• Categories
 • Els Amics del Museu demanen formalment que no es toqui l’escultura de la plaça Ferran Agulló

  04/09/2017

  La setmana passada, l’Associació d’Amics del Museu va presentar a l’Ajuntament, mitjançant una instància dirigida a l’alcalde, una al·legació al projecte de remodelació de la Plaça Ferran Agulló, dins el període que el govern ha donat per consultar públicament el projecte de remodelació del sector Rius i Calvet

  L’associació cultural exposa que en la memòria del projecte tan sols es menciona que, entre d’altres elements, “hi ha una escultura envoltada de certa vegetació aquàtica”, però que semblen ignorar que es tracta de l’escultura “Costa Brava” (1963) de l’important artista Joan Rebull (1899-1981) i que, on fa referència de les actuacions a realitzar, s’especifica que “es proposa eliminar el petit estanc (sic)”.

  També exposen que, “tot i que s’ha dit que es mantindria aquesta escultura, no hi ha cap referència ni annex a la documentació que ho confirmi” i que en les esmenes introduïdes per l’arquitecte i l’aparellador “tampoc s’hi introdueix cap referència a aquesta escultura”.

  La instància demana a l’Ajuntament que,  per  a l’aprovació definitiva del projecte de les obres a realitzar a l’espai públic entorn de la Platja del Recó de Garbí i el Passeig de Rius i Calvet, s’hi introdueixi la condició de” conservació d’aquest conjunt format per l’escultura, l’estany i l’arbre (desmai o salze ploraner)  tal i com va ser concebut per l’escultor per aquest espai” i que el projecte prevegi “dignificar el seu entorn eliminant l’aparcament de motos, la senyalització vertical que ho regula i altres elements inadequats que actualment constitueixen una barrera visual d’aquest rellevant conjunt”.

   


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies