• Categories
 • El CDR denuncia que l’Ajuntament els veta la participació en una fira

  20/09/2018

  Nova polèmica entre el CDR local i l’Ajuntament de la Ciutat. Ara l’agrupació independentista denuncia que el govern municipal els ha vetat la celebració d’una activitat dins la Setmana de la Mobilitat i la Sostenibilitat, que tenien previst fer a la Rambla. 

  Segons el CDR Guíxols, el mes de juliol passat es van oferir a l’Ajuntament per tal de participar en la Fira de la Sostenibilitat i Medi Ambient que es celebra aquest cap de setmana.

  El Comitè de Defensa de la República es comprometia a aportar,  dins la mateixa fira o bé de manera annexa i independent, una mostra del “Consum 100% Català” amb diverses empreses catalanes dels sectors consum i serveis, domiciliades a Catalunya. Empreses de gas, energia solar,  comunicacions o assegurances amb les quals el CDR havia contactat a fi de donar-les a conèixer a la ciutadania de Sant Feliu com a alternatives a les “espanyoles tradicionals de l’Ibex-35”, tal i com escriuen el comunicat enviat als mitjans.

  Segons el CDR, “finalment es va acordar verbalment, i amb prèvia consulta interna amb la regidoria corresponent, treballar de manera independent Ajuntament-CDR, amb el consentiment i la col·laboració en material logístic per part del Govern municipal”, i varen continuar durant tot l’estiu contactant amb les esmentades empreses per “poder oferir a la gent del poble aquesta mostra que crèiem realment interessant”.

  El CDR no deixa de sorprendre’s que només una setmana abans se’ls comuniqui que l’Ajuntament “no veu convenient” la celebració d’aquest acte: “La sorpresa arriba el divendres 14 a la tarda per telèfon i es ratifica el dilluns 17 al matí en persona, set dies abans de la mostra, amb tots els contactes tancats, quan se’ns comunica que no es veu convenient aquesta aportació del CDR, encara que sigui com a col·laboració externa a la Fira municipal, sense oferir-nos cap alternativa pel que fa a la data o a la ubicació”.

  La nota de premsa enviada pel CDR als mitjans assegura que “es deixa clar que no es vol la participació i/o organització del CDR-Guíxols” i que en cap moment es va fer esment d’un excessiu nombre d’expositors  a la Rambla ni tan sols que la fira tindria una nova ubicació al Guíxols Arena, un avís que l’Ajuntament va fer públic el dia 18.

  “Entenem que aquest canvi d’opinió sobtat, aquest BOICOT POLÍTIC D’ÚLTIMA HORA al CDR per part d’un Govern municipal on hi ha regidors republicans, cal denunciar-lo a la ciutadania” en tant que “perjudicada final per aquest boicot,”, diuen. El CDR local acaba recordant que aquest veto “només es pot entendre per les pressions i/o decisions d’un determinat grup polític, clarament unionista, en el poder, acceptades passivament per la resta de grups del Govern tripartit municipal”.


  El Porta Ferrada, l’Ajuntament i la cançó enfadosa

  11/08/2017
   
  El dimarts dia 8 d’agost vaig aprofitar l’ocasió d’anar a veure el concert de Zucchero, dins el Festival de la Porta Ferrada, convidat per un familiar. I va ser un concert en majúscules, en què a la primera part Zucchero ens va delectar amb les cançons del seu nou àlbum “Black cat” i, a la segona, ens va cantar els seus entranyables i antics treballs com “Baila morena”. Precisament, vaig comprar el seu nou  CD una setmana abans per Internet i m’arribava a casa dos dies abans del concert. Ho vaig fer perquè sóc col·leccionista de les obres de Mark Knopfler i, curiosament, en aquest últim treball de Zucchero hi col·labora el guitarrista dels Dire Straits en el tema “Streets of surrender”, que el vocalista italià va cantar en el seu idioma a l’escenari del Port.
   
  Fa dos estius vaig poder fer moltes cròniques musicals a Tribuna Ganxona perquè aquest mitjà electrònic de comunicació va poder gaudir de les entrades de premsa que ens oferien els membres organitzatius del Festival de la Porta Ferrada. Però ja l’any passat i aquest no n’he pogut fer cap – ni jo ni cap company de la Tribuna- ja que l’Ajuntament no ens ha ofert cap acreditació per donar el nostre parer dels concerts. O sigui, que fa dos anys que estem de “sequera informativa” respecte al Festival de la Porta Ferrada -com també, a nivell general, dels esdeveniments que l’Ajuntament organitza al llarg de l’any- perquè, efectivament, els polítics que hi manen ens tenen vetats en aquest aspecte. I aquest és un concert que no s’acaba i que ja cansa, com la cançó enfadosa. 
   
  Ja sigui per raons personals envers el director de Tribuna Ganxona o bé perquè veuen – sempre segons el seu criteri partidista- que no som amics del “règim”, ja fa un any i mig que ens han vetat i no podem obtenir cap mena d’informació provinent de l’Ajuntament, a no ser que sigui per altres mitjans o per la seva web. D’aquí radica la nostra dificultat per poder portar al dia les informacions municipals, ja que tampoc ens citen per cap roda de premsa municipal, excepte comptades ocasions que hi som convidats per altres vies, ja que ens hem d’espavilar per altres mitjans. També l’Àncora abans s’hi havia trobat i crec que és una de les raons de perquè van tancar. Ara, amb la nova obertura d’aquesta revista impresa suposo que fan el mateix que nosaltres, doncs estan també a l’oposició política: els diaris independents ganxons no tenim cap mena d’ajuda i ens hem d’espavilar amb els nostres recursos. De fet, per contrarestar aquesta “oposició informativa” que el mateix Govern Municipal discrimina -i que, si pogués, ens faria tancar- han tingut la idea de gastar-se 50.000 € anuals dels fons municipals (diners del poble) en fer una revista que es diu “#Guíxols” i que surt cada mes, llançant-se “les floretes” de les tasques que van realitzant.
   
  I jo em pregunto: no seria millor gastar aquests diners en Serveis Socials, per exemple? Hi ha molta gent necessitada! En alguns indrets, aquests senyors que manen del poble, fins i tot, han tingut la gosadia de rebaixar el nostre diari  tot dient que no érem un mitjà de comunicació per tal, òbviament, d’apartar-nos encara més de la nostra feina d’informadors. Però, nosaltres, perseverants, hem continuat endavant contra aquesta injustícia, lluitant dia a dia i penjant les notícies que aconseguíem per mitjà d’altres fonts. Ha estat tal “l’ofec” que ens han portat a terme que, fins i tot, ho hem denunciat al Síndic de Greuges de Sant Feliu i al Col·legi de Periodistes de Girona. Qui sap, potser l’Ajuntament de Sant Feliu s’emporti el Premi de la Mosca Borda aquesta temporada!
  Per això, Tribuna Ganxona es reivindica com a mitjà de comunicació ara més que mai. Escolteu, governants locals, no ens podeu catalogar despectivament com a blog! Des del nostre front, ara més que mai, lluitarem encara més perquè ens reconegueu i abaixeu el cap per demanar perdó. I ho farem com sempre, informant, encara que el contingut no us agradi.  
  Perquè, qui coneix totalment la veritable història d’aquesta censura sap que, en el fons, és una qüestió personal que ha anat fent-se una pilota cada cop més gran entre alguns dirigents del poble i el director del nostre diari electrònic. 
   

  El govern veta Tribuna Ganxona i no el considera un mitjà de comunicació

  07/07/2016

  El govern municipal (TSF-ERC-PSC) va decidir, arran d’un article d’opinió escrit per un servidor en què em mostrava contrari a la manera de fer de l’Ajuntament en diversos aspectes, deixar d’enviar-nos newsletters amb les seves notícies i deixar de convocar-nos a actes i rodes de premsa. Un acte de ràbia i prepotència per part dels governants que no fa cap favor a la ciutat, donat la rellevància que tenen les publicacions del nostre diari al Facebook (més de mil seguidors) o a la pròpia web (unes 300 visites úniques diàries de mitjana).

  Així, l’Ajuntament ha obviat deliberadament Tribuna Ganxona en les presentacions del Festival Porta Ferrada, Festival Nomad, Fira del Conte i a la presentació de la nova col·lecció de l’Espai Thyssen, malgrat haver contactat prèviament amb l’empresa de comunicació Mahala, encarregada de la convocatòria. Aquesta empresa va enviar un mail a l’ajuntament, i aquest li va denegar el permís perquè poguéssim fer la nostra feina. Això va fer que, a través de les xarxes socials, denunciéssim aquest fet, que va arribar fins i tot al Ple de dijous passat, en què els regidors de Guíxols des del Carrer Jordi Lloveras  i MES Pere Albó van preguntar per aquesta situació de menyspreu. L’alcalde va treure’s les puces de sobre i va passar el tema cap a la regidora encarregada de l’Espai Thyssen, Sílvia Romero, que va desviar la responsabilitat cap a Mahala. Lloveras, però, sabia de l’existència dels mails que vam enviar a l’agència de comunicació. La resposta de Motas va ser que “es van avisar tots els mitjans de comunicació”, afirmació que va repetir més tard. Aquesta insinuació va fer que Pere Albó li preguntés si és que no ens considera un mitjà de comunicació. La resposta de l’alcalde no fou entenedora, però sí que va deixar clar que considera Tribuna Ganxona un “blog o web”. Un problema que per aquest govern no és nou: ja van tenir problemes amb els companys d’Àncora, als quals el regidor Saballs, ofès per un article del veterà Alfons Hereu, també els va dir de tot i també es va fer un embolic entre “mitjà d’informació” i de “comunicació”. Sempre amb l’ànim de degradar tot vent que no els bufa a favor.

  El cert és que ens estranya aquesta resposta ja que el propi alcalde, quan era el líder de l’oposició, va acudir a la presentació del nou web del nostre diari digital el dia 20 de març de 2015 a la Biblioteca Octavi Viader, en què el vam saludar i semblava estar interessat per la nostra empresa. Donada la seva resposta en el darrer ple, una de dues: o el dia de la presentació no va entendre res o ha estat fent el paper  En aquesta presentació ja vam deixar clars els nostres principis, els objectius, el funcionament i el feedback que esperàvem.

  I és que sembla ser que aquest govern li molesta que el ciutadà tingui una opinió pròpia (que generalment sol ser diferent a la seva). Tenim opinió, sí, i informem de totes les institucions i associacions que ens envien els seus comunicats. Busquem notícies i fem entrevistes, sempre sense ànim de lucre (això sembla que és un altre concepte que el govern no entén). El que és curiós és que a les rodes de premsa hi convidin El Punt-Avui, el Diari de Girona, La Vanguardia,…tots ells també tenen articles d’opinió, però com que no opinen de Sant Feliu… És allò de donar primer menjar al de fora en en lloc de la gent del poble.

  Com han canviat les coses amb aquest govern. Abans, l’Ajuntament ens convocava a tot. I Tots per Sant Feliu, amb l’actual alcalde al capdavant, també ens enviava notes de premsa i fins i tot ens convocava a rodes de premsa en les quals ens presentaven les seves  conspiracions contra l’anterior alcalde, Joan Alfons Albó o el mateix Pere Albó en els casos del Club Nàutic i del sou del vicealcalde.

  La pregunta és, perquè abans ens anaven darrere perquè ho publiquessim tot i ens tenien per un dels seus mitjans favorits i ara és totalment al revés? Ja no els interessem perquè publiquem coses que el govern no vol que el  ciutadà sàpiga? Bé faria l’alcalde de prendre nota de la frase de la Molt Honorable Carme Forcadell el passat dissabte a Sant Feliu sobre la importància d’estar alerta amb els comportaments totalitaris que darrerament estan tornant a aflorar en la nostra societat.  La tenia ben bé davant, el senyor Motas, a la Presidenta del Parlament. Va entendre el que deia o, com passa amb el nostre diari, va fer el sord?

  Senyors del govern ganxó: vostès tenen el poder, però estan al servei de la ciutat, no pas de vostès mateixos. Facin servei a la ciutat. Vostès poden tenir el poder, però no la raó absoluta.


  Els socialistes neguen haver vetat l’estelada

  30/08/2015

  El portaveu del PSC a l’Ajuntament de Sant Feliu i primer tinent d’alcalde del govern, Josep Melcior Muñoz, ha negat que el seu grup hagi vetat la presència de la nova estelada a la façana del consistori, com s’ha rumorejat el darrer mes i havia insinuat aquesta setmana l’exalcalde Joan Alfons Albó. Explicava que el seu grup no veu “ni malament ni bé” la penjada de l’emblema, i que encara que no siguin independentistes, respecten l’acord majoritari. Per Muñoz, la solució del pal exempt de la façana l’han consensuat els altres grups. I el tercer tinent d’alcalde, Josep Saballs (TSF), criticava divendres la posició de Joan Alfons Albó, que argumentava com a “fruit de la impotència” de no governar.

  Polèmica cadastral

  Pel que fa al ple de dijous, el regidor de MES, Pere Albó, va criticar que l’alcalde, Carles Motas, “ha signat mig miler de decrets amb els rebuts complementaris de l’impost de l’IBI reclamant quotes del 2012” com a conseqüència de les revisions cadastrals, amb un total de liquidacions complementàries de l’exercici que sumen 111.760 euros. Motas va argumentar que el procediment depèn del Ministeri d’Hisenda, i el govern local va prometre a Albó que estan estudiant la manera de complementar fins a 70.000 euros la partida anual d’ajuts per al pagament de l’IBI.
  Font: El Punt-Avui

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies