• Categories
 • Sílvia Romero deixa el govern per a preparar un nou projecte continuista amb l’actual

  11/10/2018

  Esquerra Republicana va anunciar, la setmana passada, que Sílvia Romero deixava Tots per Sant Feliu (TxSF) per a encapçalar la seva llista per a les Municipals del 2019. Després del ple extraordinari que ha tingut lloc el dijous 11 d’octubre per acceptar la renúncia de Sílvia Romero com a regidora, l’alcaldable per Esquerra ha dedicat unes paraules als mitjans de comunicació per a anunciar el seu nou projecte.

  Romero afirma que aquest canvi es deu, sobretot, a la situació política dels darrers 20 mesos a Catalunya, que l’ha fet decantar la balança cap a la necessitat d’estar allà on toca estar. A part de la lluita pels drets dels seus conciutadans, vol compartir aquesta lluita a un altre nivell. Romero ja va formar part de les llistes d’Esquerra al Parlament de Catalunya el passat desembre, per ella, formar part del partit a Sant Feliu ha estat un procés natural, recordant que TxSF és un partit municipalista, on hi tenen lloc polítiques de tots els partits, per això el seu millor camí és al costat d’Esquerra.

  L’ex regidora d’Activitat Econòmica i Projectes Estratègics ha declarat que encara no té cap equip ni llista preparada, però que deixa l’acta de regidora precisament per a poder veure en perspectiva tot el que s’ha treballat en aquest govern, i poder preparar un nou projecte. Ha deixat clar que aquest nou projecte serà continuista, ja que a Esquerra Republicana estan molt convençuts de la feina que han fet fins ara a l’equip de govern.


  Sílvia Romero es passa a ERC per ser alcaldable i Motas repetirà per TSF

  06/10/2018
  L’assemblea local d’ERC va avalar el dijous 4 d’octubre la candidatura de Sílvia Romero per liderar el projecte dels republicans a la ciutat amb l’objectiu d’assolir l’alcaldia ganxona de cara a les municipals del 2019.

  L’elecció es va dur a terme aquest dijous 4 d’octubre i Romero va manifestar que ha decidit sumar-se al projecte republicà “amb voluntat de liderar el procés de canvi iniciat a la ciutat des de l’espai de trobada de la gent d’esquerres, republicana i independentista que només representa fidelment ERC”. 
  L’elecció de la fins ara regidora com a cap de llista republicana passa per seguir obrint el partit a la ciutadania i traslladar el debat del carrer i treballar per a les persones, deixant de banda grans projectes faraònics i sense oblidar els projectes estratègics que puguin aportar i potenciar els petits negocis de la ciutat”. 
  Per tal de poder dedicar-se al 100% en bastir el projecte d’ERC per a les municipals 2019, Sílvia Romero ha oficialitzat aquest divendres la seva renúncia a l’acta de regidora que mantenia fins ara a Tots per Sant Feliu.  
  Romero té 42 anys, és filla de Sant Feliu d’arrels andaluses de la primera onada migratòria dels anys 60. És Diplomada en Turisme amb diferents  postgraus en Desenvolupament Local i planificació i màrqueting turístic i ha desenvolupat la seva carrera professional sempre dins aquest àmbit, on des de fa dotze ostenta el càrrec de Cap dels Serveis de Turisme i Promoció Econòmica a l’Ajuntament de Palamós. Actualment està estudiant un Màster en Govern Local a la UAB. Sòcia d’Òmnium Cultural, està molt vinculada activament a la vida associativa de la ciutat des de diferents àmbits com l’esport, el teatre amateur o el Carnaval.
  Durant la darrera legislatura ha estat regidora de Recursos Humans, Activitat Econòmica i Projectes Estratègics. 

  Motas torna a ser l’alcaldable de TSF


  Per la seva banda, Carles Motas, l’actual alcalde, també va ser proclamat aquesta setmana per l’Assemblea de Tots per Sant Feliu (TSF) com a cap de llista per a les pròximes eleccions municipals del maig del 2019, amb l’objectiu de revalidar l’alcaldia.
  Motas va ser alcalde el 2010 gràcies a una moció de censura contra l’aleshores alcalde Pere Albó (PSC), i el retorn de Joan Alfons Albó com a cap de llista de CiU el va tornar a relegar a l’oposició el maig de 2011.
  Aleshores Motas es va centrar en el desgast del seu rival i a acordar futurs pactes que el 2015 van portar-lo a l’alcaldia gràcies a l’acord que encara manté amb ERC i PSC.
  Malgrat haver guanyat les eleccions, Joan Alfons Albó (CiU) es va haver de retirar posteriorment de la política local, i aleshores Motas es va envalentir traient a la llum projectes ambiciosos com el de Rius i Calvet o el Parc Central, les obres dels quals s’haurien d’inaugurar just abans que s’iniciï la campanya electoral del 2019.   El nou aparcament de la Corxera: una proposta gens raonable i una ruïna pels 40 anys vinents

  31/10/2016
  El darrer ple va aprovar un estudi que demostraria (segons afirmen el govern i GdC) la viabilitat econòmica de construir un edifici d’aparcament a la zona de La Corxera -entre el pavelló i el teatre-. El que no explica el govern, però, és el preu que pagarà la ciutat. Les condicions que estableix l’estudi de viabilitat perquè algun operador finalment es decideixi a realitzar la inversió no són, segons el nostre parer, assumibles per a la ciutat. Les concretem:
  1.-El cost de l’obra que es preveu és d’11.772.500 € (onze milions set-cents setanta-dos mil cinc-cents euros) IVA inclòs. La concessió haurà de fer-se per 40 anys (el màxim que permet la llei).
  2.-L’Ajuntament haurà de donar garanties a través d’una clàusula “Florentino Pérez” de manteniment de l’equilibri econòmic de la concessió. Si durant aquests 40 anys les previsions fallen o s’han de modificar, l’Ajuntament en serà responsable.
  3.-La ciutat haurà d’incloure tota la zona blava -també Platja de Sant Pol- dins la concessió pel màxim temps que permet la llei (25 anys). La concessió de les zones blaves de la ciutat genera benefici a la tresoreria municipal, que quedarà compromès al pagament de la inversió durant tots aquests anys.
  4.-També s’haurà d’incloure l’aparcament de la Plaça del Mercat pel màxim temps que permet la llei (25 anys). Recordem que l’equip de govern va rescatar-lo fa uns mesos (ara entenem les presses) en una operació de dubtós benefici econòmic per a la ciutat. Així doncs, s’entregaria aquesta gestió sense cap càrrega financera i el benefici de l’explotació es destinaria (també) al pagament de la inversió de l’aparcament de La Corxera.
  5.-El compromís de generar un àmbit d’influència -l’estudi l’anomena àrea d’influència ampliada- que arribaria fins a la Rambla del Portalet. Qualsevol plaça que es generés en aquest àmbit seria de pagament i vinculada a fer viable la inversió.
  6.-Eliminació de places d’aparcament properes a La Corxera per afavorir la viabilitat de l’aparcament. L’estudi parla de places en el Passeig del Mar i en el debat al ple el govern va reconèixer la seva intenció d’eliminar les places de Juli Garreta.
  7.-Implantació del que anomenen “sistema de tarifa variable” dins l’àmbit. Un eufemisme del següent concepte: fer pagar a tot arreu i com més lluny de La Corxera més es farà pagar.
  8.-Eliminació de tots els aparcaments gratuïts de l’àmbit (només es preveuen bonificacions): l’aparcament gratuït de La Corxera i el de darrere l’estació d’autobusos, així com el de la zona Enamorats (Horta d’en Palahí, davant Pavelló de la Corxera). L’única excepció és l’aparcament de la carretera de Tossa. Eliminació de la primera mitja hora gratuïta de l’aparcament de la Plaça del Mercat.
  En definitiva, l’informe diu que si durant 40 anys fem pagar a tothom que vulgui aparcar entre la zona de la Corxera i el Portalet potser encara sortiran els 11.000.000  € que es necessiten. Això si, per trobar algú li haurem de fer les mateixes condicions que li van fer a
  en Florentino Pérez al Projecte Castor, o sigui, que si fallen les previsions, ja ho pagarà l’Ajuntament.
  Però el més greu de tot és que l’alcalde ha fet seva la màxima de “donde dije digo digo Diego“, perquè en la seva campanya de les darreres eleccions carregava d’aquesta manera contra la decisió de l’equip de govern de fer un pàrquing al passeig: “és un problema endèmic al municipi”, va dur també a la reflexió sobre el pàrquing soterrat que CiU i PSC pretenen construir al Passeig dels Guíxols. “És un projecte que compromet la ciutat durant anys i els ciutadans hi han de poder dir la seva”, va considerar l’alcaldable de TSF, que va anunciar la inclusió al programa d’una “proposta de consulta perquè siguin els ciutadans els qui triïn si volen aquesta infraestructura o buscar altres solucions com podrien ser aparcaments dissuasius a l’entrada del municipi”. (Font: campanya de TSF, acte del 8 de març de 2015).
  Pel que veiem si és ell qui hipoteca el poble, està bé. Però si tirem més enrere, trobarem que es queixava que el projecte de pàrquing havia estat fet sense l’opinió de l’oposició, que també hi tenia coses a dir: “Carles Motas, de Tots per Sant Feliu, va criticar que la inclusió de la partida per l’estudi de viabilitat es fes sense avisar ningú i va advertir que tots els grups de l’oposició tenien coses a dir: ‘L’aparcament és un projecte de ciutat. Han de parlar i comptar amb nosaltres i no cal que ens convidin a misses dites'”. (El Punt 5/07/2013). No com ara, que ni tan sols no ha comptat amb l’oposició, sinó que ha estat capaç de presentar el seu meravellós projecte abans a la premsa i al seu pamflet particular que al Ple, que és l’òrgan de representació de tots els ciutadans i ciutadanes i que mereix el màxim dels respectes (sembla que els plens són per l’Equip de Govern quelcom incòmode). I encara una altra més, quan el senyor Motas va aconseguir ser alcalde gràcies a una moció de censura, defensava en certa manera el pàrquing al passeig però matisava que hi havia altres opcions: “
  La primera fase aniria de l’Ajuntament a l’alçada de la rambla Vidal, i la segona, de la rambla al Casino, aproximadament. Aquest projecte de l’Ajuntament, segons explica l’alcalde guixolenc, Carles Motas , sí que inclou una part de terreny que implicaria el servei de Costes del Ministeri de Medi Ambient. De tota manera, recorda que aquest projecte és una de les opcions possibles. L’alcalde creu que, almenys per a la primera fase, no caldria tallar el trànsit de la zona de davant de l’ajuntament, tot i que per a l’altra fase sí que resultaria afectat. Ara, però, falta acordar quina ordenació del passeig es vol. Una mica més barat seria construir l’aparcament a la zona de la Corxera. L’edifici
  costaria 4.400.000 euros i tindria cabuda per a 201 vehicles. No seria subterrani, sinó un edifici de dues plantes.” Un projecte molt diferent del que ha presentat ara, i molt més econòmic. (El Punt, 2/09/2010)
  Moviment d’Esquerres (MES) pensa que el govern hauria d’extreure d’aquest estudi justament la conclusió contrària a la que ha arribat: que l’edifici per ús d’aparcament a La Corxera és inviable. És inviable perquè les hipoteques i les condicions que la ciutat i els ciutadans hauran d’assumir no són raonables en absolut. Pensem que el millor que pot fer el govern és abandonar aquesta “idea”. Evidentment, el nostre vot va ser contrari a la proposta.
  Moviment d’Esquerres (MES) Sant Feliu de Guíxols.

  El butlletí de l’ajuntament permetrà escriure-hi a tots els grups municipals

  23/06/2016

  El regidor d’Urbanisme, Josep Saballs (TSF), ha respost al regidor a l’oposició Pere Albó (MES), que el butlletí municipal que vol publicar l’equip de govern es basa en un reglament de comunicació de l’any 2005. Amb base a aquest reglament, tots els grups municipals hi tindran un espai per fer les seves aportacions. D’aquesta manera Saballs desmenteix les acusacions de MES, segons les quals la publicació serà un “pamflet de propaganda” de l’equip de govern.

  Saballs ha afegit que si MES va tenir accés a la documentació sobre aquest contracte és perquè “l’actual equip de govern promou la transparència en les seves actuacions”. Pel que fa a l’import -el preu de la licitació és de 44.575,10 euros anuals més IVA-, aquest va ser criticat pel partit de Pere Albó, que el considera excessiu perquè serien diners que es podrien destinar a altres partides. Respecte a això, Saballs ha manifestat que el cost d’aquest butlletí és el que l’anterior mandat es va destinar al sou de vicealcalde que percebia Pere Albó.


  Els socialistes neguen haver vetat l’estelada

  30/08/2015

  El portaveu del PSC a l’Ajuntament de Sant Feliu i primer tinent d’alcalde del govern, Josep Melcior Muñoz, ha negat que el seu grup hagi vetat la presència de la nova estelada a la façana del consistori, com s’ha rumorejat el darrer mes i havia insinuat aquesta setmana l’exalcalde Joan Alfons Albó. Explicava que el seu grup no veu “ni malament ni bé” la penjada de l’emblema, i que encara que no siguin independentistes, respecten l’acord majoritari. Per Muñoz, la solució del pal exempt de la façana l’han consensuat els altres grups. I el tercer tinent d’alcalde, Josep Saballs (TSF), criticava divendres la posició de Joan Alfons Albó, que argumentava com a “fruit de la impotència” de no governar.

  Polèmica cadastral

  Pel que fa al ple de dijous, el regidor de MES, Pere Albó, va criticar que l’alcalde, Carles Motas, “ha signat mig miler de decrets amb els rebuts complementaris de l’impost de l’IBI reclamant quotes del 2012” com a conseqüència de les revisions cadastrals, amb un total de liquidacions complementàries de l’exercici que sumen 111.760 euros. Motas va argumentar que el procediment depèn del Ministeri d’Hisenda, i el govern local va prometre a Albó que estan estudiant la manera de complementar fins a 70.000 euros la partida anual d’ajuts per al pagament de l’IBI.
  Font: El Punt-Avui

  L’Ajuntament ja té els regidors amb competències

  19/06/2015

  Ja han sortit a la llum les delegacions amb què es regirà l’Ajuntament durant els propers quatre anys. L’ansiat cartipàs d’aquest mandat ha estat difós – encara que no s’ha convocat a tota la premsa local- després d’una setmana de negociacions i esperes, amb converses que han servit per acabar decidint que l’Ajuntament s’organitza en tres grans àrees municipals. a banda de l’Alcaldia.
  Cadascuna d’aquestes àrees té un responsable polític que les organitza, dirigeix i coordina, amb la delegació i suport de la resta dels regidors de Govern.

  Alcaldia (Sr. Carles Motas i López, TSF)
  1.Àrea d’Atenció a les Persones (Sr. Jordi Vilà i Vilà, ERC)
  2
  .Àrea de Territori (Sr. Josep Saballs Balmaña, TSF)
  3.Àrea d’Economia i Organització (Sr. Josep Melcior Muñoz i Ayats, PSC)

  >Carles Motas conserva les competències i atribucions que per llei no són susceptibles de delegació i també li recauen, de moment, les de planificació urbanística, en no haver-hi una clara i concisa organització en aquesta àrea, un fet bastant poc habitual.

  1. Àrea d’Atenció a les Persones, dirigida i coordinada per Sr. Jordi Vilà i Vilà
  Amb la delegació de:
   • Educació: Sr. Josep Ramon Llobet i Poal
   • Esports: Sr. David Oliveras i Sala
   • Joventut: Sr. David Oliveras i Sala
   • Esdeveniments de Ciutat: Sra. Georgina Linares i Albertí
   • Acció Social i Habitatge: Sra. Laura Serrano i Gálvez
   • Envelliment Actiu: Sra. Fina Cosp i Iglesias
   • Cultura i Patrimoni: Sr. Jordi Vilà i Vilà
   • Transició Nacional: Sra. Georgina Linares i Albertí
  2. Àrea de Territoris, dirigida i coordinada per Sr. Josep Saballs i Balmaña
  Amb la delegació de:
    • Gestió, disciplina urbanística i llicències: Sr. Josep Saballs i Balmaña
    • Projectes d’obres municipals: Sr. Josep Saballs i Balmaña
    • Serveis Municipals: Sra. Laura Aiguaviva i Carreras
    • Manteniment de la Ciutat: Sr. Salvador Calabuig i Serra
  3. Àrea d’Economia i organització, dirigida i coordinada per Sr. Josep Melcior Muñoz i Ayats
  Amb la delegació de:
    • Règim intern i Hisenda: Sr. Josep Melcior Muñoz i Ayats
    • Recursos Humans: Sra. Sílvia Romero i Quesada
    • Seguretat Ciutadana: Sr. Jordi Vilà i Vilà
    • Turisme i desenvolupament econòmic: Sr. Salvador Calabuig i Serra
    • Activitat econòmica i projectes estratègics: Sra. Sílvia Romero i Quesada

  Crida l’atenció que projectes en principi importants per a la ciutat, com poden ser el Festival de la Porta Ferrada i el Museu Thyssen no tinguin un regidor específic, malgrat que la dinamització cultural i la promoció de la ciutat siguin els motors pels quals es basa la nostra ciutat.

  Motas dictamina que, encara que aquest pressupost sigui heretat, s’adaptaran al que hi ha per tal que la ciutat no quedi aturada.


  Signatura de l’acord de govern tripartit

  13/06/2015

  Divendres al matí va tenir lloc, al Centre Cívic Vilartagues, la signatura de l’acord de govern tripartit entre els caps de llista de Tots per Sant Feliu (TSF), Carles Motas; d’ERC, Jordi Vilà, i del PSC, Josep Melcior Muñoz. L’objectiu d’aquest govern és “millorar la ciutat en tots els àmbits, especialment l’econòmic i el social”. El text recull les exigències nacionals d’ERC, amb la creació d’una regidoria específica per als tràmits institucionals nacionals, tot i que deixa la porta oberta a un estat federal: “La necessitat d’afrontar el conflicte polític entre Catalunya i la resta d’Espanya i treballar lleialment perquè Catalunya pugui esdevenir un estat (federal o independent).”
  Carles Motas, va destacar que no governaran “contra ningú”, amb un equip “amb gent experimentada i noves incorporacions”. Josep Melcior Muñoz (PSC) va posar èmfasi en què la negociació política havia estat dura, amb discrepàncies evidents, sobretot pel que fa al sobiranisme. També va afegir que volen un municipi “amb inclusió social i generació d’ocupació, i que això necessita un esforç per part de tots”. El gran protagonista de la roda de premsa fou Jordi Vilà, valorat per Motas com a “peça clau en les negociacions”, i que aposta per tenir una regidoria que tracti el tema sobiranista.
  Respecte al projecte de l’Asil Surís, sembla que aquest tirarà endavant, ja que els tres grups hi estan d’acord. El virtual alcalde també va prometre que el sempitern tema del pàrquing “es solucionarà en aquests quatre anys” i que s’intentarà tirar endavant el museu Thyssen, sempre condicionat a la situació econòmica. El cartipàs, que encara no està tancat, podria ser anunciat la setmana vinent.


  ERC i PSC decideixen fer alcalde Carles Motas

  11/06/2015

  Després de dues setmanes de negociacions, les assemblees dels dos partits progressistes han decidit, mitjançant els vots de la militància, adherir-se al projecte de Tots per Sant Feliu i fer alcalde Carles Motas.  S’han quedat fora d’aquest pacte MES, amb qui el PSC descartava pactar, GdC i la CUP.

  Així doncs, Joan Alfons Albó (CiU) deixarà l’alcaldia el proper dissabte 13 de juny al migdia, quan el flamant nou batlle independent prendrà possessió del càrrec.

  Per demà divendres a les 11 del matí està prevista una roda de premsa als baixos del Centre Cívic Vilartagues per tal d’explicar els detalls del pacte de govern.

  En aquest mandat caldrà veure l’encaix de PSC i ERC en el consistori, degut a les seves notables diferències pel que fa al concepte nacional català i quines seran les responsabilitats dels 12 components que tindrà l’equip de govern.


  El pacte de govern, incert encara

  09/06/2015

  Les converses per formar un acord de govern a la nostra ciutat continuen, però sense cap claredat encara pel que fa al desenllaç. La CUP i Guíxols des del Carrer no es decanten per cap de les sumes possibles i cal tenir en compte que CiU i TSF necessiten els suports d’ERC i el PSC per assolir la majoria absoluta. Els socialistes van fer una assemblea informativa per explicar el transcurs de les negociacions, però fins que no hi hagi un acord clar amb altres partits no volen parlar sobre cap hipotètic preacord.
  Pel que fa a ERC, malgrat insistir que l’escenari segueix obert i que mantenen el seu programa de transició nacional com a part irrenunciable del nou acord de govern, van estar esmorzant dissabte al restaurant del cap de llista de Tots per Sant Feliu conjuntament amb la cúpula del PSC, fet que podria donar a pensar el contrari, i que la cosa ja està feta . Avui, però els republicans debatran en assemblea els pros i els contres.

  Tampoc es descarta un govern en minoria d’algun dels dos partits guanyadors.

   


  L’ambiciós projecte del Parc Surís, arma electoral de TSF

  15/04/2015

  Tots per Sant Feliu ha presentat aquest matí un ambiciós projecte que pretén “dignificar l’Asil Surís i transformar la zona intermèdia del municipi en un barri amb nous equipaments, un parc i més qualitat de vida”.
  El grup municipal de Tots per Sant Feliu (TSF), en una clara aposta per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i equiparar la zona intermèdia de Sant Feliu de Guíxols a altres parts del municipi, ha presentat aquest ambiciós projecte que vol convertir la finca de l’Asil Surís en un punt de trobada de les parts alta i baixa de la ciutat.
  Es tracta d’un avantprojecte arquitectònic que va més enllà de la construcció d’un nou centre d’atenció a la gent gran, ja que Tots per Sant Feliu (TSF) estén l’àmbit d’actuació de projecte més enllà dels 16.000 metres quadrats, que inclou la finca de l’actual asil i el seu entorn.
  Carles Motas, alcaldable de Tots per Sant Feliu, ha explicat que el projecte va sorgir de la necessitat evident de millorar les condicions dels residents de l’asil. “No serem una ciutat d’excel•lència fins que no deixem de tenir ciutadans de primera i de segona. En tots els àmbits. Aquest projecte està basat en aquest concepte”.
  Mentre els membres del grup majoritari a l’oposició treballaven la idea, va sorgir l’oportunitat d’aprofitar la reforma de l’asil per transformar aquest barri, de molt alta densitat urbanística i amb pocs serveis. Així, en el projecte presentat aquest matí, l’asil esdevé el Parc Surís: una frontissa verda “que unifica el municipi i millora la qualitat de vida dels residents i dota la ciutat d’uns serveis de primer nivell”.
  El nou asil tindria una superfície de 5.500 metres quadrats, cosa que suposaria doblar-ne gairebé les places, ja que la reforma de l’antic edifici i l’aprofitament del desnivell entre els jardins permetrien la construcció d’una planta soterrada aprofitable com a espai d’actes i centre cívic. La conservació de l’antic asil seria viable amb una reforma integral que permetria encabir-hi espais per als joves. Finalment, la banda del jardí que limita amb el carrer Dos de Maig deixaria d’estar tancada per un mur i esdevindria un parc d’uns 5.000 metres quadrats.
  “El nostre projecte no només cus la ferida que separa injustament el centre i Vilartagues i augmenta les escasses zones d’esbarjo de la ciutat, sinó que converteix un indret ara tancat i reservat a ancians en un punt de trobada de veïns de totes les generacions: els avis que viuran dignament a un geriàtric modern i que podrà atendre al doble de gent, els joves que faran ús de l’edifici antic i els nens que jugaran al parc”, assegura Motas.

  Un projecte “realista” a desenvolupar per fases

  “La inversió econòmica per a la realització d’aquest projecte és tan necessària com elevada”, reconeix Motas. Per assegurar-ne la viabilitat, l’actuació s’articularia en cinc fases: el primer, l’obertura i creació del parc públic al costat del Dos de Maig i l’arranjament del parc del carrer Sant Bonaventura. L’aparcament de davant l’asil es reordenaria en bateria al llarg del primer tram del carrer Dos de Maig i mantindria el número de places, explica Motas.
  La segona fase consistiria en la construcció del primer dels tres mòduls del nou geriàtric, garantint l’atenció als usuaris sense deixar de donar el servei. L’actuació continuaria amb la construcció d’un jardí d’ús privat per al geriàtric, la construcció de la planta soterrada per al centre cívic i la reforma de l’edifici antic.
  Segons TSF, l’antic edifici seria “un punt de trobada generacional i una dotació d’espais a les entitats i associacions que ara no troben espais per a les seves activitats”.
  El projecte és “absolutament viable i realista”, assegura Motas.


  Motas diu en la seva presentació que vol “una ciutat d’excel·lència”

  28/03/2015

  Tots per Sant Feliu, el partit independent pioner de Sant Feliu de Guíxols, va presentar aquest passat divendres la seva candidatura política renovant Carles Motas com a alcaldable.  L’acte, organitzat a la sala Las Vegas, va ser conduit per Rosó Feliu, periodista simpatitzant d’aquesta formació política.

  Feliu va presentar en primer lloc a Sílvia Romero, membre de TSF des de 1999 i treballadora de l’àrea de promoció i turisme de Palamós des de fa deu anys. Romero va destacar la seva formació professional en el sector del turisme i en desenvolupament de la ciutat, i va fer èmfasi en la crisi i aturament que segons ella arrossega la ciutat ganxona: “aquesta sintonia no ha canviat, per molts governs que han passat”. A més, va insistir en la voluntat d’aquesta formació política de canviar les coses, ja que segons Romero “a Sant Feliu li ha fet mal les maneres de governar d’altres governs”. Com a crida final, va recordar als assistents que els militants de TSF hi són “de manera altruista i desinteressada, perquè estimem Sant Feliu”.

  Josep Saballs és el número dos de la formació, present al partit des de fa una legislatura. La seva valoració dels passats 4 anys a l’Ajuntament va ser positiva, tot i que va reconèixer que havien estat durs. Saballs es va mostrar crític amb la gestió del govern de l’Ajuntament: “ens hem trobat que no ens deixaven parlar”. També va parlar d’eficàcia, i va esmentar les obres que està duent a terme el consistori de la ciutat: “Qui més qui menys té obres, les han fet de cop. En mig any tenim el poble de potes enlaire”.

  Saballs també va criticar el paper dels socialistes al govern municipal: “Pere Albó cobrava un doble sou i ara diu que ha fet d’aturador de les retallades de CiU”.

  Responent a la pregunta “Què volem?”, Saballs va ser clar: “amb la mateixa honradesa i rigor, fiscalitzant però governant, (volem) ser transparents.” Com a solució a la manca de transparència que segons Saballs té l’Ajuntament, va proposar licitacions públiques “transparents i amb rigor”.

  L’última aparició va ser la de Motas, que va dirigir-se als assistents tot anunciant “vinc a rendir-vos comptes. He fet la feina que esperàveu que féssim?” L’alcaldable va fer una breu valoració dels 4 anys de legislatura: “Hem fet una oposició estricta, ferma. No mentim, tot ho basem en documents. No fem crítica per criticar. La credibilitat de TSF ens l’hem guanyat per dir les coses clares”.

  A la pregunta: “On volem anar?”, Motas va basar-se en tres eixos que conformen la proposta electoral de TSF: economia, territori/ciutat i persones. Amb un to efusiu, Motas va proposar Sant Feliu com una ciutat d’excel·lència: “ho tenim tot per ser-ho, però primer ens ho hem de creure”.

  Motas va cloure l’acte demanant la “força” dels assistents a l’acte, tot recordant el poc temps que manca per la celebració de les eleccions: “el poder com a ciutadans és molt gran per canviar les coses”.


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies