La primària democràtica americana 2020

Durant la darrera setmana, hi ha hagut un canvi monumental a les primàries democràtiques per a president el 2020 als EUA. Hem estat veient molts candidats abandonant les darreres setmanes, però aquesta setmana ha estat definitivament la setmana decisiva per a aquestes eleccions. Després del “Super Dimarts” un dia en què 13 estats voten, inclosos els grans estats de Califòrnia i Texas. Esperàvem que Bernie Sanders es posés al capdavant, però després de la sobtada victòria a Carolina del Sud de Joe Biden, semblava que hi havia un canvi massiu a les primàries democràtiques.

Al final de la jornada, dimarts, sembla que Joe Biden era el favorit. Bernie havia guanyat quatre estats (incloent Califòrnia) l’estat més gran i el que tenia més delegats als Estats Units. Joe Biden va guanyar 8 estats i Bloomberg va prendre una petita minoria prenent el control de Samoa nord-americana. Si bé aquestes victòries eren molt representatives de les futures primàries democràtiques i ara han establert el to per als dos principals candidats que assoleixen la carrera, la notícia més important va ser l’abandonament. Michael Bloomberg després d’un intent fallit d’adquirir Andrew Yang a la seva campanya per exercir de vicepresident va decidir abandonar-se.

Michael Bloomberg havia invertit més de 500 milions de dòlars en anuncis i no va obtenir resultats significatius. Sembla que les eleccions als Estats Units no es poden comprar simplement, al capdavall, hi ha hagut preguntes plantejades pel públic que es preguntava si hagués estat més present al començament de la campanya en lloc d’esperar fins a la meitat. va tenir una presència més significativa. Un altre abandonament important va ser Elizabeth Warren. L’última dona que va participar en aquesta carrera primària democràtica, va tenir resultats molt decebedors durant tot el país i fins i tot al seu estat natal de Massachusetts. Ella va acabar per acabar tercera a Massachusetts darrere de Bernie i Joe Biden, que es va portar al seu estat.

De què podem predir i parlar ara després d’aquests resultats a les primàries demòcrates que s’aposta cap a les properes eleccions presidencials a la tardor del 2020? Sembla que hi haurà dos vells blancs que correran a les primàries demòcrates i que Joe Biden i Bernie Sanders tindran una dura lluita durant tot el temps. Estem esperant per veure qui Elizabeth Warren decideix aprovar després de múltiples avalacions per a Joe Biden, inclosos Pete Buttigieg, Michael Bloomberg, Amy Klobuchar i altres candidats.

Sembla que Biden és el veritable guanyador del Super Tuesday i la seva victòria a Carolina del Sud va ser el primer signe de vida de tota la seva campanya fins ara. Els mesos següents determinaran molt qui és elegit per representar els demòcrates a les eleccions presidencials del 2020 i esperem amb més èxit que la campanya del 2016. Esperem que la negació completa del Coronavirus de Trumps afecti la popularitat de la seva campanya i demostri com és d’irresponsable i d’impossiblement sense educar.

Com sempre, gràcies per llegir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *