• Categories
 • Curs d’intervenció policial en violència de gènere

  03/12/2017
  Durant tres dies de la setmana passada es va realitzar un Curs d’Intervenció Policial en Violència de Gènere a la nostra ciutat, impartit pels formadors Cèsar Blanco i Francesc Igualador en el centre de formació policial.
  El curs es va fer aprofitant la data del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere. La violència contra les dones i les nenes és una de les violacions més persistents del drets humans i una amenaça a milions de víctimes. Per tant, és un tipus de violència que no coneix fronteres socials, ni econòmiques ni nacionals.
  Les víctimes són dones de diverses edats que pateixen violència física, sexual i psicològica, així com l’abús econòmic i l’explotació.
  En el curs, adreçat a policies i vigilants, s’ha fet palès el creixement de víctimes joves;  derivades de les relacions entre adolescents, on es manifesta un repunt d’aquest tipus de violència de gènere.
  La joventut i el desconeixement de part d’aquestes víctimes en les primeres relacions de parella, fa que es donin pautes de trastorns de comportament, psicològics i fisiològics , amb el qual afecta el desenvolupament de la seva personalitat en arrossegar la dona aquest tipus de violència de gènere.
  Cal que els policies i els educadors detectin aquestes tipus de violència, que es manifesta en els entorns de les places, pavellons esportius, Instituts i zones d’oci, on freqüenten aquests adolescents.
  També es va concloure el curs amb filmació de la pel·lícula SOLO MIA  i la col·laboració del Sindicat de Funcionaris de Policia.

  Es va celebrar un curs d’intervenció policial amb violència de gènere

  06/03/2017
  Els dies 27 , 28 de febrer i 1 i 2 de Març de 2017 es va realitzar al centre formació de Defensa Policial de la nostra ciutat un curs d’intervenció policial en situacions de violència de gènere,  en el qual els alumnes, vinguts de diferents cossos policials de la comarca, van poder aprendre els protocols actualitzats preventius i detectar aquests tipus de delictes en l’àmbit de la llar.
  Cal tenir en compte que, segons les estadístiques policials, s’ha incrementat la violència masclista en les relacions de parella entre menors, una reflexió que es va compartir en aquests quatre dies del curs. Aquests serveis, requerits a petició dels pares de les adolescents, que són les victimes, és un problema de violència intrafamiliar i de parella, en la qual les relacions amoroses en l’adolescència adquireixen la perspectiva familiar del seu entorn agressiu i són molt complexes d’examinar ja que porten associats uns problemes de caire i temàtica violenta en termes de persones i famílies, antecedents en el nucli familiar o en la mateixa víctima o agressor.
  En aquests casos, segons han pogut aprendre els alumnes del curs, el policia ha de detectar els casos i derivar i informar a Serveis Socials el servei en el qual ha actuat, per tal de fer un seguiment a la víctima, proporcionant programes de polítiques socials en violència de gènere.
  Els formadors Cèsar Blanco, de l’àrea jurídica, i Francesc Igualador, de vessant sòcio-professional, van formar els alumnes en les diligències policials, les formes de violència i els seus delictes, els drets humans i la igualtat, el marc jurídic i els factors de la victimització, i el concepte i l’estereotip de gènere.
  Per qualsevol dubte en relació a la violència de gènere, els organitzadors del curs suggereixen consultar la pàgina web del Ministeri 
  Si sou víctimes de violència de gènere o coneixeu alguna persona que en sigui víctima, cal que truqueu al telèfon 900 900 120 o al 012.

  Celebració de la Diada contra la violència de gènere

  27/11/2015

  Sant Feliu de Guíxols va celebrar aquest 25 de novembre la Diada contra la violència masclista, en un acte celebrat al matí davant l’Ajuntament i a la tarda al Centre Cívic Vilartagues.
  Els congregats van poder escoltar les paraules de la regidora Laura Serrano, la qual va llegir el manifest aprovat per l’Ajuntament contra la violència masclista.

  A títol individual, diferents persones van poder expressar la seva solidaritat amb la causa posant la seva mà com a empremta en un photocall o apuntant frases que anaven en la línia de la defensa de la dona.
  Diferents entitats de tipus social, estudiants i mestres de secundària, autoritats i veïns de la població es van afegir a una festa de tipus reivindicativa però també lúdica, amb música en directe i nombrosos tallers paral·lels.
  MANIFEST DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES
  25 de novembre de 2015
   
  Avui 25 de novembre, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i la nostra ciutadania es torna a trobar per manifestar, una vegada més, el rebuig a la violència masclista i denunciar-ne les causes que l’originen amb la ferma voluntat de no detenir-nos fins eradicar-la.  
  La violència contra les dones és una realitat persistent i cruenta tal i com  demostren les xifres de dones assassinades i les denúncies per violència masclista i, en concret, per agressió sexual. 
  En els darrers mesos, la violència de gènere ha segat la vida de dones i menors, commocionant tota la societat per aquest repunt d’assassinats masclistes que han fet de l’estiu de 2015 un període tràgic, registrant el  nombre més gran  d’assassinats des de 2010: aquest juliol van ser assassinades a tot l’Estat, 7 dones, 1 d’elles a Catalunya; a  l’agost 5 dones, 2 d’elles a Catalunya. I hem de sumar 7 dones més; 2 al setembre i 5 a l’octubre.
   
  Per desgràcia, no són dades aïllades: al 2014 van ser assassinades a mans de les seves parelles o ex-parelles 54 dones a l’Estat Espanyol, 12 d’elles a Catalunya. 
   
  Aquest 2015 ja són 37 dones víctimes mortals de la violència masclista a l’Estat, 6 a Catalunya, sense comptabilitzar les darreres d’aquest mes de novembre. Des del 2003, any on van començar a recopilar-se dades oficials, al voltant de 800 dones han estat assassinades a l’Estat per violència de gènere.
  Una societat que aspira a ser realment democràtica i socialment justa no pot permetre que la meitat de la població pateixi violència.
  Aquestes dades demostren clarament que encara tenim molta feina a fer envers a la violència de gènere, que hem de treballar per crear mecanismes que prioritzin la lluita per eradicar-la. S’han de Revisar i millorar els protocols locals i comarcals davant un cas de violència masclista, amb suport al SIAD , a les diferents  associacions, i a d’altres agents implicats.
   La violència de gènere es manifesta com el símbol més brutal de la desigualtat existent en la nostra societat, desigualtat basada en els encara arrelats valors patriarcals. Es tracta d’una violència que es dirigeix a les dones pel sol fet de ser-ho, per ser considerades pels seus agressors possessions pròpies sense els drets mínims d’igualtat, llibertat, respecte i capacitat de decisió.
   s preocupant el creixement de la violència masclista entre els més joves i amb això la falta de conscienciació d’aquestes generacions.Cal destacar que tot i que els comportaments masclistes no són un fet generacional, la violència masclista és més vigent que mai entre el jovent. Aquesta s’exerceix d’una forma més subtil i en dificulta la seva detecció, per tant hem de continuar apostant per les campanyes de prevenció i sensibilització en aquesta franja d’edat.
  El masclisme és el concepte que defineix les conductes de domini, control i abús de poder dels homes sobre les dones i que ha imposat un model de masculinitat que encara és valorat per una part de la societat com a superior. La violència masclista és l’expressió més greu i devastadora d’aquesta cultura que destrueix vides i impedeix el desenvolupament dels drets, la igualtat d’oportunitats i les llibertats de les dones.  
  És per això que hem de treballar conjuntament l’administració i la ciutadania amb l’objectiu de trobar les eines per desplegar la llei. Perquè només d’aquesta manera podrem construir una societat democràtica moderna que eradiqui definitivament el sistema patriarcal.
  Des d’aquí encoratgem a tota la ciutadania a mostrar una tolerància zero envers qualsevol manifestació de violència.
  Aquest és el compromís que avui volem manifestar públicament amb la voluntat de sumar esforços i crear sinergies de treball cooperatiu que ens permetin construir conjuntament dinàmiques innovadores per eradicar definitivament la violència masclista que representa una greu vulneració dels drets humans i atempta contra la igualtat efectiva entre dones i homes.  
  Perquè sense drets no tenim igualtat. Perquè sense igualtat no tenim llibertat, des de l’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, no farem ni un pas enrere en els drets de les dones!
   
  DIEM NO A LA VIOLÈNCIA MASCLISTA!

  Nombroses activitats pel Dia Contra la Violència de Gènere

  17/11/2015

  El Servei d’Atenció i Informació a les Dones (SIAD) promou, com cada novembre, la campanya de sensibilització i conscienciació amb motiu del “25 de Novembre, Dia contra la violència de gènere”

  Aquest és el programa per enguany:
  -Exposició: “Violència masclista en la parella: desmuntem mites?”. Del 2 al 17 de novembre, al C.C. Vilartagues, organitzat per l’Institut Català de les Dones i SIAD
  -Xerrada (a l’alumnat de 3r ESO). Dies 10 i 24 de novembre. Institut Sant Elm. Organitzat per l’Equip de SIAD.
  -Taller: Autoestima: “aprèn a estimar-te per viure millor”. El 16 de novembre. De 15.15 a 16.30 al Centre Cívic Vilartagues, a càrrec d’Anna Agustí i Valls
  -Taller: “Defensa personal per a dones”, el 27 de nvoembre, de 15.15h a 16.45, a la Sala Polivalent del Centre Cívic Vilartagues, amb Jordi Pagès (i SIAD)
  -Taller: “Movimetn intel.ligent del cos”, els dies 17, 24 (nov) i 1 de desembre, de 15.15h a 16.30h a la Sala Polivalent del Centre Cívic Vilartagues, a càrrec de Cristina Roca (i SIAD)
  -Recull de llibres amb temàtica de violència de gènere, a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit, durant tote l mes de novembre.
  25 activitats siadDE NOVEMBRE: MANIFEST I CONSCIENCIACIÓ
  -Lectura del Manifest i activitats de conscienciació sobre violència de gènere, el dia 25 de novembre , a les 12.00h del migdia, a l’Ajuntament (Plaça del Mercat). A les 15h es farà la lectura a la plaça Salvador Espriu (Centre Cívic Vilartagues).
  El mateix dia 25 de novembre es farà el lliurament de material de difusió sobre violència de gènere a l’Ajuntament i al Centre Cívic Vilartagues, tant al matí com a la tarda.
  Per la seva banda, els comerços de la ciutat tindran penjats als seus establiments durant novembre i desembre diferents cartells contra la violència masclista i l’anunci del telèfon gratuït i confidencial 900 900 120.

   

   

   

   

   

   

   

   

  També les JERC

  Durant aquest mes, les JERC també fan campanya a través de les xarxes socials en contra de la violència masclista. Des de les JERC Guíxols volen que aquesta campanya es difongui arreu del nostre poble i que aquest en sigui partícep i hi pugui col·laborar.  Per això, aquest diumenge dia 22 estaran a la Rambla i al Passeig de 10:00 a 13:00, amb cartells que expressen frases en relació amb la violència masclista.
  El ciutadà podrà col·laborar amb la campanya contra la violència masclista fent-se una foto amb qualsevol dels cartells que trobi arreu de la rambla i el passeig i fer-ne difusió amb el hashtag ‪#‎niuncopmés‬ a les  xarxes socials.

   


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies