• Categories
 • Rutes amb audioguia pels campistes de la zona

  05/08/2017

  Segons notícia apareguda al diari El Punt-Avui, l’Associació de Càmpings de Girona, el Consorci de les Vies Verdes de Girona i l’empresa MyGuidoo han impulsat rutes amb audioguia, a peu o en bicicleta, per als clients dels càmpings de les comarques gironines. Es tracta d’una prova pilot que, de moment, s’ha posat en marxa aquest estiu a la via verda que va de Palamós a Platja d’Aro i a la que transcorre de Santa Cristina fins a Sant Feliu de Guíxols.

  MyGuidoo, empresa que es dedica a crear programari per a tercers especialitzada en el sector turístic, fa servir la tecnologia APP per poder oferir una millor experiència als usuaris. En aquest cas és una eina personalitzada per a cada càmping amb informació rellevant de l’establiment i amb imatges i descripcions del territori que, a més, es pot fer servir sense necessitat de roaming ni wifi.

  La iniciativa s’emmarca en la voluntat dels càmpings de posar en marxa experiències innovadores per als seus clients que ajudin a diferenciar el sector. No és la primera col·laboració entre l’associació i el Consorci de les Vies Verdes de Girona. L’any passat, les dues entitats van firmar un acord pioner per convertir la demarcació de Girona en una gran destinació de cicloturisme.


  De Sant Feliu al Ripollès en bicicleta

  20/07/2017

  La xarxa de vies verdes de les comarques gironines incorporarà més de 65 quilòmetres nous que permetran per primer cop connectar de forma continuada la Costa Brava amb el Pirineu, des de Sant Feliu de Guíxols fins a Gombrèn, segons comunicat de l’ACN. 

  El projecte es va presentar oficialment ahir dimecres amb la presència dels alcaldes o regidors dels 13 nous municipis que s’hi incorporen. Pel Consorci de Vies Verdes, completar aquests trams era una “reivindicació històrica” pendent des del 2008 i confien que serà un revulsiu per al territori.

  El president del Consorci, Albert Gómez, creu que aquesta és una obra “estratègica” que permetrà “vertebrar millor” el que ja hi hi havia construït. El fet que permeti per primer cop anar amb bicicleta des de la nostra ciutat fins a Gombrèn (Ripollès) de forma continuada serà un revulsiu pel territori,  sobretot per al Pla de l’Estany, que fins ara no tenia cap tram de la via verda. Aquest nou tram fa que  la demarcació de Girona ja sigui una “destinació cicloturística madura i consolidada”, en paraules de Gómez,   i amb  d’altres ampliacions que vindran en un futur volen que Girona sigui un “referent europeu”.


  Segon any de govern, segon any que la Marató de les Vies Verdes no acaba a casa nostra

  04/03/2017

  Tot i que Sant Feliu de Guíxols es oficialment Km. 0 de les vies verdes, per segon any consecutiu la final d’aquesta prova esportiva multitudinària ha acabat a Platja d’Aro. Una prova que es va començar a celebrar al 2012, i que durant els 4 anys de l’anterior govern tenia arribada a Sant Feliu. Des de fa 2 anys ni tan sols passen pel nostre terme municipal, doncs es desvien abans d’entrar per acabar a Platja d’Aro.
  La responsabilitat d’això només la té l’actual govern, que no ha sabut defensar els interessos de la nostra ciutat, tot i que el nostre grup municipal ha insistit reiteradament en la recuperació d’aquesta prova.
  Sant Feliu és soci del Consorci Vies Verdes, igual que totes les poblacions per on passava l’antic Carrilet, amb la peculiaritat que la nostra ciutat és Km.0 en ser inici i final de trajecte. Per això es va idear aquesta prova, amb la finalitat de promoure a través de l’esport aquestes poblacions i posar el valor el nostre entorn natural.
  A part de perdre una activitat que fomenta i promociona l’esport en entorns naturals, també hem perdut l’oportunitat d’incentivar les empreses del sector turístic en èpoques fora d’estiu.
  Hem perdut més de 2000 esportistes amb les seves famílies, amb la ocupació hotelera, i de restauració i comerç que això comporta, un cap de setmana del mes de febrer en plena temporada baixa.
  A Sant Feliu, com a ciutat turística, no ens ho podem permetre!!


  La Marató de les Vies Verdes 2017 tornarà a acabar a Platja d’Aro

  04/11/2016

  Girona, Cassà de la Selva, Llagostera i Santa Cristina d’Aro seran, el 19 de febrer, els punts de sortida simultanis de la marató de les Vies Verdes. La prova, consolidada com un referent hivernal en la que ja serà la cinquena edició, repeteix Platja d’Aro com el punt d’arribada de la marató, els 30 quilòmetres, la mitja i els 10 quilòmetres.

  “Espectacular. Ha sortit tot molt bé i amb el canvi de lloc d’arribada hem pogut acollir dues mil persones i amb públic dins el pavelló, que ha deixat la gent molt i molt contenta”, va dir Sònia Jurnet, la directora de la cursa aquest 2016 en l’estrena del canvi de meta respecte a les tres proves anteriors, que acabaven a Sant Feliu. A més de ser una millora per als participants, el canvi suposa una millora també per a les persones que els acompanyen, que poden seguir les arribades amb totes les comoditats que ofereix el Palau d’Esports de la localitat veïna. “Serà el cap de setmana previ al carnestoltes i, a banda de totes les activitats comercials que ja té Platja d’Aro, n’hi haurà de relatives al carnaval”, va dir ahir Jurnet, que va confirmar que ja hi ha 400 inscrits. “L’objectiu és tornar a superar els 2.000 participants. És una prova internacional, ara mateix se n’acaben d’inscriure vuit de Moscou i la previsió és bona. Serem a la fira de Behobia”, hi afegia la directora de Diversport, que ha exportat el model de les curses lineals en vies verdes arreu de l’Estat.


  El govern català farà un carril bici entre Sant Feliu i Palamós

  20/03/2016

  El Departament de Territori i Sostenibilitat que comanda Josep Rull ha decidit invertir més de 4 milions d’euros en el període 2016-2018 per ampliar la xarxa de carrils bici i vies verdes arreu de Catalunya. El pla es tradueix a les comarques gironines en l’impuls a uns 77 km nous de vies verdes, que se sumaran als 125 ja existents. Entre les noves rutes que s’implantaran destaca la implantació del carril bici Costa Brava Centre, entre Sant Feliu i Palamós, també dividit en tres trams més una passera al seu pas per Calonge (amb un total de 12,5 km).

  Aquest projecte del carril bici Costa Brava Centre està encara en període de redacció i la intenció del govern és tenir completada la redacció del projecte en dos anys.

   

  Font: El Punt-Avui


  Més de 400 equips ja s’han inscrit a la Trailwalker 2016

  26/02/2016

  Olot serà, el 16 d’abril, el punt de sortida de la sisena edició de l’Oxfam Intermón Trailwalker, a la qual ja hi ha més de 400 equips inscrits. Una barrera que es va superar dos mesos abans de la prova, en la qual ja han participat 1.792 equips d’arreu del món des que es va crear, amb més de 3,5 milions d’euros recaptats que han permès fer els projectes de l’ONG per l’accés a l’aigua potable a Etiòpia, el Txad i la República Centreafricana. Cada equip té el repte de recórrer els 100 quilòmetres per la via verda fins a Sant Feliu de Guíxols en un temps màxim de 32 hores i després d’haver recaptat més de 1.500 euros.

  Rècords

  L’any passat, el Ciutat de Girona-Club Esquí Girona, format per Adrià Canimas, Ignasi Riuró, David Coma i Toti Bes, va establir en 9 hores i 7 minuts el rècord de velocitat de la cursa al món. I, enguany, el rècord pot ser de diners recaptats, perquè si el 2015 el total de 376 equips van aportar 940.000 euros, tot indica que a l’abril se superarà el milió a escala estatal, tenint en compte que per a la cita de Madrid, al juliol, s’esperen més de 200 equips. Els organitzadors de la prova tenen previst un màxim de 425 equips a Girona. “No volem un creixement desmesurat, volem atendre molt bé els nostres participants, que facin un esforç enorme recaptant donatius per a Oxfam Intermón”, va dir Elena Rodríguez, l’organitzadora de la cursa, que ja disposa d’uns 400.000 euros. “Són els mateixos participants els que s’animen els uns als altres a participar. I recapten els donatius entre els seus amics. L’any passat vam aconseguir 940.000 euros i aquest any esperem superar-los”, va afegir-hi.

  El lema

  “Els meus quilòmetres canvien vides” és el leitmotiv d’una activitat que suposa un triple repte per als participants, en els aspectes esportiu, en equip i solidari. Una cita que s’ha convertit també en una eina de treball per a empreses i organitzacions per fer cohesió interna entre els seus membres. 748 milions de persones sense accés a l’aigua potable ja s’han beneficiat d’una cursa que es duu a terme a escala mundial des del 1986 i que actualment es fa a Austràlia (4 edicions), la Xina, la Gran Bretanya (2), Nova Zelanda, Bèlgica, el Japó, Alemanya, França, Irlanda, l’Índia, Madrid i Girona.

  Font: L’ESPORTIU


  Èxit de membres del Club Aquàtic Xaloc

  25/02/2016

  Dos nedadors del Club Aquàtic Xaloc van aconseguir 3 rècords d’Espanya el passat dissabte 20 de febrer a la Piscina Municipal La Corxera de Sant Feliu de Guíxols, durant el III Campionat de Catalunya d’Hivern de natació amb aletes, en el qual el Club Aquàtic Xaloc va quedar en tercer lloc a la classificació de clubs.
  Pel que fa a resultats individuals, cal destacar la millora de marques personals de gairebé tots els components del club local i tres rècords d’Espanya de dos dels seus nedadors Max Martínez Ruts en 200 m Superfície i Àxel Lekuona en 50m Bífin i 100m Bífin.

  No només en aigua, també per terra

  El ganxó Rafa Guerrero va quedar 3r de la seva categoria a la Mitja Marató de les Vies Verdes,  un recorregut de 21 km per les Vies Verdes, sortint de Llagostera i arribant a Platja d’Aro. El triatleta component del Club Aquàtic Xaloc va quedar en tercera posició de la seva categoria amb un temps de 1:22:27.

  Rafa Guerrero, amb el trofeu aconseguit a la mitja Marató de les Vies Verdes


  Instal·laran senyals de cobertura a les Vies Verdes per poder trucar al 112

  15/12/2015

  El conseller d’Interior i president del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya, Jordi Jané, va signar ahir un conveni de col·laboració amb el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, i el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Albert Gómez, per tal d’instal·lar senyals dins de l’àmbit de les vies i espais gestionats pel Consorci que indiquin els punts des dels quals hi ha cobertura per trucar al telèfon d’emergències 112.

  El Consorci de les Vies Verdes de Girona és l’ens local que gestiona les quatre rutes de les vies verdes de Girona, amb la tasca principal de realitzar el manteniment i millora de la infraestructura, la promoció del seu ús i l’ampliació de la xarxa. El trajecte de les Vies Verdes transcorre a través de cinc de les vuit comarques gironines: el Baix Empordà, el Gironès, la Selva, la Garrotxa i el Ripollès. A casa nostra tenim la Ruta del Carrilet Girona-Sant Feliu de Guíxols, que des de Girona travessa pel seu marge oriental la depressió de La Selva fins a Llagostera i des d’allà segueix la vall del Ridaura arribant a la Mediterrània per la nostra població.

  El conveni signat es traduirà en la instal·lació en els punts més adequats, pel seu ús freqüent i detecció de riscos, de diversos pals de fusta i amb zero impacte ecològic, amb un senyal que indica PUNT DE COBERTURA 112 EMERGÈNCIES, i un número de matrícula per tal que el ciutadà que necessiti contactar els serveis d’emergència no hagi d’indicar la seva posició, ja que les dades d’aquell senyal estan introduïdes a la cartografia del 112. Per tant, quan la persona truqui al telèfon d’emergències 112 i indiqui la matrícula que figura en el pal de senyalització, de forma automàtica els cossos d’emergències sabran on es troba.

  La Diputació de Girona i el Consorci de les Vies Verdes de Girona identificaran els punts més adequats, per raons de freqüentació i detecció de riscos, que reuneixin els requisits de cobertura, i facilitaran la informació necessària sobre itineraris, camins i vies de circulació dels espais que gestionen en què s’implanti la senyalització d’accés al Servei 112. També produiran i col·locaran la senyalització de punt de cobertura del servei públic d’atenció de trucades urgents 112. Mentre que el CAT112 identificarà individualment amb un número de matrícula cada senyal de punt de cobertura 112 i realitzarà les tasques de comunicació i difusió de la informació relativa a la disponibilitat d’accés al servei 112 mitjançant la cobertura de les xarxes de telefonia mòbil.


  La Marató de les Vies Verdes, premiada a Bèlgica

  07/11/2015

  L’Associació Europea de Vies Verdes va reconèixer la Marató de les Vies Verdes amb el premi Millor Producte Turístic Europeu a l’Aire Lliure, en un acte celebrat a la localitat belga de Namur i durant el vintè aniversari del Ravel, la via verda de Bèlgica. Promocionar bones pràctiques relacionades amb les vies verdes i fomentar el desenvolupament qualitatiu d’aquests recursos disponibles per a tot tipus d’usuaris a Europa va ser el criteri a valorar per una categoria a la qual hi havia candidats de nou països. Un jurat amb set experts en turisme, medi ambient i infraestructures reunits a Brussel·les va decidir donar el premi a l’empresa gironina Diversport.

  Gerard Jurnet, Jordi Casas i Sònia Jurnet van ser els creadors d’un model de cursa que, des que el 2013 es va fer a la Ruta del Carrilet entre Girona i Sant Feliu de Guíxols, s’ha exportat fins a crear un circuit a escala estatal amb curses a Tortosa, Castelló, Madrid, Còrdova i Lekunberri. El 2017 la Marató de les Vies Verdes vol sortir de l’Estat i fer una cursa d’àmbit europeu. Amb recorreguts sempre lineals, cada prova té també distàncies de 30, 21 i 10 quilòmetres, a més de la marató, i amb els serveis habituals de les curses circulars.

  La quarta Marató de les Vies Verdes de Girona serà el 21 de febrer, amb arribada a Platja d’Aro.


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies