representades.

  Programació

  18/03/2017 a les 21h al Teatre-Auditori Municipal, “LEHMAN TRILOGY”, una producció de la Villarroel/Grec 2016

  L’any 2008, el món sencer era sacsejat violentament per la caiguda d’un banc d’inversions nord-americà que s’acabava de declarar insolvent. Era Lehman Brothers, una entitat financera que desfermava així una crisi les conseqüències de la qual encara es deixen sentir avui. Qui hi havia rere aquella entitat i quina era la seva història? La resposta la té un espectacle que explica les vivències d’una família jueva que va arribar dels Chefs d’Alemanya al Nova York de mitjan segle XIX. Amb ironia, documentació i convidant-nos a la reflexió, el text ens permetrà seguir les diverses generacions de la família Lehman fins al moment de la caiguda del seu banc d’inversions, al principi del segle XXI.
  FITXA ARTÍSTICA
  Autor: Stefano Massini
  Traducció: Carles Fernández Giua
  Direcció: Roberto Romei
  Repartiment:
  Rubèn de Eguía – Robert
  Òscar Muñoz – Emanuel
  Santi Ricart – Henry
  Jordi Rico – Mayer
  Jacob Torres – Herbert
  David Vert – Philip

   

  14/04/2017 a les 21 h al Teatre-Auditori Municipal, “CHEFS” de la Cia. Yllana 

  CHEFS és una mirada divertida sobre el fascinant món de la gastronomia. La història es centra en un xef de gran prestigi que ha perdut la inspiració i ha de confiar en un esbojarrat equip de cuiners per crear una recepta espectacular i novedosa per tal de mantenir les estrelles del seu restaurant. Al mateix temps fem un recorregut per diverses facetes  del món de la cuina, com la relació que tenim amb els aliments que ingerim, els animals que ens alimenten, les diferents cuines i gustos del món. Veurem els egos, la competició entre aquests “cuiners estrella” i tot el que amb molt de gust va caient a la cassola de l’humor dels Yllana.
  FITXA ARTÍSTICA
  Idea Original
  Yllana
  Dirección Artística
  David Ottone
  Fidel Fernández
  Repartiment (en alternança)
  César Maroto
  Carlos Jano
  Rubén Hernández
  Susana Cortés
  Antonio de la Fuente

   

  15/04/2017 a les 21h a la Casa Irla, “ELS DARRERS DIES DE LA CATALUNYA REPUBLICANA”, de Terra Teatre

  Aquesta obra és la narració verídica d’uns dies dramàtics viscuts per l’escriptor, historiador i polític, Anton Rovira i Virgili, quan entra en fase culminant l’ofensiva final de Franco contra Catalunya. Narració de l’angoixa, la desfeta i l’èxode dels catalans, que han estat les principals víctimes de la guerra encesa a Espanya per l’alçament militar de l’any 1936. Multitud de temes connecten els anys 30 amb l’actualitat: les relacions entre Catalunya i Espanya, els èxodes per Europa i la por a la pèrdua de la pròpia identitat. Rovira i Virgili narra, en primera persona, el viatge sense retorn que va fer amb la seva família i diverses personalitats polítiques i culturals fins a França. En Aquest viatge, compartirà amb la resta de catalans i catalanes tots els dolors. LA pèrdua de la llar, la fam, el fred i la incertitud del demà.
  L’espectacle és un diàleg entre el personatge Antoni Rovira i Virgili i un violoncel•lista que s’expressa amb el seu instrument. El Text està basat en l’obra de l’escriptor Rovira i Virgili  “Els Darrers Dies de la Catalunya Republicana”

  FITXA ARTÍSTICA
  Actor: Jordi Hervàs Solà
  Músic: Edmon Bosch
  Direcció escènica: Marc Hervàs
  Espai: Marc i Jordi Hervàs
  Adaptació del text original de Rovira i Virgili: Jordi Hervàs
  Atrezzo : Irene Santos

   

  06/05/2017 a les 21h al Teatre Auditori Narcís Masferrer, PÍNDOLES DE TEATRE amb Isla Elefante

  Píndoles proposa una experiència teatral única i innovadora formada per un conjunt de tres microobres de 15 minuts cada una que es representen simultàniament en espais diferents. Es poden veure en racons d’un edifici o en diferents emplaçaments d’un parc o d’una plaça, qualsevol espai no convencional (teatralment parlant) és ideal. És una proposta professional que permet gaudir de diferents obres, autors i gèneres en poc més d’una hora, a través d’un circuït teatral on el públic, dividit en petits grups conduïts per guies, va canviant d’escenari per veure cadascuna de les micropeces.

  FITXA ARTíSTICA
  Autoria i direcció: Festival Píndoles
  Interprets: varis actors i companyies.
  Durada de l’espectacle: 70 minuts

   

  27/05/2017 a les 21h al Teatre Auditori Narcís Masferrer, “INFÀMIA”, producció La Villarroel i Focus TAEtre

  Infàmia és un joc de miralls, d’esferes, de punts de vista. A l’Eva Dolç li ha caigut un tros de món al damunt, i està lesionada. Veurem com les ferides que ha patit per la caiguda, fereixen també a dos individus tendres, que encara no són del tot conscients del camí que han pres: la Sara i l’Aleix, dos intèrprets que semblen condemnats a patir l’emergència de ser perpètuament actors “emergents”. I, enmig d’un combat ferotge que farà entrar en crisi les vocacions de tots tres, apareixerà en Toni, un mefistofèlic astut, que els posarà a tots tres en solfa. Remourà tots els fonaments i aclarirà tots els dubtes, perquè els altres acabin entenent d’una vegada per totes, de què va en realitat aquest ofici.

  FITXA ARTÍSTICA
  AUTOR: Pere Riera
  DIRECCIÓ: Pere Riera

  REPARTIMENT:
  Emma Vilarasau (Eva Dolç)
  Jordi Bosch (Toni)
  Anna Moliner (Sara)
  Francesc Ferrer (Aleix)

  Durada: 1 hora i 35 minuts.


  L’Agrupació Teatral Benet Escriba presenta “El poema del pessebre” per Nadal

  22/11/2016

  L’Agrupació Teatral Benet Escriba de la nostra ciutat presentarà, aquestes festes nadalenques, una nova obra en lloc dels tradicionals Pastorets. L’obra en qüestió s’anomena El Poema del pessebre, escrita per Joan Alavedra i amb música de Pau Casals.

  La representació està prevista pel dia 26 de desembre a les 6 de la tarda al Teatre-Auditori. La Benet Escriba pretén fer un pessebre amb figures reals i acostar els personatges al públic amb l’esforç i la il·lusió que, asseguren, hi estant posant perquè la presentació no desmereixi l’obra dels seus dos grans autors.

  El Poema del pessebre va néixer del desig d’una nena de cinc anys, que va demanar al seu pare, després de muntar el pessebre com cada any en un racó del menjador, que n’hi fes un vers. És així com Alavedra va començar: intentant contar la joia de la Naixença per a infants, fent parlar els seus personatges, l’Home del Pou, el Pescador, l’Home que llaura, la Vella que fila… en un quadern. Els fets, però, truncaren el poema i una nit de gener, dins una maleta pels barrancs plens de neu de Coll d’Ares, passaren, amb milers de persones, cap a França. A París varen trobar-se amb el mestre Pau Casals i junts van marxar cap a Prada. Allà, llogaren plegats la “Villa Collette”, on hi van viure molts anys.
  Els alemanys ocupaven tot el país. Els tenien a Prada. Escoltaven la ràdio anglesa tapats amb flassades, al fons d’una habitació, mentre algú vigilava al carrer. Un dia, com si un raig de sol travessés la negra nuvolada, es varen anunciar uns Jocs Florals a Perpinyà i Alavedra va pensar en el seu Poema. Va guanyar la Flor Natural i Casals el va sentir per primera vegada quan es va llegir en la Festa, a la qual hi assistiren plegats.
  Això era el maig de 1943 i pel juny, el dia del sant d’Alavedra, en baixar de la seva cambra i abraçar-lo per desitjar-li “per molts anys”, li donà el primer fragment musical. Des d’aquell dia, cada matí, després del Bach matinal, començava la composició de El pessebre.
  I en el silenci d’aquella caseta i en el petit piano de la seva cambra, se sentia una nota, tímida, i anava avançant durant anys. Casals, a vegades, cantava les paraules del text i quan tenia un fragment els cridava perquè l’escoltessin. Quant tingué acabats els cants d’algunes figures començaren a cantar-los per Nadal amb els amics que residien a Prada.
  Pau Casals va dirigir El pessebre en la grandiosa sala de l’Assemblea General de l’O.N.U., a Nova York, davant dels delegats del món, en el divuitè aniversari de la fundació de les Nacions Unides.

  Nova edició del Guíxols Escena de Tardor

  28/09/2016

  S’ha presentat la nova edició del Guíxols Escena de Tardor corresponent al  2016, una nova campanya per acostar les arts escèniques professionals a casa nostra, amb grans noms de l’escena actual.
  En aquesta edició també s’hi inclou una proposta de Teatre Comunitari, una aposta per treballar les arts escèniques amb diferents col·lectius de la Ciutat, producció que s’estrenarà el mes de desembre.
  També s’hi inclou un concert de cobla amb la Jovenívola de Sabadell amb la col·laboració de l’Escola de Música, per celebrar la diada del soci de l’Agrupació Amics de la Sardana.

  Abonaments a partir de dos espectacles.

   

  floridopensil

  El Florido Pensil

   

  DANSAAGOST

  Dansa d’Agost

   

   

  avuinosopem

  Avui no sopem

   

   

  INFORMACIÓ DELS ESPECTACLES

   

  EL FLORIDO PENSIL – NENES

  Diumenge 23 d’octubre a les 18hProducció:  Anexa.  A  partir  del  llibre  d’Andrés  Sopeña.

  Versió  de  Guillem-Jordi Graells.

  Direcció Fernando Bernués/Mireia Gabilondo

  Intèrprets: Lloll Bertran, Victòria Pagès, Roser Batalla, Mireia Portas i Isabel Rocatti

  La versió teatral d’El Florido Pensil es va representar per primera vegada l’any 1996. La versió  catalana  va  arribar  a  Barcelona  l’any  1997,  se’n  va  fer  nombroses  reposicions  i va esdevenir un dels èxits més importants de la cartellera teatral.  Ara,  en  la  commemoració  del  20è  aniversari,  es  presenta aquesta  nova  proposta  amb nenes, perquè per entendre el que som cal entendre d’on venim.

  Durada: 1 hora 30 minuts

  Entrada general: 25€/ entrada reduïda: 20€ / Escena 25: 7€

   

  DANSA D’AGOST

  Divendres 18 de novembre a les 21h

  Producció: La Perla 29

  Text: Brian Friel

  Direcció: Ferran Utzet

  Repartiment: Màrcia  Cisteró,  Clara  de  Ramon,  Marta  Marco,  Òscar Muñoz,  Nora Navas, Albert Triola, Montse Vellvehí i Ramon Vila

  Dansa  d’Agost descriu amb tendresa  i  nostàlgia però també amb cruesa  la  vida de  cinc germanes solteres d’entre trenta i quaranta anys que viuen juntes al petit  poble de Bally Beg,  a  la  Irlanda  rural de  l’any  1936.   Records, memòries  d’un  mes  d’agost  que  va veure com el precari equilibri de la llar de les germanes Mundy s’esfondrava.

  Durada: 2 hores 30 minuts

  Entrada general: 30€ / entrada reduïda: 24€ / Escena 25: 7€

   

  AVUI NO SOPEM

  Dissabte 3 de desembre a les 21h

  Companyia: Focus

  Direcció: Pep Anton Gómez

  Intèrprets:  Jordi  Banacolocha,  Maife  Gil,  David  Bagés,  Susanna  Garachana  i  Mercè Martínez

  La Maria Teresa  i en Vicenç són un  matrimoni de classe  mitjana resident a Barcelona. Estan  jubilats  i  fa  temps  que  es  plantegen  marxar  de  la  ciutat  i  anar  a  viure  a  la  masia del poble, però mai s’acaben de decidir.

  Perquè? Una filla de gairebé quaranta anys que encara viu amb ells i un fill amb cara de pocs amics els ho impedeixen…

  Durada: 1 hora i 30 minuts aproximadament

  Entrada general: 25€ / entrada reduïda: 20€ / Escena 25: 7€


  El XII Concurs de Teatre Amateur dóna a conèixer els participants

  17/08/2016
  La comissió organitzadora del Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Sant Feliu de Guíxols ja ha fet una selecció de les obres que participaran en el XII concurs, que està previst comenci el dia 16 d’octubre.
  La programació serà la següent:
  16-10-16 Cia. Teatre del Talión de Lleida, amb l’obra  LA VENGANZA DE DON MENDO de Pedro Muñoz Seca
  30-10-16 Impuls Associació Cultural de Molins de Rei amb l’obra NIT DE RÀDIO 2.0 de Cristina Clemente
  13-11-16 La Trapa Agrupació del Congrés de Barcelona amb l’obra TERRA BAIXA d’Àngel Guimerà
  04-12-16 Cia. Quatre per Quatre de Granollers amb l’obra RES ÉS GRIS d’Ariàn Botey i Prat
  08-01-17 Gespa Teatre de  Palamós amb l’obra TOTS EREN FILLS MEUS d’Artur Miller amb traducció de Quim Monzó
  22-01-17 Grup de Teatre Amics de les Arts de  Terrassa amb l’obra CANSALADA CANCEL·LADA de Gerard Vázquez
  05-02-16 Cia. Qollunaca de  Terrassa amb l’obra LA CORONA D’ESPINES de Josep Mª de Sagarra
  19-02-17 L’Escotilló Grup de Teatre de Vilanova i la Geltrú amb EL CARRER FRANKLIN de Lluïsa Cunillé
  05-03-17 Centre Parroquial de Canet de Mar amb l’obra DESCALÇOS PEL PARC de Neil Simon amb traducció de Mònica Pou
  19-03-17 Punt i Seguit de Terrassa  amb l’obra LAMPEDUSA d’Anders Lustgarten i traducció de  Marta Bou

  Sant Jordi a la Biblioteca

  21/04/2016

  El divendres 22 d’abril, vigília de Sant Jordi, tindrà lloc a les 18’30 hores, a la Biblioteca, l’Hora del Conte amb la representació de “Peripècies a la Biblioteca”, a càrrec de Ton Muntané, un espectacle per a infants de 4 a 8 anys.

  Amb motiu de la celebració de la revetlla de Sant Jordi es farà aquest espectacle familiar que explica les peripècies d’un aprenent d’heroi. Un espectacle visual pensat per incentivar el gust per a la lectura a través dels llibres d’aventures.
  Es tracta d’un espectacle de petit format, àgil i divertit en què l’actor Ton Muntané abordarà tant les aventures pròpies dels llibres d’acció i de les pel·lícules, com també les que surten de la vida quotidiana dels infants, de la història personal de les seves famílies i de les sortides i viatges que hagin fet.

  I el dissabte 23 d’abril, a les 21h, representació de l’obra de teatre “Llibràlegs”, una producció de O Tempo Voa Teatre i Temporada Alta, escrita per Marc Artigau, Josep Maria Miró, Pau Miró i Jordi Prat i interpretada per Albert Ausellé i Mireia Piferrer.

  Llibràlegs  és la presència teatral dins una biblioteca, en què l’espectador assisteix de voyeur per escoltar allò que habitualment li és vetat sota la llei del silenci de les lleixes. A l’ombra dels llibres, l’espectador s’endurà en préstec un bon feix de paraules.

  L’entrada és gratuïta però calen inscripcions a la Biblioteca, trucant al 972 32 40 57 o bé per correu electrònic: biblioteca@guixols.cat

  D’altra banda, com sempre, la Biblioteca estarà present amb un estand a la fira de Sant Jordi de la Rambla Vidal en què es podrà fer efectiu el servei de préstec de les principals novetats i els autors ganxons exposaran i signaran les seves obres.

   


  Excel·lent representació de “L’Art de la Comèdia”

  23/03/2016

  El passat 13 de març, al  Concurs de Teatre Amateur, es va representar la penúltima obra d’aquest cicle, “L’Art de la Comèdia”, una de les obres més conegudes de l’autor italià Eduardo de Filippo (Nàpols, 1900 – Roma, 1984), escrita vint anys abans de la seva mort, ja en plena maduresa creativa.

  L’obra està ambientada en la postguerra dels anys cinquanta, en una Itàlia que es començava a preparar per a un canvi de progrés on els models del capitalisme de consum anaven guanyant pas, tot i encara conviure amb les pràctiques preexistents i tradicionals del país llombard.

  I és en aquest context que al despatx del recent nombrat Governador Civil d’una regió italiana apareix Oreste Campese, un humil actor i també director d’una companyia de còmics ambulant caiguda en desgràcia des que se li va cremar la carpa. Tot i la inoportunitat de la visita, el prefecte confia passar una bona estona després de les tensions del primer de dia al nou lloc de treball. És en aquest diàleg on es posen les bases de tot el que després vindrà, però també hi sura la dicotomia entre l’art i el poder. Tot amb un registre col·loquial que ho fa divertit i amè, fins que arriba la petició que ha portat a Campese a veure el Governador: demanar-li que assisteixi a una de les representacions de la companyia perquè amb la seva presència ajudi la companyia a tenir més públic. Així s’arriba el desencontre, on un se sent ofès perquè no demana pas una subvenció com a almoina, i l’altre, perquè no vol ser ham del populatxo acceptant la invitació al teatre.

  I llavors, la caixa de postissos, l’amenaça de Campese que provoca que el matí de recepció de visites es converteixi en una tortura per al prefecte i el seu secretari, que temen que la presència de les persones de la llista no siguin en realitat els membres de la companyia d’Oreste disfressats. I és així com el rector, el metge, la mestra o l’hostalera passen per la prefectura, on els seus discursos esdevenen, per al prefecte i el seu secretari, una representació de la ficció i la imaginació de cadascun d’ells.

  Poques paraules podem dedicar a la versió que en fa el Casal Familiar Recreatiu “Els Carlins” de Manresa. Excel·lent escenografia, excel·lent adaptació, excel·lent direcció i superba actuació dels actors que converteixen aquesta representació en absolutament imprescindible pels amants del bon teatre.


  Una proposta teatral prometedora per diumenge tarda

  11/03/2016

  El proper diumenge 13 de març a les 6 de la tarda i dins el Concurs de Teatre Amateur de Sant Feliu, es representarà al Teatre Auditori Municipal l’obra “L’art de la comèdia” , d’Eduardo de Filippo i amb direcció de Joan Torrents, a càrrec de la Compania Els Carlins del Casal Familiar i Recreatiu de Manresa.

  L’obra tracta sobre el director d’una modesta companyia de teatre, Oreste Campese, que va a demanar ajuda al nou governador civil, acabat d’arribar al poble, després de l’incendi de la carpa mòbil on actuava la companyia. Després d’aquesta visita el governador en rep d’altres i l’argument juga a confondre l’espectador, que no sap si els visitants són els personatges reals o, en canvi, són actors de la companyia de teatre d’Oreste Campese
  .

  “Els veïns de dalt” tindrà una segona representació

  02/03/2016
  Fa poc més d’un parell de setmanes que l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament va presentar la programació Guíxols Escena. Aquesta setmana s’ha anunciat que ja s’ha esgotat la totalitat de les entrades per a l’obra teatral “Els veïns de dalt”. I per evitar que hi hagi públic que es quedi sense veure aquesta divertida comèdia de Cesc Gay, la reacció ha estat ràpida: es farà una nova sessió, el mateix dia, tres hores abans.
  Així, la peça teatral “Els Veïns de dalt” té les entrades esgotades per a la sessió de les 21h del dia 19 de març, i es posen a la venda, ja des d’avui mateix, les entrades per a una nova sessió a les 18h del mateix dia.

   

  ELS VEÏNS DE DALT, amb Pere Arquillué, Àgata Roca, Carme Pla i Jordi Rico
  Text i direcció: Cesc Gay
  Una coproducció d’Elefant, Teatre Romea, Mola Produccions i Trasgo Producciones.
  Les coses cauen pel seu propi pes. De dalt a baix. Vés per on, la vida, el sexe i totes les comunitats de veïns comparteixen una mateixa llei: la de la gravetat. I en aquesta comèdia àcida, sota la força gravitatòria d’Els veïns de dalt, hi ha un retrat social i tots els nostres temors de la vida de parella.
  Si l’escriptura precisa de Cesc Gay és la dutxa matinera que ens cal per desvetllar-nos, l’humor hi fa d’escalfador i li dóna la temperatura justa que la converteix en un plaer sensual.

  “Les tres germanes”, de Txèkhov, es va representar en l’XIè concurs de teatre amateur

  24/02/2016
  El passat 14 de febrer, l’XIè concurs de teatre amateur Ciutat Sant Feliu de Guíxols ens portà un dels clàssics del teatre internacional, Les tres germanes, d’Anton Txèkhov, a càrrec de la companyia Pierrot Teatre de Centelles.
  Estrenada el 1901, aquesta obra del mestre rus és una reflexió naturalista sobre la decadència de la classe social privilegiada de la Rússia de finals del segle XIX.
  L’obra transcorre en una petita vila a la perifèria de Rússia, guarnició militar de províncies, i descriu les vides i aspiracions de la família Prózorov, formada per tres germanes (Olga, Maixa i Irina) i el seu germà Andrei. Una família benestant, insatisfeta i frustrada amb la seva present existència, incapaç de lluitar per acomplir els seus anhels, uns anhels identificats amb la ciutat de Moscou.
  L’ambientació austera però eficient ens emmiralla en un clima dens i encarcarat que l’autor busca. Amb tot, cal dir que la direcció no aconsegueix trobar el ritme exacte que faci fluir una obra difícil de manera excel·lent. I és que Txèkhov és un repte complicat per a tothom, autor d’obres on regna la crítica social amb un aire bastant pessimista, la companyia no va se’n va sortir en l’intent de fer vibrar i emocionar al públic assistent al Teatre Municipal.
  Sempre és admirable la valentia d’una companyia amateur per escollir una obra d’aquesta dimensió interpretativa, en aquest cas, però, la valentia no va venir acompanyada per la comprensió del públic ganxó, que tot i una correcta interpretació coral, tant dels que desenvolupen papers protagonistes com secundaris, va fer evident que l’obra se li feia pesada per la densitat del text. En això, els espectadors també hem de prendre nota del que no fem bé.
  LLUÍS SERRA
  www.benetescriba.cat

   


  El Guíxols Escena de primavera representarà sis espectacles

  11/02/2016

  La cartellera teatral del Guíxols Escena creixerà aquesta primavera fins a les sis representacions, totes al teatre municipal Narcís Masferrer. Començarà el 19 de març (21 h) amb el muntatge de gran format Els veïns de dalt, una obra escrita i dirigida per Cesc Gay i coproduïda pel Teatre Romea, amb Pere Arquillué, Àgata Roca, Carme Pla i Jordi Rico. L’altra representació de gran format serà, el 15 d’abril (21 h), Marits i mullers, dirigida per Àlex Rigola, sobre un text original de Woody Allen.

  El regidor de Cultura, Jordi Vilà, va destacar l’“aposta ambiciosa” per impulsar el teatre al municipi, amb una programació que completen el musical Tom Sawyer detectiu, que implicarà un cor d’alumnes de l’escola de música local (26 de març); el monòleg Ciara, amb Àngels Bassas (2 d’abril); els contes teatralitzats de Carme Pla a Humor humà (7 de maig), i El test (28 de maig), amb David Bagès, Dolo Beltran, Mima Riera i David Vert.


  El teatre, protagonista a la Casa Irla

  02/12/2015

  El passat dissabte dia 28 de novembre es va representar a la Casa Irla l’obra de teatre “Com nos tornem”, amb Gisela Figueras de protagonista. Un espectacle que recupera aquelles poesies d’abans dites com abans. La Isabel Castro, una perruquera jubilada queda vídua i cau en una depressió. Per distreure’s, comença a treballar com a perruquera voluntària en casals d’avis i hospitals. Al final, només la poesia la salvarà…

  “Com nos tornem” va ser espectacle revelació del Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat 2014 i ha estat seleccionat a la 20ª Mostra de Teatre de Barcelona 2015. En definitiva, un homenatge a les velles declamadores i una aproximació insòlita, entre l’humor i la tendresa, a la poesia xarona d’autors com Lluís Millà o Teodoro Baró fins a la solidesa universal de Verdaguer, García Lorca, Pere Quart o Baudelaire, entre d’altres.

   

  Dissabte, una altra funció

  El proper dissabte 5 de desembre, a les 19:30 h torna a haver-hi funció de teatre a la Casa Irla amb la companyia Idària Teatre, que presentarà l’obra “Remenant els boscos de nit”, protagonitzada per Kissima Sillah i Janot Carbonell
  L’obra és el resultat d’una relació d’una parella lingüística entre un actor, director i professor de teatre amb un immigrant d’origen gambià.

  “Revolt perillós”, nova sessió del XI Concurs de Teatre Amateur

  01/12/2015

  El passat 22 de novembre, amb el fred també va arribar la tercera representació de l’XIè Concurs de Teatre Amateur de Sant Feliu de Guíxols, en aquesta ocasió el Grup de Teatre Fatalitats va portar a la ciutat l’obra “Revolt Perillós” de l’autor J.B.Priestley, escrita el 1932 i que ens situa al bell mig de la mansió de la família Catlan.

  Els Catlan són una família britànica acomodada de l’època d’entreguerres. Als anys trenta aquella classe benestant tenia poques preocupacions aparents, i així ens ho mostren al començament de l’obra, on les conversacions insulses, corteses i correctes són el preàmbul d’un comentari que provocarà el moment de trencament emocional de l’obra, on apareix el record de la mort del germà del patriarca, que sobrevolarà l’escena en tot moment ja fins el desenllaç tràgic i inesperat.

  L’obra aprofundeix en el drama psicològic sobre el “què hagués passat si no…”, posant l’accent en aquell moment on una decisió aparentment banal ho canvia absolutament tot, i deixant al descobert els secrets i les misèries d’aquella família exemplar de la classe benestant d’inicis del segle XX.

  Espectacle coral ben interpretat pels membres de la companyia, on destaca la minimalista i eficient escenografia i un vestuari acurat que ràpidament ens posa en situació. La direcció, correcta, té errades puntuals que impedeixen que conceptes que es volen tractar flueixin cap a l’espectador. Amb tot, l’estona viscuda al teatre va ser plaent i interessant, i els espectadors vam sortir reflexionant que a cada acció que fem, per més petita que sigui, produïm multitud de reaccions de conseqüències imprevisibles.

   

  Lluís Serra


  Espectacle de poesia xarona a la Casa Irla

  27/11/2015
  Per demà dissabte 28 de novembre a les 7 de la tarda s’ha programat, a la Casa Irla, l’obra de teatre de Gisela Figueras “Com nos tornem”, amb text de Jordi Lara, espai i vestuari de Montse Figueras.
  Es tracta d’una obra amb poesies que les podrien haver recitat les nostres àvies.  Amb humor i una sensibilitat arrabassadora, la intrèpida perruquera Isabel Castro ens convida a redescobrir la poesia en un recital de poemes diferent de tot. Després de quedar-se vídua i tancar la perruqueria, Isabel Castro retroba el sentit de viure quan coneix la mítica mestra de declamació Pepi Fornells, amb qui recorre els casals d’avis recitant poemes del vell repertori d’envelat per demostrar-nos que poesia i perruqueria van de bracet i que la poesia frena la caiguda del cabell. Amb la mort de donya Pepi, Isabel Castro esdevé l’última declamadora i prepara la seva darrera gran actuació. Un homenatge a les velles declamadores i una aproximació insòlita, entre l’humor i la tendresa, a la poesia xarona d’autors com Lluís Millà o Teodoro Baró fins a la solidesa universal de Verdaguer, García Lorca, Pere Quart o Baudelaire, entre d’altres.
  “Ep…dit amb el cor i de memòria!” (com diria la Isabel)…
  * Entrada 5 €.

  “Vuit dones”, segona obra presentada a l’XI Concurs de Teatre Amateur

  05/11/2015

  El passat dia de Tots Sants, els grups de teatre “Sant Hilari” i “la Clau” portaren a Guíxols l’obra “Vuit Dones” de l’autor francès Robert Thomas, sens dubte una de les grans obres que hi ha al cartell de l’XIè Concurs de Teatre Amateur.

  Amb “Vuit Dones”, Thomas s’elevà com un dels grans escriptors europeus del segle XX en l’art dels drames psicològics i criminals, sempre envoltats d’una aura de comèdia i misteri, que embriaga a lectors i espectadors.

  Així doncs, només va fer falta l’absència d’un home, que no té com a costum llevar-se tard, per a tenir al públic atrapat en l’univers en què es converteix una idíl·lica mansió familiar de la França burgesa dels anys cinquanta. A partir d’aquest moment es comencen a succeir els esdeveniments, que ens porten a una batalla psicològica entre les vuit dones, que serveix a l’autor per a reflectir i denunciar les carències i prejudicis d’aquells anys de postguerra.

  Val a dir que la representació no acaba de transmetre tot el potencial del text, en part per un vestuari poc treballat que desorienta a l’espectador, ja que ubica els personatges en èpoques diferents.

  Amb tot, l’excel·lent guió fa l’espectacle lleuger i àgil, mantenint-nos en tensió en tot moment. La bona elecció de l’obra per part de les companyies fa que aquesta representació, amb marge de millora tant en la direcció com en la interpretació, sigui una molt bona elecció per a passar una bona estona envoltat del misteri de Thomas.

  Visca el teatre amateur!

   

  Lluís Serra


  L’obra “Kbarret” va inaugurar el XI Concurs de Teatre Amateur

  21/10/2015

  El passat diumenge 18 d’octubre va arrencar el XI Concurs de Teatre Amateur de Sant Feliu de Guíxols, demostrant un any més la vitalitat de la ciutat pel que fa a l’activitat cultural i associativa.

  El tret de sortida va ser amb l’obra KBARRET, musical representat per la companyia teatral “Grup Filagarsa” de Molins de Rei, davant un teatre que presentava una mica més de mitja entrada.

  L’excel·lent treball esceneogràfic i de vestuari de la companyia ens situa en un local propi dels anys 30, on múltiples personatges histriònics ens mostren les seves ambicions i pors, el seu talent i la seva fam d’èxit.

  La cerca d’aquest èxit, i la fama que comporta, es converteix en el fil conductor de l’obra. Un fil inconstant degut a un guió irregular, que provoca que l’espectador es perdi en moments de l’obra i que esperi a la propera actuació musical per a reenganxar-se a l’espectacle.

  Com bé diem, menció especial a les actuacions musicals, bones, molt bones, que per moments et fan oblidar que estàs davant un grup de teatre amateur. I enmig del bon nivell general destaca la veu de l’Estel Tort, en els seus papers de Roxie i Trepa.

  També destacar el paper de Xavier Biel fent d’Eros, el mestre de cerimònies, ràpid i àgil en la interacció amb el públic, a qui la companyia va fer participar activament.

  Així, amb aquest musical de guió millorable però ben dirigit i interpretat, i tècnicament excels, s’inaugurà una nova edició, la onzena, del Concurs de Teatre Amateur de Sant Feliu de Guíxols, una referència a la Costa Brava en aquest àmbit. Per molts anys!

   

  LLUÍS SERRA


  Presentat l’11è concurs de Teatre Amateur

  07/10/2015

  L’Agrupació Teatral Benet Escriba conjuntament amb l’Ajuntament van presentar dimarts 6 d’octubre l’onzè Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Sant Feliu de Guíxols.

  En nom de l’Agrupació teatral, Roser Descayre i Antònia Garcia van explicar que la tradició teatral a Catalunya es manté ferma, amb més de 300 grups federats al llarg del país. “Això implica que quan hem de fer la selecció per cada edició del concurs tenim una gran responsabilitat, perquè l’oferta existent sol ser molt bona arreu”, van dir.
  De cara a l’onzena edició, Descayre indicava que “com que també tenim una idea de tot allò que vol el públic, a partir de les votacions populars, podem dir que enguany encertarem. Hi ha presència de comèdia, musicals i també hi ha gènere negre i intriga”.
  Des que es va posar en marxa aquesta iniciativa (el 2004) han passat per Sant Feliu 113 companyies de Catalunya. 86 són de la demarcació de Barcelona (on coincideix que també hi ha més grups federats) , 11 de Girona, 10 de Tarragona, 2 de Lleida, 3 de Mallorca, 1 d’Astúries i 1 de Gandia.
  Pel que fa a espectadors, han passat pel Teatre Auditori Narcís Masferrer  14.837 persones en els darrers deu anys. L’interès, especialment des dels últims anys, va en la línia d’implicar més els joves i els estudiants de la ciutat, amb obres que van des d’autors com Txèkhov, Priestley o Eduardo de Filippo.
  Programació
  Després de fer un intens procés de preselecció, les obres triades per aquest XIè concurs, que ja va avançar Tribuna Ganxona, són les següents
  El cicle s’extendrà del 18 d’octubre fins al 3 d’abril de 2016, i es representarà al Teatre Auditori Narcís Masferrer a la tarda de diumenge. El preu de les entrades és de 8 euros, encara que hi han abonaments per a tres obres (que rebaixen l’entrada a sis euros), o un abonament total de temporada, que permet veure deu obres a cinc euros cadascuna.
  18-10-15. Grup de T. Filagarsa de Molins de Rei. Obra “KBARRET25” (Creació pròpia)
  01-11-15 G. de T. Sant Hilari i G. de T. La Clau, de Sant Hilari i Santa Coloma de Farners, porten obra “VUIT DONES”, de Robert Thomas 
  22-11-15 A. G. de T. Fatalitats, de Viladecavalls. Interpretaran l’obra “REVOLT PERILLÓS”, de J. B. Priestley 
  13-12-15 Grup Escènic de Navàs, interpretaran “COBEJANT EL GENET”, de Josep Mª Simó 
  10-01-16 G. de T. Paranys Sant Joan de Vilatorrada portaran a escena la creació pròpia “AMB ELS PIXATS AL VENTRE”. 
  24-01-16 Enric Borràs del C. Parroquial (de Sant Feliu de Llobregat), portaran “AGNÈS  DE DÉU”, de John Pielmeier 
  14-02-16 Pierrot Teatre, de Centelles, porten a Sant Feliu de Guíxols LES TRES GERMANES, d’Anton Txèkhov 
  28-02-16 L’Escotilló G. de T. Vilanova i la Geltrú porten “
  EL NOM”, de A. de la Patelière 
  13-03-16 Els Carlins del Casal Familiar i Recreatiu, de Manresa, interpretaran L’ART DE LA COMÈDIA (d’Eduardo de Filippo)
  03-04-16 Acte Quatre Granollers, amb “LES NOIES DEL CALENDARI”, de Tim Firth