• Categories
 • El Xaloc guanya més de cent medalles en el Campionat de Catalunya de Natació amb Aletes

  02/06/2017
  El Club Aquàtic Xaloc va estar participant en diversos campionats el passat cap de setmana, dels quals us fem un resum.
  Campionat de Catalunya de Natació amb Aletes
  El club ganxó va quedar en tercera posició a nivell global del Campionat de Catalunya de Natació amb Aletes que va tenir lloc al Club Esportiu Mediterrani de Barcelona. El diumenge 28 de maig, l’equip Xaloc tornava a casa amb un total de 114 medalles entre or, plata i bronze.
  El medaller ganxó el van completar els següents nedadors:
  Marina Soler (1 bronze); Abel Moreno (3 plates i 1 bronze); Afra Pujol (1 or i 5 plates); Albert Casamitjana (1 or, 4 plates i 1 bronze); Laura Alsina (5 plates i 1 bronze); Paula Salazar (1 or, 1 plata i 3 bronzes); Laia Bofill (2 ors, 1 plata i 2 bronzes); Mireia Río (1 or i 1 plata); Júlia Manero (1 or i 4 plates); Sílvia Casamitjana (1 or, 5 plates i 1 bronze); Max Martínez (3 bronzes); Luna de Bruijn (1 or, 3 plates i 1 bronze); Mar García Paredes (3 ors, 1 plata i 2 bronzes); Ferran Conchillo (4 ors i 2 plates); Erik Camprubí (1 plata i 1 bronze); Núria Benítez ( 2 ors i 2 plates); Laure Ize (1 or, 2 plates i 3 bronzes); Àxel Lekuona (2 bronzes); Mireia Carrasco (4 bronzes); Ana López (2 bronzes); David Carballude (1 plata i 2 bronzes); Òscar Rosales (1 plata i 1 bronze); Anna Cànovas (1 or, 1 plata i 1 bronze); Dani Gómez Ribera (2 bronzes); Cèlia Brugulat (2 bronzes); Josep Xavier Valenzuela (1 bronze); Pau Xifra (1 bronze); Marc Expósito (1 bronze); Francesc Planellas (1 bronze); Elisenda Monjas (1 or i 1 plata); Aina Benítez (1 or i 1 plata); Jordi Pujolràs (1 bronze); Erik Pedrero ( 1 bronze); Pau Rodrigo (2 bronzes), Oriol Herrera (2 bronzes) i Mar Conchillo (1 bronze),
  Travessia de l’Escala
  També el passat diumenge, l’entrenador del Club Aquàtic Xaloc, Marc Roura, va quedar primer de la seva categoria a la travessia de l’Escala, amb una distància de 4 km nedant, desde Riells fins a Sant Martí d’Empúries.
  Triatló de Mataró
  El mateix dia 28 de Maig, tres triatletes del Club Aquàtic Xaloc van participar al Triatló de Mataró, que va ser una prova molt ràpida. En la part de natació en triangle davant el box, molts participants perdien el rumb i havien de rectificar sovint l’orientació. En ciclisme, s’havien de fer dues voltes en un circuit modificat i molt ràpid, amb punts de més de 50 km/h i formant grups de 20 a 30 participants. La cursa a peu eren dues voltes per l’espigó del club nàutic, un tram molt planer que convidava a córrer més ràpid.
  Josep Maria Esteva Paytuví, el president del Xaloc, va quedar primer de la seva categoria, Manolo Villalba i Ibrahim Ousrraf també van fer una molt bona marca.

  Més de 400 participants a la Triatló de Sant Feliu

  15/05/2017

  El triatló de Sant Feliu de Guíxols, organitzat per l’Ajuntament i el Club Aquàtic Xaloc, i el més antic de Catalunya, ha arribat enguany a la seva 28a edició amb 404 participants en la Triatló Sprint, complementat per un duatló Benjamí i Aleví en què han participat una vuitantena de joves.

  Com a novetat, el tram corrent del triatló s’ha concentrat amb un circuit més urbà al passeig. El primer tram nedant s’ha fet a la badia de Sant Feliu i el segon tram en bicicleta, entre el passeig, la carretera Tossa i Rosamar. Pel duatló, l’itinerari ha estat el passeig del mar, tant corrent com amb bicicleta.

  Els organitzadors calculen que unes 1200 persones han vingut a la ciutat en el moment de les dues proves (una al matí i una altra a la tarda).


  El Triatló de Sant Feliu es celebra dissabte

  09/05/2017
  El proper dissabte 13 de maig se celebrarà la 28a edició del Triatló Sprint Sant Feliu de Guíxols i el Duatló Benjamí i Aleví. Es calcula que prop de 1200 persones es congregaran a la ciutat en el moment de les dues proves (una al matí i l’altra a la tarda), que ja tenen uns 400 inscrits a dia d’avui i que organitzen des del Club Aquàtic Xaloc. 

  En el cas del duatló, -dissabte al matí- l’itinerari és al Passeig del Mar, tant corrent com amb bicicleta. En el triatló (federats i no federats) es fa el primer tram nedant (badia de Sant Feliu), el segon tram en bicicleta (Passeig-Carretera Tossa-Rosamar-Passeig) i un últim tram corrent pel passeig (tres voltes)

  La majoria dels participants són de Catalunya, però també n’hi ha d’arreu d’Europa, sobretot de països com França o Holanda.  L’adreça web triatlo.org permet ultimar les inscripcions (fins l’11 de maig).
  A la jornada del matí hi haurà el DUATLO per a les categories pre-benjamí, benjamí i aleví, per a federats i per a no federats. La jornada de la tarda començarà a les 14h per accedir al box i a les 15h es farà la primera sortida.
  L’esdeveniment, realitzat entre el mar i la zona centre, comportarà alguns talls puntuals de trànsit. Al matí es tancarà el Passeig del Mar (de l’extrem de Rius i Calvet fins al Casino dels Nois) de 11 a 12’30 pel duatló infantil;  al migdia i  a la tarda, pel triatló, quedaran tancats el mateix tram del Passeig del Mar de 14 a 19, la Carretera de Tossa de 14’30 a 18’30 i l’avinguda Juli Garreta de 14’30 a 18’30.
  Hi haurà restriccions en l’aparcament, que afectaran al passeig de 11 a 12’30 i de 14 a 19 (el tram anteriorment descrit) i a l’Avinguda Juli Garreta de 14 a 18’30.
  Jornada matí
  DUATLÓ BENJAMÍ I ALEVÍ (federats i no federats)
  Horari i entrada a box: 10h30’
  Hora de sortida: 11h
  Edats: (A) Pre-benjamí 7-8 anys / (B) Benjamí 9-10 anys / (C) Alevins 11-12 anys
  A – UNA VOLTA corrent al passeig 500 m.
  UNA VOLTA 500 m. en bicicleta pel mateix circuït.
  B- DUES VOLTES 850 mts (425 m. c/u) corrent al passeig
  DUES VOLTES 1.300 mts(650 m. c/u) en bicicleta
  UNA VOLTA 500 mts corrent al passeig
  Recepció, lliurament de xips, guarda-roba dels participants (carpes situades al passeig). Hora de recollida de dorsals: 10h
  Preus: Federats a la FCT (gratuït); no federats: 10 € 
  Aconsellable utilitzar bicicleta BTT
  Inscripcions a través de la Federació Catalana de Triatló. Data límit: 15/02/2017
  Jornada de tarda
  TRIATLÓ SPRINT (federats i no federats)
  Horari d’entrada a boxes 14:00 h 
  Hores de sortides: 15:00 h / 16:15 h
  Natació: TRIANGLE Badia Sant Feliu
  Ciclisme: CIRCUIT D’ANADA I TORNADA: Passeig-Carretera Tossa-Rosamar-Passeig
  Cursa a peu:TRES VOLTES: Passeig-Jardins Juli Garreta
  Recepció, lliurament de xips,guarda-roba dels participants a les carpes situades al Passeig del Mar. 
  Hora de recollida de dorsals: 13h 
  PREUS: Federats FCT: 27 €; cadet-junior: 8 €
  No federats: 39 €; cadet-junior 20 €
  Per motius de seguretat de la prova, no es deixarà continuar al triatleta si no ha cobert el segment de natació en un temps de 25 minuts.  Tampoc podrà continuar en cursa aquell triatleta que no hagi completat el segment ciclista després 1h 10’ d’haver donat la sortida. Participació limitada a 425 triatletes
  Obsequis
  En acabar la prova tots els esportistes rebran una bossa amb obsequis de cases comercials i un obsequi especial de la nova edició del Triatló Sprint Sant Feliu de Guíxols.
  PREMIS I SORTEIG
  Al final de jornada de la tarda hi haurà un sorteig de nits d’hotel a Sant Feliu de Guíxols i material divers, entre tots els inscrits i presents en aquell moment del sorteig. Si no s’està present, no es tindrà dret al premi. El sorteig se farà abans de donar els premis als guanyadors de la prova.
  Trofeus
  Els tres primers classificats masculí i femení de cada categoria, rebran el trofeu de la prova.
  Premis en metàl·lic: 1.500 €
  Classificació individual absoluta:
  Primer : 200 €; segon: 150 €; tercer: 100 €(masculí i femení)
  Classificació per equips:
  Primer: 125 €, segon: 100 €, tercer: 75 € (masculí i femení)

  El triatló de Sant Feliu corona Relats i Noriega en categoria absoluta

  18/05/2016
  Jornada completa de triatló el passat dissabte a Sant Feliu, en què la prova local, la més antiga de Catalunya, complia 27 anys d’història.
  La jornada matinal es va obrir amb el tradicional duatló infantil que transcorria pel passeig marítim. A la tarda va tocar el torn als grans, amb dues sortides ben diferenciades per tal que la competició es pugui realitzar amb totes les garanties de seguretat per l’espectacular carretera que transcorre paral·lela als penya-segats de la Costa Brava. El guanyador absolut en categoria masculina va estar Jordi Relats (C.T.Granollers) i a la femenina Maria Mayale Noriega (SBR Open Team). La competició va acollir el CNC per Categories.

  El triatló de Sant Feliu, el pioner

  13/05/2016

  El passeig del Mar ganxó és l’escenari, aquest dissabte a la tarda (15 h) de la 26a edició del triatló de Sant Feliu de Guíxols, el més antic en l’àmbit estatal i que proclamarà els campions de Catalunya per categories, i en l’elit serà la primera prova puntuable per a la lliga.

  El primer

  “Érem un grup d’amics. Uns feien atletisme, nosaltres érem de natació i uns de ciclisme. Tots d’aquí, de Sant Feliu. El vam fer popular entre nosaltres, que érem 50. La federació no estava ni instaurada com a especialitat. Al cap d’un temps, va aparèixer com a modalitat esportiva i vam passar a fer-ho federat”, recorda Josep Maria Esteve, el president del Club Aquàtic Xaloc i creador de la prova pionera: “Al passeig, amb poca participació i màxim 50. El box estava en una pista de bàsquet al passeig, el circuit d’aigua ha estat sempre el mateix i la prova de bicicleta també s’ha fet sempre a la carretera de Tossa”, recorda Esteve sobre un triatló que ha canviat poc en 25 anys: “És un triatló bastant exigent perquè la carretera de Tossa és força dura. Hi ha bastant desnivell, tobogans… No és plana i a la persona a qui li agrada anar en bici aquest triatló li agrada molt: surts del pla. La carretera té una vista molt maca. I aquest any el circuit de córrer l’hem variat perquè fins ara anava fins a la punta del moll però estan fent obres a l’escullera i no hi podem passar. Hem agafat una alternativa bastant vistosa perquè abans només fèiem una volta i ara en fem dues, arribem fins al passeig de Sant Feliu i pensem que pot ser més atractiu per al públic.”

  L’evolució

  “Al principi érem 50 o 60 i en els darrers tres anys hi ha hagut un boom molt bèstia, espectacular”, assenyalava el president del Xaloc, que ha viscut la fal·lera per l’esport multidisciplinari els darrers anys. “Després vam haver de canviar la situació del box perquè el teníem en un pàrquing del passeig. Però per ampliar la participació el posem al mig del passeig. Ocupa una zona maca de Sant Feliu i, amb totes les bicis allà posades, fa goig. I ara hi ha molta quantitat de proves i potser la gent reparteix la participació i baixa una mica”, hi afegia.

  A Sant Feliu, a més, es disputen proves infantils al matí: “La d’aquest any serà la tercera edició i ha crescut molt. Ens agrada potenciar-ho perquè són els que han d’anar pujant. I des de l’inici que ha anat creixent la participació.

  Font: L’Esportiu


  Aquest cap de setmana, triatló a la nostra ciutat

  12/05/2016

  El proper dissabte 14 de maig es celebrarà a la nostra ciutat, en dues jornades de matí i tarda, el Triatló Sprint de Sant Feliu de Guíxols, amb el següent programa:

   

   

  Jornada matí

  DUATLÓ INFANTIL (federats i no federats)
  Horari i entrada a boxes: 10h30’
  Hora de sortida: 11h

  Edats: (A) Pre-benjamí 7-8 anys / (B) Benjamí i aleví 9-10-11-12 anys

  • A – UNA VOLTA corrent al passeig 300 mts
   UNA VOLTA 300 mtes en bicicleta pel mateix circuït.
  •  B- DUES VOLTES 600 mts (300 mts c/u) corrent al passeig
   DUES VOLTES 1.400 mts(700 mts c/u) en bicicleta
   DUES VOLTES 600 mts (300 mts c/u) corrent al passeig

  Recepció, lliurament de xips,guarda-roba dels participants (Carpes situades al passeig). Hora de recollida de dorsals: 10h
  Jornada de tarda

  TRIATLÓ SPRINT
   
  (federats i no federats)
  Horari d’entrada a boxes 13h30’
  Hores de sortides: 14h45 / 15h55 / 17h05

  •  Natació: Badia Sant Feliu
  • Ciclisme: Carretera Tossa-Rosamar-Sant Feliu passeig
  • Cursa a peu:Passeig-Salvament-Punta del moll-Passeig

  Recepció, lliurament de xips,guarda-roba dels participants a les carpes situades al Passeig del Mar.
  Hora de recollida de dorsals: 13h


  Bona actuació del Xaloc al triatló del Prat de Llobregat

  04/05/2016
  El passat diumenge 1 de maig, el Club Aquàtic Xaloc va participar al Triatló per Equips que se celebrava al Prat de Llobregat. L’equip del club ganxó estava format per Rafa Guerrero, Josep M. Olivé, Jordi González, Marc Roura i Manolo Villalba.
  Els 750 m de natació van ser força durs ja que l’aigua estava molt freda i moguda, als 20 km de bici van fer molt bons relleus i els 5 km de cursa a peu van aguantar un bon ritme, obtenint així el 25è millor temps, amb 1h 11m 18s, dels 72 equips participants.

   


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies